U CC(czechcomputer) maji ruhle desku nevite o ni nekdo neco?
Printable View
U CC(czechcomputer) maji ruhle desku nevite o ni nekdo neco?
Tak jsem zjistil ze to ma relativne kvalitni 6 kanalovou zvukovku jinak nic lan a sata. vykon je podle recenzi nizsi nez KT400 i nforce2. ale zase za 3000Kč to neni zle. Jeste uviidme kolik pujde taktovat.
s tim vykonem se pletes... SiS746FX je daleko rychlesi nez VIA KT400 a smele konkuruje nVidia nForce2 ...
add MSI: tak to u radeji ECS nez MSI, ale ted jak ASUS zacal vyrabet desky pod znackou ASROCK (model K7S8X vice info: http://www.ocworkbench.com/2003/asro...8x/k7s8x-1.htm) tak se tesim jak to dopadne a kdo to sem bude dovazet... :o
p.s.: ECS stoji cca 2000,- s DPH a ma stejnou vybavu ;) ale jen SiS746 ne FX, ale to je stejnak jedno, vakon je uplne stejnej...
ASUS dělá perfektní desky :D a SiS 746 FX vypadá taky dobře,takže by chtělo ještě vědět,jak se na tom bude taktovat a hurááá do toho ;D
No,taky se tesim,kdybych se dostal stredni,mod by se tatik pochlapit ;D ;D a jednu do zasoby koupit ;D ;D
NO s tim vykonem jsem si to nevymyslel cetl jsem dve recenze a v tech bylo jasne videt ze je mene vykony ale slo specielne o tohle MSI takze kdo vi neodladeny ovladace je to novnka bios atd. No a nevis kde maj v praze ten ecs? za 2000Kč je to super a msi 3000Kč tak to radeji to ECS.
Cet sem,ze je sice maj uz v cenicich,ale este nejsou skladem,takze este tak tejden dva pockat :-(Citace:
Původně odeslal Vlada
zitra se zeptam kamosa ze 100megy esi je uz majou... ja ju chcuuuuuuu... votestovat... ;D :oCitace:
Původně odeslal SPYKER
17.3 ma prijit ten ecs do alzasoftu a 14.3. maj mit ten MSI u cc. Jinak s overclockingrm to nevipada zatim moc dobre protoze napeti na procaku lza zvysit jen o pet procent a to je malo snad se to zlepsi v novejch biosech. ale fsb je podle recenzi v rozmezi 175 - 195 v pohode.
na jejich nastaveni napeti seru, udelam si mod, ne ;)Citace:
Původně odeslal Vlada
jak pise Vlada,biosi to spravej ;DCitace:
Původně odeslal gl_st0rm
Ale MSI 745 nebyla tak spatna deska, rozhodne to bezelo lidem na vetsim FSB nez u ECS.Citace:
Původně odeslal gl_st0rm
Tu recenzi ASRock jsem uz videl, vypada to celkem zajimave, ale tuhle desku bych nejspis nechtel, protoze neumoznuje menit napeti ani multiplikator :(
no snad to spravy bios tak na napeti si udelam taky mod a stejne taktuju hlavne prs FSB no uvidime a kdyz nebudu spokojenej tak za ty prachy pujde do sestrinyho kompu.
...pozor na diskusnom fore ocworkbenchu pisu majitelia toho ASRocku, ze ma problemy s BIOSom - nizka priepustnost pameti v Sandre2003 je to dokonca pod 2000MB/s!!!! Najnovsi beta BIOS 1.3 uz to ale ciastocne riesi! Tak snad vyvojari s tym coskoro nieco spravia :roll:Citace:
Původně odeslal viki_
...ja asi pojdem do tej MSI :wink:, teda az bude k dostaniu aj na Slovensku ;D
Koupim si tu samou desku co si koupi ten magor Cheepo :-) , nejspis to bude ECS. Cheepo rulez.Citace:
Původně odeslal .:::iGor:::.
...aj to je jedno z rieseni ;D aspon vies, ze bude niekto robit pre tu dosku aj unofficial bioses :wink:Citace:
Původně odeslal Sasa
Recenze:
http://www.amdworld.co.uk/ms746.htm
...achjo mrzi ma toto: but does not support any multiplier option adjustment :evil: :evil: :evil:Citace:
Původně odeslal viki_
MSI 746F Ultra za 3800Kc uz i u nas.
No urcite radsej ECS
...tiez mi so zatial dostupnych informacii v suboji dosiek so SiS 746 vychadza lepsie doska so SiS746 od ECS, hlavne kvoli moznej zmene multiplikatora aj ked oficialne nema podporovat CPUs s FSB=166Citace:
Původně odeslal Mikhaill
To je luxus,co ;D ECS a zmena multiplikatoru,zvedani napeti ;D ;D A to vse za cenu 2000Kc vcetne DPH.Kua,se jim zase neco povedloCitace:
Tak to jsi z draheho kraje. Treba v Czechcomputer ji nabizeji za 2970 s DPH.Citace:
Původně odeslal daso
Tipuju to na klasickej kamenej obchod chudeho soukromeho podnikatele ;D ;D ;DCitace:
Původně odeslal viki_
...no ak je to pravda tak ma ten maloobchod dost hnusne rabaty - brrrrrr :evil:
...velkosklady rulezzzzzzz ;D
no zmena multiplikatora ti bude prd platna, ked to ECS-ko vie zvysit napatie maximalne iba o 5% :evil: ... a ak nepodporuje FSB166 - to jako zase bude podobne ako ECS s SiS745, kde sa neda ist nad FSB150 - hoci MSI s tym istym cipsetom ide aj vyse 180 ???Citace:
Původně odeslal Mikhaill
... tak to radsej to MSI - voltaz ide do 1,8V (na TBreda to staci) a taktovat budem pomocou FSB (aj tak planujem vymenit moju dosku , prave koli moznosti vyssej FSB a pouzitiu DDR - na ktore su procaky AMD od Palomina vyssie optimalizovane, takze teraz s SDRAM to mam ako "rucnu brzdu" :lol: )
...odkial vies ze v BIOSe mozes pustit na MSI 746F do T-breda az 1,8V ???
... no v jednej z recenzii to bolo - tusim uz aj na ceskom "svethardware.cz" ...Citace:
jjCitace:
Původně odeslal Marcelino
No a o ECS zase pisali ze je to len vec biosu takze je to mozne zvysit.Staci nejak upravit ten bios (cheepo)
No uvidime co stoho vznikne,ale pisu ze ECS ma byt konkurent Epoxom z nForce2...
...tak som si precital tu recenziu na svethardware.cz
1. vyzera to na zatial nie celko doladeny BIOS napr. kvoli priepustnosti pameti
-dosky ECS L7S7A2 a ASRock K7S8X (s novym BIOSom 1.32a)
*pri Async DDR400 mode maju priepustnost 2400/2500 MB/s (MSi 746F - 2300/2200)
*pri Sync DDR333 mode 2330/2490MB/s (MSi 746F - 2300/2200)
2. to ze je mozne menit rozsah napetia pre CPU 1,6-1,8V neznamena, ze pri osadeni T-breda do tejto dosky umozni BIOS pouzivat cely rozsah (napr. na MSI 745U pri CPU Palomino som mohol ist v BIOSe az do 1,85V pri T-brede sa rozsah znizil len do 1,7V)
3. ma celkom pobavil problem so strasne vzdialenym konektor napajania CPU luftaka, odsrubujem luftak a nasrubuje ho na pasiv tak, aby kabliky z luftaku vychadzali na tej strane kde je konektor a nie na opacnej ;D a je po probleme :!:
Citace:
Původně odeslal Mikhaill
To jako negde pisou a nebo to tvrdis ty???Vykonove mozna,ale oc asi ne :-(
Ja to tvrdit nemozem,nemam tu dosku.Ale na nejakom fore som to videl.Vsade sa pise ze ta nova ECS ma byt OC hit.
Vykonom urcite konkurovat moze a OC za tu cenu si myslim tiez.
Jo,vykonem klidne a tim oc,no newim,ale biosi udelaj svy.Kdyby ECS dala zarku 36mesicu,tak by urcite este par zakazniku ziskala.Citace:
Původně odeslal Mikhaill
...no hlavne nech si ju uz niekto kto chodi na toto forum kupi (pozicia) ;D a otestuje vykon, stabilitu, o/c :wink:
...tym predchadzajucim prispevkom som myslel ktorukolvek dosku so SiS 746FX a najlepsie vsetky 4, ktore se uz robia ;D
No proste SIS dneska jede :smoke: ;DCitace:
...presne tak, nech ma VIA a nVidia poriadnu konkurenciu, v konecnom dosledku z toho vytazime len MY ;DCitace:
Původně odeslal SPYKER
No,SIS uz ani levnejsi bejt nemuze(ale moh by ;D ) ;DCitace:
no s tou cenou je to pravda prodavat novou desku s novym cipsetem a svoji vlajkovou lod pro platformu socket A za 2100Kč je opravdu temer zadarmo. to MSI za 3300Kč uz je na tom hur ale uvidime jak na tom desky budou sam planuju nakoupeni ECS.
...tak MSI 746F Ultra uz je na sklade aj v Ageme cena 2990,- Sk bez DPH
koupit a testnout :-)
Ale em by celkem zajimalo,za kolik $ prodava SIS 746-tky???
...keby ma necakalo tento mesiac tolko vydavkov, tak by som ju hned bral :!: achjo....Citace:
Původně odeslal Katoo
...este jedna vec na stranke MSi pisu, ze k tejo doske davaju aj S-bracket je tam optika, ale v recenzii na svethradware.cz o tom neni ani zmienka, dokonca neni ani na tych fotkach co obsahuje balenie ??? ??? ??? WTF :?:
...dalsie dve review na tuto dosku:
1. http://www.bench-house.com/article.php?sid=286
2. http://www.hazeldene.fsworld.co.uk/MSI%20746F.htm
Chapu to dobre, ze se nemuze menit multiplikator?! :-oCitace:
Jestli je to pravda, tak je to uplne na p...!
Ze prej nejses vubec narocnej!!! :lol: :lol:Citace:
Ale kdyz uz jsme u toho taky by me to zajimalo! :-)
2MISKOBOSS: ...no zatial tu mame jedneho majitela tej ECSky :wink:
A jak si vede? ???Citace:
Jsem napnutej jak luk!
Kde ji maj ??? cekam na ni jak na smilovani bozi :?
hele lidi kde se na te MSI 746F Ultra da zvedat napetí procaku nejak sem to v BIOSe nenasel :?
2bleee: ...a xakru - asi bude musiet niekto objavit hardwarovy VCore mod tak jak na ECS L7S7A2 :?Citace:
Původně odeslal bleee
...nevie menit multiplikator a napetie pre CPU, dost na prd doska pre overclockers :evil:
2bleee: ...co vsetko uz si na tej doske odskusal, podel sa s nami o infos :!:
zatim jeste nic mam ji prvni den a nemel sem cas testovat :? ale v nejblizsi dobe se na to vrhnu ... jinka instalace bez problemu a zatim stabilni zadne chyby taktovani sem jeste nezkousel ... ale nechapu to napeti kdyz na www.svethardware.cz psali ze de zvedat napeti az do 1.8V :-o kde ho kuwa zvedaj ???
...hmmmm, aj na diskusii k tomuto clanku na svethardware.cz pisu "unhappy" majitelia tejto dosky ten isty problem ako mas ty :?Citace:
Původně odeslal bleee
...tiez je vydany na tuto dosku len jeden bios, ale je mozne, ze na tej recenzovanej doske bol nejaky beta-bios, ktory tie moznosti zmeny VCore mal :?
co napsat autorovi toho clanku na svethardwere? urcite by k tomu mel co rict...
...bohuzial sa nevyjadruje ani ku komentarom pod svoijim clankom :evil:Citace:
Původně odeslal daso
...jeden citat za vsetky:
Citace:
Původně odeslal toldyou
[quote=".:::iGor:::."]2bleee: ...a xakru - asi bude musiet niekto objavit hardwarovy VCore mod tak jak na ECS L7S7A2 :?Citace:
Původně odeslal bleee
...nevie menit multiplikator a napetie pre CPU, dost na prd doska pre overclockers :evil:
myslim ze ta deska neumi menit násobeni a s napetim je to taky nic moc
jinak podle recenzi celkem dobrej pomer cena/výkon ale oc bez novyho
biosu nebo hw uprav na desce nic moc - ale jeste jsem ji nemel pod rukou
Na msi sa nasobič ani napätie zvyšovať nedá :-( .Citace:
Původně odeslal bleee
Pozri:
http://www.pretaktovanie.sk/article....rder=0&thold=0
Hmm nevite nekdo jestli uz sou udelany ty Vcore mody na tuhle desku ??
...ad MULTIPLIKATOR :arrow: takze konecne tu mame funkcne riesenie dratovania multiplikatoru na 13x co dost pomoze majitelom jak tejto dosky tak ja ECS L7S7A2 :!:
...osobne som skusal to dratovanie vcera a fungiruje to ;D ;D ;D
kuwa a jak se da menit na MSI multiplikator :? Na Ecsce to je jasny pomoci jumperu ale na MSI nic takovyho neni :-(
Bohuzial nijako :evil:Citace:
Původně odeslal bleee
...stara dobra MSI745Ultra bola co sa tyka moznosti nastavovania super OC doska v porovnani s MSI746Fx :-(
...ked nechces prijst o zaruku CPU alebo MoBo tak jedine dratovanim :!:Citace:
Původně odeslal bleee
http://www.vs.sk/ousi/temp/multipliers.jpg
...viac najdes v sekcii AMD :!:
Nevíte náhodou, jestli můžu trochu povyhnat FSB??? nebo kolik je max limit....něco málo navíc tam bejt musí bejt, ne? ;)))