-
Gainward 7600gs DDR3 Golden Sample - Voltmod
http://resources.vr-zone.com/Shamino...ion_7600gt.jpg
Kedze som tuto karticku nedavno kupil a zistil som ze jej pretaktovacie schopnosti su obmedzene kvoli tomu ze je od vyrobcu podvoltovana
( Jadro - 1.117V / Pamate - 1.740V ) tak som sa rozhodol ze jej trosku pomozem...
Uskutocnil som to podla navodu ktory je na stranke
http://sg.vr-zone.com/print.php?i=3592
kde voltmodovali XpertVision 7600GT Sonic, ktora ma rovnake PCB ako GAINWARD 7600GS DDR3 a GAINWARD 7600GT DDR3.
http://resources.vr-zone.com/Shamino/xvmod/1.jpg
http://resources.vr-zone.com/Shamino/xvmod/2.jpg
Takze vysledky su nasledovne: (Na zostave z podpisu)
GAINWARD 7600GS GOLDEN SAMPLE - 450/1000 @ 500/1400
Default voltaz - 1.117V / 1.740V - merane multimetrom.
3DMARKS:
• 2001SE - 19900 b
• 2003 - 11600 b
• 2005 - 5400 b
• 2006 - 2700 b
GAINWARD 7600GS GOLDEN SAMPLE - 450/1000 @ 630/1620
Zvysena voltaz voltmodom - 1.35V / 1.95V - merane multimetrom.
• 2001SE - 21000 b
• 2003 - 13300 b
• 2005 - 6400 b
• 2006 - 3300 b
Len pre porovnanie - kamosova pretaktovana
GAINWARD 7600GT - 560/1400 @ 590/1540
• 2001SE - 20300 b
• 2003 - 13000 b
• 2005 - 6200 b
• 2006 - 3100 b
Merane na nasledujucej zostave:
• AMD Sempron 3100+ @ 2300 MHZ / 1.400V
• Asrock K8NFG4-SATA2
• APACER 512MB/400MHZ + ADATA 512MB/400MHZ
• GAINWARD 7600GS GOLDEN SAMPLE 256MB PCIE
- 450/1000 @ 500/1400
- 450/1000 @ 630/1620
-
Re: Gainward 7600gs DDR3 Golden Sample - Voltmod
ruky by ti odpadly, keby si tu "zostavu z podpisu" napisal do toho postu?
-
Uz som to tam doplnil, aj ked si myslim ze podpis si vie kazdy precitat...
-
Citace:
Původně odeslal DJSmart
Uz som to tam doplnil, aj ked si myslim ze podpis si vie kazdy precitat...
jasne aj ho budes mat rovnaky napr za par mesiacov co ? :roll: inak tato grafika je cool, vo verzii od galaxy so zalman chladicom dost husta aj pre bfus lebo je natocena dost
-
Ooops, na to som nepomyslel...mas pravdu.
-
Mazec karta... Ked budu love uz ju mam doma... Skor nez D930, najskor vezmem 76GS GS... Ale tie RAM, co ja viem, som videl aj na 1800MHz u Championa tuto z fora... Aj jadro by mohlo tych 700MHz keby pridas voltaz... Sak ked sa to mne dostane do ruk... :D Potom postnem :)
-
Lenze tato karta nema pamate 1.4ns Samsung ale 2.0 Infineon...a aj 1600Mhz je pre ne uz dost.
700Mhz na jadre by ta karta dala urcite len by to chcelo vyssiu voltaz ako 1.35V a lepsi chladic ako je original...
-
Uvidime, co zvladne Galaxy ... 1.2ns Samsungy a zalman ... celkem dobre predpoklady k OC
Asi to sem nepatri ... ale zkusim ... nenapada nekoho zpusob, jak prichytit pri voltmodu drat k obvodu co je v smd provedeni? Na tu galaxy jsem nasel totiz jen mod, kde se to meni primo na obvodu
-
aky mate odpor, na Vgpu default ja mam 830 ohmov na R 37 a 633 na Vmem na R34:neutral:
-
Default:
VGPU - 833 ohmov - 1.117V
VMEM - 670 ohmov - 1.740V
Znizene na:
VGPU - 700 ohmov - 1.350V
VMEM - 595 ohmov - 1.950V
-
Tak na default ide zatial 540/1500:)
Edit: inak aka tuha je najlepsia HB, B alebo ina:?:
-
ja som puuzil B-cko pentelku
-
Este jedna lamerska otazka ked meras to napetie na tych bodoch kde uzatvoris obvod resp. kde je zem aby mi to zmeralo to napetie
-
-
Citace:
Původně odeslal DJSmart
PC skrinka je zem... :o
ale mne to neslo neviem preco tak som to robil
-
z vnutornej strany tam kde nie je nater...
-
Citace:
Původně odeslal DJSmart
z vnutornej strany tam kde nie je nater...
ved jasne :oale nejde nieje na tej nozicke kondika nejaky lak alebo co:neutral:
-
musis na tej vedlajsej, mne to tiez na tej co je na obrazku nejde, ale ta hned vedla je ok...
-
Citace:
Původně odeslal DJSmart
musis na tej vedlajsej, mne to tiez na tej co je na obrazku nejde, ale ta hned vedla je ok...
no uz som na to prisiel :) mam na default 2d 1.11 a 3d 1.126
-
to si na tom dost podobne ako ja...
Ked budes cmarat, tak len v tvare U ako je to na obrazku a po kazdom nacmarani silno sfukni ten prach z tuhy co sa ti nazbiera pri tom cmarani, aby sa ti ten odpor nemenil...
Najlepsia je na to pentelka ... Pozor aby si nenacmaral suciastky okolo...
-
Citace:
Původně odeslal DJSmart
to si na tom dost podobne ako ja...
Ked budes cmarat, tak len v tvare U ako je to na obrazku a po kazdom nacmarani silno sfukni ten prach z tuhy co sa ti nazbiera pri tom cmarani, aby sa ti ten odpor nemenil...
Najlepsia je na to pentelka ... Pozor aby si nenacmaral suciastky okolo...
to mam ako z boku alebo mozem aj z vrchu:neutral:
EDIT: Ale uz som nahodil zalmana tak bude asi problem sa tam dostat:mad: aj kvoli pasivu na pametiach je dost blizko toho odporu
-
z tej strany z ktorej nemas susedny odpor...presne ako je to znazornene na obrazku...
-
neda tu niekto ten navod s prekladom? :confused:
inak mam tiez tuto graf. taktnutu na 525/1500 (ked dam napr. na 530 tak v AOE3 vidim obcas artefakty na vlajkach)...
neviem, takto taktnute je malo ci dost?
-
Citace:
Původně odeslal vandal666
neda tu niekto ten navod s prekladom? :confused:
inak mam tiez tuto graf. taktnutu na 525/1500 (ked dam napr. na 530 tak v AOE3 vidim obcas artefakty na vlajkach)...
neviem, takto taktnute je malo ci dost?
525/1500 je standart u gainwardu ... jinak k cemu chces k tomu navodu preklad? Proste cmaras a meris, dokud nemas na gpu/mem pozadovane napeti a pak to taktnes kam az to pujde ... tot vse. Pokud tomu navodu nerozumis, tak si s tim radeji nehraj, bys treba neco neodpalil a sezen si nekoho z okoli, kdo vi o cem je rec ;-)
-
preklad kvoli mojej slabej anglictine :) ale ani mi netreba - nemam multimeter :D
-
Velice zajimave a jeden dotazek a to je stabilita "nacmaranyho" odporu. Co s temahle carama muze casem udelat sedly prach apod, aby se nahodou casem odpor nezmensil natolik, ze se karta odvari vysokou voltazi. Edit - netusi nekdo, jestli by neslo voltaze upravit modifikaci biosu? To by bylo takovy "cistejsi" reseni a moooc by se mi zamlouvalo :D
-
Citace:
Původně odeslal Halen
Velice zajimave a jeden dotazek a to je stabilita "nacmaranyho" odporu. Co s temahle carama muze casem udelat sedly prach apod, aby se nahodou casem odpor nezmensil natolik, ze se karta odvari vysokou voltazi. Edit - netusi nekdo, jestli by neslo voltaze upravit modifikaci biosu? To by bylo takovy "cistejsi" reseni a moooc by se mi zamlouvalo :D
S tou editaci biosu by to asi slo ... nevim, jen si to myslim ... jinak ohledne toho nacmarani, tak ten grafit se casem odpari (tak jak se delo na socA cpu), takze se casem ten odpor zase vrati na puvodni hodnotu -> napeti klesne na puvodni hodnotu
-
No zajimavy. Udelal jsem slaby pencil mod, jadro jde stabilne bez artefaktu 620 (vic jsem nezkousel), ale pameti :o Skutecne jste dali pres 1600MHz?? Neni to preklep?? Me ta karta dava pri 620/1400 13479 bodu v Marku03, a kdyz zkusim dat 1600, tak to znamena tvrdej zahryz. Naky divny, ne?
Edit
BTW, pameti maj bez pencil modu 2,04V coz mi prijde taky hodne divny. Jadro s Pencil mam na 1,40V, karta jde i na 650/1550 bez artefaktu.
-
Citace:
Původně odeslal Halen
No zajimavy. Udelal jsem slaby pencil mod, jadro jde stabilne bez artefaktu 620 (vic jsem nezkousel), ale pameti :o Skutecne jste dali pres 1600MHz?? Neni to preklep?? Me ta karta dava pri 620/1400 13479 bodu v Marku03, a kdyz zkusim dat 1600, tak to znamena tvrdej zahryz. Naky divny, ne?
Edit
BTW, pameti maj bez pencil modu 2,04V coz mi prijde taky hodne divny. Jadro s Pencil mam na 1,40V, karta jde i na 650/1550 bez artefaktu.
Osobne ji teda nemam, ale co jsem videl gainwardy, tak je pro ne 1550 na pametech mez ... 2.04 bez tuzky je fakt moc, treba uz nekdo cmaral ve sklade ;-) ... jinak 620 je na 1.4v spis horsi prumer ... teda na GS dobry, ale 620 davaji gt-cka pri normal napeti, coz je 1.35 tusim
-
S 1,4 na jadre jsem projel marky s 670MHz bez artefaktu. Vic jsem opet nezkousel. A bodovy rozdil jadra 620/670 neni tak zavratny, abych to smazil ted v tech vedrech naplno. Teplota v klidu 45-46, pri plny 3D zatezi nepreleze 65, coz je bezva. Ted jen musim nasetrit na jiny chladic, protoze bohuzel vetrak karty a vetrak na chipsetu udelaly z meho kdysi fakt docela ticheho PC znova vrtulnik. Teprv ted si uvedomuju, jak tichy jsem to mival. :D Co mi ale vic vadi, je jakasi vybledlost barev teto karty. Mel jsem radeona 9500@9700Pro a nejak mi prislo, ze barvy byly pastelovejsi.
-
ta odlisnost farieb je inym nastavenim gamma medzi ati a nv, ktore si mozes korigovat v ovladacoch podla vkusu ;)
-
Taxem si tuhle krasavici taky pořídil za 3600 na hraní a jsem nadšený - zatím jsem nedělal V-mod, ale i bez něj jede 510/1400 a 3DMarky se hodně podobají mé dosavadní 7600GT... Za ty peníze LUXUS a to se ještě pořád chystám na ten pencil mod... :cool:
-
Hmm, tak něco je špatně - po pencil V-modu jsem se dostal jen na 550MHz na jádře (nemám měřák napětí a nemodoval jsem zatím paměť) a výkon mi v 3DM01 nevzrostl ani o bod... :o
-
Citace:
Původně odeslal Darth Maul
Hmm, tak něco je špatně - po pencil V-modu jsem se dostal jen na 550MHz na jádře (nemám měřák napětí a nemodoval jsem zatím paměť) a výkon mi v 3DM01 nevzrostl ani o bod... :o
Sak skus ine marky, imho je to furt len 40MHz na jadre a ked si pustis 3dmark nie vzdy ti vyjde take iste cislo na tych istych taktoch ;)
-
Citace:
Původně odeslal misokgb
Sak skus ine marky, imho je to furt len 40MHz na jadre a ked si pustis 3dmark nie vzdy ti vyjde take iste cislo na tych istych taktoch ;)
Projel jsem to 5x, odchylka +-15 bodu... to same 3DM03.
Ale teď jsem přidal paměť na 1500MHz (bez V-modu) a poskočilo to o 1000 bodíků, takže bych řekl, že 128-bitové paměti už trochu jádro brzdily. Teď mám 550/1500 a 3DM01 na Venice 2,6GHz dává nějakých 25500 a 3DM03 dává 13300 bodů... :cool:
-
Citace:
Projel jsem to 5x, odchylka +-15 bodu... to same 3DM03.
Ale teď jsem přidal paměť na 1500MHz (bez V-modu) a poskočilo to o 1000 bodíků, takže bych řekl, že 128-bitové paměti už trochu jádro brzdily. Teď mám 550/1500 a 3DM01 na Venice 2,6GHz dává nějakých 25500 a 3DM03 dává 13300 bodů... :cool:
to je to iste ako na 6600vkach, je to brutalne limitovane pametami a to nie je ani tak tym ze to je 128bit :)
-
Citace:
Původně odeslal MadCap
to je to iste ako na 6600vkach, je to brutalne limitovane pametami a to nie je ani tak tym ze to je 128bit :)
Myslíš to tak, že paměť na 1,4GHz svou frekvencí brzdí grafický procesor o výkonnosti řady 7600?
Já jsem byl přesvědčený, že rozdíl v propustnosti 128/256 bit je na stejné frekvenci sakra obrovský rozdíl... :oops:
-
Citace:
Myslíš to tak, že paměť na 1,4GHz svou frekvencí brzdí grafický procesor o výkonnosti řady 7600?
Já jsem byl přesvědčený, že rozdíl v propustnosti 128/256 bit je na stejné frekvenci sakra obrovský rozdíl... :oops:
Rozdil v teoreticke propustnosti by mel byt presne dvojnasobny ;)
MadCap to imho myslel tak, ze na obyc. 6600 se nedavaly kdovijak kvalitni pameti, pri frekvenci 500-600MHz/128bit bylo GPU pametma brzdene hodne (u GT s pameti na 1GHz uz to nebylo tak hrozne). To same mas u 7600GS - 800MHz/128bit v zakladu je opravdu malo, 1.4GHz daji pouze lepsi GSka s DDR3 pametma.
Protoze moje Galaxy jde taktnout celkem vysoko (1700MHz), mohl bych az bude trosku casu porovnat vykon pri dejme tomu 800MHz, 1GHz, 1.2GHz, 1.4GHz, 1.6GHz. Podle nelinearity rustu vykonu by mohlo byt videt, jak se 7600 limitovana pameti. Chtelo by to ale vybrat jeden prukazny test (napr. jeden na CPU nenarocny test v 3Dmarku nebo tak neco, vic jak pul hodiny tomu venovat nebudu :p )
-
Citace:
tento ukaz si mohol pozorovat u cipov 6tej generacie, ked existovali tie 6800LE ci ako sa volali a mali 256bit pamete. S teoreticky vyssou priepustnostou boli rychlejsie iba vo vacsich rozliseniach s AA/AF, bezne ich vzda nasekala karta so 128bit pametami a vysokym taktom. Toto iste vidis teraz aj u seba, rozdiel by bol omnoho mensi pri highres/highquality
-
Citace:
Původně odeslal MadCap
tento ukaz si mohol pozorovat u cipov 6tej generacie, ked existovali tie 6800LE ci ako sa volali a mali 256bit pamete. S teoreticky vyssou priepustnostou boli rychlejsie iba vo vacsich rozliseniach s AA/AF, bezne ich vzda nasekala karta so 128bit pametami a vysokym taktom. Toto iste vidis teraz aj u seba, rozdiel by bol omnoho mensi pri highres/highquality
Tady spis slo o to, ze vzdycky je lepsi mensi pocet pipeline na vyssi frekvenci, nez vyssi pocet na nizsi (napr. 12 pip na 325MHz u 6800nonGT vs 8pip na 500MHz u 6600GT). Imho je napr. architektura 6600 a 6800 podobna natolik, aby se to dalo takto porovnavat. Pri vyssich rozlisenich a AA se uz samozrejmne vyrazne projevi propustnost pameti. Kazdopadne to uz je celkem OT
-
Nie je mozne zvysit voltaz (na jadro) cez bios napriklad Nibitorom?
-
Citace:
Původně odeslal
Yogi_1
Nie je mozne zvysit voltaz (na jadro) cez bios napriklad Nibitorom?
Bohužel, u tohoto GPU a modelu karty nikoliv... :(
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Bohužel, u tohoto GPU a modelu karty nikoliv... :(
a pomuze neco treba napraskat tam bios GT verze? na nekteych 6600 GT tusim bylo vysii napeti o neco malo nez na jinych... nejni to tak i u 7600?
-
Citace:
Původně odeslal
-Ja8k1-
a pomuze neco treba napraskat tam bios GT verze? na nekteych 6600 GT tusim bylo vysii napeti o neco malo nez na jinych... nejni to tak i u 7600?
Nepomůže vůbec nic kromě tužky nebo vodivého laku...
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Nepomůže vůbec nic kromě tužky nebo vodivého laku...
no jsu na to mam sice uplne jine PCB nez vy.. ale snad ten odpor najdu :)
EDIT:kdo hleda najde.. jdu malovat
Edit2:http://www.ocguru.cz/smileys/slam.gif jde to s tou tuzkou prehnat? pouzuil jsem IKEA tuzku a po nabehnuti windows mam rozmazane ikony, chyby v obraze a teplota na jadred 61°C coz je oproti 51°C(v 3Dmodu) celkem rozdil...natoz ve windows2D.. kolik tech car se tam ma udelat?
-
Na to jsem taky prisel, ze to je ten druhy, ale otazka je, zda to je skutecne VGPU, me to totiz ukazuje dost maly hodnoty i po pripajeni 10K Ohmu. Zkusim tam dat dalsi = celkem 5 Ohmu, to uz by s tim mohlo zahybat...jadro mi totiz porad neda ani 550, mrcha, zato pameti bezi na 1600 :)
Ted jsem nasel na nejakym foru, ze nejakej silenec pretocil jadro na 735 pri napeti 1.62V! na pametech ma 2.34V ale jedou mu jen na 1730 : http://forums.vr-zone.com/showpost.p...59&postcount=7
Citace:
Původně odeslal
DJSmart
-
Hele neni trochu divny, ze se mi vubec nemeni VGPU pri 2D/3D? navic jsem tam uz napajel 3x 10k Ohm a ma to jen 1.42V, nejak se mi to nezda...
-
Gainward GF7600GS GS - pencil mod
Ahoj, stavam se stastnym majitelem Maulove 7600GS GS, a chci se jen zeptat na jednu vec. Navod na pencil-mod jsem pochopil, jen se chci zeptat, o KOLIK se zvysi napeti Vgpu a Vmem, protoze nejak nechapu, jak to ovlivnuju to zvyseni. Mnozstvim tuhy, konzistencí tuhy nebo tim jak tlacim, nebo cim ? Díkec :)
Chci si zpencilovat pentilkou tuhou B (nebo HB?) gpu i pamet, takze uvitam pripadne rady. Btw - multimetr nemám :/
EDIT: Tak multimetr už mám, ted jen JAK to mám proměřit !
-
Re: Gainward GF7600GS GS - pencil mod
Citace:
Původně odeslal
Conflict
Ahoj, stavam se stastnym majitelem Maulove 7600GS GS, a chci se jen zeptat na jednu vec. Navod na pencil-mod jsem pochopil, jen se chci zeptat, o KOLIK se zvysi napeti Vgpu a Vmem, protoze nejak nechapu, jak to ovlivnuju to zvyseni. Mnozstvim tuhy, konzistencí tuhy nebo tim jak tlacim, nebo cim ? Díkec :)
Chci si zpencilovat pentilkou tuhou B (nebo HB?) gpu i pamet, takze uvitam pripadne rady. Btw - multimetr nemám :/
EDIT: Tak multimetr už mám, ted jen JAK to mám proměřit !
Viz prvni prispevek tohoto threadu. To je kompletni navod. Penciluj tak, ze cmaras z boku odporu od kontaktu ke kontaktu, popripade pocmarej odpor zvrchu, opet od kontaktu ke kontaktu. A to mereni, jak uz jsem psal vyse, prispevek #1, strana #1 tohoto threadu. :)
A jak to ovlivnuje to zvyseni? Tim cmaranim vytvaris paralelni odpor k puvodnimu, cili vysledny je nizzsi nez odpor puvodniho SMD odpurku. SMD odpurek a cara tuzkou jsou dva odpory spojene paralelene.
-
Jéé, díky za info, tak jsem se do toho pustil - a svete div se - odpor (ktery ovlivnuje voltaz jadra) jsem dal z 833 na 690 Ohmu - jen nevím jak promerit presne volty multimetrem - jak je GPU Voltage Measurement dám cervenej drátek, a cernej uzemním ke case ? (fakt nevím, nestudoval jsem eltech, nýbrž gympl) - ale podle mych propoctu by to melo být 1.34V cca
Pameti jsem zatím necmrkal, jaka tuzka je na to nejvhodnejsi ? Pencilkou se to pohlo sotva o 3 Ohmy, musel jsem to vzít "kopyťáckou" neostrouhanou 2H tužkou - a pak to šlo :-D
Zatím jinak 575/1400 stabilní, 1450 hodilo párkrát artefakt, 1500 házelo artefakty pravidelne, ale ne moc velky, sem tam problikl pasek ci trojuhelnicek ve vsech 3Dmarcich..asi by to chtelo pridat pametem, prece jen 1500 je na 2.0ns Infineony (není to tisková chyba ?!?) docela dost ;-)
Díky.
-
Presne tak, case je uzemnene, takze merit mezi mericim bodem a case.
-
Takže 600/1400 uplne bez problému ..
Myslíš, že těm pamětem pomůže taky pencilmod ? ;-)
-
Citace:
Původně odeslal
Conflict
Takže 600/1400 uplne bez problému ..
Myslíš, že těm pamětem pomůže taky pencilmod ? ;-)
Zcela urcite, protoze mam na pametech 1520MHz bez jakychkoli artefaktu. Mhz na pametech jsou dulezitejsi pro vykon u techto karticek, nez nejaky ten Mhz na jadru.
-
Tak opet uspech ;-)
620/1500 bez problemu, bez artefaktu.
R37 (gpu) jsem hodil na 680 Ohmu
R34 (mem) pak na 605 Ohmu
meril jsem to i v provozu, ale abych nameril Vpgu, musel jsem spojit dratek s vedlejsim kontaktem nez co je na obrázku. Ukázalo to pri zatezi 1.37V
Pameti jsem taky meril, ale porad ukazovalo 0.01, asi jsem neco delal blbe. Kazdopadne uz nehazou artefakty a predtim na 1500 hazely ;-)
Jinak díky za rady.
-
akym sposobom sa teda znizuje odpor pri cmarani tuzkou ??? Pochopim ze nacmaranim vytvorim paralelny odpor a tym znizim celkovy odpor, ale ako sa to da regulovat? ???
-
musis cmrkat a promerovat, to je cele kouzlo ;)
jinak doporucuju spis tvrdou tuhu, já teda nevím, ale mně se stavalo ze spis nez bych "prestrelil", vetsinou jsem meril a rozdíl byl třeba jen kolem 20 Ohmu .. musel jsem cmrkat hodnekrat a dost peclive, jinak se to stvalo :-)
Jo a dej hodne pozor na prach z tuhy okolo, a PORADNE foukej !!! Jednou jsem zapomnel vyfoukat zbytky tuhy a pak jsem meril a odpor kolisal !! Treba od 670 do 690 Ohmu, podle me to neni moc dobry ..
-
kolko by som mohol maximalne pustit do pamati na tejto karte?default maju 2,0V ich maximum je 1544MHz, oplati sa cmarat ich?
-
dovolil by som si upozornit, ze novsia verzia 7600GS DDR3 oproti tej z leta ma mierne odlisny PCB(len detaily), pomerne mohutny, dvojslotovy chladic na PCB a absentuju chladice na pamatiach. Co je vsak asi najdolezitejsie, aspon pre mna, Gainwardaci zrejme pridali napatie do jadra a pamati, u mna to bolo 590/1600 stabilne bez penicil modu.
-
Citace:
Původně odeslal
T182
dovolil by som si upozornit, ze novsia verzia 7600GS DDR3 oproti tej z leta ma mierne odlisny PCB(len detaily), pomerne mohutny, dvojslotovy chladic na PCB a absentuju chladice na pamatiach. Co je vsak asi najdolezitejsie, aspon pre mna, Gainwardaci zrejme pridali napatie do jadra a pamati, u mna to bolo 590/1600 stabilne bez penicil modu.
dik za upozornenie, ja mam tu prvu verziu...a neviem kolko znesu tie pamate napatia...
-
Citace:
Původně odeslal
T182
Myslíš tuhle grafiku?? Mám jí objedanou za 2950Kč u nás, ale bude až v pondělí :confused:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41820
Ještě se zeptám jak moc topí ty paměti 1,4ns??
-
Zdravím
Kupil jsem si tuhle grafiku:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41820
500/600MHz
Ovladače: 93.71_forceware_winxp2k_english_whql
Ale mám pár dotazů:
1 nejde taktovat!? jakmile to dám nad 500/600MHz i o 10MHz tak artefakty jak na jádře tak na pamětech.
2 Nevím jaké tam jsou paměti a kolika jsou ns??!
Prostě se mi nějak nezdají?Tohle je na nich napsáno:
Q.imonda 0636
A
HYB 18HS12321AF-XP
FVV49020
3. Jaký název má ten odpor co se má zamalovat na Vmod GPU?
4. Jaký název má ten odpor co se má zamalovat na Vmod Mem?
http://img226.imageshack.us/img226/3894/novsr7.th.jpg
A ještě foto PCB mé grafiky:
http://img219.imageshack.us/my.php?image=img0930xj3.jpg
-
tak som sa nakoniec rozhodol pre pencil mod bola to strastiplna cesta prvykrat no co uz :) najprv som zacal ceruzkou raz som cmarol a meram ked pozrem na multimeter zhrozim sa a kurna som to prepiskol na displeji svieti 530 ohmov fuha to uz je zrele na odpis GPU tak som vzal vaticku a lieh umyvam umyvam a nic stale 530 svieti :( tak som zobral gumu gumujem gumujem a vida podarilo sa na default 830, poutieram mokre celo a skusam znova pomaly ale uz pentelkou ... uz som na nejakych 700 a hovorim si ze este treba trosku cmarnem raz a kuva zase 530 .... stracam nervy zase guma :eek: hovorim si ze do tretice vsetko dobre :) tak som nakoniec pomaly nacmaral na 690 a ide zatim na 600@1500 :D testim...
-
Citace:
Původně odeslal
oso
tak som sa nakoniec rozhodol pre pencil mod bola to strastiplna cesta prvykrat no co uz :) najprv som zacal ceruzkou raz som cmarol a meram ked pozrem na multimeter zhrozim sa a kurna som to prepiskol na displeji svieti 530 ohmov fuha to uz je zrele na odpis GPU tak som vzal vaticku a lieh umyvam umyvam a nic stale 530 svieti :( tak som zobral gumu gumujem gumujem a vida podarilo sa na default 830, poutieram mokre celo a skusam znova pomaly ale uz pentelkou ... uz som na nejakych 700 a hovorim si ze este treba trosku cmarnem raz a kuva zase 530 .... stracam nervy zase guma :eek: hovorim si ze do tretice vsetko dobre :) tak som nakoniec pomaly nacmaral na 690 a ide zatim na 600@1500 :D testim...
jaký má název ten odpor co zamalováváš?
-
Citace:
Původně odeslal
Gizmo_CZ
jaký má název ten odpor co zamalováváš?
R37 na sto pro hned prvy od pasivu
skusal som zatim 620@1500 a ide zatim ale len v armed assault
-
Já mám tu novější verzi grafiky a pasivy na pamětech nemám. Jo a je i jiné osazení těch součástek na PCB tak proto se ptám. Díky budu jí hledat :-(
Edit:
Sem to poměřil multákem a teda nevím?
Jádro v
2D 1.17V
3D 1.21V
a Mem 1.77V???
Nějak se mi to nezdá!!!
-
Citace:
Původně odeslal
Gizmo_CZ
Já mám tu novější verzi grafiky a pasivy na pamětech nemám. Jo a je i jiné osazení těch součástek na PCB tak proto se ptám. Díky budu jí hledat :-(
Edit:
Sem to poměřil multákem a teda nevím?
Jádro v
2D 1.17V
3D 1.21V
a Mem 1.77V???
Nějak se mi to nezdá!!!
to su standartne hodnoty take podobne som mal aj ja teraz mam v 2D 1.34 3D 1.38 pri odpore 690 Ohm ide to na 610 core ramky na 1500 bez zvysenia voltaze
-
Citace:
Původně odeslal
oso
to su standartne hodnoty take podobne som mal aj ja teraz mam v 2D 1.34 3D 1.38 pri odpore 690 Ohm ide to na 610 core ramky na 1500 bez zvysenia voltaze
tak jsem proměřil ty odpory a jsem hodně zmatený!!!
R37 má u mě na defaul pouze 485 omu!!!!!!!
A co je horší tak odpor R34 NENÍ OSAZENÝ!!!
Jak to proboha mám ted chápat??? Nebo jsem se spletl??
Prosíím poradí mi někdo jak na té grafice zvýšit napětí pro paměti??
viz obrázek:
http://img244.imageshack.us/img244/8069/novjs1.th.jpg
Edit:
Nevím jak je to možné ale z ničehož nic mi jedou paměti až na 800MHz?! (1600MHz) při standartní voltáži 1.77V? Ten odpor R34 tam fakt není osazený! Divný??
Edit2:
Tak jsem shodil tužkou ten odpor R37 z 485 omu na 470omu a snížilo se mi napětí na GPU z 1.21 na 1.11V!!
Teda nezlobte se na mě, ale že by Gainward udělal nějakou "modifikaci" napájení, že to mám naprosto jinak než ostatní?? PS: Co ty moje paměti? neví někdo o co go??
Edit3:
Další poznatek:
Když udělám 3D marka 2005 s takty 525/800MHz (1600) přes RivaTuner tak mám 5850 bodů
Ale!
Když tyhle hodnoty zapíšu přímo do biosu grafiky a grafiku netaktuji přes RivaTuner, tak mám 6022 bodů +-
zajímavé??!!
-
Citace:
Původně odeslal
oso
R37 na sto pro hned prvy od pasivu
skusal som zatim 620@1500 a ide zatim ale len v armed assault
ArmedAssault je celkem vhodnej jako test na stabilitu grafiky, extrémně ji vytěžuje , hlavně pamět....ve hrách kde se zdá OC pamět stabilní, tak se v AA hned projeví zelenejma artefaktama.
-
Citace:
Původně odeslal
Over
ArmedAssault je celkem vhodnej jako test na stabilitu grafiky, extrémně ji vytěžuje , hlavně pamět....ve hrách kde se zdá OC pamět stabilní, tak se v AA hned projeví zelenejma artefaktama.
no tak nakoniec to nie je ono skusal som potom este SC Doble agent a AOE3 a sa to seklo asi po hodine na 450 MHz tak som znizil pamete na 1400 a jadro ide na 625 MHz skusim este pustit trochu stavy do ramiek a aj jadro este trochu vyssie co povies 1.5 V na jadre nebude problem chladim zalmanom vf 700 AlCu teraz teplota cca 59° C burn
-
Tak hlasim umrti :( Moje krasna Gaiward GF7600@700/1650MHz 1.6/2.1V 256MB DDR3 to predevcirem zatahla...nejdriv mi spadnul komp pri hrani, na postu zeleny tecky pres cely obraz a do woken to ani nenajelo, ted uz nefuguje vubec :(
-
Citace:
Původně odeslal
Petrik
Tak hlasim umrti :( Moje krasna Gaiward GF7600@700/1650MHz 1.6/2.1V 256MB DDR3 to predevcirem zatahla...nejdriv mi spadnul komp pri hrani, na postu zeleny tecky pres cely obraz a do woken to ani nenajelo, ted uz nefuguje vubec :(
No a ja som sa chystal tento vikend s tym pobavit....No to si ma teda nepotesil...Nemá náhodou niekto viac detailnejsich fotiek pcb?
-
Citace:
Původně odeslal
Petrik
Dobrý den.
A co se s ní stalo? Má nějaké spálené součástky? Poškození???
Co jste s ní dělal? Volt mod??? Co to vše pořádně utřít (tuhu) Nedostala se někam kam neměla??
-
Spaleneho nema nic, ale mel jsem na ni volmod 1.6/2.1V, takze asi kvuli tomu...samozrejmne jsem to nedelal tuhou, ale bylo to radne zapajene. Ted to musim nejak hodne nenapadne uvest do puvodniho stavu ;)
Citace:
Původně odeslal
Gizmo_CZ
Dobrý den.
A co se s ní stalo? Má nějaké spálené součástky? Poškození???
Co jste s ní dělal? Volt mod??? Co to vše pořádně utřít (tuhu) Nedostala se někam kam neměla??
-
Dobrý den.
Kurnik, holt smůla, no hlavně ať dopadne reklamačka dobře!! Mě osobně by to asi "zabilo" :(
Ale 1.6V je si myslím příliš! Tak ještě 1.4V to jo.
-
taktiez mam Gainwardu 7600gs DDR3 golden sample, lenze je uplne inac "organizavana"
pre porovnanie
moja karta: http://img382.imageshack.us/my.php?image=7600ce7.jpg
a karta DJSmarta: http://resources.vr-zone.com/Shamino...ion_7600gt.jpg
co to? :O
bez voltmodu mi to zatial slape 550 / 1200
co sa troska bojim, su tie pasivom chladene pamete
a taktiez strasne pece. idle 63stupnov. je to normalne?
edit: agp verzia... ale to je myslim vidiet :)
-
Citace:
Původně odeslal
Petrik
Niet divu pri tej voltazi... Ako dlho vydrzala?
-
Asi 5 mesicu ;)
2Gizmo_CZ: diky za podporu :)
Citace:
Původně odeslal
tomase
Niet divu pri tej voltazi... Ako dlho vydrzala?
-
Dobrý den.
neporadí mi někdo kdo má tu novější revizi 7600GTS????? S tím plechem a dvouslotovým chladičem co mám já (viz posty výše)
Jde mi to ten odpor R37!!
Proč já mám na R37 standartně jen 485 omu !!!!!!
2D 1.17V
3D 1.21V
A za druhé proč mě chybí ten odpor R34 který NENÍ OSAZENÝ!!!
Teda nezlobte se na mě, ale že by Gainward udělal nějakou "modifikaci" napájení, že to mám naprosto jinak než ostatní??
-
Citace:
Původně odeslal
Gizmo_CZ
Dobrý den.
neporadí mi někdo kdo má tu novější revizi 7600GTS????? S tím plechem a dvouslotovým chladičem co mám já (viz posty výše)
Jde mi to ten odpor R37!!
Proč já mám na R37 standartně jen 485 omu !!!!!!
2D 1.17V
3D 1.21V
A za druhé proč mě chybí ten odpor R34 který NENÍ OSAZENÝ!!!
Teda nezlobte se na mě, ale že by Gainward udělal nějakou "modifikaci" napájení, že to mám naprosto jinak než ostatní??
No to je prave to preco som chcel vidiet este nejake detailnejsie fotky...lebo u mna je to to same... :/ a akosi sa v tom neviem zorientovat....
-
Citace:
Původně odeslal
mortician
No to je prave to preco som chcel vidiet este nejake detailnejsie fotky...lebo u mna je to to same... :/ a akosi sa v tom neviem zorientovat....
A máš foto té tvé grafiky?? Možná to dáme dohromady spolu co??? Já byl teď koupit trimr + odpory 330,350,400,430 omu. Kurnik 6Kč za vše :-) :-)
Du teď napájet nejdříve ten trimr a hodím ho na 450omu. Uvidím o kolik se zvedne V na GPU když tam je nyní jen 485omu!
Nahod pls foto tvého PCB a změř kolik má tvůj odpor R37!!!! Díky
-
Citace:
Původně odeslal
Gizmo_CZ
A máš foto té tvé grafiky?? Možná to dáme dohromady spolu co??? Já byl teď koupit trimr + odpory 330,350,400,430 omu. Kurnik 6Kč za vše :-) :-)
Du teď napájet nejdříve ten trimr a hodím ho na 450omu. Uvidím o kolik se zvedne V na GPU když tam je nyní jen 485omu!
Nahod pls foto tvého PCB a změř kolik má tvůj odpor R37!!!! Díky
JJ, to by bolo super...Len teraz mam strasne malo casu, tak hned ked sa k tomu dostanem nahodim tie fotky a zmeram to..:Ak najdem ten odpor samozrejme... :)
-
Citace:
Původně odeslal
mortician
JJ, to by bolo super...Len teraz mam strasne malo casu, tak hned ked sa k tomu dostanem nahodim tie fotky a zmeram to..:Ak najdem ten odpor samozrejme... :)
no a neni to tim,ze ty mas kartu do agp..?tam to je troskuk jinak nez u pcie verze,ne?
-
Citace:
Původně odeslal
Jirry
no a neni to tim,ze ty mas kartu do agp..?tam to je troskuk jinak nez u pcie verze,ne?
Ako si prisiel na to, ze mam agp verziu? Mam regulernu pcie kartu... :) Viem, ze sa to lisi, ale co som pozeral layout leadteku a porovnaval ho s gainwardom, tak som bol z toho jelen...
-
Citace:
Původně odeslal
mortician
Ako si prisiel na to, ze mam agp verziu? Mam regulernu pcie kartu... :) Viem, ze sa to lisi, ale co som pozeral layout leadteku a porovnaval ho s gainwardom, tak som bol z toho jelen...
no podle tech obrazku co si sem sosnul..na jedne je pcie verze a na druhe je agp..:)
-
po "nainstalovani" coolbits sa mi v control paneloch otvorila zalozka "Clock Frequency Settings" a v nej cudlik "Detect Optimal Frequencies"
detekuje mi to OPTIMALNU frequenciu priblizne 630/1450
prijde mi to strasne moc, default je 450/1100 takze +40%/+32%, a celkom sa podobnych nastaveni bojim.
je to v pohode ?
edit: nejak si to potom neviem predstavit po vmode a s poriadnym chladicom :O
-
no az na ten GPU to je v poho, mam posledni revizi s tim plechem a dava v poho 570/1600, pres 600 GPU me to nepustilo
-
Citace:
Původně odeslal
jenicek321
no az na ten GPU to je v poho, mam posledni revizi s tim plechem a dava v poho 570/1600, pres 600 GPU me to nepustilo
tak som sa prekonal, a zacal testovat.
a zistujem, ze optimalna frekvencia (612/1430) nebola uplne optimalna :D
hry sa nahodne zasekavali (benchmark trackmanie) a nasledne aj zbugla grafika (san andreas)
zvolnil som na bezproblemovych 550/1400 a asi si necham bezpecnostnu rezervu... :)
-
Mne sa osvedcilo testovanie v 3dmarku 2003, konkretne test Nature, supni to na par hodin do smycky (loop).
-
Citace:
Původně odeslal
JonnZ
tak som sa prekonal, a zacal testovat.
a zistujem, ze optimalna frekvencia (612/1430) nebola uplne optimalna :D
hry sa nahodne zasekavali (benchmark trackmanie) a nasledne aj zbugla grafika (san andreas)
zvolnil som na bezproblemovych 550/1400 a asi si necham bezpecnostnu rezervu... :)
Protože Gainward i Palit jsou jedno a to samé, zkusil bych podle mých zkušeností přidat na pamětích ( 1500 by měly dát ), jádro by také mělo zvládnout těch 565 - 570
-
mam tu ted taky jednu - je to ta novejsi revize (dvouslotove chlazeni + plech)
jadro jsem nechal na 550 (575 = artefakty, 600 = restart:)
pameti prekvapily - 1600 bez artefaktu :o (prez coolbits uz vice nenastavim a na podrobnejsi zkoumani aktualne neni cas)
za 2500,- s DPH skvela koupe .)
-
K tématu obecně. Chci taky přidat trošku šťávy k mojí překvapivě poddajné 7300GT, proto mě zajímá následující.
Jak moc je načmáraná tuha stabilní? Máte někdo dlouhodobější zkušenosti s pencilmodem? Opravdu se hodnota odporu vrací časem do normálu a hlavně jak rychle? Zajímá mě to proto, že zvažuju, jestli s dlouhodobějším výhledem není přecijen čistší práce pájet.
-
Viackrat sa to prebralo, ale myslim, ze cmarat z dlhodobeho hladiska vyznam moc nema...Strata jej ucinnosti je vysoko individualna a zalezi naozaj na tom ako si to urobil, akou ceruzkou a od celkovych podmienok... Ma vsak vyznam z hladiska reklamacie, kedze sa da jednoducho odstranit keby sa karte nieco stalo...Vid par prispevkov nahor...Z dlhodobeho hladiska je jasna volba...bud elvod. lak, alebo ako si spomenul...pájet... :)
-
Tak Konečně se můžu trošku pochlubit :-)
Bohužel se mi stalo, že jsem nechtěně "odepsal při taktování svou minulou grafiku Gainward 7600GS DDR3 Golden Sample (viz posty výše)
Prostě se mě to nějak nepovedlo a do jádra se mi dostalo 1.8V :-) Grafika chvilku jela a pak černá obrazovka (nikde nic spáleného).
Nicméně, reklamačka dopadla dobře a byla vyřešena výměnou grafiky za stejný typ. Dneska večer jsem jí vyzkoušel a byl jsem hodně, ale opravdu hodně překvapený jak jde taktovat!! Při standardních voltážích jsem jí vytáhl na 620/1600MHz!!!! A to prosím je na jádře v 3D 1.2V!!!! Minulá grafika (budiš jí zem lehká) šla pouze na 525/1600MHz.
Score v 3D marku 2005 je nyní 6543 bodů při 55*C! a 60% rpm fanu.
Ta grafika je naprosto shodná s tou mou minulou, pouze má již od výrobce tu pečeť na chladiči aby nešel sundat!!
Tak si myslím, že jsem chytil hodně dobrý kousek na OC jádra?!! V mód jádra tedy odpadá:-) chi.
-
Citace:
Původně odeslal
Gizmo_CZ
Tak si myslím, že jsem chytil hodně dobrý kousek na OC jádra?!! V mód jádra tedy odpadá:-) chi.
Možná si spíš chytil jádro rev. B1.... U těch podle testů není problém 680-700MHz.
Já ho mám na 7600GT a jede mi stabilně na 645MHz (paměti na 1700MHz).
Ale jinak ti to přeju, hlavně to zas nepřežeň s tím vmodem... :p
-
Citace:
Původně odeslal
Gizmo_CZ
Tak Konečně se můžu trošku pochlubit :-)
Bohužel se mi stalo, že jsem nechtěně "odepsal při taktování svou minulou grafiku Gainward 7600GS DDR3 Golden Sample (viz posty výše)
Prostě se mě to nějak nepovedlo a do jádra se mi dostalo 1.8V :-) Grafika chvilku jela a pak černá obrazovka (nikde nic spáleného).
Nicméně, reklamačka dopadla dobře a byla vyřešena výměnou grafiky za stejný typ. Dneska večer jsem jí vyzkoušel a byl jsem hodně, ale opravdu hodně překvapený jak jde taktovat!! Při standardních voltážích jsem jí vytáhl na 620/1600MHz!!!! A to prosím je na jádře v 3D 1.2V!!!! Minulá grafika (budiš jí zem lehká) šla pouze na 525/1600MHz.
Score v 3D marku 2005 je nyní 6543 bodů při 55*C! a 60% rpm fanu.
Ta grafika je naprosto shodná s tou mou minulou, pouze má již od výrobce tu pečeť na chladiči aby nešel sundat!!
A to prosím bez jakéhokoliv V módu :-)
http://img252.imageshack.us/img252/3647/gizmoczme6.png
-
Co Vy na to?? Zajmavé že??
http://cdr.cz/a/21034
-
-
No prvni, co jsem pred voltmodem delal, bylo sundani chladice a radny osetreni pasty. Byla to docela hruza, co na tom bylo. Jadro mam standardne v 3D uz hodne dlouho na 620Mhz. Bez jakychkoli problemu a netopi to. Co ovsem nemam moc dobry, jsou pameti, tam nedam vic nez zhruba 1520Mhz. Mam tu starou revizi. Vic u techto karticek pomuzou dobry clocky na pametech, nez na jadru.
-
Mozno trochu OT, ale myslim, ze stoji za to...
Profi prevedeny nielen voltmod.. :) alebo, co vsetko sa da s touto kartou spravit...
http://www.xtremesystems.org/forums/...d.php?t=137888
-
ja mam tiez 2 reviziu jadra na 7600GS od gainwardu a trosku ma sklamalo ze da max 600MHz aj s pencil modom (ceruza B8 ) na AGP som mal 7600GS od inno3d a jadro dalo 700MHz. mam pocit ze nastava era anti OC zo strany niektorych vyrobcov. plati to aj o CPU. da sa to nejako osalit aby sa dalo jadro nataktit nad 600MHz ?