Precitajte si moj posledny prispevok a uvidite o co ide !! PLEASE HELP ME
Printable View
Precitajte si moj posledny prispevok a uvidite o co ide !! PLEASE HELP ME
Asi spis: PC2700 CL2 TwinMos .........
Tak vam setkym dakujem za velmi vycerpavajuce nesmierne dlhe a fakt pomocne informacie ktore mi pomohly sa rozhodnut no to je ftom ze vdaka vasim setkym odpovediam sa este stale neviem rozhodnut ho uz mi bolo naznacene ze by som mal brat TwinMos.
FAKT DIKI SETKYM SHITACI (hrozne ste ma sklamali)
Twinmos neznam, mam doma 3200 Kingston a ta pamet je naprosto luxusni !!!! Ber vsema deseti.
Je tu vedenych 100 threadov o pametiach. Zrejme je problem pre teba si vybrat a citat. Kupim bud Twinmoss alebo Kingston , co mam a na co mam. Kde vidis problem ?? :|Citace:
Původně odeslal cox
Tak ja nexape comu nerozmies ty !! Otazka je uplne jednoducha : ktore s tychto su lebsie a co si myslite !! To je snad take tazke odpovedat na uplne jednoduchu otazku ?? Je tu vela Threadof a v kazdom sa porovnavaju ine pamete a inak ich kazdy hodnoti tak som xcel vediet vas nazor cisto medzi tymito dvoma pametami a to je setko. thhh to su dneska mooresi !Citace:
Původně odeslal AjsTi
a myslis si ze kdyz budes nekoho nazyvat shitakem=haj*lem tak ti nekdo odpovi ???Citace:
Původně odeslal cox
Vzpamatuj se clovece a uvedom si ze se na tady foru chovas opravdu jako kre*en.
Mozno keby si cital medzi riadkami , vsimol by si si , ze su na rovnakej urovni jak Twinmos tak Kingston. Obidve maju zhruba rovnaku cenyu a rovnako maju dozivotnu zaruku. Takze , ja tiez uvazujem o nich dvoch , a rozhodnem sa tak , kde budu mat tam kupim , bud tie alebo tie , osobne ale chcem Kingston HyperX 370Mhz.Citace:
Původně odeslal cox
Hm, a co tu vlastne nas chces? Chces aby sme ti napsali na základě předchozích threadů, co je lepší? Si na to neumíš udělat vlastní nazor nebo ze by problemy se ctenim? Se chovaš jak malý dítě ..a navíc, kdybys to tady čet , tak bys poznal, že ani stejna paměti stejně nebeha na ruznych sestavach, ze ruzny pameti se stejnejma chipama v stejny desce behaj jinak a ze obcas i stejna pamet v stejnym mb v casovym horizontu se ruzne chova(POSERE!), proste je to jen pravdepodobnost, a pokud si je nemas moznost odzkouset predem , tak se muzes jen modlit..Citace:
Původně odeslal cox
takže rikam: STFU!!! :evil: :evil: :evil:
Ja mu napsal at bere Kingston, ale moje rada se asi ztratila v ty hromade flamu ;D
No mozno som to prehnal ale uz som pisal co ma trapi a asi niesi natolko inteligentny aby si to pochopil. Aj AjsTi to pochopil ktoremu sa ospravedlnujem a dakujem za radu. Ja som sa nepytal ze ako pojde v mojej doske tat alebo ona pamet ale len co nanich hovorite a aby ste mi poradili ze ktore asi mozu byt lebsie lebo vobec neviem ake su. Nexcel som povas nic viac len nazor !!!Citace:
Původně odeslal jedik
Tak sa setkym ospravedlnujem !!! A rad by som vedel Jedik ze co som este kde take napisal ze si napisal to co si napisal !!
EDIT a diki za radu Octopuss !!! To mas zo SpiderMana ?? :)
Co ze Spidermana? :-)
KINGSton PC3200 DDR400 cipy:Winbond BH5 (vim,ze jedou na 213 CL2 2,8V)
NO v kreslenom seriali bola postavicka Dr. Octopuss tak som si myslel ze to mas stamat ale asi nie ked si takto reagoval tak sorry za blbu ponzamku !!Citace:
Původně odeslal Octopuss
2Shox : no ja sa rozhodujem hlavne medzi tymito dvom lebo su cenovo aj tak na mojej hranici a asi v Kosiciach nic lebsieho za tie prachy nezozeniem ale diki za radu. Vidim ze asi s tymi co som napisal nemas skusenosti a tak si napisal aspon stymi co mas tak fakt diki !!
Kolega koupil KingMaxy DDR400 5ns a jedou na 200 MHz (stejna deska jako ja) v CL2,5 (8-4-4). Staly 1850,- s DPH, takze podle me super. Nevim jestli nektere z tech tvych pojedou v CL2?Citace:
Původně odeslal cox
Kingston Hyper-X PC3000, pokud muzes sehnat, meli by bejt docela cenove prijatelny a davat 200 pri velice dobrym timingu.. jen nechapu proc se tady rozcilujes, to si myslis ze tu kazdej musi mit jednu z tech tebou vybranych pameti? ja napriklad nemam ani jednu, tak co bych ti psal! az se najde nekdo kdo je ma, napise ti, ale zrejme je tu asi nikdo nema, to ti tak vadi ??? :roll:
ok, za kre*ena se omlouvam ale dost casto tu vidim tvoje posty na ktere kdyz nedostanes bleskovou odpoved hned se rozcilujes :roll:
jinak z globalu bych bral :arrow: TwinMOS
jj, twinMOSy su squele... cez goldmemory mi presli pri DDR450 a CL2 :o
ale 3Dmark hapal, skor doska nema rada vysoke FSB, pri FSB 217 (DDR434) a CL2 slapu jak hodinky
Taky si myslim ze ty twinMOSy bydou lepsi ale zalezi kus od kusu....
Ludkovia ja sa rozhodujem medzi 400vkovymi twinmos cl 2,5 alebo 333mhz twinmos cl2 , cena je podobna, takze ide o to ktore viacej zvladu, osobne mi to vyzera tak ze je to asi jedno ktore zoberiem , ze ??? ;D
ked mi padnu 3dhry alebo 3dmark po 10 a viac minutach na turbo nastaveni pameti tak to je urcite pametami ked to nastavenie fastest vyriesi, ale na fastest to je pomalsie, vidiet to teda nieje az tak ale je to aj vo windows okienkach citit, na turbe, je to turbo ;-) .
Napetie 2,9v nepomaha do pameti, tak som zvedavy ci mozem skusit 3,2v a ci to pomoze?? alebo radsej menit pamete 400vky apacer cl3 :!: :evil:
NO kazdopadne zaujimava otazka. CO vy nato ??? (kazda rada sa zide)Citace:
Původně odeslal MK2
Otazne je ake maju chipi tie 400 a tie 333 ?
NO tak predpokladajme ze cipi su aj na jednych aj na druchych Twinmos !!Citace:
Původně odeslal AjsTi
Ked sa nad tym tak hlboko zamyslam tak by tie 400vky cl2,5 mohli byt lepsie, teoreticky :?
No tak mam tu jeden dost hnusny problem. Tak som kupil tie Twinmosy 333 CL2 (inak posledne dvojcislie je 50) a je to cele snimi nejake divne. Tak som behal zo starymi aj na 400Mhz (to boli Apacery 266MHz CL2) pri 2.9V a na najhorsom casovani. Dam dnuka tieto dal som ich na 400MHz najhorsie casovanie a najprv normal pohoda. Ale po restarte pri logu WinXP zrazu nasocila nie modra tabulka ale rovno ze : "Subor ktory sa nachadz v Windows\System32\...... je bud poskodeny alebo je strateny. Ked ho xcete obnovit pouzite CD WinXP alebo pri instalacii na prvej obrazovke ctlacte R." n a nieco take a uz to neslo. Tak som sa stym bavil potom mi uz ani nexcelo naformatnut disk a take shity a teraz to mam tak ze ked tam naghostujem WinXp a po prvom spusteni dam FSB (cize aj pamete) tak to fpohode nabehne ale po prvom alebo druhom restarte zase vyhodi tu istu hlasku a zase treba ghostovat alebo instalovat. No a to mi robi jak na 200 pri najlepsom casovani tak aj pri 200 na najhorsom casovani a to nehovorim o tom ze som sa zastavil asi pri 180MHz kym mi to neurobilo !! Takze teraz idem na 180 najtvrdsie casovanie a zatial pohoda. No nexapem tomu ze ked na 200+turbo to nabehne 1. krat fpohode dokonca aj SSSandra a aj Prime95 bezi uplne fpohode a druhy krat vybehne tato hlaska. Neviete cim to moze byt ??? Uz si neviem rady co mam ako spravit ale fakt neviem uz mi asi len ostava ich vyskusat na nejakej inej lepsej doske len neviem kto ma lepsiu dosku ako ja kua !! PLEASE HELP !! Hocico potesi
EDIT : myslite ze to bude ta Pamet ?? Podla mna to moze byt ona! Kua este na pamet som smolu nemal a tato vyzerala tak dzivo !!
Normalne stahni GoldMemory a budes vedet na jisto.... :wink:
nus ja som skusal kamosou twinmos ddr 400 cl2.5
Pri 2.7V 200mhz cl2 (5,2,2,2.0 tusim )
Priepustnost 2970/2770
Goldmemory som neskusal.
Vypada byt v pohode.
cpu 10x200-2ghz(2400+)1.7V
gk neOC ti4200
3dmark 12260 bodov
Toto mi to udelalo presne kdyz jsem dal my 200Mhz pameti na 290 :roll:
Takze usuzuju z toho ze bu je to pametama (Maji dost) a nebo nachylne zarizeni na FSB a delicka - disk :lol:
Tak uz su len dvaja kandidati, 400vky cl2,5, alebo 3700vky Twinmos co je ale novinka, ja sa vsak nikam nenahlim vyckam a kupim rovno tie asi ;D
Tak som sa ich dokazal zbavit za taku istu cenu za aku som ich kupil. Prehovoril som na nich kamosa a namotal som ho na dozivotnu zaruku a tak :) :) :) No a teraz mi poradte ci mam zobrat este raz tie 333MHz CL2 (maju nove kusky) alebo uz to nemam riskovat a skusit tie DDR 400MHz CL2.5 ??? DIki chlapi :)
Tak ja som tu videl tie 400vky cl2,5 po zvyseni napetia na 2,7-8 sli na 200fsb s turbo casovanim, dufam ze tie co tam maju pojdu tiez, takze by som nevahal ,a kupil ti 400vky, ale tie moje apacery cl3 tak lahko ja nepredam, kto mi vie pomoct velmi ma potesi ;D
Kup 400vky, fakt nieje co stratit ked to slape na cl2,5 na 400, tak to neni problem dat aj na cl2 na 400 skoro vzdy, a u tychto som to tu cital ze im to tak slape, cize prajem ti prijemny pocit s turbo rychleho pocitaca :D
To Cox :arrow: Ja mam tu istu pamat co si tak uspesne predal len mam na konci 60. :-o
Obcas mi tiez pri hladani maxima naskocila hlaska o tom co si pisal. Da sa to jednoducho vyriesit bez ghostovania. Vzdy je poskodeny len jeden subor v system32/config/a to SYSTEM ten najdes v zakladne podobe aj na Windows/repair/ ale potom musis reinstalnut grafarnu, zvukovicu a cipset ovl. Ja si ho vzdy pred planovanymi pokusmi v 98 prekopirujem niekde a v pripade problemov ktore urcite dostanem ho tam zase naspat skopcim. A potom nemusic nic instalovat. A je to za minutku. No a teraz ma zaujima, ked dam napr 190fsb a ram na 6-3-3-2,5 a hned si spustim z diskety goldmem na kontrolu ci vobec ramka stiha a stane sa ze system zatuhne. Coho je to znamka ze je nah...o ramka alebo cipset nestiha? Lebo v asynchro stiha na 120%. Max stabilne to da 185fsb aj goldmem prejde na 4-3-3-2 fpoho. Chystam sa na vdd mod len neviem ci to ma vyznam potom robit... :oops:
nus ono to slapalo 217 cl2.5 2.7VCitace:
Původně odeslal MK2
a 200cl2 turbo ale goldmemory som neskusal.
Mal som tu ramku strasne kratko.
Ale pekne isla synchro 200 cl2 coz ma vcelku potesilo.
Nejake obrazky mam, ale nemam ich kam dat.
Tak ak niekto chce , tak jedine na mail.
PS "Sa rozhodujem , ake pamate kupit.
2x256 kôli nforce2
tak doporucte nieco okrem twinmos.
Inak v libre uz twinmos ddr333 vôbec nemaju, iba m-tec
V piatok si tam jeden zakaznik pytal ddr333 twinmos a nablokovali mu m-tec....to je teda serioznost ;D .
Tak mi to posli na mail ja to hodim na web a urcite kup 2x256MB az ked kvoli nicomu inemu tak kvoli nForce2 !!Citace:
Původně odeslal Lukas-SVK
Tie twinmoss 333cl2 su dobre!!! Po vdd mode slapem 200x10 noproble.Citace:
Původně odeslal cox
333 v pohode na 400? kde je sezenu?
Obavam sa ze uz ich nemaju ani v Libre Bratislava a to je blbe... :evil:Citace:
Původně odeslal Octopuss
Octopus ja so ti to dnes pisal este z worku ze ten cipset na to bez vdd nema. A vidis 8-)
Este jednu brauchen need! :lol:
Ale kdepak. Mam vadny pameti.
Ja som teraz kupoval v Libre Twinmos, takzeich este urcite maju. Keby mali s cipmi winbond tak by som skakal az po plafon, no uskromnil som sa s cipmi twinmos. Zatial som to nejako moc netestoval, na cl2 sa jej nejako moc nechce, bezi aj na 370MHz. :? Asi som cakal od toho trochu viac. Treba investovat do cl2 - oplati sa.
Tuším si v tej LIbre podávame klučky. Ja som tam bol v pondelok pre TM 400CL2,5. Idu mi na 344CL2, zatial som viac neskúšal. Až keď to odomknem. Na jednej stránke ju testovali a išla tuším 410CL2, ale na nejakom inom chipsete.
No neviem ale Winbond je total shit kamos to mal doma TwinMOS a cipi winbond a neslo mu to skoro vobec pretaktovat tak ja neviem mozno zalaezi od kusu.Citace:
Původně odeslal stanley
Takze nechcel som to davat do nveho threadu dufam ze mi niekto odpovie.
1. Mam pamat ako v popise TwinMOS a CIPMY ????? asi twin mos LOGO kruzok a v prvom kvartali su 3*3 bodky.Ako zistim co su to za cipy????
2.Kde sa da stiahnut GoldMemory ????
3.Ako zistim ci mi idu pamate na 200FSB, teda nastavil som 200FSB a to pri nejakych 9.5-9nasobic POST ok a Win nic ani ME ani XP neviem ci to je pamatami alebo doskou ale 70/40 AGP/PCI a to aj z nahorsim a najlepsim casovanim ???? PLZ help.
4.Chcem si kupit asi 256 alebo 512 ako bude love ale neviem ci sa mi oplati davat to do dosky teda ked jedna je 333 a druha by bola 400.
Tu 400 by som chcel len kvoli Bartonovi.Dufam ze mi pojde v doske !!!!
NJN ale tie pamete mali cipy WinBond BH-6(5) myslim a nie Twinmos !! A neviem preco mne ta 333MHz CL2 nexce ist na tych 400MHz kua ked aj stara Apacera 266 mi isla kuaa. A dokonca ma posledne dvojcislie 50 co naznacuje 5ns pamete co ale nemusi byt na 100% !Citace:
Původně odeslal bananalama
Kdyz uz tu byly dotazy ke Goldmemory - nemate nekdo plnou verzi? Ta minutova pauza je peknej voser :-(
a ktore su lepsie s twinmos chipmi alebo winbond chipmi???Citace:
Původně odeslal cox
ja totiz potrebujem aby mi to slapalo na 185 aspon cl2 turbo prinajhorsom 180mhz , zvladli by to tie 512mb 400 Twinmos cl 2,5 jeden modul????
mne sa vidi ze vobec by s tymto problem u mna nemal byt, ked tie 400vky su cl 2,5 na nizsej frekvencii na sto pero to musi kurit turbo, mam moj procik zatial na 177fsb a fast casovanie, fastest mi to nestiha a ani turbo, narast vykonu by som mal urcite okolo 10% na turbe cl2 ;D
Ja by som skor povedal, ze by to zvladali tie Twinmosy 512MB DDR333 CL2. Ten moj kusok je celkom lenivy. :? Ale 185 pri CL2.5 este zvlada. Zalezi od serie, myslim, ze s pamatami je to celkom dobra loteria. :evil:
No tak sakra potom uz neviem, mne stihaju na cl 2,5 uplne v pohode 177fsb na fast sice volaz 3,2 ale nech ich porazi ked su shity, osobne sa mi vidi ze tie 400vky cl 2,5 by mali by byt super na nizsie frekvencie na cl2 ,este aj ked voltaz tomu clovek prida,,,, nie zase 3,2 to je extrem.
Ja som chcel skor vediet ktore chipy by mali mat tie ramky na sebe ci winbond alebo twinmos aby sli lepsie taktovat, budu to twimos moduly 400vky cl2,5 512mb ale ide o to ze sa robia s dvomi alebo viac druhmi modulov, ktore idu najlepsie taktit, popripade ktore mate tu vy podaktory ak mate, a ked idu super na cl2 na vysokych frekveniach tak na kolko stihaju mhz chcem vediet a ake su na tych konkretnych chipy na ramke. Diky moc, potrebujem pomoct v tomto nech zle neobidem :?
Prosim pomozte mi :oops:
Dnes idem pre dalsiu TwinMos 333cl2. Viem ze to bude loteria ale dufam, ze vyhram aspon tak ako po prvykrat. ;D Len aby svina nebola horsia ako ta prva lebo sa mozem s 200FSB rozlucit! Inak je z LIBRY Ba. Hadam maju este dobre... Kedy pojdu hore ramky ???
Ja osobne mam pamat s modulmi Twinmos. A nie je to ziadna vyhra. Radsej som mohol investovat o 500.- Sk viac do cl2. S tymi modulmi je to naozaj loteria. Ja som chcel s cipmi Winbond, ale ani v Libre nevedia s akymi modulmi im tie pamate dovezu.Slak aby to trafeu!!!!
To mas sakra pravdu! :evil: Ale mne ide na 200fsb ale ja mam CL2Citace:
Původně odeslal stanley
jj, je to loteria, ale ja som mal stistko :-) (ale na procak uz menej, kua) na 2*217 idem goldmeory aj prime stable pri cl2... mem v sandre nejakych +-3300/3000... chipy TwinMOS
To ti gratulujem. Dufam, ze aj ja budem mat. To ako ze ides na 217fsb na 333 ramkach a cl2 :?: ??? Su to tie co mam aj ja nie ??? Taraz stoja 2200sk aj s dph. Pc2700cl2. Ja dam max 205 az 210 ale to 3dmark hned tuhne. Co este skusit?Citace:
Původně odeslal mishiak
to je ta prca, ze cez goldmemory to zbehne pri cl2 aj na 2x230MHz :o
ale pri FSB nad 217 mi vytuhava 3Dmark... presne jak pises, len mam tu hranicu vyssie... ja by som to skor tipol na problem doska-win-vysokaFSB...
No ja mam tiez PC2700 CL2 cipy Twinmos a kurnik idu jak sracky !! Ale uz ich predavam a skusim kupit tie PC3200 CL2.5 alebo si uz pockam na tie PC3700 (466MHz) a budem mat pokoj !!Citace:
Původně odeslal Jan
Stymi mojimi som sa dostal stabilne na 195MHz a najtvrdsie casovanie ale ked dam aj CL3 a setko na najhorsie casovanie tak sa nedostanem na 200FSB stabilne a tomu vobec nexapem !!
2cox> a skusal si to aj asynchronne? mozno ti nieco ine nezvlada vysoku FSB...
Zeby helpnul novy bios??? Dnes ho nahodim :!:Citace:
Původně odeslal mishiak
NO pretym som mal dnu kamosove 266MHz CL2 Apacery s cipmi Infineon a tie mi sli na 200MHz pri slabsom casovani a pri 2.9V (do tych mojich pustam tak isto 2.9V) a fpohode to slo. Len nexapem to ze ked dam 200FSB tak to 1krat nabehne uplne fpohode prejde mi aj Prime95 aj setky testy na pamet ale WinXP (skusal som aj Win2K) uz druhy krat po restarte nenabehne ale vypise ze subor v Winows\system32\.... je bud poskodeny ale neexistuje a preinstalujte Win abo ho opravte a bla bla blaaa ...Citace:
Původně odeslal mishiak
PS : asynchronne sa mi pamete nedaju nastavit a xcel by som ich u dakoho vyskusat ale nikdo nema nato dosku a procak a tak dalej kuaa ..
Dnes som to poladil a zrazu idem na 200x10,5 pri 1,775v :arrow: 2600XP+ Dokonca ramka stiha 5-3-3-2. ;D Takze s Twinmos naprosta spokojnost ;D ;D
Kurnik ta to snad moja EpoXa nema rada Twinmos pamete alebo co ?? No vidim ze musim vymenit dosku aj tak uz sa nato chystam dlchsie a toto ma len posuri !!
Mne tie Mosky zatial idú viď dole pri 6-3-3 CL2 2,8v. 6-2-2 už nezvládli.
Coo tak to je dost blbe ked ti 400MHz pamete neidu ani zdaleka na 400MHz ho tam mas CL2. A ked das CL2 tak ti idu na 400?? A mas ich v Dual DDR ?? (asi blba otazka :) )Citace:
Původně odeslal bananalama
Na všetko čo sa pýtaš je odpoveď v mojej zostave dole. Samozrejme dual a synchro s FSB. Inak ani nechcem. Vyžšie nemôžem lebo čakám na strieborný lak. Proc už viac nechce - hadže chyby. Nie pamať! 2200+ je max čo od Palomina môžem chcieť. Ak sa mi podarí zohnať ten lak tak poreferujem. :wink:
Mne fakt idu bez problemov. Nemozem povedat na me ani krive slovko snad len to ze ich nemaju v Libre :-(
Je mozne ze mojej doske sa tie Twinmosy nejak nepacia ?? Lebo vetsine idu na 200FSB fpohode len mne nejak blbnu. Ale rozmyslam ze mozno to nezvlada DISK. LEbo pri prvom nabehnut na 200FSB setko fpohode frci jak ma ale po restarte to zahlaci ze ma Win poskodene subory a bla bla bla takze treba reinstall alebo ghost. Keby som ich mohol skusit b inej doske alebo iny disk tak by som bol stastny ale nemam nikoho kto by to pre mna urobil (skor nikoho z lebsou doskou a HDD sa len tak nepoziciava) !!
A este sa xcem spytat ze ake mate na tych pametach posledne dvojcislie a pismeno ?? Ja mam 50D co neviem co znamena to D ked viem ze C je CL3 ale co je D to neviem !!
No mne az tak v pohode uz nejdu v duale :evil: Teraz ficim sice na 200fsb ale na 64bitoch :evil:Citace:
Původně odeslal cox