Potreboval bych poradit....Udelal jsem si image originalniho windowsu xp pro, ktery ma pouze SP1....Chtel do toho image vlozit i SP2...jak na to ? Pokud vim tak to jde, ale bohuzel nevim jak....Poradte...Diky
Printable View
Potreboval bych poradit....Udelal jsem si image originalniho windowsu xp pro, ktery ma pouze SP1....Chtel do toho image vlozit i SP2...jak na to ? Pokud vim tak to jde, ale bohuzel nevim jak....Poradte...Diky
Hlasi mi to tuto chybu:
http://www.jirime.kvalitne.cz/poskozen.JPG
Co ted ???
Ztahnul jsem SP2 znova a zkusil jeste jednou...To se rozjelo bez problemu...zaalo mi to delat adresar na C: a nejake dlouhe cislo....
Potom kdyz uz to bylo da se rici udelane tak mi vyletla tato hlaska....
http://www.jirime.jirulda.com/poskozen1.JPG
Vite nekdo co s tim ?
Jinak jsem postupoval presne podle navodu...
http://support.microsoft.com/kb/900871
zkus nlite
btw co takhle priste ty velke obrazky pripojit jako prilohu :)
A máš pro ty soubory ze SP2 na té partition místo? Co když se tam už nevlezou a proto to padá. Já jsem tu integraci SP2 dělal taky a žádné problémy s tím nebyly. Ale dělal jsem to trošku jinak.
První postup
1) Rozbalíš SP2 do adresáře
WindowsXP-KB835935-SP2-CSY.exe /x
2) Po rozbalení souborů vznikne adresář "i386" a v něm podadresář "update". V něm se nachází také soubor Update.exe a ten spustíš s parametrem s a s cestou k instalačce winXP.
Update.exe -s:C:\XPCD
Druhý postup
Mělo by to jít i přímo bez prvního kroku takto:
C:\XPSP2\WindowsXP-KB835935-SP2-CSY.exe -s:C:\XPCD
Nezapomeň si extrahovat bootsektor z originálního CD (první 4 sektory - 2kB), aby pak ta kopie byla bootovací.
použij nLite (umí i česky)
http://www.nliteos.com/
integrace SP2 je v něm triviální záležitost
Pokud spustim WindowsXP-KB835935-SP2-CSY.exe tak se mi samozrejme udela nova slozka a po dokonceni se mi automaticky otevre okno abych udelal update...ja uz update delat nechci a tak dam storno,ale jakmile dam storno tak cela slozka co se udelala zase zmizne.....:-(
Doufám, že se nesnažíš provést update na tu image? To samozřejmě nepůjde. V tom adresáři C:\XPCD bys měl mít zkopírovaný adresář i386 z originálního instalačního CD. Pak bys měl spustit ten SP2 s tím parametrem integrate, tedy "WindowsXP-KB835935-SP2-ENU.exe /integrate:C:\XPCD".
Tak jsi to dělal a házelo to tu chybu?
Jestli to projde, tak bys měl potom použít program na úpravu image (třeba Magic ISO) a v té image ten adresář i386 nahradit tím updatovaným. Takhle jsem to ještě nedělal, ale mohlo by to jít.
Takze se mi to asi konecne povedlo.....Pote jsem odebral programem Magic ISO v image vse ze slozky i386 a nahradil vsim ze slozky C:\XPCD....
Myslis,ze je to tak spravne ? Bude to fungovat ? jak jinak nez instalaci to zjistim ? Diky Jirka
pro jistotu asi fakt ten nlite :) ... zvladnul sem v tom udelat SP2 instalaci i ja a fungovala napoprvy
akorat si clovek musi dat pozor na odstranovani tech soucasti ... odstranil sem vetsinu veci podle hulanova ( :rolleyes: :) ) navodu a vsechno se zdalo v pohode do doby, nez sem chtel nainstalovat ctecku na cipovy karty od banky ... takze s tim asi opatrne :)
Asi tak nejak. Udelal sem si v Nlitu imho peknou instalaci ,odstranil sem vse (taktez) podle Hulanova navodu a pak mi to nechtelo vubec bezet ,hazelo to porad nejaky chyby etc. Nlite je dobrej program ,jen to chce udrzet nejak aby to fungovalo :).
V nLite pridavam jen zaplaty a nastavuju nejaky default hodnoty. Jinak radeji nic neodstranuji.
Když člověk ví, co dělá, může i odstraňovat (já se třeba při přípravě image uklikl a odstřelil gameport, ale budiž, nikdy jsem ho nepotřeboval a časem si případně vytvořím novou, tahle běží už rok super).
Co se ale určitě hodí, je spousta nastavení, přidání záplat a možnost vykopat hromadu balastu - mám tak XPčka, zabírající méně než 700 MB a startující na obou Athlonech XP mezi 22-24 sekundami. Z hecu jsem je nahodil na Pentium 200 (non-MMX), HX chipset, 96 MB RAM, 4,3GB WD - najedou za necelých 50 sekund a práce je v nich rozhodně svižnější, než u 98ček.
Co tím chci říci - nestrašte s odebíráním, pokud se vytvoří image na CD-RW, není třeba ani litovat nepovedeného pokusu.
No tim co jsem napsal o kousek vyse nemelo bejt straseni ,spis hola pravda a myslim ze to je spis upozorneni aby clovek s tim nedelal kouzla :).
Nevim jak ty ,ale delat nejake pokusy s Nlitem nez se mi povede nahodit tak "dokonala" verze systemu podle mych potreb je vcelku aspon pro mne ztrata casu to zkouset na X-krat. Ale to je otazka nazoru spis.
Diky vsem za vase rady.....Udelal jsem to i v tom nlite....vypalil jsem si jak toto tak i ten image kde jsem odebral a pak pridal slozku i386...V nlite jsem nic neodebiral...Nechal jsem to tak jak to bylo....vyzkousel jsem instalaci z toho nlite a probehla bez problemu akorat,ze jsem to zblbnul a naistaloval na jiny HDD ktery jsem predtim i nechtene rychle zformatoval....Nejak se mi to,ale nezda....Me to nenabizelo,ze muzu instalovat na E,ale na C a proto jsem dal rychle zformatovat a hle pak jsem zjistil,ze mi to zformatovalo a naistalovalo na E...:-( Tim jsem ztratil skoro 260GB dat....:-( Nastesti existuje softik Getdataback ktery mi velice pomohl v podstate vsechny data vratit zpatky...:-)....Takze vypalim vsechny dulezita data na DVD-R a pak to zkusim zase jeste jednou ten WIN naistalovat....Jestli to nahodou neudelalo samo, ze to ukazovalo na C a pak se to udelalo na E....No uvidime...Jeste jednou dikes za vase rady.....Jirka
Musíš si dávat pozor, kam to instaluješ (i na velikost a název partition)...
Taky lze skrýt nepotřebné partition při instalaci. Jinak se může stát, že se tyto partition natlačí s písmenkem před tu partition, kterou chcete mít jako C (nebo D, E atd...). Alespoň Windows 2000 jsou v tomto neuvěřitelně pitomé a pořadí partition neurčují podle disků, ale podle aktuálního počasí.
Proto je, myslim, nejlepsi ty disky jednoduse odpojit a neni problem. A SATA disk je vzdy C i po pripojeni IDE. Pak si jen rucne zmenim pismena pro CD a DVD mechaniku, ktere se dostaly pred IDE disky.
Takze moje postrehy: mam bootovacku so SP2 a doteraz som aktualizoval cez Windows update a po update mi zacal vzdy blbnut Kerio a tiez nastaly male problemy s pripojovanim modemu. Tak som si stiahol najnovsie aktualizacie na disk a integroval som do instalacky a problemy sa opakuju + este mi nejde spustit polovica hier cez Steam. Takze dnes to bude navrat na SP2, skoda, chcel som mat zabezpeceny system, na SP2 mi vsetko slape bezproblemov, zial takto si bezpecnost nepredstavujem ze mi nepobezia niektore aplikacie :(
TAK UZ ZASE MAM PROBLEMY...:-(
Chci preinstalovat nastavajici win co ted mam...Proste zformatovat a naistalovat....Odpojil jsem vsechny jine HDD aby mi to zase nenaistalovalo kam jsem nechtel....Pouzivam ten win co jsem udelal po vasich radach po vlozeni SP2...takze ted mam vypalene CD s winem ktery by mel byt vlastne jako original protoze je to z image originalniho CD..Pouze vlozen SP2...jenze mi to pise,ze nesouhlasi klic k tomuto winu pritom mam nalepku s klicem...jak je to mozne ? Nevite co s tim udelat ? Pokud tam vlozim original tak mi to samozrejme nenecha udelat instalaci protoze to je win s SP1 a ja mam naistalovanou SP2....Nevite proc ten klic najednou nefunguje ? Diky za vase rady.....
Oravdu nikdo nevite cim by to mohlo byt ?
Napada me jedna vec, a to pokud jsi vlozil pri priprave instalacky s/n a mas tam preklep... Anebo druhy pripad, ze se preklepavas pri zadavani cisla ted.
Pravdepodobnejsi ale muze byt Windows Genuine Advantage blablabla... ("vyhody legalnich windows") - ten bazmek umel zneprijemnit zivot i majitelum legalnich licenci, nejen tem s corporate. Dalsi vec, ktera mne utvrdila v presvedceni, ze jsem dobre zakazal autoupdate a instaluju jen to, co je pro mne potrebne. Ikdyz to by se - pravda - rozhodne neprojevovalo takto.
SP2 neobsahuje Validation Tool. Ako si vytvaral image CDcka? Nezmenil si menovku CD? Lebo to je dost dolezite, instalator podla toho voli bud Coorporate alebo OEM verziu a tym padom Ti nezoberie serial ak mas chybnu menovku disku.
Daggy - ja prave myslel na to, zda tam nenatahal zaplaty, atd. a mezi nimi i tohle...
Windows XP Professional Corporate ma menovku WB2PFRE_EN a OEM verzia mam menovku WXPOEM_EN (plati pre anglicke verzie).
Este pre majitelov OEM Home verzie - menovka: WXHOEM_EN
EDIT: Inak ja som to robil klasicky nakopirovanim CDcka na disk, rozbalenim SP2 do adresara a "instalaciou" do adresara kde bolo skopirovane CDcko, potom som si len stiahol boot image aponastavoval menovky v Neru a vypalil a bezproblemov funguje. Ak mas zaujem, tak Ti tu nahodim navod ako som to robil, uz len si zmenis menovku pre Tvoju OEM verziu a malo by to slapat.
Tak ideme na to:
1. nakopiruj si cele CD WinXP do adresara C:\WINXPSP2
2. vytvor si pracovny adresar C:\SP2
3. vytvor adresar C:\XPBOOT a rozbal tam tento subor:
http://www.windoze.host.sk/xpboot.zip
4. rozbal SP2 do adresara C:\SP2 takto:
C:\xpsp2_en_x86.exe -U -X:C:\SP2
kde xpsp2_en_x86.exe je SP2 pre EN widle nakopirovany priamo na disk C:\
5. aktualizuj nakopirovane CD takto:
C:\SP2\update\update.exe -s:C:\WINXPSP2
6. spust Nero, vyber CD-Room (Boot), zaskrtni Image file, daj Browse a najdi boot.bin v C:\XPBOOT
7. zaskrtni volbu Enable expert settings a nastav toto:
Kind of emulation: No emulation
Load segment of sectors: 07C0
Number of loaded sectors: 4
8. v zalozke ISO nastav:
File-/directory lenght: Iso level 1 (max.of 11=8+3 chars)
Format: Mode 1
Character set: ISO 9660
Relax ISO Restrictions: zaskrtni vsetky volby
9. v zalozke Label nastav:
Volume Label: WB2PFRE_EN - plati pre XP Professional Corporate EN, pre OEM daj WXPOEM_EN, pre HOME verziu daj WXHOEM_EN
System Identifier: WB2PFRE_EN - plati pre XP Professional Corporate EN, inak vid vyssie
Volume set: WB2PFRE_EN - plati pre XP Professional Corporate EN, inak vid vyssie
Publisher: MICROSOFT CORPORATION
Data preparer: MICROSOFT CORPORATION
Application: WB2PFRE_EN - plati pre XP Professional Corporate EN, inak vid vyssie
10. v zalozke Burn nastav:
Write - zaskrtni
Finalize CD - zaskrtni
Write method: Disk-at-once
11. vyber pomocou CTRL+A vsetky subory z adresara C:\WINXPSP2 a prenes ich do laveho panela, klikni na Write CD dialog a daj Write a po vypaleni mas funkcne CD so SP2 :)
DIKY...Pokud chci ztahnout ten soubor http://www.windoze.host.sk, tak to po mne chce jmeno a heslo....
No mne ho stiahlo, ale mam tu aj mirror, tak skus ten:
http://www.dougknox.com/xp/xpboot.zip
Promin, ale nerozumim tomuto...
ja mam tento file jako SP2 WindowsXP-KB835935-SP2-CSY.exe, takze to mam rozbalit do C:\SP2.....
Toto C:\xpsp2_en_x86.exe -U -X:C:\SP2 .....mam napsat kam ? Do start/spustit/cmd ?
Misto
xpsp2_en_x86.exe nemam napsat WindowsXP-KB835935-SP2-CSY.exe ?
Diky.....
Ja som tie prikazy pisal do prikazoveho riadku Total Commandera, ale mozes aj do Windowsackeho prikazoveho riadku. Samo sebou ze tam zadaj potom WindowsXP-KB835935-SP2-CSY.exe. Kedze mas cesku verziu ako predpokladam, tak musis mat aj inu menovku, predpokladam ze to bude takto: WXPOEM_CSY, ale skus si to najprv overit na Tvojom origo CDcku. Ja mam totiz EN, doinstalovavam si potom prilozeny Sk interface, takze u mna ten navod funguje... :)
No ak tam mas ten exac, tak ano...