-
Jaky 19" LCD do 7500kc ?
Ted se na trhu objevila spousta modelu - co by jste doporucili - chci verne podani barev takze asi ne zadne TN a i dobrou odezvu na hry popr sledovani filmu..
muj favorit je zatim Hyundai ImageQuest B91D - LCD 19"
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37048
- je neco lepsiho?
diky
EDIT: procital sem fora ale kazdou chvili se meni ceny a pribyvaji nove modely - jo a pouze pomer 5:4 nechci wide
-
Re: Jaky 19" LCD do 7500kc ?
-
Citace:
Původně odeslal
tnema
no ani na nej nekoukam protoze ja chci 19ku :/
-
omlouvám se, přehlíd sem se, měl jsem na mysli 920N
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36605
-
tvuj favorit je dobrej, jednou jsem ho tu mel, fajnovej monitor
-
Citace:
Původně odeslal
Klon
tvuj favorit je dobrej, jednou jsem ho tu mel, fajnovej monitor
jj ma ho kamos -vypada dobre zobrazuje dobre
Citace:
Původně odeslal
tnema
jo to uz vypada lip -premyslim o nem protoze je levnejsi nez ten hyundai
nemate nekdo link na aktualni testy LCDcek? nic jsem nenasel
-
Ahoj.
Potrebujem kupit nejake zobrazovadlo a po roku co som sa na stole nemohol ani najest koli starej 20tke, by som rad siahol po nejakom LCD-cku.
Rozhodujem sa medzi:
19" LCD PHILIPS 190B7CS
19" LCD LG Flatron L1952S-SF
19" LCD LG Flatron L194WT-SF
19" LCD Samsung 940BW
ak mate niekto skusenost s niektorym s tychto modelov, budem vam vdacny za typ. Kamarat mi odporuca ten Philips.
-
19" LCD PHILIPS 190B7CS
-prilis drahy na to ze je to TN -spatne barevne podani a udavane pozorovaci uhly nad 170° v realu nedosahne ani nahodou a spatne podsviceni - viz http://www.svethardware.cz/art_doc-2...9005CFF24.html
19" LCD LG Flatron L1952S-SF
-za tu cenu ma velmi dobre parametry -otazka je jaky bude v realu nikde sem nenasel recenzi -nejspis to bude najaka TN i kdyz ma vysoky kontrast
19" LCD LG Flatron L194WT-SF
- opet TN s velkym kontrastem -ja bohuzel nechci sirokouhly - u techto panelu v noci cerna hodne sviti -neni cerna a stezuji si u nej i na podsviceni
19" LCD Samsung 940BW
- to samy jak LG WT - vetsinou reakce typu zadna slava ...ale za ty prachy..
zatim jsem v teto cenove hladine nenasel nic lepsiho nez ten Hyundai - ale chtel bych nejradsi nejaky PVA,MVA
-
Ten Samsung 920N neni spatny, koupil jsem ho rodicum. Nicmene na nem nemuzu doladit bilou barvu. Subjektivne se mi zda, jako by byla takova domodra. Mel jsem jej postaven vedle Acera 1922As a pak je to videt fakt brutalne.
-
Citace:
Původně odeslal
Poofy
19" LCD Samsung 940BW - to samy jak LG WT - vetsinou reakce typu zadna slava ...ale za ty prachy..
procet bych si thread v sekci monitory ...
-
Proc si nenasetris 2k navic, budes mit mnohem lepsi rozhodovaci pozici. Podle me chces za malo penez hodne muziky.
Ten B91D je TN, radek nad tim pises ze ne TN. Tusim ze za 8xxx Kč je HP L1955, ktere na SvetHardwaru bylo umisteno na prednich mistech ve vice kategoriich, nebyla by to lepsi varianta ?
-
Citace:
Původně odeslal
PetrT
Proc si nenasetris 2k navic, budes mit mnohem lepsi rozhodovaci pozici. Podle me chces za malo penez hodne muziky.
Ten B91D je TN, radek nad tim pises ze ne TN. Tusim ze za 8xxx Kč je HP L1955, ktere na SvetHardwaru bylo umisteno na prednich mistech ve vice kategoriich, nebyla by to lepsi varianta ?
Tak to bych ti doporucil taky, koupil sem presne tenhle a nemuzu si ho vynachvalit.
-
jasny bylo by lepsi to co rikate ale uz takhle davam do noveho pc strasny prachy kazdej tisic navic je velky luxus.
A o tom HP jsem cetl - i jsem o nem zacal premyslet ale vy co ho mate - jakej je na hry? vim ze na papirovou odezvu nemuzu moc dat ale 16ms je docela dost.
A taky tusim je to uz starsi model ne?
-
Citace:
Původně odeslal
Poofy
jasny bylo by lepsi to co rikate ale uz takhle davam do noveho pc strasny prachy kazdej tisic navic je velky luxus.
A o tom HP jsem cetl - i jsem o nem zacal premyslet ale vy co ho mate - jakej je na hry? vim ze na papirovou odezvu nemuzu moc dat ale 16ms je docela dost.
k cene: nekdo ho prodava novej v bazaru za cca 6k
-
Citace:
Původně odeslal
Poofy
Tak zrovna si na nem obcas zahraju nfs undergroundy a nevsim sem si zadnych negativnich projevu oproti mymu byvalymu crtcku. Ostatne na testu na svethardware prirovnavaji jeho realnou odezvu k 8ms u ostatnich.
-
Citace:
Původně odeslal
HollyG
Tak zrovna si na nem obcas zahraju nfs undergroundy a nevsim sem si zadnych negativnich projevu oproti mymu byvalymu crtcku. Ostatne na testu na svethardware prirovnavaji jeho realnou odezvu k 8ms u ostatnich.
to HPcko nema problemy s videom???, hry nehravam vobec a obcas, ale naozaj len obcas pozrem nejaky ten film, tak sa mi to vidi ako volba pre mna.
-
no zatim jste me prekecali na to HPcko ;) ..podle megatestu na svethardware a vasich rekci bude asi dobry i kdyz uz je pekne stary... ale chci PVA tak to bude snad ok - doufam ze nebude mazat moc -ale nema prej prekmity tak snad ok. kdyby se nasel jeste nekdo kdo ho ma se zkusenostmi napiste :) diky
-
Citace:
Původně odeslal
T182
to HPcko nema problemy s videom???, hry nehravam vobec a obcas, ale naozaj len obcas pozrem nejaky ten film, tak sa mi to vidi ako volba pre mna.
Hry sem uved, protoze u nich je hlavne problem s odezvou, filmy jsou o dost mene narocne na tenhle parametr.
-
tak uz jsem koupil HP 1955 - barvy jsou perfektni , podsviceni je velmi dobre ale ve tme na 100% jas a kontrast je videt v rohach bile fleky -podsviceni kdyz zobrazuje cernou plochu - ale v praxi to zase neni pozorovatelne - pozorovaci uhly sou velmi dobre -dano technologii. 4usb hub a konektory ergonomie pivot fce -jsem zatim naprosto spokojen - jeste napisu jak je na tom s odezvou az bude cas na testy
-
ten 100% jas a kontrast jsi uvedl jen "na test" a nebo to tak pouzivas normalne ???
-
Citace:
Původně odeslal
PetrT
ten 100% jas a kontrast jsi uvedl jen "na test" a nebo to tak pouzivas normalne ???
Pry normalne, misto osvetleni v dome :)
-
:) zpocatku nez sem sesteloval barvy atp - jak to mate vy nastaveny? porad nejak nemuzu dosahnout uspokojiveho vysledku barev a jasu/kontrastu - porad se mi zda jako by to melo nadech do urcite barvy
-
Citace:
Původně odeslal
Poofy
:) zpocatku nez sem sesteloval barvy atp - jak to mate vy nastaveny? porad nejak nemuzu dosahnout uspokojiveho vysledku barev a jasu/kontrastu - porad se mi zda jako by to melo nadech do urcite barvy
Osobne mam Brightness 80 a Contrast 50, jinak kontrast nad 80% zacne akorad brutalne menit barvy do neceho jinyho svetlyho cehosi...
Barvy mam nastaveny na 6500K
-
vazne?? ted jsem zkusil tvoje nastaveni a je to jak vypaleny CRTcko :) .. me se spis zdalo ze to barvy meni neco mezi 50-90-mozna je to u kazdyho kusu jinak ..???
-
jinak zkusil sem seridit barvy na max kontrast a jas ... a v Custom Color sem nastavil R,G,B na 70 vsechny -pak jsou barvy docela ok i kdyz to desne sviti a mozna je to jeste moc svetly
...ale to co jsi psal ty 50,80 - bila neni bila ale je sediva a to dost
-
Citace:
Původně odeslal
Poofy
jinak zkusil sem seridit barvy na max kontrast a jas ... a v Custom Color sem nastavil R,G,B na 70 vsechny -pak jsou barvy docela ok i kdyz to desne sviti a mozna je to jeste moc svetly
...ale to co jsi psal ty 50,80 - bila neni bila ale je sediva a to dost
Tak sem si s tim trochu pohral, tech 70,70,70 sou taky dost sedivy se me zda, mam tam ted 90,90,90.
Jinak Contrast na 50 sem mel v noci, ted tam mam 80,80, ani sem o tom nevedel.
Doufam mas to pres DVI? :)
-
jj pres DVI - trochu me stve se s zmenou kontrastu hodne meni barevny nadech - no ale kdyz si s tim clovek pohraje tak se daji najit asi dobry barvy
-
A jak je tedy tento monitor na tom s odezvou, zacinam o nem taky uvazovat, potreboval bych vice mista na stole ;)
-
Citace:
Původně odeslal
tomesik
A jak je tedy tento monitor na tom s odezvou, zacinam o nem taky uvazovat, potreboval bych vice mista na stole ;)
papirove 16ms - podle testu na svethardware je to v praxi mnohem lepsi. Asi se neda moc dat na ty ms co pise vyrobce - v testovani dopadl dobre. Co se tyce praxe - s hrami filmy nemam zadny problem - nevidim zadne viditelne mazani -je pravdou ale ze to prilis nezkoumam a nejsem uplne hardcore hrac.
-
Zdravim,
tiez chcem kupit LCD, ale nieje mi jasna technologia... Preco je TN horsie ??? aka technologia je lepsia ako TN ??? (hladal som v sekcii monitory ale toto som tam nenasiel...).
inaq rozmyslam o :
http://www.asus.com.tw/products4.asp...=10&l2=86&l3=0
alebo o :
http://www.belinea.com/Products/TFT_...8&artnr=111931
alebo trosku taky ulet :
http://www.bgslevi.cz/clanek.php?kod=DAH0355B
vsetky su do 6500,- Sk bez DPH
co vy na to ???
-
Hazo vygoogli si.. je spousta stranek kde jsou pekne popsane jednotlive technologie.
TN -hlavni vyhoda je rychla odezva a nevyhody horsi podani barev horsi uhly a v cenach do 6500 nebude asi slavna ani ta odezva -udaj vyrobce (4ms apod) se musi brat jen orientacne.
lepsi- to zalezi na na co to chces a jak ti zalezi na cene - TN jsou levnejsi a rychlejsi ale podle me lepsi je PVA(MVA) technologie
-
a ako poznam , ze je LCD PVA(MVA) - niekde to nieje napisane ani na stranke vyrobcu... ??? nemozes dat nejake typy na dobre a cenovo pristupne monitory z touto technologoiu ???
-
Citace:
Původně odeslal
Hazo
a ako poznam , ze je LCD PVA(MVA) - niekde to nieje napisane ani na stranke vyrobcu... ??? nemozes dat nejake typy na dobre a cenovo pristupne monitory z touto technologoiu ???
nekde to je napsane nekde ne - opet musis googlit ;) - jde to taky poznat ze pokud to ma uhly 130/150 treba pekna cena bude to TN ... pokud to ma 176/176 1000:1 kontrast bude to MVA
-pokud budes chtit pekny barvy dobry uhly a kontrast budes si muset za MVA priplatit - pres 8000kc za 19ku
ja mam HP 1955 - a jsem velmi spokojen pak mam zkusenosti s Fujitsu Siemens P19-2 - taky velmi dobry
puvodne jsem chtel Hyudai B91D - TN+film myslim a kdyz jsem se sel na nej podivat ke kamaradovi tak jsem si to rozmyslel s mym HP 1955 se to neda srovnat -ale je levnejsi...
-
-
tohle sem si koupil ja http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37477 a vcelku spokojenost,odezva je v poradku, s barvama si to chce trochu pohrat,ale pak vypadaji slusne.. spis se mi zacal sam od sebe vypinat na 1-2sec a frekvence toho vypinani se zvysovala tak sem ho hodil na reklamaci... holt blbej kus no :( ale uz sem podobnej problem slysel od jednoho cloveka,tak mozna nejaka mensi konstrukcni chyba
-
Citace:
Původně odeslal
Chihuri
tohle sem si koupil ja
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37477 a vcelku spokojenost,odezva je v poradku, s barvama si to chce trochu pohrat,ale pak vypadaji slusne.. spis se mi zacal sam od sebe vypinat na 1-2sec a frekvence toho vypinani se zvysovala tak sem ho hodil na reklamaci... holt blbej kus no :( ale uz sem podobnej problem slysel od jednoho cloveka,tak mozna nejaka mensi konstrukcni chyba
jj jeden z uchazejicim modelu tehle znacky - ale slysel jsem na nej rozporuplne veci - jedni ho chvali druzi naopak rikaji ze je spatny + poruchovy --- asi zalezi jake ma kdo naroky a pozadavky
rekl bych ze je to mirne nadprumerny TNko
-
Citace:
Původně odeslal
Hazo
www.prad.de ... TFT-Monitore, Hersteller. Tam najdes snad vse co potrebujes vedet...
-
Citace:
Původně odeslal
PetrT
www.prad.de ... TFT-Monitore, Hersteller. Tam najdes snad vse co potrebujes vedet...
hmm skoda ze neumim nemecky ;)
-
Citace:
Původně odeslal
Poofy
hmm skoda ze neumim nemecky ;)
OMG a co tam potrebujes prekladat ? TN, PVA, 160°, DVI, PILOT je snad vsude stejne. A "JA" nebo "NEIN" snad poznas co znamena ?? :p
-
Citace:
Původně odeslal
PetrT
OMG a co tam potrebujes prekladat ? TN, PVA, 160°, DVI, PILOT je snad vsude stejne. A "JA" nebo "NEIN" snad poznas co znamena ?? :p
nj ale nemcinu nesnasim :mad: - jak sem to videl tak sem to hned za cerstva zavrel :wink:
-
Citace:
Původně odeslal
Poofy
nj ale nemcinu nesnasim :mad: - jak sem to videl tak sem to hned za cerstva zavrel :wink:
Tvuj boj, kdo se chce neco dozvedet, tak i tu nemcinu prezije. Nevidel jsem zatim vetsi seznam jak tam (zvlast kdyz ani prodejci neuvadeji pravdive informace)
-
Citace:
Původně odeslal
PetrT
Tvuj boj, kdo se chce neco dozvedet, tak i tu nemcinu prezije. Nevidel jsem zatim vetsi seznam jak tam (zvlast kdyz ani prodejci neuvadeji pravdive informace)
Az se budu chtit o tom neco dozvedet tak ji asi taky preziju - zatim si s ni ale nebudu kazit den :)