-
ADSL bluetone premium-zkusenosti, rady
zdravim
dneska me pripojili tento internet, je to decela svizny
na serfovani si nemuzu stezovat
jediny co me vadi, jsou obcasny vypadky, ale to je snad zpusobeny tim, ze je to dneska udelany
muze me prosim nejaky uzivatel napsat na ICQ, potreboval bych poradit s nastavenim jednoho programu, kterej bych nerad resil na tomto foru
(neni to nic trestnyho, ale moderatori to tady neradi vidi) diky
-
Re: ADSL bluetone premium-zkusenosti, rady
Pingy máš jaký? V pohodě? O ČRa taky docela intenzivně uvažuju..
-
Citace:
Původně odeslal D_a_v_i_d
Pingy máš jaký? V pohodě? O ČRa taky docela intenzivně uvažuju..
pingy jsou podle me v pohode
ja jsem ted jel mesic na GPRS, takze pro me je ted ten internet jak vitr
jestli budes chtit, poslu ti screenshot z DSL.cz
-
Citace:
Původně odeslal MISKOBOSS
pingy jsou podle me v pohode
ja jsem ted jel mesic na GPRS, takze pro me je ted ten internet jak vitr
jestli budes chtit, poslu ti screenshot z DSL.cz
spíš z rychlost.cz, na dslku je to měření takový dost pofiderní :)
-
Citace:
spíš z rychlost.cz, na dslku je to měření takový dost pofiderní :)
http://rychlost.cz/sys/result/85.207...74/eca7ab35f7/
melo by to tady byt(nevim jak dllouho to tam nechaji)
-
Pěkný... to j eteda 1024/256, jo?
-
Citace:
Pěkný... to j eteda 1024/256, jo?
jasne, myslel jsem, ze to tam maji nekde napsany
je to adsl premium bluetone 1024/256
dneska je to zapojeny, telefon me jeste nefunguje
uvidime, jak dlouho jim takovy vysledky vydrzi, snad co nejdyl
prosim te, zitra bych se te potreboval na neco zeptat, budes na ICQ?
kdyztak napis SZ
-
Citace:
Původně odeslal MISKOBOSS
jasne, myslel jsem, ze to tam maji nekde napsany
je to adsl premium bluetone 1024/256
dneska je to zapojeny, telefon me jeste nefunguje
uvidime, jak dlouho jim takovy vysledky vydrzi, snad co nejdyl
prosim te, zitra bych se te potreboval na neco zeptat, budes na ICQ?
kdyztak napis SZ
Budu ráno (tak do půl desátý, ale to není jistý) a pak večer (tak kolem sedmý, to už jistý je :wink:)
-
http://rychlost.cz/sys/result/84.244...47/a1be9e475d/
ja byvam tak 500 m od miskobossa (ulica klimova) a mam to iste pripojenie, onedlho zvysim na 3000/512 :) zatial som velmi spokojny ;)
-
takze jsem skoro nespal a nasel jsem nastaveni DC++ na ADSL bluetone premium, abyste byli active
cellpipe 22a-fx-cz(modem) a DC++
Tohle funguje me a bez problemu:
Services-NAT-NAT option- NAT rule entry-add
Rule Flavor: BIMAP
Rule ID: libovolne číslo, vyjma tech co u v nat tabulce jsou
IF Name: ALL
Local Adress : adresa počítače, kde je DC++
Global Address : adresa modemu ( na hlavní stránce WAN Interface)
submit
Nastaveni v DC++:
aktive, adresa - adresa modemu, port neni potreba vyplnovat
uz me to jede, stahuju 80Kb/s takze zatim spokojenost
ty vypadky jsem odstranil prepojenim do Marvell sitovky, ale na netu muzete najit i postup, pri kterym se musite pohrabat v nastaveni modemu
-
o bluetone jsem take uvazoval bohuzel dostupne v Sumperku bude za vice nez mesic + zrizeni pres mesic a to se mi nechce cekat. Soused si zavedl 3Mbit Telecom... s tim ze chce stahovat .. no, bez komentare....
Jsme spojeni LAN a kdyz to jeho nestahovani dovoli tak si zahraju a pingy me celkem prekvapily. Na gamepark bylo minimum 16ms a max pod 30ms... Cekal jsem mnohem horsi... Ted cekam na aktivaci Volny adsl... snad to nebude co se pingu tyce horsi....
-
Tak nevím jakou zkušenost mají se službou ADSL Premium ostatní, ale potom co poslední tři měsíce dostávám cca 512/256 s tarifem 3072/512, 1:20, takže lituju všech zákazníků a známích, kterým jsem tohle doporučil či sprostředkoval. Při dotazu na technickou podporu, si technik vždy něco vymyslí a prevíti normálně i lžou! Dnes už vím, že těch několik minut telefonátu s "technickou" podporou je jen přehlídkou ztraceného času. Myslím si, že je po roce a půl na čase udělat ČRA pá, pá.
Další variantou, by mohl být Volný, ten je dokonce papírově rychlejší a citelně levnější, má ale podmínku smlouvu na dva roky. Takže tudy cesta taky nevede. Takže asi prodám modem a zkusím UPC, tam se například při zrychlení promítne změna i u stávajících zákazníků a nemusí se podepisovat nová smlouva opět na rok :eek: .
ADSL Bluetone Premium už doporučím jen tomu, kdo mě hodně naštve :) .
-
ja teda za sebe musim rict, ze jsem zadnej razantni problem nenasel
kdyz mam nejakej problem s pripojenim, pomuze vzdycky resetovani modemu a pak to jede v pohode
to ale tvuj problem zrejmne nebude
jinak jejich technicka podpora je opravdu hrozna
-
Citace:
Původně odeslal
MISKOBOSS
ja teda za sebe musim rict, ze jsem zadnej razantni problem nenasel
kdyz mam nejakej problem s pripojenim, pomuze vzdycky resetovani modemu a pak to jede v pohode
to ale tvuj problem zrejmne nebude
jinak jejich technicka podpora je opravdu hrozna
Dá se říct, že víc jak rok jsem si nemohl vůbec stěžovat, ale teď už mě to nebaví. Když si pořídím nejnižší tarif TO2 classic s agregací 1:50, pojede to přibližně stejně rychle, po zrychlení asi i rychleji a to za půlku peněz.
Modemem to bohužel není.
-
Ono asi zalezi na lokalite, ja mam s CRa jen nejlepsi zkusenosti, linka porad na max, pingy stabilne 12ms, vypadek nebyl hoodne dlouho, navic ted budou zrychlovat. Technicka podpora je otresna, o tom zadna, ale vetsine lidi kdyz uz ten internet zprovozni, tak to jede ok. K UPC bych nesel ani kdyby tu bylo, internet s FUPem / limitem po tech letech s telecomem se me tak zhnusil, ze bych si dal radsi neomezenou 512 WiFi nez X Mbit linku na par hodin v mesici.
K tvemu problemu - na jake rychlosti je synchronizovany modem, jaky mas vubec modem, kolik je SNR Margin, Line Attenuation ? Ostatnim ve tve lokalite to jede taky spatne?
-
To si mě překvapil, ty máš nějaké informace o zrychlování? Já měl za to, že je to opět to samé, jako před rokem když přišlo Premium 2006. To jest, že se pro stávající zákazníky vůbec nic nemění a jediná možnost je zažádat si o zvýšení rychlosti, které se nyní tak jako před rokem řeší přechodem na tarif Premium 2007 a závazkem na další rok.
Jinak co se týká linky, nebo nastavení synchronizace, tam to asi nebude. Například při jednom technickém problému loni na podzim jelo obyč ADSL cca 8/1 Mb/s, ústřednu mám na dohled.
Modem (SMC 7904VBRB) to také není, je to již několikrát prověřené. Mimochodem změny tarifů co maj na stránkách, nejsou prý konečné. Přejít na nové tarify (zvýšit rychlost) stávající zákazník může až po 1.5.2007 a do té doby mají být hotové tarify také s různou agregací.
Vzhledem k hláškám techniků, že za současný stav může jen agregace která je 1:20 to bude jen o tom, jak vytáhnout z lidí víc peněz. Chtěl bych vidět classic 512kb/s s naplněnou agregací 1:50 :-).
EDIT: Jak je na tom někdo další z mé lokality fakt netuším a myslím, že FUP 40GB u Chello Light prostě stačí.
-
Tak to mas asi lepsi info nez ja, kazdopadne se klidne upisu na dalsi rok, protoze tu jednoduse nic lepsiho neni. Agregace se pouziva jako vymluva snad u vsech ISP kdyz neco nefunguje jak ma :) Se 40GB bych taky vystacil, ale musel bych se omezovat, takto stahnu co chcu kdy chcu a nemusim pocitat dny do konce mesice...
-
ja mam 3072/512 a fici mne to uplne rovnako (tj. vyborne) cely rok co to mam ... lokalita Brno a ustredna ta ista co ma miskoboss ;)
-
Tak budu fandit, ať to v Brně frčí jak má dál. Já už nemám trpělivost, dál čekat na řešení. Mimochodem, prošel jsem diskuze na dsl.cz a zdá se, že tenhle problém a přístup k řešení zdaleka netrápí pouze mě. Doporučuji nahlédnout.
-
pred tydnem jsem si objednal Premium 2Mbit 1:20.. ted koukam ze to zvedli a zvysili i agregaci na 1:50.. No, uvidime. Ja uz jen cekam na konec vypovedni lhuty a zavedeni netu od cra. snad jim tech 1:50 neubere na kvalite :/
-
Citace:
Původně odeslal
flash
Tak budu fandit, ať to v Brně frčí jak má dál. Já už nemám trpělivost, dál čekat na řešení. Mimochodem, prošel jsem diskuze na dsl.cz a zdá se, že tenhle problém a přístup k řešení zdaleka netrápí pouze mě. Doporučuji nahlédnout.
ja nemam ziadnu viazanost, takze ma srat nemozu :)
-
no me spis mrzi, ze ted nabizi to stejny pripojeni, akorat je 2x rychlejsi a stoji porad stejne penez
to me trosku zklamalo, ze me ani nezavolali a nezeptali se, proste me o tom nijak nerekli
samozrejmne nejsem najivni a je me jasny, ze pro ne je to vyhodnejsi, ale podle toho hodnotim firmu
jsou to pekni kokoti
-
Ty nove tarify jsou tam teprve od dneska, pochybuju ze budou v nedeli obvolavat 100k lidi nebo kolik jich to ma, pocitam ze napisou maily co a jak az v tom budou met sami jasno, do ted meli jeste bordel na webu. Nekde usetrit s tema cenama museli, ale dokud pojede net ok tak je me cely tech support u...
-
Citace:
Původně odeslal
silenec
Ty nove tarify jsou tam teprve od dneska, pochybuju ze budou v nedeli obvolavat 100k lidi nebo kolik jich to ma, pocitam ze napisou maily co a jak az v tom budou met sami jasno, do ted meli jeste bordel na webu. Nekde usetrit s tema cenama museli, ale dokud pojede net ok tak je me cely tech support u...
Obvolávat, nebo psát maily nebudou. Ono není vlastně proč. Respektive by mě to teda hooodně překvapilo ;) . Neudělali to ani loni.
-
Toto bylo jen otazkou casu, kdy k tomu dojde. CRa nalakaly mnoho novych zakazniku a hodne stahovacu. Uz prisla doba, kdy jim to naplnilo kapacity az po okraj a prichazeji se zmenou -- agregace 1:50 a FUP.
-
Citace:
Původně odeslal
Kon
Toto bylo jen otazkou casu, kdy k tomu dojde. CRa nalakaly mnoho novych zakazniku a hodne stahovacu. Uz prisla doba, kdy jim to naplnilo kapacity az po okraj a prichazeji se zmenou -- agregace 1:50 a FUP.
muzes prosim napsat kde ses docetl, ze zavadi FUP?
-
:confused: to by me take dost zajimalo.. na fup jsem nikde nenarazil...
-
Citace:
Původně odeslal
Kon
Agregace 1:50, to mě taky překvapilo, FUP tam snad nikde ale není. Rozhodně už to není zdaleka tak atraktivní nabídka, za rozumné peníze. Myslím, že ČRA to prostě nezvládá ;) a zákazníci se logicky poohlédnou po výhodnější konkurenci.
Osobně si myslím, že tarif s nižší agregací bude taky, třeba ve formě nějakého Premium+, nebo podobně, ale rozhodně za větší poplatek.
Stávající nabídka Premium má asi udržet ČRA v boji o zákazníka po zrychlení konkurence. Odliv stávajících zákazníků jim taky moc nepomůže. Uf, už abych byl od nich pryč....
-
Citace:
Původně odeslal
epidot
:confused: to by me take dost zajimalo.. na fup jsem nikde nenarazil...
A narazili jste na to, ze uz nova nabidka sluzeb explicitne neuvadi (ani to neni v podminkach v pdf), ze neni uplatnovano FUP ?
Zatim se FUP aplikuje na urovni agregace.
S ceskymi uzivateli internetu z rodu notorickych stahovacu to jinak nejde. Zadny velky poskytovatel nemuze u nas fungovat bez FUP.
V zahranici se resi FUP na ADSL - cenovou segregaci: mas velky prenos - musis mit vyssi tarif
-
FUP není u poskytovatele adsl Skynet, platím 800,- ping okolo 15ms a 100gb měsíčně už víc než rok a půl a žádný problém...
-
Skynet zrejme nema tolik tisic uzivatelu...
-
No to ze vsude na jejich webu zmizelo "Žádné limity přenesených dat" a "Žádné omezení rychlosti" nejspis neznamena nic dobreho, s agregaci 1:50 bych se nedivil kdyby zavedi nejakou formu limitu, protoze jak se zda, tak v nekterych lokalitach se projevuje tech 1:20 uz ted a nevim co by se stalo kdyby zavedli 1:50 bez omezeni jeste se zvysenou rychlosti... bud vylepsi kapacity, nebo zavedou limity, nebo to pojede jak s hnojem, jine moznosti nevidim.
-
aby to nedopadlo tak ze vsichni zase zacnou utikat zpet k telecomu na Internet Extreme... tak si to zaridil soused.. Mel 3Mbit od O2 (obycejny) a jde na nejnizsi stupen Extreme. O par kacek drazsi ale je to Unlimited....
-
Zda se to jenom me, ze stranky radiokomunikaci funguji pomalej, jako bylezeli nekde za humny ? Chci videt nove tarify >:].
Jinak mam premium 2MBit a az na to, jsem si 2 mesice vydupaval aby mi snizili synchro na 2048/512 kvuli vzdalenosti, tak je to ok. Tedka se zlepsil IMHO servis. Napoprve se mi ozvali po tydnu, ted i v nedeli :))
-
tarify jsou tyto:
. Varianta bez paušálu za telefon (doporučeno)SlužbaMěsíční cena v Kč bez DPH (s DPH) Premium ADSL 2048/512 kbit/s Voice 649,00 (772,31)Premium ADSL 4096/512 kbit/s Voice 849,00 (1 010,31)Premium ADSL až 10240/512 kbit/s Voice 1 399,00 (1 664,81)
B. Varianta, kde stále platíte paušál za telefon standardně 339,00 Kč (403,41 Kč s DPH) měsíčně
SlužbaMěsíční cena v Kč bez DPH (s DPH)Premium ADSL 2048/512 kbit/s 489,00 (581,91)Premium ADSL 4096/512 kbit/s 589,00 (700,91)Premium ADSL až 10240/512 kbit/s 1 189,00(1 414,91)
-
cekam kdy oficialne vyhlasi stanovisko ohledne FUP :( neco mi rika ze to nebude hezke..
-
a co ked mam bluetone premium 2006? tykaju sa ma tieto zmeny tiez alebo ma nemozu donutit prejst?
-
Ve smlouve o fupku nikde nic neni a pokud mi nekdo rekne, ze me prehodili na agregaci 1:50 tak je to na vypoved podle smlouvy ...
-
ja mam jine problemy.. vypoved mojeho poskytovatele uz bezi.. smlouvy pro CRA mam jeste z BREZNA 07 takze 1:20 no fup. Jenze je jeste nedostali, nebo je nemuzou najit :/ sdelili mi ze hlavni je datum na razitku posty a to je 29.3. tak uvidim co me provedou nebo ne...
-
Citace:
Původně odeslal
epidot
ja mam jine problemy.. vypoved mojeho poskytovatele uz bezi.. smlouvy pro CRA mam jeste z BREZNA 07 takze 1:20 no fup. Jenze je jeste nedostali, nebo je nemuzou najit :/ sdelili mi ze hlavni je datum na razitku posty a to je 29.3. tak uvidim co me provedou nebo ne...
Kde vubec pisou neco o fupku ?
-
prave ze ted radsi nepisou vubec nic... ani to byvale chvastani o opravdu neomezenem internetu bez skrytych omezenich.... jeste zrejme nemaji ofic. stanovisko.. spekulace jsou ale k nicemu. muzeme jen cekat
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
a co ked mam bluetone premium 2006? tykaju sa ma tieto zmeny tiez alebo ma nemozu donutit prejst?
Prevzato z fora dsl.cz
Dobrý den,
dovolte mi se vyjádřit k Vámi zaslanému dotazu.
Dle registrace 90046434 využíváte u naší společnosti službu Premium ADSL 2048/512 kbit/s za 849,-Kč bez DPH. Je možné během května přejít na základě přechodové smlouvy právě na novou službu Premium ADSL 2007 4096/512 kbit/s s agregací 1:50 za cenu 849,-Kč bez DPH. Jedinou podmínkou je nový úvazek na 12 měsíců.
Podrobnosti o přechodu obdržíte s dubnovou fakturou. Automatické navýšení bohužel z právního hlediska není možný. Stále využíváte podmínek smlouvy, jež jste podepsal.
Děkuji a přeji příjemný den.
S pozdravem
Monika Rambousková
Oddělení péče o zákazníky
RADIOKOMUNIKACE a.s.
-
Ono jestli Čra natáhlo nově ca 10-20 tis klientů tak pokud mezi celkovými jejich klienty je alespoň 1000 debilnich stahovacu, kteri kazdy mesic stahuji 150GB tak to nezvladne zadny poskytovatel.
Mozna asi takto:
150GB/mesic = 5GB/den = 58kB/sekundu a ted jich je tisic tzn. 58MB/sekundu = 464Mbps. Takze jenom 1000 uzivatelu schramstne pro sebe pasmo skoro 1/2Gbps v kazdem okamziku.
-
Citace:
Původně odeslal
Kon
Ono jestli Čra natáhlo nově ca 10-20 tis klientů tak pokud mezi celkovými jejich klienty je alespoň 1000 debilnich stahovacu, kteri kazdy mesic stahuji 150GB tak to nezvladne zadny poskytovatel.
Mozna asi takto:
150GB/mesic = 5GB/den = 58kB/sekundu a ted jich je tisic tzn. 58MB/sekundu = 464Mbps. Takze jenom 1000 uzivatelu schramstne pro sebe pasmo skoro 1/2Gbps v kazdem okamziku.
nevim proc se obouvas do stahovacu
proste to ADSL Premium 2006 umoznuje, tak proc bych nestahoval?
jako ze ty nemas potrebu, tak se vsichni budem ridit podle tebe?
prestan tady ze sebe delat debila ty a to titulovani si nech pro nekoho jinyho
K-
-
Citace:
Původně odeslal
Kon
Prevzato z fora dsl.cz
Dobrý den,
dovolte mi se vyjádřit k Vámi zaslanému dotazu.
Dle registrace 90046434 využíváte u naší společnosti službu Premium ADSL 2048/512 kbit/s za 849,-Kč bez DPH. Je možné během května přejít na základě přechodové smlouvy právě na novou službu Premium ADSL 2007 4096/512 kbit/s s agregací 1:50 za cenu 849,-Kč bez DPH. Jedinou podmínkou je nový úvazek na 12 měsíců.
Podrobnosti o přechodu obdržíte s dubnovou fakturou. Automatické navýšení bohužel z právního hlediska není možný. Stále využíváte podmínek smlouvy, jež jste podepsal.
Děkuji a přeji příjemný den.
S pozdravem
Monika Rambousková
RADIOKOMUNIKACE a.s.
Myslim, ze neni, co resit :) Starou smlouvu nezrusi, net mi jede dobre, tak o co jde, ze :))
-
Citace:
Původně odeslal
soooc
Myslim, ze neni, co resit :) Starou smlouvu nezrusi, net mi jede dobre, tak o co jde, ze :))
no jde o to, ze pokud jsou stejny podminky, tak by mohl jet lepe;)
az 2x rychleji
-
Citace:
Původně odeslal
MISKOBOSS
nevim proc se obouvas do stahovacu-
Protoze to jsou vsude vinici FUPu
Citace:
Původně odeslal
MISKOBOSS
proste to ADSL Premium 2006 umoznuje, tak proc bych nestahoval?-
ze by treba nebyla nutnost FUPu ?
Citace:
Původně odeslal
MISKOBOSS
jako ze ty nemas potrebu, tak se vsichni budem ridit podle tebe?-
Ja taky nemam potrebu zneuzivat nezlitile, ale proc by to nekteri nedelali, ze
Citace:
Původně odeslal
MISKOBOSS
prestan tady ze sebe delat debila ty a to titulovani si nech pro nekoho jinyho
K-
Jak je to o te potrefen huse ?
-
Citace:
Původně odeslal
Kon
Protoze to jsou vsude vinici FUPu
vinikem FUPu je taky to, ze ISP prodava to, co nema, a tim ze si poridis sluzbu s agregaci, tak souhlasis ze se o linku budes delit s ostatnima kteri ji vyuzivaji (maji na to pravo, klidne muzou sosat 24/7). To ze pozadujes neco za co sis nezaplatil (linku s agregaci mensi, nebo 1:1), je tvuj problem. Oni pocitaji s tim ze tam ta agregace je, ty mas stejnou sluzbu a prava jako oni a pocitat s tim taky musis, ze nevyuzivas linku jak bys mohl je tvoje vec a ostatni ti za to podekuji, pozadovat to same od ostatnich ale nemuzes.
Citace:
Původně odeslal
Kon
Ja taky nemam potrebu zneuzivat nezlitile, ale proc by to nekteri nedelali, ze
tak to je srovnani prinejmensim divne, kdyby bylo zneuzivani nezletilych legalni a platilo se za to jako za jinou sluzbu (internet), tak mozna...
sosaci vs emailiste je nekonecny flamewar, nema cenu to resit.
-
Citace:
Původně odeslal
silenec
vinikem FUPu je taky to, ze ISP prodava to, co nema, a tim ze si poridis sluzbu s agregaci, tak souhlasis ze se o linku budes delit s ostatnima kteri ji vyuzivaji .
Ale stejny problem je u jakehokoliv media dodavaneho velkemu poctu koncovych odberatelu. Proc se nikdo nerozciluje, ze nemuze odebirat naplno elektrinu, plyn, vodu, ac si zaplatili pausal - protoze je zpoplatnovan i jednotkovy odber. Koeficienty soucasnosti jsou vsude. (To by si napr. nemohl mit doma jistic 25A, ale jenom 1A. POkud by totiz vsichni zacali odebirat el. na maximum jistice, tak vyleti nejblizsi nadrazeny jistic - treba na sloupech.) - Proc se tak nedeje, protoze si kazdy moc dobre rozmysli plytvat necim za co platim. To u netu nekdy neni- nekdy si rikam bohuzel.
Citace:
Původně odeslal
silenec
tak to je srovnani prinejmensim divne, kdyby bylo zneuzivani nezletilych legalni a platilo se za to jako za jinou sluzbu (internet), tak mozna...
Ti co stahuji ke dvema TB/rok neporusuji zadny zakon ? A neplati za to ?
Citace:
Původně odeslal
silenec
sosaci vs emailiste je nekonecny flamewar, nema cenu to resit.
To neni sosaci vs. emailiste. Kdyz nekdo stahuje za mesic 20GB - OK. Ale 150GB - to je uz uchylka. Tak velky objem dat nema sanci vyuzit za tu dobu - 70% toho pak smaze, aniz by zjistil obsah.
-
Citace:
Původně odeslal
Kon
Ale stejny problem je u jakehokoliv media dodavaneho velkemu poctu koncovych odberatelu. Proc se nikdo nerozciluje, ze nemuze odebirat naplno elektrinu, plyn, vodu, ac si zaplatili pausal - protoze je zpoplatnovan i jednotkovy odber. Koeficienty soucasnosti jsou vsude. (To by si napr. nemohl mit doma jistic 25A, ale jenom 1A. POkud by totiz vsichni zacali odebirat el. na maximum jistice, tak vyleti nejblizsi nadrazeny jistic - treba na sloupech.) - Proc se tak nedeje, protoze si kazdy moc dobre rozmysli plytvat necim za co platim. To u netu nekdy neni- nekdy si rikam bohuzel.
Je to tak, kdyby nebyl zpoplatnovan jednotkovy odber, spotreba by taky stoupla, pokud nekdo plati za stazene GB, taky nejspis stahuje min. Myslenka ze kazdy bude vyuzivat jen to co potrebuje a vsichni se budou met dobre je pekna, v praxi ale moc nefunguje.
Citace:
Původně odeslal
Kon
Ti co stahuji ke dvema TB/rok neporusuji zadny zakon ? A neplati za to ?
nekdo porusuje, nekdo treba ne, vetsinou za to neplati (pokud se bavime o porusovani zakonu), nekdo plati za obsah a stahuje legalne.
Citace:
Původně odeslal
Kon
To neni sosaci vs. emailiste. Kdyz nekdo stahuje za mesic 20GB - OK. Ale 150GB - to je uz uchylka. Tak velky objem dat nema sanci vyuzit za tu dobu - 70% toho pak smaze, aniz by zjistil obsah.
Jen pro predstavu, 150GB jsou 3-4 filmy v blu-ray kvalite, nebo 2 serie serialu v HD, to takovy problem vyuzit neni. Je to hodne dat, to byly ale xvidy v dobe dialupu taky.
-
Citace:
Původně odeslal
MISKOBOSS
no jde o to, ze pokud jsou stejny podminky, tak by mohl jet lepe;)
az 2x rychleji
Jenze na to to doplati lidi jako ja - jsem na hranici 2048/512 - vic ke me radiokomunikace nedotlaci. A vy si budete uzivat 2* rychleji - to mi neprijde fer ;) Treba z nich dostanu nejakou slevu, jako jsem dostal od telecomu - nedotlacili ke me vic nez 1MBit a navysovali - dali mi to za nizsi cenu a jelo mi to tech 1Mbit i kdyz takovy tarif v ceniku vubec nemeli.
-
volal jsem tam ohledne Premium ADSL.... agregace 1:50 bude u vsech tecka. Je jedno ze mate Premium ,,2006,, Dale mi mila pani na zakaznickem centru sdelila ze FUP se planuje dlouhodobe/vyhledove. Zavadet se ted nebude. je to hudba budoucnosti, jen jak daleka :)
-
Citace:
Původně odeslal
epidot
volal jsem tam ohledne Premium ADSL.... agregace 1:50 bude u vsech tecka. Je jedno ze mate Premium ,,2006,, Dale mi mila pani na zakaznickem centru sdelila ze FUP se planuje dlouhodobe/vyhledove. Zavadet se ted nebude. je to hudba budoucnosti, jen jak daleka :)
Ty jo, nedalo mi to a tak jsem tam taky zavolal. Fakt hustý, nikomu nic neřeknou, nikde nic nenapíšou a přez to všechno, vás ujistí o tom, že automaticky máte agregaci 1:50 i na stávajícím tarifu který jste sjednali 1:20. Ono se pak lépe vysvětluje proč jakýkoliv tarif nejede v některých lokalitách rychleji než 512 kbit/s a je jedno kolik těm šmejdům člověk za to platí.
Možná by nebylo od věci, jestli je tohle všechno v pořádku po právní stránce.
-
nemozu poskytovat inu sluzbu ako mam zjednanu a na zmluve mam 1:20, akonahle to zacne ist pomaly tak si do nich kopnem
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
nemozu poskytovat inu sluzbu ako mam zjednanu a na zmluve mam 1:20, akonahle to zacne ist pomaly tak si do nich kopnem
presne tak, mas smlouvu, tu musi dodrzet obe strany, pokud jsi neprijal zmeny, nemuzou si to oni menit jak je napadne
no mrzi me to, ale zrejmne se zacnu divat po jinym pripojeni:mad:
vidim to na VOLNÝ Internet Extra
2Mb neomezene(bez FUP) a 713,-/mesic
-
no nechci rypat :) ale kde na Smlouve stoji agregace 1:20 ??? divam se spatne nebo tam zminka o agregaci nikde napsana neni, hm ? :p
stejne tak i zminka o FUP
-
Citace:
Původně odeslal
epidot
no nechci rypat :) ale kde na Smlouve stoji agregace 1:20 ??? divam se spatne nebo tam zminka o agregaci nikde napsana neni, hm ? :p
agregace 1:20 je zrejmne v haji, ale na teto strance pisou, ze zadne FUP
http://adsl.volny.cz/volny-internet-extra/
-
Citace:
Původně odeslal
epidot
No já mám třeba ke smlouvě dodatek, a tam je mimo jiné tohle:
5.1.1 Základní varianta (SPV) – bez volitelné telefonní služby
Varianta služby Cena
Bluetone Premium ADSL 2006 1024/256 Kb/s 1:20 489 Kč
Bluetone Premium ADSL 2006 2048/512 Kb/s 1:20 589 Kč
Bluetone Premium ADSL 2006 3072/512 Kb/s 1:20 789 Kč
Bluetone Premium ADSL 2006 5120/512 Kb/s 1:20 1189 Kč
5.1.2 Rozšířená varianta (PPV) – s volitelnou telefonní službou
Varianta služby Cena
Bluetone Premium ADSL 2006 1024/256 Kb/s 1:20 Voice 749 Kč
Bluetone Premium ADSL 2006 2048/512 Kb/s 1:20 Voice 849 Kč
Bluetone Premium ADSL 2006 3072/512 Kb/s 1:20 Voice 999 Kč
Bluetone Premium ADSL 2006 5120/512 Kb/s 1:20 Voice 1399 Kč
:eek:
Citace:
Původně odeslal
MISKOBOSS
presne tak, mas smlouvu, tu musi dodrzet obe strany, pokud jsi neprijal zmeny, nemuzou si to oni menit jak je napadne
no mrzi me to, ale zrejmne se zacnu divat po jinym pripojeni:mad:
vidim to na VOLNÝ Internet Extra
2Mb neomezene(bez FUP) a 713,-/mesic
Volný má jednu obrovskou chybu. Musíš se zavázat na dva roky, jinak už bych tam asi byl ;) .
.
-
Citace:
Původně odeslal
epidot
Ja jsem taky poslal smlouvu 15.2. a v jejich systemu byla zaregistrovana az 28.2....
Jinak si vsimnete, ze na jejich strankach ted nikde nepisou o neomezenem prenosu dat. Jen doufam, ze mi smlouvu nechaji minimalne tech 12 mesicu, budu si ji muset poradne precist.
-
Citace:
Původně odeslal
epidot
Jednoducha rada - mam uzavrenou smlouvu na verzi 2006 ne 2007 ;) Mam ke smlouve vytistene jako prilohy zneni podminek. Asi jim jdu volat, ze porusili podminky smlouvy a chci od nich smluvní pokutu.
-
1) Jak zjistite/dokazate, ze je vam agregovano 1:50 a ne 1:20 ???
2) Jak jiz psal silenec, pokud je agregace 1:50, pak musi byt FUP, jinak se sluzba stava nepouzitelnou ! To by mohlo byt sice osetreno QoS, ale ta by musela byt na BRAS a to CRA nemaji.
-
Citace:
Původně odeslal
Kon
1) Jak zjistite/dokazate, ze je vam agregovano 1:50 a ne 1:20 ???
2) Jak jiz psal silenec, pokud je agregace 1:50, pak musi byt FUP, jinak se sluzba stava nepouzitelnou ! To by mohlo byt sice osetreno QoS, ale ta by musela byt na BRAS a to CRA nemaji.
Nemusíš nic zjišťovat ani dokazovat. Na zákaznické podpoře ti to slečna pěkně přečte z nové směrnice, kde to má černé na bílém. Ve skutečnosti je to v některých lokalitách hrůza už teď, i když deklarujou 1:20, a je jedno jestli je den, nebo noc.
-
Citace:
Původně odeslal
MISKOBOSS
bavil jsem se o radiokomunikacich.. ne Volny.
jinak samo ze Volny extra je mazec ale dostupnost Volny technologie je dost mala.
Ja mam ted obyc Volny ADSL a nemam zadny FUP, mam limit. tzn nad limit se plati castka za stanovenou jednotku v GB. Rychlost jede stale stejne.
-
No jinak vcera jsem si ze srandy zkusil nastavit na modemu adsl2+, a to jsem asi nemel delat, protoze net uz pak nejel ani s G.992.1, linka uplne mrtva (at zijou nezabezpecene wifiny sousedu) :) nasledovalo nahlaseni poruchy, do 24 hodin net zase rozjeli, to je celkem musim pochvalit. Kdyz uz byli u toho tak asi snizili synch. rychlost z 8Mb na 3Mb, ted se me zda ze je rychlost jeste o neco stabilnejsi a o par kb lepsi up, viz http://www.speedtest.net/result/108666872.png , jen doufam ze s tim nebudou problemy pri pripadnem zvysovani rychlosti. Kazdopadne, pokud vam to jede ok, nevrtejte do toho ;)
-
Citace:
Původně odeslal
epidot
bavil jsem se o radiokomunikacich.. ne Volny.
jinak samo ze Volny extra je mazec ale dostupnost Volny technologie je dost mala.
Ja mam ted obyc Volny ADSL a nemam zadny FUP, mam limit. tzn nad limit se plati castka za stanovenou jednotku v GB. Rychlost jede stale stejne.
kdyz mas ten limit, prijde ti email, ze se blizis k naplneni limitu?
-
ano, pisi to na 80% limitu prenesenych dat. Volny ma take slusne vedenou statistiku down/up na tvem ucte - detailni vypis je na cely mesic pekne kazdou hodinu :). Ohlidas si to sam.
-
CRa si k novym smlouvam pridalo jednu vetu, ktera ve starych nebyla:
Citace:
Společnost Radiokomunikace a.s. si za účelem ochrany zákazníka a své sítě vyhrazuje právo regulovat provoz.
takze novou jim dokud se nevyjasni jak ta regulace bude presne fungovat zatim urcite neposlu :)
-
Citace:
Původně odeslal
silenec
CRa si k novym smlouvam pridalo jednu vetu, ktera ve starych nebyla:
takze novou jim dokud se nevyjasni jak ta regulace bude presne fungovat zatim urcite neposlu :)
muzes mi sem prosim nahodit presnejsi lokaci teto vety :D dekuji
-
Citace:
Původně odeslal
epidot
muzes mi sem prosim nahodit presnejsi lokaci teto vety :D dekuji
muzu, ve smlouve dole tim malym pismem, tady.
-
to je fajn, ten radek tam nemam :), smlouva je stara 14 dni
-
Citace:
Původně odeslal
epidot
to je fajn, ten radek tam nemam :), smlouva je stara 14 dni
Pokud ti ji poslou zpet podepsanou, jsi za vodou :))
EDIT: A ten, kdo ti ji podepis, bude dlouho bez premii ;)
-
Doporucuji thread
http://www.dsl.cz/debata.php?vlakno=160594
pak je jasne , ze v CR musi byt FUp ci zpoplatneni dat. Na zapade by asi nikoho nenapadlo si poridit ADSL a platit 30EUR mesicne a delat zalohy serveru s trafikem 0,5TB denne.
-
Konkrétnejší info k velikosti limitu FUPu - pretisk z dsl.cz
NAPSAL JSEM DO ČRA:
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na detaily ohledně Vašeho nového
produktu - ADSL Premium 2007, o který mám zájem.
Na stránce "popis služby" od 1.4.2007 zmizela informace o neomezeném
objemu stažených dat a o "žádném FUPu".
Slyšel jsem také, že v souvislosti se změnou agregace z 1:20 na 1:50
plánují Radiokomunikace "regulovat provoz sítě".
Je to pravda? Pokud ano, byl bych "zregulován", pokud bych stahoval
kolem 100GB měsíčně a využíval p2p sítě?
Mockrát děkuji za upřímnou odpověď.
ODPOVĚDĚLI MI:
Dobrý den,
těší nás Váš zájem o službu Premium ADSL. Ráda bych se nyní vyjádřila k Vámi zaslanému dotazu.
Bohužel předpokládám, že v případě Vámi sdělenému množství stahovaných dat 100 GB, dojde k omezení na Vaší síti. Bohužel nevím jak hodně, jelikož se vše bude řešit individuálně a byl byste o tom obeznámen. Děkuji za pochopení.
S pozdravem
Monika Rambousková
RADIOKOMUNIKACE a.s.
-
tak me by moc zajimalo to jejich individualni reseni
-
mě spíše zajimá když mi v červenci vyprší smlouva co potom? Přejde automaticky na dobu neurčitou nebo bude potřeba nová smlouva?
-
prejde na neurcitu, rovnako ako v zamestnani :)
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
prejde na neurcitu, rovnako ako v zamestnani :)
Díky ... v tom případě nevidím jediný důvod podepisovat jejich přechodovou smlouvu v které imho budou už jiné podmínky. Jinak taktéž Brno a žádné problémy s rychlosti 2mbit šlape jak má po celou dobu smlouvy. Možná je to tím že zde nejsou tolik zatěžovány ústředny. A k tomu FUP ... pokud si zaplatím neomezený internet tak může být všem jedno kolik a jak dlouho vytěžuji linku.
-
Citace:
Původně odeslal
Mothernorth
mě spíše zajimá když mi v červenci vyprší smlouva co potom? Přejde automaticky na dobu neurčitou nebo bude potřeba nová smlouva?
Ve smlouvě je, že přecházíš na smlouvu na dobu neurčitou s vypovědí lhůtou 14 dní - nová smlouva není nutná.
-
Citace:
Původně odeslal
Mothernorth
Díky ... v tom případě nevidím jediný důvod podepisovat jejich přechodovou smlouvu v které imho budou už jiné podmínky. Jinak taktéž Brno a žádné problémy s rychlosti 2mbit šlape jak má po celou dobu smlouvy. Možná je to tím že zde nejsou tolik zatěžovány ústředny. A k tomu FUP ... pokud si zaplatím neomezený internet tak může být všem jedno kolik a jak dlouho vytěžuji linku.
Obávám se ale, že současná smlouva znamená pouze pomalejší a dražší internet než po uzavření smlouvy nové. Stávající (Premium 2006) bude podle informací nově agregováno 1:50, což nepřímo stejně vyžaduje FUP.
Mimochodem teď jsem kus za Prahou, kde naštěstí ČRA nemá pokrytí. Soused má 512/128 od TO2, dnes to zvedli a o takové lajně se mě doma může jen zdát :-) ....a to to sem leze snad i po stromech :mweheh:
-
Ale ve smlouvě nemáš nic uvedeno o FUP či regulování provozu ... uvidíme jak to dopadne
-
nejlepsi by to bylo, kdyby agregovali dynamicky napr. takto :
prumer trafiku za poslednich 30 dni a dle toho agregovat tzn. slucovat v agregacni skupine stahovace. Agregacni limity trafiku rozdelit do nekolika skupin.
Toto reseni se da pouzit i na stavajici smlouvy (nikdo si nema zaruceno s kym bude v agregacni), ale je to technicky velice spatne resitelne.
-
http://www.radiokomunikace.cz/cs/dom...-100-procent//
Citace:
České radiokomunikace současně přijaly opatření, která ještě lépe zajistí vysokou ochranu zákaznických služeb. Záměrem společnosti je zabránit tomu, aby méně než 1 % uživatelů s vysokými objemy stažených dat a multimediálních souborů omezovalo výkon sítě na úkor zbývajících 99 % zákazníků Českých radiokomunikací. Tyto kroky bylo nezbytné učinit, pokud společnost chtěla nabídnout vyšší rychlosti bez zvýšení ceny. „To znamená, že budeme schopni našim klientům ochránit stabilní výkon sítě,“ vysvětlil Ian McKenzie. Uživatelům, kteří přesáhnou stanovený objem stahovaných dat, bude pouze dočasně omezena rychlost připojení. I tito klienti si však budou moci nadále prohlížet webové stránky či používat e-mail. Za překročení limitu stahování si České radiokomunikace nebudou účtovat žádné poplatky. „Naše ADSL služby tak i nadále zůstávají bez limitů,“ dodal generální ředitel společnosti RADIOKOMUNIKACE a.s.
porad ale nic konkretniho, docasne to muzou omezit treba na mesic a na maily muze stacit 32kbit, stanoveny objem dat stanoveny taky neni. Bez techto informaci bych si od nich net urcite neobjednal.
-
Doporučuji k přečtení - "10 Mbps ADSL od Českých radiokomunikací" Je třeba dočíst až do konce. Ten článek potvrzuje některé doposud nepodložené doměnky :confused: .
-
no co tak ctu, tak to jde do pekne rite
musim se podivat na smlouvu
sakra ja nechci byt mesic bez internetu
zase si resit prechod k jiinymu poskytovateli:rolleyes:
-
Upload zvedli vsem na 512 - coz je positivum. Jestli je to skutecne 1%, ktere bude omezeno, pak se ten limit muze pohybovat ca na 10-20GB/tyden.
(Bohuzel u nas zatim nenabizi nikdo vetsi upload pres ADSL(2+) nez tech 512kbps, coz je dost malo. V tomto vidim hlavni nedostatek ADSL u nas.)
-
nechapu proc najednou chteji vseci sosaci utikat pryc od CRA ? fup, no a ? jeste to poradne nezavedli ale uz se hleda nahrada. Pro me lepsi FUP nez datovi limit.. viz volny. Pro to jdu od Volneho. FUP u cra mi vadit nebude.
-
Upload zvedli "vsem" co meli 1Mbit, ostatni rychlosti mely 512 i predtim, takze pro vetsinu lidi asi zadna zmena. Jinak ja nikam neutikam, jsem spokojeny s tim co mam a prejit na jejich super "o 100% rychlejsi bezlimitni" internet me nic nedonuti :)
-
je fakt ze byt pres mesic offline pri zrizovani nove pripojky sux....
:D proto mam dole souseda a k nemu 40m LAN kabelu do jeho routeru. me se ,,vypadek,, netyka :)
-
Citace:
Původně odeslal
epidot
nechapu proc najednou chteji vseci sosaci utikat pryc od CRA ? fup, no a ? jeste to poradne nezavedli ale uz se hleda nahrada. Pro me lepsi FUP nez datovi limit.. viz volny. Pro to jdu od Volneho. FUP u cra mi vadit nebude.
nezlob se ale ja tady jasne vidim napsany, ze bez datoveho limitu i bez FUP
http://adsl.volny.cz/volny-internet-extra/
-
>< ja se nezlobim :) bavim se o CRA. Druha vec je ze technologie Volny mene dostupna nez CRA (hrube porovnano)
-
imho to bude pro ty nové smlouvy tam už je napsaný dodatek o regulaci ... takhle by ztratili zákazníky(o což jim možná jde) ... ostatní poskytovatelé mají neomezený net jak O2, Volný a další poskytovatelé ADSL
-
jednoduse... pockame..uvidime :cool:
-
Našel jsem ještě něco k přečtení TADY. Bohužel se tam nepíše skoro nic nového, ale je tam dobré shrnutí dosavadních informací. Jen mě zaráží, že je tam písemné vyjádření z ČRA o tom, že stávající zákazník nebude automaticky migrován na 1:50. Jejich zákaznická linka tvrdí přesný opak.
Já osobně mám stále jejich půlmegabit (3072/512 1:20) za 789,- bez DPH + paušál TO2 (celkem 1342,-), a to se vyplatí :lol:
-
me take na telefonu sdelili ze vsichni (novi/stari) zakaznici pujdou na 1:50...
-
Citace:
Původně odeslal
epidot
me take na telefonu sdelili ze vsichni (novi/stari) zakaznici pujdou na 1:50...
Takže 1:50 ale bez FUP? mám 2Mbit teď za těch 1010Kč.
-
tak to ti zatim nikdo se 100% jistotou nepovi.. kdo vi jak to bude za par mesicu
-
Od 22:4. mam nefunkcni linku - shorel jim DSLam, oprava bude az 15.5. ... potesi, jen jsem si tedka napsal na reklamace at mi aspon snizi pausal.
-
Citace:
Původně odeslal
soooc
Od 22:4. mam nefunkcni linku - shorel jim DSLam, oprava bude az 15.5. ... potesi, jen jsem si tedka napsal na reklamace at mi aspon snizi pausal.
Tak to teda hodně štěstí, moje reklamace se "řeší" už od 6.3, mám prej vyčkat až mě kontaktujou.
-
aspon mate co :D me po mesici jeste nemaji ani v systemu....
-
Můžete mi povědět aktuálně, jak vám běží net od CRa? Já posledních 14 dní pociťuju naprosto odpornou agregaci hlavně ve špičce cca od 19h-23h. Moje 4mbit mi běží ani ne 1 mbit. Fakt odpornost a to jsem před měsícem podepsal novou smlouvu :mad: Asi se zase vrátim k UPC od kterejch jsem utekl před rokem :rolleyes: