-
Posta - dorucovani jinemu prijemci
Zdravim,
je to mozna trochu OT, ale urcite sem taky patri..
dva konkretni pripady:
1) prijdu domu, ve schrance papir ze mam balicek u nahradniho prijemce - sousedky o patro vys, chvili marne premyslim co to muze byt, pak jdu zazvonit a ptam se ze jim neco pro me prislo. Prej jo, ale je to vetsi krabice a nevedeli co to je, tak to dali dolu do kocarkarny (panelak). Zacina ve me narustat neprijemne podezreni a mrazeni v zadech. Kocakarna je pochopitelne otevrena a cele odpoledne tam beha dorost z naseho vchodu, nastesti je krabice v poradku. Doma se moje podezreni potvrdilo - od F-B me prisla opravena zrcadlovka 20D. Fakt jsem myslel, ze me budou omejvat :mad:
2) stejnej pripad, ale tentokrat dokonce i bez oznameni do schranky, navic doporucena zasilka, vecer u nas zvoni po 22h nejakej chlapek co se predstavuje jako nas soused a dava mi balicek, kde poznavam svou objednavku z Oehlingu za cca 5k :o
A ted mi nekdo reknete co delat, kdybych a) nemel poctiveho souseda, nebo b) v kocarkare si nekdo udela z meho fotaku za 30k kopaci mic..
- posta je z toho venku, zasilku "regulerne" nekomu predala
- firma je v klidu, odeslano, potvrzeno
- soused/ka sice asi by mela nejakou zodpovednost, ale zase jak on(a) k tomu prijde ?
- ja mam smulu, protoze nebudu mit bud nic, nebo rozmlacenej balik
A jak se proti tomu branit ?
- Oehling jsem hned kontaktoval, omlouvali se, ze to je chyba PPL, oni za to nemuzou
- Posta je ..... (radeji bez komentare), tam je zbytecne se snazit neco domlouvat
- Obehnout vsechny partaje ve vchodu a durazne je varovat aby neprijimali moje zasilky, jinak jim hrozi odpovednost za ztratu/poskozeni veci ? :o
-
Re: Posta - dorucovani jinemu prijemci
Ked je raz zasielka doporucena, tak sa moze posta/PPL na hlavu postavit, nedorucila to osobe, ktoru ma napisanu ako adresata, takze musia cvakat skodu.
-
Tak to bych si stežoval příslušným orgánům pošty. Asi bych byl straasne nasranej a zlej, na tvem miste
-
Obavam se, ze dokud se neco opravdu nestane, s "nasi" postou nic nehne :-(
Tim myslim ze Blanenska posta je unikum, historky s nima by vydaly na mensi knizku. Navic je nemozne se na necem domluvit.
Je to ale od veci, tak za vsechny pripady jenom jeden - celkem mesic! jsem se snazil, aby me dorucili predplaceny casopis. Manzelka je na materske, takze doma, presto jsme tam nasli vzdycky jen listek "nezastizen", nikdo se neobtezoval ani zazvonit. Po mych celkem 3 urgencich se nic nezmenilo. Pak jsem si tam musel postupne 4x dojit osobne (a opravdu maximalne vytocenej), ale nic nemeli, protoze vse pry uz odeslali zpet jako nedorucitelne! Naposledy najednou odnekud vytahli vsechny zasilky mesic zpet (?!?!) a jeste se rozcilovali, ze jsem si je nevyzvedl. Jenom doplnim, ze vsechno bylo STEJNE cislo, ktere mi na moji prosbu a zdarma byli ochotni znovu poslat z jiste nejmenovane redakce, za coz jim patri muj dik. Vzal jsem si jedno cislo, ktere mi patrilo a zbytek jsem jim rekl at laskave vrati - ta postacka zrejme kouka s otevrenou pusou jeste dnes :-(
Ale to je OT, s tou doporucenou je to tedy asi jasne - je to na vrub dorucovaci spolecnosti, ale jak zabranit tomu, aby posta nedala jinam obycejnou zasilku (kdyz uz to firma tak posle) ?
-
Citace:
Původně odeslal Aigor
..., ale jak zabranit tomu, aby posta nedala jinam obycejnou zasilku (kdyz uz to firma tak posle) ?
imho ich treba poriadne oprat v "Obcanskem judu" alebo podobnych relaciach.
-
Hmm, predne ten kdo balik prebere to nejspis i podepise => dorucovatel by tezko dokazoval, ze balik dorucil adresatovi => skodu by hradil on.
Jinak sem si nechal poslat fotak na brachu, jelikoz to byl darek, a bracha nedostal ani oznameni o ulozeni zasilky, dostal az !! druhou !! upominku. Kdyz sme to sli vyzvednout, mela tam balik jeste jeho manzelka a oni mu o odmitly vydat, presto ze to byl obycejnej balik poslanej na dobirku. Kupodivu, doporucenej dopis daj klido sousedovi.
Zajimavy, ze kdyz si necham neco poslat na sebe, mam oznameni o doruceni vetsinou druhej den ve schrance, muzu si to jit jeste ten den vyzvednout a daj to komukoli, kdo je ochoten za to zaplatit.
-
Citace:
Původně odeslal Jezevec
...Jinak sem si nechal poslat fotak na brachu, jelikoz to byl darek, a bracha nedostal ani oznameni o ulozeni zasilky, dostal az !! druhou !! upominku. Kdyz sme to sli vyzvednout, mela tam balik jeste jeho manzelka a oni mu o odmitly vydat, presto ze to byl obycejnej balik poslanej na dobirku. ...
Ja som si z f-b nechal poslat zrkadlovku normanou dobierkou... Po cca tyzdni som sa zacal vypytovat u f-b, ze co s tym je, zistil som, ze CR opustil balik do cca 36hod po odoslani a nakoniec som siel robit bordel na vlastnu postu, pretoze tam vyse tyzdna stal, neboli mi schopni dorucit oznamenie a ked som ho preberal, tak som musel podpisat vyhlasenie, ze ho preberiem aj ked som dopredu nevedel cenu (pretoze ju akoze mohla vyratat podla kurzu az ked si bola ista, ze jej zaplatim)... Takze asi tolko k poste... :rolleyes:
-
Koukam, ze v tom nejsem sam...
ad Jezevec - tohle je u nas naprosto normalni, mam pocit ze zalezi na tom jak se ktery dorucovatel vyspi :-(
Dulezita otazka: Ma posta odpovednost za doruceni obycejne zasilky ? a do jake vyse ?
Nedavno jsem totiz potreboval neco pojistit a kamaradka, co nejakej cas brigadnicila na poste me presvedcovala, ze tohle je velkej humbuk, normalni zasilka skoro nic a pojisteni muzes mit do xxx, ale jejich odpovednost je silne omezena (hlavne u nefiremnich zasilek). Nakonec mi vyslo nejlevnejsi zaplatit nekomu benzin + neco na cestu a zajet na druhou stranu republiky osobne !
-
http://www.cpost.cz/jetspeed/portal/...itle=0&pgtyp=P
Tady je myslim vetsina odpovedi na to jak funguje CPosta.
-
Je to o lidech.
Pokud by se jednalo o opakované případy, udělal bych tam být postižený pěkný bordel, ale uvažte, že i pro poštu pracují ochotní a zodpovědní lidé a i ti se můžou splést...
-
Problem je hlavne v tom, ze rvat na ne na poste je uplne nanic, protoze to sou lidi, ktery zadny zasilky nedorucujou, sou to obycejny kancl krysy.
-
Citace:
Původně odeslal Jezevec
Problem je hlavne v tom, ze rvat na ne na poste je uplne nanic, protoze to sou lidi, ktery zadny zasilky nedorucujou, sou to obycejny kancl krysy.
Trefne .o)
Ale vzdy je moznost zavolat si vedouciho, z meho laickeho pohledu tam od toho vedouci jsou :-)
-
U nás je to tak, že doručovatelé balíky (ani malilinkatý balíčky) naproto ZÁSADNĚ nenosí, jen mechanicky hoděj do schránky dopis, že tě nezastihli a je to pro ně vyřízený. I když pokaždé ("pro zkvalitnění služeb" :mweheh: ) na tom lísku zatrhnu, že sem rozhodně byl doma, tak se vůbec nic neděje.
Ale jak vidím, tohle je ještě ta lepší verze, kdyby to dali někomu jinýmu to bych rostl.
To že si může vyzvednout vaši dobírku na poště, to mi nepřijde zas tak divný, s vaším vozíkem v supermarketu taky může odjet kdokoliv, kdo to zaplatí (kdyby se mu třeba nechtělo vybírat zboží a to vaše by se mu líbilo :) - to by dokonce ani nebyla krádež). Ale on se najde málokdo, komu by se moje zboží hodilo a tak se ani moc nevyplatí ho krást.
Jinak dobrej rofl sem měl minule na poště ... došel mi balíček, byla tam taková hezká slečna a řekla:
"Je trochu pochroumanej, asi na něm byl nějakej větší balík. Ale úbytek na váze není :) "
"Hmm, tak to je super, ještě že si nenechávám posílat křišťál"
-
Doručení balíku je v ceně poštovného, takže pošta tím, že nechá pouze oznámení, aniž se balík pokusí doručit, vlastně okrádá zákazníky. Je sice možné objednat si telefonicky opětovné doručení, ale pokud neproběhl první pokus, je to trochu od věci, všechny tyto náklady by mělo pokrýt poštovné.
U nás to bylo tragické, balíky vůbec neroznášeli/nerozváželi, ve schránce se vždy objevilo oznámení, přestože byl celý den někdo doma... Od určité doby však začali vše korektně doručovat až domů. Od doručovatelů jsem se dozvěděl, že u nich pár lidí vyhodili... Důvod jejich vyhazovu neznám, ale předpokládám, že si asi někdo (víc lidí) postěžoval na správném místě...
-
Když to tady tak pozoruju, tak bych doporučoval postup "zpracuj si svého pošťáka"... Onehdá tady pracovala taková extréééémně líná doručovatelka. Kromě penzí důchodcům nedoručovala zdaleka nic, ani doporučenej dopis (to podotýkým, že jsme činžák s výtahem)... Jednou takhle jdu z venku, máma čekala důležitej dopor. dopis a byla kvůli tomu doma jak to šlo dlouho, než musela OPRAVDU odejít... A pak jsem měl "hlídat" já... No co budu povídat... Paní doručovatelka mě zrovna minula ve dveřích baráku... Já otevřu schránku a tam "adresát nezastižen" a obligátní "papírek"... Vylezu ven a ačkoli nejsem normálně nijak extrémně protivnej člověk, tak jsem velmi klidně, ale velmi nepříjemně paní doručovatelce oznámil, že teď ať kouká padat s tím dopisem k nám před dveře bytu a tam ho doručí, že protentokrát ještě na tuhle malou "příhodu" zapomeneme, nicméně jestli ji ještě takhle "nachytám" příště, tak budu otravovat její nadřízený tak dlouho, dokud nebude zametat veřejný hajzlíky....
No a voila, od té doby už zmíněná doručovatelka až do svého "převelení" doručovala jak na drátku :D
Takže souhlas, je to o LIDECH. Nevím, co je na tom pravdy, nicméně kamarádka dělala brigádu na poště a co tak vím, tak někteří doručovatelé si už pěkně v teple u kafíčka ty "oznámení o uložení zásilky" předepíšou rovnou v kanclíku a pak jenom rozházejí papírky, čili s sebou ty dopisy nebo balíky ani netahají...
-
D_a_v_i_d:
to je hezky, ale to by fakt musel mit clovek stesti a dorucovatelku "chytit na miste", jinak jednou jsme ji schvalne sledovali z okna a v "rozvazeni baliku" jsou neuveritelne rychli. Zazvoni na polovinu zvonku najednou, do zvonku se s nikym nebavi, vbehne dovnitr, nahazet listecky "nezastizen" a za dalsi dve sekundy uz uhani dodavkou pryc.
Na me byli dokonce jeste v telefonu drzi, kdyz sem ironicky poznamenal, ze pokud me nekdo "nezastihl", ma pouzit zvonek. Vedouci me zacal tvrdit, ze jestli me nezvoni zvonek, mame si ho nechat spravit. Pravda, po tretim upozorneni uz tolik humoru nemel.
Jako jedinou moznost asi opravdu vidim bod c.10, viz BlackMC
-
jj Dejve, tvoje metoda funguje, mohu rici z vlastni zkusenosti. Jinak vim o znamym, co mu taky "nebylo dorucovano" a nastesti to byl kultivovanej clovek, kteryho na poste znali lidi za prepazkou jako velmi prijemneho pana ve strednich letech. Nicmene jednou to uz fakt nevydrzel, prisel na postu a te dame za prepazkou oznamil, ze s nimi je spokojen az na toho "zasranyho zkurvenyho curaka, co mu nedoruci dopis od soudu i presto ze sedi celej den doma na prdeli a ceka na to. a ze estli se to bude opakovat, tak si na nej pocka a rozkope mu drzku tak, ze ty zuby neposbira." a ejhle, problem solved :-).
nicmene to je asi ten nejdrsnejsi pristup, co se tyce treba PPL, tak mi jednou mela dorazit zasilka s vecma na testy. byl to 320GB Western Digital NetCenter, bratru tehdy za nejakych 8-9 tisic. Manik od PPL si jednou nohou drzel vytah, ja hoslysel prijet, takze jsem automaticky vykouk ze dveri, usmal se, prohlasil "no vida!" a on mi ten balik dal a hend zas nastoupil do vytahu a odjel!!!! na nic se nezeptal, ani jak se jmenuju, proste mi dal do ruky balik za 9 tisic a uz sem ho nevidel!!!!
-
Ja postu resim jinak, protoze s postou v me prazske ctvrti mam ohledne rychlosti a kvality dorucovani taky jen ty "nejlepsi" zkusenosti.
Priklad - mel jsem na one poste mou byvalou "vicnezkamaradku" a tim padem, kdyz mi neco prislo, tak automaticky posilala SMS "prijd si pro balik" :)
Ted uz tam sice nedela, nicmene zvykl jsem si na tenhle zpusob - mam na postu telefon, kdyz mi nekdo potvrdi, ze balik dejme tomu vcera odeslal, tak ja za dva dny rano telefonuju na postu a ptam se, zda tam nemam balik ci dobirku na moje jmeno. Takhle to vzdy rano opakuju, az se dockam a pro balik si hned osobne dojedu.
K tomu prave obvykla situace - mam balik uz cca. tejden vyzvedlej a prijde mi teprve oznameni do schranky. Pokud bych mel na baliku lhutu doruceni treba do 7 dnu a pak doslat zpet, tak pulka baliku putuje zpatky ke svejm puvodnim majitelum, driv, nez si je bez telefonu na oznameni zjistim.
To je samozrejme mozny proto, ze mam postu skoro za rohem a ze si tam muzu zaparkovat autem, pokud mi prijde neco vetsiho, co bych rucne tahnul jak trezor.
Kdo ma postu daleko, nedisponuje autem nebo je kazdej den od rana do vecera v praci a nema moznost si tedy sam vec vyzvednout je v riti, to potom chapu...
Ale abych nekritizoval, diky tomu, ze jsem mel na poste znamou, vim, jak to funguje u nich a delat postaka neni urcite zadny med. Za ten minimalni plat musej treba jeste donaset a davat do schranek reklamu (nevim jak ted, ale kdysi mela posta takhle nasmlouvany ksefty), je jich malo (postovni okrsek je sice furt stejne velikej na jednoho dorucovatele, ale nekdo z papalasu posty jaksi nepostrehl, ze objemove je posty a dorucek treba 10x vice nez bylo a jeste treba musej cpat ty reklamy), jejich okrsky (bavil jsem se se slusnou a prijemnou dorucovatelkou v okrajovy ctvrti, kde ted bydlim) jsou nekde hooodne veliky a nikoho nezajima, ze kdyz si dala na pas krokomer, vyrazila na dorucky, tak vecer mela nachozeno asi 50km - coz neni moc lidsky behat denne, takze pouziva babetu, do ktery si sama plati benzin. Zamestanavatel to "jako" nevi, jelikoz prej svoje dopravni prostredky pouzivat nesmej, tim padem pri pripadnem urazu ji zamestanavatel nebude odskodnovat ani platit, protoze porusila jejich predpisy roznasky, ktery jsou tolerovany, "jakoze" se o tom nevi atd atd.
Opet to neni obhajoba slendrianu, linejch dorucovatelu a bordelu na poste, nicmene uvedomme si, ze klasickej postak (ten kdo skutecne smajda po ulici a celej den dorucuje zasilky vseho druhu) je taky jen clovek a neni to zrovna zazivna, dobre placena a jednoducha prace. A pokud nekdo praci k obzive potrebuje, pak musi delat treba postaka, ikdyz ho to nebavi.
Mimochodem, sahneme si do svedomi, jsme tu vsichni, pro ktere je prace konickem, jsme za ni dostatecne ohodnoceni, obcas ji nekde treba neodflinknem nebo si zaridime neco mimo praci? Bez cervenani reknu, ze minimalne jeden az dva body obcas splnuju, takze kdo je bez viny, at hodi kamenem... (akorat, ze nejsem postak a tedy na mne nikdo nenadava, ze mu nedorucuju baliky... :) )
Nicmene uznavam, ze pokud bych cekal treba fotak za 30kkc, dali ho do ruky my priblbly sousedce a ta mi ho pekne odnesla do volne pristupny kocarkarny, tak bych asi taky nevedel, koho zaskrtim driv, jestli sousedku, nebo dorucovatelku ... :)
-
Nedorucovani baliku je u nas klasika. Ze 4 ridicu co znam je to tak pul napul, dva korektni a dva vyplnovaci listecku. Blbe je, ze se ani neobtezuji ten listek do schranky hodit, ale nechaji ho dorucit druhy den postackou.
Mam uz naucene se ve stejny den v 5 hodin presunout na postu a pozadat na prepazce o kontrolu baliku v pocitaci a vyzvednuti baliku.
-
Když jsem loni na jaře v CC reklamoval zdroj, RAM a desku, vyšlo mě levněji si do té Prahy z Plzně zajet (žluťásky) a zaplatit si metro, než to posílat poštou (a to dokonce výrazně). Navíc RAMku a zdroj jsem měl ještě ten samý den (pondělí) kus za kus, desku mi ve čtvrtek přivezl opravenou spolužák z Prahy. A v pátek jsem měl doma zas funkční PC. Tož asi tak.
Na poště máme od jisté doby PO BOX a je také dán přísný zákaz dávat nám poštu do schránky v paneláku místo POB. Nicméně od té doby nebyl už jediný problém.
(pfuj, hrozná skladba vět)
-
to ze posta nedorucuje baliky...no uz jsem si zvykl...ale jednou jsem objednaval DVD prehravac (darek) - doruceni firmou RAVI-Express...(chtel jsem se prave vyhnout bajecnym sluzbam Ceske Posty)
prisel mi mail, ze zbozi bylo vyexpedovano, ale balik porad nikde. Zavolal jsem do RAVI, ze tam mam balik a kdy ho muzu cekat....a odpoved me uplne dostala "neprisli mi ridici do prace, nevim kdy to dorucime" !! nakonec jsem si musel pro balik dojet do jejich depa!! (jen na okraj...doruceni nebylo na me (na mamku), ale presto mi balik dali)
-
Docela bych uvital, kdyby posta system oznamovani trochu vylepsila a oznameni posilala treba mailem, aby clovek o baliku vedel hned. Neni nic prijemnejsiho, nez najit v patek ve schrance oznameni, ktere se dalo vyridit cestou domu a lze bohuzel vyresit az po vikendu, kdy na to nebude cas ...
-
Ono trbas kdyz mi nekdo posle obchodni balik, tak se muzu na netu podivat "kde je", jenze se tam vetsinou dovim max podaci postu a pak az "doruceno", kdyz mam balik uz tejden doma.
-
Ted jse si precetl ty jeji ujednani a nestcim se divit viz. text
Citace:
- Adresát si může u kterékoliv pošty vymínit, že jemu adresované poštovní zásilky a poštovní poukázky mají být dodávány jen jemu, nebo že mají být dodávány jen osobám zdržujícím se v jeho bytě.
- Pokud adresát nezvolí postup podle bodu 10. a pokud to neodporuje smlouvě uzavřené s odesílatelem, podnik může v případě jeho nepřítomnosti v bytě v době dodávání dodat poštovní zásilku nebo poštovní poukázku i jiné vhodné osobě, zejména sousedovi apod. V takovém případě vloží do adresátovy domovní schránky oznámení o tom, komu a kdy byla poštovní zásilka nebo poštovní poukázka dodána.
A ja si myslel ze pokud to clovek vylucne nepovoli tak nesmi nic takoveho delat. BTW o ruceni v pripade traty ani slovo
-
Citace:
Původně odeslal Jezevec
Ono trbas kdyz mi nekdo posle obchodni balik, tak se muzu na netu podivat "kde je", jenze se tam vetsinou dovim max podaci postu a pak az "doruceno", kdyz mam balik uz tejden doma.
mno ma nedavna zkusenost s cp obch.balikem z czc hovori tak, ze kdyz sem druhy den na webu videl "balik je prave dorucovan", tak mi za hodiny zaklepal na dvere postak s balikem :-D. a opravdu to pekne sedlo na sebe, den predtim tam bylo neco jako , ze balik je dorucovan na postu PSC xxx xx.
-
jednou sem šel vyzvednout balík na poštu a ženská mě řekla že mám dojít zejtra že jí nejde počítač...předemnou byl týpek co šel podat balík s grafikou kterou musel nutně ten den poslat kvůli záruce...tak, týpek řek že to zkusí spravit...zapojil zpátky klávesnici a jelo se dál:DD jinak doporučený dopisy taky nechávaj doma komukoliv...je to protože pošťačka je otcova známá a může to přijít do ruk max rodině :)...jednou mi dovezlo PPL balík a s klidem ho dali sousedovi kterej ho nechal stát před vchodem....to by mě zajímalo kdo by z toho měl problémy
-
jen takova poznamka - dorucovatelka, ktera vam nosi noviny / dopisy NEDORUCUJE baliky, o to se staraji balikari (styl neco jako PPL) - kazdy ma sve auto a rajon ve meste a ten si musi objet. Alespon tak to funguje u nas, takze v pripade baliku dorucovatelka opravdu za nic nemuze ;). Co vim tak se nekdy muze stat, ze balikar toho ma tolik, ze nestihne predat vse v jeden den a dorucuje vetsinou druhy.
A pokud bydlite v panelaku, tak je to jeste jasnejsi. Pokud se nedostane do vchodu, kde mate schranky, tak jak ma vlozit oznameni o ulozeni?
"Doporuceny dopis" mohou dat tusim komukoliv z rodiny
Dopis "do vlastnich rukou" pouze adresatovi
pozn.: NEJSEM ZAMESTNANCEM CESKE POSTY!
-
tak si taky pridam :).Cekam celej den na to kdy dorazi redukce pro hpps abych moch testovat, pul jedenacty nic, v jedenact najdu papir ze je naposte.Ok, v jednu se vydam napostu, poprosim si o balik, a ejhle, prej sem moc rychlej a jeste to nema v pocitaci, at si prej pridu potreti hodine, kdyz sem se tam dostal po treti hodine, na balku napsano nezastizen, oznameno.Na otazku jeslti si ze me delaj srandu kdyz sem byl celej den doma a na balik mi napisou nezastizen oznameno mi odpovedeli za balik tady dopoledne jeste nebyl, ze byl na hlavni poste.
-
tak vcera se me stala zajimava vec:
zazvonil zvonek tak zacnu kecat do mluvitka co je u vchodu. a typek ze ma balik pro pani XY a ze ho u me necha a ji da do schranky vzkaz ze je u me. tak sem mu rekl ze ani omylem ze nejsem uschovna a ze si pani bud dojde nebo holt bude muset dojit znova on, pripadne at ji ho necha u schranek pokud chce, ze pokud ma duveru ke me nechapu proc by ji nemel met ke zbytku baraku. on ze pry to jen tak polozene nechat nemuze ze potrebuje podpis ze to nekdo prevzal (vcelku drzost dle me chtet po nekom uplne cizim - ani nevim zda ta zenska u nas bydli - podapsat neci zasilku). dsnazil jsem se mu tak nejak argumentovat ze takove jednnani nepovazuju zrovna za spravne ale on furt mlel jestli bych mu nesel otevrit barak aby si obehnul byty zda by to u sebe nekdo nenechal. tak jsem ho poslal do rite.
sem me nechtelo verit kdyz sem tady cetl podobne zkusenosti
-
Obdobne zkusenosti mam i ted po prestehovani do Brna-komin. Po stehovani jsme objednali plno harampadi na dovybaveni a odpovidalo to cca 1-2 baliky denne po cely tyden. Vysledek ? 1 doruceny a to az posledni den a zrovna to bylo PDA, ktere jsem potreboval nejmene. Jeste mi typek tvrdil, proc nejsem doma, ze tam mel vcera nejaky balik pro me. Ptal jsem se v kolik hodin a co ty predchozi, ze jsem cely tyden doma a uz jen neco brumlal a "najednou" si nebyl vubec jisty a oznameni ? zadne :/ Kdyz se to stalo behem 14 dni jeste asi 3x, tak mi dosla trpelivost porat obvolavat MOOOC prijemne postacky, jestli tam nahodou neco nemam. Jdu tam a zacla mi tvrdit, ze hold nemaji klice od vchodu a kdesi cosi. Hlavne, ze kdyz vidim tuny papiru, letaku, dopisu ve schrankach ostatnich, tak se tam asi kazdy "normalni" clovek dostane. Od te doby uz je to v klidu, protoze uz se s tim asi neserou, prstem promacka vsechny zvonky a nekdo otevre ;)
A co me nejvice sere? Kdyz postak nema penize na zpet. Nevim, jestli to maji nejak osetrene ve smlouve (pochybuji) abych musel mit vzdy presne, ale platil jsem napr. 192kc, dam mu 200 a on pred vchodem asi 10min prohledaval kapsy, auto, penezenku, aby mi z 50niku nahrabal tech 8Kc. Nevim, jestli to dela nasvhal, aby mu lidi nechali dysko, ale pekne me to sere!
-
Já se taky připojím se skvělýma zkušenostma s poštou. To, že nám chodí až druhé výzvy nebo se raději chodíme preventivně ptát na poštu, pokud čekáme balík, to jsme si zvykli. Ale fakt mě už párkrát naštvalo, když mi nebo manželce nedošel předplacenej časopis. Naštěstí jsou v redakcích velmi ochotní a zaslali vždy nový (samozřejmě bez poplatků). Ale co je neřešitelné jsou reklamní akce např. pro zákazníky Yves Rocher. Jsou to kartičky, ktery nejsou v dopise, takže jsou ty akce pěkně vidět a to, že je to na jméno zřejmě moc nevadí. Prostě od založení nám to došlo jen jednou a od té doby nic. Na poště se nedá samozřejmě nic vyřídit, protože oni za to nemohou, a YR to posílat jinak nechce/nemůže. Takže pošťačka si přijde na pár výhod jen tak bokem :mad:
V rodině mám jednoho zaměstnance pošty a raději se o tom nebavíme, protože se vždycky pohádáme o jejich kvalitách...
-
Citace:
Původně odeslal Brogg
Ale fakt mě už párkrát naštvalo, když mi nebo manželce nedošel předplacenej časopis. Naštěstí jsou v redakcích velmi ochotní a zaslali vždy nový (samozřejmě bez poplatků).
Opravte mě, ale mám za to, že předplacené noviny a časopisy řeší od jisté vzdálené doby PNS a ne ČP.
-
Citace:
Původně odeslal fr33k
Opravte mě, ale mám za to, že předplacené noviny a časopisy řeší od jisté vzdálené doby PNS a ne ČP.
Jj, je to tak, ale jako zákazník jedné či druhé organizace jsem nespokojen. Měl jsem to rozlišit a ne to tak zjednodušeně spojit, omlouvám se.
-
Citace:
Původně odeslal fr33k
castecne to je pravda, ale jsou casopisy, ktere stale dorucuje posta...a nekdy velmi "kvalitne"... :rolleyes:
-
Dnes 17.7. mi prisla jiz pry nekolikata upominka o ulozeni doporuceneho dopisu na poste s duvodem nedoruceni nezastizen, samozrejme je to prvni oznameni, ktere doslo, a silne pochybuju, ze jej nekdo krade ze schranek. To by samo o sobe nebylo nic vyjimecneho, kdyby to na cilove poste nelezelo uz 10dnu - od 7.7.
Tak jsem se sebral a jeste dnes jsem bezel vecer na postu, vyzvedl jsem si dopis z VSE, kde mi oznamuji datum zapisu na 14.7. !!! Zaroven se to kryje s faktem, ze zrovna VSE je skola hrozne neochotna a neflexibilni, jako snad jedina skola, o ktere vim, neumoznovala si odlozit datum prjimaciho rizeni, takze, kdo neprisel ten stanoveny den, at uz byl duvod jakykoli, mel automaticky smulu a stejne tak je to se zapisem, kdo se nedostavi, je automaticky vyloucen ze studia.
Docela by me zajimalo, jak bych to resil, kdybych na VSE vazne chtel jit, nastesti nechci, ale kdyz si uvedomim pristup VSE, tak asi jediny, jestli vubec mozny, zpusob by byl soudni spor a uvedomim-li si rychlost nasi justice....
-
Pokud si dobre pamatuju, tak nahrani termin je ti skola povina umoznit ze zakona, pokud mas duvod - napr nemoc. To se netyka zdaleka jen prijimacek.
V tomhle pripade bys ovsem musel zalovat postu. V jinych pripadech by IMO bylo mozne zalovat CR - napr ty nesmysly v zakone jako ze se za doruceni povazuje ulozeni na poste, pricemz se dotycny ani nedozvedel, ze mu neco prislo, protoze mu nikdo nedorucil oznameni.
-
Citace:
Původně odeslal monsoon
....
Hele mě zase prostě někam "zašantročili" doporučenej dopis ze strojárny, že mám platit za další semestr protože už jsem se flákal předtím 2 roky na FEL a tudíž přetahuju standardní dobu +1 rok... Kdybych to sám nevěděl a nezajímal se o to a nešetřil na to chechtáky , tak to nevím, protože ze strojárny ten dopis ODEŠEL, ale ke mně nějak NEDORAZIL. A není ani na poště, ani se nevrátil na školu ani nic... Takže u mě nedávno ČP zase těžce zabodovala... :-/
-
Už jsem to postoval na jiné fórum, ale rád přidám dvě příhody "do sbírky". První je z desátýho července, druhá asi dva roky stará (v té šlo o cca 60 tisíc :-) ):
Před časem jsem si na ebayi objednal několik věcí. Většinou šlo o zboží, které naše české obchody neumějí sehnat (případně se tváří, že umějí, měsíc vám slibujou hory doly a pokaždý, když se přijdete zeptat, jestli už boží dorazilo, tak se vám místo omluvy snaží vecpat nějakou nekvalitní předraženou alternativu, kterou samozřejmě nechcete - jistě to sami znáte). Většina objednaných věcí přišla velice rychle buďto v obálce, nebo jako balíček, který jsem si na poště normálně vyzvednul. Na jednu věc (baterku) jsem ale čekal neobvykle dlouho, koupená byla snad víc než před měsícem (musel bych se podívat), ale stále a stále nic...
Dneska chvíli před půl sedmou (večer), přišla jedna sousedka (stará hodná paní, která chodí o berlích), proč jsem k ní nepřišel pro balíček, že ho pošťačka nechala u ní se slovy, že mi do schránky hodí vzkaz. Krom toho, že v dobu, kdy měla pošťačka přijít, nebyl výjimečně byt prázdný (a nechápu tedy, proč otravovala zmíněnou paní - zřejmě se pošťačka neobtěžovala ani zazvonit a radši otravovala paní, u které měla jistotu, že je doma vždy :roll: ), dokonce ani nenechala slíbený vzkaz ve schránce!
Ale vzhledem k tomu, co jsem si už s poštou zažil, jsem se nedivil. Další překvapení mě čekalo, když jsem si balíček prohlídnul ...je na něm napsáno: 9.6.06: oznámeno - nezastižen. Hmm? Ve schránce nebyl lístek, pár dní poté jsem si byl něco na poště vyzvednout a taky se úřednice netvářila, že by mi měla dát ještě něco. Pod tím je dále uvedeno: 2. výzva - 19/6. Ani na podruhé ovšem nikdo nedal do schránky lístek. A vedle toho, k dovršení dokonalosti, je přilepen návratní růžový štítek s nápisem nevyžádáno a datem 3.7.06. Zajímalo by mě, kdo mohl v pondělí 3. července odmítnout převzetí, když jsem v tento den měl dovolenou a nikdo doma nebyl...
Kdyby tedy zmíněná sousedka nebyla tak hodná a balíček nevzala, pošta by ho vrátila odesilateli a já bych přišel jejich vinou zhruba o 900Kč... (není to sice příliš závratná suma, ale když o ní můžete jen tak přijít cizí neschopností...?)
-----
Když jsem ještě psal články o HW, posílal jsem po jedné recenzi obchodní balík v ceně 60000Kč. Dost se na to chvátalo, tak jsem to ještě odpoledne všechno balil a běžel s tím jak magor na poštu. Úřednice mě ujistila, že se to ještě stihne a že to tam do druhého dne bude, ale že jsem si vyplnil špatný blanket, protože žlutý je pouze na balíky nižší ceny a na tak drahou zásilku musí být použitý červený, aby bylo jasné, že se s tím musí nakládat obzvlášť blablabla. Přepsal jsem blanket, pojistil na šedesát tisíc, zavolal šéfredaktorovi, že to bude mít druhý den u sebe a šel vesele domů. Druhý den odpoledne mi volal na mobil, že to nedorazilo a ani ve schránce není lístek (ačkoli byl celý den v redakci).
Letěl jsem teda na poštu (útěchou mi bylo, že přepisování blanketu nebyla zbytečnost a že se vyšší pojistka vyplatila). Ženština za přepážkou na mě koukala jak na E.T. (co se jako divím, že není obchodní balík doručený do druhého dne). Tak jsem se jí zeptal, za co že to připlácím, když něco posílám jako obchodní balík - prý za to, že bude doručený do druhého dne. Odpověděl jsem jí, že nebyl, že bych to tedy chtěl reklamovat. Zeptala se, jestli se mi to nezdá nějak brzo - hned druhý den a reklamace, jestli nechci pár dní počkat. Znovu jsem se jí zeptal, za co se připlácí u obchodního balíku a pak už mě jen ukázala, kde najdu reklamační oddělení.
U reklamačního okýnka jsem asi čtvrt hodiny čekal, než se vyřešila zákaznice přede mnou. Poté jsem to úřednici vysvětlil, předal jí podací lístek a ona začala volat. Volala asi 20 minut, obvolala asi tři pošty, když mi řekla, že na tý, která zřejmě měla balík na starosti, to zrovna onen důležitý člověk nebere a že tam snad bude za dvacet minut. Jestli by mi nevadilo počkat. Počkal jsem.
Když se dovolala, sdělila mi, že balík byl předaný. Trvalo chvíli, než dohledali v papírech, kdo ho převzal. Pak mi sdělila, že nějaká paní v jakýsi cestovní agentuře (8o) Hned jsem volal šéfredaktorovi, že to je v nějaké cestovní agentuře, která má být někde poblíž. Chvíli nechápal, ale pak jsem mu vysvětlil, že jestli o balík stojí, tak ať jde tu cestovku hledat (ne že bych pochyboval o poctivosti lidí, ale když máte v rukou nepříliš těžký balík v hodnotě 60kKč, který je do vlastních rukou, tak ho asi málokdo bude dobrovolně vnucovat kolemjdoucím :lol: ). Asi za čtvrt hodiny mi volal zpět, že cestovku našel (byla ve stejným baráku jako redakce, ale prý je tam velké množství firem a rozsáhlejší prostory, takže o ní ani nevěděl). Pak ještě chvíli nadával, že pošťák, který balíky přivez, byl líný i zazvonit (cestovka byla v přízemí, tak tam vyklopil balíky pro několik firem, které v okolí sídlily a odjel...)
Stručně řečeno - obchodní balík v ceně 60000Kč česká pošta bez problému předá jiné firmě, jinému člověku a adresátovi to ani neoznámí. ...a ještě odesilatele přemlouvá, ať s reklamací týden počká, že je zbytečný chvátat :roll:
-
joo posta..s tou sme si v praye takz uzil svoje. V te dobe sme dost nakupoval/prodaval na dobirku a to bzlz yeyacatku furt nervz jako kde je balik,kde jsou penize.Klasicky zaclo chodit az 2.upozorneni...mno nelikorat sme volal na postu,tam rekli ze s tim neco zkusi udelat..nicmene dlouho se nic nedelo a pak sme se prestehoval tak nevim..ted sem v brne na vinohradech a zatim pohoda...postacka chodi a zvoni(a mam velmi neprijemny zvonek takze kdyz sem doma tak me vzbudi a malem dostanu infarkt:)) ) a postu mam kousek od baraku...
-
Jak to tady tak čtu, tak bych navrhl univerzální řešení problémů s ČP:
1) mít známou doručovatelku (nejlíp z rodiny), nebo ji minimálně jednou pořádně zdrbnout, aby si mě pamatovala
2) přestěhovat se co nejblíž pošty a pravidelně se chodit vyptávat jestli balík dorazil
3) zlikvidovat všechny sousedy a firmy v okolí, nebo s s nima domluvit aby v žádném případě nepřebírali moji poštu
4) být v telefonickém kontaktu s odesílatelem/příjemcem a vzájemně si potvrzovat odeslání/převzetí pro předcházení problémů
5) všechny zásilky pojišťovat a křehké věci preventivně posílat v nerozbitné kovové krabici vyplněné polystyrenovou drtí
Snad jsem na nic nezapomněl :-(
-
mne chodia obcas veci z ciny/zahranicia (ebay) a sranda je, ze vacsina z toho chodi ako "dopis" (z pohladu klasifikovania to v zahranici tak nejak nerozlisuju) aj ked to je v podstate balicek. Posta je natolko neschopna, ze nemoze dorucit "dopis" ako balik prislusnym clovekom/autom (zenska to tahat nebude a to aj chapem), takze vzdy len donesu listok na ktorom je "velka hneda krabica", "nevoslo do schranky" a podobne :). Este vacsi smiech zazivam na poste, kam pridem, podam listok zo slovami ze to je hnedy balicek (vidim ho tam polozeny v kosi plnom dopisov este aj). Tetuska "jasny" a prehrabava tu KOPU dopisov a po par minutach si vsimne ze tam je balicek :roll: ... radsej uz ani nebudem spominat ako dlho clovek caka na poste, ako tam je nechutne teplo, neni tam kyslik a vsetci za okienkom na vas pozeraju ako "co do <>e od nas chces?" :roll:
-
Tak moja posledna skusenost s postou je, ze mi pred mesiacom nedosiel zo skoly doporuceny list do vlastnych ruk ani ziadny papier, ze nezastihnuty alebo upozornenie o zasielke. Ked som sa v skole o dva tyzdne pytal, tak list nasli a divili sa, preco som ho neprevzal... Dosiel im ako adresat neznamy, prosim pekne.
Taktiez kamos zivnostnik, byvajuci na tej istej ulici, co ja, sa zapisal nedavno v BGS-Levi (velkosklad) a postou mu poslali dokumenty o registracii plus vstupnu kartu, bez ktorej sa do toho velkoskladu blbo chodi a nic mu nikdy nedorazilo.
-
nadavani na postu je sice zdejsi folklor, ale moje zkusenosti nejsou o moc lepsi.
kdybych mel popsat co vsecko sem s postou zazil, tak dostanu banana za tapetovani :D
aspon posledni zkusenost: prestehoval sem se z brna do kurimi a zaridil preposilani posty na novou adresu (za 100 kc/mes). bezne nastavaji 3 situace:
-bratrovi do brna (bydli ve stejnem baraku) dojde jeho i moje posta, me nic
-me do kurimi prijde jeho i moje posta
-a nejlepsi na konec: minuly tyden dosla jeho posta me a moje jemu
to uz me nakrklo (prestala to byt sranda), zasel sem si na postu a zazadal o vraceni penez za nevycerpane obdobi preposilani (jde to max. na 6 mesicu, vycerpal sem 4) a tam mi s asertivnim usmevem rekli ze to nejde.
zaplatil sem si sluzbu se kterou je situace horsi nez bez ni :evil:
EDIT: musim te poste udelat reklamu, jde o Brno-Zabovresky :)
pritelkyne mi rekla ze se mam na cele placene preposilani vykaslat a kdyz mi dojde doporuceny dopis do Brna, staci zavolat na postu a rict jim ze ho chci preposlat do kurimi (je to prej zdarma, nezkousel sem)
-
looool tak v zabinach byvam teraz ale nepride mi ze by bola ta posta vyrazne horsia ako v kralovom poli :) asi si drzia obecne nizky standard v celom brne :D
-
Citace:
Původně odeslal MadCap
looool tak v zabinach byvam teraz ale nepride mi ze by bola ta posta vyrazne horsia ako v kralovom poli :) asi si drzia obecne nizky standard v celom brne :D
<OT>klasicka posta, nedorucuje baliky i kdyz ses doma a podobne finty, na ty sem si uz zvyknul (bydlel sem/bydlim na voronezske asi 6 let, na postu cca 100m, hospoda vedle :D, nevadilo me to),
ale kdyz chces nejakou "nadstandartni" sluzbu kterou prodavaji cca 2x rocne (preposilani)....... tak preju pevne nervy
ale nektere divciny za prepazkou ujdou :)
kdyztak SZ at to tu neza.sirame</OT>
-
Citace:
Původně odeslal MadCap
asi si drzia obecne nizky standard v celom brne :D
[OT]Jen v Brně? To jste ještě nebyli u nás na "divokém západě"[/OT]
Nicméně toto je velký problém a částečně to řeší jen PO BOX na poště a odstranění schránky s upozorněním na tu skutečnost... I tak se ale občas stávalo, že něco přinesli sousedé, nebo že něco pošťáci pohodili na schránky (proto jsme nakonec rezignovali a přimontovali ji zpět). Snad jen díky tomu, že teď máme bližší vazbu na poštu, problémy vymizely.
Zřejmě neřešitelná situace (asi jako s úředníky), bohužel.
-
jo tak zasielka pohodena na schrankach uz bola aj u mna ... kniha za 60$ polozena na schrankach v panelaku pretoze sa ju tetuske nepodarilo narvat do schranky (esteze to moc neskusala a neposkodila ju) ale na postu uz sa jej to nosit nechcelo takze tam proste ostala ... bomba
Na poste mam vzdy pocit, ze vsetci tam maju dojem nadradenosti nad tymi chudakmi co tam chodia pre svoje zasielky, za ktore odosielatel draho zaplatil alebo im tam nosia peniaze za ine zasielky co posielaju alebo poukazky co platia. Bohuzial takmer niet uniku takze si su isty svojou poziciou zmrdi
-
staci trochu naznacit nespokojenost vedouci prislusne posty, a hned se k vam budou chovat jako v bavlnce...;)
i kdyz mozna je to zpusobeno tim, ze k firmam se v pripade problemu chovaji jinak... :rolleyes:
-
tak ked ty u nich urcite nechas nemale $$$ tak to je o niecom inom ako nasrany jednotlivec :\
-
Doufam, ze nebudu moc OT, kdyz se zminim o zkutecnostech s kuryrni sluzbou Ravi Expres. Ve firme jsme na ni presli z PPL (byly nejake duvody) a ted toho vsichni litujeme (a dneskem jsme opet presli jinam).
Baliky maji dorucovat do 24 hodin, x-krat se stalo, ze balik dorucili o den dva pozdeji (zatim mam jenom jednu stejnou skutecnost s Ceskou postou Obchodnim balikem). Jednou ztratili balik s DVD prehravacem za 2500 Kc, pred tydnem ztratili notebook za 25 000 Kc a dneska to vypadalo, ze ztratili balik s navigaci za cca 13 500 Kc.
Vypada to vzdycky stejne, zakaznik zavola po par dnech, jaktoze nema zbozi jeste doma. Volam do nejblizsiho strediska, tam nic nevi, odkazou me jinam, tam taky nic nevi. Clovek zavola treba na tri strediska, ale nikdo nic nevi (prehazujou si me jako horky brambor). Obchodnik pro danou lokalitu nebere telefony z jemu znameho cisla...
U te navigace uz jsem se nastval a jakmile jsem ztropil trochu bordel, hle balik se nasel a ze je pry dnes na rozvazce. Za deset minut volal zakaznik, ze je to OK, ze balik dostal. Za dalsich minut volal ten samy zakaznik sefovi, ze mu misto navigace dorazil tachometr z automobilu. Dle zakaznika mu balik dorucil snedy kuryr s nausnici v uchu. Nic proti snedym s nausnici, ale mam takovy dojem, ze si nekdo z Ravi docela slusne prilepsuje a ze je to sluzba fakt za vsechny prachy. Vlastne se divim, ze jeste existuji, par lidi mi potvrdilo tragickou zkusenost s nimi.
Takze asi tak - nikdy si nezacinejte s RaviExpres a vezte, ze muze byt horsi firma, nez Ceska posta .o)
-
Ja mam zas zkusenost takovoudle, znamy delal zkousky na vejsku a pres prazdniny odjel na 2 mesice do zahranici s tim, ze mi tu necha plnou moc abych mohl vyzvednout na poste dopis ze se (ne)dostal na vejsku. Prijde tedy upozornoneni ze na poste je dopis pro znameho, tak jdu s plnou moci na postu a tam mi reknou, ze dopis je do vlastnich rukou a ze i presto ze mam plnou moc tak mi nic nevydaj. Tak jsem se s nima domluvil aby to vratili do skoly ze ktery to prislo(to mi na poste zjistili ze je to kyzeny dopis). Pak jsem sel na studijni dane skoly a tam mi rekli ze neni problem mi to vydat na moji plnou moc, ze mam jen pockat az se dopis vrati z posty. Tak uz 10 dni cekam a stale nic :? Nejde mi az tak o vysledek, protoze znamy stejne pujde na jinou vejsku, ale spis by me zajimalo, co potrebuju k tomu abych mohl prevzit dopis pro znameho, ktery je urcen do vlastnich rukou :?:
-
mam taky pocit ze potrebujes taku priblblu karticku co sa da na poste vybavit :) ale mozno by si si ju vedel vybavit s tou plnou mocou :D to by bola husta haluz ;)
-
Citace:
Původně odeslal fr33k
Baliky maji dorucovat do 24 hodin, x-krat se stalo, ze balik dorucili o den dva pozdeji (zatim mam jenom jednu stejnou skutecnost s Ceskou postou Obchodnim balikem).
ceska posta obchodni balik je v dorucovani celkem v pohode...u nas nedoruci druhy den tak maximalne jeden balik ze sta...coz si myslim, ze docela ujde. to je tak stejne jak ppl.
-
Citace:
Původně odeslal MEluZíNa
Ja mam zas zkusenost takovoudle, znamy delal zkousky na vejsku a pres prazdniny odjel na 2 mesice do zahranici s tim, ze mi tu necha plnou moc abych mohl vyzvednout na poste dopis ze se (ne)dostal na vejsku. Prijde tedy upozornoneni ze na poste je dopis pro znameho, tak jdu s plnou moci na postu a tam mi reknou, ze dopis je do vlastnich rukou a ze i presto ze mam plnou moc tak mi nic nevydaj. Tak jsem se s nima domluvil aby to vratili do skoly ze ktery to prislo(to mi na poste zjistili ze je to kyzeny dopis). Pak jsem sel na studijni dane skoly a tam mi rekli ze neni problem mi to vydat na moji plnou moc, ze mam jen pockat az se dopis vrati z posty. Tak uz 10 dni cekam a stale nic :? Nejde mi az tak o vysledek, protoze znamy stejne pujde na jinou vejsku, ale spis by me zajimalo, co potrebuju k tomu abych mohl prevzit dopis pro znameho, ktery je urcen do vlastnich rukou :?:
mela by na to stacit bezna plna moc, ale mam pocit, ze ceska posta z nejakeho duvodu chce mit na te plne moci uredne overene podpisy
-
Na CP jsou hlavne magori(doslova), doporucenej dopis nechaj sousedovi, ale balik na dobirku odmitnou dat manzelovi :roll:.
-
neci (a nebudu) se zastavat CP (z mych postu je celkem jasne videt jak moc tuhle instituci/urad mam rad), ale kolega co driv delal reditele pobocky v brne mi na moje narky na CP dycky rekl "posta nebere dotace ze statniho rozpoctu, musi si na sebe vydelat sama, a jakekoliv problemy hned nahlas na prislusnou pobocku, budou se tim zabyvat, a to tak ze rychle, protoze jim jde o penize" /zkusil sem to, kupodivu (no, az tak moc sem se tomu nedivil) bez odezvy - baliky zase nebyly dorucovany, by me zajimalo o ci penize CP jde /
jo, vymluv bylo hodne, od "mame novou dorucovatelku" (v te dobe ji mely uz asi 3 roky), pres "mame novy system, holt je to pomalejsi a poruchovejsi" (2 roky) a grand finale (uz me znaji :D) je "to vite, obcas se nejaka ta chybicka stane"
jen se divim i usima ze CP este nedosla na skvely napad, a to skoncit v konkurzu a/nebo zkrachovat, jenze to asi neprojde
-
CP ma statem zaruceny monopol na dorucovani korespondence pokud vim. Stiznosti koncej v kosi - osobni zkusenost myho brachy, zavrely se za nim dvere a slysel trhani papiru.
-
Citace:
Původně odeslal riksa
mela by na to stacit bezna plna moc, ale mam pocit, ze ceska posta z nejakeho duvodu chce mit na te plne moci uredne overene podpisy
Tak vcera prislo druhe upozorneni o zasilce a je tam napsano:
"Zasilka je urcena do vlastnich rukou adresata, jeho zmocnence nebo zakonneho zastupce - NE"
"Zasilka je urcena do vlastnich rukou vyhradne jen adresata - ANO"
A jeste je tam popis kdo je zmocnenec a zakonny zastupce. A pokud je zasilka urcena vyhradne adresatovi tak ji predaji jen adresatovi...
To jen tak pro info, uz to nemam zajem resit.
-
Pozerate reportaz Novy? CP dostala 5,5 miliona pokutu za nedorucovanie zasielok a predavanie zasielok inym ludom. To fakt valim oci, ze aspon nieco sa s tym deje.:eek:
-
Citace:
Původně odeslal
tomase
Pozerate reportaz Novy? CP dostala 5,5 miliona pokutu za nedorucovanie zasielok a predavanie zasielok inym ludom. To fakt valim oci, ze aspon nieco sa s tym deje.:eek:
stejne to nezaplati...
-
Mno , me se velice osvedcilo si hlidat postacku.
Jelikoz mi chodi vcelku hodne baliku a dopisu doporucene, tak si je casto vyzvedavam. Ovsem nase mila postacka je prevelice lina a odmita byt projevit snahu.
Ovsem od jiste doby me nema vubec rada >:} , pac mi behem tydne doslo 5 doporucenek (kazdy den jedna) a i kdyz sem mel na odpoledni, tak samozrejme obligatni , adresat nezastizen. Pomohla osobni reklamace u vedouci posty s tim ze pokud to nebude vyreseno u ni, ze jdu o neco vys :)) . S poslednim dopisem (v patek) , sem si na postu uz jenom zavolal a musela si dat jeste jedno kolecko.
Jinak se mi osvedcilo podavat stiznost jako doporuceny dopis adresovany vedouci posty. Pak mate aspon dukaz ze byl prijat a prevzat.
Proste prudit a otravovat co to jenom jde. U me uz to zabira :) .
-
Vypada to, ze se lecos meni, kupodivu mi posledni balik nedorucovali jak bylo bezny dopoledne, kdyz neni nikdo doma, ale ve 4 odpoledne, takze se vpohode prevzal. Zeby tech par M pokuty ?
-
Citace:
Původně odeslal
Jezevec
Vypada to, ze se lecos meni, kupodivu mi posledni balik nedorucovali jak bylo bezny dopoledne, kdyz neni nikdo doma, ale ve 4 odpoledne, takze se vpohode prevzal. Zeby tech par M pokuty ?
vzhledem k tomu, ze je to statni podnik, tak je to jen prelevani penez z jednoho uctu na druhy... :)
btw: nebylo to pred Vanoci ? to meli tolik prace, ze u nas jezdili treba az vecer ;)
-
My sme isli na nasu postu vo Vrakuni s kamosom poslat jej matke do anglicka balik(kluce od auta nahradne), nabijacka na mob atd, krabica o hrane cca 30cm. Dojdeme ze poslat... ona ze no to musi byt tak a tak zabalene a uviazane, tak ok kupime bal. papier aj motuzik, zabalime krasne podame, zaplatime cca 800sk aj s poistenim. Ok. Asi o tyzden dojde kamosovi listok ze nech sa dostavi na postu a tam postarka ze... ona si neuvedomila ze balik do anglicka neviem preco nejde poistit ci co atd... tak sa vratil a peniaze PREPADLI!!! - tie zaplatene. Ale postarka solidna to zaplatila z vlastneho a to poistene zbytocne zaplatene tiez dala z vlastneho... :)
Inak s dorucovanim balikov to u nas ide bez problemov, bud dojde sofer(cernoch, velmi korektny) alebo dojde listocek. Inak stava sa ze dojde listocek ze dojdite si pre list/balicek ale ked tam dojdem tak ze: "este neprisiel" co je zaujimave ale co uz :)
-
Asi záleží hodně na konkrétní pobočce/poštačce, pže já jsem s naší poštou spokojen....spíše jen vyjímečně mi místo předání hodí lísteček, jestli se to stalo jednou, maximálně dvakrát. Jinak spokojenost, od té doby co zavedli i lístečky na poště tak i klid na pobočce
-
Souhlasim s Vama je to o lidech.
- Cekam balik, rano okolo desate koukam z okna kdy se objevi modra dodavka, a hle je tam. Oblekam se, obouvam se, zvonek zazvoni, ja vylezu ven a co nevidim odjizdejici dodavku. A ve schrance onen listecek "nezastizen". Hm parada. Jindy ale zase zvoni treba dvakrat... si nevyberete. Pak tady mame taky postacku ktera hazi doporucena psani do schranky (Spesl obednanej level) kterej couhal na pul ze schranky a mohl si ho kdokoliv vzit... je toho moc.
-
To mě připomnělo, jak minulej týden du z práce a koukám něco zas narvaný ve schránce. Vytáhnout to nešlo, napřed ani otevřít dvířka ne, jak to bylo zapasovaný. Taková tlustá obálka... Když sem to vypáčil konečně ven, moje podezření se potvrdilo až když jsem z toho vytáhl rozlámanej obal na DVD ve tvaru "U" a zkoucenou placku. Naštěstí to prý bylo jenom něco reklamního co sme si prý neobjednávali, tak mě manželka zabránila jít na poštu jim to otřískat o hlavu :mad:
-
Tak panove, dneska jsem se pekne rozcilil. Vcera mi poslali z CZC obchodnim balikem notebook, ktery byl zaplaceny prevodem z uctu, takze bez dobirky. Dnes jsem byl dopoledne v praci, vratim se po obede, zkontroluju kastlik, jestli tam mam papir, ze mam balik na poste...a nic. Dobra, tak cekam doma jako trubka do pul sesty, nikdo neprijel. Tak jsem se sebral a jedu na postu, a tam mi bylo sdeleno, ze zasilku prebral muj bratr pan XXX. Tak jsem vyvalil oci, protoze ten pan neni zadny muj bratr a bydli v dalsim byte v baraku pode mnou. Spustil jsem tam na tu "prijemnou" pani, jak si jako tohle muzou dovolit, ze ja cekam doma pul dne jak trotl a oni si predaj balik za 20000 Kc uplne cizi osobe, se kterou nemam vubec nic spolecneho a ona zase, ze kdyz je to ve stejnem baraku, ze oni tohle muzou a kdesi cosi, tak jsem ji poslal nekam a sel si vyzvednout balik k sousedovi...Jen pro informaci, byla to posta 31200 - Plzen Doubravka.
-
Citace:
Původně odeslal
Hrady
...
mno nevim jak to je u baraku s vice byty, ale je pravda ze pri doruceni do baraku to muze prevzit kdokoli otevre a pokud nezastihnou tak vyzvednout to muze na poste uz pouze adresat
-
Mne mnohdy ani nedaj dopis pro tatu, ktery ma jen titul navic a jmeno stejne.
Problem je, ze kdyz jmeno opisujou na listek, tak titul vynechaj, takze se tam clovek zene a pak se dozvi, ze mu nic nedaj. :rolleyes:
-
Citace:
Původně odeslal
monsoon
Mne mnohdy ani nedaj dopis pro tatu, ktery ma jen titul navic a jmeno stejne.
Problem je, ze kdyz jmeno opisujou na listek, tak titul vynechaj, takze se tam clovek zene a pak se dozvi, ze mu nic nedaj. :rolleyes:
to snad jen v pripade ze je to do vlastnich rukou ne? jinak ti to musi dat
-
Citace:
Původně odeslal
Pavlis
mno nevim jak to je u baraku s vice byty, ale je pravda ze pri doruceni do baraku to muze prevzit kdokoli otevre a pokud nezastihnou tak vyzvednout to muze na poste uz pouze adresat
no to si snad robis srandu nie? Ja si objednam a zaplatim tovar a niekto koho vobec nepoznam ho prevezme? ???
-
Citace:
Původně odeslal
tomase
no to si snad robis srandu nie? Ja si objednam a zaplatim tovar a niekto koho vobec nepoznam ho prevezme? ???
mno srandu urcite ne, nedavno jsem se na to informoval u postacky i na poste. Pri doruceni do domu cili na cislo popisne to muze prevzit i jina osoba nez adresat. Jak je to u baraku s byty tezko rict, ale asi by to meli predat max nekomu z daneho bytu a ne komukoli z jineho bytu, ale to nevim na to sem se neptal.
Kazdopadne vcera se mi stalo ze jsem prevzal dopis i do vlastnich rukou ktera byla adresovana uplne na jinou osobu. tak nevim jak to na poste maj??
-
Citace:
Původně odeslal
tomase
Mno o tom celej tenhle dred je ;) To je taky jeden z duvodu proc nic neplatim predem. Jednou me to vyslo, podruhy takovy stesti mit nemusim.
-
Zaujimalo by ma co na to hovori zakon. Nechcem aby sa mi jedneho krasneho dna stalo, ze moj tovar dostane niekto iny a nedajboze ho uz nikdy neuvidim.
-
Citace:
Původně odeslal
tomase
Zaujimalo by ma co na to hovori zakon. Nechcem aby sa mi jedneho krasneho dna stalo, ze moj tovar dostane niekto iny a nedajboze ho uz nikdy neuvidim.
viz 29/2000 sb. nerika nic podstatneho, vse pro dodani podstatne ponechava uprave vlastni postovni smlouvy s ceskou postou. takze odpoved je treba hledat tam.
-
Citace:
Původně odeslal
riksa
viz 29/2000 sb. nerika nic podstatneho, vse pro dodani podstatne ponechava uprave vlastni postovni smlouvy s ceskou postou. takze odpoved je treba hledat tam.
Mam takovy dojem (skutecne to muze byt jen dojem, ktery jsem zaslechl) ze jejich vnitrni smernice a system dodavky rika neco o tom, ze mohou zasilku dorucit do domovniho vchodu a predat sousedovi (jak ten je definovany nevim). Pokud chce odberatel zamezit tomu, ze by vec byla predana nekomu z domu, ma postu vyrozumet, ze si tento zpusob dorucovani nepreje a ze zada strikne prevzeti do vlastni ruky. Pak doruceni "sousedovi" znamena pochybeni posty, do te doby ne.
-
Citace:
Původně odeslal
tiktak
Mam takovy dojem (skutecne to muze byt jen dojem, ktery jsem zaslechl) ze jejich vnitrni smernice a system dodavky rika neco o tom, ze mohou zasilku dorucit do domovniho vchodu a predat sousedovi (jak ten je definovany nevim). Pokud chce odberatel zamezit tomu, ze by vec byla predana nekomu z domu, ma postu vyrozumet, ze si tento zpusob dorucovani nepreje a ze zada strikne prevzeti do vlastni ruky. Pak doruceni "sousedovi" znamena pochybeni posty, do te doby ne.
jejich smernice jsou ale pouze a vyhradne jejich interni veci. jestlize maji takovou moznost ve smlouve - i prostrednictvim odkazu na nejake obecne obchodni podminky - pak ok.
-
Citace:
Původně odeslal
tomase
presne tak... ja taky valil oci, kdyz mi prisel balik z USA (rozumej v postovni terminologii dopis), kde logicky nebyla uvedena cena...
jake bylo me prekvapeni, kdyz jsem po vytahnuti listku ze schranky zjistil, ze dopis prevzala nejaka pani XY ze tretiho patra (v celem devitipatrovem panelaku znam jen jedny sousedy a spravce)... docela se bojim, zda vubec nejaky balik dostanu, protoze tu zenskou vubec neznam (a vcera jsem prisel domu cca o pulnoci, takze jsem ji uz nezvonil na dvere)
nicmene na zadni strane listku stoji zajimave veci (prepsano doslova, vcetne diakritiky):
Citace:
Původně odeslal Česká pošta
Ve snaze dodat co největší počet zásilek dodává pošta některé zásilky tzv. náhradním příjemcům, kteří bydli nebo mají sídlo v sousedství adresáta a jsou ochotni zásilky převzít.
Pošta může takto dodat zásilky bez udané ceny nebo s udanou cenou do 5000 Kč a poštovní poukázky do částky 5000 Kč.
Vaše zásilky nebudou náhradně dodávány, pokud tuto možnost vyloučíte písemným prohlášením předaným poště.