-
windows XP nenabehnou
Mam problem respektive teta. Nainstaloval jsem tam WINXP SP2. 10x to nabehne a po 11 ne. Pri nacitani systemu jak behaji carecky se to sekne a pocitac nic dal nedela. Pak jiz nikdy nenabehne az do dalsi instalace winXP. Pokud winXP nabehnou tak je vse ok. Zkousel jsem zatezovat procesor asi na 6hodin na 100% load vse ok. Asi dve hodiny jsem testoval ramky memtestem bez problemu. Kde by jste hledali chybu? Spatna deska? Jak by se dala otestovat? Pokud jsem to dal do spatne sekce tak to prehodte pls. Nevedel jsem kam to dat.
-
Re: windows XP nenabehnou
jak nainstaloval? dodatecne SP2? nebo jsi ty Winy preinstalovaval? Musis se detailneji rozepsat co a jak si udelal (pred instalaci jsi formatoval HDD?)-rozepis se.
-
Disk byl uplne novy, protoze stary odesel. Instalacka windows byla vcetne SP2. Vzdy kdyz windows preinstalovavam tak rychlym formatem zformatuji disk. Instalace vzdy probehne bez problemu. Jiz jsem to instaloval asi 10x. Pak kdyz dojde k seknuti pri zavadeni windows mohu po restartu spustit pc v nouzouvem rezimu. V normalnim uz ne
-
Zkus spustit nouzový řezim XP a zkontrolovat disk.
Pokud je v NTFS tak jde ještě použít :arrow:
Příkaz: CHKDSK "X" , za X dosadit jednotku např. C
Třeba tahle rada pomůže :)
-
ok vyzkousim to. Jenze ted se mi to zrovna nechce seknou. Uz jsem to restartoval snad 100x. Jeste mi ted bracha rikal ze tam menil sitovku. Ze shorela. Sitovka byla uplne nova. Mam podezreni ze jejich ISP jak vede pres UTP napajeni na AP tak asi napajel i sitovku. Asi zapomnel odstrihnout ty draty. Nebo je mozne ze by shorela kvuli tomu ze by byla spatna deska?
-
pokial ti nuzak nabehne ale normal rezim nie, tak bude asi problem s nejakym driverom (ci uz M$ alebo non-M$). normalne by stacilo ak by si v nudzaku odobral nejake ovladace (zariadenia) a po restarte by mal system nabehnut normalne.
v podstate ide o to najst, ktory z tej kopy nainstalovaych ovladacov to sposobuje
-
jinak doufam ze ten komplik mas na default, ze ho nemas nejak nataktovanej (to by taky mohlo zpusobovat tu krpu).
-
Citace:
Původně odeslal TiMEoS
pokial ti nuzak nabehne ale normal rezim nie, tak bude asi problem s nejakym driverom (ci uz M$ alebo non-M$). normalne by stacilo ak by si v nudzaku odobral nejake ovladace (zariadenia) a po restarte by mal system nabehnut normalne.
v podstate ide o to najst, ktory z tej kopy nainstalovaych ovladacov to sposobuje
nebo také vypnout - vyndat kus HW - zapnout a takto to zkoušet... btw. mě toto ve finále tvořila síťová karta, bylo na ní zapnuto DHCP a když nebyla žádná odpověď od serveru tak mi prostě windows nenaběhnul (ale pokud mě pamět neklame toto byl spíš problém Win 9x, možná jsem tam měl nějakého broučka :))
-
kompl neni pretaktovan v BIOSE jsem vse nastavil na default. Podezreni mam na sitovou kartu. Ted jsem ji tam dal a hned to prestalo jet. Ale kdyz ji vytahnu nepomuze to. Jinak sitovka je OK. Ale jak jsem rikal. Jedna v PC odesla. Mam podezreni ze jejich ISP jak tahne napajeni na AP na strechu tak je omylem stahl i do komplu. Protoze i jemu tam odesla sitovka. Je mozne ze by to pres sitovku neco odpalilo na desce a kvuli tomu to nejede?
-
Zkoušel jsi síťovku zapojit do jiného slotu ?
-
jj zkousel. A uz se mi to seklo i bez sitovky
-
Mam ted uplne stejny problem! Matce bezel komp asi pul roku bez problemu a pak prisla s tim ze "to nejde". Presne jak rikas, zapne PC, vidi jenom black screen, jde jenom nouzovy rezim. Reinstal oken nepomohl (ne format, jenom takovy ten rapir). Jestli ji to budu muset formatovat tak me asi klepne. Indicie - rika neco o tiskarne, ze to prej zaclo co ji pixma rekla ze neni inkoust. Divny :)
EDIT: XP prof SP2
-
Pozri na kondiky - na doske aj v zdroji.
-
Citace:
Původně odeslal Rainbow
Pozri na kondiky - na doske aj v zdroji.
mno nevypadaj na oko nafoukle. proc by XP nabehly do nouzovyho a ne normalniho rezimu?
-
Odstranil jsem balast, nejaky malware tam byl, reinstaloval ovladace grafiky a nic. Muze byt poskozena zavadeci oblast? nejit to vubec tak je to asi jasny, ale nevim technicky jak se spousti nouzovy rezim.
-
Tak skus jednu fintu: nainstaluj novu instalaciu do noveho adresara, ci bude ta fungovat.
-
Citace:
Původně odeslal Rainbow
Tak skus jednu fintu: nainstaluj novu instalaciu do noveho adresara, ci bude ta fungovat.
mohl bys to nejak rovest? Do novy partice? nebo na C:\nekam? Jak to pak nabootuje?
EDIT:
vymenil jsem grafiku, vyhodil sitovku, zakazal onbaord devices, vyluxoval a nic. Pri vymene ramky do jineho slotu nenabehne nic. GRrr
-
btw. a co vyzkoušet nějakou Live distribuci Linuxu ? aby se opravdu potvrdil/vyvrátil problém s HW...
-
Tak mam dalsi problem, aniz bych vyresil ten prvni. Tentokrat po vice nez roce bezproblemoveho provozu meho PC zapinam, nabiha ten progress bar startu win xp, a najednou restart. A tak dale porad. Zapnu nouzovy rezim, restartuju, a uz to jde normalne. Takze odted vzdy kdych chci zapnout okna, musim nejdrive do nouzoveho rezimu, tam jediny co udelam je restartovat a uz to jde.
Divny :/
-
Pozeral si aj na tie kondy v zdroji? Alebo skusit iny zdroj.
-
Zrovna dnes jsem něco podobného řešil u jednoho obstarožního Durona 800 Mhz, XP sP2, 512 ram.
Kámoš popsal závadu do telefonu podobně: po dlouhém náběhu black screen a výtuh. Vzal jsem si vercajk a vyrazil.
Provedl jsem v nouzi čistku, jeho stařešinu neúměrně zatěžoval Norton Firewall.
Po jeho deinstalaci a dalších lehčích čistkách už Duronek nabíhá standartně "pozvolna".
-
Matka se ptala v instituci na oddeleni IT kde pracuje, a rekli ji ze to je bohuzel chovani ovladacu canon. Oboum nam pred problemy dosel pri tisku inkoust, a od ty doby to takhle zlobi. Je to k neuvereni, ale asi na tom neco bude. Udajne pry kvuli tomuto neberou tiskarny od Canonu ale od HP (stovky stanic). Pry se to da resit, pokud nemame SP2. Samozrejme, mame oba SP2, takze pry reinstal. Jeste zkusim hledat nejaky info dale.
-
Zmaz odtial tie canon drivery.
-
přátelé napíšu to sem, myslím že se to týká topicu.
Tchánovi nějaký svinstvo smazalo MBR sektor na disku, přišel o data na disku C:. No je to jeho chyba, měl to neustále zasviněný a hlídal to nějakým neschopným antivirem.
Co jsem se dočetl na Microsoftí sajtě, tak ta procedura obnovy MBR na NTFS přes boot CD/obnovovací konzoli je dosti krkolomná.
Ještě tam doporučovali DISK PROBE od Nortona.
Popral se někdo z vás s tímto problémem nějak jinak po svém ??
Dík
-
Citace:
Původně odeslal
Rainbow
Zmaz odtial tie canon drivery.
u me to slo, a vypada to ze to bude ok, nejsem si jeste jist jestli to vzdy nabehne. horsi je to u matky, protoze tam se da dostat pouze do nouzoveho rezimu, a ovladace nejdou odinstalovat - pise to ze neni spustena sluzba zarazovani tisku. ta ovsem pri spusteni rekne, ze nemuze byt v nouzaku spustena... Nevite jak to obejit?
-
Zkusil bych ji v nouzáku úplně zakázat, pokusit se spustit systém, v něm pak povolit a odinstalovat... Plus zablokovat, pokud by tam byla mezi službami nějaká instance čehokoli od těch driverů... Nic lepšího mě nenapadá, ale mohlo by to zabrat (případně v drsnější podobě vykopání z registru).
-
Citace:
Původně odeslal
peta303
Zkusil bych ji v nouzáku úplně zakázat, pokusit se spustit systém, v něm pak povolit a odinstalovat... Plus zablokovat, pokud by tam byla mezi službami nějaká instance čehokoli od těch driverů... Nic lepšího mě nenapadá, ale mohlo by to zabrat (případně v drsnější podobě vykopání z registru).
no zakazana je, ale system se nespusti. Zobrazi se logo XP s progress barem, chvili to nacita a pak black screen.
-
Tak ještě v registru zkus vyhledat související služby a natvrdo zakaž i je... Za pokus to přeci jen stojí.
-
tak jsem to vzdal, zformatoval, nainstaloval XP znova, a po instalaci pri prvnim spusteni to uplne stejne zmrzlo :mad:
-
Citace:
Původně odeslal
Commander
tak jsem to vzdal, zformatoval, nainstaloval XP znova, a po instalaci pri prvnim spusteni to uplne stejne zmrzlo :mad:
zrejme vadny HW, zacit u pameti.
-
otestovano Memtestem86, hodinu a bez chyby. Vymenen zdroj, grafika, vyndana sitovka.
Tak ja uz fakt nevim. nemuze byt nejak pochroumany disk? nicmene opakuji ze nouzovy rezim funguje klidne den bez problemu, (cimz se mi nezda chyba treba v nafouklych kondikach na desce-pokud by byly)
-
Citace:
Původně odeslal
Commander
otestovano Memtestem86, hodinu a bez chyby. Vymenen zdroj, grafika, vyndana sitovka.
Tak ja uz fakt nevim. nemuze byt nejak pochroumany disk? nicmene opakuji ze nouzovy rezim funguje klidne den bez problemu, (cimz se mi nezda chyba treba v nafouklych kondikach na desce-pokud by byly)
Pokud se dostaneš do systému nebo máš možnost disk připojit jako slave jinde, tak zkontroluj SMART výpis a projeď ho nějakou dostupnou utilitou. Je možné, že obsahuje bad bloky, příp. je nabořená celá partition.
Zkusil bych ještě jednou reinstalaci, komplet odstranění partition a plný formát disku.
-
vymenil jsem disk a porad to dela. jdu skocit
-
Citace:
Původně odeslal
Commander
vymenil jsem disk a porad to dela. jdu skocit
Skoč si pro jiný IDE kabel (SATA). Pokud nehapruje zdroj, tak pak už jedině deska.
-
Citace:
Původně odeslal
Tantalos
Skoč si pro jiný IDE kabel (SATA). Pokud nehapruje zdroj, tak pak už jedině deska.
vymenil jsem kabel, zdroj dal novej, a dokonce i vymenil monitor a nic.:mad:
nejhorsi je, ze ten nouzovy rezim porad jde...:rolleyes:
-
Sorry že to píšu sem, ale zakládat nový thread kvůli tomu je asi zbytečné a problém je podobný:
měl jsem WinXp Pro non SP, po asi dvou a půl letech se vše patřičně zpomalilo a jiné problémy.
Ten hlavní ale byl, že mi při startu Win při náběhu do okna uživatelů (já a máti) widle vytuhli ještě před tím, než se zobrazily ikonky,někdy se ikonky zobrazily, ale po kliku na jednu z nich to vytuhlo, takže tvrdej reset - scandisk vypsal chybu C:\windows\system32\config.sys - položka není platná a ještě něco.
Pak vše proběhlo normálně, někdy se situace náhodně opakovala.
Po reinstalu na WinXP Pro SP1 jsem si myslel že budu mít vyhráno, ale ouhle.
Chyba disku zřejmě, ale situace se opakuje náhodně a méně často.
Disk mám rozdělen na C:, D:,E:.
Je to záležitost na jeho reklamaci ??
Díky