-
X800Pro AGP - Porucha - HELP
Mám velkou prosbu, hledám "machra", který by dokázal proklepnout tuhle grafiku - Radeon X800Pro AGP. Zazlobil mě zdroj a od té doby mi grafika nenajíždí, hned po startu PC systém drží a karta hlásí na obrazovce, že nemám připojen kabel přídavného napájení. Ten ale připojený mám, zkoušel jsem dva různé zdroje. Možná jenom odešel nějaký blbinec na vstupu přídavného napájení. Nemám však potřebné vybavení, abych to prověřil a opravil. Za opravu samozřejmě zaplatím. Je mi líto ji vyhodit, nemyslím, že je úplně po ní. Předem děkuji za jakoukoliv pomoc.
-
Re: X800Pro AGP - Porucha - HELP
-
první vlaštovky, poslal jsem dotaz na jednoho ATI experta a napsal mi tohle:
Dobrý den,
s touto zavadou se nejčastěji potkavam u slabeho zdroje.
Minimum doporucene je 400W. Muze chodit i na slabsim ale pak vetsinou dojde k unave materialu ve zdroji a zdroj neni plne fungční.
Tzv neni schopen dodavat dost watu pro provoz PC.
Jiny duvod mne nenapada protože kdyby doslo k sebemensimu poškozeni na VGA neměla by fungovat vubec. Nebo by behalo vše stim ze by padala pri atížení.
Kdyby odešel onen posilujici napaječ na VGA byla by karta ohořelá.
S pozdravem Daniel Tesař
Je pravda, že můj NONAME zdroj má jen 350W, ale karta na něm doteď jela. Další zdroj, který jsem zkoušel, má taktéž jen 300W a 350W a tzv "ani ťuk".
Touto cestou tedy prosím nějakého Brňáka, který má doma ve svém miláčkovi opravdu pořádný, kvalitní, alespoň 400W zdroj, na kterém bych mohl ověřit, že karta možná není poškozená, ale jen nemá správné napájení.
Zároveň pak prosím o tipy (stačí odkazy na diskusi) na kvalitní zdroj se stabilním výkonem na všech větvích.
-
mi nehovor ze nepoznas nikoho kto ma AGP 8x slot , este skus do karty pichnut iny molex.
-
Citace:
Původně odeslal MATRIX
mi nehovor ze nepoznas nikoho kto ma AGP 8x slot , este skus do karty pichnut iny molex.
Díky za radu, to mě opravdu nenapadlo. Myslíš, že by to mohlo být jiným Molexem? (ne že bych věděl, co to je). Kamarády s AGP 8x mám, ale mají ho obsazený, žádný nemá dva sloty, tak jak to mám vyzkoušet?
-
Myslis ze tu bude mit nekdo Dual AGP desku (delalo se to vubec?). Zajdi s tou grafikou ke kamikovi, co ma pokud mozno 400+W zdroj a ATI kartu (at se nehadaji ovladace) a pak uz je to jenom triv. problem o vymene funkcni GK za udajne nefunknci GK...
-
Dualni agp se urcite nedelalo, myslim, ze to neni ani mozne vzhledem k technologii.
Jinak obcas se ten napajeci konektor uvolni a neni tam kontakt..urcite to tu nekdo uz kdysi resil, myslim dokonce specialne u X800.
-
No teda ...... pánové, to byla ironie, (předpokládal jsem, že vidinu nutnosti dvojitého AGP nesežere nikdo) protože MATRIXOVY rady mi připadly prostě úsměvné, asi jako když ve značkovém servisu neznalý zákazník poradí "a pane, máte tam benzín" .... :-) Dobrý no. Tak polopatě:
Jsem elektrikář a zkušený uživatel a kontrlola kabeláže a konektorů je základní věc, kterou při své letité praxi z běžnými PC dělám pravidelně. Prostě je to rada pro úplného začátečníka. OK, respektuji.
Znovu prosím o stejné, nemám v okolí žádného známého, ktrý by měl lepší zdroj než NONAME 300-350W v ceně tak max do 500,- ani někoho, kdo by měl kartu s přídavným napájením. Prostě jen zdroje v nejlevnějších kupovaných CASE. Kdybych měl někoho, určitě bych Vás tu neobtěžoval s tak snadnou pomocí.
Touto cestou tedy prosím nějakého Brňáka, který má doma ve svém miláčkovi opravdu pořádný, kvalitní, alespoň 400W zdroj, na kterém bych mohl ověřit, že karta možná není poškozená, ale jen nemá správné napájení.
-
Citace:
Původně odeslal Aliencz
No teda ...... pánové, to byla ironie, (předpokládal jsem, že vidinu nutnosti dvojitého AGP nesežere nikdo) protože MATRIXOVY rady mi připadly prostě úsměvné, asi jako když ve značkovém servisu neznalí zákazník poradí "a pane, máte tam benzín" .... :-) Dobrý no. Tak polopatě:
Jsem elektrikář a zkušený uživatel a kontrlola kabeláže a konektorů je základní věc, kterou při své letité praxi z běžnými PC dělám pravidelně. Prostě je to rada pro úplného začátečníka. OK, respektuji.
Znovu prosím o stejné, nemám v okolí žádného známého, ktrý by měl lepší zdroj než NONAME 300-350W v ceně tak max do 500,- ani někoho, kdo by měl kartu s přídavným napájením. Prostě jen zdroje v nejlevnějších kupovaných CASE. Kdybych měl někoho, určitě bych Vás tu neobtěžoval s tak snadnou pomocí.
No to je LOLec chlape:)
Jinak pomoct nemuzu, jednak mam 350 Eurocase-Fortron a druhak v Praze.. sorry (ale prislo mi to divny)
-
No já mam 500W KME, tak si udělej výlet do Plzně :D
-
Ja jen pridam, ze presne takhle se chovaly dve 9800SE co jsem zkousel, v sestavach se shitovymi zdrojemi proste obcas po startu hodily tuhle hlasku o napajeni, u me doma absolutne v pohode.
Doporucil jsem kamosovi koupit jiny zdroj nez EC a od te doby slape...
-
Mno mna zaraza, ze sa este neozval nejaky Brnak s dobrym zdrojom. :( (Sak na 4re ich je dost) Ja byvam bohuzial trochu dalej a 350w asi neni co hladas. Snad sa ti coskoro niekto ozve :rolleyes:
Inac mne podobne reagovala Manli R8500LE, pomohla az vymena grafiky. Tam vsak slo o nejaku nekompatibilitu daneho modelu s mojou doskou a robilo to tak kazdemu uzivatelovi s tou kombinaciou.
-
Citace:
Původně odeslal Semik
Mno mna zaraza, ze sa este neozval nejaky Brnak s dobrym zdrojom. :(
To mě taky, a docela čumím :-( I když, ze svého pokryteckého pohledu bych měl spíš držet hubu. Vím, že zdroj ještě pořád patří k nejpodceňovanější komponentě v počítači .....
-
Pokud se to nevyresi do konce cervna (pochybuju ze ne, ale kdyby nahodou...) tak by to slo zkusit v me sestave. 400 W Chill + 9800 PRO. V Brne bohuzel budu az od 1. cervence (do 4.)
-
mel jsem naprosto ten samy problem s agp kartou ASUS AX800PRO/2TVD 256M, karta od jedne doby zacala zlobit, pri zapnuti se zobrazila hlaska o nepripojenem napajeni, i kdyz byl molex zapojen, samozrejme jsem vyzkousel vice pc, zdroju, molexu, zakl.desek, ale porad to same, hold karta sla na reklamaci do levi, cekal jsem, ze to vyresi vymenou kus za kus, ale co me prekvapilo, dostal jsem zpet uplne tu samou kartu (dle serioveho cisla), na fakture byla nafakturovana "servisni prace", co s tou kartou udelali, to vazne nevim :)
-
ještě takovej možná blbej nápad, přidej pci grafiku najeď na ní a v systému zkus jestli uvidíš atinu a jestli můžeš prostřednictvím ovladače použít třeba tv-out z ní, nebo zda můžeš třeba sosnout bios, prostě jestli se s ní dá něco dělat aniž by byla primární a odpoj vše co nepotřebuješ- dvd, disky atd...
-
Citace:
Původně odeslal MegaKremilek
mel jsem naprosto ten samy problem s agp kartou ASUS AX800PRO/2TVD 256M, karta od jedne doby zacala zlobit, pri zapnuti se zobrazila hlaska o nepripojenem napajeni, i kdyz byl molex zapojen, samozrejme jsem vyzkousel vice pc, zdroju, molexu, zakl.desek, ale porad to same, hold karta sla na reklamaci do levi, cekal jsem, ze to vyresi vymenou kus za kus, ale co me prekvapilo, dostal jsem zpet uplne tu samou kartu (dle serioveho cisla), na fakture byla nafakturovana "servisni prace", co s tou kartou udelali, to vazne nevim :)
A nemohl by ses zeptat, jestli by třeba neudělali servis na té mé, nebo co tomu jakože bylo? Jinak jsem se plácnul přes kapsu a koupil super zdroj SEASONIC tak to budu zkoušet co to udělá.
-
Serie zklamání pokračuje. Vítěz testu na SvětHW, zdroj Seasonic S12 za 2300,- vůbec nenajel. Ventilátory se točí, mechaniky taky, ale PC se neprobudí a vůbec nereaguje. Nepomohlo ani resetování BIOSU, ani odpojení všeho. Zdroj nenajel ani se samotným CPU a obyč. grafikou. Vrátil jsem tam zpět šitovní Eurocase 350W a PC zase jede. TNTrade musí očekávat reklamaci, opět jsem dostal záhlavec, že jsem něco koupil na dobírku, jako by v Brně nebylo dost obchodů, jenže já chtěl zrovna ten Seasonic a ten v Brně není. Ach jo, smůla se mi lepí na všechno. Kolikrát já si řekl, že na dobírku už nikdy, rok jsem to vydržel a zase náběh :-(
Seasonic S12 jsem vrátil a objednal už tentokrát v Brně Enermax Liberty 500W, tak jsem zvědav.
-
Citace:
Původně odeslal Aliencz
A nemohl by ses zeptat, jestli by třeba neudělali servis na té mé, nebo co tomu jakože bylo? Jinak jsem se plácnul přes kapsu a koupil super zdroj SEASONIC tak to budu zkoušet co to udělá.
mi nikdo nerekl v cem byla zavada, ale muzes se tam zkusit zeptat, ja vim ze v mem pripade to byla chyba karta, a ne zdroje, ani jineho hardware nebo urcite konfigurace.
Zavolej do Levi, a pozadej je, jestli by kartu prijali do externi reklamace, zaplatis ale servisni poplatek cca 500,-
-
Citace:
Původně odeslal Aliencz
Serie zklamání pokračuje. Vítěz testu na SvětHW, zdroj Seasonic S12 za 2300,- vůbec nenajel. Ventilátory se točí, mechaniky taky, ale PC se neprobudí a vůbec nereaguje. Nepomohlo ani resetování BIOSU, ani odpojení všeho. Zdroj nenajel ani se samotným CPU a obyč. grafikou. Vrátil jsem tam zpět šitovní Eurocase 350W a PC zase jede. TNTrade musí očekávat reklamaci, opět jsem dostal záhlavec, že jsem něco koupil na dobírku, jako by v Brně nebylo dost obchodů, jenže já chtěl zrovna ten Seasonic a ten v Brně není. Ach jo, smůla se mi lepí na všechno. Kolikrát já si řekl, že na dobírku už nikdy, rok jsem to vydržel a zase náběh :-(
ak by si velmi moc chcel, tak ja mam AGP pocitac, v ktorom by ta grafika mala chodit flawless (kedysi som ju tusim aj chvilu mal) ... pripadne sa ozvi, cely vikend mam cas
-
Citace:
Původně odeslal MadCap
ak by si velmi moc chcel, tak ja mam AGP pocitac, v ktorom by ta grafika mala chodit flawless (kedysi som ju tusim aj chvilu mal) ... pripadne sa ozvi, cely vikend mam cas
Díky MadCap-ovi jsem zjistil, že vada je v kartě, ani s jeho výborným zdrojem se nechytla a neustále hlásí totéž, že není připojen externí kabel napájení. Zběžná prohlídka karty však nezadala záminku, že by byla poškozená, vše vypadá perfektně.
-
nazdar lidi,
zkoušeli jste někdy jestli náhodou nemáte povolený molex?! Takže třeba nemá dostatečný přítlak na kontakty a neteče proud!
-
ja osobne podozrievam konektor na karte, ale to chce poriadne premerat a na to som nemal nastroje. Molex z mojho zdroja je urcite v pohode, pretoze som ho zobral z grafiky co mam bezne a neni vobec vychodeny ;)
-
Skus sa spytat Mymaka, ci by na to nepozrel.
-
Citace:
Původně odeslal Rainbow
Skus sa spytat Mymaka, ci by na to nepozrel.
Za chvíli za ním jedu.
-
vypada to spatne - detail GPU: http://sweb.cz/Mymak/x800core.jpg - imho shorel kousek spoje ... foceny pres lupu, aby to bylo aspon trosku videt
zkusil jsem to blejsknout znovu, bez lupy: http://home.karneval.cz/0399457101/detail.jpg
-
Počkej, není to ten spoj, co se s ním "odemyká" zbývající zamčená pipelines? Protože to jsem dělal já. Ten spoj je fyzicky přerušený laserem a já ho spojoval "vodivým grafitovým lakem". Na funkci karty to ale nemělo vliv, protože zrovna tenhle kus prostě odemčít nešel. Podle fotky to vypadá, že je to ono. Už si to nepamatuji.
http://www.svethardware.cz/art_doc-C...300505096.html
Jo, je to ono, jiný spoj tam není. Toho si nevšímej, to je ten bastl od grafitového laku.
-
Citace:
Původně odeslal Aliencz
Počkej, není to ten spoj, co se s ním "odemyká" zbývající zamčená pipelines? Protože to jsem dělal já. Ten spoj je fyzicky přerušený laserem a já ho spojoval "vodivým grafitovým lakem". Na funkci karty to ale nemělo vliv, protože zrovna tenhle kus prostě odemčít nešel. Podle fotky to vypadá, že je to ono. Už si to nepamatuji.
Aha, tak to bude ono, nic jinyho podobnyho tam neni :) ... takze musim badat dal. ;)
-
Klidně to otři lihem, stejně to nefunguje (to odemčení). Mě už se to kvuli očištění nechtělo znovu rozebírat :-) ..... bádej, díky (to bude drahý :-) )
-
Citace:
Původně odeslal Aliencz
Klidně to otři lihem, stejně to nefunguje (to odemčení). Mě už se to kvuli očištění nechtělo znovu rozebírat :-) ..... bádej, díky (to bude drahý :-) )
tak jsem to nechal jak to je - lih je drahej ;)
no a ted premyslim, co si rict za opravu, ponevadz karta uz slape :p
-
Citace:
Původně odeslal Mymak
tak jsem to nechal jak to je - lih je drahej ;)
no a ted premyslim, co si rict za opravu, ponevadz karta uz slape :p
a co jej bolo? :)
-
Citace:
Původně odeslal MadCap
a co jej bolo? :)
No byl proflaknutej jeden malickej SMD tranzistor, pristupnej po sundani chladice. Skoda ale, ze se neproflakl poradne, aby to na nem bylo videt. Zkoumal jsem tu kartu hned ten den, co jsem ji dostal, aspon hodinu lupou kousek po kousku a furt nic. Tak jsem ji dal ulezet, dneska jsem na ni cumel znovu - nic. Nastesti nakonec pomohl ohmmetr a toho smejda se podarilo odhalit. No a pak nastalo dalsi kolo zkoumani lupou - tentokrat hledani nahradniho tranzistoru na mem board-cemetery, a zadarilo se. :))
-
Citace:
Původně odeslal Mymak
No byl proflaknutej jeden malickej SMD tranzistor, pristupnej po sundani chladice. Skoda ale, ze se neproflakl poradne, aby to na nem bylo videt. Zkoumal jsem tu kartu hned ten den, co jsem ji dostal, aspon hodinu lupou kousek po kousku a furt nic. Tak jsem ji dal ulezet, dneska jsem na ni cumel znovu - nic. Nastesti nakonec pomohl ohmmetr a toho smejda se podarilo odhalit. No a pak nastalo dalsi kolo zkoumani lupou - tentokrat hledani nahradniho tranzistoru na mem board-cemetery, a zadarilo se. :))
Ty jsi prostě genius :-) Máš moji úctu, obdiv a sníh ti do karibiku budeme dovážet :-) Máš SZ.
-
Citace:
Původně odeslal Aliencz
Ty jsi prostě genius :-) Máš moji úctu, obdiv a sníh ti do karibiku budeme dovážet :-) Máš SZ.
diky, ale s tim karibikem ani snehem jsi to netrefil - mne bude stacit fernet, uzeny, uzenej syr a sterilovany zeli do Recka :p
-
Takže, ještě jsme nevyhráli. Karta už sice v 2D režimu šlape, ale absolutně nezvládá 3D, jakákoliv 3D hra, nebo 3Dmark ji do minuty spolehlivě vyřadí. Takže počítám, že ještě něco dostalo "lupanec" a pravděpodobně nedostává potřebnou šťávičku. Nevíte někdo o nějakém testovacím prográmku - utilitě, která by dokázala spolehlivě určit o jaký problém HW jde konkrétně?
Mymáčku, mám ji v práci, tak jak odpoledne pojedu domů, tak bych Ti ji rovnou hodil na druhé kolo opravy. Předem moc děkuji, Fernet už je objednán, s uzeným to bude horší, ale máš u mě předobjednaný domácí "korbáčiky" přímo ze Slovenska. 50ks bude stačit? :-) Jak tam pojedu, tak Ti je potom vezmu a doručím :-) To abys měl motivačku :-)
-
Takze znovu prohlednuto, promereno -> nic nenalezeno -> prepastovano (Arctic Ceramique) -> vrazeno do meho kompu viz podpis -> 3dmark2001, 3dmark03, pak pul hodiny Trackmania -> no problemo amigo. Catalysty 6.5, vse na default. Bud to bylo spatnym namazanim, a nebo mas nejakej problem u sebe. :?:
EDIT: a to bych nebyl overclocker, abych ji nedal jeste trochu pokourit ;) - takze jsem ji taktnul z 475/450 na 525/500 a s chuti si holka prosla 3x za sebou 3dmark03 (teplota GPU podle grafu Atitoolu pritom neprekrocila 80 stupnu)
-
Citace:
Původně odeslal Mymak
Takze znovu prohlednuto, promereno -> nic nenalezeno -> prepastovano (Arctic Ceramique) -> vrazeno do meho kompu viz podpis -> 3dmark2001, 3dmark03, pak pul hodiny Trackmania -> no problemo amigo. Catalysty 6.5, vse na default. Bud to bylo spatnym namazanim, a nebo mas nejakej problem u sebe. :?:
EDIT: a to bych nebyl overclocker, abych ji nedal jeste trochu pokourit ;) - takze jsem ji taktnul z 475/450 na 525/500 a s chuti si holka prosla 3x za sebou 3dmark03 (teplota GPU podle grafu Atitoolu pritom neprekrocila 80 stupnu)
tiez mam doma AllinWonder R9800Pro - odislo to minuly rok na LP - bol tam chladic Arctic Cooling...nemrkol by si aj na tu kartu???
-
Citace:
Původně odeslal Mymak
... a to bych nebyl overclocker, abych ji nedal jeste trochu pokourit ;) - takze jsem ji taktnul z 475/450 na 525/500 a s chuti si holka prosla 3x za sebou 3dmark03 (teplota GPU podle grafu Atitoolu pritom neprekrocila 80 stupnu)
Proboha už ji nechej, nebo mi ji už nevrátíš :-) P.S. co ten hadřík, byl Ti k něčemu?
-
Citace:
Původně odeslal Laci
tiez mam doma AllinWonder R9800Pro - odislo to minuly rok na LP - bol tam chladic Arctic Cooling...nemrkol by si aj na tu kartu???
No sice je to tu tak trochu OT, ale kdyz ji dostanes na LP do Nedvedice, muzu se na ni mrknout ... ale slibit ze bude fungovat nemuzu.
Citace:
Proboha už ji nechej, nebo mi ji už nevrátíš P.S. co ten hadřík, byl Ti k něčemu?
:mweheh: ... ten hadrik se tvaril ze jede, ale jen nastojato, pak jsem cachroval s elektronikama, a uz se mu nechce vubec ... takze ho necham ulezet a mrknu na nej pozdeji ;)