http://www.computerbase.de/news.php?id=4716
no vyzera to dobre uz len aby sa to zacalo predavat, holt prasatko to ma za par :D
Printable View
http://www.computerbase.de/news.php?id=4716
no vyzera to dobre uz len aby sa to zacalo predavat, holt prasatko to ma za par :D
a za kolik tahle sranda bude? :-)
Tedy nevypadá to vůbec špatně :-)
EDIT:
tak to mě nikterak nepřesvědčuje
na Granite Bay jsem měl propustnost pamětí 4200 při 172 FSB (688QDR) při použití P4 2,4 na 3,1 GHz
mno asi 4300MB/s v sandre
vypada to fakt dobre, Intel paradne umi cipsety, skoda ze ty procaky mu posledni dobou nejdou.. mel by udelat i nakej cipset pro AMD ;D
jj, ta propustnost je pěkná... kde se na to hrabe mých 2800MB :oops:
.. v nepretaktovanym stavu :-)Citace:
Původně odeslal DeeKay
ja sem nepsal ze v pretaktovanym :)Citace:
Původně odeslal LookAS
Ja si myslim, ze ani chipset od Intela by nemohl vyzdimat z Athlona vic, parave kvuli tomu, jak ma navrzenou sbernici. BTW - propustnost v Sandre neni vse. :wink: :mweheh:Citace:
Původně odeslal DeeKay
jj ja vim, to ja jen tak, ze se to da vysroubovat jeste vic :-)Citace:
Původně odeslal DeeKay
to je bezpochyby pravda AMD chcipa na slabou FSB dual speed je holt malo, ale k tomu Springdalu po OC tak na 1GHz to bude neskutocne delo uz sa tesim :-o :lol: ;DCitace:
Původně odeslal Halen
juzko: Ehm ... vidim, ze Fristacky je tvoj idol. ;D ;D
Halen: Ja ted nemyslel treba athlona, ale to ze AMD podle me umi lip procaky a Intel zase cipsety ;D
A nemyslim ze by AMD na EV6 chcipala, ma velkej hrubej vykon a to je furt v dost aplikacich dulezity.
Nicmene pokud by Intel vypadl lepsi procak co pujde do springdale, tak by to bylo zajimavy, ale P4 jakozto procik je proste "cripl" a muze za to Intel ze to nedotahnul do takovyho konce jak puvodne planoval.
Jak se bude ten novej chipset vlastne chladit ? Vzdyt uz ted jsou docela problemy uchladit nektere chipsety a tohle uz ma frekvenci jako blazen. :-o A po overclockingu to bude topit jeste vic. Krasny priklad je nForce2, kterej topi jak svina. ???
Jedna věc je SisoftSandra a druhá věc jsou reálné aplikace...
Mě to absolutně nevzrušuje, výsledky SisoftSandra v tomhle nejsou vůbec směrodatné!
asi bude mit heatspreader a bude se na nej nacvakavat chladic do klicky jako ted na procaky P4 :lol:Citace:
Původně odeslal Halen
;D ;D ;DCitace:
Původně odeslal Pret
Ne len ak si na Mladosti a obcas hras CS ak si si vsimol clan (KIVT) ktory som zakladal a hram pochopitelne ako (KIVT)Fristacky, bohuzial na kompe 2.) takze nic moc nehram :evil:
PS: s tym chladen ma to tiez zaujma ale neviete akou technologiou sa bude vyrabat, to by mohlo urobit svoje.
Som velmi zvedavy na test, ked niekto da 800CPU do mojej dosky. Ta 200FSB vie a preipustnost v synchro rezime bude velmi zaujimava...
Kamos mi pisal, ze MSI maju do dvoch tyzdnov aj v Asbise (Bratislava) a cena je do 6 000 s dph. Som rad, ze som pred mesiacom kupil CPU a MB...
btw to xladenie nevidim tragicky ... sak 845PE s tym nema problem ... narozdiel od vecsiny chipsetov na AMD ...
MadCap
Vsak on je taky dost podstatny rozdil, jestli neco pracuje na frekvenci 133MHz nebo 200MHz ....Citace:
Původně odeslal MadCap
jj, jenom ja gdyz sem ho chvili provozoval na fsb 173 tak to celkem topilo, a to to mam podmazly ASIII. Mozna to ale bylo taky diky ty int grafarne :-)Citace:
Původně odeslal Halen
Ta grafika je tazky rozdiel oproti PE bez grafiky ciste PE som videl fachat na 200 s vetracikom a stihal to takze myslim ze nove 86(7)5 chipsety na 250 s rozumnym chladenim pojde, skor ma stvu ramky ktore na 500 asi ist nedonutim ale ak by sli tak dual DDR500 by som si dal libit ;DCitace:
Původně odeslal LookAS
Taky bych si dal rict nForce2 na FSB 250MHz ... http://www.overclocking.cz/YaBBImages/cool.gif Ale praxe je jina. :?Citace:
Původně odeslal juzko
Jenomze nForce ma oficial max 166MHz a i865 a i875 200MHz pricom Nforce ide tak po 210 takze tych 250 je podla mna po lamnuti s aktivom nebo vodnikom uplne f pohoCitace:
Původně odeslal Halen
A jak to bude s JEDEC a podporou PC3200 pamětí? Nebo jsem zaspal dobu a PC3200 jsou již "JEDEC" kompatibilní? Asi ten chipset bude vážně dobrej, uvidíme, jak praxe.Citace:
Původně odeslal juzko
No Martine myslim ze DDR400 asi jedec uz nikdy nebudu ta organizacia je podla mna z nejakeho mne neznameho dovodu zaujata, su to prachsprosty lobbist, inak praxe uz nastava do par tyzdnov budu tie dosky na trhu len si musime pockat do konca CEBITU aby intel pustil tie 800FSP procy co bude asi az v aprili :?
Nejsem si jist, ale tusim, ze nekde v clanku na www.cdr.cz jsem cetl, ze JEDEC uznal DDR400 (PC3200) na natlak intelu jako standart. Bylo to kvuli prave nove prichazejicim chipsetum od intelu, takze bych to tam cerne nevidel :wink:
Ja nevim jak vam ale me i845PE skoro nehreje (na omak i podle udaju z PC) a to na nej mam jen medium pasiv. Pri FSB 174 v pohodicce. Takze chlazeni no problemo. Horsi to je u SIS - ten je jak grill!
Ano, taky jsem četl že JEDEC už DDR400 uznal.
Ani granitebay na 166 nie je viac, nez vlazne.
a co DDR3500 z 400 na 433 to az taky rozdiel nie je do toho sa uz JEDECu nechce?? Pretoze intel chce ist na FSB 1066 (co je 266) a to uz je fakt na 4 kanal ako spravil SiS alebo na DDRII na 533MHz ale to by bolo asi kurfsky drahe
presne ... na epoxe mam iba pasiv (sice ju mam iba 122fsb in fact :) ) ale aj tak je skoro studeny !! na vecsine serverov pri testoch tvrdia ze aktivne chladenie northbridgu na 845PE je zbytocny luxus !! aspon pokial clovek fakt nejde na 200, vtedy uz by sa tam nejaka ta vrtula sikla (ci skorej hybajuci sa vzduch ;D )Citace:
Původně odeslal LK7R
MadCap
Zalezi to fakt na aktualnych potrebach a moznostiach ostatneho hardwaru. Ja ked som pridal ventilator zo starej VGA na stock pasiv NB tak som sa dostal o 10 MHz na FSB vyssie (na 167), takze som bol limitovany prave teplotou a tym padom aj nestabilitou NB.Citace:
Původně odeslal MadCap
Verte mi ze OC i865/875 s 800MHz procom bude o chladeni NB na druhej strane intel rata s nasadenim 266FSB (1066 efektivne) a malo by to fachat na len malo upravenych 865/875 chipsetoch tak hadam ze tie na take OC budu dos dobre pripravene ale aj tak bez vrtule to asi uz nepojde osobne mam pripraveny chladic na pentium1 vetravicom snad to na to narvem (ken som narval na VGA - Titan pre P4, tak v tomo nevidim problem ;D )
To tu Ti4200 treba tak chladit ? :-)Citace:
Původně odeslal juzko
No netreba ale ten povodny vetrak strasne hucal a s ten titan mi stal na policke tak som zobral vrtacku lapol chip a ide to na pasiv a s 80mm vetrakom (asi 1000RPM) to slo o 15MHz ryclejsie a hlavne uplne potichu.
No jsem na to taky zvedavej ja tam mam tedka teplotu absolutne minimalni ale vidim to tak ze na tech 800Mhz to asi bude kapanek vic ja jsem hlavne zvedavej kam se pohnou ty novy procy.
no rek bych ze i865+Prescot bude docela delo 8-)
No to bezpochyby bude ale za taku artileriu vyplaznes nehorazny majlant takze si necham zatial zajst chut, na Prescot to vidim tak lato-zima 2004 lebo skor sa tie procy pod 10 litrov asi nedostanu ale k Prescotu uz asi kazdy normalby clovek kupi i875 tych 2-5% skrz chipset nie je za nejakych 5$ az tak mocCitace:
Původně odeslal Fila
GraniteBay @ 200mhz fsb :eek: :smoke: :o
CPU Intel P4 2.8G ES 133x21
MB Gigabyte 8INXP (Intel Granite Bay E7205)
RAM A-DATA DDR400 256mb x 2
VGA ProLink Üg®VGeForce 4 Ti 4200
POWER SevenTeam ST-300BLV
HD Maxtor D740X-6L 6L040J2 ATA133 7200rpm 40GB
CPU VCore 1.85 V
http://www.piopioshardware.com/ocarea/441.gif
http://www.piopioshardware.com/ocarea/45.gif
http://www.piopioshardware.com/ocarea/46.gif
vzato odsud.. http://www.piopioshardware.com/ocare...piopio1228.htm
btw, jakej pak asi bude i875 a prescot ;D :D
Mat tak taky procesor ... by som sa uspokojil aj so svojou starou doskou :-)
No pri 1,85V by tvoje uspokojenie netrvalo dlho :-) , ale ten bandwidth je impresivni, uvidim co origo Centrewood a Prescotom asi to bude tazky fekalizmus.Citace:
Původně odeslal TimeLord
vsak ja by som ho spokojne nechal aj na 16x200 @1.7V , nepotrebujem nic extremne :-) :roll:Citace:
Původně odeslal juzko
V podstatě takto už se chladí čipsety i850 a novější. Jen je rozdíl v tom, že čipset je v provedení FCPGA, čili odkrytý.Citace:
Původně odeslal DeeKay
Přesně vystihuješ můj názor nejlíp se to vždy projeví až v réálu a né v nějakom testě kterej je pro to přímo napsanej :-)Citace:
Původně odeslal Spec