To uz sa Opteron asi neoplati... :wink:
Cena je samozrejmes DPH a v SK.
Printable View
To uz sa Opteron asi neoplati... :wink:
Cena je samozrejmes DPH a v SK.
A neni lepší A64 3500+ Venice za 3461Kč než 3700+ San diego za 5k (obě ceny z CzechComputer)? Co jsem koukal na http://www23.tomshardware.com/cpu.ht...118&model2=246, tak rozdíl ve výkonu mezi nimi je minimální, ale cenovej docela dost. Nebo mi něco uteklo? Moc se procácích od AMD nevyznam :oops:, tak mě kdyžtak sprdněte :rolleyes:.
Tak predpokladam, ze bude OC, pokial ano tak si premysli, situaciu po OC:
Venice 2700MHz 512kB L2 za POD 3000Kc neviem kolko presne (staci 3000+/3200+)
Alebo 5000Kc za 2800-3000MHz 1MB L2 cache. To mas VYSE 2000Kc kvoli 200-300MHz a dva krat taka cache, v ktorej ovsem velky rozdiel vo vykone nebude... Ja by som bral Venice a zvysne prachy radsej lepsia grafika alebo tak podobne :)
Ja som to len porovnal s Opteronom 144 ktory ide na 1.8ghz a stoji viac...
Athlon 64 3700+ ide na 2.2ghz a stoji menej ako spominany OPTERON
Citace:
Původně odeslal DJSmart
Jaj tak v tom pripade je to jasne v prospech A64... Inak podla mna sa O144 oplatil len povtedy pokym bol lacnejsi nez A64, akonahle stupla jeho cena, proste ten rozdiel vo vykone nestal za tie prachy... :)
nech ratam ako ratam tak napr v ageme je MO cena 4376 bez D teda s danou to je okolo 5200 sk a v maloobchodoch to bude este drahsie tak neviem kde si videl a64 3700 za 4860sk
Sharker...ide o Velkoobchodnu cenu v Ageme - posledny cennik27...
Ale pokial by si ho mal tak by si vedel...
- 4090,- Sk bez DPH
- 4867,- Sk s DPH
VYPREDANE A DALSSIE UZ ASI NEBUDU :confused:
HOLT OSTAVA NAM KUPA ESTE STAREJ DOBREJ 144 :drool:
Kto povedal, ze su vypredane a ze uz nebudu? V Ageme ich maju a myslim, ze ich maju dost....Citace:
Původně odeslal Sharker
Super cena.Škoda,že nepodporuje instrukce SSE3
proč by nepodporoval ?Citace:
Původně odeslal yarik
Winchester SSE2
Venice SSE2+SSE3
SanDiego SSE2
Venice i SanDiego mají SSE3
SanDiego:
Špičkový procesor s plně 64-bitovou architekturou navržený pro extrémně výkonné domácí a pracovní počítače v BOX balení včetně certifikovaného chladiče. Jeho architektura principielně vychází z Athlonu XP, obsahuje ale množství zásadních změn a optimalizací, jako např. zvětšení délky pipeline na 12, zvýšení počtu instrukcí zpracovaných během jednoho hodinového taktu, rozšíření datové šířky mezi L1 a L2 cache ze 64 bitů na 128 bitů nebo zdvojnásobení velikosti Data a Instruction Translation Look-Aside Bufferů. Novinkou je i podpora multimediálních instrukcí SSE2.
Venice:
Výkonný procesor s plně 64-bitovou architekturou navržený pro extrémně výkonné domácí a pracovní počítače v BOX balení včetně certifikovaného chladiče. Je založen na jádře Venice, které je vyráběno druhou generaci technologie Strained Silicon Directly On Insulator, což přináší menší spotřebu a možnost dosahovat vyšší frekvence při zachování výrobního procesu 90 nm. Od svých předchůdců se jádro Venice liší především vylepšením paměťového řadiče, který je nyní schopen plně využít až čtyři oboustranné paměťové moduly na frekvenci DDR400 s rychlým časováním a vyznačuje se vyšší kompatibilitou s pamětmi různých výrobců. Dalším rozdílem je podpora multimediálních instrukcí SSE3, které mohou přinést ve specializovaných aplikacích vyšší výkon.
Tak proč to tam nenapsali?
to já nevím, odkud to máš ?
Tak to je super,zítra ho objednávám pro kolegu.
Jo a to info je z Alzasoftu.
Citace:
Původně odeslal yarik
nechtel bys tu 3700ku otestovat jak jde na OC? docela by me to zajimalo.
Kdysi jsem ji měl a nešla přes 2,8GHz - pak ale přišly série, co šly i přes 3GHz...Citace:
Původně odeslal Neller
Jsem zvědav, jak je to dneska.
no me prave taky zajimaji dnesni serie.Citace:
Původně odeslal Darth Maul
jj, ak by naozaj siel aspon kazdy druhy kus cez 2800...hmm za tie peniaze, by sa z neho mohol stat maly kratkodoby kral.....Hned ako mi prejdu nejake rukami vyskusam a dam vediet...Citace:
Původně odeslal Neller
Právě jsem si jeden kousek u svého zaměstnavatele objednal, prodejní cena s DPH 3.831,- Kč :o
Přijde asi v pondělí, tak pak poreferuju, jak jde taktit ;)
Hmm, no já tam vidím 4.170,- Kč s DPH... :(Citace:
Původně odeslal Vykuk
Já vím, kolega tam zatím má cenu od dražššího dodavatele, dnes jsem ho právě upozorňoval, že tento proc jinde nakoupí skoro o 300 levněji, tak snad ten rozdíl promítne i do cen na webu (ručit za to ale nemůžu :confused: ).
Každopádně dobrá zpráva - ještě se vyplatí počkat... ;)Citace:
Původně odeslal Vykuk
Po osobním naléhání na produkťáka sekce HW JE TO TAM!
http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Typ...=AMD-AHBJ103BS
Na skladě se nám tu válí tyto dva kusy:
ADA3700DAA5BN
KACAE 0547BPMW
1367839K50218 resp K50024 (Edit: tak beru tento)Tak na kterej to vidíte spíš? Já bych asi vzal ten K50024 :p
Takže první výsledky k dispozici, není to bůhví co, ale za tu cenu to myslím nejni až taková katastrofa ;)
AMD64 TCaseMax - v1.19
----------------------
CPU Information (CPU #1):
Standard CPUID: Family: F, Model: 7, Stepping: 1
Extended CPUID: Family: F, Model: 27, Stepping: 1
CPUID String: 20F71
Processor APIC: 0
Processor: AMD Athlon 64 3700+ (San Diego)
CPU Speed: 2660.34 (253.37 x 10.5)
Revision: SH8-E4
Platform: Socket 939
Startup VCore: 1.400v
Maximum Case Temperature = 55C
TDP: 38.2 Watts
Voltáž nastavena v BIOSu na 1.550V tedy max :(
Cokoliv výše než aktuálních 2660 není Prime stable víc jak 1 minutu. Zatím se "zahořuje", ale po předchozích zkušenostech už v nějaké velké zlepšení nevěřím - max tak na 2.7GHz.
Tak to je teda fakt mizérie... :(
Mohu potvrdit-nic moc-vymáčkl jsem z něho max stable 2640Mega.Stable nastaven na 2600Mega.Ale za ty prachy...
Zlatej Winchester v zimě ho mám na 2700mega a teď v těhle vedrech na 2520mega default voltáž a box chladič.Chěl jsem ho upgradovat na San diego,ale moje představa byla 2900-3000mega-škoda.
Tak to vypadá na limit někde kolem 2.65GHz a víc ani ťuk, při 2.66GHz spadne Prime po 1h 45min. Stejně je ale naprd něco testovat v těchto vedrech, včera večer při Primu měl procák 49C, dnes ráno (poté, co se celou noc větral obývák) už měl jen 44C. Zkusím vyměnit toho Zalmana 7000Cu za AC Freezer 64 Pro, který by mohl být v mé skříni krapet účinnější než Zalman, jenž víří horký vzduch kolem sebe. Na OC to asi nebude mít vůbec žádný vliv, ale teplota by snad mohla jít o něco dolů, aspoň tady to tak bylo.
Nicméně tuto mou sérii nemohu úplně zatracovat, na netu se najdou tací, kterým šlape na 2.8GHz s relativně normálním chlazením a při nízkých voltážích. U mne to taky může být deskou nebo zdrojem - podezřívám desku, protože podle Speedfanu jsou všechny voltáže naprosto OK, pouze napětí na procáku si klidně lítá o 0.1V a to už je na mne trošku moc :o, a jestli to tak lítá i ve skutečnosti (a Speedfan si nevymýšlí), tak se jakékoliv nestabilitě při vysokém OC IMHO nelze divit.
seria cab2e napr od SH ... garancia 2900mhz ;)Citace:
Původně odeslal Sharker
Holt zase sacy naleteli .. Amd vypustilo zopar premapovanych FX57 ... ktore isli na 2900-3000 no a to co sa predava teraz su uz iba shity .... nepodarky .. vyroba sa ukoncuje potrebuju sa zbavit sandiego jadier ..
2 sharker: zase mudrujes : holt smola na kus...
na
http://www.pretaktovanie.sk/modules....wtopic&t=11165 sa podarilo zopar taktnut pekne...
Priklad:
11 x 255 = 2809 MHz stabilne pri 1,350 V - teplota 39 (default voltaz)
11 x 264 = 2905 MHz stabilne pri 1,400 V - teplota 41
11 x 273 = 3005 MHz stabilne pri 1,525 V - teplota 45
No cakal som ci to sem hodis .....ci nie ..... To ze Andydul mal "stastie" neznamena ze tak pojdu vsetky ... holt jeden jediny .... urob si tam kludne statistiku .... kolko ludi z fora co kupilo z agemu kolko im idu ... jednou 3700 co ide na 3000 mhz nist nezachranis :p
X2 bude better kupa.
myslim ze nebol jediny...
Tak ja som kupil tu 3700+ v Ageme a pretocil som ho na 2800 bez zvysovania voltaze.Teplota 41 v klude.Pri zatazi v tychto horkach to ide aj na 52 C.Inak za tie prachy myslim super.
jaky mas T-max?Citace:
Původně odeslal Youki
...............
Sharker, zozen si sam...a daj uz konecne pokoj...
Bol by som rad aby si uz v tomto threade neprispieval, pokial neprispievas k veci...
Toto je thread o skusenostiach s AMD64 3700+, pokial takyto procesor nevlastnis tak nepostuj, lebo to potom je ciste OT...
Mal by si zmenit nick na OT-Sharker, ten by ti sekol ako uliaty...
Tak jsem si donesl 3700+ San Diego
TEST pro začátek
CPU Speed: 2530.05 (230 x 11)
Maximum Case Temperature = 57C
TDP: 44.1 Watts
BIOS 1.4V
Muj da 2600Mhz se snizenym napeti(1.36v:) )Jinak 2930Mhz pri 1.45v.
X2 3800+ sandiego killer ? No kazdopadne kto kupil singlaca za tych 4800 musi byt teraz velmi nestastny ... Este ze som sa zdrzal a pockal na x2ku. Amd velmi dobre vedela co robi ked tak masivne zlacnela sandiego procaky. Keby to neurobila teraz by im to stalo na skladoch a nikto by to nexcel.
Tak jsem zase zkoušel chvíli a 2695mhz :) jsem spokojený za ty prachy...
Mno, mne sel nataktit takhle:
AMD64 TCaseMax - v1.19
----------------------
CPU Speed: 2640.01 (240.00 x 11.0)
Maximum Case Temperature = 57C
TDP: 44.1 Watts
Pocitam climate prediction,tak nebudu ani delat testy, ona uz sama stabilita pri tomhle vypoctu je dobra.Ale prodavam ho a mam objednanej AMD X2 4200+,tak potom se uvidi, jestli jsem udelal dobre nebo ne.