-
LG 4163B - problem s mediami pri napalovani
Ahojte, mam problem pri palenie s LG 4163B A106 Firmware.
Cele to zacalo tak, ze som siel kupit media do obchodu, bezne kupujem znacku Fortis 8X, co viem, ze nie su bohvieake media, ale doteraz som bol s nimi spokojny. Tu je to medium
Kód:
http://www.cdr.cz/picture_/17780/large
. Tak isto mi v pohode pali na Verbatim 16X, Bulkpaq 8X, Proformance 8X, Imation. To su zhruba media, ktore som doteraz skusal.
A teraz k mojmu problemu. Kupil som si Vanguard
Kód:
http://www.cdr.cz/picture_/19446/large
. Napalil som jeden kus, napalilo v pohode (upozornujem ze buffer bol stale plny, Nero 7), ked som ho dal kopcit na HDD, citalo ho pomaly, potom vyhodilo read error. Tak reku fajn, idem si to dat vymenit. Tak som vsadil na kvalitu a kupil som si Verbatim 8X
Kód:
http://www.cdr.cz/picture_/13258/large
. Napali som 5 medii, ani jedno mi neslo precitat! Skusal som to u svagra, ma tak isto LG 4163B, len starsi firmware (tusim A104) a robilo to to iste.
Tak som to siel znova vymenit, reku robia mi problemy, tak mi to vymenil za Memorex 16X
Kód:
http://www.cdr.cz/picture_/22116/large
. Tie pali v pohode, ale pali mi ich iba 4X!!! :confused:
Tak isto som to skusal u svagra, to iste - 4X. Aj som reinstaloval WinXP a skusal to na cistom systeme a stale len 4X :woot:
Mam taky pocit, ze mi neostava nic ine, len cakat a cakat na novy firmware...som z toho na prasky. Myslel som, ze napalovacka je v pazi (hlavne koli tomu paleniu s chybami), ale nakolko to na druhej toho isteho typu robilo to iste...co by ste mi poradili? Je to vobec reklamovatelne? Lebo uz som ju mal vymontovanu, ze ju idem dat na reklamaciu, ale nakolko to u svagra na takej istej robi to iste, tak myslim, ze mi to ako reklamaciu neuznaju. Keby to nepalilo na Shit media, berem, ale na Verbatim? A to v tom obchode, co kupujem tie mediam, predavac hodil toho Verbatima do DVD-RW NEC a napalilo mu to pohode - citalo plnou rychlostou :confused:
Este sem hodim atyp toho Memorexu:
Kód:
Nero CD-DVD Speed: Disc Info
Základné informácie
Typ disku: : DVD-R
Parameter Book Type : DVD-R
Výrobca: : CMC
MID : CMC MAG. AM3
Rýchlos? zápisu: : 4 X
Eistá kapacita : 4.38 GB
: 4488 MB
: 4706076672 bytes
Podrobnejšie informácie
Vrstvy : 1
Použitie : General
Ochrana autorskými právami : n/a
Informácie o rekordéri
Stav disku : Prázdny
Nespracované údaje
Pre-recorded Information in Lead-in (0Eh)
0000 - 01 40 C1 FD 9E D8 52 00 02 84 0D 12 98 99 90 00 - .@....R.........
0010 - 03 43 4D 43 20 4D 41 00 04 47 2E 20 41 4D 33 00 - .CMC.MA..G..AM3.
0020 - 05 88 80 00 00 00 02 00 D0 D9 05 00 18 EE 90 7C - ...............|
0030 - 78 FB 90 7C FF FF FF FF 71 FB 90 7C 18 6A DD 77 - x..|....q..|.j.w
0040 - 51 6A DD 77 00 00 15 00 02 00 00 80 30 00 00 00 - Qj.w........0...
0050 - 18 00 00 00 30 00 00 00 08 DA 05 00 40 00 01 00 - ....0.......@...
0060 - 0B 00 00 00 10 D9 05 00 4E 00 4E 00 88 DA 05 00 - ........N.N.....
Kto mate LG 4163B, tiez mavate s nou taketo problemy? Mam Win XP+SP2, Nero 7, Adaptec ASPI, 512 DDR, DMA je zapnute...uz ma nic nenapada...dik za tipy a rady...
-
Re: LG 4163B - problem s mediami pri napalovani
Jestli ta media zlobi i jinde, pravdepodobne bude problem primo v nich. Kdo vyrobil ty Verbatimy?
Tuhle vypalku mam (firmware A105) a nic podobneho se mi nestalo. Vypalil jsem na ni jen par kousku techto medii (palim vzdy 4x):
DVD+R Taiyo Yudeny - http://cdr.cz/a/hardware/media/dvd/176
DVD+R Verbatimy - http://cdr.cz/a/hardware/media/dvd/253
DVD-R Taiyo Yudeny - http://cdr.cz/a/hardware/media/dvd/153
a nejaka DVD+RW a DVD-RW Verbatimy, DVD-RAM Verbatimy.
Vsechna media mechanice chutnaji. Doporucuju pouzivat pouze kvalitnejsi a proverena media, vse ostatni je hazard s daty. Mrkni se na testy jednotlivych medii na CDR.cz, jsou casto testovana i touto mechanikou...
-
Ja palim bez problemu na DVD-R a DVD+R Verbatim 16x, ale DVD-R TDK 8x v zadnem pripade, to neverifikuju uspesne pri zadny rychlosti.
Mechanika 4163B A106.
-
ja mam podobny problem verbatim 8x dvd-r 2 media mi ta napalka odfajcila dalsie z 25ks balenia nicit uz nemienim .... dalej mi odfajcila imationy 4x asi 3ks takze ta napalka je velmi vyberava na media .... dost ma to serie ... ale napr shitozne arita 8x dvd-r pali uplne v pohode :)
FMW tam mam A106
-
Citace:
Původně odeslal Marty
Ja palim bez problemu na DVD-R a DVD+R Verbatim 16x, ale DVD-R TDK 8x v zadnem pripade, to neverifikuju uspesne pri zadny rychlosti.
Mechanika 4163B A106.
Cim/na com verifikujes?
---
4163B A103.
Palil som Memorex 4x 8x 16x, vsetko na 4x a 8x. Otestovane iba rychlostou citania (ak nespomalila ani raz pri celom mediu, tak ho povazujem za dobre/pouzitelne). Ziadne spomalenie na ziadnom mediu.
Teraz palim Verbatimy 16x na 8x, 12x a 16x. Taktiez vsetko cita bez problemov.
-
Palim Nero 6.6.x.x, verifikuju taky tim.
Ty media ktery Nero neverifikuje neprectu. Tech medii mam jeste dost, takze muzu udelat presnejsi test a dodat presnejsi informace.
-
Citace:
Původně odeslal Sharker
ja mam podobny problem verbatim 8x dvd-r 2 media mi ta napalka odfajcila dalsie z 25ks balenia nicit uz nemienim...
Predpokladam, ze to jsou Pearl White. Ty jsou desny, Verbatimy beru jenom pluska 16x.
-
Citace:
Původně odeslal Marty
Palim Nero 6.6.x.x, verifikuju taky tim.
Ako dokazes verifikovat media, ked LG cipy nepodporuju zistovanie PI/PIF chyb ?
-
Ja na to uz nemam nervy napalovacka asi poleti von oknom >:E
Alebo ju otrepem predajcovi o hlavu co za smejd mi to predal :cry:
http://img142.imageshack.us/img142/7...41635xk.th.jpg
Medium bolo Memorex DVD-R 8x :roll:
LG uz vzivote nekupim :arrow: >:E
-
Co jsem se dival, vsechny Memorexy DVD-R 8x jsou od CMC, od ktereho kvalitu neocekavam. Porid si nejaky poradny media, co ti tady radime a pak tu mechaniku teprve odepis, treba jsi mel smulu na spatny kus. S tvymi priznaky bych uz mozna reklamoval.
Nemas tam nejaky jiny problem - kabel, radic, pamet apod.?
Edit: preklep
-
tak som tiez sklamany uzivatel tejto napalky ale je to hrozny shit no ako vybera si media ale u mna verbatimi funguju OK aspon tie!!! ine ee imation, traxdata a uz ani neviem ake som skusal a znicil ja tu mechaniku velmi nepouzivam pretoze nato nemam nervy uz aj na reklamacke bola ale technik vyskusal nejake media napalilo precitalo vratili mi ju, a nechce sa mi vyhadzovat prachy aby som si to testoval doma ze ktore media su pouzitelne :( pre seba pozivam uz len verbatim RW
-
Citace:
Původně odeslal Sharker
ja mam podobny problem verbatim 8x dvd-r 2 media mi ta napalka odfajcila dalsie z 25ks balenia nicit uz nemienim .... dalej mi odfajcila imationy 4x asi 3ks takze ta napalka je velmi vyberava na media .... dost ma to serie ... ale napr shitozne arita 8x dvd-r pali uplne v pohode :)
FMW tam mam A106
mne zas Arity dorvalo :)
-
Citace:
Původně odeslal PiT
Ako dokazes verifikovat media, ked LG cipy nepodporuju zistovanie PI/PIF chyb ?
nezisti PI/PIF, ale da test a podla grafu rychlosti (ak nespomali, je v poho) - tak to robim aj ja...
-
Tak poradte nejake zarucene dobre media kde sa da bezpecne palit 16X (ale zas az ti media nestoja majland)
Napr teraz som kupil dvd-R 4x emgeton a idu palit dokonca 8X .... v kauflande aj s obalom za 10SK :cool: ale uz sa vypredali :???::cry:
Komp mam memtest & primestable tam by som chybu nehladal.
-
V posledni dobe pouzivam vyhradne DVD-R Taiyo Yudeny 8x - palim vetsinou 4x, nekdy 8x, podle http://cdr.cz/a/hardware/media/dvd/153 by mely zvladnout i 12x. Koupil jsem je za cca 10kc/kus - ten se daji sehnat i za min: http://www.computershop.cz/eshop/def...spindl-po-50ks
(EDIT: na LG 4163B jsem jich vypalil asi 10 a zadny problem)
Jen pozor na padelky, nejakou dobu se objevovaly padelky Taiyo Yudenu, ted se zas objevuji padelky DVD-R Verbatimu (viz vedlejsi thread - http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=37517). Info o padelcich Taiyo Yudenu najdes treba na cdr.cz
-
Citace:
Původně odeslal Kankal
Co jsem se dival, vsechny Memorexy DVD-R 8x jsou od CMC
16ky ano, ty jsou od CMC, ale osmičky byly i od Mitsubishi, přinejmenším v době, kdy už začínala nastupovat 16x média. Ale od CMC byly osmičky taky, byť ne tolik.
-
mate niekto nejake dalsie napady na kvalitne,funkcne a hlavne kompatibilne media s touto svinuchou vyberravou :? :rolleyes:
-
----------------------------------------------------------------------------
Unique Disc Identifier : [DVD-R:MCC 03RG20 ]
Disc & Book Type : [DVD-R] - [DVD-R]
Manufacturer Name : [Mitsubishi Chemical Corp.]
Manufacturer ID : [MCC 03RG20 ]
Blank Disc Capacity : [2,298,496 Sectors = 4.71 GB (4.38 GiB)]
[ DVD Identifier V4.3.0 - http://DVD.Identifier.CDfreaks.com ]
tieto su v pohode ,LG 4163B firmware 1.06,NEro 6.6.16 ,aspi 4.71.1,SUperAzo vrstva
-
Citace:
Původně odeslal bomber117
Unique Disc Identifier : [DVD-R:MCC 03RG20 ]
Disc & Book Type : [DVD-R] - [DVD-R]
Manufacturer Name : [Mitsubishi Chemical Corp.]
Manufacturer ID : [MCC 03RG20 ]
Blank Disc Capacity : [2,298,496 Sectors = 4.71 GB (4.38 GiB)]
[ DVD Identifier V4.3.0 -
http://DVD.Identifier.CDfreaks.com ]
tieto su v pohode ,LG 4163B firmware 1.06,NEro 6.6.16 ,aspi 4.71.1,SUperAzo vrstva
ak sa nemylim, tak Mits Chemicals su Verbatim 16X > to uz keby tie nezrala, tak to by uz naozaj bola SILA ;)
-
Sharker:
Napalil som X memorexov (CMC) a Y verbatimov (MCC) a nikdy ziaden problem. Takze mas imho dodrbanu mechaniku. Bez ju reklamovat.
-
Jak jsem rekl, verifikuju nerem - neocekavam od toho nejaky verifikacni zazraky, predpokladam ze to akorat cte soubory z media a porovnava s vypalovanymi, nebo porovnava nejaky alokacni jednotky, moc jsem to nikdy nestudoval, takze nevim.
Ted jdu zrovna archivovat nejaky data z disku, takze budu palit, takze podam nejaky info k tem mediim co tu mam. Prave se mi pece jeden Verbatim +R 16x. Na to to vsak palilo vzdy ok.
EDIT1 - tak se omlouvam, mam 4167B fw DL11, takze me tu asi nechcete co? :)
EDIT2 - tak ty moje TDK jsou http://www.cdr.cz/a/hardware/media/dvd/271
-
to Marty: dobrá mystifikace, docela jsme ti to zbaštili :)
to odar: Uz se neco vyresilo? Reklamoval jsi?
-
Ovsem pozor, v praci mam skutecne 4163B a tam taky na ty TDK nepalim :(
-
mě ty TDK taky nejdou (na 4163) vypálím a nepřečtu, dám je do 4160 a tam jdou přečíst bez problémů tak nevím
-
4163B sem mel necely rok, pak se festovne podelala, nenacitala media--> mam 4167. Do te doby sem s ni ale nemel temer zadne problemy, co sem do ni nacpal, to vypalila, vetsinou ve spickove kvalite (a ze jich bylo).
Jinak verifikace pres nero je uplne k nicemu, mockrat hazi chyby, i kdyz tam zadne nejsou (to se resilo na cdr.cz nekolikrat). Nejlepsi verifikaci je prubeh krivky cteni v cdspeedu nebo test v kprobe - ten je nejlepsi.
-
Citace:
Původně odeslal Aspon
...Jinak verifikace pres nero je uplne k nicemu, mockrat hazi chyby, i kdyz tam zadne nejsou (to se resilo na cdr.cz nekolikrat).
Nevis nahodou, jakym zpusobem Nero verifikuje?
-
Citace:
Původně odeslal Kankal
Nevis nahodou, jakym zpusobem Nero verifikuje?
bohuzel ne, verifikace pres nero me nikdy nezajimala;D
-
Nad čtením příspěvků v této sekci jsem se docela pousmál, protože LG je jedna z mechanik, kterou zákazníkům vždy vymlouvám. LG mechaniky byly dobré dokud dělali DVD-Rom (jen čtečky), ale jakmile začali dělat DVD-RW, je to děs a bída. Jsou uživatelé kteří si je děsně chválí, na internetu mají strašně dobré jméno, ale já s nimi mám zkušeností dost (zejména reklamace lidí, kteří si LG nenechali vymluvit a trvali na svém:confused: ) a říkám LG fakt ne. V počítačové firmě jednoho známýho, kde skoro denně pomáhám už třetím rokem, se mimo PC a komponentů prodává také hodně druhů médií, nejrůznější značky a některé LG mají problémy s barevnými médii, jiné s printable, jiné zase s médii které vyloženě nemají stříbrnou horní vrstvu..... Když přijde zákazník a řekne, že má LG, je hodně omezen výběr médií. Když přijde ale zákazník který má NECa (3520, 3540, 3550, 3551), vím, že mu můžu prodat naprosto cokoliv a vypálí to bez problému (i na naprosto neznačková média za 5,50Kč). Zkrátka doporučuju Vám zbavit se LG a pořídit si NECa. Nejlepší byl model 3520, ale ty další jsou taky bezproblémový. A poruchovost? Je to zhruba 2 roky co jsme z TEACu (potom, co do nich začali rvát střeva z Lite-On:???: ) přešli na NEC a za tu dobu šli dva na reklamaci (z cca takovejch 500, možná i víc kousků). Jediná věc která někomu u NECu vadí je, že když si pustíte film z některých pálených médií, tak ho mechanika čtě plnou rychlostí a je dost hlučná. Samozřejmě se dá ale bez problému softwarově zpomalit a je tichoučká. Ale fakt se mi doma neobjevilo médium, které bych na ni nevypálil nebo vypálil s chybou a to včetně RW a DL. Doufám, že tohle neberete jako reklamu, ale s NECem mám jen ty nejlepší zkušenosti a mohu fakt jen doporučit.
-
Prave NECa 4551 sem nedavno reklamoval (jeste je v reklamaci), protoze naprosto desne cetl vetsinu dvd, naprosto neposkozenych, podle skenu v kprobe i perfektne vypalenych. Bez kolisani rychlosti precetl snad jen nektere Verbatimky a Tayio Yudeny. A u par dvd skoncil s chybou cteni, pritom jine mechaniky (LG, LiteOn) v onom miste ani nespomalili......A s tim palenim to u nej taky nebylo nejak extra spickove.:???:
-
Citace:
Původně odeslal Aspon
Prave NECa 4551 sem nedavno reklamoval (jeste je v reklamaci), protoze naprosto desne cetl vetsinu dvd, naprosto neposkozenych, podle skenu v kprobe i perfektne vypalenych. Bez kolisani rychlosti precetl snad jen nektere Verbatimky a Tayio Yudeny. A u par dvd skoncil s chybou cteni, pritom jine mechaniky (LG, LiteOn) v onom miste ani nespomalili......A s tim palenim to u nej taky nebylo nejak extra spickove.:???:
Já říkal 3520, 3540, 3550, a 3551. Model 4551 podporuje RAM média a kvůli tomu je tam část vnitřku z LGny (ach ty patenty:rolleyes: ) Souhlasím a věřím, že jsi s touhle mechanikou měl problémy.
-
Citace:
Původně odeslal Boboco
Já říkal 3520, 3540, 3550, a 3551. Model 4551 podporuje RAM média a kvůli tomu je tam část vnitřku z LGny (ach ty patenty:rolleyes: ) Souhlasím a věřím, že jsi s touhle mechanikou měl problémy.
Blbost. LG nema s NECem nic spolecne a navic 3550 i 3551 jdou preflashovat na 4550-1, takze jedine, cim se ty mechaniky lisi je firmware;)
-
Citace:
Původně odeslal Aspon
Blbost. LG nema s NECem nic spolecne a navic 3550 i 3551 jdou preflashovat na 4550-1, takze jedine, cim se ty mechaniky lisi je firmware;)
To je všeobecný blud z řady s trojkou na začátku neuděláš řadu se čtyřkou na začátku:). Jediné co jde je úprava z 3550 na 3551 a ze 4550 na 4551 (podpora LF). Jo a ještě něco, když si do toho neca z "trojkový řady" někdo nahraje neoficiální firmware a pak nadává jak ta mechanika stojí za .... Ať si tam laskavě vrátí oficiální a bude se divit:) Bohužel jsem neviděl neoficiální bios pro tyhle mechaniky (abych byl konkrétní, zajímal a zkoušel jsem to jen s 3520 a 3540), kterej by zlepšil vlastnosti mechaniky. Třeba se zrychlilo načítání disků, ale člověk prakticky nevypálil médium bez chyby. A ještě k tomu flashnutí z "3" na "4" nebo opačně. Zapomněl jsem že se údajně dá flasnout 4550(1) na 3550(1), ovšem jedná se pouze o to, že se ti mechanika přestane hlásit jako 4550 a hlásí se jako 3550 a je zakázána podpora RAM. Jinak je to ale kompletně podprůměrná mechanika jako orig. 4550. A ještě pro doplnění. Rozdělej si na stole 3550 a 4550 a na první pohled uvidíš, že ty optiky a i PBC (tišťák) je dost odlišnej. Hodně jsem slyšel o flashnutí z 3550 na 4550 ale prakticky jsem to nikdy neviděl, protože to nejde. 3550 Ti prostě nikdy nenačte RAM médium, nemůže:)
-
Citace:
Původně odeslal Boboco
To je všeobecný blud z řady s trojkou na začátku neuděláš řadu se čtyřkou na začátku:). Jediné co jde je úprava z 3550 na 3551 a ze 4550 na 4551 (podpora LF). Jo a ještě něco, když si do toho neca z "trojkový řady" někdo nahraje neoficiální firmware a pak nadává jak ta mechanika stojí za .... Ať si tam laskavě vrátí oficiální a bude se divit:) Bohužel jsem neviděl neoficiální bios pro tyhle mechaniky (abych byl konkrétní, zajímal a zkoušel jsem to jen s 3520 a 3540), kterej by zlepšil vlastnosti mechaniky. Třeba se zrychlilo načítání disků, ale člověk prakticky nevypálil médium bez chyby. A ještě k tomu flashnutí z "3" na "4" nebo opačně. Zapomněl jsem že se údajně dá flasnout 4550(1) na 3550(1), ovšem jedná se pouze o to, že se ti mechanika přestane hlásit jako 4550 a hlásí se jako 3550 a je zakázána podpora RAM. Jinak je to ale kompletně podprůměrná mechanika jako orig. 4550. A ještě pro doplnění. Rozdělej si na stole 3550 a 4550 a na první pohled uvidíš, že ty optiky a i PBC (tišťák) je dost odlišnej. Hodně jsem slyšel o flashnutí z 3550 na 4550 ale prakticky jsem to nikdy neviděl, protože to nejde. 3550 Ti prostě nikdy nenačte RAM médium, nemůže:)
Tak pak pisou na cdr.cz blbosti a matou lidi stejne jako me
viz http://www.cdr.cz/a/16281
Edit: podle vseho mate lidi nekdo jiny nez cdr server
-
Citace:
Původně odeslal Aspon
Tak pak pisou na cdr.cz blbosti a matou lidi stejne jako me
Znám ten článek, ale ta mechanika pak není schopná provozu.
-
Citace:
Původně odeslal Boboco
Znám ten článek, ale ta mechanika pak není schopná provozu.
Budiz, nikdy sem to nezkousel a vychazel z toho, ze jsou to totozne mechaniky lisici se firmwarem. Diky za objasneni ;)
PS: Jedine mechaniky se kteryma sem nadmiru spokojeny jsou TEAC CDW540E (uz neni kam zapojit) a LiteOn 1673S (jak spousta lidi na Liteony nadava, ja si nemam na co stezovat...)
-
Citace:
Původně odeslal Aspon
Budiz, nikdy sem to nezkousel a vychazel z toho, ze jsou to totozne mechaniky lisici se firmwarem. Diky za objasneni ;)
PS: Jedine mechaniky se kteryma sem nadmiru spokojeny jsou TEAC CDW540E (uz neni kam zapojit) a LiteOn 1673S (jak spousta lidi na Liteony nadava, ja si nemam na co stezovat...)
Mrkni se na tu diskuzi k tomu článku, je tam přes 600 příspevků a neviděl jsem nikde větu: "jo funguje to, díky;)" Každej tam jen řeší, jak to vrátit zpátky:D. Mám pocit že to udělali jen aby mohli říct umíme něco extra. Bohužel to asi tak úplně prava nebude... Teac byl dřív skvělej, ale potom co to koupil LiteOn se už nedali prodávat, měli obrovitou poruchovost. Slušný bejvaj i Sony nebo Pioneer ale je to typ od typu. Já nedám dopustit na svoje starý NECky:) Zatím nikdy nezklamaly a zákazníci jsou taky spokojený:)
-
Citace:
Původně odeslal Boboco
Mrkni se na tu diskuzi k tomu článku, je tam přes 600 příspevků a neviděl jsem nikde větu: "jo funguje to, díky;)" Každej tam jen řeší, jak to vrátit zpátky:D. Mám pocit že to udělali jen aby mohli říct umíme něco extra. Bohužel to asi tak úplně prava nebude... Teac byl dřív skvělej, ale potom co to koupil LiteOn se už nedali prodávat, měli obrovitou poruchovost. Slušný bejvaj i Sony nebo Pioneer ale je to typ od typu. Já nedám dopustit na svoje starý NECky:) Zatím nikdy nezklamaly a zákazníci jsou taky spokojený:)
Ty mi pripadas ako dalsi z "predajcov IT" rozumej /ja predavam ja vim/. Mam doma LG jak 4160 The Best a LG 4167 , co by som tej druhej vytkol , je pomale nacitavanie DVD. Palenie , palim na vsetko a zatial som sa nestretol stym , ze nebude palit. Osobne NEC nepoznam , takze nehodnotim , ale co viem , je hluk , takze to treba riesit soft.
-
Citace:
Původně odeslal AjsTi
Ty mi pripadas ako dalsi z "predajcov IT" rozumej /ja predavam ja vim/. Mam doma LG jak 4160 The Best a LG 4167 , co by som tej druhej vytkol , je pomale nacitavanie DVD. Palenie , palim na vsetko a zatial som sa nestretol stym , ze nebude palit. Osobne NEC nepoznam , takze nehodnotim , ale co viem , je hluk , takze to treba riesit soft.
To s tim nacitavanim dvd u 4167 je nejake podivne, protoze me je nacita rychleji nez byvala 4163 a 4082. NEC je (byl) o neco rychlejsi.
-
Citace:
Původně odeslal Aspon
To s tim nacitavanim dvd u 4167 je nejake podivne, protoze me je nacita rychleji nez byvala 4163 a 4082. NEC je (byl) o neco rychlejsi.
Minimalne este 2ja ludia mi to potvrdili a tusim aj na cdr.cz je o tom pisane.
-
Citace:
Původně odeslal AjsTi
Minimalne este 2ja ludia mi to potvrdili a tusim aj na cdr.cz je o tom pisane.
No to ja vim, ze si na to lidi stezuji, asi to bude kus od kusu:rolleyes:
-
Citace:
Původně odeslal Aspon
No to ja vim, ze si na to lidi stezuji, asi to bude kus od kusu:rolleyes:
Taky si myslím, že je to kus od kusu. Já zastávám vždycky jen tu značku, u které se na vlstní kůži vyzkouším, že za to stojí. Nec je opravdu hodně hlučnej když točí naplno, i proto jsem si domů pořídil jako druhou mechaniku nedávno LG (pouze DVD-Rom). Fak krásně tichounká, načítala většinu médií rychleji než NEC ale když jsem třeba něco instaloval nebo graboval DVD video, byla šíleně líná (ale stále tichounká;) ). I s tím jsem se smířil a používal jsem ji jen na filmy. Ovšem jaké bylo mé zděšení, když jsem potřeboval rychle kopírovat DVD (zvolil jsem za letu - zdrojová LG, palírna NEC, rychlost 8x) a ta LG nestačila dodávat data a NEC musel pálení zbrzdit zhruba na 4x-5x. Médium (TDK DVD+R) které se jinak 8x pálilo 9-10minut se nyní smažilo 16minut. Takže fakt tichounká, ale neuměla číst DVD rychleji jak 5,4x (to uváděl DVD Decrypter jako maximální rychlost při grabování již pálenýho DVD - opět TDK). Když jsem vzal to samé médium a dal ho grabovat v NECovi, jednu chvíli četl i 17,4x - tj. maximální možnou rychlostí. Tu LG jsem tedy poslal do světa a dál používám jen NEC a radši si ho, když potřebuju, přes CD Bremse zpomaluju. Mnohem častěji je ale pro mě důležitější rychlost než hluk. Filmy většinou stejně přehrávám na domácím kinu (mám šroťáckej monitor - zatím).
-
Citace:
Původně odeslal Boboco
Taky si myslím, že je to kus od kusu. Já zastávám vždycky jen tu značku, u které se na vlstní kůži vyzkouším, že za to stojí. Nec je opravdu hodně hlučnej když točí naplno, i proto jsem si domů pořídil jako druhou mechaniku nedávno LG (pouze DVD-Rom). Fak krásně tichounká, načítala většinu médií rychleji než NEC ale když jsem třeba něco instaloval nebo graboval DVD video, byla šíleně líná (ale stále tichounká;) ). I s tím jsem se smířil a používal jsem ji jen na filmy. Ovšem jaké bylo mé zděšení, když jsem potřeboval rychle kopírovat DVD (zvolil jsem za letu - zdrojová LG, palírna NEC, rychlost 8x) a ta LG nestačila dodávat data a NEC musel pálení zbrzdit zhruba na 4x-5x. Médium (TDK DVD+R) které se jinak 8x pálilo 9-10minut se nyní smažilo 16minut. Takže fakt tichounká, ale neuměla číst DVD rychleji jak 5,4x (to uváděl DVD Decrypter jako maximální rychlost při grabování již pálenýho DVD - opět TDK). Když jsem vzal to samé médium a dal ho grabovat v NECovi, jednu chvíli četl i 17,4x - tj. maximální možnou rychlostí. Tu LG jsem tedy poslal do světa a dál používám jen NEC a radši si ho, když potřebuju, přes CD Bremse zpomaluju. Mnohem častěji je ale pro mě důležitější rychlost než hluk. Filmy většinou stejně přehrávám na domácím kinu (mám šroťáckej monitor - zatím).
hh mam starsi kombo LG 4521, palene dvd cte max 6x, pocitam, ze ta tvoje dvdromka na to byla stejne. Tiche ale je, to se musi nechat:)
-
mám LG4163 a jsem s ní max.spokojen. Po více než roce nemám zatím zmrvené medium. Pálím +- Verbatimy, imationy, sony (i staré 2,4x Dysan). DVD pálím zásadně 8x a rw 4x. Vyměnil jsem jí za NEC 3520, kterej byl hlučnej a semtam mi něco zmrvil (kamarádův nec 3520 je ale tichej).
-
ako som pisal vyzsie od LG uz NIKDY ziadnu napalovacku nekupim ... po problemoch ake mam s touto shitkou .... najlepsie bude ju predat a kupit NEC 4551 ;)
Lg u mna skoncila :mad:
-
Citace:
Původně odeslal Sharker
ako som pisal vyzsie od LG uz NIKDY ziadnu napalovacku nekupim ... po problemoch ake mam s touto shitkou .... najlepsie bude ju predat a kupit NEC 4551 ;)
Lg u mna skoncila :mad:
Stejně bych Ti víc doporučil 3551;) Ale je to na Tobě:). Já jsem k té čtyřkové řadě možná až moc skeptickej:cool:
-
Citace:
Původně odeslal Boboco
Stejně bych Ti víc doporučil 3551;) Ale je to na Tobě:). Já jsem k té čtyřkové řadě možná až moc skeptickej:cool:
okay
Tak 3551 ..aky je tam vlastne rozdiel ?
-
Citace:
Původně odeslal Sharker
okay
Tak 3551 ..aky je tam vlastne rozdiel ?
Vies citat ??? Mas to tu uz napisane :evil:
-
prepac ... okay najdem si to :oops: ;)
-
Citace:
Původně odeslal Boboco
Mrkni se na tu diskuzi k tomu článku, je tam přes 600 příspevků a neviděl jsem nikde větu: "jo funguje to, díky;)" Každej tam jen řeší, jak to vrátit zpátky:D. Mám pocit že to udělali jen aby mohli říct umíme něco extra. Bohužel to asi tak úplně prava nebude...
Hmm, a ty si asi tu diskusiu celu cital, ze? Tak tu je z nej citat: "No, tak vzhledem k tomu, že to bych nebyl já, kdybych to hned nevyzkoušel, tak si můžu sám odpovědět: Verze 1.08bt_RPC1 funguje bez problémů na crossflashované mechanice 3550@4551 ;-)", uzivatel "Ace", link: http://www.cdr.cz/a/diskuze/6280/29
A je tam dokonca aj navod ako rozchodit chranene FW ktore predtym na crossflashovanych mechanikach nesli..
Jediny problem pri flashi je pouzit spravne verzie vsetkych programov, vid moj posledny post tu: http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=44784
Edit2: Takze problemov je viac - pozrite spominanu linku..(na tomto fore)
-
Citace:
Původně odeslal Boboco
LOL, LOL a ešte raz LOL :lol: Na nič iné sa asi nezmôžem. Mechaniky NEC 3550,3551,4550 a 4551 sú čo sa týka hardware IDENTICKÉ! Ak si niekto myslí opak, tak prosím ale stačí si pozrieť môj podpis dole a je tam jasne napísané 3550 @ 4551 a môžem zaručiť že tá mechanika skutočne funguje tak ako má a kto neverí nech sa príde pozrieť ;) Inak akože proti LG niesom nejako extra zameraný, jednu som mal a nebolo to zrovna to pravé orechové, tak som sa jej zbavil. Keďže ale pracujem vo firme, ktorá predáva HW tak možem povedať že jediné čo je ako tak od LG použitelné sú práve DVD-RW mechaniky, ich CD-ROM, DVD-ROM a CD-RW nestoja za nič, už prvotná inštalácia windows je častokrát problém pre tie mechaniky (samozrejme že z orig. CD) Takže ja osobne tiež uprednosňujem NEC ale ludia sú tvdohlaví a chcú stoj čo stoj LG :drool: :mad: