http://fae.abit.com.tw/download/beta/nf7/
Printable View
Je to verze určená pro testery.(a kdo jím není) ;D
Voltáž se shoduje s nastavením.
jdou měnit fsb - od 133 do 250 !!!! po 1Mhz :idea:
nj to je pravda ze nme se neshoduje
na procu mam ted 1,85 ale realita je 1,81
a na pametech sem dal max 2,7 a mam 2,78 takze to mi vyhovuje ;D
No a moze to niekto skusit otestovat ci sa odstranil syndrom Death Bios ?? Ked ma niekto poruke programator alebo druhu dosku a uz stym ma skusenosti tak by to mohol niekto testnut !! Ale ked nie tak nie nic sa nedeje !!
veru veru aj ja dost cakam na zazrak ktory by ten diabolsky nepodarok dal dokopy... :?
A hrozi nejake ryziko?Citace:
Původně odeslal AmOn_Lhaw
Mam se bat tam naflashovat ten bios?[/code]
Problém bude spíš mezi židlí a klávesnicí :)Citace:
Původně odeslal kvackina
Citace:
Původně odeslal cox
No obavam sa ze toto nebude BIOSom ...
Aha takze to asi musi vyist nejaka nova revizia dosky aby sa ten syndrom odstranil hej ??Citace:
Původně odeslal Deviant
NO TO SNAD NE hihi :-) TO BY ME NASTVALO. :-) a byla by to skoda takova super deska.Citace:
Původně odeslal cox
spíš to myslel tak,že problém bude mezi židlí a klávesnicí,jak jsem napsal já.Citace:
Původně odeslal cox
obycajne byva problem medzi klav. a stolickou - staci dat v biose enter s nevhodnym nastavenim
a sprosty je ten co ho stlacil! - Vazeny to je chyba uz len v principe. Bios sa nesmie dat poskodit pri nastavovani udajov - to dufam uznate!
a Marek - tebe sa to stalo tiez!
Slabsie komponenty a bios ide do kytek - a nehovor ze to jemne ladenie v biose tam nieje prave preto aby si zistil kde su hranice a tato doska zdochne len co na ne narazis!
A ´ha a vies mi poradit ako sa vyhnut tomu aby chybou nebola ta suciastka medzi klavesnicou a stolickou ?? Ja som sa tu pytal vela ludi aj som sa snazil setko precitat ale este stale poriadne neviem ako by som mohol predyst tomu syndromu !! DIkiCitace:
Původně odeslal Marek.Sedlář
Stalo,ale to jsem zapomněl dát frekvenci na ze 200 na 133Mhz,než jsem tam házel nový bios,v manuálu upozorňují že je třeba mít vše default,jinak může dojít k poškození biosu.Citace:
Původně odeslal cerberos
Co jsem se díval já na fóra,tak nikdo podobný problém neměl,takže vidím ten problém spíš na problém,který jsem už napsal dřív.Citace:
Původně odeslal cox
Ale mysli ze ty osobne si pisal ze sa ti to raz stalo !!Citace:
No stalo se to,co jsem napsal,byla to moje chyba,jinak jsem to dělal pak 3x ze standartním nastavením biosu a pohoda !Citace:
Původně odeslal cox
Myslite ze kdyz to jede jak v podpise ted zkusim hodit na pametech 7-3-2 nebo 5-3-3 Tak muzu posrat bios?
no ja bych to nezkousel, proste to clearni a pak to naflashuj
ale zkusit to pro nas muzes :D
Ale ja sem nemluvil o flashovani ale jinym casovani pameti....!
Pro AmOn_Lhaw: Dle tvýho podpisu máš v Abit NF7 2 moduly Kingmax 256Mb 400Mhz, jedou ti bez chyb? Můj kámoš zkoušel na stejné desce 2 tyto moduly a ani jeden nefungoval korektně. Měl jsem za to, že tato deska si s Kingmaxem nerozumí. Zítra mi dojde můj vyreklamovanej NF7 a vyzkouším ještě ve své. Testnu taky ten BetaBios, snad mi Abit znovu neumře:)
Viz titulek dám to do hlavního threadu. OK?Citace:
Původně odeslal JEDLATOR
ano 2*256 kingmax (jedou na 430Mhz v dualu a ok ale pozor rucne musis nastavit casovani na 3 a pak snžzovat až do stability
Tak kde to je? Ja sem na to zvedavej... ;D ;DCitace:
Původně odeslal AmOn_Lhaw
marek - lenze ja som ten bios neflashoval a predsa umrel!
Predstav si situaciu ze mas resetnuty cmos( teda default nastavenia) a nabehnes do biosu - zadas 200/200 ( samozrejme znizis nasobic) a doska uz zdochne! Uz nikdy viac nenabehne! a na reklamacke ti povedia ze to bolo biosom a ze nieco podobne este nevideli.
Povedzme ze tebe to chodi 206/206 - skus pre tu srandu nastavit 230/230 s nasobicom 7 alebo podobne a tipujem ze zdochne. (a nehovor ze to normalny bios moze urobit) nech tam nastavim cokolvek - tak po clearcmos musi byt PC funkcne a to bez debaty.
NEHOVORIME O FLASHOVANI BIOSU - to som robil X-krat a ani raz to nezdochlo! Niesom sprosti aby som flashoval na pretocenom PC.Hovorime o sprostom ulozeni nastaveni v biose.
Kazda normalna doska(bios) sa musi po prehnaných nastaveniach dat ozivit clearcmos.
Marek a naozaj si pisal, ze ked si nastavoval bios tak ti to zamrzlo na tej hlaske.
A este jedna drobna vec - tak ako je mozne, že na mojej starej doske Abit KX7333R bolo stabilnych 185 a ked som isiel hore s FSB tak okolo 195 uz PC odmietalo bootovat a ked som dal nedajboze 200 tak total výtuh (ani insert nepomahal) AALE PO CLEARCMOS JE PC FUNKCNE!!!
Na NF7-S zvysujem fsb a pri prvej nestabilnej hodnote kedy uz PC nenabehne - UZ NEPOMOZE ANI SVETENA VODA A JE DEATH.( zadny insert ani clear cmos len hot flash!!)
Zaver : BIOS SA UZ PRINCIPIALNE NESMIE DAT TAKTO ZNICIT(ZMAZAT) - to dufam uznas!
A kde jsem to psal ? 230 FSB dát můžu,bez problémů,ale paměti musí jít níže,kvůli tomu že paměti nestíhají,potřebují více než 2.7V,proto mám objednanou 1.2 revizi a uvidíme jak to pad půjde. To co popisuješ,to mi udělal Epox 8RDA+,taky jsem dal FSB 200Mhz a konec,upekl se čipset.Citace:
Původně odeslal cerberos
Mrkni tady:
http://www.overclockers.com/tips1071/
je tam o tom problému něco napsáno,jak to řešit.
hmmm, ja som s tym zatial problem nemal, prdol som tam husto 237MHz (ci kolko to je maximum), ked nebol pretoceny procak (nizky nasobic) tak normalne zbehol GoldMemory, Winy mali problem (ako vzdy :roll: )...
Ked som to prehnal aj s procakom (10*237 :-o ) tak masina ani nepipla, pri restarte zacal hukat alarm, skoro som sa pokakal od strachu... takze vypnut, aj zo zdroja, ClearCMOS a normalne to nabehlo na defaulte... No Problemo...
Tak Vážený - volal som zase do Agemu a bolo mi povedane nasledovne -
Abit priznal chybu (agemu) a poslal ich technikom nasledovny dokument
kde je popisany rework na rev1,0 a 1,1 :Urobte nasledovne na RN15 pin 8 odrezat a dat na zem.posielam to aj s
obrazkami ,ktore vyzeraju koplikovane ale su nazorne.
Je dokument Word ( Abit confidental) v pripade zaujmu poslem na mail - neviem ako by sa do fora dal prilozit Word
Posli mi to prosim na oprochy@seznam.cz.... DIK
Me prosim taky, diky
tompetom@seznam.cz
Takže 1.2 revize už tento problém nemá ?Citace:
Původně odeslal cerberos
Hod to prosím někam na web, odkud by se to dalo stáhnout. Popřípadě pokud nemůžeš, tak na Halen@post.cz a já bych to na web šoupl.Citace:
Původně odeslal cerberos
Pošli mi to, hodím to na svůj web pro dovnload a převedu do html pro čtení ........ díkec.Citace:
Původně odeslal cerberos
Mě už ABIT zdechnul 2x při překročení možností DDR i CPU, ale vždy mi po resetu CMOSzase pěkně naběhnul .... tak nevim jak to komu vlastně zlobi ....
Dělá to i Epox 8RDA+ i Asus,co jsem viděl na jiných fórech,vypadá to jako nějaká neduha nforce 2 čipsetu.Citace:
Původně odeslal Aliencz
Pokud to už někdo nedal na net, uvítal bych poslat na jedlator@volny.czCitace:
Původně odeslal cerberos
Dík.
Jesli bych mohl taky poprosit. ruckal@centrum.cz Moc dikyCitace:
Původně odeslal cerberos
...taky bych na ten dokument rád mrknul.
sem take jeden vytisk. ;D Diky blackdot@seznam.cz
No ja by som bral tiez na coksone@hotmail.com a kludne to dam aj na web !! No a mohly by ste to vyskusat a ked to bude fungovat tak by ste mohli spravit novy Thread a hodit to priamo tam a spravte tam linky na tie dokumnety a tak ... ked treba rad pomozem :) ....
ja nevim vo cem furt mluvite ja jedu viz dole a maximalni pohoda 8-)
TU JE RIESENIE OD NVIDIE ....
http://www.overclocking.cz/4um/viewt...=172328#172328
;D
Co nevidet bude new bios od Abitu pockal bych si na ten. Zcela jiste tento problem opravi.
Aby jsem taky přispěl trochou do mlýna.Koupil jsem si též Abit NF7-S rev 1.2 a po základním nastavení prametrů biosu (ne OC) a po odklepnutí uložení se celý komp kousl na hlášce o nevypínání při ukládání tak,že ani po třech hodinách se nic nedělo.Takže jsem jej vypnul a to bylo poslední,co jsem udělal.Pc už nenaběhlo ani po clear cmos.Takže asi půjde na reklamaci.Docela to nasere.
¨Citace:
Původně odeslal Hanys
Těžko uvěřit, že ani po přečtení všech těch skazek tady, jsi si nedal pozor a nenastavoval jsi BIOS po kratších částech. Já to tak dělám a žádný komplikace nemám. Testoval jsem již vše a taky vše jede OK ...... Ale přeci jen uznávám, žes taky holt mohl mít nějakej zlobivej (vadnej) kousek. Ale těžko se mi tomu věří ....
Hmmm me taky fraci v pohode... :o
co myslis tim instalovat bios po kratsich castech ??Citace:
Původně odeslal Aliencz
ja to delam tak ze to flesnu pak restart do biosu load safa... a pak nastavit
Nechcem sa vám do toho miešať ale Aliencz napísal Nenastavovať bios po kratších krokoch a nie inštalovať bios. A to je safra rozdiel.Citace:
Původně odeslal fabsa
AHA TO SEM SPATNE PRECETL :)
Jediné co jsem tam změnil bylo to,že jsem nastavil datum a čas.Jinak vůbec nic.Kdyby jsem tomu alespoň pořádně vyťal,ale jen blbé nastavení datum a konec.Předtím jsem měl MSI K7T turbo,kde se dělali psí kusy a rozdýchala to vždy v pohodě.Třeba je asi fakt,že byla nějaká vadná.Do toho člověk nevidí.
Tak to sem teda vcera mel stesti, kdyz sem ji rozchazel :-)Citace:
Původně odeslal Hanys
Ale musim se priznat, ze sem se modlil at nevytuhne.
no ja mam moju dosku 2 dni a brutalne taktujem - ako vidiet v mojom threade v tejto sekcii
...mam tam 1.6 Bios ...
Za tie 2 noci testovania som menil nieco v Biose asi 100 krat - a nic ...
Mozno mam obrovske stastie ale aj tak zacinam mat pocit ze ten BUG je naozaj v majiteloch ...
???
to tezko priteli - Ked to uzna ABIT aj nVidia tak to asi nebude v majiteloch. Podla mojich skusenosti to bude v komponentoch - slabe pamete ktore maju ostru hranicu funknosti - napr 185 este ano a 188 uz nie = nastavis a vytuh. Dobre pamete - pomali postupujes a vsjo OK
A este jeden postreh (moj - u mna) nastavenie pameti by spd nechodi - musim mat expert a 5 3 3 - inac aj na 8 4 4 (podla spd) a death
hmmm ....viem ze chybu priznala aj nVidia ...
to o tych majiteloch som myslel opatrnost - a hlavne pri pochybnych znackach pameti
ked vies ze sa blizia hranice systemu tak treba radsej pouzivat SAFE BOOT s INSERTOM na zmenu parametrov v Biose
Revize 1.2 Abit má na desce o jeden jumper někde více,co jsem četl,který nastaví natvrdo FSB na 100Mhz,v případě problémů.Teď už ho jenom najít :PCitace:
Původně odeslal Deviant
Si asi cital nespravny zdroj :-(Citace:
Na toto som sa pytal na fore LIQUID NINJAS - chlapika,ktory je uplny maniak do ABITU ...existuje jeden jumper na 1.2 revizii ,ktory nema popis - a vyzera ze ZATIAL nema ani ziadnu funkciu - ani s poslednym biosom 1.6
Tu je ten link k diskusii
http://www.liquidninjas.com/bbs/show...&threadid=3389
Zostava asi len cakat na novy BIOS
:?
su tam dva nove - jeden vypina napetie do usb a druhy do klavesnice pri vypnutom PC (skusal som)
Buhehe , to chcem vidiet , ako budu technici v ageme robit rework-y na nforce2 dosky.Citace:
Původně odeslal cerberos
To uz kde sme.
nic nebudu robit - dostane novy boardCitace:
Původně odeslal Lukas-SVK
Pisal som do nemecka na deathbios a chlapik napisal ze cisty bios (chip) posle za 8EUR a postovne je 6 EUR. Uz o tom vazne uvazujem.
To si radsej tie prachy priplat za lepsiu RAMku a chyby zmiznu