Rozjel jsem XP1700 Tbred JIUHB na XP2600 a napeti stacilo zvednout jen na 1.8V (mozna by to slo i trosku min) a teplota po 10 minutach Prime95 je 43 stupnu. Chladim to Titanem D5TB. Co vy na to? 8-)
Printable View
Rozjel jsem XP1700 Tbred JIUHB na XP2600 a napeti stacilo zvednout jen na 1.8V (mozna by to slo i trosku min) a teplota po 10 minutach Prime95 je 43 stupnu. Chladim to Titanem D5TB. Co vy na to? 8-)
Jen to, ze me to jede stabilne i na 1.75 voltu ;DCitace:
Původně odeslal Octopuss
U techto CPU je to "normalni". Si precti thread o AMD...
No tak dobre, no :-) Ja jen, ze jsem z toho po ugradu z Thunderbirda byl trochu prekvapenej ;D AMD ruleeez...
a takova poznamka na konec, nekteri lidi zrovna 1.8V nedoporucuji (prej to uz muze byt dost) - osobne nevim, precti si thread AMD a snad se na toto ozve nekdo kompetentnejsi...Citace:
Původně odeslal Octopuss
NO ja zatial do toho tlacim 1.8V a fpoho !! Ale ked mi naghodof umrie procak tak dam vediet :D :eek:
Co máš za zdroj, a jaké máš hodnoty +12V, +3,3V a +5V ???Citace:
Původně odeslal Octopuss
Rano jsem to stahnul na 1.775V. Zdroj Fortron 300W (nejaka novinka, tichej).
+12V 12.099-12.220
+5V 4.867-4.894
+3.3V mi ten program bohuzel neukazuje :-(
To Octopuss: Napatie 3,3V ti ani ukazovat nemoze,pretoze mas cipset Nforce2,(ako som si vsimol v inych threadoch kde si prispieval),ktory ma napajanie 1,5-1,6V ;D
Bezne pretaktovanie povedal by som - niekto to ma pri takomto nastaveni na 1,75V.
to je k vzteku - ja se vys nez mam v podpise nemozu dostat, aby to bylo primestable - asi ten zdroj :-( ...ale o tom jsme tu uz diskutovali...
;D ;D ;D aha, ja lamaCitace:
Původně odeslal lipkajz
Většina cpu co jedou na 2100mhz při 1,8 V po zahoření bezproblémů jede na stejné frekvenci i na 1,75V . Napětí 1,75V oproti 1,8V má dvě zásadní výhody : CPU nedostává takovej záhul a méně se hřeje. Jinak na 2600Xp jde přetaktovat většina CPU série JIUHB. Krátkodobě jsem zkoušel maximum a jede to stabilně na 2300 Hhz při napětí 1,95V ,ale to je tak udělat testy ,zapsat se do síně slávy a vrátit to na bezpečnejch 1,75V.
jak dlouho se tak asi zahořuje - týden ?
Záleží jak máš vytížený komp já to dělal tak že jsem dal napětí na 1,8V nastavil max co cpu stabilně běžel a večer jsem zapnul demo co je v 3dmarku2001 (v nastavení musíš zaškrtnout looping aby to běželo dokola) a nechal jsem to běžet do druhýho dne do odpoledne pak to jelo i při nižší Vcore na stejné frekvenci stabilně.
taky to ale asi nešlo hned na 2100MHz, že ? Já jsem teď maximálně na těch 2GHz a výš se mu moc nechce....není primestable, ale je teprve 2 týdny starý (stejně jako deska)...
Podobne ale potom sa to trošku ustálilo a teraz frčí na 2100MHz a vyrerá že chce ísť hore ;DCitace:
Původně odeslal Chocen
Tak jsem snizil napeti na 1.675V a porad stabilni. Mnam 8-)
i v prime95 ??
to ted zkousim
;D ,
jo a btw - ta teplota co jsi hlasil na zacatku, je pravdepodobne z cidla na desce, ne z toho cidla v procaku - takze ve skutecnosti je asi o neco vyssi.
na desce zadny cidlo nemam...
jo a musel jsem nakonec na 1.7V
a co ze to mas vlastne za desku ??
8RDA+
Ja mam stejnou serku jako ty a zdroj uplne na picu 250W noname shit fuj! A jedu celkem v poho-mam to 2 hodiny a 12,5x175=2187MHz@1.8VCitace:
Původně odeslal Chocen
:wink: tez ma v avataru lamu :wink:Citace:
Původně odeslal Petrt
By som povedal ze 1,8 V je pri atlone MAX. Nedoporucujem 1,8 V u kamosa sme zapekly proc na 1,8 potom sme reklamovali a povedali ze jeden den islo a ze na druhy den to uz neslo :lol: :lol:
Neni jedno kolik do toho poustis kdyz to uchladis?
naco tomu tak zhavite?
Ja ho mam na 2 ghz (1.7V) Primestable a staci to.
Je to cool, vykon je super.
Na 0.13 mikrona je 1.8V celkom vysoko.
je to jedno a hlavne kdyz mas shutdown system na desce a taky de o to jak to byla revize? A0 ma deafult jen 1.5, tak tam uz je 1.8 docela dost, ale u B0 je to v pohode, navic ja mam max. 48 stupnu na 3700 otackachCitace:
Původně odeslal Octopuss
Pak nechapu proc se tu porad pise ze 1.7xx je nejvyssi bezpecny napeti a blabla, ja do staryho Thunderbirda pustil 2.2V a i kdyz pasiv byl pomernte teplej, uchladil jsem ho a bez problemu.
To sa neda porovnavat.Citace:
Původně odeslal Octopuss
Je rozdiel ked pustas 2.2V do 0.22mikronoveho jadra abo do 0.18
alebo do 0.13
Vzrobnou technologiou sa menia aj rozmery.
A cim menej mikronove jadro tym ti mensia zmena prudu spravi vacsiu zmenu teploty.
Dufam ze ohmov zakon poznas.
Cim vyssia teplota a voltaz tym vacsie riziko prierazu.
Tak tam skus pustit 2.2V co to spravi.
(na epoxox abo abite nf7 rev1.2 trebars)
No já ho smažím na 1,85 V /43°C v klidu a vůbec z toho nemám strach :lol: Tohle napětí určitě vydrží i dlouhodobě.
(14 x 148)
Môze aj nemusi, kde beres tu istotu?Citace:
Původně odeslal pety
v teplote samozrejme
ale tady jde o prurazne napeti, s teplotou to nema nic spolecneho....
kde by se vzalo kdyz ti nekolisa napeti v zasuvkach a mas kvalitni zdroj?
Aj ked to nevydrzi a na to napetie skape, koho to trapi ;D to neni PIVO za 10papierov, ale supny Athlon za 2litrase nie ;D ;D ;D
2octopuss
No jde o to,že každý polovodič má napěťovou mez,kterou když překročíš,dojde k proražení mezi jednotlivými vrstvami křemíku.Se zdrojem to nemá nic společného(pakliže dodává napětí které má a nejsou moc velké výchylky),VCORE si dělá sama deska a když v biosu navolíš vyšší napětí,může přijít death.
No a teplota s tím má společné to,že spolu se zvýšeným napětím přispívá k vyššímu opotřebení procesoru,čímž se zkracuje životnost.
Co se týče napětí,řekl bych,že průrazné napětí bude mnohem vyšší,což dokazují i testy některých šílenců s tekutým dusíkem.U nich není problém dát 2,2 V a procesor žije,takže průrazné napětí je od 1,85 V ještě dost vzdáleno.
konecne poradna odpoved
Ale chcem vidiet nekoho kto da dlhodobo 1,85 V a ak taky nekto existuje tak chcem vediet ako dlho mu to vydrzi??????????????????
ja poustim(a budu) do prociku 1.85V pri 13x185=2405MHz a niceho se nebojim... ;DCitace:
Původně odeslal maros000
dnes sem do nej poustel i 2.1V (kratkodobe) pokousel sem se o 2700MHz Boot + benchmarky ale kvuli nedostatecnymu chlazeni (venku je malo zima ;D ) se moc nedarilo a vetsinou to vytuhlo nez sem stacil neco zmerit :-(
to moc zmysluplne nieje ??? :-(
to ne. jde přece o dlouhodoby (primestable) provoz, ne ?? ne o nejake silene vykyvy...
taky ze jde o primestable!Citace:
Původně odeslal Chocen
O stabilitu ide až v prvom rade :!: :wink:Citace:
Původně odeslal Khandar
asi si ho nekupoval za vlastne.Citace:
Původně odeslal Semik
Ved rodicia zaplatia :-)
ty voooooole uz so tu asi dlho nebol. co to ma khandar v popise????????
3000+ ??? :o vidim dobre?
ty voooole to je k placu,k smiechu....
hosi z AMD si asi splietli serie procakov ked isli z linky. namiesto do 2800+ prehodili vyhybku a hodili ich do 1700+. To su ale diletanti.
ale nam to je len k prospechu.
super vykon.
ty vooole ja tomu neverim
prierazne napatie by sa malo znizovat s teplotou.Citace:
Původně odeslal pety
Cim vyssia teplota tym staci menej V na prieraz.
No to je sice pravda,ale myslím si,že teplota okolo 50 °C není nic hroznýho,typl bych,že to nebude daleko od provozní teploty.
Krom toho,už tu byl případ,kdy jel Cody s procákem na VCORE 2,1 V(2,2)
a teplota 91 °C!!!!!.A psal,že to bylo stable.Takže když máš při max. zátěži cca 50 °C,tak nějaký 2 V by pro ten proc neměly bejt nic smrtelnýho.
Pokud to uchladíte tak neni problém naprat do něj 1,95V já mám při 1,8V 43 stupňů zkoušel jsem 2,0 V to jelo stabilně na 2350mhz při teplotě 55 stupňů , ale vzhledem k tomu, že mám gf3ti200 tak ve hrách i v 3dmarku nepociťuji rozdíl mezi cpu 2150mhz a 2350mhz tak proč bych pokoušelm štěstí. K tomu abych hrál vše na max detaily a 1600*1200 stačí i těch 2150mhz. Až přijde doba kdy bude nutné mít v kompu radeon 9700pro a p=rocesor 3000xp tak ho nakouřim. Mít ale procesor na 2,0V na 2350mhz a stejně ten výkon nevyužít je podle mně zbytečnost. A pro honce nejlepšího oc stačí nakouřit ho na těch 2350 udělat testy a dále fungovat na tom co člověk opravdu využije.
Drake suhlasim. Zaujmalo by ma, ale co vravite na novy jadra Barton. Oplati sa do nich investovat? v AMD som lama ;D ;D ;D
pozeral som jadro barton a T bred a je to to iste len vecsi cache a o trosicku FSB ziadny rozdiel (skoro)
no nenapisal si, ktory ma ten vacsi FSB a chace...ale asi to bude barton
No a taky ma myslim vyssi XP rating na nizsi frekvenci prave kvuli tem 512Kb
Ano to je mozne, len ci pojde tak pekne taktit, ako starsie athlony....
Podla ohlasov a kvoli tomu ze ma vacsie jadro ide taktit lepsie ako Athlony XP klasicke 0,13microna, takze super taktovatelny procik je Barton ;D
Taka otazocka, ako sa robi zahorenie??? T.j. dam procaku 1,8 volta len tak dam tam 2200mhz s 2100+ AIUHB, a potom to necham tak fachcit dva tyzdne aj ked mi to stiha na 1,75v v pohode od novoti?? a potom to znizim to napetie, a procak si tak zvykne ze mozno pojde aj na 1,7v alebo 1,725??? Takto nejako to zahorenie funguje?? treba dat na nejaku dobu vyssie napetie ako je potrebne alebo to zahorenie je prevadzka procesoru urcitu dobu na akejkolvek frekvencii ci voltazi, poradte ??? :?
Dobra otazka, to by aj mna zaujimalo, kedze do AMD procesorov sa rozumiem asi ako papez do sexu :oops:
Tak jen ve zkratce toto téma tu proběhlo již hodněkrát. Nastavim maximální frekvenci co procesor snese (pokud bude mít maximum stejné při 1,75 a 1,8 tak nechám nastavení vcc 1,75 pokud pujde při 1,8 víc nataktit tak tak tam dam těch 1,8 jinak je to zbytečné) a nechám běžet počítač na plný výko tj spustim třeba demo v sandře 2001 a zaškrtnu looping ať se to opakuje z vlastní skušenosti stačí tak 42 hodin v kuse. Po tom už spravidla jede cpu na stejné frekvenci i při nižší vcc. Toto se dělá pro to že z výroby ještě neustali všechny chemické procesy v cpu a tímto doznějí. Cpu se "vypálí" a je stabilnější.
OC zdar
Proč vy soft pro sledování napětí neměl ukazovat +3,3V :?: Vždyť to je normální výstupní hodnota ze zdroje. ??? Spíš ten soft je naprd, že nedokáže monitorovat +3,3V ;DCitace:
Původně odeslal lipkajz
Halen má pravdu
>Drake diky moc, mas to u mna ;D
a to jeste jedna otazkaCitace:
Původně odeslal drake
na kolik stupnu je dobre zahořovat ???
ja jen jestli tech 50C neni malo pri zatezi mi to vic nevyleze
ze bych treba zpomalil vetrak aby mel treba 60
ale nechci mu ublizit je to muj mazel 8-)
Hoci som srasna lama v tomto, myslim si, ze od teploti procaku to az tak nezalezi, hlavne ze jede skoro na maximalnej frekfenciji
No ja do nej poustim asi 1.9V a jedu na XP2600, zejtra vecer se vratim na normalni voltaz... Btw celou dobu jede SETI.
no 1.9 je celkem dost.
Neviem, mozno je to tym, ze mam intel, a neprekracujem hranicu 1.6 koli SNDS. tak som na to zvilki :drool:
Je zaujimave, ze vela ludi pouziva pojem zahorenie procesora, aj ked so zahorovanim to nema nic spolocne. To co tu vacsinou ludia spominaju je len akysi zabeh, zahorovanie sa deje za ovela drsnejsich podmienok - bud ten procak odide alebo prezije. Ked prejde proc tymto procesom, tak sa moze zaradit medzi suciastky s vyssou zivotnostou. Ale tym, ze sa mu da akesi vyssie napatie, vysoka frekvencia a necha sa bezat v slucke niekolko hodin este nezarucuje vobec nic. Tak nejako to bolo vysvetlene v Elektrotechnologii, pokial ma pamat neklame. ;D
8RDA+ nemonitoruje +3,3V ani v BIOS..miesto toho tam meria VDD..a to je tych 1,5-1,6V, takisto soft od Epoxu 3,3V neukazuje,aspon si myslim,este to doma preverim....Citace:
Původně odeslal Halen
Stanley no ahoj Zilina :))) Co tu preboha robis, kde si sa tu nabral Zilincane :))) No aspon mam skym ist na pivo :))
Tak zkusit SpeedFan, ten by snad měl umět monitorovat všechna napájecí napětí zdroje. Mě monitoruje uplně všechna napětí zdroje, ovšem nikoli napájení DDR, AGP ani chipsetu. BIOS taky neukazuje 3,3V. Jakej chip ti detekuje SpeedFan? Mě Winbond W83627HFCitace:
Původně odeslal lipkajz
sorry ze odbocuju od tematu, ale ty mas fakt vcore 1,65 ?? to je maso...
No jo, niekto ma proste stastie :)))
Citace:
Původně odeslal Halen
Presne tak,mne to tiez detekuje ako Winbond....
Tak jsem zkousel s procikem zase blbnout a na 2.2V (hehe) jsem ho rozbeh 12.5x200 ;D Bohuzel to napeti je krapet nepouzitelny. Ale mit vodnika nebo dusik.. hmm :-)
Zajimavy je, ze nektery frekvence mi to proste nebere. Napriklad pri 166 skousne maximalne 12.5, pro cemkoli vyssim to nenabehne. Nechapu.
Ocotpus na jakom prociku si tomu vypiekol? Na dusik zabudni, vraj stopercentne po tom odide procak, co je celkom pochopitelne...
XP1700+ JIUHB...
Kazdopadne nechci pokouset stesti (smulu), takze jak mi tu par lidi radilo, zustavam na max 1.775V. Momentalne 1.725V pri 10.5x200. Jeste sehnat pameti...