A s jakými výsledky? Nevadí mi, že přijdu o záruku, ale procesor zničit nechci :-) Tak bych rád věděl, jestli se do toho někdo pustil a co mu to přineslo. Případně návod jak to udělat.
Díky ;)
Printable View
A s jakými výsledky? Nevadí mi, že přijdu o záruku, ale procesor zničit nechci :-) Tak bych rád věděl, jestli se do toho někdo pustil a co mu to přineslo. Případně návod jak to udělat.
Díky ;)
Rozhodne doporucuju procist forum v intel sekci (Tualatin - dať HEATSPREADER dolu, alebo nie?) link... http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=11946
Ja praveze taky uvazuju o sundani HS na 146ce protoze me pri OC docela limituje teplota CPU.
TAdy se to taky řešilo , teda následnej problem :) http://4um.ocguru.cz/showthread.php?...&highlight=IHS
TAdy trochu víc čtení na XS s fotkama snad vsech jader. http://www.xtremesystems.org/forums/...ad.php?t=59068
Fatal: Zajímají mě daleko nejspíše praktické zkušenoti ostatních (snížení teploty, možné problémy s montáží chladiče, atd..) Jinak ten článek o Tuleních jsem samozřejmě četl.
aless: dík ;)
něco se řeší tady...
// doufám že nevadí link na to fórum, dyť "pro vás není konkurencí" ;)
ja jsem na svem byvalem tulenovi IHS nesundaval, jen jsem ho obrousil do roviny, aby se zvetsila teplosmena plocha
decentne pasty, aby se zarovnali nerovnosti po brouseni
chladic byl lapovany a po vybrouseni IHS perfektne sedel
a vysledek - teplota klesla o 2-3 stupne
http://www.lexa-oc.wz.cz/images/fsb160/cpu.jpg
ted co mam venice tak IHS taky neni rovny, ale jeste nevim jestli ho budu brousit, nerad bych znicil jedinej procak na svete ;)
pri chladici so sponou ti ostane medzera medzi jadrom a chladicom, najlsie na toto je vodnik, staci dotiahnut sroby, aj teploty s vodnikom budu omnoho lepsie. S obycajnym chladicom to imho nema vyznam robit
Par obrazku a vysledku s HS a bez HS.... http://www.planet3dnow.de/vbulletin/...d.php?t=175268
Jinak k tomu chladici! Chce to neco co se uchycuje primo do desky jako treba muj Zalman 9500Cu. Pak si to muzes dotahnout srouby podle libosti. S BOXem je to nemozny.
Janko Hraskovi to snížilo na opteronu 146 tcase 61C teplotu v loadu při OC myslim asi o 10-14C . čím větší spotřebu má procesor tím se víc vyplatí IHS sundavat . Na p3 tualatinech to s dnešního pohledu nemělo moc cenu podle mě.
Zkuste toto video z DFI-Street fóra. Je na něm přesný postup odstranění IHS. Bacha má cca 77 MB.
To je tvoje praktická zkušenost? Tedy s Zalmanem 7700Cu by neměl být problém, uchycuje se podobně.Citace:
Původně odeslal FatalDooM
ja som toho nazoru ze sa to oplati davat dole iba s vodnym chladenim, s obycajnym chladenim su vacsie rizika (tazka vaha pasivu), a ucinok nie je taky viditelnyCitace:
Původně odeslal idoktor
idoktor:
Presne tak... 7700Cu se uchycuje stejne. Sam sem ho mel nez sem si poridil 9500Cu! Proste dotahnes srouby podle potreby jak se ti libi a je ti jedno jak je vysoky CPU.
kvoco:
Rizika jsou stejna jako by si nasazoval chladic na jakykoli AthlonXP atp. Ja uz menil vic jak 10x chladic na svem stare AMD 1333 a zadny rozecek jsem viditelne neposkodil a to jsem lomcoval stou sponou docela hodne :)) Uchyceni pres srouby je proti tomu uplna hracka.
pan je ale teoretik ... rad by som podotkol, ze jadro pod tym heatspreadorom je "meant to be" pod nim teda nema v zasade ziadnu mechanicku odolnost. Tym padom musi byt nachylnejsie ako AXP ;)
Proc by to melo byt nachylnejsi nez XPcka? Jsem myslel ze jadra amd64 a xpcka jsou na to pevnostne stejne ?!? V cem se lisi...?Citace:
Původně odeslal MadCap
no minimálně v tom, že AXP byly dělaný tak, že heatspreader neměly, takže by ty jádra měly teoreticky vydržet víc.Citace:
Původně odeslal FatalDooM
Prakticky jádra nelámu => nevím.
silne pochybuju o tom ze vyrobce pri vyrobe uvazuje jeslti jadro bude pod IHS nebo ne... a navic kdyby prece jenom chtel nejak zvysit odolnost jadra tak by to znamenalo neco do toho primichat a nevim jeslti by to bylo zrovna zadouci kdyz je dulezita maximalni cistota materialu takze imho jsou vsechny jadra stejna
EDIT:
mam vodnika na AXP a muj homemade waterblock je medena krychlicka o strane 50 a vaze asi 960g... jeste tady chces tvrdit ze pasiv je lehci nez vodnik :lol: (uznavam ze su pomerne specialni pripad.. teda tim chlazenim :mweheh:Citace:
Původně odeslal kvoco
podle me to nema cenu sundavat, pokud clovek nema fakt brutal chlazeni a brutal OC. Uz z vyrobi to bude poradne ozkousene a hlavne to hrani jadro. Stejne rozdil teploty nebude moc velkej.
presne toho nazoru som aj ja....oplati sa to davat dole ked mas riadne chladenie a daky dobry OC kusok...kde ides na hranicu moznosti toho cpu, a ked je kazdy mhz potrebnyCitace:
Původně odeslal Wiruz
Jak uz sem napsal výše vyplatí se to hlavně na kousky vyšší spotřebou takze bud Opterony s vysokou Tcase nebo X2 kousky . Potom při vyšších voltážíš nestoupá teplota tak vysoko věřim tomu že s X2 na 1.6V může být s vodním chlazením rozdíl teplot až 20°C bez IHS. Taky si myslím, že solidní HP chladič a cpu bez IHS může mít stejnou teplotu jako ten stejny procesor s IHS a vodním chlazením. WC + IHS dole je nejjefektivnější spůsob .
tak mě teď napadlo, co takhle sundat ten IHS ("ideale hitz-stau" ;)) a nalepit tam místo toho nějakej vlastní výrobek stejnýho tvaru z mědi s pořádnou pastou?
Ne že bych to chtěl zkoušet (nejsem extrémní overclocker), jen tak fantazíruju ;)
To bys tam moh rovnou vratit ten původní heatspreader... jenom vyměnit pastu... IMHO v IHS problém nebude, jenom v pastě...
nevím z čeho ten heatspreader je, hliník to nebude, tak jak tak měď rullz ;). vycházím z toho, že ten kdo to chce sundat už tak jak tak dělá psí kusy aby tu teplotu srazil ;)
no tak kdyz uz by jsi ho sundaval, tak proc ho tam zase vracet, jestli ti jde o teplototu, tak ci tak tam budou dva prechody navic, takze teplota bude vyssi a jestli ti jde o poruseni jadra, tak bych se spise priklonil k desticce jako se dala koupit pro AXP, ale s nejakou upravou, aby to sedloCitace:
Původně odeslal karliko
říkal jsem si, že by to mohlo skloubit 100% ochranu jádra a smd součástek okolo a kompatibilitu s chladiči s aspoň nějakým snížením teploty, takže takovej kompromis.
Ale jak říkám, nemám s takovejmahle věcma žádný zkušenosti, takže jen teoretizuju. Byl to jen takovej nápad, nic víc ;)
S tou ochranou medenou destickou, ktera byvala na Athlony je to dobry napad. Jenom by ta jadra musela byt stejne vysoka. Ma nekdo poneti, jestli to tak opravdu je??
Nemeril to nekdo z Vas, co jste uz IHS sundali?
zevraj to IHS je medene, ale aky ma vyznam ze ho date dole a date tam inu dosticku? prave podstata je v tom ze jadro sa bude dotykat priamo chladica, aby bol najlepsi prenos tepla
To jsi ponekud nepochopil....
Mam na mysli ten bazmek co se daval na Durony a Athlony, aby se pri nasazovani chladice neolamalo jadro. Cili je to jen takova objimka KOLEM jadra. Chapes?
este som to asi nevidel, ja som to na Athlone XP nepouzival, takze neviem...skus hodit foto
http://www.tweaknews.net/reviews/tsr/img/shim91.jpg
Myslim, ze mate na mysli toto. Dakde som to zahliadol tak som si spomenul, ze asi o tomto kecate. Inak davat IHS moze pomoct, ale dat tam znova nieco aby to islo znova |jadro|dosticka|chladic tak to je o nicom. CPU core a na to priamo chladic, kvalitna pasta, upraveny povrch chladica, poriadne dotiahnut a moze to byt super prenos celkom :) Dothan rulz :P
Mozno taka lama otazka mozem este ziskat nejake vyssi overclocking (prime stable) ked dam dole IHS ..?
teploty mam teraz 37°C pri 2800Mhz 1,55V ..
Pri 2900Mhz je nestabilny v prime --
Tcase max 55°C ..
pre inspiraciu, jeden chalan robil test
Citace:
no takze jsem kuchnul jednu X2 4400+: a vysledky bez a s IHS jsou nasledujici:
S IHS:
2800 mhz pri 1.45V ,teplota burnu 38 stupnu -rock stable
2900 mhz pri 1.58V,teplota burnu 43 stupnu -rock stable
3100 mhz pri 1.65V az 1.75V burn pri 1.65V-46 stupnu
1.75V-48 stupnu
pri jakemkoliv nastaveni nad 3 ghz to bylo NESTABILNI i pri zvyseni napeti nad 1.75V!
BEZ IHS:
2800 mhz pri 1.40V,teplota burnu 28 stupnu -rock stable
2900 mhz pri 1.47V,teplota burnu 28,5 stupne -rock stable
3100 mhz pri 1.55V,teplota burnu 29 stupnu -rock stable
3410 mhz pri 1.65V,teplota burnu 31 stupnu
stabilita na tehle frekvenci se zatim testuje.....zatim to vypada vsechno ok:)uvidim az po 24 hodinach v prime95...
takze si kazdej udelejte samy obrazek,jestli se vyplati "kuchat" procesor nebo ne
///EDIT: procak je chlazenej POUZE VODOU...peltier se me jeste vytahovat nechtel
2kvoco: velice dulezita je ta posledni veta - a sice ze Highlander to ma "watercooling", a to kvalitne. Pokud srovnas teploty na 3,1 Ghz vyjde ti max. rozdil 17°C, s Nynjou (on air) cca 4°C a to zas az tak markantni rozdil neni. Samo pro ty kdo dou za kazdym Mhz je to vyzva, ale pokud nemas kvalitni chlazeni, nema cenu IHS sundavat.
//edit:chybicka v odcitani :confused:
no ak dobre pocitam tak rozdiel teplot na 3.1Ghz ma 19C, to je hodne...ale musi mat fakt brutalne chladenie, zevraj dake obrovske radiatory a dobry komercny blok. Mal by som zacat aj ja zhanat daku masu zeleza
misokgb: jo to je presne ono. Tusim se to jmenovalo coppershim nebo tak nejak. Nekde to jeste doma mam.
kvoco: s tim ze to nejak extremne pomuze pri OC se moc pocitat neda. Kdyz si proctes Xtreme fora, tak tam zjistis, ze to spise pomaha teplotam o par stupnu dolu a tim padem vetsi stabilite. OC to pomuze v radu desitek MHz. A taky to pomuze provozovani procaku na nizsim napeti pri stejne frekv.
Jinak ten manik z PC tunningu ma spis stesti bud na extremne dobre jadro nebo na hodne spatne nalisovany IHS. Nebo oboji :) Ale neda se obecne pocitat s tim, ze sundani IHS nejak vyrazne pomuze pri OC.
ty vole 3100mhz na x2 rock stable, to je hukot, chtel bych na tomhle + x1900xtx videt oblivion :)
To že IHS je vyroben s mědi jste našli kde ? Co sem to měl v ruce tak, že by to byla měd mě teda neujistilo.
Edit: Sorry . Tak prej je to poniklovaná měd.
Moze byt, ze je to poniklovana med, pretoze ja som chcel na Dothana jedneho casu hodit IHS kvoli ochrane jadra, kedze som vtedy casto menil chladice... Zobral som zo stareho P4 death s423 (to iste ako socket 478!) IHS, mam ho dole, zacal som ho na rovine vodnym brusnym papierom (smirgel :D ) obrusovat a pod tym med. Akurat, ze to by sa potom hodilo obrusit tu Niklovu vrstvu aj z vnutornej strany IHS aby to viedlo lepsie, tzn. dotyk len na med... Skusim to nafotit, este to mam v stadiu, ze je to sice rovne, ale nie cista med, dve skvrny povodnej Niklovej vrstvy... ;) Ale aj tak keby dnes mam Dothan tak jedine bez IHS, bez tak to uz na tom malom TT chladici pieklo 50 stupnov full load!Citace:
Původně odeslal aless
EDIT: http://misokgb.szm.sk/IHS/3.jpg
Nemal som tam vela svetla. Este su tu nejake: 1 2 4
V skutocnosti to nie je take doryhovane, len je strasne spinavy, zamasteny, vidiet tam aj tie dve skvrny niklove... ;)
Je to zajímavý že i kdyz je to měděný tak ten IHS natolik zvyšuje teplotu čipu. Ta poniklovaná vrstva bude zanedbatelná , větší problem je asi ta teplovodivá pasta (či co je to za stvrdlý izolant) , případně nerovný povrch.
sundal jsem u winchestra, pomohlo to, sundal jsem u O144 - http://4um.ocguru.cz/showthread.php?p=552891#post552891 at to neprepisuji, je to thread o opteronech a pomohlo to, sundal jsem u O 170 a tady nemuzu postnout rozdily, nebot jsem sundal ihned po odzkouseni funkcnosti prociku
u winchestra bylo taky cca 10 stupnu k dobru
Na kolika ti jede ta 170ka ?? Frekv., napeti...
jde o O 170 CCBWE 0551UPMW
zatim testovano na 2500 pri defaultu [1,325] 2600 [1,392] 2700 hodina dual synchro prime 24.14 [1,44] 2800 3dmark 1,56vcore
add teploty ma tmax 49 stupnu a prime skutecne nad 50 pada - hlavnim problemem ale je pwm oblast, kde na rozdil od single O144 mi teplota vylitla, jak silena a musel jsem pomocny vetrak z volnobehu na 600 otackach zvednout na osklivou 1000
jinak u 2700 bezne teploty prociku u mne jsou 38-40 bezna prace a 47-49 zatez pri 1,44 vcore
foto asi nemas ze aky tam mas chladic /? mas vodu ze
jj vodnik od pirse - posledni verze kpcoolu, byl delany na vysoky OC a tak i jako pasiv jeho cca pul kila medi neco uchladi
[svete div se] pocita se s vetrakem u cpu a tak se kolem CPU na desku umisti soucastky, co potrebuji ofukovat - proto abych neoddelal desku, bezne lehce ofukuji zalmanem 92x92 s regulovanymi otackami
ps. foto bude pozdeji
no, vim ze ho nemate radi, ja taky ne, ale treba ta diskuze pod tim clankem bude k necemu, a je to k tematu...
http://radekhulan.cz/item/nahy-athlon-x2-4400
Já jen předpokládám, že fotky CPU bez heatspreaderu ten-jehož-jméno-se-nevyslovuje převzal, protože tohle je vážně prasárna :rolleyes:Citace:
Původně odeslal Doktor-Prase
nie, to je jeho vlastna rucna praca :DCitace:
Původně odeslal Tantalos
prasarna neprasarna kto z vas ma odvahu dat dole IHS ? Klobuk dolu pred kazdym kto ma tu odvahu !
odvaha ci nie, otazkou zostava prakticky prinos tejto "operacie" a treba uznat, ze prevedie by RH je velmi shitovo vypadajuce. Nemyslim si, ze si niekto zasluzi "klobuk dolu" len pretoze si to moze dovolit financne (stratu cpu)Citace:
Původně odeslal Champion
Ja sem sundaval dva IHS a nic náročnýho to nebylo, stačí si dát pozor jak hluboko zajíždíš nožem pod IHS abys neokuchnul SMD .Citace:
Původně odeslal Champion
skoda ze mam kompa hozenyho na ebay-kdyz se neproda,tak tu 2x3800 kuchnu a hodim sem nejaky vysledky jestli to ma nejakej vliv na vzduchac CNPS 9500.
nema vyznam, si pomozes max o 100mhz a znizis teploty, tak isto ako RH...aby si dosiahol poriadne OC je potreba ten procak CHLADIT riadnym vodnikom alebo dacim vykonejsim...vzduchom to nema velky vyznam...akurat prides o zaruku a bude sa blbo predavatCitace:
Původně odeslal redevile
no sakra hodte link na to foto nikde to tam neviem najst...Citace:
Původně odeslal kvoco
mozno to ten clen zmazal :-(
nech sa paci http://radekhulan.cz/img/1/20060511-cpu-naked.jpg zevraj to stiahol z webu preto, lebo jeho stranka ma velku navstevnost, aby ho nik nezazaloval ked si niekto takto odfajci cpu :DCitace:
Původně odeslal cluzoe
dikes za ochotu a info mas bodik ;-)Citace:
Původně odeslal kvoco
no je tó humus to ma ako X2 4400+ :-? ???
da se to najit i v Google cache ;)
Tak jsem to zkusil na svem X2 3800+@2800Mhz pri 1.55 (ale mam asus A8v a ta pri tomhle nastaveni pousti do CPU 1.63real)
S IHS teplota 71 stupnu
Bez IHS teplota 63 stupnu.
chlazeno vodou - bloky kpcool, radiator Armatmetal - pasivne. Takze se vice mene presne potvrdilo, co je uz v tomhle threadu napsane. Smysl to ma, ale jen u procesoru s vysokym odpadnim teplem a kvalitnim chlazenim. Ja jsem celkem spokojeny. Investici 4kc za ziletku jsem snizil teplotu o 8stupnu, coz je celkem slusna investice.
Sundani heatspreadru neni problematicke, jen si clovek musi pocinat trochu opatrne aby si neurval z CPU nozicky nebo nezajel ziletkou do tech kondezatorovych poli co jsou kolem jadra (nebo co to je). Je to podstatne jednodusi, nez sundat heatspreader z K6-2 (z niciho jineho jsem ho nesundaval, takze dalsi porovnani nemam).
//edit: jinak ta "pasta" na jadre mi pripada temer totozna jako je zvejka na box chladici, takze to urcite prenosu tepla moc nepomaha.
2NeMeM9aA :
skor by ma zaujimalo ci si sa nejako posunul z overclockingom vyssie, a ak ano ,o kolko ?
OC se posunul nejspis naprosto minimalne. X2 mam asi 3 dny - neznam jeste jeji maxima, takze nemuzu srovnavat. jen muzu rict, ze pri dane votazi a 285FSB s IHS spadl 2*prime ani ne do minuty a bez IHS to vydrzelo asi minut 5.
2all : takze to zelezo islo dolu , inac je to celkom hrube mozno 4 mm , inac ako ste potom davali WB na hole jadro ? Ja som supol po krajoch kusky gumy ,len sa mi zda ,ze som ju dal asi moc hrubu plusminus 0,4 mm vyssiu ako je jadro, takze to asi este poriadne nedolieha. Checknem, ked budem menit WB ,lebo teploty sa mi velmi nezmenili ( zatial ).
WB jsem na jadro daval jako u Bartona - opatrne nasadil, primerene dotahl. Zadny rozdil tam neni.
//edit: premeril jsem IHS a jeho hloubka je 0.8mm
2NeMeM9aA : tak to je zaujimave ,lebo moj ihs ma hrubku 2 mm presne ,ten udaj o par riadkov vyssie som len odhadoval , ale aj tak to nie je ziaden pliesok ,ale poriadne hruby plech .
Inac nedaval si do rohov ziadnu gumu ? Ja ano a asi tam nejak brzdi aby sa hlava wb cka dotkla priamo jadra. Zatial je teplota jadra pri 1,375 v v biose 34 st idle pri 2550 hmz.
jedne o voze druhy o koze ... jeden o hrubke materialu nad cpu druhy o bocnej hrane ;)
Janosik naco ti tam je guma, daj to dole. normalne priloz blok na jadro a pomaly dotahuj.
Byl jsem si toho vedom, kdyz jsem to postoval. Proto jsem nepsal nic ve smyslu nesouhlasu. Jen jsem doplnoval informaci, pokud by se nekomu nahodou hodila ;)Citace:
Původně odeslal MadCap
2all : pre zaciatok ,iba chcem upresnit ze sa nechcem s nikym hadat , ale mam dost znalosti ako merat hocijaky predmet a ako meram tak meram .ci uz hrubka materialu alebo jeho bocna strana nema v ziadnom pripade hrubku alebo ( vysku ) 0,8 mm, keby sa dalo tak to nakreslim a prilozim obrazok .
Len ma proste prekvapila ta hrubka matrosu nad jadrom, to je vsetko .
a cosa tyka tych gumiciek tak som to videl na nejakom videu, kde IHS davali dole a potom tam dali tie rohove somariny.Ja som to tam daval preto , lebo mam iba dve diery na MB no a bal som sa naklanania WB na jednu ci druhu stranu jadra ( t.j. zle dosadnutie ), ale ani ked som tam tie gumicky dal tak to proste nesedi presne na jadre.
4 montazne diery ma az AM2 holt smola no :)
Ja sem kolem jádra dával jakésy kousky pryže či jakéhosi neoprenu jak se dává na plátěné podložky pod myš. Ale po nekolik sudavání chladiče sem se už na to vyprd je to zbytečný.
Jinak co jsem prodával odkrytovaný 3200+ tak sem ho majiteli namonotoval do desky spolu s AC Freezerem 64 a ten používá podobný upínací mechanizmus jako třeba na Athlony XP a spona byla dost pružná na to aby chladič držel i kdyz přítlak byl o tech 0.8mm menší.
V tomhle pripade je potreba pritlak vetsi o 2mm, ktere zminoval janosik - to je tloustka IHS nad jadrem. 0.8mm je "vyska jadra" (mereno na IHS)
2all : no takze pre mna dost sklamanie ziadny velky overclock sa nekona aspon zatial teda nie. Teploty su nizsie max o 4 st ale inac nic. Pre 2700 potrebujem stale tolko isto cize 1,525 v v biose takze o nicom pre mna. Trochu ma hnevaju prilis velke skoky v napeti cpu ale s tym nic neurobim ,pokial si sam nekupim kvalitne kondenzatory a nepajknem ich tam ( vtip ).
on to eagle zase trosku zvelicil ;) toto nie je nic nove ani prevratne ...Citace:
Původně odeslal mokus
povedlo sem vam ihs zase pekne vratit pred reklamaci? myslim ze by nemel bejt problem kapnout nekam vterinak nebo tavnou pistoly. Mohlo by to drzet
Nevim jestli ihs sundat, docela bych to potreboval, ale musi bejt moznost ho vratit do puvodniho stavu. Aspon at tak vypada a trochu drzi ...
No nevim, rekl bych ze reklamace procesoru nebyvaji nejak caste, v reklamacnim oddeleni ti to klidne vezmou pokud tam nebudou nejake viditelne stopy poskozeni. Ovsem az to dorazi k vyrobci, ten procesor promeri a kdyz najde chybu tak se s velkou pravdepodobnosti podiva "dovnitr" a uvidi tu paseku. Pak by mohla vyjit takova reklamace docela draho :p To jsou ale jen domnenky..Citace:
Původně odeslal AlesShi
Citace:
Původně odeslal NightKing
No neviem teda, myslis, ze premeraju procak a budu kvoli tomu zhadzovat IHS?? Hm to sa mi zda divne, podla mna vyrobca dostane, ak sa mu vizualne bude zdat OK, vyskusa ho v doske, nepojde tak mu automaticky daju novy kus, teda aspon podla mna hm... Ved aj niektore obchody vymienaju kus za kus niekedy, keby ten poskodeny kus daju vyrobcovi a on im neuzna reklamaciu tak oni su v strate... Inak by tam bolo treba dat taku ciernu hmotu co je okolo, lebo bez nej sa to vidi hned, ze to neni origo... ;)
No, je to otazka jak hluboce to testuji. Kazdopadne si myslim, ze je to dost o hubu :)Citace:
Původně odeslal misokgb
len taka technicka, to I v "IHS" znaci Intel, takze pre AMD procaky je len "HS" ;)
Citace:
Původně odeslal MadCap
Myslel som, ze IHS = Integrated HeatSpreader, hh... Co uz :)
Ale jdi ty :-). IHS je přece Integrated Heat Spreader.Citace:
Původně odeslal MadCap
:eek: :oops: :oops: :eek:
ja som skutocne zil v tom, ze to je "Intel" niekde som to cital a odvtedy to mam zafixovane, shame on me :x
Nojo, nemel bys hned verit kazdemu bulvaru ;DCitace:
Původně odeslal MadCap
uz vidim nakyho sikmovokyho jak premeruje jeden procak :DCitace:
Původně odeslal NightKing
hlavne musi bejt reklamace vyrizena do 30ti dnu, takze vyrobce tezko, jedine dodavatel ;)
riznul jsem semprona a pak ho zkusil slepit vterinakem, uplne vpoho, ani se nehne, reklamace projde bezproblemu
tak jsem kuchnul svyho opteronka a hned je veselo, teploty i o 15 niz :)
ze procaky neodchazej neznamena ze se mu nemuze pomoci...
Ja som zas skusal z LGA Celerona :D Ktory je ale zaliaty epoxidom, resp. zalepene nejakou srackou!... Na XS je na to postup, vela ziletiek na to treba a opatrne, vela casu... Ja som sa s tym nes*al, nemal som naladu a tak to aj dopadlo :D Len som pocul ako core robi "prask prask" potom som to ani cele nesundal, ze sak vyskusam, ci uz nie je death... :D Samozrejme, uz bol, tak som to dalej ani nedaval dole, len viem, ze ten IHS je narezany po celom obvode a drzi to tam len epoxid, robil som to len tak z nudy, nedal som si zalezat, takze je to trocha obite, som zvedavy ci mi prejde reklamacka :) Potom napisem :)
Ani by som nepovedal ...Citace:
Původně odeslal MadCap
http://img528.imageshack.us/img528/8994/wtfoh4.th.jpg
Je to normalne rozdiel 10 stupnov medzi jadrami :?:
v Idle to normalne urcite nie je (tych 5stupnov je zvycajne).
Pani z VR-Zone su riadni amateri :D
[LGA Processor Heat Spreader Removal ]
Citace:
So I blasted the heat onto that side and tried prying again. Softer... went back to the first side, pried... came off...Did I say one? Well make that two... Well it was a weird feelling having killed 2 CPUs within an hour. I am beginning to think this is just about as easy as a heart transplant.
No neviem, oni sa hraju na profikov, a ja som dopadol tak isto :D Najlepsia fotka je ta, kde jadro ostalo CELE v podstate neporusene ale ostalo na IHS a nie na PCB CPU Akurat, ze ked som to bol reklamovat, si to ten pan nevsimol a povedal, ze do 10 dni by som mal mat pre vas novy CPU a po 10 dnoch sa na webe stav reklamacie zmenil na "reklamovane u dodavatela" :o :D Vravim, ja som to cely IHS dole nedal, ved na co, ked som priebezne testoval procak a pocul som ako praska core :D Bolo to tam trochen odrbane, ale nebolo to tak moc vidiet, sak ked mi vratia naspat ze nevyreklamovane, tak to naskenujem ten CPU a hodim sem :D Ale dufam, ze mi daju novy kus :) Ten hnusny epoxid na inteloch je sux, na XS to dali aj tak, akurat tam pisali, ze 20 ziletiek a strasne dlho to trva... Uz by sa mohol Intel uvedomit, nech to mozme sundavat normalne :D
EDIT: este si spominam, ze ked to uz puklo, tak som to vrazil do dosky, bez chladica, len na test, ale ked som to vypol, tak ten procak mal tak cca 100 stupnov, dobre ze mi to neroztavilo LGA socket LOL, uz to aj smrdelo, tak to kurilo... Som len kukal :o
Pořád si hraju s myšlenkou, sundat IHS z mého X2 4400+ ale ne ani tak kvůli celkové teplotě, jako kvůli ROZDÍLU teplot na jádrech. Přeci jen rozdíl 10°C naznačuje, že s chlazením není něco OK a taky mi to teplejší jádro padne v PRIME jako první... uvidíme, hodím si mincí... ;)
Mam uplne ten samy problem. Prvni jadro je pri DualPrime95 zpravidla zhruba o 4-6C teplejsi nez druhe a vzdy padne todle jako prvni. Kdyby to nekdo vyresil bylo by to skvele :)Citace:
Původně odeslal Darth Maul
2 all :
dat dole to nie je ziaden problem a ten rozdiel ?
ak vás to poteší ,tak u mna na prvom jadre povedzme 36 a na dalších troch 40 stupnov ( 2 * opteron 265 , merane coretemp 057 ) ,akokeby sa to prve stale setrilo na nejake dalsie veci ( samozrejme ze jadra vyuzivam na sofwarovych 100 percent - autodesk viz )
lidi ma to cenu podnikat na moji sestave, mem procaku? nemam o prazdninach moc co dela ta nejaka "chvilka napeti" by neuskodila... ale jestli to budou 2 °C a 0 O\C tak to prdím.. ma-li to aspon trosku cenu reknete..
Ked bezis teraz na 2800MHz a mas henten super chladic XP90 je velmi dobry, tak podla mna by to pomohlo daco aj pri OC, pripadne ked by procak vyssie nesiel tak by si mohol zvysit napatie procaka, ale podla mna sa aj OC pohne vyssie. Sak co das to dole, spravis pritlak dobry na CPU, zhodi ti to teplotu, minimalne 5 stupnov ak mas dobry IHS, niekedy moze aj 10 stupnov :o Hlavne ak mas nizke Tcase max CPU... Ja by som do toho siel, sak co :D To neni Intel CPU zavareny epoxidom, nemas co pokazit :)Citace:
Původně odeslal -Ja8k1-
no Tcase je tusim 59°C kontroloval jsem to davno a rozdil v teplotach (mereno tim spešl metrem) je cca 2°C ... sudat.. nesundat.. no o weekendu lan, takze radeji az potom :)
napisu co a jak.. zatim očekuju videa a navody jak na to... staci mi jen ziletka?
Edit: jeste detail... zachazet pak s tim procakem pak opatrne? XP90 ma docela Chujove uchyceni a uz tak se to tam "rve blbe" no. nejaky ten procak uz jsem nandaval tak snad to zvladnu :)
Edit2:jo a jde tam zase ten IHS nasadit nazpet, tak aby nebyl porblem treba pri prodeji? cim to kdyztak pripevnit z5? nacpat tam pastu, prilozit a kolem obtahnout nejakym teploodolnym lepidlem?
Jj to jadro je hodne nachylne na ulomenie, dokonca viac nez Durony/Athlony... Takze opatrne. Staci jedna ziletka, videa radsej pokukaj, lebo pod IHS mas SMD suciastky, ktore ked odfajcis tak konec...
tak nejak rady nez do toho skocim.. myslim ze to video staci... co vic potrebuju? nevim jestli to jde fakt az tak lehce jak na videu ale pokud nebudu zbrkly a udelam si na o rezani cas tak neni mozne aby se neco posralo.. jo jinak z toho videa jsme to moc nevychapal je to jadro prilepene, nebo jen priskvarene pastou? jak velky tlak vyvinout na "odlepeni po odriznuti? nasledna instalace chladice se mude muset uskutecnit v asistenci druhe osoby(4rukou-4spony)Citace:
Původně odeslal misokgb
A64 jsou "přilepené" jen tou žvejkou - neměl by být problém. Jsem asi slepý, ale široko daleko tu žádný odkaz na popisované video nevidím... :confused:Citace:
Původně odeslal -Ja8k1-
http://files.filefront.com/IHS_remov.../fileinfo.html
To som videl ja uz davnejsie...
Copak už se na sundávání nepoužívá starý trik s fénem??
no kdyz jsi tak veleskuseny tak popovidej jak na to s fenem... co ja vim tak je sundavani IHS na A64 docela novinka... (pokud o jinych procesorech neni rec)Citace:
Původně odeslal Tantalos
Citace:
Původně odeslal -Ja8k1-
Hm ja som to s fenom tiez nepocul, z Willamette P4 423 taky procak ako 478 v podstate, aj niektore NW su tak isto ako Willamette lepene, a sa pamatam, ze som tam len strcil tenky srobovak pod IHS a jemne vypacil a v poho to zliezlo dole, nic neposkodene... A ziadny fen som nemusel pouzivat, ani ziadne ziletky, ibaze na tom mi nezalezalo, ten procak bol KO, takze dnes keby to mam robit tak urcite so ziletkou ;)