...nevie niekto podrobne info k tym HIDDEN SETTINGS v BIOSe MSI 745Ultra ???
...zapnete ich pomocou F3 a napr. pri nastaveniach pameti pribudne dooost nastaveni!!!
...THX
Printable View
...nevie niekto podrobne info k tym HIDDEN SETTINGS v BIOSe MSI 745Ultra ???
...zapnete ich pomocou F3 a napr. pri nastaveniach pameti pribudne dooost nastaveni!!!
...THX
...takze dostal som SMS od Dekru, ktory uz zacal eXperimentovat a podla neho skryte nastavenie TURBO SWITCH v Advanced Options mu zrychli start Win a aj pracu v nich (ma Win2K SP3)
...vazne nikto nevie nejaky popis k tym nastaveniam ??? ??? ??? tak zacnem vecer az sa vratim z prace eXperimentovat aj ja :!:
KUA HOSI, TO JE SUPER - ZAHODINU KONCIM V ROBOTE IDEM HNED ZHAVIT F3 V TOM MENU - SOM STRASNE ZVEDAVY :-) :-) :-) , KDE STE NA TO PRISLI? :?:
tanigor: ...v stredu som to cital niekde na nete , ale ten dotycny tiez nevedel co s tym a zhanal popis k tym nastaveniam
...vcera som prisiel neskoro z prace, tak sa mi uz moc nechcelo s tym hrat, ale vyskusal som ten TURBO SWITCH a boot do winXP je o dost rychlejsiiiii ;D
...dnes ma este caka hardware mod VCore a po vikende dam vediet viac o tych nastaveniach
vies,ako na vcor - mod? mas nejaky odkaz - rad by som aj ja tomu mojmu drobcekovi pridal trochu stavy - uvidime, ci da aj viac mhz... ;D
...podrobnosti najdes napr. na: http://members.home.nl/ethanol/msi_7...a_faq_page.htm
...pri tejto modfikacii so 100kOhm odporom (prepojis piny FB {10} a GND {11}) sa Ti zdvihne napetie oproti nastaveniu v BIOSe o 0.1V (napr. v BIOSe das max. ktore Ti dovoluje u Tbredov t.j. 1.700V a v skutocnosti tam bude cca. 1.800V-samozrejme toto zdvihnute VCore Ti bude MB normalne zobrazovat, vid to video na tej holandskej stranke)
...ak tam das 50kOhm odpor tak VCore zdvihnes o 0.2V :wink:
no,hadam nieco poriesim.dakujem
tanigor: ...hardware VCore mod mam hotovy so 100kOhm odporom :wink: ,vyskusam az ked pridem z prace domov
...inak je tam dost na pizzu pristup pri pajkovani tej jednej nohy od tych kondikov, ale s trochou trpezlivosti sa to da zvladnut :evil:
drzim palce, daj vediet, ako to slape ;D
tanigor:
...takze skusenosti s VCore modom po vikende su nasledovne:
1. BIOS hlasi pri nastaveni 1.700V cca. 1.800V - to je OK
2. Vsetky windowsacke monitorovacie softy hlasia cca. 1,74V - DIVNE
3. CPU islo overclocknut stabilne na 188*11,5~2160MHz - strop toho mojho Tbreda bude asi 2200MHz :?
4. Teplota CPU isla hore o cca. 3°C - OK
...skusenosti so skrytymi volbami:
- eXperimentoval som dost anic vyznamne nezistil co by zvysilo vykon systemu som nezistil, chjo ???
no to je celkom fajn,vecer idem dat tatkovi upravit dosku, moja jiuhb-a ide pri 1.7v v win xp aj na 2300mhz, ale po chvili testovania sa to restartuje ,dufam ,ze ked tam dam viac stavy, ze to pomoze :?
tanigor:...no tak nech Ti tam hodi ten 100kOhm odpor a tych 2300MHz podla mna budes mat stabilnych
...asi zajtra rozoberiem PC a zoberiem MoBo v stredu do roboty a skusim vymenit ten 100kOhm odpor za 50kOhm :idea: potom bude pri nastaveni 1.700V v BIOSe 1.900V, keby to bolo nahodou vela, tak v BIOSe nastavim 1.600 a bude tam zase len 1.8V ;D ;D
PS: daj tam klasicky odpor nie SMD, na tom klasickom pekne ohnes nohy a vyzera jak keby tam mal patrit od vyroby :wink:
fungeje to,dik za radu ;D ;D ;D
2tanigor:...to som rad, ze si rad ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
...mimochodom ten 50kOhm odpor mi nepomohol, nad 2170MHz je CPU uz UnPrimeStable aj ked som tam dal skusobne 1.9V :evil:
Asi idem do toho aj ja. Moj maly by potreboval tiez trosku stavicky navyse. Ten 100K odpor ma byt na kolko watov? Len tak pre istotu... Ako je to s tymi skrytymi nastaveniami? Je to na nieco alebo nie?
...uplne normalny - obycajny 100kOhm odpor 0,6W :wink: v GM ho maju za 0,76Sk ;DCitace:
Původně odeslal stanley
Dikes! Uz bezim do obchodu a idem do toho. Este cakam na novu ramku a to este len bude hukot. ;D
...no kedze mam asi taky isty CPU ako Ty - aj 0251, takze by si ho mohol dostat tak ako ja :wink:
...samozrejme, ze aspon 333MHz DDRAMky su nutne :!: a ceny isli dole v AGEMe Apacer 256MB 333MHz CL2,5 stoji 1440,- bez DPH
hmm... do apaceru nechcem ist. chcem 512MB Twinmos s cipmi Winbond. V stredu by som ich moho mat. a je to len o nejakych 160.- drahsie ako apacer a vykon o dost vyssi.
...no jo no, ja mam Apacerku a pri casovani Normal-2,5-5-2-2 stihaju 385MHz
...po vyplate sa chystam dokupit este nejaku pamet -teda nejaku asi urcite 256MB alebo 512MB Apacer 8-)
Vcera som skusal tie Hidden settings cez F3 a bol som dost prekvapeny. :-o Pribudlo kopec nastaveni nielen pri pamatiach ale aj v inych polozkach biosu. Je to sice pekne, ale na co mi to je ked to aj tak nedokazem pouzit. :?
...hmmm na Nete som zatial neobjavil nejaky popis, tak je na Tebe Stanley, aby si zacal skusat a dal nam majitelom MSI745Ultra vediet!!! :wink:
he-he-he. skoro som sa od smiechu pocikal. ;D uz asi dobre tri hodiny browsujem net a zistujem data a informace. zatial nie je nic pozitivne. :-(
...3 hodiny? tak ja uz som tomu venoval viac a NIC :!:
nazdarek, mam vplane upgrade mojej dosky prave za MSI745Ultra (v Ageme ma super cenu)- myslite, ako ich majitelia, ze je to dobry podvozok pre mojho TBreda ??? - alebo sa oplati priplatit 1700,-Sk za ABIT a vidinu 210MHz FSB ???
Tato fosna je dobra mozno tak do 170 FSB, ak by si chcel ist vyssie tak si kup dosku, ktora dokaze zafixovat frekvenciu pci,ide... inak za tie prachy to nie je zla doska. s tym tbredom sa do nej akurat vojdes. :-)
...jak si na to prisiel u mna pri FSB=188MHz NO PROBLEM!!!!Citace:
Původně odeslal stanley
Marcelino:...za tie prachy je MSI745 Ultra super doska, ja som uvazoval o upgrade na SiS746Fx (hlavne kvoli USB2.0), ale som sa docital, ze ma zatial problemy hlavne doladenie biosu - napr. slaba priepustnost pameti - v Sandre2003 do 1900MB-to sa tyka ASUSu ASRock s 746FX
...tiez mi neni jasne ktore dosky s 746FX umoznuju zmenu multiplikatora, na jednej stranke pisu tak na inej zase inak, achjo :evil:
...tak zatial pockam na MSi745 Ultra nez sa to objasni
:!:
hmm... you are lucky man!!! ;D dnes mi prisla nova pamat takze idem vyskusat ako vysoku dostanem FSB. 188? preco nie...Citace:
Původně odeslal .:::iGor:::.
to iGor: mas nejako modifikovany pasiv na chipsete alebo bezis s tym originalnym? pri 166 sa mi to uz celkom zacina hriat, nerad by som bol aby mi vyletela doska hore kominom. :?
Este k tym skrytym nastaveniam v biose. Nieco sa da identifikovat a nieco nie. Par veci mi tam ostalo takych na ktore som uz nenasiel odpoved. ??? Bios je celkom dobre popisany na strankach:
http://www.rojakpot.com/bog.aspx
http://www.pcguide.com/ref/mbsys/bios/set/index.htm
Ak niekto zozenie info na tie veci pri nastaveniach pamati tak sem s tym.
...ten pasiv na chipsete som odlepil - drzi na dvoch obojstranych lepiacich paskach, predpokladam, ze teplovodivych - nasledne som ho vylapoval, lebo bol krivy jak svina a potom som ho tam naspet vratil - chipset som natrel tenkou vrstvou teplovodivej pasty, do 4 rohov som dal kvapku sekundoveho lepidla a pritlacil :wink:Citace:
Původně odeslal stanley
...no a nakoniec som este na chladic chipsetu pridal luftak 40x40 ktory je cca. 5mm nad tym pasivom
Uz mi to je jasne preco sa nedostanem vyssie ako na 180. Cez vikend by som sa s tym trosku pohral a urobil by som si aj vcore mod.
...kamos skusal menit nastavenia pameti v hidden settings a to kazde druhe nastavenie umoznuje trojvolbu AUTO-NORMAL-FAST, pokial mal FSB okolo 180MHz a najtvrdie casovanie pameti, tak mu pamete robili problemy, tak v tych nastaveniach zadal namiesto AUTO volbu NORMAL (podla vsetkeho pri najtvrsom casovani sa tieto volby automaticky nastavili na FAST) a udajne sa mu teraz PC sprava uplne stabilne :wink:Citace:
Původně odeslal stanley
...ten pasiv na chipsete sa da celkom lahko odstranit - staci s nim krutit napravo-nalavo atd ide do trochu tazsie ale ide, najlepsie, ked budes mat pred tym pustene PC a ten pasiv s tou paskou sa zahreje a trochu povoli :wink:Citace:
Původně odeslal stanley
Jas skor planujem, ze tam dam uplne iny maly hlinikovy lahulinky pasiv aby ho tam ten sekundak udrzal. nakolko preferujem ticho v bedni tak sa budem musiet zaobist bez vetraku - neznasam hluk.
...tak to tam radsej daj vecsi hlinikovy pasiv ;DCitace:
Původně odeslal stanley
jo jo presne,preto mam setky vetraky na 5V resp. 7V a na Radeone PASIV 8-) (akurat mi zabera 2 PCI sloty ;D )Citace:
Původně odeslal stanley
u mna pri FSB=188MHz NO PROBLEM!!!!
By me zajimalo jak jsi to dokazal me pri 166MHz tuhne PC a pametma to neni. Ze by CPU. Mozna by pomohlo zmensit nasobitel a pak az zvecit
a mas palomino alebo t-breda? ak palomino,musis si ho odblokovat/nasobic - a znizit ho, samozrejme pridaj trochu stavy procesoru ;DCitace:
Původně odeslal Barracuda
Napeti jsem pridal. S tim problem neni. A mam T-breda ;D
Ozaj taky maly detail, neviem ci budete vediet na neho odpovedat, ale napr. ked si dam info o pamatiach v sandre vypise mi, ze 1-way, ale ako dobre viem, tak via ma moznost zapnut 4-way, neviete, kde sa to zapina? Ci uz nejaky softik, alebo nejake nastavenie v biose... Dik moc
2Barracuda:Citace:
...a kedy sa vyrabali T-bredy XP1600+ revizie B0 ??? ???
Answer: NEWER :!:
...tak si skus kupit T-bred B0, upravit chladenie chipsetu, urobit VCore mod a hotovo, ak je toho na Teba vela tak :arrow: SMOLA :!:
Ako vies, ze to nie je pamatami? Kamos ma 1600+ a jemu to slape ako vino 166x10. Musis ist v synchronnom rezime - pamat vs FSB.Citace:
...a kedy sa vyrabali T-bredy XP1600+ revizie B0 ??? ???
Answer: NEWER :!:
Nevyrabeli se ale to neznamena ze by mi nemohl jet na FSB vyssi nez 166MHZ. ( Myslim ale nejsem si tim jisty. Podarilo se to nekomu )
Pamet jede sinchrone 1 ku 1
Na tvoju otazku najdes odpoved niekde na fore v SiS cipovych sadach, skus pohladat. A ked hovorim, ze 1600+ ide na FSB 166 a vyssie tak to plati.Citace:
2 Barracuda: igor ti polozil dobru otazku. mas ho odblokovany? ak je to Palomino tak je to nevyhnutne.
...no suhlas so Stanleym - kedze mas bud Palomino alebo T-bred A0 (predpokladam skor to Palomino) tak musis odomknut multiplikator - a so znizenym multiplikatorm zvysovat FSB na Tvojich ziadanych 166MHzCitace:
...mas info o CPU na jadre, alebo v ciernom obdlzniku - podla toho sa dozvies ci je to Palomino alebo ten T-bred A0 ???
...ja osobne som mal problem s vysokym taktom PCI a AGP pri FSB 160-165MHz, ked som sa dostol cez 166MHz tak pohoda, lebo sa zmenili delitele pre PCI a AGP :wink:
2 Igor: U mna taky - tak. :-)
Inak uz som zohnal krasny pasiv z pentia 166 - ani maly ani velky. bude tak akurat na chipset. kamos mi hovoril, ze kdesi predavaju tie teplovodive nalepky, ktorymi sa prilepi pasiv na chipset. predpokladam,ze original pasiv je prilepeny takou srandou a je to skor teplo-resistentne ako teplo-vodive. :-( takze, idem na to osvedcene - Ag pasta + sekundak.
...uz som to tu pisal ten pasiv je prilepeny tou obojstrane teplovodivou lepiacou paskou - navyse su tam dve vrstvy, ked som to odstranil, vylapoval pasiv a dal tam silikonovu pastu + 4 kvapky sekundaku, tak sa teplota toho pasivu evidentne zvysila a o to mi islo ;D samozrejme som tam zase pridal 40x40 Sunon ventilator :wink:Citace:
Původně odeslal stanley
...niekde som cital, ze sa da kupit (tusim v tntrade) teplovodive lepidlo ale urcite bude dost drahe ???
To teplovodive lepidlo sa pokusam zohnat uz pekne dlho. Je to dvojzlozkove lepidlo a je nechutne drahe. Kvoli tej troche na chipset sa mi to neoplati kupovat. V piatok mi kamos donesie este jeden maly pasiv z K6-2 a idem na to. Akosi sa mi stale nedostava casu na taketo zabavky. :?
...mne sa zase nechce rozoberat moj novy 350W zdroj aby som stisil ten luftak, ale snad sa konecne dneska do toho pustim :wink: mozno ???Citace:
Původně odeslal stanley
TAKZE AKO POZERAM NA TENTO THREAD - PANI, NASE DOSKY MAJU FAKT DOBRY O/C POTENCIAL VZLADOM NA CENU ;D , ZA TYCH PAR KORUN A PAR MINUT UPRAV MAME NADUPANE DOSTICKY ! ;D
...uplny suhlas ;D len to USB 2.0 mne osobne chyba :evil: achjo...Citace:
Původně odeslal tanigor
Uz som aj rozmyslal, ze tuto dosku pustim k vode, ale ako sa tak na to pozeram, tak je uuuuplne postacujuca. Zopar malych uprav a je to celkom dobre turbo. :o
2 Igor: Ako ides modifikovat zdroj? Nejakemu typkovi uz neopatrnym zaobchadzanim odisiel. Ztisoval vetrak az nakoniec umlcal navzdy cely zdroj. ;D ;D ;D
2Stanley:...tak som sa k tomu vcera vecer po dopozerani Od sumraku do usvitu dokopal, na to spomalenie luftaku pouzivam zenerove diody :wink:
...som tak stisoval vsetky luftaky v zdrojoch co som mal a vsetky fungiruju ;D a to uz nejaky ten piatok :wink:
ufff... zenerove diody? :?: to ti znesu taky prud? kamos ma vymyslene celkom pekne riesenie a este aj s regulaciou - jeden odpor, jeder trimer a jeden tranzistor. :idea: naladis si to ako potrebujes. prave laborujem co s tym idem robit. je to celkom jednoduche. Na kolko si zrazil tomu vetraku napatie? Myslim si, ze 9V je este unosna hranica, potom sa uz chudak zdroj zacne zahrievat. Co ty na to?
ja jsem to vyresil jednoduse... odmontoval jsem puvodni rvouci vetrak a namontoval tichoucky Sunon myslim ze ma (podle katalogu) 2300 otacek a ejhle..... je to tichy 350W zdroj :-)Citace:
Původně odeslal stanley
taketo riesenie je super, ale stoji viac. okrem toho mam doma nejedneho sunona a vobec nie su tiche. udaj typ, nech mozem zakupit. :!:Citace:
Původně odeslal Halen tech
Poradis mi ako si to spravil s tymi diodami a pripadne aky je rozdiel keby som to spravil cez odpor?Citace:
A na ake napatie ti teraz ide vetrak v zdroji. Aj ja mam 350 W zdroj a dost mi krici a to ja straaaasne nemam rad.
Napis pripadne postup ako to spravit a ako je to moc zlozite pre cloveka, ktory nema skoro ziadne skusenosti s fusovanim elektrotechnikom do remesla.
A kolko ma to vyjde prip. kde by som zohnal potrebne veci na to.
Diky moc
to je jasne, ale ja ten vetrak mel doma nevyuzity, a jinak je reseni se zenerkou super.... Jinak ten vetrak se da koupit v http://www.gme.cz/Citace:
Původně odeslal stanley
ad. ZENERKY
...ja pouzivam 5W a 3,3V - tych 3,3V znaci o kolko pusti ta Zenerka menej stavy do luftaku, daju sa kupit aj 5W-4 V; 5W-5,1V, cena v GMElectronic je nieco pod 20,00Sk
...je ju treba naletovat na cerveny kablik z luftaku a to oznacenou stranou k zdroju - to oznacenie spociva v striebornom pasiku vid. jednoduchy nakres ;D
ZENERKA . ___________
zdroj ------|...||................|----- luftak
EDIT: Kuva nechce to kreslit tak jak ja chcem :evil:
EDIT X: Konecne ako tak :?
2vuaras: ...staci tak ??? Da sa to spravit za cca. 20 minut komplet! Tu zenerku kupis v akomkolvek obchode s elektrosuciastkami napr. v GM Electronic - www.gme.skCitace:
Původně odeslal vuaras
...este nejake otazky?
O kolko sa ti znizila hlucnost ked si to takto spravil
myslim vetron v zdroji
a nehreje sa to potom vela ked znizim otacky?
...hlucnost sa znizila o dost - neviem jak to inak vyjadrit, jedine tak, ze hluk vychadzajuci zo zdroja je na urovni hluku 3000ot. luftaku CoolerMaster na CPU :wink: takze pohoda
...samozrejme, ze teplota tych pasivov v zdroji bude o nieco vyssia - to je cena za to TICHO a to mas jedno ci to stisis Zenerkou alebo tam das iny "pomalotocny" luftak :!:
co je lepsie tato dioda alebo odpor?
...podla mna Zenerova dioda, ale urcite sa tu najdu aj ODPORovy zastupcovia ;D je to vec nazoru a moj je tento :wink:Citace:
Původně odeslal vuaras
diky moc za rady
ked to spravim dam vediet ako som dopadol
OK :wink:
Citace:
2MISKOBOSS:
...upravil si chladic na chipsete ??? uz sa to tu preberalo :!:
...ja som sa dostal s FSB az na 194MHz, ale bohuzial pamete su uz nad 190MHz (cize nad 380MHz) nestabilne aj pri 2.8V :?
...s tym chladicom co mam v popise pri minimalnych otackach cca. 2700ot. mam max. teplotu s cidla cca. 53°C a chipsetu 31°C; pri 5200ot. - nepouzitelne kvoli hluku max. teplota s cidla 44°C
...samozrejme tieto teploty ovplyvnuje aj vetranie skrine - u mna prievan zabezpecuju dva 80x80 Sunony, ktore idu na cca. 1800ot.
...Prime95 som samozrejme skusal asi 3 hodiny (nemal som viac casu, lebo na PC dokonca doma aj pracujem ;D ) a pohoda, pocital a pocital :wink:
Dekujem ti moc iGor!! :wink:
Bracha upravil chipset a hned to vali na 185 stabilne pri 1,6V!! :eek:
Ale jak jsem vypnul PC, a po 3 hod ho zapnul, tak me zase hazel chyby!!!Az se zahral!! tak valil zase v pohode!
Snazim se snizit teplotu jak blazen u toho CPU :arrow: bracha udelal vetrnej tunel a mam max. 56°! Jeste koupim dobrej ventilator a je to zlaty!
Lidi mi radili Volkano 9+ tak to zkusim.
Jeste jednou diky :D
...po vikende sa chystam uverejnit dost velke REVIEW doskyMSI 745Ultra: infos o upravach, rozne testy, benchmarky pri roznej FSB od 100MHz - 194MHz
...nejake testy uz su hotove, ale este mi ich dost chyba :?
A nevies nahodou ako sa na doske zapina nieco take, ako maju VIA dosky, ze 4-way? Vies pre zrychlenie pamati...Citace:
...to ze sa nedalo 4way zapnut priamo v biose dosiek s VIA chipsetmi bol "bug" vyrobcov dosiek, ktory len George E. Breese odstranil tym svojim softom :wink:Citace:
Původně odeslal Julo
...u dosiek so SiS chipsetmi nic take neni potrebne :wink:
...prikladam obrazok priepustnosti pameti pri FSB=194MHz so Sandry2003.3.9.44 Standrard - 2583/2419 MB/s
EDIT:neviem, preco mi nejde zobrazit ten obrazok, tak sem davam link:
http://igor69.webpark.sk/temp/memory194mhz.jpg
2 iGor:
Nehazí ti to pri tech 194Mhz FSB nejak malo?
Me to hazelo 2506 pri 185Mhz!!!
Musi ti to hazet urcite vic!
No ako myslis, ale nejako mi to aj tak nesedi, ja mam priepustnost pamati pri 146mhz zbernici:: 1769/1710...Citace:
No a ako porovnavacia zostava tam som si dal SIS 735 a spravil som ju asi o 10 bodov... Ale to nieje trosku malo? Bezal som na 143mhz DDR, cize 286mhz a najtvrdsie casovanie... Stavim sa keby som mal zapnute 4-way bolo by to urcite viacej...
...je to asi tym, ze musim mat najslabsie mozne casovanie pameti NORMAL-2.5-6-3-3 keby som mohol nastavit CL=2 tak by to bolo zase o inom :wink:Citace:
Původně odeslal MISKOBOSS
...ak chces hod oko na http://igor69.webpark.sk/745.html kde som sa snazil napisat cez vikend review tejto dosky :wink:
...uz som Ti pisal, ze u dosiek s chipsetmi SiS neexistuje nic take ako 4way Interleave Enabler :!:Citace:
Původně odeslal Julo
...skus sa pozriet na tu stranku co som uviedol o prispevok vyssie a porovnat vysledky s Tvojimi :wink:
No pozrel som tvoje vysledky... Zhruba je to iste, ale ja mam procak slabsi... Cize ked ty si mal procak na 1463 a ja na 1000, tak moje pamate boli zhruba na tom tak isto...
...v memory benchmarku v Sandre sa nezohladnuje vykon CPU, ale len vplyv FSB na priepustnost pameti :wink:Citace:
Původně odeslal Julo