-
Jake mate osobni pocity z PC po prechodu na x2
Asi to zni hloupe, ale nejde mi ani tak o benchmarky, jako o viditelny rozdil behem normalniho pouzivani. (samozrejme, ze chapu, ze kazdy pouziva pc jinak).
Uz kdysi jsem cetl, ze system se dvema procesory je proste o necom jinom.
Chova se rychleji, napr pokud je nejaky task tuhy, jeho killnuti jde mnohem rychleji atd.
Tak by me zajimalo, jaky mate osobni zkusenosti s dvoujadrovymi procesory, zda je to opravdu znat?
(ps, kdyz jsem bratrovi stavel pc s amd939 3200, tak ve hrach byl urcite znat pokrok, ale v celkovem chovani systemu jsem od meho bartona zas nevidel takovy rozdil..)
-
Re: Jake mate osobni pocity z PC po prechodu na x2
Na DC jsem prechazel z A64 3200+. Rozdil je patrny hlavne pokud ti na pozadi bezi nejaky narocny program, nebo v situaci kdy palis, stahujes pres p2p a chces si do toho jeste zahrat. Ale k DC je taky treba hodne velkou pamet, aby byl system znatelne sviznejsi,
-
no ja jsem teda rozdil poznal ve sviznosti, jak pise seTti
ve hrach to nepoznas, ty nepodporuji DC CPU
ale je zajimavy, ze kdyz si spustim nejakou hru a podivam se na vytizeni CPU, tak obe jadra jedou na 50%!
-
Ja to videl u Darth Maula a malem mi spadla celist. U toho kde Venice nebo Winnie funi tak X2 krasne slape. Zadny prodlevy, proste nic.
-
A hlavne, ak ti bezia dva procesy, tak system nie je pomaly, ako ked si pustis jednu naozaj poriadnu zataz na CPU single core, tak system je dost pomaly, ale ked si na DC procaku pustis aj dve aplikacie, tak system je sviznejsi nadalej. Sam DC nemam, ale mam pristup na komp s HTckom a uz aj tam sa to dalo znat oproti mojej P4ke ked som mal... Hral som a v pozadi sa enkodovalo video, ale fakt tam treba vela RAM, hentam bolo GB malo co som aj bezal :(
-
Citace:
Původně odeslal Phate
Ja to videl u Darth Maula a malem mi spadla celist. U toho kde Venice nebo Winnie funi tak X2 krasne slape. Zadny prodlevy, proste nic.
Jj, přešel jsem před pár měsíci z Opterona 144 @ 2,9GHz na Toledo @ 2,6GHz a odezva celého systému se subjektivně dramaticky zrychlila i přes pokles frekvence...
V benchmarcích se to pozitivně projevilo jen v Aquamarku3 a 3DM06.
-
Citace:
Původně odeslal MISKOBOSS
... ale je zajimavy, ze kdyz si spustim nejakou hru a podivam se na vytizeni CPU, tak obe jadra jedou na 50%!
Ono hrozne zalezi, cim to zatizeni CPU meris - napr. speedfan nebo throttle watch ukazuji to zatizeni CPU celkem realne. Spis by me zajimalo, podle ceho windows voli anfinitu (prirazeni procesu urcitemu jadru) - jestli neni rozumne to nejak ovlivnit - napr. pustit systemove procesy atd. na jednom jadru, narocnou aplikaci na druhem atd. - jake s tim mate zkusenosti?
Jinak se pridam se svyma zkusenostma s DualCore (sice mam jen Pentium D - tj. jadra mezi sebou komunikujou pouze pomoci pomale FSB sbernice). System je opravdu o dost sviznejsi, oproti A64 2.3GHz hlavne pri spousteni vice aplikaci naraz (vetsinou poustim ICQ, IRC a Operu hned po startu naraz). A je opravdu problem pocitac zahltit, pouze programem ktery spotrebuje hodne pameti - napr. takove indexovani souboru v DC++ nebo In-depth analysis scan v NOD32 neni na odezve systemu naprosto znat.
-
Zistil som ze Affinita sa da priradit cez Process Explorer (free utilita od sysinternals.com) a to 0,1 alebo 0 AND 1. Inak dojmy z X2? Konkretne u mna
1) Dve jadra dostanu uplny zahul a system reaguje ako keby vobec neboli vytazene
2) Ak nieco rozbalujem vo WinRare, kludne sa da pri tom pracovat
3) 2x viac bodov v BOINC :-)
4) Palim a hram zaroven (buffer v pohode na 95+%)
5) Encodovanie videa - no comment (jednoducho +100% narast rychlosti)
-
Citace:
Původně odeslal tomase
Zistil som ze Affinita sa da priradit cez Process Explorer (free utilita od sysinternals.com) a to 0,1 alebo 0 AND 1.
Afinitu nastavis aj v task managerovi, kliknes druhym tlacitkom na proces a tam mu povolis bud iba jeden, alebo druhy, alebo oba procesory.
-
Citace:
Původně odeslal THX
Afinitu nastavis aj v task managerovi, kliknes druhym tlacitkom na proces a tam mu povolis bud iba jeden, alebo druhy, alebo oba procesory.
Tak to som necakal ze aj native task manager bude nieco take vediet :-) Kazdopadne, pouziva to niekto?
-
Citace:
Původně odeslal tomase
Tak to som necakal ze aj native task manager bude nieco take vediet :-) Kazdopadne, pouziva to niekto?
Volbu prirazeni procesu k 1., ci 2. jadru pres task manager pouzivam jiz dlouho napriklad pri prime95, kdy na jednom jadru jedu test CPU a na druhem test pameti.
-
ja abych se priznal, tak jsem o tomto nikdy neslysel
myslim prirazovani priorot jadrum
-
Citace:
Původně odeslal seTti
Volbu prirazeni procesu k 1., ci 2. jadru pres task manager pouzivam jiz dlouho napriklad pri prime95, kdy na jednom jadru jedu test CPU a na druhem test pameti.
Nie je to vo vysledku to iste ako ked pustis dve prime s volbou -a0 a -a1 a nechas OS rozhodnut ktoremu jadru to prideli? Resp. nepriradi volba -a0 proces priamo na jadro "CPU0" ?
-
Citace:
Původně odeslal tomase
Nie je to vo vysledku to iste ako ked pustis dve prime s volbou -a0 a -a1 a nechas OS rozhodnut ktoremu jadru to prideli? Resp. nepriradi volba -a0 proces priamo na jadro "CPU0" ?
Jedno to asi bude, ale vem to takhle. V mem pripade je 1. jadro mene povedene a zvlada nizsi frekvenci, tzn. ze na 1. jadre pustim prime95 s nastavenim testu CPU a na jadre 2. pustim test RAMek, protoze to zvladne frekvence vyssi, takze u nej mam jistotu, ze je stabilni.
-
Citace:
Původně odeslal seTti
Jedno to asi bude, ale vem to takhle. V mem pripade je 1. jadro mene povedene a zvlada nizsi frekvenci, tzn. ze na 1. jadre pustim prime95 s nastavenim testu CPU a na jadre 2. pustim test RAMek, protoze to zvladne frekvence vyssi, takze u nej mam jistotu, ze je stabilni.
podle me je nezjistitelny, ze jedno jadro jede lip jak druhy!
netaktujes kazdy jadro zvlast, ale obe dohromady
-
Citace:
podle me je nezjistitelny, ze jedno jadro jede lip jak druhy!
netaktujes kazdy jadro zvlast, ale obe dohromady
To mas naprostou pravdu, ale jedno jadro uz pri konkretni frekvenci a napeti muze byt nestabilni, zatimco druhe jadro je porad rock stable:).
-
Citace:
Původně odeslal seTti
To mas naprostou pravdu, ale jedno jadro uz pri konkretni frekvenci a napeti muze byt nestabilni, zatimco druhe jadro je porad rock stable:).
to muze byt jak pises, ale v tom pripade nechapu k cemu ti to je?
jedno jadro stabilni, druhy ne
stejne nevis, kterymu jadru windows prideli prioritu(samozrejmne pokud si to sam nenastavis v task manageru, ale pochybuju, ze to delas s kazdou aplikaci)
-
Citace:
to muze byt jak pises, ale v tom pripade nechapu k cemu ti to je?
jedno jadro stabilni, druhy ne
stejne nevis, kterymu jadru windows prideli prioritu(samozrejmne pokud si to sam nenastavis v task manageru, ale pochybuju, ze to delas s kazdou aplikaci)
Muzu ladit procak i pameti zaroven. Nakonec nastavim frekvenci CPU samozrejme podle horsiho jadra.
-
Já už sice nemám s čím srovnávat (holt člověk si zvykne), ale znát to je (jak už bylo řečeno např. náročné stahování a do toho hraní her).
Jen mě štve HDD, to je největší brzda. Uvažuju o Raptorovi, ale kde na něj vzít a nekrást :c) Má někdo zkušenost? (nemyslím s kradením, ale jestli to hodně pomůže co se týče rychlosti :C).
-
Citace:
Původně odeslal fr33k
Já už sice nemám s čím srovnávat (holt člověk si zvykne), ale znát to je (jak už bylo řečeno např. náročné stahování a do toho hraní her).
Jen mě štve HDD, to je největší brzda. Uvažuju o Raptorovi, ale kde na něj vzít a nekrást :c) Má někdo zkušenost? (nemyslím s kradením, ale jestli to hodně pomůže co se týče rychlosti :C).
Nebo muzes zkusit levnejsi variantu -> RAID0.
-
Citace:
Původně odeslal seTti
Nebo muzes zkusit levnejsi variantu -> RAID0.
ale tam je zase riziko, ze prijdes o data
ten Raptor tomu myslim nepomuze
-
seTti ako zistis ktore z jadier je to horsie?
-
Citace:
Původně odeslal tomase
seTti ako zistis ktore z jadier je to horsie?
Pustis si dvakrat prime95 s tim, ze jeden priradis v task manageru 1. jadru a ten druhy jadru 2. Pokud jeden prime95 spadne a druhy jede vpoho dal, tak vis, ktere jadro je horsi. Btw: taky jde v task manageru nastavit, aby ukazoval vytuzeni kazdeho jadra zvlast.;) karta performance -> view -> cpu history -> one graph per cpu
edit: pridavam jeste screen
http://img66.imageshack.us/my.php?image=beznzvu1pv8.jpg
-
Citace:
Původně odeslal seTti
Pustis si dvakrat prime95 s tim, ze jeden priradis v task manageru 1. jadru a ten druhy jadru 2. Pokud jeden prime95 spadne a druhy jede vpoho dal, tak vis, ktere jadro je horsi. Btw: taky jde v task manageru nastavit, aby ukazoval vytuzeni kazdeho jadra zvlast.;) karta performance -> view -> cpu history -> one graph per cpu
edit: pridava jeste screen
[img]http://img66.imageshack.us/my.php?image=beznzvu1pv8.jpg[img/]
to vytazenie kazdeho jadra zvlast je myslim defaultne nastavenie winow. Aspon teda ja osobne som sa nestretol s tym, ze by to takto nastavene nebolo (P4 HT). S tym zistovanim horsieho jadra je to celkom dobry napad, ale myslim, ze v realne stejne nepouzitelne, pretoze nemam naladu rucne priradovat narocne procesy na to "lepsie jadro". Potrebujem aby boli obe naraz rockstable a ak ma jedno z nich brzdi - holt co narobim...
-
Citace:
ale tam je zase riziko, ze prijdes o data
ten Raptor tomu myslim nepomuze
no to by si sa divil ale raptor (74 a 150GB varianty) su o dost vykonnejsie aj v porovnani s najmodernejsimi 7200rpm diskami ;)
-
Ja jsem presel z 2xCeleron366@466 na Duron 700Mhz@uz_nevim_kolik a pamatuju si, jak jsem byl zklamany odezvou systemu atd. vykon jedne aplikace byl mnohem vyssi ale celkovy pocit byl proste horsi. Nemluve o tom, ze na mechanikach bez technologii proti podteceni bufferu (tehdy bezne) se nedalo palit a soucasne hrat Q3 coz me neskonale stvalo ;-)
Tehdy jsem si rikal, ze pujdu do dvouprocesoroveho stroje co nejdrive to pujde. AthlonM se mi nelibil ale do X2 jsem sel co nejdrive to slo ale rozdil pri bezne praci uz samozrejme nebyl tak markantni. Nicmene pro narocnejsi praci je to porad skvela volba. Zkratka kdyz potrebujes udelat dve narocne veci soucasne tak te v tom dvojjadro vyborne podpori kdezto jednojadro se zachova stylem - "fajn, ale bude to trvat stejne jako kdyz ty ulohy pustis sekvencne".
-
Citace:
Původně odeslal MadCap
no to by si sa divil ale raptor (74 a 150GB varianty) su o dost vykonnejsie aj v porovnani s najmodernejsimi 7200rpm diskami ;)
nechci tady vect OT
ale ty sam bys sel radsi do raptora nebo do raid0?
jako normalni uzivatel na PC, co si zahraje nejaky hry, sem tam prace a tys data v raid poli nejsou zase tak dulezity?
jinak k dualcore
ja myslim, ze je prece uplne jedno, ktery z tech dvou jader je horsi
-
Citace:
Původně odeslal tomase
Treba ja, kazdy den komprimuju video, tak to hodim jen na jedno jadro, pokud u toho chci normalne pracovat.
Kazdopadne kdysi jsem tu na foru cetl o nejakem programu, pomoci ktereho natvrdo nastavim afinitu pro dany program (a to i po rebootu): napr firefox se vzdy spusti na cpu0, prehravac videa na cpu1 atd. Nevi nekdo jak se jmenuje? nemuzu to za boha najit :-(
-
imho je raptor lepsi ako r0 ;) leda tak r0 s raptorov :)
-
Jeste se jen zeptam.
Je nejaka zmena pri instalaci XP (ci nejaky patch), nebo se vse provadi uplne stejne jako pri normalni instalaci??
-
Citace:
Původně odeslal MV
Treba ja, kazdy den komprimuju video, tak to hodim jen na jedno jadro, pokud u toho chci normalne pracovat.
Kazdopadne kdysi jsem tu na foru cetl o nejakem programu, pomoci ktereho natvrdo nastavim afinitu pro dany program (a to i po rebootu): napr firefox se vzdy spusti na cpu0, prehravac videa na cpu1 atd. Nevi nekdo jak se jmenuje? nemuzu to za boha najit :-(
No prave video komprimujem aj ja a postrehol som ze aj ked komprimuju obe jadra naraz, tak vobec nie som pri ostatnej "praci" (surfovanie) brzdeny. Takze v tom stale zmysel nevidim...
Citace:
Původně odeslal milka
Jeste se jen zeptam.
Je nejaka zmena pri instalaci XP (ci nejaky patch), nebo se vse provadi uplne stejne jako pri normalni instalaci??
nemusis ani nanovo instalovat XP (staci preinstalovat ovladac procesoru). Ale kazdopadne pri novej instalacii sa to chova takisto ako jednojadro, ziadne patche nepotrebujes. No napriek tomu si mozes nainstalovat AMD DualCore Optimizer, XP patch pre DualCore XP registry patch pre DC.
Vsetko som to uploadol v jednom baliku, ak je to proti pravidlam tak to prosim zmazte, ale warez by to nemal byt
-
Citace:
Původně odeslal MV
Zkus napriklad program ROPE
http://innes.org/
-
Citace:
Původně odeslal tomase
No prave video komprimujem aj ja a postrehol som ze aj ked komprimuju obe jadra naraz, tak vobec nie som pri ostatnej "praci" (surfovanie) brzdeny. Takze v tom stale zmysel nevidim...
Nj tak pokud myslis surfovanim beznou praci tak to mas pravdu, tam to temer nevadi, nez ovsem treba prijdes na nejakou stranku s videem ;D
Jinak co me prekvapilo, ze pri zatizeni CPU 2xprime jde v pohode hrat quake3 pri stalych 125fps :-)
-
Citace:
Původně odeslal MV
Nj tak pokud myslis surfovanim beznou praci tak to mas pravdu, tam to temer nevadi, nez ovsem treba prijdes na nejakou stranku s videem ;D
Jinak co me prekvapilo, ze pri zatizeni CPU 2xprime jde v pohode hrat quake3 pri stalych 125fps :-)
No prave to je ta vyhoda DC. Pokial si singlecore zatazil na max, nemohol si nic robit - system proste nemal odozvu. Pokial ale DC zatazis na max (obe jadra samozrejme), system ma odozvu ako by vobec zatazeny nebol a navyse zvlada prevadzkovat aj dalsie narocne aplikacie. Ja som napr. pocas testovat pri zatazeni Orthosom (modovana verzia Prime) hraval po nete Tocu bez akehokolvek cuknutia
-
A nie je to len zalezitost OS a jeho planovaca?
BTW. Prime95 defaulne bezi tusim s idle prioritou...
-
No Prime95 bezi na default s prioritou "Normal" ale napriklad je nejaka hra, tak ta hra si zobere 99% a ostatne deli ostatnym threadom. Ja sa len pamatam, ze som dal raz Prime95 prioritu na Real Time = proste tu najvyssiu :D A zamrzol system, teda nezamrzol, ale mp3ka sa sekla a kym by sa mi pohla myska aspon 1cm tak to by som sa nacakal, isiel reset... Imho prime je take robene, nieco ako BOINC, ze ked mas iny proces, pocita radsej ten... Inak by som s prime na Durone asi tazko hral popri tom hru :D
-
Citace:
Původně odeslal Rainbow
A nie je to len zalezitost OS a jeho planovaca?
BTW. Prime95 defaulne bezi tusim s idle prioritou...
O to nejde, na singlecore prime95 vytizi pocitac tak, ze s nim nejde normalne pracovat, na dual core se mi nestalo, ze by mi nejaka nebo nejake aplikace zatizily CPU tak, ze by PC melo pomalejsi odezvu.
-
tak si pusti 2x burnk7 ;) vzdy ide o pocet instrukcii takt a vsetky procaky dnesne zvladnu cca 3 IPC (instruction per clock), core 2 duo da 4 IPC ale drtiva vacsina normalnych aplikacii vytvori tak 1 az 2 IPC :)
od toho sa odvija aj generovane teplo a preto burnk7 pece najviac ;)
-
Citace:
Původně odeslal MadCap
tak si pusti 2x burnk7 ;)
2x na idle - nic, 2x na normal - citelne zpomaleni systemu, 2x high - windows se mnou prestaly komunikovat :D
-
tak na idle sa niet comu divit, ale na normal uz vidis co je to zahul ;) inak mierne som to pozmenil, je to "per cycle" ale to je fuck. Pre monitorovanie takychto kraviniek skuste http://www.cpuid.com/perfmon.php
-
No ja teraz komprimujem video, pritom napalujem DVDcko a ziadne spomalenie som si nevsimol ani na Celerone 900. To bude asi Linuxom ;D
-
Citace:
Původně odeslal
Rainbow
No ja teraz komprimujem video, pritom napalujem DVDcko a ziadne spomalenie som si nevsimol ani na Celerone 900. To bude asi Linuxom ;D
No nevim jake zpomaleni by mel clovek pozorovat pri vypalovani DVD na pocitaci, kde funguji vsechny UDMA atd - vypalovani mi neprijde jako CPU intensive uloha :)
Zkus ale komprimovat video a u toho se koukat napr. na TV s postprocessingem, zkus si pustit antivirovy test a u toho hrat hru (ehm, vlastne sem zapomel ze pod linux viry a hry nejsou :) ). Priorita ti nespasi 2 procesorove narocne ulohy, stejne jako dualcore ti nespasi 2 aplikace narocne na pristup k disku.
-
tak ja sem prochazel z AMD 1000mhz atd... na tenhle co mam v popisu a je to znatelnej rozdil.....sem spokojen moc ma to power....to co psali predomnou tomu napovida je to krok dopredu :p neni co resit zdar chlapi
-
Nevymenil by som za nic ... oproti singlecore to clovek najviac pozna na odozvach systemu a celkovom "subjektivnom zrychleni" vsetkeho .... odpadnu lagy v gameskach sa jedno jadro venuje hre druhe spracovava bordel na pozadi ( p2p dc++/torrenty antivir firewall otvoreny firefox s povolenou javou a flashom a dalsie zbytocnosti ktore na singlecore dokazali procak vytazit na tolko ze bolo citit nedostatok volneho vypocetneho vykonu (tznm gamesky bezali citelne pomalsie ako s cistim systemom)... Vlastne za ten bordel v tray si mozem aj sam .. som prislis lenivy ten bordel odstranit pripadne formatovat ....
Inak singlejadro uz nikdy v zivote >:}
Skoda ze programov pisanych a optimalizovanych na DC je tak malo :(
-
Prechazel jsem z mobile bartona na X2 3800+. Mam na kompu oracla, mysql, php, tomcata, proste hromadu veci. Predtim i ted to bootuje jak posolenej snek, akorat misto 12 sekund cekam na spusteni total commandera 6s... jasnej linearni prinos 2 jader :)). Na rychlosti bootu se v mem pripade znatelne pozitivne projevil OC na 2.33G. Jakmile je nabootovano a harddisk utichne, tak je vsechno uzivatelsky pod winama stejne jako to bylo s bartonem, tzn okamzite. Zmizely lagy z her, kde nejaky lagy byly. Pokud ten pocitac hodne prace udela harddiskem, tak ten rozdil neni az tak vyrazny, osobne jsem cekal vice... Btw nevite nekdo, proc HDD aktivita v dobe, kdy DMA slavi 30 narozeniny, tak zdrzuje? Oblivion na mobile bartonu oproti soucasnemu stavu vubec netrhal kvuli HDD... ale taky je fakt, ze jsem nemel tak napumpovany detaily.
-
Na vysoke detaily u novych her je uz take potreba vic jak 1GB RAM, bohuzel.. :-|
-
Citace:
Původně odeslal
weepy
Btw nevite nekdo, proc HDD aktivita v dobe, kdy DMA slavi 30 narozeniny, tak zdrzuje?.
Hm no neviem ci je pasmo brzdou, skor rychlost platni/seek/rychlost ulazania/citania dat z platni, cize skor mechanicka stranka a nie pasmo DMA by som povedal...
-
Citace:
Původně odeslal
MV
Na vysoke detaily u novych her je uz take potreba vic jak 1GB RAM, bohuzel.. :-|
No jo, jenze ja mel stejne RAMky predtim i ted a pravda je, ze detaily jsem napumpoval az zkusebne, kdy jsem zjistil, ze to neprinasi vnimatelny rozdil z hlediska hrabani na HDD. A mimo to, predtim na nForce2 to samozrejme hrabalo taky... jediny rozdil byl v tom, ze to neovlivnilo framerate (ktery byl pomerne slusny, zadna slideshow). Z toho se da usuzovat, ze predtim to jen nahravalo data na pozadi a ted to na tvrdo swapuje... Cimz me inspirujete k nekolika pokusum, diky :).
-
Je rozdil "nahravat data na pozadi" a "swapovat" ;)
1GB je na nejnarocnejsi hry s texturama a detailama na max uz malo, s tim nema DMA ani dualcore nic do cineni.
-
Pro jistotu znovu otestovano na low detailech, opet trhani kvuli hdd aktivite. Tomuto threadu relevantni fakt: po vymene vnitrnosti z mobile bartona/rad9700 na X2/7900GT a instalaci ovladacu, bez jakekoli zmeny v mnozstvi pameti (1G), v nastaveni ve hre / windows, bez instalace/deinstalace/konfigurace jakehokoli jineho SW: oblivion trhal pri hdd aktivite. Pravdepodobne swapping. Timto se omlouvam za nepresnou formulaci o tom, ze to dela jen pri vysokych detailech, musel jsem se rozpomenout, jak to presne bylo.. Pravda je, ze na forech to dela kdekomu a neni to specificke pro X2, ale tenhle thread je o pocitech z prechodu na X2, tak jsem to sem napsal.
-
Zdravim... No ja jsem taky hledal...jak vyresit problem se starejma hrama na X2 4800+@2.8Ghz a nasel jsem MCUtil Processor Affinity 1.0 http://www.slunecnice.cz/product/MCU...ssor-Affinity/ ... umi to poustet programy na ruznejch procakach nebo jadrech... jdou udelat BATaky.. ktery pres ten program poustej hry. Zatim mi to pomohlo u vseho co se cukalo... nebo mi neslo hrat multiplayer...
-
Potrebuju help, na X2 po spusteni cpu intensive java programu mi task manager rika, ze ja procesor vyuzity na 50%.. neni problem... jenze grafy vytizeni jednotlivych jader neukazuji 0 ku 100% ani priblizne. Vypada to, jakoby planovac proste aplikaci kazou chvili prehodil na jine jadro a vytizeni lita kolem pomeru 50:50, takze je se to chova jako takovy tezkopadny single core. Zajimave, ze zapnuti cool'n'quiet ten pomer zmeni nekam k 25:75, ale furt to neni ono. Mate s tim nekdo zkusenost? V nejhorsim zkusim vyhodit amd processor driver...
-
Citace:
Původně odeslal
weepy
Potrebuju help, na X2 po spusteni cpu intensive java programu mi task manager rika, ze ja procesor vyuzity na 50%.. neni problem... jenze grafy vytizeni jednotlivych jader neukazuji 0 ku 100% ani priblizne. Vypada to, jakoby planovac proste aplikaci kazou chvili prehodil na jine jadro a vytizeni lita kolem pomeru 50:50, takze je se to chova jako takovy tezkopadny single core. Zajimave, ze zapnuti cool'n'quiet ten pomer zmeni nekam k 25:75, ale furt to neni ono. Mate s tim nekdo zkusenost? V nejhorsim zkusim vyhodit amd processor driver...
Vítej doma, tohle je dualcore. Věř mi, že tohle je naprosto normální, takhle se to běžně chová, když spustíš jakoukoliv single-thread aplikaci co nedokáže dualcore využít. Kdybys tam měl 4 jádra, měl bys to vytížený jen na 25% je jedno jak náročná aplikace by to byla.
-
Citace:
Původně odeslal
weepy
.....mi task manager rika, ze ja procesor vyuzity na 50%..
http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=53377
2DOC_ZENITH - spis by se hodilo "vitej doma, tohle je dualcore pod windows" :)
-
Caleb: diky, ten thread jsem uz kdysi cetl. Ja myslel, ze ty problemy jsou jen pri cool'n'quiet on, kdysi davno jsem to resil a instaloval nejaky fixy, udajne na ten cpu timer, ale ty nic neresi, hry blbnou (s cool&quiet).
Jsem zkousel pustit dve narocne aplikace... a windows zerou 50% z jednoho core na system work... boze, gates je nejvetsi ekoterorista na svete.
Nevite, jak jsou na tom visty?
-
Citace:
Původně odeslal weepy
Caleb: diky, ten thread jsem uz kdysi cetl. Ja myslel, ze ty problemy jsou jen pri cool'n'quiet on, kdysi davno jsem to resil a instaloval nejaky fixy, udajne na ten cpu timer, ale ty nic neresi, hry blbnou (s cool&quiet).
Jsem zkousel pustit dve narocne aplikace... a windows zerou 50% z jednoho core na system work... boze, gates je nejvetsi ekoterorista na svete.
Nevite, jak jsou na tom visty?
Stejne.
Na ten problem s C&Q existuje nejakej patch, ne? Mozna i v tom mym threadu je zminenej. Samotne prepinani procesu krome staveni afinity neovlivnis.
-
No, pc se mi zda celkem rychlejsi, to jo, ale spis me trapi, ze mam na 1. jadru vyssi teplotu asi o 8 celsia, nez na tom druhym. Uz jsem to zkousel 3x vymenit a znova nanest pastu a porad to same... oduvodnuji si to tim, ze asi na tom 1 jadre bezi vic procesu...
-
Citace:
Původně odeslal
Mr.G
No, pc se mi zda celkem rychlejsi, to jo, ale spis me trapi, ze mam na 1. jadru vyssi teplotu asi o 8 celsia, nez na tom druhym. Uz jsem to zkousel 3x vymenit a znova nanest pastu a porad to same... oduvodnuji si to tim, ze asi na tom 1 jadre bezi vic procesu...
Toto ale trapi takmer kazdeho a rozdiely su aj 10stupnov. Ked obe jadra zatazis vyrovna sa to. Prip. mozes skusit dat dole heatspreader, aj to ludom pomohlo. Al e inak by som sa tym vobec nestresoval ;-)
-
Citace:
Původně odeslal
tomase
Toto ale trapi takmer kazdeho a rozdiely su aj 10stupnov. Ked obe jadra zatazis vyrovna sa to. Prip. mozes skusit dat dole heatspreader, aj to ludom pomohlo. Al e inak by som sa tym vobec nestresoval ;-)
HS jsem sundal hned ze zacatku. Jinak mas pravdu, kdyz je zatizim, tak se teploty prakticky vyrovnaji.
-
Citace:
Původně odeslal
Mr.G
HS jsem sundal hned ze zacatku. Jinak mas pravdu, kdyz je zatizim, tak se teploty prakticky vyrovnaji.
To akym sposobom si ho daval dole? Moj kusok aj po reklamacii dost topi, asi osadzovali lespie HS(poslali mi nazad ten isty procesor), aspon neni uz taka medzera pod heatspreaderom, zatial sa to sprava lepsie, no ked sa to bude prehrievat aj pri zatazi, tak skusim dat aj ja dole HS.
-
Som spokojny. Neocakaval som ziadne zazraky. Odozva systemu je naozaj rychlejsia, oproti rovnako taktovanemu procaku ( X2 3600+ Brisbane a Turion ). A pritom som system nepreinstaloval pri novom sockete. Este stiahnem utilitu na priradovanie procesov pre jednotlive jadra, i ked komp nevypinam skoro vobec, ale niekedy treba a znova sa mi to nebude chciet nastavovat :)
-
Citace:
Původně odeslal
daggy
To akym sposobom si ho daval dole? Moj kusok aj po reklamacii dost topi, asi osadzovali lespie HS(poslali mi nazad ten isty procesor), aspon neni uz taka medzera pod heatspreaderom, zatial sa to sprava lepsie, no ked sa to bude prehrievat aj pri zatazi, tak skusim dat aj ja dole HS.
Nieco o sundavani IHS http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=49089
-
Citace:
Původně odeslal
Caleb
Na ten problem s C&Q existuje nejakej patch, ne?
No prave, a nefunguje.
-
Jedna otazocka: aku funkciu ma ta utilitka AMD Dual Core Optimizer? Mam ju nainstalovanu, no ked kliknem na exac, tak sa nic nespusti a ani v procesoch nic take nemam. Takze co to vlastne ma za ulohu? V readme toho moc neni, akurat tam sa spomina nejaky Gaming mode.