Gforce verzus Radeon?
A tet se hadejte.
Co je lepsi.
Printable View
Gforce verzus Radeon?
A tet se hadejte.
Co je lepsi.
Boze... Zase bude flamewar... :roll:
Ale inak jasne, ze je lepsi RADEON (obraz, vykon, TVout, cena...)...
:!:
Mam taky napad -thread zmazat a Martyra na ciernu listinu ;D ;D ;D
A proc Proboha :!:Citace:
Původně odeslal Marek
Chci znat vase nazory a myslim ze to zajima vic lidi.
Myslím, že tady není co řešit. Radeon je jediná možná volba ;D
Ale je dobry,ze tady odpovidaj jen lidi,ktery maji radeona ;D
Lebo ty s nVidiou nemaju cim argumentovat ... :wink:Citace:
Původně odeslal SPYKER
ja myslel ze budete psat nejaky duvody proc je lepsi
No,vono by se neco naslo ;D Treba hezci nazev ;D ;D ;DCitace:
Původně odeslal Manik
Radeon je levnější/cenově výhodnější, poměr cena/výkon je lepší než u srovnatelných GeForce. Kvalita tv výstupu je vždy vyšší, 2d výstup je lepší, 3d kvalita obrazu je taky většinou vyšší, ovladače už jsou celkem bezproblémové, dobrá hw akcelerace DVD/mpeg, dvojitý výstup na monitory, atd atd...
Btw. v hodině španělštiny jsem přišel na toto.... enVidiar = závidět ;D ;D
Ati byli vzdy lepsi na 2d
a 3d grafika nic moc uz se to zlepsilo je ati na 3d grafiku lepsi nez nvidi :idea:
Od R7500 byla Ati plně konkurence schopná..3D obraz je velmi kvalitní. Již to není jak kdysi (když jsem měl Xpert@98).. Kvalita je mnohdy vyšší než u nVidie.
Sak som napisal do zatvorky v mojej prvej odpovedi...Citace:
Původně odeslal Martyr-M
To mne privadi na Otazku myslite ze Ati nahradi Nvidiji :?:
nVidia je nejlepší, má nejlepší karty a nejlepší ovladače - je prostě príma - ale až budu upgradovat kartu tak si koupim Radeona
Těžko říct. Ono záleží na tom jak se to vezme... Myslím si, že tyto dvě firmy to mají tak půl na půl. Jednou ta, podruhé zase ta. A teď je to ATi. ATi taky produkuje dost grafik pro MACy a mobilní počítače..
Hlavně nVidia není schopná vyrobit DX9 kartu (ale komu to vadí) a tak jenom kritizuje (a vůbec to fiasko s G-FX, kritika na adresu 3DMarku - když se žádná GeForce nadostane přez 2000 tak to přece nemůže bejt dobrej bench - hrozně sem truchlil když uřel 3Dfx ale nVidii bych to teď i přál, už se těsim na ATI monopol)
jak vas tak pozoruju tak k tomu muzu rict jen jediny, 3Dfx rulezzzz :-))
kde sou ty casy
Pokud vím tak poslední 3Dfx karty (Voodoo5) nebyly v té době žádné "bomby"..drahé, poměrně slabé, velké... A GeFX prý dělali lidi z byvalého 3Dfx.
Jinak monopol ATi určitě ne!! Ceny by pak šly nahoru, a to přece žádný uživatel nechce..
Voodoo I od Diamondu - 50MHz - klasika
Voodoo II od Diamondu - 92MHz - nejlepší karta všech dob
Voodoo III od 3Dfx - 143MHz - tak ta už měla nějaký mouchy
Monopol ATI jo - vývoj by se zpomalil a nemuseli by sme tak často kupovat novej HW.
svy misto v historii si najde i Voodoo Banshee, povazovana za prvni opravdu 2d/3d kartu, jasne byla tu 3Dfx Rush, ale banshee je banshee :-))
Banche ani Voodoo Rush pro mě nikdy nebyli pořádný Vůdůčka - a vůbec Voodoo 3 se taky nepovedlo - já bych chtěl 3d kartu zvášť i teď (a dělá se mi španě při pomyšlení Geforce FX SLI ;D )
A málem by sme zapoměli na Velocity 100 a 200
jo je toho dost, kdyz si vezmu jen onen SLI mod, to bylo neco, kdyz si vzpomenu jak sem tenkrat nekde cet nejnadupanejsi konfiguraci PII 450, 512MB SDRAM, Riva TNT + Voodoo2 SLI tak slintam jeste ted :-))) komp za vsechny prachy a s kamaradama sme slintali a slintali, pokud me pamet neklame tak u toho psali na teto konfiguraci si tahrajete i zapar let
tomuhle já říkám Vůdůčko
http://www.bonusweb.cz/obrazek/voodoo55004.jpg
tak s tim muzu jen souhlasit, pravy voodoo od opravdovejch tvurcu voodoo, a nebejt zkur***y nvidie ktera ho koupila, uz sem moh mit tuhle krasnou karticku v kompu :-)
Mam sice Nvidii, ale Radeon rulezz
a co by si delal ... takhle mas ceny pomerne nizko ... takze muzes casteji kupovat novy HW ... a muzes testovat co vytahnes zrovna z toho co sis zrovna poridil a za cca pul roku koupis novou vec ... a mas porad co delat ...Citace:
Původně odeslal Caleb
ale kazdopadne abych nezapomnel ... ATI je momentalne proste nejlepsi ... to nikdo nepopre ...
WOW ! :eek:Citace:
Původně odeslal Huvi
Majitel nVidie hovori Radeon rulezz... :eek: :o
Rampage,KyroIII,Xabre2...mozno Parhelia...inac nic.
- zaujimavy podpis - trochu velky ;) bacha na to :roll:Citace:
Původně odeslal Manik
Mam ho zmensit? :?:Citace:
Původně odeslal Mikhaill
taky mam nVidii ... schodou okolnosti to samy co Huvi ... GF3 Ti200 od Leadteku ... proc ne Radeon rulezzz ? neni to snad pravda ?Citace:
Původně odeslal Manik
Plně souhlasímCitace:
Původně odeslal Zdi
Citace:
Původně odeslal Caleb
me je to jedno,ale spis fandim nvidii.Vzdycky tomu slabsimu ;D ;D
No právě tomu slabšímu: ATI ;D
??? ??? ???
No vzpomeňte na doby RageII a Rage Pro - ATI byla vždycky dost OUT
2Caleb: RageIIc byla poměrně naprd. Rage Pro už byla lepší. Dobrej obraz ve 2D, 3D poněkud pokulhávalo zejména co se týče kompatibility s hrama. Ale měl jsem ji a rád na ni vzpomínám.. Rage 128/Pro už bylo zase kousek lepší..no a pak přišly Radeony a od té doby je ATi plně konkurence schopná vůči nVidii a teď je momentálně lepší..
Hmm, zajimava diskuze, to uz tady dlouho nebylo :) Akorat je zajimave, ze tady nepadly snad zadne konkretni argumenty, krome vykriku, ze cosi "rulezz" atp.
Podle me je trosku nechutny fandit nejake firme. At uz je to Ati, NVidia, AMD nebo treba Intel. Mezi temi firmami neni v jadru rozdil, je jedno jakym logem nebo jakou bavou jsou nalakovane. Cele je to stejne jen o ciste konzumni komerci a o tom jak z lidi pod rouskou reklamy zdimat dalsi a dalsi penize. Lidem asi dela dobre se toho ucastnit, jinak by nevznikaly ruzne skupiny fanousku, kterym dela asi dobre vlastnit nejake to haraburdi, co jim jejich firmy predhodi. Kdyby jim to dobre nedelalo, asi by se tak nehadali o to, ze prave ten jejich praci prasek pere nejvic do bela.
Nejlepsi na tom je, jak jsou uz lidi vymazani marketingem a neustale kupuji dalsi a dalsi novinky, ackoli je mozna vubec nepotrebuji a prakticka vyuzitelnost nejnovejsich "features" je taky vlice pochybna. Fajn kupme si novou, "nejvykonejsi", "nejlepsi" kartu. Hmm a za kolik ? Za bezkonkurencni cenu, "jen" za deset, patnact tisic, vzdyt konkurent ji ma za dvacet :-)...Koho zajima, ze za rok uz toho bude zase masovka za tretinovou cenu, vzdyt v te dobe bude uz zase na trhu jina novinka :)
Citace:
Původně odeslal viki_
No,newim jak ty ,ale ja zadnou firmou posedlej nejsem.Ja jen kupuju to,co se mi zda cenove vyhodny,nerozhoduju se ani mezi znackou.Proste,reknu si,kolik do toho dam penez a neco z toho cenovy segmentu koupim.Jestli je to ATI,nvidia,je mi jedno,proste podle ceny a vykonu.
To je tvůj názor, ale pokud hraješ nové hry, tak se sto let starou grafikou to nezahraješ..
Navíc ty to bereš z pohledu nějakého běžného uživatele, ale tady jsi na oc. Lidi tady kupujou novej hw, protože chtějí mít maximální výkon ap. A neřekl bych, že je to pod vlivem nějaké výrazné reklamy.
No,ted se mi doma valej 4000 a newim,jestli mam koupi novej proc + pameti a nebo neco jinyhi.Ja na tom pocitaci hlavne hraju,nedelam tam nic dulezityho a tak newim,jestli je normalni vrazet do pocitace penize v takovym mnozstvi jen kvuli hram.Newim,gdo na to ma,at si to koupi.Citace:
Původně odeslal Anduril
2SPYKER: Ty si sám odporuješ. Píšeš že na počále hlavně hraješ, ale že nemá cenu do toho vrážet prachy kvůli hrám ??? Kup si novej proc a ramku... Myslel jsem to tak, že tady chtějí mít lidi počaly takové, které aspoň trochu jsou s dobou.. Jasně, že já taky pořád nekupuju nové komponenty jak vidno z mého popisu..
Ja vim,ale,no to je tezky,ja chci mit comp tak nejak s dobou,ale je mi lito tech penez,davat to tam jen kvuli gamesam ;D ;DCitace:
Původně odeslal Anduril
To je jedno,sme oba trochu out of topic........ ;D
Boze... tieti flamewary su trapne ... :roll:
Je jasne ze Radeon je lepsi ako Geforce, tu su dovody:
- ma lepsiu cenu
- ma lepsi obraz
- ma kvalitnejsi TV out
- ma lepsi pomer cena/vykon
- 9700 je najvykonnejsia karta na trhu
A AMD je pre mna lepsie ako Intel, tu su dovody:
- lepsia cena
- Thoroughbredy idu super pretaktovat
- pomer cena/vykon u Thb je uzasny
- Thb ma odomknute multiplikator
- AMD stale pouziva Socket 462/A a preto nemusim stale upgradovat MB
- Ziadne skapavanie CPU pri vyssom napati
- Skratka AMD Thoroughbredmi jasne presti Intel...
Ja jenom doufam ze Nvidie casem nepojde.... nesnasim monopoly :|
Ale stejne Voodoo 2 byla stejne best karta, jeste ted se mi valej 2kusy ve skrini ;D ;D
Ja si myslim, ze momentalne ma ATi jasne navrch, ale zase dufam ze sa NVidia pozbera, pretoze tam kde bojuju proti sebe vyrobcovia vzdy vyhra zakaznik :)
P.S: mal som aj Nvidiu, ale tie nove ovladace maju take otrasne zelene control panely, ze to bol pre mna dalsi dovod preco sa jej zbavit a kupit 8500. Samozrejme okrem toho ze to je najlepsia karta v pomere cena/vykon. GF4 MX400 je trapas, za ktory by sa mala NVidia ospravedlnit tym ludom, co si ju kupili koli tom GF4 a teraz placu co je to za shit!!!
G4 MX je jeden z monoha hřebíků do rakve nVidie ;D
Zajímalo by mě kolik si mohla nVidia vydělat kartama G2MX - museli se jich prodat milióny
Jj,to by bylo zajimavy cislo ;D ;DCitace:
Původně odeslal Caleb
Ja som mal donedavna Nvidii, ale vidim, ze Radeon datahuje tie nestastne ovladace, tak nevidim dovod znova kupovat GF4, zvlast ked nepodporuje DX 9. Ak Geforce FX nepojde rychlo dole, urcite sa na stranu ATI prikloni viac momentalnych uzivatelov Nvidii. Radeon 9700 ma dostacujuci vykon a celkom dobru perspektivu do buducnosti, cena pritom stale klesa.
kazdopadne malo toho nebylo a ver ze nVidie to nerekne ... nerekne jak hodne dokazala lidi okrast ... to by se pak mohla jit uz naprosto uplne odstrelit ...Citace:
Původně odeslal Caleb
...NO a co sa tyka tej GF 4 MX, tak to je jedna z najvatsich chyb Nvidie. Neviem co stym chcela dokazat, ale len nasrala pocetnu skupinu uzivatelov. Myslim ze "dalsi" MX nebude mat sancu...
no nejmeji tam dat koncovku MX ... ale treba neco jinyho a najde se plno dalsich blazinku ,kteri hloupe naleti ... :-( :-( :-(Citace:
Původně odeslal Raydowe
Citace:
Původně odeslal Raydowe
Geforce FX uz nepude dolu cena zustane nebo se mozna zvetsi nvidie oficialne zastavila vyrobu na tr se dostane pouze 100 000 kusu
asi tak nejak ... bude to jenom pro prachaty blazny ,kteri nevedej co s prachama ... nebude je zajimat ,ze koupili shit jako svine ... ale budou vedet ze je na svete jenom 100k kusu a oni maji jeden z nich a to je bude tesit ... sice budou o 25k lehci ,ale to jim podle me zrovna moc vadit nebudeCitace:
Původně odeslal Martyr-M
Tak to uz je sila.... Neviem kdo sefuje trhovej ekonomike v koncernu nVidie, ale myslim ze sa postara o problemi. Zrejem chchu etse vilepsit cip a vydat ho az ked pride nova era Radeonu. Takto by tottis za par tyzdnov dostali od ATI nafrak. Len aby uz nebolo neskoro...
jak muzou vylepsit shitovej cip ? kterym zase chteli jenom okrast lidi ... ale nejak se jim to tentokrat krasne podelalo ...Citace:
Původně odeslal Raydowe
Nvidie uz stavi na jmene tak si mysli ze to lidi budou kupova bez ohledu na kvalitu (v USA se jim to mozna povede ;D )
Asi chudáci netušej, že my tady v ČR máme overclocking.cz, takže nad náma nevyzrajou :lol:
Jojo,oc.cz ruleeezzzzzzzzzzzz ;DCitace:
Původně odeslal Caleb
Me by jen zajimalo,jakej je v Americe takovej prumernej pocitac......
A jakej je podle tebe průměrněj počítač v ČRCitace:
Původně odeslal SPYKER
Podle mě Duron 800+G2MX+20GB Disk+256MB Ram+15" Monitor
Mě nikdo nepřesvědčí : I LOVE NVidia
Ale každý má na to jiný názor, já mu ho neberu :-)
Máš špatný logo (TI není MX)
Ale není nic lepšího než spokojenej uživatel - já sem taky spokojenej uživatel
Nejhorší je, že tyto shitské grafiky od nVidie (Gf2MX, Gf4MX) se v hojném počtu montují do nových sestav s lákavými názvy, které obvykle obsahují slovo "GAME", "GAMER", "PLAYER" a podobně a v popise mají jako cílovou skupinu hráče i náročných počítačových her. Tak to mě štve.. Kdyby výrobci sestav začali montovat ATIny (např. R9000, R9100), které jsou cenově zhruba na stejné úrovni jako ty Gf4MX, tak by to bylo ono, ale herní sestava s Gf4MX, tak to asi ne...
No,ja bch se nedivil,kdyby ten radek 8500 byl levnejsi nez nekery GF4MXCitace:
Původně odeslal Anduril
To je fakt, některé Gf4MX, třeba od MSI, Leadteku a podobně jsou brutálně předražené...
Skratka GF4MX su brutalne shity... Jedine celkom dobre karty od nVidie su GF3ti 200/500 a GF4ti 4200/4400/4600/4800 ale za dost vysoku cenu...
Sice nemaju vsetky features, ale na hry stacia... :wink:
jasně moje mx není zrovna nejlepší karta, ale co by jste za 2000kč chtěly?
Mě žádný bohatý dědeček necpe na HW penízky, já si je musím vydělat, to asi neznáte co?
Jinak tu MX mám jen tak na 2 měsíce než našetřím na G4ti4200.
Jinak doposud jsem měl G3ti 200 a byla rozhodně lepší(a levnější)než Radeon9000pro.
A to že si nějaký K***T koupí sestavu s názvem GAMER a ani neví co je uvnitř za díly to už je ukázka toho jak jsme my ČEŠI chytří ;D ,navíc ty sestavy stojí vždy tak o 5000kč víc než kdyby si to poskládal sám.
Já osobně vím co kupuju 8-) a do čeho du.
No,to asi 95% lidi tady na foru ;D ;DCitace:
Původně odeslal macainz
A ABIT :o :wink: ;D A newite,proc Geforce 4 nedela taky HERCULES??Ty GF3 od nej byli faakt husty ???Citace:
Původně odeslal Anduril
He he pulhodinka nenavisti :-) :-) :-). To si zas chudaci, co si nabehli na Atinu, vylevaji srdce.
Myslim, ze tu kachnu o zastaveni vyroby dementovala sama Nvidia. Jinak skutecne nemam potuchy jak si dosel k zaveru, ze cena se uz nezmeni ? (ona cena vsech pocitacovych komponent se jednou zmeni, je jen otaka kdy :) Jedine, co trosku pozdrzelo uvedeni FX na trh byl problem s prechodem 13 micron. technologii. Zatim je tech cipu velky nedostatek a tomu odpovida i premrstena zavadeci cena. Ale ten rozdil uz neni tak velky - 20k za FX nebo 15k za R9700Pro ? GF2 v dobe uvedeni na trh jako novinka taky stala 15000. Jinak v kvetnu by mel byt uveden vylepseny model nebo spis nastupce FX s odstranenou vetsinou problemu a udajne s 256-tkovou sbernici. Zaroven se ma samozrejme objevit nekolik cenove a vykonove odstupnovanych verzi zakladniho modelu (jako tomu bylo u vsech rad GeForce v minulosti). Fakt nevim, na co porad nadavate. Vzdyt vas nikdo nenuti, aby jste si karty od NVidie porizovali...Citace:
Původně odeslal martyr
2macainz: Nevím kde jsi byl na tom, že Gf3Ti200 je lepší než R9000Pro, ale je to tvůj názor. Nicméně snad všechny testy na netu dokazují že R9000Pro má navrch ve všem. A zvláště ve kvalitě obrazu (jak 2D tak 3D)! A pokud vím, tak cena je teď u R9000Pro (Sapphire) nižší než u Gf3Ti200 (Inno3D :lol: ).
Sice nemaji "slavne" Dudkovi Pixel Shadery 1.4, ale vykonove ten tvuj R8500LE uplne zadupou do zeme :-)Citace:
Původně odeslal Manik
On totiz i kdejaky "brutalni shit", jako GF4MX, je v nekterych hrach minimalne stejne rychla, ne-li dokonce rychlejsi nez low-endy od Atiny jako 8500LE a z toho odvozene orezaniny typu 9xxx, jejichz oznacovani je mimochodem stejne matouci pro uzivatele asi jako u one tolik tady rozebirane GF4MX :-)
Jinak nevim jak si prisel na to, ze cena GF3 je o tolik vetsi nez u vykonove srovnatelnych R8500 - nevim jak to mate na Slovensku, ale tady je to dnes 3000 Kc a nejake drobne.
LOL
to by mě zajímalo kde si byl na tom, že mx440 je podobně vykonově jako radlo8500le?? ja to mam a nezdá se mi to zvlášt vykony...ted xcu koupit r9100
adGF3 - radeon 9100 seženeš za 2350 s dph
GF3 neseženeš ale něktěří se je pokoušej prodat za 3000 a třeba fabsa za 2500 - kdo to koupí?!?! r 9100 je levnější,novej -záruka a lepší!!!
Ad vykon: Ja prece netvrdim, ze GF4MX je vzdycky rychlejsi je to samozrejme spis naopak, ale v nekterych hrach ten rozdil tolik patrny neni a obcas se dokonce stane, ze i blba "shit" GF4MX je skutecne rychlejsi nez R (z toho plyne ze i ten R. musi byt taky peknej shit :)! Jinak je toho plnej internet, staci kdyz sem dam hned prvnich par odkazu, na ktere jsem narazil.Citace:
Původně odeslal joXerus
Jinak ten R9100 za 2350 Kc musi byt skutecny zazrak, nekup to - asi nejaky kastrat od Manli - u neceho takoveho bych se vykonem rozhodne nezaklinal :)
http://www.vr-zone.com/reviews/Proli...024x768x32.gif
http://www.vr-zone.com/reviews/Proli...00x1200x32.gif
http://www6.tomshardware.com/graphic...8_nv28-03.html
...a predevsim GF4MX je ve srovnani s Radeony o generaci pozadu. R8500 byl v dobe sveho vzniku uveden jako konkrence k GF3 (ne GF2, z ktere vlastne GF4MX vychazi), takze porovnavejme porovnatelne.
No,co je rychlejsi nebudu rikat(nechci se hadat),ale za 2400VC dph koupis ATI RADEON 9100(8500) od,myslim si pomerne kvalitni znacky SAPHIRRE(newim jak se to pise ;D ) a nebo CLUB 3D.............
Pise sa to SAPPHIRE ... :wink:Citace:
Původně odeslal SPYKER
Tak to je docela dobra cena. Jen pro upresneni - ja samozrejme netvrdim, ze GF4MX je rychlejsi nez R8500 :).Citace:
Původně odeslal SPYKER
OK 8-)Citace:
Původně odeslal Manik
To ja taky ne ;D ;DCitace:
Původně odeslal viki_
to Anduril: G3ti je výkonější než R9000pro
ceny: VGA GAINWARD GeForce 3 Ti 450TV GS(3,5ns) :-) 3090Kč
ATI (Sapphire) Radeon 9000 PRO, 64MB DDR, VGA/DVI/TV out 3100kč
HERCULES 3D Prophet RADEON 9000 PRO,AGP,128 MB DDR,retail 5310kč
Gf3Ti200 sou jedny z nejlepsich a revolucnich karet nVidie ... hodne sluny karty a za dnes slusnou cenu ,jedinej problem je v tom ze momentalne se nejdaji zrovna lehce sehnat ... proc asi ? 8-)
macainz:
kdyz sis vybral vysokou cenovou hladi u znackovych vyrobcu, tak by bylo vhodnejsi srovnavat HerculesxASUS
zdi: no prece abyste si mohli uzit GeForce 4MX ne?
To co předvádí nVidia dnes, je přímo horror. Jak hardwarově (celá ta řada GF4 MX a jako zlatý hřeb FX + neschopnost podpory DX9.), tak softwarově (nové Detonátory minimálně 1x týdně a nic z toho...).
Já mám sice taky nVidii - GF3 Ti200, ale raději jsem si připlatil za Leadteka TDH kvůli tomu, že má filtry od Leadteka a ne od nVidie, které tak krásně przní obraz. Rozdíl v kvalitě obrazu je obrovský...
Faktem je, že kdybych teď dělal upgrade, tak není co řešit - dneska tahá pilku Radeon jak kvalitou, tak i cenou. Ani starý argument, že neumí drivery už neobstojí.
Celkem by me zajimalo, proc se kazdy tak navazi do te slavne GF4MX :).Citace:
Původně odeslal Karel_M
Vyberes si ten nejvetsi a nejzastaralejsi low-end, co je dnes na trhu a potom rikas ze NVidia = MX :-) Jinak k GF4MX je uz asi zbytecne se dale vyjadrovat, mel jsem za to, ze debata na toto tema je tady uz ukoncena.
Hmm, betaverze detonatoru te prece vubec nikdo nenuti pouzivat. Oficialni WHQL drivery jsou na strankach NVidie a zadne problemy s nimi vetsinou nejsou - posledni certifikovana verze 41.09 ma datum uvedeni zacatek prosince 2002. To ze si s uvedenim novych certifikovanych driveru vzdycky davaji tak nacas, spis svedci o tom, ze kazda verze je skutecne peclive odladena (byly tady samozrejme obcas ruzne ulety jako 23.11)
Poslednim nesmyslem svemu celemu zlucovitemu vylevu nasazujes korunu. NVidia nikdy zadne vystupni obrazove filtry na karty nevyrabela, nevyrabi a vyrabet nebude. Reseni je zcela v rukou konkretniho vyrobce. OEM vyrobci setri kazdou korunu, tzn. ze i na vystupni obvody radeji pouziji levnejsi soucastky, takze se neni cemu divit, ze napr. Leadtek asi ma lepsi obraz nez Manli.
Proc tu porovnavas ceny u R9000 :?:Citace:
Původně odeslal macainz
Vzdyt to vi snad kazdy ze stoji za 2 veci a jsou predrazene.
Proste na Sapphire 9100 za 2400-2500 s DPH se nVidia nechyta
8500LE je RYCHLEJSI!!!! nez GF3Ti200 osobne zkouseno :!:
Pokud by nekdo rikal ze na to nemam procak, tak ten muj procak spise brzdi toho Radeona nez tu GF.
4viki: pises lowendy u ati, ale uvedom si ze ten low-end u ati je nekde uplne jinde nez u nVidie, kdyz udela nVidia low-end tak stoji za prd, viz GF4MX440 :lol: , 8500LE je PLNOHODNOTNA 8500 jen ma snizeny takt, vykon max o 10% nizsi nez original.
Take nevim proc se tu navazite do PixelShaderu 1.4, jsou daleko lepsi nez 1.1, ale diky "lepsim" GF3Ti200 (rozumej zasr. marketingu nVidie) se nebudou jeste 3 roky pouzivat.
No proste dnes je nejvyhodnej si koupe RADEON 9100 treba SAPPHIRE ;D
Co se low-endu tyce, je potreba uvedomit si casove souvislosti. V dobe uvedeni GF4MX na trh tady jeste zadne low-endy od Ati zalozene na R8500 nebyly. Prvni R8500 staly 6, 7000 Kc a vic, podobne jako GF3 v te dobe. To, ze se GF4MX vyrabi az dodnes me jen utvrzuje v nazoru, ze GF2 byla genialni a nadcasova karta, kdyz jen s drobnymi vylepsenimi existuje vlastne az dodnes a skoro vsechno na tom vcelku prijatelne funguje vcetne novych her ! Dnes uz je samozrejme zastarala a konci, ale urcite se bude jeste chvili prodavat, vzdyt i dnes se daji jeste koupit takove karty jako napr. GF2MX nebo Ati Rage128. Dnes uz do low-endu patri i GF3.Citace:
Původně odeslal Lopan
Proti novym features jako PS 1.4 nic nemam, jenom se nemuzu zbavit dojmu, ze za rekl bych az prilisnym zduraznovanim jejich udajne dulezitosti nestoji taky nic jineho nez marketing jedne firmy :-). Taky tady byli lidi, co vykrikovali, jak moc to Atinam 8500 a z toho odvozenym 90xx a 91xx pomuze v novem 3DMarku :-). Realita byla bohuzel uplne jina...
Lopan: Jeste mala poznamka k tvrzeni, ze R8500LE je udajne rychlejsi nez GF3Ti200. Pokud se bavime o provozovani techto karet na defaultnich frekvencich, asi dost zalezi na konkretni aplikaci, ale je to dost vyrovnane. Velke plus ma ale GF3 v tom, ze jde vetsinou bez problemu pretaktovat na uroven nebo tesne pod uroven Ti500, coz se o Radeonu zrovna rict neda. R8500 se uz na GF3Ti 500 moc nechyta.
Podivej se treba na notoricky zname VGA Charts napr. na UT2003 - vykon Ti200 je +- par FPS stejny jako u R8500LE, Ti500 uz ma znatelny naskok...
http://www.tomshardware.com/graphic/...charts-04.html
Ja jsem sveho R8500LE z 250/238 pretaktil na 300/250. Jo zapomel jsem ze to bylo srovnavano s GF3 tou puvodni a tam jsem byl rychlejsi. Takze pretaktovane GF3Ti200 se pretaktovany R8500LE zase vyrovna.
Neberme taktovani GF3Ti500, nejdou sehnat.
GF2 nadcasova byla jen diky tomu, ze ATi vuci ni nemela konkurencni kartu, proto se tak dlouho drzela. Pak se konecne ATi vzmohla s R8500 a zacali zavody ve zbrojeni ;D a ATi cenove i technologicky vede :wink:
To Viki: R8500LE je opravdu výkonnější než GF3 (oproti Ti200 znatelně a nastejno s Ti500). Zkoušel jsem ty karty osobně,takže můžu porovnat.
To Viki_:
Ses borec, naprosto s tebou souhlasim ;D. Skoda, ze jsem tohle nezacal cist driv, pomohl bych ti :-).
To Noxx & Lopan:
Jakym zpusobem a na jakym hardwaru jste je porovnavali (LE vs. Ti)?
Přesně na tom,co mám v popisku :roll:
Zajimave se to vyviji 8-) .
jo jo zaujimave to je dost ...
Da sa to celkom slusne citat
(bodlo by to vydat ako roman na pokracovanie :) )
... ale uz je vela hodin ... idem spat ...
Zatial drzim ATi (maju viac a lebsich argumentov ... najme tu technologiu)
Přesně tak, nikdo nemůže popřít,že ATI je momentálně na koni a jak to tak vypadá,tak i ještě dlouho bude. Což je na jednu stranu dobře,na druhou už až tak ne. Přece jenom konkurence je tu od toho,aby na tom pomyslném Olympu byl každou chvíli někdo jiný. To by bylo pro nás, koupěchtivé, to nejlepší.