Ahoj, tak jsem se donutil updatovat seznam BIOSu karet ATI
http://www.sweb.cz/halen/biosy/biosy_main.htm
Halen tech.
Printable View
Ahoj, tak jsem se donutil updatovat seznam BIOSu karet ATI
http://www.sweb.cz/halen/biosy/biosy_main.htm
Halen tech.
dobra prace :)
AKorat tak koukam ze jak je tam zelena R9000 Manli a pak R9000 sapphire tak je to jedno a to samy, presne ta karta co mam ja ;)
Sem tam kouknul,ale nikde jsem tam nenašel 9100 VIVO.Neměl by jste někdo ???Citace:
Původně odeslal Halen tech
Je tam 9100 ViVo od GigaByte.....Citace:
Původně odeslal SOAD
Ani ja som tam nenasiel, to co som hladal. Hladam bios na zelenu Manli 9100, alebo sapphire.
Aky je rozdiel medzi gigabyte c3 a b3 biosom??
Ad1:Citace:
Původně odeslal Toxic
BIOSy na Sapphire nebo Manli Green 9100 na strankach myslim jsou, akorat ze jsou mozna pod Built By ATI. (Je to diky tomu, ze ty BIOSy uz takhle byly a ja nevim jak na 100% zjistit od ktere karty ten BIOS je)
Flash neznamych BIOSu do VGA karty.......
Ja to resim nasledovne....
1. stahnu si ze svech stranek BIOSY :-) ktery chci testnout s moji VGA a ulozim na HDD.
2. Vytvorim si DOS Bootovacku s Autoexec.bat a puvodni BIOS od VGA si nahraju na disketu s polu s AtiFlash nebo FlashRomem. Do Autoexecu dam automaticke naflashovani BIOSU. :idea:
Dulezite je, aby kdyz pouzijete AtiFlash, tak abyste dali misto paramatetru f parametr u.
Dalsim dulezitym pocinem je mit Bootovani z A: :idea: , jinak totiz hrozi, ze pravdepodobne nebudete schopni poslepu nastavovat BIOS. (I kdyz tak o tom premyslim, staci vyresetovat CMOS a bootovani se nastavi na A:)
3. Postupne zkousim vsechny BIOSy az treba padnu na nektery, ktery jede OK.
BTW nekdy nepomuze ani boot disketa a potom jedine PCI grafika. (ISA grafiku neuvadim :wink: )
Ja uz takhle flashoval snad 50x. je to pekna votrava, ale zase treba prijdu na zajimavy veci :-)
Halen tech.
Tak som vyskusal vsetky biosy, co su na 9100 a najlepsi na mojej karte je 9100_1.zip. Ostatne isli, ale nevedel som nainstalovat spravne ati control panel. Podarilo sa to este na r9100b3.zip, ale nesla tak taktovat karta. Skusal som dat aj 275/275 (trik s herculesom, ked hadze chyby na nizsom takte), ale nepomehlo.
Skusil ich uz niekto na takej karte ako mam ja?? Ako ste dopadli??
Mate uz nekdo nakej BIOS 9100 kerej by slapal na yuan (daytona , palit) 8500 ?
bohuzel :| zatim nic nemuzu sehnat....Citace:
Původně odeslal d@rI(
Halen tech: Dee mi říkal, že jsi dělal modifikaci voltáže na R9000 a že to nemělo nic moc výsledky, chtěl jsem se do toho pustit taky, máš nějakej tip?
mam problem :arrow: nemam 3.5" a nedari se mi vytvorit funkcni bootCD ... :?
na kamosove pocitaci jsem si vytvoril cd z boot diskety, ale nemohu zaboha dostat do isa (stazeni i uprava ve WinISO) Atiflash a biosy ... PLEASE HELP!!!
Mám obavu že tohle vyřeší buď koupě FDD...
ale napadá mě, že bys mohl zkusit nějakej softík, se kterým si uděláš IMG z diskety; ten pak předhodíš neru a nakopeš tam flash a bios.
jenze kdyz jsem zkousel dostat do toho image dalsi soubory, tak jsem bud nenabootoval nebo jsem ty pridany soubory stejne nevidel :-(
prozatim jsem to vyresil tak, ze jsem si vytvoril na disku partition s FAT a nakopiroval tam potrebne soubory - k tem se po boot z CD dostanu ... jen doufam, ze nebudu muset flashovat na slepo, to by byla docela prd*l ;D
??? mam pred flashovanim odinstalovat ovladace, control panel, tweak3d ... nebo je mohu nechat?
delal jsem to na R9000 Manli GREEN (Sapphire). Pred modifikaci nesly pameti poradne ani na puvodnich 200Mhz. Po uprave priletovanim ordporu 10k na odpor na karte 10k, sly pameti nataktovat na 230Mhz bez artefaktu.Citace:
Původně odeslal Marty
EDIT: Kdyz si na to vzpominam, tak ty pameti maji dvoji napeti. Po vyseni napeti se pameti bez zateze zdaly chladnejsi, akorat pri zatezi se ohraly vice nez puvodne.... Nemate nahodou nekdo pro to vysvetleni, jak to ze pameti byly v klidu studenejsi po modifikaci nez pred ni ?
Mozna by bylo i vhodnejsi ty ovladace odinstalovat, ale ja to tedy nedelal. Mel jsem Cat 3.1 a vzdycky si s tim poradily a system nabehnul.Citace:
Původně odeslal msdr.mike
V tejto databaze som vyskusal vsetky biosy na 9100 a ja som ovladace najprv odinstaloval. Robilo to problemy. Tiez pouzivam 3.1. Niekde som cital, ze tweakovaci program treba odinstalovat, aby si vedel taktovat (mam to aj odskusane na Power Strip - nedalo sa taktovat).
mne to pise stranka nenalezena....
http://www.sweb.cz/halen/biosy/biosy_main.htmCitace:
Původně odeslal Sadam.
Ta stranka nefacha.....Citace:
....jo OK..........facha
mozna trochu OT, ale podarilo se vam nekomu zprovoznit RadEdit s radeonem 9100 ?
me to vubec, ale vubec nefunguje :-)
hmm a jakou verzi jsi zkousel ? Je mozne ze budes muset pouzit jinou verzi. Je jich nekolik, nektere maji tlacitko current nektere nemaji. Je v tom docela zmatek. Jedinou moznost mas, si stahnout jeste nejaky jiny RadEdit a vyzkouset ho. No a jestli chces pouze stahnout BIOS, tak si udelej boot disketu DOSu (freedos) a stahni BIOS pomoci utilitek atiflash nebo flashrom.Citace:
Původně odeslal dobsa
Halen tech.
Také jsem zkoušel více verzí RadEditu ( s i bez tlačítka currenz), nejede žádná, při pokusu o otevření již stáhlého BIOSu napíše "not valid Ati bios" :|
a ani ta verze 1.1D nefunguje ? Zkusim pridat na stranky jeste jinou verzi...Citace:
Původně odeslal Štemba
Nie vsetky BIOSy su kompatibilne s Radeditom. Co taky bios obsahuje si mozes pozriet cez "radlck /i <bios.bin>"Citace:
Původně odeslal Štemba
Z tvojich stránek nejde stáhnout nic v položce FlashUtils :|Citace:
Fungujou "akorát" BIOSy
Z tvojich stránek nejde stáhnout nic v položce FlashUtils :|Citace:
Fungujou "akorát" BIOSy
presne tak, skousel jsem vic verzi a to samy...
Citace:
Původně odeslal Štemba
Nechci nic rikat,ale odkaz ti nefunguje...musis tam list pres zkracenej zapis...
Potrebuju preflashnout svuj R9500Pro, kvuli taktovani. Podle ceho si mam vybrat spravny BIOS? Podle pameti? Taktu? Nemam zkusenosti....
Podla toho na ktorom budes mat najlepsie vysledky. Treba flashovat a skusat.Citace:
Původně odeslal Brutus
No a co se stane kdyz tam prasknu bios z 9700? Myslim, ze by to vadit nemelo, ale...Citace:
Původně odeslal TimeLord
Podla mna nie, ja mam 9500 non pro a pouzivam 9700 Pro biosCitace:
Původně odeslal Brutus
Prosim poradte mi - aky je rozdiel tychto 2 BIOSov ?
Radeon 9100 GigaByte R9100-B3 F1 2003/01/20 09:33 BIOS pro GigaByte Radeon 9100 250/250
Radeon 9100 GigaByte R9100-C3 F1 2003/01/20 09:49 BIOS pro GigaByte Radeon 9100 250/250
Pojdu mi na Hercules FDX ? su na 64MB ?
uz som na to prisiel B3 ma 64MB a C3 ma 128MB ...
Ahoj vsichni, takze opet jsem pridal nejake BIOSy na stranky.
Kouknete se na:http://sweb.cz/halen/index.htm
nebo na http://halentech.czweb.org/
Halen tech.
Maam malej dotaz, když flashnu do VIVO karty BIOS z neVIVO, bude VIVO fungovat? :)
Nezkousel jsem, ale mam pocit ze nebude :-(Citace:
Původně odeslal Marty
Nemate nekdo origos bios pro Sapphire R9500 128MB (pameti 3,3ns Infineon!!) ...skolacka chyba neudelal jsem si zalohu:-/...z nejakeho duvodu kdyz pouziju biosy pro R9500 a Hynix pametmi tak ty Infineony jedou jen kolem 283MHz :-( Zkousel jsem i bios pro R9700(Infinenon) ale furt to samy.Jinak jsem zkusil betu biosu Dell R9700 TX...a nemam tuseni proc mi pri pouziti tohodle biosu naroste skore 3Dmarku o 500bodu...ale pameti furt kolem 280MHz :?
na originalnom biose ti isli pamate na 360 MHz ? nowayCitace:
Původně odeslal Yngwie
Ni to je karta v mem druhem kompu...tez sapphire ale pameti ma 3,3ns...u te co ji mam uvedenou v konfiguraci jsou 2,9ns pameti...coz je u 9500 rarita..teda spon myslim.Sla s origos biosem lepe taktovat...pameti kolem 310Mhz.Hele ale fakt bych potreboval poradit kde mam sehnat pasivy na pameti (radeon 9500...cili asi 8 malych pasivku) :?:
ThermalTake pasivy na DDR. Z nich to potom narezes.Citace:
Původně odeslal Yngwie
Alebo stare pasivy z Pentii.
Takze na tu moji kartu s HYNIXama 3.6ns mam dat ten 9700PRO 8004? BIOS?
hejCitace:
Původně odeslal -=Ondra=-
To mam jako pracovat rukama :?: ...neee :-oCitace:
Původně odeslal TimeLord
Ten 8004 je tenhle??
Hod radsi link...... A jakou utilitku na flashovani je nejlepsi pouzit??Citace:
Radeon 9700
Sapphire
R300 DDR 275/270 PAL BIOS P/N 133-PC0000-13 2002/10/31 15:30
bios od karty CERNA Sapphire Atlantis R9700 Hynix 3.6ns
sem z toho tak nejak jelen.... prece nebudu desetkrat flashovat BIOS abych ve finale zjistil, ze s jednim biosem to jede o 3MHz vic.... spis by se hodil nejakej soft na editaci stavajiciho BIOS, a kdyz rikam na editaci, tak tim opravdu myslim na editaci parametru.... jak takty, tak napajeni, casovani atp.! nevite nekdo o necem takovym? to by mohla byt uz docela sranda s takovym softikem :-) :lol:
To by bylo super, akorat si myslim ze BIOS jako takovy je strasne slozity a assembler neumim :-(Citace:
Původně odeslal Warlord
to ide aj o to ze nie kady bios ma rovnaku strukturu - a robit nieco specializovane - neviem ci to ma cenu - ale univerzalne je nesmierne zlozite.
na BIOS v MOBO takovej podobnej programek existuje.... ted si ale za boha nemuzu vzpomenout.... nejak BIOSEdit nebo tak neco....
a hele co sem tedka objevil: halen by tam mohl neco najit co jeste nema :-)
http://www.radeonthetop.com/bios.php
To TIMELORD: Posli mi radsi ten bios postou dik. Nemuzu najit presne ten co rikas aby to melo HYNIX3,6ns.
kterej bios se vám kdo máte hercules fdx8500 nejlíp osvědčil???
mne GigaByte B3 - na 9100 - z halenovej sajty ale je aj na origos a pouzil som pribaleny flasher - dala este 5MHz viac ...
Muzu se zeptat to jsi tam dal jen bios z 9700pro a nic jsi nepajel :?: ja jen ze mam taky r 9500 np a pameti do L. to pak nemusim uz pri kazdych novych ovladacich pouzivat softmod ne :?: potom bych to chtel taky zkusit ale namam zkusenosti ??? diky za odpoved vospiCitace:
Původně odeslal TimeLord
Jakej bios je nejlepsi na Sapphire 9500Pro ? a Nejnovejsi zaroven (predpokladam ze na tom porad delaj upravy)...
to bohuzel nevim.... hodne dobre BIOSy jsou od GigaByte, original ATI a od Herculesu.....Citace:
Původně odeslal Octopuss
A kde sezenu ATI bios???
hmm jestli neni na mem webu, tak se musis porozhlednout po svete.... mno kdybys na nejaky narazil, tak mi ho prosim zasli..Citace:
Původně odeslal Octopuss
Diky...
Hele ja do tohohle fakt nevidim. Co je tvuj web? A co mam na netu konkretne hledat?
Jinak nekolikrat se tu objevil odkaz na bios z webu warp11 (nebo co) - to je nejaky aspon castecne aktualni?
www.sweb.cz/halenCitace:
Původně odeslal Octopuss
Tam nic neni :-(
aky bios muozem pouzit na Manli Ati Radeon 9000Pro 128(Black)?
Diky.
Koukam ze uz se to asi neupdatuje...
Jakej bios je nej pro Daytonu 9100 64MB? Paměti mi jdou jen na 272 a to se mi zda malo. Jsou to 4ns. 3DMark2k1 jenom 9200 bodu :?
Ja bych rad nejakej aktualni pro Powercolor 9700 np :)
2 Halen
pokud mas zajem muzu poslat biosy original Hercules 9700 nonpro a pote funkcni original Hercules 9700pro
Citace:
Původně odeslal Shair
lidi jak se da ziskat BIOS z grafarny-napadlo me ze bych si hu akorad upravil-co vy na to??
Treba flashromem nebo AtiFlash oba dva potrebuji cisty DOS, tzn BOOT z diskety, nebo muzes pouzit RadEdit, ktery to umi primo ve Windows.Citace:
Původně odeslal Neller
nemate nekdo odemceny bios na r9200? kdyz chci pouzit starsi verzi RAeditu(podporuje zalohovani stavajiciho) a vytvorit si vlastni tak mi to z moji karty nic nevytahne a napise ze karta neni podporovana
podivej se do problematiky flashovani je tam pridanej novej flashrom v 1.3 kterym je mozno sosat biosy i z r9500 9700.Citace:
Původně odeslal jass
to halen: měl bych pro tebe bios z Club3D Radeon 8500 275/275, paměti etrontech 3.5ns, ale neslo mi to odeslat na halen@seznam.cz, nemáš jinej meil???
zkus tuhle HalenTech@SoftHome.netCitace:
Původně odeslal Ixnay
sorry, nešlo mi to odeslat, protože seznam.cz začal chtít heslo k odeslání pošty (dřiv to nechtěl).
A ještě něco: co to znamená v ATi Bios Editoru vendor ID - totiž správně mi fungujou jen biosy s Vendor ID: ATi Technologies [1002]
Vendor ID je identifikacni kod vyrobce karty. Myslim si, ze karte by melo byt jedno jake Vendor ID nastavis v BIOSu. Zkus vzit BIOS kterej ti funguje a zmenit mu Vendor ID. Melo by vse fungovat, akorat budes mit jiny nazev v ovladacich (I kdyz mam dojem ze v ovladacich se karty uz hlasi vsechny stejne, driv tomu tak nebylo)Citace:
Původně odeslal Ixnay
HalenTech.
když tam flshnu bios s jinym vendor ID tak mi nenaběhnou ovladače nebo co, nepomůže ani reinstall, a nepustim ani 3dmark. Ale ve správci zařízení mam vše v pořádku. :evil:Citace:
a jake Catalyst ovladace pouzivas? Dobre ovladače jsou DNA. Jinak jestli to fakt s tim Vendor ID blbne, tak tam nech to co ti funguje. Zadny podstatny vyznam to nema.Citace:
Původně odeslal Ixnay
Mam Catalyst 3.6, asi máš pravdu, necham tam ten původní, jen sem dal CAS na 1, a mam v 3dm01 o 100b víc.
Hľadám BIOS pre ATi Sapphire Rage 128 Pro Ultra. Vie mi niekto poradiť, BIOS ktorý by fungoval na tejto GK? Vďaka :evil:
vem bios z rage128 a jen si v nem uprav hodnotyy na ultra a flashni.
potrebujem nejaky new bios na saphire 9500pro.Poraddte nejaku slusnu stranku -okrem tamtej shitnej...
Dik
Celkom super stránka:
http://www.radeonthetop.com/home.php
:!: :!: :!:
co se ti nezda? na ty starnce jako kdyz ji davas post ze je psatna tak si to najdi sam, tohle je stranka kde je na ati nejvice biosu..Citace:
Původně odeslal ivoMP
2xDODOx: dobra a znama.
Hledam BIOS na Club 3D Radeon 9600 256MB - CGA 966 TVD.Na zadny strance zde uvedene neni.
urcite to tu uz bolo povedane ale dajte si pozor na neorigynalne biosy!!!!!
da sa tak uplne zrusit karta!
inac cim novsi bios tym vyzsi vykon. ;D
poradí někdo jak přefleshovat když to nechci dělat přes radedit pod win (nevěřím tomu)
chci to udělat pod dosem ale mám XP, help
pokud mas vsude NTFS, tak nabootuj s win98 cd a hod si bios na disketu. (pokud nemas disketovku jako ja tak si to dej na CD-RW a pri bootu dej podporu s CD-ROM). Jednoduchy.
!!!!!!! A Tedka ja jednu otazku!!!!!!!!
Jakej je nejlepsi bios pro Radeon 9700Pro. (mam ho od Club3D, ale je to naprosto stejna jako BBA vcetne chladice ATi i nalepky a popisek.)
Diky
Nemá někdo bios ze Saphire 9100 ViVo 64 MB. Nahrál sem do mojí 8500 bios GigaByte Radeon 9100 250/250 ViVo a mám po ptákách. Ve správci zařízení se objeví 9100 i ovladače, ale v ovládacích panelech nic! Hlásí to, že tam žádná karta není. Co s tím?
Dík za nápady hafca
Mam kartu Powercolor s cipom radeon 9100. Chcel by som vediet, aky
tam mam dat novy bios.
Ma 64 MB DDRAM 128 bit.
Na strankach vyrobcu vobec tato karta nieje.
Aj to taktovanie je nejake divne: 250\185
Dost blbe co?
Uz som pamat skusal dat na 230, ale su chyby v zobrazovani.
Na 220 to slo dobre, asi tam treba dat chladic[ na tie pamate].
ECS K7S5A, Duron 750@1000 [7.5x133], 128 MB DDRAM,...
Tady mate stranku s hromadou biosu
http://softmod.ocfaq.com/bios.php
Nenasiel som ziadny program ktorym by som si pozriel svoj bios
Radedit mi nefuguje..Je este nieco ine na 9800 Sapphire ??
nazdar kamo zhanam bios na manli 9250 256 mb,128 bit,pomozes?dik ??? :oops:Citace:
Nazdar kamo,nemas bios na mani 9250 128 bit,256 mb,pamete elixir?Dik cauCitace: