-
Gigabyte DS3,DS4,DQ6 BIOSy
Dnes vysly opet nove oficialni BIOSy:
GA-965P-DQ6 - BIOS Version F5
GA-965P-DS4 - BIOS Version F5
GA-965P-DS3 - BIOS Version F6
GA-965P-S3 - BIOS Version F5
Zda se, ze doslo k vetsim zmenam od predchozi verze:
1. New Features ´System Voltage Control´
2. Enhance Conroe E6300/E6400 overclock capability
3. Fix X-fi Sound
4. Fix VDimm & EIST OC
5. Fix E6600/E6700 >400 FSB
6. Fix Smartfan Easytune
7. Fix QST
Pro desky s ICH8R:
8. Update ICH8 AHCI ROM to version 1.07
9. Fix Scantime ICH8R AHCI/RAID
Download:
pro DS3, DS4, DQ6
-
Re: Gigabyte DS3,DS4,DQ6 BIOSy
Opet nove BETA BIOSy:
GA-965P-DQ6 - BIOS Version F6e
GA-965P-DS4 - BIOS Version F6b
1. System Voltage Control standardne na manual
2. Robust Graphics Booster vypnut
3. Fix Boot SATA DVD na ICH8R s RAIDem
4. Fix SATA DVD-RW na JMicron
5. Fix SmartFAN Control u QST (Auto/Legacy)
6. Fix Strg+I (Ctrl+I) s USB
Najdete je na JZelectronic.
-
Dalsi nove OFICIALNI verze:
GA-965P-DQ6 - BIOS Version F6
GA-965P-DS4 - BIOS Version F6
GA-965P-DS3 - BIOS Version F7
GA-965P-S3 - BIOS Version F6
GA-965G-DS3 - BIOS Version F5
GA-965GM-S2 - BIOS Version F2
Doslo k temto zmenam od predchozi beta verze:
Pridana podpora pro Intel® Core 2 Extreme Quad-Core CPU (Kentsfield)
Download:
pro DQ6, DS4, DS3, S3, DS3(G965), S2
-
Jsou k dispozici take nove BETA BIOSy, bohuzel zatim nevim, kde je stahnout.
GA-965P-DQ6 - BetaBIOS Version F7a
GA-965P-DS4 - BetaBIOS Version F7b
GA-965P-DS3 - BetaBIOS Version F8a
-
-
Na strankach Gigabytu je nove ke stazeni BIOS pro DQ6 ver F7.
http://tw.giga-byte.com/Support/Moth...ProductID=2295
-
skor by ma zaujimal beta bios f8g alebo novsi, neviem ho nikde najst (nikde kde mam istotu ze to je on)
-
Objevil se novy BETA BIOS pro DS3:
F8i BIOS pro DS3
-
Citace:
Původně odeslal
Haste
hledej pro DQ6...da se to pouzit na DS4 a zrejme zveda schopnost dosahnout vyssi FSB na techto deskach.
-
Mate pls. nekdo na DS4 BIOS F7b? Zlepsilo se neco? treba vyse dosazene FSB?
-
trosku "dlhsi" thread na XS :D
http://www.xtremesystems.org/forums/...09719&page=116
netreba to citat cele, staci par poslednych stran .. potom uz sa to da celkom pohodlne sledovat ;)
-
Citace:
Původně odeslal
TOPIČ
Mate pls. nekdo na DS4 BIOS F7b? Zlepsilo se neco? treba vyse dosazene FSB?
Muzes si to vyzkouset sam, najdes ho jeste tady.
-
Novy DS4 beta BIOS:
F7E pro DS4
-
Nove BIOSy pro DQ6:
F8a, F8b, F8c ...... http://shadowman.sweb.cz/ocguru/gigabyte_dq6/
Jedna se o alfa verze, takze pozor nezarucuju co to udela. Kazdopadne zdroj, od ktereho je mam doporucuje pro otestovani verzi F8c!
-
f8c som skusal, fsetko facha, akurat z nejakeho dovodu mi WoW pri spusteni "odstrani" zvukovku zo systemu, pomoze len restart
-
-
-
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Tak už konečně i DS4...
Na DS4 muzes flashnout DQ6 BIOSy a nemusis cekat. Staci pozit @BIOS updater ve WXP.
Nejnovejsi verzi muzete stahnout z Gigabytu.
-
Pouzivate nekdo na DS3 nejnovejsi bios F9 ? Vcera jsem ho tam dal, a nemuzu beatnout FSB 500 stabilne (jen win-stable, v orthosu chyba cca po 2min, pridavat napeti prociku nepomaha, tam chyba nebude).
Je ale mozny, ze uz z toho vic nevymacknu, a neni to biosem. Dikec :o)
-
Citace:
Původně odeslal
Conflict
Vcera jsem ho tam dal, a nemuzu beatnout FSB 500 stabilne (jen win-stable, v orthosu chyba cca po 2min, pridavat napeti prociku nepomaha, tam chyba nebude).
1000MHz uz hned tak kazde pameti nedaji... a je to tu OT.
-
Novy OFICIALNI F8 BIOS pro DS4
A ma opravdu HAFO oprav, v podstate opravuji vse, co sem mel v predchozich za vyhrady, aspon podle toho co pisou :)
1. Zlepseny rozsah FSB frekvence
2. OC Fix pro Allendale
3. Micron D9 1000 MHz 4-4-4-12 2.2V / 1100 5-5-5-15 2.3V / 1200 5-8-8-20 2.35V
4. Fix coldbootu
5. Fix C1E Function
6. Nova featurka ´High Speed DRAM DLL Setting
7. HPET Support
Takze stahujte a napiste postrehy :)
-
Citace:
Původně odeslal
Haste
Novy
OFICIALNI F8 BIOS pro
DS4
A ma opravdu HAFO oprav, v podstate opravuji vse, co sem mel v predchozich za vyhrady, aspon podle toho co pisou :)
1. Zlepseny rozsah FSB frekvence
2. OC Fix pro Allendale
3. Micron D9 1000 MHz 4-4-4-12 2.2V / 1100 5-5-5-15 2.3V / 1200 5-8-8-20 2.35V
4. Fix coldbootu
5. Fix C1E Function
6. Nova featurka ´High Speed DRAM DLL Setting
7. HPET Support
Takze
stahujte a napiste postrehy :)
Predpokladam, ze na DS3 nejde pouzit, ze ?
Protoze by bodlo neco podobneho ..
-
Citace:
Původně odeslal
Conflict
Predpokladam, ze na DS3 nejde pouzit, ze ?
Protoze by bodlo neco podobneho ..
Jak by mohl jit pouzit, kdyz mas jiny SB. Na DS4 je ICH8R a na DS3 jen ICH8. Na DS3 je nejnovejsi F9 a rekl bych, ze neni spatny, ale zalezi na kazdem co pouziva za konkretni pameti, to ti nikdo neporadi.
-
Citace:
Původně odeslal
Haste
Na DS3 je nejnovejsi F9 a rekl bych, ze neni spatny, ale zalezi na kazdem co pouziva za konkretni pameti, to ti nikdo neporadi.
Treba me konkretne F9 situaci nezlepsil, ba naopak, coz je skoda, protoze ma hezke bootovaci logo ;D Nicmene s F6 se mi lepe taktovaly ramky Nanya 533@772, s F9 to uz nedaji. A prave z ramek potrebuji dostat maximum :-(
EDIT: Novy BIOS F10 na DS3 - nejspis neoficialni (na webu gigabyte neni): http://www.station-drivers.com/page/...a-965p-ds3.htm
1 . Enhance FSB frequency flexibility
2. Fix OC für Allendale CPUen
3. Micron D9 1000 MHz 4-4-4-12 2.2V
3. Micron D9 1100 MHz 5-5-5-15 2.3V
4. Micron D9 1200 MHz 5-8-8-20 2.35V
5. Fix Kaltstart
6. Fix Vdrop in C1E Funktion
7. Neues Features ´High Speed DRAM DLL Setting´
8. Intel® HPET Support
9. FSB 1333 MHz support (Auto ab Rev.3.3)
10. JMicron ROM update
11. BIOS Profilspeicherung möglich
12. Q-Flash jetzt mit USB-Stick möglich
EDIT2: tak jsem verzi F10 vyzkousel a u me zlepseni, ramky jedou opet nad 700 MHz 8-)
EDIT3: BIOS pro DS3 ver. F10 je final: http://www.gigabyte.com.tw/Support/M...S&FileID=12572
-
Moze niekto potvrdit ze na DS4 ak ma Bios F8 ma On-Off Bug?
Ja mam dosku rev 1.0 a mal som Bios F6 bol bez problemov, ale ak som dal F8 zakazdym ked vojdem do Biosu a daco zmenim mi nechce nabehnut PC. Musim vypnut zdroj a pockat chvylu.
-
Citace:
Původně odeslal
Strix9
Moze niekto potvrdit ze na DS4 ak ma Bios F8 ma On-Off Bug?
Ja mam dosku rev 1.0 a mal som Bios F6 bol bez problemov, ale ak som dal F8 zakazdym ked vojdem do Biosu a daco zmenim mi nechce nabehnut PC. Musim vypnut zdroj a pockat chvylu.
Mam 1.0, mam F8 a nemam problem. Podle meho je to zatim nejlepsi BIOS pro DS4 co vysel.
-
Citace:
Původně odeslal
Haste
Mam 1.0, mam F8 a nemam problem. Podle meho je to zatim nejlepsi BIOS pro DS4 co vysel.
mam stejnej nazor, prave ona F6 mi delala spis neprijemnosti :( a s F8 no problem.. akorat me stve ze deska v zatezi piska ale to vyresim snad reklamaci az budem mit na sklade REV 3.3
-
Citace:
Původně odeslal
rombo
mam stejnej nazor, prave ona F6 mi delala spis neprijemnosti :( a s F8 no problem.. akorat me stve ze deska v zatezi piska ale to vyresim snad reklamaci az budem mit na sklade REV 3.3
Presne tak, s F6 sem mel taky problemy, desnej BIOS.
btw. mi nepiska ;)
-
Ok sorry, asi som sa unahlil. Nastavoval som agresivne casovanie na pamati a ona sa 5 skusi zapnut a ak nenabehne tak sa nastavy sama na default a ide.
Este raz sorry.
Co sa tyka piskania normalne mi nepiska, ale ak zapnem Prime 95 a ide test asi 8k (druhy v poradi) tak pocujem jemny piskot. V momente ak ho vypnem tak prestane, ale pri beznej praci alebo hrani hier to nepocujem.
-
Tak to tu trosku "odetlejem" a prihodim novy F9b BETA BIOS na DS4.
Udajne ma mit vylepseny potencial na overclocking a je k dispozici na Station-Drivers.
Dalsi BETA je F11a pro DS3, ktery stahnete z Gigabytu.
-
už někdo zkoušel nový beta bios pro DQ6 ? - F10D
http://www.gigabyte.com.tw/Support/M...me=GA-965P-DQ6
měl by opravit issue s PCIE×1 a zobrazovat v biosu teplotu jádra, co máme v TATu a Coretempu, ještě něco se někdo dočetl?
-
Nuze zkusil jsem F9d pro DS4. BIOS se zdal byt stable, nezjistil sem nejakou zmenu od F8 az na horsi overclock CPU. Z nejakeho zahadneho duvodu se mi nepodarilo dostat E6600 na 3.6GHz. Po mem nastaveni, jak sem byl zvykly, se restartoval, dokud nenabehl zalozni F8, na kterem jel CPU na 3.6GHz opet bez problemu. Na nizsi frekvenci sem oproti F8 nenasel zadnou zmenu. Za ten horsi OC zrejme bude moct novy patch, ktery je v BIOSu na E6600. Takze kdo chce max overclock z CPU, tak F9d nebrat.
-
Citace:
Původně odeslal
Haste
Nuze zkusil jsem F9d pro DS4. BIOS se zdal byt stable, nezjistil sem nejakou zmenu od F8 az na horsi overclock CPU. Z nejakeho zahadneho duvodu se mi nepodarilo dostat E6600 na 3.6GHz. Po mem nastaveni, jak sem byl zvykly, se restartoval, dokud nenabehl zalozni F8, na kterem jel CPU na 3.6GHz opet bez problemu. Na nizsi frekvenci sem oproti F8 nenasel zadnou zmenu. Za ten horsi OC zrejme bude moct novy patch, ktery je v BIOSu na E6600. Takze kdo chce max overclock z CPU, tak F9d nebrat.
no ja to zkousel ale nezaznamenal jsem nejmensi zmenu takze na nem jedu.. je pravda ze nemam E6600 a nejedu s procakem na max. kvuli napeti/teplote ale i tak to staci ;)
-
Ad : Novy BIOS F10 na DS3
Skusil som ho, ale nejak sa mi nezdal. Anilen po CTRL+F1 sa nic nedialo, ziadna aktivacia pokrocilych nastaveni...
Dal som preto naspat povodny F9 (dosku mam rev.3.3)
Asi mam vyberavu dosku - fajnsmekra ...hehe
-
Citace:
Původně odeslal
Haste
F9 uz je neBETA, zkusil jsem ho, ale zas se vratil k F8, nejak mi nefungovaly nasobice pameti 2,5 a 2,66
-
Taxem nahodil nové BIOSy na všechny své desky - F9 na obě DS4 a F10 na DQ6 a vypadá to zatím dost v pohodě... jestli se osvědčí, hodím je i jako záložní, protože tam zatím pořád pro jistotu dřímají F5... ;)
-
Citace:
Původně odeslal
baros
F9 uz je neBETA, zkusil jsem ho, ale zas se vratil k F8, nejak mi nefungovaly nasobice pameti 2,5 a 2,66
Jj ja vim, uz sem je i testoval a taky vratil zpet F8 (resp. ted jedu na DQ6 F9 :p ) a podle meho byl stejny jako ta beta. Nicmene ted nemam vubec cas to vic zkouset, moc prace :???:
-
nahodil som na dq6 asi pred tyzdnom F10D a funguje bez problemov
-
Citace:
Původně odeslal
SajmoN
nahodil som na dq6 asi pred tyzdnom F10D a funguje bez problemov
To je nějaká beta to D, nebo jaxe to najde na oficiálním webu GigaByte? Tam je jen F10, ne?
-
je to sekundarne znacenie jednotlivych verzii, enduser sa vacsinou dostane len k poslednej, na roznych forach sa ale daju zohnat aj tie ktore tym finalnym predchadzaju .. a mozu obsahovat nejake chyby .. ale kazdopadne tato facha v pohode
-
sajmon, darthmaul : ta F10D tam byla před pár týdny, teď už je tam "jen" ta F10 i se změněným popisem..
-
mam DS4 rev 1,0 s F8 , zkousel tu nekdo F9? je tam vubec nejaka zmena, krom podpory E6X20 a opravenej nejakej Bug s PCI-E. Nemate nekdo pozitivni zkusenosti? delal jsem testera F7 a uzil jsem si sve
-
mam DS4 rev1.0/C2 a BIOS F9 som mal asi tak 6dni... vobec nedrzal takt CPU... z niciho nic kedy sa mu proste zachcelo pri zapnuti PC nahodil default FSB.. takze bezim na dobre overenej a vyladenej F8
-
Chci se zeptat, myslite ze pojede E2140/2160 v 965P-S3 s biosem F8? V CPU Support Listu je F9, s flashovanim mam ale spatne zkusenosti - deska uz kvuli tomu byla jednou na reklamaci (podle utility flash ok, po restartu uz ani nepipla) a nerad bych ji reklamoval znova.
-
Myslim, ze to pojede, ale ruku do ohne bych za to nedal :-) Vetsinou je to tak, ze gigabyte desky se rozjedou s nepodporovanym CPU (narozdil treba od Asuse) - naposledy se mi Pentium-D 805 v nejake 945P desce se starym biosem hlasilo jako Pentium 5 ;D
Ja bych tam ten CPU zkusil dat, myslim ze to deska zbasti a kdyz se to bude chovat "divne", tak holt zkusit flash :-)
-
Já mám na rev1 F9 cca 3 týdny a nepozoruji žádné problémy.
Citace:
Původně odeslal
Wiruz
mam DS4 rev 1,0 s F8 , zkousel tu nekdo F9? je tam vubec nejaka zmena, krom podpory E6X20 a opravenej nejakej Bug s PCI-E. Nemate nekdo pozitivni zkusenosti? delal jsem testera F7 a uzil jsem si sve
-
Citace:
Původně odeslal
Connor
Já mám na rev1 F9 cca 3 týdny a nepozoruji žádné problémy.
To samé, žádné problémy oproti F8...
-
2Silenec - BIOS co nepodporuje CPU, tj. asi nenahraje prislusny microcode update asi nebude to prave orechove. Navic nemuzes mit prece F8 naveky :). Ja nedavno flashoval tim jejich @BIOSem z XP a bez problemu.
-
ok, uz jedu na F9, snad to pojede :)
-
Nový Bios F10 pro 965P DS4.
Kód:
Add support for new super IO version
-
Vysel novy BIOS F11 na DQ6ky, jedinou dokumentovanou zmenou je:
1. Add support for new super IO version
http://asia.giga-byte.com/FileList/B...5p-dq6_f11.exe
-
Novy F12 pre DS3... (uz je tam nejaky ten piatok, i ked tu sa o nom este nepisalo, jo...a vsimol som si, ze niekolki clenovia ho uz maju aj v podpise)
http://www.gigabyte.eu/Support/Mothe...S&FileID=12835
Popis:
Add support for new super IO version
-
otazka mozno to tu bolo . Mam P35-DS3R rev1.0 mozem tam dat bios co je urceny na rev 2.0
http://www.gigabyte.cz/Support/Mothe...ProductID=2415
-
-
Citace:
Původně odeslal
falcon
Urcite...
urcite co ? Urcite ano mozem dat alebo urcite nie nemozem dat
thx
-
Citace:
Původně odeslal
Champion
urcite co ? Urcite ano mozem dat alebo urcite nie nemozem dat
thx
Urcite mozes.
Najvacsie rozdiely co som kedy videl medzi jednotlivymi verziami (GB) dosiek bola zmena chladenia , resp. napajacich obvodov, co so samotnym biosom (sw) nema nic spolocne...
Takze fakt smelo do toho ;)
EDIT : Doporucuje sa ale nechat si zalohu toto povodneho BIOSU...ale to isto vies.
-
tak som priesiel z F3 na F7 a pocitujem lepsiu stabilitu a prehladnejsie menu v biose .
-
dalsie dva nove verzie biosu na GA-P35-DS3R
F9 2007/11/15
1. Fix: Some of 1000 GB (1TB) HDDs will be detected size error.
F8 2007/11/13
1. Fix : Some motherboards do not allow the DDR2 voltage to be increased to 0.4V in a high-temperature environment.
http://www.gigabyte.cz/Support/Mothe...ProductID=2415
-
GB dnes na svých stránkách zveřejnil novy BETA BIOS F11f s podporou nových CPU 45 nm pro GA-P965-DS4
http://www.gigabyte.com.tw/Support/M...ProductID=2454
Biosy jsou i na ostatní MB Gigabyte na P965, najdete je na http://www.jzelectronic.de
-
Mám menší dotázek, existuje nějakej modifikovanej BIOS na P35-DS4, kterej by umožňoval děličku pamětí méně než 2? Já jen že mě paměti omezujou OC (ne že bych těch pár MHz navíc potřeboval, jen by mě zajímalo, co CPU dovede)...vím určitě, že mi moje 6750ka dává stabilně 3.6Ghz, ale paměti už na 450FSB chybujou i při vysoké voltáži (2.3V) a hodně povolené latenci (6-6-6-20)....438 jsou stabilní, takže běžím na 3.5GHz. Jak říkám, vyšší výkon určitě nepotřebuju, jen mě zajímá strop CPU...dík.
-
Citace:
Původně odeslal
EDC
Mám menší dotázek, existuje nějakej modifikovanej BIOS na P35-DS4, kterej by umožňoval děličku pamětí méně než 2? Já jen že mě paměti omezujou OC (ne že bych těch pár MHz navíc potřeboval, jen by mě zajímalo, co CPU dovede)...vím určitě, že mi moje 6750ka dává stabilně 3.6Ghz, ale paměti už na 450FSB chybujou i při vysoké voltáži (2.3V) a hodně povolené latenci (6-6-6-20)....438 jsou stabilní, takže běžím na 3.5GHz. Jak říkám, vyšší výkon určitě nepotřebuju, jen mě zajímá strop CPU...dík.
Zatím jsem na žádné desce pro C2D neviděl frekvenci pamětí menší než FSB, což při technologii DDR dává právě tu děličku 2.00x
-
2Maul: OK, jen mě to tak zajímalo......holt smůla na paměti....dík za info.
-
Citace:
Původně odeslal
jrk
zkousel ste nekdo???hlavne ds4-ku s novyma e8xxx
-
zajimave je, ze mam DS3P ocividne rev2.1 a BIOS F6, pricemz prvni vydani pro tuto revizi byl F8 :lol:
-
Ja vim, ze to bude lamerskej dotaz, ale jak presne postupovat, abych uspesne updatoval bios na DS3, cekal jsem nejaky textak v tom baliku od gigabitu, ale nenasel. nerad bych neco zmastil, naposled jsem bios desky updatoval 5 let zpatky na abitu a uz ani to nevim, jak jsem delal. pripadne me nasmerujte na prisusny thread, tady jsem to nenasel :-(
-
Pokud aspon trochu ovladas english tak ti staci manual k desce ;) A muzes si dokonce vybrat ze dvou zpusobu...Q-flash nebo @BIOS
Ja to delam prez Q-flash...staci na flesku s FAT32 nahrat soubor s novym biosem, restart, behem postu zmacknout End, vybrat HDD 0-0 a pak ten soubor...a je to skoro hotovy, hlavne behem toho netahat kompa z napajeni :D
-
eh diky, RTFM RTFM! Mohlo me to napadnout :-) Pres tu flashku to vypada ok, konecne si musim nejkou poridit, porad na to zapominam.
Jinak je v tech biosech opravdu rozdil, nebo je to spise teorie?
-
Tak teorie to urcite nebude :) ale jak rika kazdy vyrobce - "flashuj bios na novejsi verzi jen v pripade problemu se stavajici verzi". Samozrejme je spousta "uchylu" (vcetne me :-D ) kteri chteji mit vzdy posledni bios i kdyz jim ten stavajici funguje bez problemu.
a abych doplnil Falconovu odpoved - ja flashuji pres @BIOS (primo z WinXP/WinXP64) a take zadny problem...
QFlash by mel byt teoreticky bezpecnejsi.
-
Právě jsem dal nový bios na svoji P35-DS4. Přešel jsem z F7 na F11 a naprosto vpohodě... uvidím,zda to přineslo něco navíc.. a když ne tak alespoň jak se řiká ten pocit.... :)
-
No minimalne pribyla polozka "Loadline Calibration", ktera by mela mit za ukol drzet co nejlepe nastavene napeti na procesoru behem OC
-
Citace:
Původně odeslal
jimmy
No minimalne pribyla polozka "Loadline Calibration", ktera by mela mit za ukol drzet co nejlepe nastavene napeti na procesoru behem OC
JJ ty jsem si všiml a asi pomaha.. možna je to subjektivni pocit.. zatim ještě testuju :)
-
Dobra zprava pro majitele Gigabyte desek s P965 chipsetem. Pred tydnem vysel novy BIOS s podporou 45nm CPU (tj. E8200/E8400/...) Takze uz neni treba "trojkovy" chipset.
Najdete je na Gigabyte strankach.
-
Citace:
Původně odeslal
Haste
Dobra zprava pro majitele Gigabyte desek s
P965 chipsetem. Pred tydnem vysel novy
BIOS s podporou 45nm CPU (tj. E8200/E8400/...) Takze uz neni treba "trojkovy" chipset.
Najdete je na
Gigabyte strankach.
Hmm, ale pořád jen beta... :(
EDIT: Taxem vyzkoušel na DS4 a komp na relativně normálních hodnotách OC jen zuřivě pípá... po návratu F10 vše OK, takže F11 NEDOPORUČUJI!!!
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
EDIT: Taxem vyzkoušel na DS4 a komp na relativně normálních hodnotách OC jen zuřivě pípá... po návratu F10 vše OK, takže F11 NEDOPORUČUJI!!!
Mne na 965kovem boardu hodne pomahalo po updatu BIOSu klasicky vymazat CMOS, pokud mas naladu, zkus jeste tohle. I kdyz bych spis pockal az na finalni verzi, stejne nemas kam spechat... ;)
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Mozna zkus nahodit DQ6 BIOS. Ja na svoji DS4 jedu standardne na DQ6 BIOSech. Prijde mi s nima stabilnejsi OC s E6600. Treba to pomuze i na 45nm.
-
Citace:
Původně odeslal
Zilla
Mne na 965kovem boardu hodne pomahalo po updatu BIOSu klasicky vymazat CMOS, pokud mas naladu, zkus jeste tohle. I kdyz bych spis pockal az na finalni verzi, stejne nemas kam spechat... ;)
Nikdy jsem s tím problém neměl, vždycky stačilo LOAD OPTIMIZED...
Navíc jsem ho zkoušel jen s obyč Celeronem 420, takže zatím to nechám vydýchat.
-
GA P35-DS4 s Q6600
s najivitou sem myslel ze by mi novejsi bios mohl pomoci k lepsimu OC nebo stabilite nebo i jen k nizsimu napeti tak sem flashnul F11 a nestacil sem se divit... pri uplne totoznym nastaveni jako v predeslym biosu (F5) mi muj Q6600 nechtel najet ani na 3.7 GHz s F5kou mi najede i 4.1 GHz takze sem bios flashnul zpet(F5) a odted si flashe biosu budu vic rozmyslet nebo spis si je budu muset vic proklepnout protoze oni omylem nejde verit ze novejsi je lepsi...
takze bych se F11 biosum vyvaroval scela urcite pokud mate 4jadro a zajima vas OC...
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
tak tos me nepotesil, stejne sem dnes strelil 8200ku kamosovi do P35ky, zustavam u vymazleny 6400 :)
-
Citace:
Původně odeslal
Haste
Dobra zprava pro majitele Gigabyte desek s
P965 chipsetem. Pred tydnem vysel novy
BIOS s podporou 45nm CPU (tj. E8200/E8400/...) Takze uz neni treba "trojkovy" chipset.
Najdete je na
Gigabyte strankach.
hmm, u mojej dosky GB-965P-DS3 r3.3 pisu u posledneho BIOS-u toto :
Citace:
1 - 2008/01/24 beta bios
2 - Enable 45nm CPU with non official support, due to Intel having no official guarantee for 45nm CPUs on non-3 series chipsets
Bod 2 mi vrta hlavou...samozrejme E8xxx CPu nemam, no zatial som na pri citani fora narychlo nenarazil na nikoho, kto by mal i965 a 45nm CPU..otazka teda znie :
Bude i965 niekedy oficialne podporovat tieto CPU ???
Ak to bude nfungocat, hrozia nejake rizika pri prevadzkovani i965+45nm CPUs???
-
Citace:
Původně odeslal
Janikbanik
Bod 2 mi vrta hlavou...samozrejme E8xxx CPu nemam, no zatial som na pri citani fora narychlo nenarazil na nikoho, kto by mal i965 a 45nm CPU..otazka teda znie :
Intel z pochopitelnych "greedy" duvodu udava oficialni podporu az u chipsetu rady 3x/4x, takze oficialni podporu necekej. Pokud nebude fungovat, potom nemuzes cekat zadnou podporu od Intelu/GB. Zadne riziko mechanickeho/fyzickeho poskozeni nehrozi. Samozrejme v pripade, ze do nej nebudes valit nepovolene hodnoty napeti nebo nedodrzis chlazeni a dalsi standardni veci co se pisou vsude :)
-
Měl bych prosbu na majitele P35-DS4 se staršími BIOSy než F8.
Nemohli byste je někam upnout? Zajímají mě hlavně F7 a F5. Chtěl bych otestovat na desku, jestli se mi nezlepší probléms PCIe x16 @ x1
-
-
Díky, taky se hodí, ale ostatní bych stejně chtěl, abych měl větší rozsah testování :)
-
-
Má tu někdo GB X38-DQ6? Zkoušel jsem nový BIOS F8 a zjistil, že při zapnutém EIST a C1E se mi při nevytížení CPU snižuje pouze násobič, napětí zůstává stejné (= 1,35V). A taky se mi 2x stalo, že po najetí spořiče obrazovky se mi restartoval komp. Nějaké podobné zkušenosti?
Každopádně F8 nedoporučuji, "downgradoval" jsem zpět na F7.
-
Citace:
Původně odeslal
meteor
Má tu někdo GB X38-DQ6? Zkoušel jsem nový BIOS F8 a zjistil, že při zapnutém EIST a C1E se mi při nevytížení CPU snižuje pouze násobič, napětí zůstává stejné (= 1,35V). A taky se mi 2x stalo, že po najetí spořiče obrazovky se mi restartoval komp. Nějaké podobné zkušenosti?
Každopádně F8 nedoporučuji, "downgradoval" jsem zpět na F7.
No já ji mám,ale novej bios sem ještě nezkoušel,mám tu desku asi 14dní a všechno maká v poho....:rolleyes:
-
Citace:
Původně odeslal
Janikbanik
hmm, u mojej dosky GB-965P-DS3 r3.3 pisu u posledneho BIOS-u toto :
mám sice Asus P5BDelux (P965), ale E8400 běhá bezproblémů, standartně jedu na 400x9 při 1.26V, odzkoušené mám i 445x9 při 1.33V (v biosu jsou ty hodnoty vyšší, uváděné jsou podle čidel), na auto rve deska do procáku hodně vysoké napětí
P965 nebude nikdy oficiálně podporovat tyto procáky, protože oficiálně umí pouze FSB 1066
-
Potreboval bych poradit, po nekolikamesicnim bezproblemovem provozovani e4400@3GHz jsem dneska zjistil, ze PC bootuje na defaultni frekvenci, i kdyz je v BIOSU nastavena FSB na 300MHz, pameti maji +0.2V atd... Pri POSTU to spravne identifikuje CPU, ale na defaultni frekvenci, v XPckach jede taktez na default... Zadna chybova hlaska se neobjevuje... Bios mam F11
Proste jako by komp ignoroval nastaveni v ty "pretaktovaci" sekci BIOSU, protoze kdyz tam neco zmenim, nic se nestane.. ale kdyz zmenim treba "post logo show", tak to funguje... nevite nekdo kde by mohl byt problem?
-
Citace:
Původně odeslal
Doktor-Prase
Potreboval bych poradit, po nekolikamesicnim bezproblemovem provozovani e4400@3GHz jsem dneska zjistil, ze PC bootuje na defaultni frekvenci, i kdyz je v BIOSU nastavena FSB na 300MHz, pameti maji +0.2V atd... Pri POSTU to spravne identifikuje CPU, ale na defaultni frekvenci, v XPckach jede taktez na default... Zadna chybova hlaska se neobjevuje... Bios mam F11
Proste jako by komp ignoroval nastaveni v ty "pretaktovaci" sekci BIOSU, protoze kdyz tam neco zmenim, nic se nestane.. ale kdyz zmenim treba "post logo show", tak to funguje... nevite nekdo kde by mohl byt problem?
Vyresetuj CMOS, pak zkus zvysit napeti MCH, to je zrejme univerzalni reseni spousty problemu...
-
no zkusim to, laboroval sem s tim pred odchodem do prace, tak se na to vecer vrhnu... diky
[edit] tak jsem doma, zkusil jsem uplne vsechno co me napadlo (reset biosu, reflashnout F11...), nic nepomaha, proste cokoliv zmenim v "Inteligent Motherboard Tweaker" sekci, tak se nereflektuje v chodu pocitace... zkusim jeste nejaky starsi BIOS a uvidime, tohle me zatim nehorazne vytaci....
Myslite si ze je to mozny duvod k reklamaci? mam to z CZC (celej komp), tak ze bych jim to hodil na hlavu...
je normalni ze po prvnim vstupu do BIOSU a jeho uprave se PC misto restartu vypne a znovu po chvilce zapne? zatim mam podezreni na poskozenej BIOS jako takovej (HW)
-
-
Tak tohle bych tipoval buď na paměti, nebo procesor...
PC Ti IMHO nevezme nastavene hodnoty z BIOSu a načte si buď default, nebo záložní (nevím, jestli ho Tvoje prkno má)
-
hmpfgh, tak pameti jsem vyndal, otestoval po jedne, jine sloty a porad ten samy problem:
1) po zmene parametru CPU nebo RAM v BIOSU, volba Save&exit se PC neresetuje, ale vypne a znovu zapne
2) porad se nereflektuji zmeny v BIOSU (tj, po "spatnem" POSTU jsou v BIOSU jina data (napr. 250x10), nez ukaze POST(ten ukazuje pouze default 200x10), ale nikde neni hlaska o obnove ze zalozniho BIOSU, a jeste k tomu zmeny v ostatnich sekcich BIOSU reflektovany jsou).
Zkusim pres noc pustit Orthose, jestli je nekde chyba, tak uvidim, zitra volam do CzC, ze jim to prinesu (CPU, MOBO, RAM - vsechno je od nich), at se snazej... na to ja nemam cas.
Maule dik za radu, uvidime...
-
Jeste doplnim: to, ze se pri zmene nastaveni CPU nebo RAM komp jen nerestartuje, ale jakoby vypne a zapne je normalni, je to vlastnost cipsetu. Tam bych nic spatneho nehledal... ;-)
-
Takze Orthos je OK, dneska rano jsem volal do CzC, at jim privezu cely PC, ze se na to podivaji... ach jo, mesic bez kompu...
-
Myslim ze se mi stalo to same, pri pretaktu na 3,1G, bohuzel uz nevim jestli zabral reset cmos nebo starsi verze biosu :roll: ....taky mi to v tomto stavu ukazovalo default hodnotu u cpu host frequency jako 100 misto 200
-
jj, to je ono! ja jsem ale daval jak RESET CMOS, tak flashnuti F10 (puvodne F11) a nic nepomohlo... je to fakt divny...
-
Vim, ze to bude znit hloupe, ale pro jistotu: zkousel jsi po tom naflashovani zvolit Load Optimized Defaults, ulozit to a po restartu mrknout co tam je?
-
jj, zkousel, nahodi to 100x10, ale ve vysledku jede 2000MHz, je to cely prave ze divny...
zkousel jsem taktovat na 250MHz FSB, podtaktovat na 190MHz FSB a nic, proste je to jako zabetonovany...