Ahoj, zajimalo by me jestli se da sehnat i nejaky bazarovy kousek co by zvladal video+zvuk v tomto rozliseni aspon 25 fps. Pripadne poradte novy kus.
Libi se mi Power Shot A540, jen je trosku cenove jinde.
Printable View
Ahoj, zajimalo by me jestli se da sehnat i nejaky bazarovy kousek co by zvladal video+zvuk v tomto rozliseni aspon 25 fps. Pripadne poradte novy kus.
Libi se mi Power Shot A540, jen je trosku cenove jinde.
V bazaru sezenes i fotaky za 10k. nahod cenovou predstavu, pak se o tom da nejak uvazovat.
Samozrejme co nejlevnejsi :) Do 3-4 kk. I kdyz pochybuji,ze starsi digital by zvladl tech 25 fps.
Asi jsem se drive ptal nez zjistil informace.
Ta 540 asi nebyl dobry priklad uklada nekomprimovany zaznam :)-)
Ja měl Kyocera M410R a ten má video 640x480 / 15 nebo 30fps
Novej stojí kolem 6k, takže bazarovej do těch 4 bude.
teď jsem viděl na letáku nějakej Samsung za 3900. 5Mpix, 3x zoom, videozáznam ve VGA 30fps. o délce se tam nepsalo ale předpokládam neomezeno.
Za 4,5K můžeš koupit nový 6 MPx s 640x480/30 fps (a dokonce tuším umí při videu i zoomovat) http://www.pixmania.cz/cz/cz/351707/.../xacti-e6.html . Nefotí to nijak extra, ale video natáčí solidní, alespoň soudě ze samplů na webu Sanya.
Karf: Mel jsi na mysli asi Digimax S500
http://www.obchod.cz/products_detail...zbozi=00043676
Asi nejlevnejsi novy fotak s mym pozadavkem. Jinak jsem koukal,ze starsi Sony Cybershoty to umi uz asi 2 roky zpet.
pokud chces sem tam udelat i nejakou fotku doporucuju canon ixus 40 ;-)
jo a pokud sebou nechces tahat vaelky kanon ale mit ho stale pripraven v kapse ;-)
Hmmm ten canon ixus 40 se me moc libi. Jediny problem jsou spatne k sehnani.
Muzes mi napsat kolik mb zabira 1 min zaznamu?
Wau to je docela husty. Podle rozmeru bych to teda odhadoval na nekomprimovany zaznam a 15 min videa na 1 Gb kartu :-)
To by me zajimalo jestli se da sehnat nejaky fotak,ktery zaznamenava uz komprimovany format.
Nevím, jakou kompresi myslíš tou "vysokou kvalitou", faktem je, že existují foťáky, které nahrávají do DivX - např. Pentaxy Optio S6/S7, Casio S600D, nebo S770D - ten ještě k tomu v 16:9.
Jinak 1 GB za 15 min. je dost, manželky FX01 dá na 1 GB tuším přes 30 min., ale v 16:9 (848x480) asi jen 10 ...
Hm, tak to je pre mňa novinka. Teraz ma už iba zaujíma že prečo podporujú DivX iba tie menej rozšírené značky a nie Canon, Sony alebo Panasonic?
Čert ví, mě by zajímalo ještě víc, proč dost výrobců ve svých foťácích stále používá ten příšerný QuickTime :mad:
e1: Mno predpokladam ze komprimace do divX neni uplne snadna (staci si vzpomenout jak dlouho trva na pc) a pozadovala by pravdepodobne lepsi (vykonnejsi) cipy - takze si myslim ze vetsina vetsich vyrobcu si stale uvedomuje ze prednejsi u fotaku jsou fotky a ne video.(= je tedy jasny kde spori)
Ostatne pokud se podivas na ty znacky/modely ktery "lakaji" na uz komprimovany video tak zjistits ze vetsinou jsou jejich fotky v lepsim pripade "prumerny". V tomhle se to ale urcite casem zmeni, ostatne nevim co by vyrobci letos mohli nabidnout za novinky aby podporili prodej. Tohle se mi zda jako jedina vec.
Ad quicktime - jedoduchy -> nejvetsi trh s temahle pristrojema - Spojeny staty s Applama, takze neni divu ze kodak ktery proda imo tak 90% svych krabicek ve Statech podporuje zrovinka tenhle format. S ostatnima je to stejny. Evropa ma v tomhle smolika. :-/
ja mam cybershot dsc-w1 a ten dava 640*408 video v neobmedzenej dlzke 25fps (treba mat "PRO" MS kartu aby to stihal). V kvalite "fine" na 512tku da nejakych 7minut, v normal tusim 25minut a kvalita mi prisla solidna :) chce to vsak svetlo a nevie zoomovat ...
P.S.> zabudol som dodat ze video je normalny cisty mpeg, ziadny posrany MOV!
Zoran chip for DivX in digital cameras: http://www.dpreview.com/news/0701/07...coach9divx.asp
Já mám canon a710 is stojí cca 9000 a na kartu 128MB se mi vlezla minuta a 7 sekund (640x480 30fps )
ja mam Sony DSC-H5 , vie 640x480/30fps a 1 minuta zerie straasne moc - asi budem musit mrknut do manualu :wink:
Samsung S500 ma 640 x 480 30 fps a stoji cca 3300,-
A krom toho dela i pekny fotky :)
viz http://huncut.blogspot.com/2007/01/l...-do-kapsy.html
Jeste jsem nic nekoupil. Je pravda,ze ten fotak tan nutne nepotrebuju. A na neco vyfotit mam 1mpx Fuji.
Takze porad zvazuju co vzit, bud ten Digimax s500 apod nebo nejakou starsi slim verzi ala isux 40 nebo Digimax i5 apod. Jen by me zajimalo jak dlouho vydrzi v tech malych fotackach baterie? ( kolik nabiti)
No muzu hovorit za ixus430 a tam vydrzela origo 150 fotek/neorigo 200+ a mela by vydrzet kolem 200 nabijecich cyklu. Po dvou letech pouzivani 3 baterek jsem ani u jedne nezpozoroval ubytek kapacity. (nabijeno prubezne)
Navic neorigo jsou levny takze neni duvd se strachovat...