-
M-Audio Revo. 5.1 - Nefungujici mikrofon
Koupil jsem dnes zvukovku Revo 5.1 a mam s ni mensi problem. Pokud pripojim mikrofon, a vse radne nastavim v ovladacim panelu, tak stejne zvuk z mikrofonu se mi nepodari nikde nahrat, jakokdyby zvuk do aplikace vubec nepronikal. Pritom v ovladacim panelu se ukazatele sily signalu u mikrofonu hybou, pokud mluvim. Taktez pokud odskrtnu mute u mikrofonu, tak se dokonce v repracich slysim. Jen se to vubec nikde neda zaznamenavat ani prenaset (Skype,Sound Forge 8,zaznam zvuku,....). Proste mikrofon nejde. Jine vstupy jsem zatim nezkousel (Line, AUX).
Nevite o nejakem technickem problemu, ktery se u teto zvukarny projevuje, (nejaka prkotina, kterou je treba nekde nastavit, ci problem ovladacu atp.) ?
Diky moc za info.
-
Re: M-Audio Revo. 5.1 - Nefungujici mikrofon
Citace:
Původně odeslal
JohnnZ
Koupil jsem dnes zvukovku Revo 5.1 a mam s ni mensi problem. Pokud pripojim mikrofon, a vse radne nastavim v ovladacim panelu, tak stejne zvuk z mikrofonu se mi nepodari nikde nahrat, jakokdyby zvuk do aplikace vubec nepronikal. Pritom v ovladacim panelu se ukazatele sily signalu u mikrofonu hybou, pokud mluvim. Taktez pokud odskrtnu mute u mikrofonu, tak se dokonce v repracich slysim. Jen se to vubec nikde neda zaznamenavat ani prenaset (Skype,Sound Forge 8,zaznam zvuku,....). Proste mikrofon nejde. Jine vstupy jsem zatim nezkousel (Line, AUX).
Nevite o nejakem technickem problemu, ktery se u teto zvukarny projevuje, (nejaka prkotina, kterou je treba nekde nastavit, ci problem ovladacu atp.) ?
Diky moc za info.
mne to vali normalne, predpokladam ze v zalozke inputs/other si zaskrkol ako vstup mikrofon - ale keby nie tak by si asi nevidel ukazovatel sily signalu.
Skus ci sa ti podari nieco nahrat cez LINE.
-
Citace:
Původně odeslal
Marek
mne to vali normalne, predpokladam ze v zalozke inputs/other si zaskrkol ako vstup mikrofon - ale keby nie tak by si asi nevidel ukazovatel sily signalu.
Skus ci sa ti podari nieco nahrat cez LINE.
Jo jasne. Mam vstup mikrofon. Na ukazatelu se zobrazuje, ze mikrofon funguje, metery poskakuji, kdyz mluvim.
Preinstaloval jsem ovladace a ted mi to zase dela jiny bordel. Pokud je soupatko zesileni mikrofonu (na vstupu) nastaveno na zesileni < cca -2dB (v bilem ramecku), tak nahravani funguje, ale jakmile to zesilim treba na 0db a vis, tak to hned jakokdyby utne a prestane nahravat signal, ale pritom ukazatele v control panelu se porad hybou. Problem je, ze Skajp to pri hovoru vzdy zesili na max (0db) a potom mikrofon nejde. Bud mam vadny kousek zvukarny, nebo se to xere jenom me v PC. Jeste zkusim hodit do jineho PC...
EDIT: No a pokud je soupatko zesileni < -2dB, tak slysim mikrofon zpetne i v reprakach, i kdyz mam na vedlesjim panelu zaskrtnute u mikrofonu MUTE. Mam dojem ze ten soft je z toho nejak pomotany...
-
Citace:
Pokud je soupatko zesileni mikrofonu (na vstupu) nastaveno na zesileni < cca -2dB (v bilem ramecku), tak nahravani funguje, ale jakmile to zesilim treba na 0db a vis, tak to hned jakokdyby utne a prestane nahravat signal, ale pritom ukazatele v control panelu se porad hybou.
toto presne robi aj mne ked som nahraval cez line, ked som dal 0dB tak bolo len ticho, musel som ubrat.
-
Citace:
Původně odeslal
Marek
toto presne robi aj mne ked som nahraval cez line, ked som dal 0dB tak bolo len ticho, musel som ubrat.
Takze jsem to jeste zkusil i na jinem PC (projistotu) a dela to presne ten samy bordel. Tj. mikrofon funguje az do te doby, dokud se soupatko zesileni mikrofonu (na vstupu) neposune k maximalnimu zesileni. Potom se signal prestane prenaset. Je to docela zasadni problem, protoze treba Skype automaticky zesiluje mikrofon a samozrejme az na max. hodnotu a tim padem mikrofon vlastne vubec nefunguje. A ja Skype pouzivam denne.
Chci se teda zeptat ostatnich, jestli maji stejny problem (pripadne i majitelu Reva 7.1). Marek pise ze na LINE mu to dela take. Jakkoliv tato zvukovka spickove hraje, TOHLE je pro me velmi zasadni nedostatek a pokud se ukaze, ze tim trpi i ostatni kusy, tak ji zrejme vratim a poohlednu se po necem jinem.
-
zkousel si ve skypu vypnout automaticke ovladani hlasitosti nebo jak se ta polozka v nastaveni skype audia jmenuje???
-
Citace:
Původně odeslal
uberguru
zkousel si ve skypu vypnout automaticke ovladani hlasitosti nebo jak se ta polozka v nastaveni skype audia jmenuje???
Jj zkousel jsem to vypnout,dokonce jsem nainstaloval i jinou verzi skype,ale porad to dela to same. Jde mi hlavne i o to,ze zvukovka ma strasne slaby mikrofon (protoze nemuze byt zesilen na max). No a potom je tady jeste ta vec, ze mikrofon jde porad slyset v repracich,at zaskrnu mute na vystupu ci ne, coz je taky uplne k nicemu, protoze to potom dela vazby s reprakama a cele se to vzdycky rozkmita. :(
-
jj revo ma ohledne mikrofonu v ovladacich bordel, nastesti ho nepouzivam:mad:
Kazdopadne to chce nove ovladace.....
-
Jednoduchy reseni je jestli se ti libi revo zvukove, tak si ho nech a pouzivej na skype bud usb mikrak nebo onboard mic vstup. Obecne nechapu, ale skoro vsechny drazsi karty maji podobne nesmyslnej routing, slysis v repr. bordel
vazby a echa....ja osobne to nechapu.
-
presne tak sem to delal, mikrak sem pouzival na integrovane zvukovce. Jinak echo z mikrofonu do beden jde samozrejme vypnout, akorat po restartu to mam opet aktivovane i pres to, ze v ovladacich je to stale zamutovane. Staci odmutovat a zamutovat znova a je to v poho....kazdopadne prijemne to neni 8)
-
Mno super, clovek si koupi lepsi zvukarnu a on mu na ni nejde ani blby mikrofon. Coz o to hraje perfektne, ale takovy zakladni problem by snad mohli poresit. Zatim to teda provozuju paralelne s Alkacem 850 a v ni mam vrazeny mikrofon.
Ja si jen chtel overit, zda je to vada jenom meho kousku, nebo se to tyka i tech vasich. (Abych vedel, zda to ma vubec cenu posilat na reklamacku).
Muzete mi to nekdo potvrdit, ze vam to dela take tohle?
Dik moc.
-
Uz jsem to resil zde, ale bez vysledku.
-
Citace:
Původně odeslal
monsoon
Uz jsem to resil
zde, ale bez vysledku.
Diky. To mi staci,takze to vypada minimalne na blbe drivery.Tak nic, asi budu spamovat technickou podporu M-Audia, at s tim neco zacnou delat a ostatnim doporucuju to same... :)
-
Takze jsem nasel jeste dalsi zavadu ve driverech: Pokud zaskrtnu mute na sluchatkovem vystupu a potom zavru a pozdeji znovu otevru control panel, tak je mute u sluchatkoveho vystupu odskrtle (ale ve skutecnosti je MUTE), je treba zaskrtnout a odskrtnout, aby se to spravilo :) Tusim ze to tu uz nekdo zminoval. Panove z M-Audia by se meli snazit a netvarit se, ze v1.0.0.0 ovladacu je finalni a bezchybova!
Ale jinak zvukarna hraje fakt bez chyby na mem 100W Hifi zesiku. SB Live sumel jak lesy a nijak extra dobre nehral (zahuhlane zduraznene basy,zastrene vysky,nevyrazne stredy). Tohle je o 100% lepsi.
-
urcite, bych tu kartu vzal na milost....na kazdy karte s envy chipem...co sem mel
sem nasel mouchu, ale hraly...super....na creativech sem nasel mouchy taktez a jeste hraly malinko ostudnejc)))).
-
Neco jsem zkousel ...
Revo 7.1 - zadny problem
Revo 5.1 - to same co pisete (musel jsem si kvuli vam nainstalovat skype)
Revo 5.1 - Linux (Slackware, alsa 1.0.10) - NO PROBLEM
Takze chyba bude asi v ovladacich ...
Kazdopadne - Fuck the windows ... :-)
-
Takze sem vyplnil dost podrobne report o zavade na m-audio.com, tak doufam, ze se me nekdo od nich ozve. :)
-
26.9 mi prisla odpoved z M-Audia tech supportu:
This is a verified and logged bug. It was given a priority 1 status, We can thank the customer for the report and let him know that it is a known issue in the current driver and a fix is being investigated.
John
Pc Support
Tak doufam, ze se nam blizka na lepsi casy. :)
-
Kdyz si vemu, ze ten jediny dostupny driver je stary pres 2 roky a od te doby zadny jiny neni, tak bych tak optimisticky nebyl, ale nadeje umira posledni. Kazdopadne diky za info.
-
Nerad otviram takto stare tema, ale jsem cerstvy majitel prave teto karty a mam stejny problem. Proste at delam co delam, mikrofon mi proste nejde. Vyresil se tento problem za tak dlouhou dobu? Moc diky.
-
Bohuzel ne, M-Audio a drivery, to je proste pohadka na dlouhe zimni vecery.
Pro XP jsou stale ty jedny zabugovane drivery a pro Visty zatim neni vubec nic. Takze zustava jedina moznost rucne nastavit hlasitost nahravani na takovou uroven, aby tam jeste neco slo.
-
Da se to vyresit nasledovne:
V ovladacim panelu Reva nastavit uroven zesileni mikrofonu tesne pod hranici 0dB (viz obr). Mikrofon totiz funguje az do hodnoty cca 0dB a po vytazeni nad tuto hodnotu se vypne.
http://img260.imageshack.us/img260/9210/obraz1oe0.gif
Potom je nutno ve SKYPE nastavit aby nepouzival automatickou konfiguraci audio zarizeni.
Zachovani nastaveni teto hodnoty se da provest definici uzivatelskych profilu nastaveni.
J.
-
No ja mam problem ten, ze nejsem nikde v zadnym programu (Skype,Ventrilo i obycejne zvukove nahravani ve widlich) rozject mikrofon, ze by bylo neco slyset, pripada mi jak kdyby vubec nereagoval. Zapojene to mam do zdirky mikrofonu.
-
Musi byt nastaven zdroj mikrofon a zesileni mikrofonu nastaveno mene nez 0dB a dotycny program nastaven tak, aby automaticky neovladal zesileni mikrofonu (protoze vetsinou se snazi zesilit na max a tim padem mikrofon nefunguje). Je dobre si to nejdrive testovat v nejakem sound editoru (Nero Wave, Cool Edit, ...), dat nahravat a testovat nastaveni.
-
No me zarazi to, ze treba v tom Ventrilu dam samozrejme aby bral input i output z M-Audio Revolution, ale na starem SB Live! jsem mel nastaveny SB Mixer a pod tim byl Microphone, a tady mi to porad cpe Wave, coz je imho blbost. Ale jina moznost tam neni.
Edit: Tak uz jsem nemel nervy na to si s tim hrat, zvukovku pouzivam bez mikrofonu a do kompa sem vratil SB Live abych pres nej samostatny mikrofon.
-
Mno tak to vypada ze M-AUDIaci zapracovali zase na ovladacich! 30.6.07 se objevily nove ovladace pod windows Vista 32bit. Bohuzel mam momentalne 64bit Visty, takze nemuzu otestovat. Ale mozna budou ficet i pod 32bit XP, muze nekdo otestovat? Checknete Support->drivers na www.m-audio.com
EDIT: Tak ovladace pod vista x64 jsem take rozchodil...WOW akorat nefunguje control panel...je potreba ovladat pres klasicky windowsi panel, nebo M-Audio Delta panel, ktery kupodivu funguje :-)
Je potreba nastartovat visty v modu bez kontroly podpisu ovladacu a pote jdou nainstalovat BETA ovladace pro XP 64bit a ty funguji
Panel je mozno pouzit bud DELTA nebo klasicky WIN. Problem ze je potreba akorat startovat win prave bez kontroly podpisu ovladacu...proste sux at MS.
Doufejme ze x64 ovladace budou soon.
-
Mozna to bude offtopic, ale zkousel nekdo ty ovladace ve Win XP? Zajimalo by me, jestli dokazali udelat ovladace ktery opravdu jedou :)
-
Citace:
Původně odeslal
m!st3riO
Mozna to bude offtopic, ale zkousel nekdo ty ovladace ve Win XP? Zajimalo by me, jestli dokazali udelat ovladace ktery opravdu jedou :)
Zkousel sem narvat ovladace z Vista 32bit do XP 32bit a instalace skoncila padem XP do modrych (pri inicializaci ovladace). Takze pro XP porad stare :-(
-
Tohle je fakt smutne :(
Volal jsem pred par tydny na podporu M-Audia v Ceske republice. Mluvil jsem s nejakym technikem, prvne mi vyrazil dech, kdyz jsem mu popsal problem s nepracujicim mikrakem, mi odpovedel "ta vase karta, to je low-end" - coz me teda uplne neprijde :p, po-te mi rekl, ze o tomhle problemu slysi poprve, tak jsem ho ujistil, ze na internetovych forech se tenhle problem resi uz peknych "par" tydnu. Poradil mi abych si stahl posledni ovladace, tak jsem mu rekl, ze jedine ovladace na internetu, jsou stejne jako na CD - 3roky +- stare. Nemohl mi tedy poradit a doporucil mi kartu dat do reklamace.
-
Toto je naozaj smutne !!!! Ja dnes idem do obchodu kde mi maju zapozicat M-A 5.1 na jeden den. Som velmi zvedavy na ten mikrak lebo tento problem je v pojom podani dost zavazny. Cez skype telefonujem kazdy den !!!! Ked som volal s predavacom povedal mi ze on sam mal tuto kartu. Vraj ked sa pokusal vyriesit dany problem telefonoval do spolocnosti M-Audio mu podali zistenie ze dana karta funguje dobre ! problem je vraj v MIKROFONE. Vraj tato karta nie je stavana na obycajny kondikovy mikrac ale potrebuje profi dynamicky mikrac. Potom vraj funguje bez problemov.
-
Jak takovou hovadinu vůbec někdo mohl vyřknout....
-
Citace:
Původně odeslal
neeoo
Toto je naozaj smutne !!!! Ja dnes idem do obchodu kde mi maju zapozicat M-A 5.1 na jeden den. Som velmi zvedavy na ten mikrak lebo tento problem je v pojom podani dost zavazny. Cez skype telefonujem kazdy den !!!! Ked som volal s predavacom povedal mi ze on sam mal tuto kartu. Vraj ked sa pokusal vyriesit dany problem telefonoval do spolocnosti M-Audio mu podali zistenie ze dana karta funguje dobre ! problem je vraj v MIKROFONE. Vraj tato karta nie je stavana na obycajny kondikovy mikrac ale potrebuje profi dynamicky mikrac. Potom vraj funguje bez problemov.
No tak jeste aby rekli pravdu ze jsou zdechli udelat poradne ovladace. Kdoto kdy videl aby posledni verze ovladacu byla stara od roku 2004 bez opravy. To o necem svedci ne? I ten shit Genius apod. dela pravidelnejsi update driveru
-
Here
Na tohle jsem ted narazil, vypada to na non-beta drivery, jeste jsem je teda nezkusil, tak nevim jestli to bude uplne k necemu, ale snad to nekomu pomuze a vyzkousi to :]
-
Vysli jak pro 5.1 tak pro moje stare 7.1 a testoval jsem to jen na XP SP2 ale musim rict, ze i ty 7.1 jsou vymakanejsi a umeji prechazet mezi rezimama runtime - konecne .. :-)
-
Ja je teda zkousel, a musim rict, ze jsem nenasel jedinou zmenu vcetne toho, ze porad nedokazu rozfungovat mikrofon :(
-
Tak M-Audio opet vydali nove ovladace, tentokrat i na XP, testoval jsem o vikendu a moje dojmy:
- ovladac master volume je uplne jinak - na starych sem provozoval zesik na 4 carce, na novych az nekde kolem 8 - celkove snizena hlasitost...divne
- LineIn hlasitost brutalne zeslabena (s novymi ovladaci je zvukovka pro digitalizaci naprosto nepouzitelna...testoval sem o vikendu, digitalizoval sem nejake gramodesky...s novymi ovladaci, i kdyz jsem vyhulil predzesilovac za GRAMO temer do limitace, tak to bylo pro zvukovku porad malo...recording level tak na 80% (rozumej: sila signalu, ktera by cloveku urvala hlavu, pokud by tam pripojil sluchatka), ve srovnani se starymi ovladaci, kde stacilo mit predzesilovac na cca 40% a Revo soupatko LineIn na cca taky 40%, nebo pripojit RAW signal z prenosky primo do Reva a zesilit LineIn na MAX.
- Netestoval jsem mikrofonni vstup, ale mam neblahe tuseni, ze to bude neco jako s LineIn :(
Tohle hosi z M-Audia trosku podelali, s novymi ovladaci je Revo naprosto nepouzitelne k digitalizaci cehokoliv (resp. pokud nechcete nahravat primo signal z reprobeden :-D ), takze ja zustavam porad u ovladacu 1.0.0.0