-
Český Telecom a jeho "nelidské FUP"
Dneska jsem se dozvěděl, že mám 12GB na měsíc !!?? Mám IE Sprint 3072/256 a 12GB na měsíc s toudle rychlosti je fakt dost nelidský ( poté to spadne na 128/128 ) ...To mě mohli nechat starou rychlost ( 1024/256 ) s FUP 4GB na týden což je nějakých 16GB na měsíc...
Fakt nevím co si Telecom o sobě myslí.....
Co si o tom myslíte ? Budete přecházet k někomu jinýmu ?
-
Re: Český Telecom a jeho "nelidské FUP"
CT se kurwy, co jinyho. Ja mam doma 512ku a FUP 1GB/mesic....bohuzel, jinudy to neslo...
-
Citace:
Původně odeslal Doktor-Prase
CT se kurwy, co jinyho. Ja mam doma 512ku a FUP 1GB/mesic....bohuzel, jinudy to neslo...
no tak to bych teda vyletěl z kůže...to bych nepřežil...bych nemohl ani stahovat, hrát po netu atd...to je snad jen pro lidi co si chcou JEN číst emaily nebo já fakt nvm, jak si todle vůbec mohou dovolit 1gb/měsíc :D to je od nich výsměch...sfině
-
Ja len dufam ze s tym nepride aj Slovak Telekom (T-Com), lebo to by ma fakt nastvalo
-
Vecna tema kto je svina a kto nie.
Nic vzlom ale mohol by si vysvetlit, ze co take robis na nete, ked ti tych 12gb je malo? Ked si justne stiahnes 2dvd tak este stale tam mas 3gb a to na normalne surfovanie staci. A keby aj tych 12gb prekrocis, tak stale ti to pojde 128kbit, co na stranky staci.
-
Citace:
Původně odeslal XanFX
Vecna tema kto je svina a kto nie.
Nic vzlom ale mohol by si vysvetlit, ze co take robis na nete, ked ti tych 12gb je malo? Ked si justne stiahnes 2dvd tak este stale tam mas 3gb a to na normalne surfovanie staci. A keby aj tych 12gb prekrocis, tak stale ti to pojde 128kbit, co na stranky staci.
například sledování televize při 450 kbps streamu "dá" jen v příchozím provozu 200 MB za hodinu... Stačí kouknout pár hodin denně na ČT 24... Průměrná FPS "žere" tak 50 MB za hodinu hraní... Skype tak 60 MB za hodinu provozu... Předpokládám, že 3072 linku nemá nikdo proto, aby provozoval jen ICQ... Čili koukneš dvě hodinky denně na telku, Hodinku Skype, Hodinku nějaká ta hra... A voila, víc jak 0,5 GB je na světě, a to jsem VŮBEC nezapočítal nic jinýho (P2P sítě apod., beru jen "čistej" provoz, žádnej stahovací maniak)... Prostou matematikou ti vyjde, že 12 GB/měsíc je při využívání přípojky k účelům, ke kterým je vhodná (ano, opravdu si nemyslím, že 3072 downstream by se měl omezovat jen na surfování po text-only stránkách) naprosto nedostačující... Ještě pořád ti 12GB přijde "dost"?
EDIT : Ty děláš v Telecomu a jsi jedním z těch zabedněnců, co má pořád dojem, že jediná služba ke které internet slouží je surfování po web stránkách? Nebo jsi "zabedněnec na volné noze"? Internet NENÍ jen o surfování po webu, už to konečně lidi pochopí? 3MBit downstream a 12 GB FUP limit je výsměch...
-
FUP je svine, to je jasny, ale cemu se divi autor puvodniho prispevku mi neni jasny, to ze si neprecet co si kupuje je jeho problem, Telecom to nijak netaji, podminky jsou jasne dany.
-
Citace:
Původně odeslal HAVTOM
FUP je svine, to je jasny, ale cemu se divi autor puvodniho prispevku mi neni jasny, to ze si neprecet co si kupuje je jeho problem, Telecom to nijak netaji, podminky jsou jasne dany.
Tak zákaznická blbost je už věc jiná, to netvrdím... 12GB na 3MBit mi přijde málo, ale koupit zajíce v pytli a pak tu pořvávat je taky lehce divný...
-
100% s tebou souhlasím Davide, ale žádná zákaznická blbost... příčina je zrychlování netu...dřív to bylo super, ale teď ??? za den mám 1GB a jsu rád když JEN 1GB
-
neda mi to nereagovat
Sam mam doma aDSL od T-COMu (slovensko) 1024/256 (1024 linka+ flat pripojenie) ktore je SKUTOCNE Flat (narozdiel od konkurencnych adsl providerov ktori tvrdo uplatnuju fup napr nextra podla programu max 2GB na den a o slovanete radsej pomlcim tam to stoji za <> ...) a mesacny trafic mam okolo 60-80GB a platim cc 950 sk iba za pripojenie :mad: + hlasovy pausal => 1240 SK
Ceskytelecom ma vponuke http://www.internetexpres.cz/web/cz/...eme/index.html
Internet Expres Extreme bez F.U.P :roll: v rychlostiach 512/128 az 4096/512 :) Tak neviem preco sa tu seci stazujete dajte si predsa Extreme a no problem :cool:
-
jj Extreme je kvalitka, sice si připlatím, ale neva.
-
Citace:
Původně odeslal Sharker
Internet Expres Extreme bez F.U.P
To je sice hezký bez FUp, ale co ty ceny ? další výsměch fakt....900kč bez DPH za 512 bych fakt nedal...už jen kvůli tomu že BlueTone má 3Mbit s agregaci 1:20 za 800kč s fup myslím 25GB ( nvm přesně )
-
Citace:
Původně odeslal Sharker
neda mi to nereagovat
Sam mam doma aDSL od T-COMu (slovensko) 1024/256 (1024 linka+ flat pripojenie) ktore je SKUTOCNE Flat (narozdiel od konkurencnych adsl providerov ktori tvrdo uplatnuju fup napr nextra podla programu max 2GB na den a o slovanete radsej pomlcim tam to stoji za <> ...) a mesacny trafic mam okolo 60-80GB a platim cc 950 sk iba za pripojenie :mad: + hlasovy pausal => 1240 SK
Ceskytelecom ma vponuke
http://www.internetexpres.cz/web/cz/...eme/index.html
Internet Expres Extreme bez F.U.P :roll: v rychlostiach 512/128 az 4096/512 :) Tak neviem preco sa tu seci stazujete dajte si predsa Extreme a no problem :cool:
Interenet Extreme je taky vysmech - podivej se na ty ceny. Za 512/128 das tolik co u nas na malomeste dostanes bezproblemu 4MBit i s verejnou adresou a jeste ti zbyde a jednu navstevu hospody. Ta cena je priserne premrstena (899 bez dane). A ze by bylo adsl nejak stabilni se rict neda - mam zhruba 5 vypadku do tydne a zena na podpore vam rekne ze sluzba neni garantovana a mate utrum.
A my si podle tebe u telecomu neplatime hlasovy pausal za 380KC a jeste nam ho budou zdrazovat ? Nevim na co si stezujes kdyz to mas levnejsi...
Ad. navysovani - navysovani je podvod v tom, ze neumoznuje telecom zustat u stareho tarifu.
-
Citace:
Původně odeslal soooc
Interenet Extreme je taky vysmech - podivej se na ty ceny. Za 512/128 das tolik co u nas na malomeste dostanes bezproblemu 4MBit i s verejnou adresou a jeste ti zbyde a jednu navstevu hospody. Ta cena je priserne premrstena (899 bez dane). A ze by bylo adsl nejak stabilni se rict neda - mam zhruba 5 vypadku do tydne a zena na podpore vam rekne ze sluzba neni garantovana a mate utrum.
A my si podle tebe u telecomu neplatime hlasovy pausal za 380KC a jeste nam ho budou zdrazovat ? Nevim na co si stezujes kdyz to mas levnejsi...
Ad. navysovani - navysovani je podvod v tom, ze neumoznuje telecom zustat u stareho tarifu.
přesně jen výsměch i s cenou i s fup
-
Citace:
Původně odeslal D_a_v_i_d
například sledování televize při 450 kbps streamu "dá" jen v příchozím provozu 200 MB za hodinu... Stačí kouknout pár hodin denně na ČT 24... Průměrná FPS "žere" tak 50 MB za hodinu hraní... Skype tak 60 MB za hodinu provozu... Předpokládám, že 3072 linku nemá nikdo proto, aby provozoval jen ICQ... Čili koukneš dvě hodinky denně na telku, Hodinku Skype, Hodinku nějaká ta hra... A voila, víc jak 0,5 GB je na světě, a to jsem VŮBEC nezapočítal nic jinýho (P2P sítě apod., beru jen "čistej" provoz, žádnej stahovací maniak)... Prostou matematikou ti vyjde, že 12 GB/měsíc je při využívání přípojky k účelům, ke kterým je vhodná (ano, opravdu si nemyslím, že 3072 downstream by se měl omezovat jen na surfování po text-only stránkách) naprosto nedostačující... Ještě pořád ti 12GB přijde "dost"?
EDIT : Ty děláš v Telecomu a jsi jedním z těch zabedněnců, co má pořád dojem, že jediná služba ke které internet slouží je surfování po web stránkách? Nebo jsi "zabedněnec na volné noze"? Internet NENÍ jen o surfování po webu, už to konečně lidi pochopí? 3MBit downstream a 12 GB FUP limit je výsměch...
Nerobim v telekome a nechapem preco by som mal byt zabednenec. Nechem ti hovorit ze si mimo atd lebo aj tak to bude viest iba k hadke ale keby si sa nato pozrel z druhej strany zo strany provajdera tak zistis ze to nie je take lahke ako si niektori myslia. A pokial chces inet vyuzivat 24hodin denne tak si zial musis zaplatit. Kedy uz niektori pochopia ze ked chcu mesance natahat stovky gb tak nech si kupia garantovany net a tam ich nikto nebude otravovat hlavu s nejakym datovym limitom alebo FUP.
-
Tady ale není řeč o stovkách giga měsíčně, ten příklad co jsem dal s televizí vyjde ne plným provozem tak 6 (!!!) hodin denně a stejně ti na celý měsíc ten limit prostě nestačí! V tom kontextu chápu jako podraz na zákazníka to, že je inzerováno "sledování videa, televize, stahování větších souborů", atd., atd., atd... Řekni upřímně , ty bys byl taky v pohodě, kdyby sis koupil televizi , neplánoval na ni koukat ani celých 24 hodin denně, ale stejně ti vyšlo, že podle jakýchsi podmínek ji můžeš sledovat v adekvátní kvalitě jen 4-6 hodin denně, protože jinak překročíš nějaký "limit" a zbytek měsíce si budeš číst leda teletext?
Za toho zabedněnce se omlouvám, ale když někdo u 3M připojení argumentuje, že FUP rychlost na "surfování stačí", tak vidím rudě... Copak prohlížení web stránek je skutečně jediná aktivita?
Jistě, stahovači budou problém vždycky, ale tohle hraničí se šikanou... 3M připojení a moci ho využívat necelých 6 hodin na ani ne půl plynu , a pak jít do FUP? To ti fakt přijde normální? Neargumentuju tu za psychopaty, jejichž smyslem života je onanie u nabíhajících procent v DC++, ale prostým výpočtem ti vyjde, že tenhle limit je nesmysl i při "normálním a legálním" používání internetu...
-
jojo david přesně, asi tak před 14 dnima jsem napsal na telecom okolo fup a ani se neobtěžujou odpovědět to je přístup fakt...strašně mě se*e že u nás není "signál" od Bluetone :( co bych za to dal :(
-
osobne se mi taky nelibi jakakoli forma FUP, nicmene musim rict, ze lidi co se nad ni rozciluji nechapu. myslim, ze telecom se tim vubec netaji, dokonce jako jeden z mala ma na strankach popisy jak pro uplne jelito i vcetne grafu.
ze je XX giga malo, to je mozne, ale je to relativni. pro nekoho je ten tarif dobry a ze ho ma nekdo kdo byl proste neopatrny a uveril reklamnim kecum, tak to sorry, ale to neni chyba telecomu. prece kazdej se snazi prodat svuj produkt, kdo uveri obchodnikovi bez overovani je proste blazen
ohledne tech XX giga. vadi mi hlavne to, jak si dneska kazdy mysli ze bude mit internet skoro zadarmo. a kdo to za ty lidi bude platit? kdyz chces sledovat inet TV, tak prosim, ale s nejlevnejsim tarifem to holt nepude. ze nekde to mozne je i s levnejsim tarifem je mozne, ale to prece nikoho nezajima....chlapka co prodava parky na nadrazi taky nezajima ze jinde ho koupis za 10, kdyz on za nej chce 20
ze je telecom svine, o tom se nemusime bavit, nemam je rad ani trochu. a jesli nekoho nutili prejit na novy tarif, tak to je svinarna
-
Jasně, relativní to je, ovšem pak je ta reklama o "sledování inet TV" tak trochu podraz, nemyslíš? BTW 3M tarif rozhodně není ten úplně nejlevnější :-)
-
no nejlevnejsi neni, ale je to tarif prave z te rady levnejsich (omezenych FUP). ta reklama je podraz, ale je to podraz v ramci mezi. Takovej podraz dela v podstate kazda firma (nejen IT) a lidi si na to uz snad i zvykli nebo aspon ja ano. je to styl mate to zadarmo, ale musite ....(uvedeno pod carou)
kdo to dneska neprokoukne, tak by si mel nechat poradit. ta zminovana reklama zrejme nebude jen na tarify s FUP a tim padem to zase takovej kec neni, je jen na tu drazsi variantu :)) samozrejme ceny od ... no klasika, proste reklama, ktera trochu mlzi. pokazde kdyz vidim "ceny od", tak vim odkud vitr vane
je to jen dobre udelana reklama, kterou by udelala kazda komercni firma. to uz se ale nebavime o FUP ale o te reklame. takze v podstate muzeme nadavat jen na reklamu, ktera je ovsem zcela v mezich dnesni normy. takze vlastne bychom spis meli nadavat na reklamy obecne. FUP je jen soucast tarifu, ktery si kazdy o sve vlastni vuli zvolil a komu se nelibi brat ji prece nemusi/nemusel
-
3M varianta / FUP 12 GB
Citace:
Internet Expres Sprint
Nenechte si ujít poslední novinky díky videozpravodajství. Stahování velkých souborů, filmů, nebo hraní her s reálnými soupeři je již hračkou.
Asi radsi no comment :-)
EDIT : Jasně že každý svýho štěstí strůjce, ale já jen říkám, že 12GB je k 3M tarifu prostě výsměch... to je všechno... No a o tarifech 512/128 // 1GB už asi nebudem mluvit radši vůbec...
-
Citace:
Původně odeslal Zetes
jojo david přesně, asi tak před 14 dnima jsem napsal na telecom okolo fup a ani se neobtěžujou odpovědět to je přístup fakt...strašně mě se*e že u nás není "signál" od Bluetone :( co bych za to dal :(
zkus zaplatit CRa umisteni jejich DSLAmu do ustredny CTc...
Coz je mimochodem duvod, proc jsou alternativni ADSL dostupna jen na malo mistech - protoze to stoji penize, zatimco CTc se alespon trochu snazi nacpat DSLAMy do vsech moznych ustreden, dokonce i tam, kde se to jen tak nezaplati.
-
Citace:
Původně odeslal Zetes
To je sice hezký bez FUp, ale co ty ceny ? další výsměch fakt....900kč bez DPH za 512 bych fakt nedal...už jen kvůli tomu že BlueTone má 3Mbit s agregaci 1:20 za 800kč s fup myslím 25GB ( nvm přesně )
Clovece, probud se. Snad necekas, ze ti bude nekdo davat vyhrazeny xMegabitovy linky za par supu? :roll:
-
nehlede na to zhe ten Internet Expres Extreme nema pokryti jako klasickej Internet Expres :rolleyes:, coz treba u me nejde i presto zhe sem ve velkym meste a linku tu mame hodne dlouho a uz sem kdysi mel ADSL od Nextry atd.. No proste hnus.. Nejvetsi vysmech je platit k netu jeste pausal za volani :eek:.. nastesti pevnou uz nemame.. No a pokud si nekdo porizuje 3Mb tak to urcite nema na stranky a 12GB nevim nevim, ja mival s 512kb lajnou pres 35GB traffic a to sem to jeste nevyuzival naplno takze ta rychlost 3Mb postrada smysl v dusledku FUP
-
no ja nevim, na kabelovce 4Mbit mam FUP 30 (mel jsem 20 na 2Mbit) a nikdy jsem se na to nedostal.
A to hraju online, sem tam na neco kouknu, stahnu CD, nejaky to vetsi demo.
Asi je to tim, ze chodim i do prace, takze jen po vecerech a o vikendu a nemam potrebu stahovat desitky filmu, na ktery se pak nepodivam...
-
Citace:
Původně odeslal Mirtex
no ja nevim, na kabelovce 4Mbit mam FUP 30 (mel jsem 20 na 2Mbit) a nikdy jsem se na to nedostal.
A to hraju online, sem tam na neco kouknu, stahnu CD, nejaky to vetsi demo.
Heh, to mi povídej, já na svým 1M připojení nikdy nepřekročil 10GB limit, ze stejnýho důvodu.. Na dobrej film jdu radši do kina, a těch pár demíček mě měsičně fakt nepoloží , navíc víkendy trávím sice u PC, ale většinou u AutoCADu, takže internet se celkem fláká :D
-
Citace:
3M varianta / FUP 12 GB
Asi radsi no comment :-)
EDIT : Jasně že každý svýho štěstí strůjce, ale já jen říkám, že 12GB je k 3M tarifu prostě výsměch... to je všechno... No a o tarifech 512/128 // 1GB už asi nebudem mluvit radši vůbec...
nj, jasne, ale neni to tvrzeni snad pravda? obcas se na tv kouknout muzes, jen holt ne 24/7 :) ja mam treba doma 2Mb a nikdy jsem neprekrocil 10GB/m...
nelibi se mi jen to, co pise Marty (kazdy chce vsechno zdarma), a proto priklad ze zivota:
nakupuju 1Mbit garance za 4500 kc s dph. nekomu se to mozna bude zdat moc, ale kdo je aspon trochu soudny a zna podminky, tak vi ze to o moc levneji sehnat nejde (jsem z horni dolni). no a proc ty si myslis ze ja nekomu to co nakoupim za 4500 budu davat za ceny pod tisic korun. To proste nejde, musi byt nejake omezeni, FUP, agregace...proste neco. paklize se ti to nelibi, tak se promin, ale ja ti to sponzorovat nebudu. no a co myslis, je spousta lidi jako ty, ktery budou tvrdit ze sem svine a ze na tom nehorazne rejzuju, ale oni vi prd o pozadi cele veci. nemaji absolutne zadny nadhled, nevi kolik investuju do infrastruktury, kolik platim lidi, kolik platim jiny veci...atd atd atd. nechci nikoho urazit, ale myslim si, ze podobne to bude u vetsiny z nas s nadavanim na telecom. vubec nic nevime o pazadi veci, jen chceme vsechno co nejlevnejsi
myslim si ze fup neni svinarna, je to jen nastroj, ktery ovsem az zas tak moc nikomu nevadi. jen ho kazdy bere jako prilezitost proc nadavat telecomu. vzdyt kdyby nam to tolik vadilo, tak jdeme ke konkurenci ne?
takze neni to vysmech, je to jen tarif, ktery neni urcen pro tebe. ty potrebujes tarif drazsi, s vetsimi limity. paralelou muze byt kdyz budeme nadavat na male auta :) muzu nadavat ze fabie je auto nahovno, protoze je to male auto. a tim padem jsou lidi ze skodovky pekny parchanti, protoze to snad ani neni mozny, ze vyrobili male auto a jeste mi ho prodali. no co bys mi na tohle rekl. asi ze nejsem uplne normalni, kdyz jsem si koupil male auto, kdyz chci a potrebuji velke
-
Citace:
Původně odeslal hodnocení, někdo
Clovece, ty jsi uplne mimo. Nechtel bys neomezenej vyhrazenej 100Mb po optice za 500Kc mesicne? Probud se!!
a proč ne ? kdybych bydlel o pár km dál tak mám 10Mbit bez omezení za 399kč...nechápu tě fakt ne....btw dík za super hodnocení...
-
Citace:
Původně odeslal night_
nj, jasne, ale neni to tvrzeni snad pravda? obcas se na tv kouknout muzes, jen holt ne 24/7 :) ja mam treba doma 2Mb a nikdy jsem neprekrocil 10GB/m...
nelibi se mi jen to, co pise Marty (kazdy chce vsechno zdarma), a proto priklad ze zivota:
nakupuju 1Mbit garance za 4500 kc s dph. nekomu se to mozna bude zdat moc, ale kdo je aspon trochu soudny a zna podminky, tak vi ze to o moc levneji sehnat nejde (jsem z horni dolni). no a proc ty si myslis ze ja nekomu to co nakoupim za 4500 budu davat za ceny pod tisic korun. To proste nejde, musi byt nejake omezeni, FUP, agregace...proste neco. paklize se ti to nelibi, tak se promin, ale ja ti to sponzorovat nebudu. no a co myslis, je spousta lidi jako ty, ktery budou tvrdit ze sem svine a ze na tom nehorazne rejzuju, ale oni vi prd o pozadi cele veci. nemaji absolutne zadny nadhled, nevi kolik investuju do infrastruktury, kolik platim lidi, kolik platim jiny veci...atd atd atd. nechci nikoho urazit, ale myslim si, ze podobne to bude u vetsiny z nas s nadavanim na telecom. vubec nic nevime o pazadi veci, jen chceme vsechno co nejlevnejsi
myslim si ze fup neni svinarna, je to jen nastroj, ktery ovsem az zas tak moc nikomu nevadi. jen ho kazdy bere jako prilezitost proc nadavat telecomu. vzdyt kdyby nam to tolik vadilo, tak jdeme ke konkurenci ne?
takze neni to vysmech, je to jen tarif, ktery neni urcen pro tebe. ty potrebujes tarif drazsi, s vetsimi limity. paralelou muze byt kdyz budeme nadavat na male auta :) muzu nadavat ze fabie je auto nahovno, protoze je to male auto. a tim padem jsou lidi ze skodovky pekny parchanti, protoze to snad ani neni mozny, ze vyrobili male auto a jeste mi ho prodali. no co bys mi na tohle rekl. asi ze nejsem uplne normalni, kdyz jsem si koupil male auto, kdyz chci a potrebuji velke
Musis brat ze migrovat v malych vesnicich proste neni kam. nam sem ty vlny nepriplachti... Ano muzem migrovat na tarify kde je zpoplatnen pocet prenesenech dat. Tot vse. A telecom toho nalezite vyuziva. A jeste si musis uvedomit, ze telecom sluzbu nejak negarantuje - koupis si 3M a pojede ti to 512 a ty s tim nic nenadelas. Proto je ta cena trochu prepiskla.
-
Niektori z Vas si mylia pojmy s dojmami. FUP, agregacia, a datovy limit su tri rozne veci.
Night to vysvetlil presne. Neviem ako je to u CT ale ST je ziskovy pokial mu user nepresurfuje 40gb mesacne. Nad tuto hranicu to uz dotuje sam ST. Samozrejme ze sa to vykyje z toho co usetria na druhych lenze ked sa im tam zavesi plna rit notorickych sosacov tak je to big problem. Pokial netahas giga denne tak ani nevies co je to fup. A druha vec stou televiziou ktoru tu stale ospevuje David. No pokial chces sledovat tv no tak si musis kupit taky program ktory ti to pokryje. Ani digitalny satelit nie je zadara pokial sa ovsem uspokjis s nejakymi luserskymi stanicami.
Kamarat teraz vybavil konekt ktory pojde v licencovanom pasme a tie riadia+ anteny stoja cca 400k +100k rocne za prenajom frekvencie, takze zase sa dostavame k tomu co napisal night ze niektori vedia otom dost malo ale pritom reci maju za vagon.
-
Citace:
Původně odeslal XanFX
Niektori z Vas si mylia pojmy s dojmami. FUP, agregacia, a datovy limit su tri rozne veci.
Night to vysvetlil presne. Neviem ako je to u CT ale ST je ziskovy pokial mu user nepresurfuje 40gb mesacne. Nad tuto hranicu to uz dotuje sam ST. Samozrejme ze sa to vykyje z toho co usetria na druhych lenze ked sa im tam zavesi plna rit notorickych sosacov tak je to big problem. Pokial netahas giga denne tak ani nevies co je to fup. A druha vec stou televiziou ktoru tu stale ospevuje David. No pokial chces sledovat tv no tak si musis kupit taky program ktory ti to pokryje. Ani digitalny satelit nie je zadara pokial sa ovsem uspokjis s nejakymi luserskymi stanicami.
Kamarat teraz vybavil konekt ktory pojde v licencovanom pasme a tie riadia+ anteny stoja cca 400k +100k rocne za prenajom frekvencie, takze zase sa dostavame k tomu co napisal night ze niektori vedia otom dost malo ale pritom reci maju za vagon.
Tak na mne je St stratovy :lol: BTw plne si to vynahradi ked za povodne nazyvane data600 (600mb mesacne ) uctuje 499 bez dph:mad: a ktoze tu nieje ziskovy :?:
http://www.telecom.sk/Default.aspx?C...2&Section=home
Adsl Partner( za 1GB telecom uctuje konkurencnym providerom cc70sk no a o jeho skutocnych nakladoch radsej pomlcim)
-
Myslím, že o "ztrátovosti" jak ČTc tak ST (mám kamarády na Slovensku a o tamním aDSL mám taky celkem přehled) si tu můžeme tak leda s nadsázkou vyprávět vtipy, realita je IMHO celkem jiná...
ČTc s jeho pokrytím, technologií a množstvím zákazníků by mohl klidně provozovat o dost levnější ADSL s podstatně většími limity, jenže nechce, protože za výpalné co chce platit při využívání LLU od alternativních operátorů je jasný, že mu to pokrytí a zákaznící v pohodě vydrží i nadále...
Jinak třeba ČRa (aka Bluetone) provozuje služby bez FUP, s agregací 1:20 (tedy poloviční oproti ČTc) a včetně výpalného Telecomu to všechno nabízí JEŠTĚ levněji než Telecom... A to vše samozřejmě dělá se ztrátou, jen pro krásný modrý oči uživatelů českého internetu? :D
Ano, můžeme se tu bavit o tom, jestli by totální stahovačství v případě kompletního "odFUPování" tu síť "zasralo" tak, že by to nezvládla (já osobně myslím že ne, protože těch onanistických psychopatů, jejichž životním cílem je DC++ zas TOLIK není), nicméně to, že chudinka Telecom balancuje v podstatě na hranici ztrátovosti a FUP limity jsou jeho poslední záchrana je poměrně podařenej vtípek :-D
-
Ale ved je kopec alternativnych provajderov. Pokial sa ti nepaci ponuka CT tak si hladaj niekoho ineho. Ved nikde nie je napisane ze musis mat internet prostrednictvom adsl. A to ze tie pausali sa zdaju byt vysmechom pre ludi no smola. Naco budeme zlacnovat pokial nemusime. Aj ty by sa tak isto uvazoval.
Najprv pises ze 3mbit s 12gb limitom je vysmech a dalej pises ze za mesiac nepresurfujes viac ako 10gb tak .....
-
Citace:
Původně odeslal Zetes
a proč ne ? kdybych bydlel o pár km dál tak mám 10Mbit bez omezení za 399kč...nechápu tě fakt ne....btw dík za super hodnocení...
ono totiz vsichni umej akorat tak nadavat... pritom KAZDY ma moznost volby.
Porid si od treba 2Mb E1 natazenou minilinkem za nejakych 10-15 tis., kdyz si to dobre domluvis a uzavres smlouvu na dost dlouho, budes mit i vyhodny porizovaci naklady pod 10 tis. ;D
... s garantovanyma parametrama a kvalitou, o ktery se ti nezdalo.
.. poskytovatele si uz zvladnes vybrat sam :)
No a nebo ty ADSLka, pak si muzes nadavat dal... ale bude to akorat trapny, protoze u toho nemas garantovany zhola nic.
Zeptej se na nazor nekoho, kdo tomu trosku rozumi. Myslim, ze treba takovej jezevec ti k tomu rekne svy.
-
Citace:
Původně odeslal Marty
ono totiz vsichni umej akorat tak nadavat... pritom KAZDY ma moznost volby.
Volbu sice jo, ale žádné dobré nabídky rychlost/cena/fup. Sry, ale za net vrážet 10000kč nebudu. A když už je sqělá nabídka, jaxem zminoval 10Mbit za 399kč bez omezení, tak mě k signálu chybí cca 2-3Km což je fakt ***** :) ale měli by to rozušiřovat, takže v budoucnu s tím počítám....
-
Citace:
Myslím, že o "ztrátovosti" jak ČTc tak ST (mám kamarády na Slovensku a o tamním aDSL mám taky celkem přehled) si tu můžeme tak leda s nadsázkou vyprávět vtipy, realita je IMHO celkem jiná...
ČTc s jeho pokrytím, technologií a množstvím zákazníků by mohl klidně provozovat o dost levnější ADSL s podstatně většími limity, jenže nechce, protože za výpalné co chce platit při využívání LLU od alternativních operátorů je jasný, že mu to pokrytí a zákaznící v pohodě vydrží i nadále...
Jinak třeba ČRa (aka Bluetone) provozuje služby bez FUP, s agregací 1:20 (tedy poloviční oproti ČTc) a včetně výpalného Telecomu to všechno nabízí JEŠTĚ levněji než Telecom... A to vše samozřejmě dělá se ztrátou, jen pro krásný modrý oči uživatelů českého internetu? :D
Ano, můžeme se tu bavit o tom, jestli by totální stahovačství v případě kompletního "odFUPování" tu síť "zasralo" tak, že by to nezvládla (já osobně myslím že ne, protože těch onanistických psychopatů, jejichž životním cílem je DC++ zas TOLIK není), nicméně to, že chudinka Telecom balancuje v podstatě na hranici ztrátovosti a FUP limity jsou jeho poslední záchrana je poměrně podařenej vtípek :-D
no mozna by stalo za to, kdyby ses podival na hospodarske vysledky alternativnich operatoru, moc jich zrovna ziskovych neni...
Spousta z nich jede natvrdo pod naklady, aby ziskali podil na trhu.
-
Citace:
Původně odeslal XanFX
Najprv pises ze 3mbit s 12gb limitom je vysmech a dalej pises ze za mesiac nepresurfujes viac ako 10gb tak .....
No a co? Tuhle poznámku fakt nechápu? Já mám net v práci, na fakultě, doma... Takže mi 10GB na "domácí" použití na celkem stabilně funkční 1M ADSL lince zcela dostačuje, nicméně chápu, že pokud někdo chce net využívat intenzivněji, tak je pro něj na 3M 12GB FUPu trochu málo...
EDIT :
Ad alternativní operátoři : ty mě fakt rozesmíváš... Jasně, všude máš tisíce možností volby... V dost lokalitách je JEN Telecom, a podívej se na to trošku realisticky - ty bys tahal kvůli tomu, že potřebuješ net doma do nějaký "blbý" lokality linku za třeba 15000, jak psal Marty? Jasně, virtuálně je možností spousta, ale reálně dostupných jich zas taková "kopa" není...
Nebudu si kvůli tobě instalovat DC++ a masturbovat nad stahováním p..čovin co nepotřebuju, abych měl rychle přečerpán FUP limit a tys měl pocit, že se mohu kvalifikovaně účastnit debaty o tom, jestli je 12GB málo nebo hodně...
-
Citace:
Původně odeslal Mirtex
no mozna by stalo za to, kdyby ses podival na hospodarske vysledky alternativnich operatoru, moc jich zrovna ziskovych neni...
Spousta z nich jede natvrdo pod naklady, aby ziskali podil na trhu.
Nevím , mám informace celkem bezprostředně z ČRa a tak špatný to podle mých zdrojů zase není? :D
Tak jsem si na netu vyhledal i jejich hospodářské výsledky, a ČRa tedy rozhodně není ztrátová firma, a to ani telekomunikační divize :D
-
Citace:
No a co? Tuhle poznámku fakt nechápu? Já mám net v práci, na fakultě, doma... Takže mi 10GB na "domácí" použití na celkem stabilně funkční 1M ADSL lince zcela dostačuje, nicméně chápu, že pokud někdo chce net využívat intenzivněji, tak je pro něj na 3M 12GB FUPu trochu málo...
Ci je 12gb malo alebo vela zalezi na konkretnom clovekovi. Ja mam jedneho klienta ktory mesacne stiahne 40gb dat a to ma zdielanu 768kbit s fup. Takze ten kto chce tak nasosa vela aj na pomalej linke. A kto nie nestiahne a moze mat aj 10mbit rychlost. Zalezi to na konkretnom pripade. Teda ked budes hovorit ze 3mbit s 12gb je <>ovina tak nezabudni dodat ze pre teba!
Citace:
Ad alternativní operátoři : ty mě fakt rozesmíváš... Jasně, všude máš tisíce možností volby... V dost lokalitách je JEN Telecom, a podívej se na to trošku realisticky - ty bys tahal kvůli tomu, že potřebuješ net doma do nějaký "blbý" lokality linku za třeba 15000, jak psal Marty? Jasně, virtuálně je možností spousta, ale reálně dostupných jich zas taková "kopa" není...
Nechapem co je natom take smiesne? To si este nevidel iny internet ako dsl? A co sa tyka tych bohom zabudnutych lokalit by si sa cudoval ale je tam dost realnych moznosti. Na druhu stranu musis uznat ze ked tam budu 5ti tak si nebudu kupovat linku za 15 tacov. Tak isto ani CT nebude kupovat drahy dslam ked vie ze sa mu to vtom zapadakove neoplati.
Citace:
Nebudu si kvůli tobě instalovat DC++ a masturbovat nad stahováním p..čovin co nepotřebuju, abych měl rychle přečerpán FUP limit a tys měl pocit, že se mohu kvalifikovaně účastnit debaty o tom, jestli je 12GB málo nebo hodně...
Absolutne som nepochopil ze k comu bolo toto dobre
-
Citace:
Původně odeslal XanFX
Absolutne som nepochopil ze k comu bolo toto dobre
to "bolo dobré" jako reakce na tvůj post s tím, že stáhnu méně než 10GB, tak co tu kecám o dvanácti... Jen jsem podotkl, že kvůli tobě nebudu stahovat xx GB dat, abych se mohl (zřejmě) dle tvého názoru "kvalifikovaněji" zapojit do debaty a měl měsíčně nataháno třeba 14 a mohl pištět, že to nestačí a že chci víc :D
Hele takhle, podle mě by měl být FUP limit odstupňován podle rychlosti nějak rozumně, ideál vidím těch 10 GB / 1M downstreamu, čili u 3M by to vycházelo na třicet, to už by podle mě byl každej celkem spokojenej a bylo by to v pohodě...
-
Kazdej ma moznost volby, je jen na nem jak si sestavi priority.
Pokud je pro nej dulezita cena, asi holt bude muset primhourit oci nad kvalitou linky nebo limity!
Pokud je pro nej dulezita rychlost, asi moc nebude resit cenu,
A pokud je pro nej dulezity limit, asi moc nebude resit rychlost s ohledem na pomer vuci limitu.
Toto je totiz logicky uvazovani (a funkcni). Pokud uvazujes jinak, jsi akorat tak reptal, kterej nikdy nebude spokojenej, ani kdyz mu domu natahnou 100Mb bez omezeni.
[nedelam si iluze, ze tech 10Mb za tech 399 kc je VYHRAZENYCH a NEOMEZENYCH] ...principy agregace snad vysvetlovat nemusim.
-
Citace:
Původně odeslal Marty
Kazdej ma moznost volby, je jen na nem jak si sestavi priority.
...
To už je taková trochu filosofická debata, nemyslíš? Nebavíme se tu o omezeném tarifu za 8000 a neomezeném a garantovaném za 10. Bláznů co by si "na doma" tahali linku za 10000 místo DSLka za nějakých řádově 1000-2000 myslím opravdu zas tolik není :wink:
-
Citace:
To už je taková trochu filosofická debata, nemyslíš? Nebavíme se tu o omezeném tarifu za 8000 a neomezeném a garantovaném za 10. Bláznů co by si "na doma" tahali linku za 10000 místo DSLka za nějakých řádově 1000-2000 myslím opravdu zas tolik není :wink:
No tak to asi nepotrebujou, tak co se vztekaj? :roll: ... bud proste beru FUP a limit a tu sluzbu si poridim, nebo to neberu a poridim si neco jinyho.. Ale zaplacenim za sluzbu (uzavrenim smlouvy) SOUHLASIM s jejima podminkama ... a co se tu resi??
Ze si nekdo stezuje na podminky, ktery podepsal? ;D ;D Tak proc je podepisoval? :roll:
-
ona většina lidí ví jakou mají FUP, jdou do toho, jenomže rozdíl je v tom, že když měli FUPku, teď nevím přesně jak to bylo ale byly tam týdenní cykly, po kterém pokud překročili limit, klesla rychlost, tak si to spočítali tak, aby nesosli toho moc rychle najednou. No a najednou se zvedne 2x - 3x rychlost, FUPka se nedělí týdně ale měsíčně, všechno jde rychleji stahovat a bum, najednou jsem překročil limit a je zle a pak si začnou stěžovat :D
-
Citace:
Původně odeslal Marty
[nedelam si iluze, ze tech 10Mb za tech 399 kc je VYHRAZENYCH a NEOMEZENYCH]
Ano neomezených ( bez FUP, bez zpoplatněných dat ) ale myslím si že si moc nepochopil smysl threadu :-/ ( neber to zle... )
-
Citace:
Původně odeslal Spajdr
ona většina lidí ví jakou mají FUP, jdou do toho, jenomže rozdíl je v tom, že když měli FUPku, teď nevím přesně jak to bylo ale byly tam týdenní cykly, po kterém pokud překročili limit, klesla rychlost, tak si to spočítali tak, aby nesosli toho moc rychle najednou. No a najednou se zvedne 2x - 3x rychlost, FUPka se nedělí týdně ale měsíčně, všechno jde rychleji stahovat a bum, najednou jsem překročil limit a je zle a pak si začnou stěžovat :D
hehe :) me vazne dostava ten argument, ze kdyz je rychlejsi linka tak se to stahuje rychleji a musim mit vetsi limit >> fakt dobre :D
souhlasim s tim, ze pokud se zmenily parametry sluzby za behu, tak to neni spravne, ale neumoznuje telecom treba i odstoupit od smlouvy v pripade nesouhlasu s novymi parametry? ja nevim, nemam dsl od nich....
dalsi veci je to ze nekdo podepsal smlouvu treba na 12 mesicu a myslim ze bys jim mel byt jen vdecny, ze ti zvysi rychlost/limit/snizi cenu. bejt to na me, tak necham celych 12 mesicu dojet ty stary tarify. uz vidim jak by se zase zvedli vsichni na vlnu odporu, ze chcou taky vyssi rychlost. urcite existuje dost takovych uzivatelu, kterym se to nelibi, ale urcite si ani sami nemyslite, ze je to vetsina. 90% lidi bude mit radeji rychlejsi dsl za stejnou cenu. nebo se to stavajicich zakazniku se smlouvu na dobu urcitou netyka? ja jsem myslel ze ano.
proste jednou jsem to podepsal nebo podepisu, tak s tim asi souhlasim. je naprosto zcestne se pozdeji rozcilovat, ze je to nahovno tarif.
D_a_v_i_d: prave pro tebe by byl ten zminovany tarif prinosem :) mel bys o 200% vetsi rychlost a FUP by se te vubec netykala (neresim cenu samozrejme, to uz je na tobe). takze nevim proc nam tu tvrdis ze je nahovno, kdyz prave pro tebe je jako stvorenej ...
argumentace typu nebudu prece za linku platit 10 tisic etc jsou nesmysl. nemusis, ale v tom pripade necekej to co cekas.
Zetes: jesli ti chybi 2 kilaky k signalu, tak to snad poresis sam ne? kdyz ti tolik nevyhovuje telecom, tak se pripoj tam. staci k tomu jeden uplne obycejnej spoj, scenar jiste znas sam
-
Citace:
Původně odeslal Zetes
Ano neomezených ( bez FUP, bez zpoplatněných dat ) ale myslím si že si moc nepochopil smysl threadu :-/ ( neber to zle... )
tohle neni v beznych podminkach mozne !
pokud je to pravda, tak na to musi byt splneno spousta veci, ktere telecom rozhodne nesplnuje. a proto necekej ze bude poskytovat podobnou sluzbu
-
Citace:
No a o tarifech 512/128 // 1GB už asi nebudem mluvit radši vůbec...
hh :D to mě připomíná, když sem si objednal tento net ( asi rok a půl z5 ) a ten zmíněnej 1GB mě stačil na 2-3 dny a to ještě bylo FUP 1GB/týden ted je to 1GB/měsíc...fakt škoda slov...
-
presunuto na konec, nez sem se vyjadril tak tu je 6 postu navic...
-
Jeden o koze, druhej o voze...
Jedni (Zetes, David) mluví o tom, že FUP od telecomu je opravdu nelidská, protože je třeba oproti kabelovkám mnohem nižší. Telecom se prostě ani nesnaží konkurovat a to se právě snažíme kritizovat.
Druzí (Marty, night_) se baví spíš o tom, že když se to někomu nelíbí ať jde jinam. To je moc hezký, ale neřeší to podstatu problému, ani v nejmenším.
-
Tak ja uz vam do toho kecat nebudu, asi jsem uplne mimo.
-
Jedna vec je jista - Telecom neumoznuje zustat u stareho tarifu - to je podle me svinarna - kdyz proste uctovani po tydnech tak at mi necha mensi rychlost - on na tom jenom vydela.
A jeste k FUP. Podle me to je u Telecomu dan za to, ze na rozdil od jinych operatoru nema nastavenou nijak prioritu prenosu - proste ftp nebo p2p ti jede naplno, at se na siti deje, co chce - neni tu zadny Qos, ktery by limitoval moje jakekoli aktivity. A agregaci 1:50 sem jeste nijak nepocitil - pravdepodobne take diky FUP , ktere drzi uzivatele v mezich.
Nerikam, ze je FUP skvela vec, sem v nem porad se svou 128/64 linkou. Ale kdyz vezmu ze mam na tyden limit 250MB a stejne jeste stahnu tydne cca 2GB legalniho provozu, tak si na telecom ani nestezuju. V cene mas navic IP verejnou IP, o ktere sice CtC tvrdi, ze neni pevna, ale za pul roku co DSL od nich mam se nemenila - a telecom je ani moc nemeni - pouze pri prestavbach DSL na ustredne a to jen obcas.
Ja sem do tehle linky sel s tim, ze FUP je, rad ho nemam, ale i s tim se clovek smiri. Furt lepsi nez nestabilni Wifi od souseda a jeste bez verejky.
Jen tak na okraj - bydlim v male vesnici za mestem cca 3,5 km od okraje mesta - 600 obyvatel - a mame tu DSL na vlastni ustredne...
-
Kurnik, zase pozde:
Dam priklad z nasi rodiny:
Bydlime celkem na 3 mistech (2xpraha + 1xstrakonice), o vikendu se schazime ve Strakonicich, kompy mame v kazdym byte, interenet samozrejme taky:
1) PiG system - moje vypocetni centrum:-) - Karneval 2000 (max 5Mbit) + 20GB cca 1250Kč
2) Brachovo + tatovo PC - UPC chello Starter - 512 + 5GB za 475?
3) Strakonicky PC strep - ADSL 512 od CT - tam nikdo nic stahovat nepotrebuje, jde jenom o to vikendovy vyuziti ICQ + maily... [B]Do ted nam stacil Dial-up!!!!Misto drazsiho pripojeni tam je Wifi modem/router, takze online muze bejt celej byt - 2 x PC + PDA.
Kdyby bylo ve strakonicich UPC, jdeme do nej, jenze jaksi neni. Kazdopadne ve Str nikdo nema co tahat, na to je net v Praze...
Ja kdyz neco taham pro brasuli tak mu to stahnu a hodim na Flashku (1GB) a je vymalovano. Tata kdyz neco potrebuje stahnout velikyho, tak to stahne v praci. A ja si vesele taham to co je potreba, protoze PC rozumim u nas nejvic..
Kdybych nemel ten 2Mbit v Praze, tak by mi 1GB asi taky nestacil a nadaval bych, ale takhle mi to prijde jako vyuziti OK.
Pro takovyhle pouziti je bych rek ADSL od CT jako delany, nez bych se domluvil s tema neumetelama co poskytujou ve strakonicich Wifi tak by me asi praskla hlava, nehlede ze to je banda machru, co PC vubec nerozumi - (Dobry den, potreboval bych nejakou DOBROU teplovodivou pastu.... To tu mame jednu znackouvou TITAN za 90Kc...Arctic Silver nemate?... Co to je?)
[poznamka na okraj]
Ja vim ze platit cca 2200Kc/mesic za net je celkem palka pro norml. cloveka, ale berte to prosim tak, ze nase rodina spolu pres tyden VUBEC neni, takze komunikujeme jak se da - i mamu jsme naucili na ICQ telefonovani :-). A krom toho ze spolu nejsme je zapricineno prac. nasazenim, takze penize na to jsou....
A jestli mi nekdo napise K- ze sem rozmazlenej mazanek, tak at se podiva na jakym PC ted delam, priority mame trosicku jinde... Nestezuju si, vsechno co potrebuju mi funguje velice v klidu tak co :cool: Kdo me zna, tak ten post pochopi...
-
Citace:
Původně odeslal Marty
Tak ja uz vam do toho kecat nebudu, asi jsem uplne mimo.
no asi tak
jak chcete, dal si nadavejte na telecom a na to jaky spatny tarif jste si sami vybrali, akorat musim upozornit, ze tim vlastne rikate ze jste sami trochu mimo, protoze jste si ten tarif vybrali...nic proti taky mam dsl, ale nenadavam
frelichl:
1. z davidovych prispevku vyplyva, ze tarif je zrovna pro nej OK, i kdyz urcite rekne, ze ne :D takze zas tak nelidske to asi neni, jen to neni tarif pro naruzive sosace. jako sosace oznacuji i naruziveho uzivatele internetu (radio/tv/etc), neberte me hned za slovo, ale z hlediska poskytovatele v tom neni rozdil
2. myslim si, ze odchod jinam podstatu problemu resi :)
-
Citace:
Původně odeslal night_
frelichl:
1. z davidovych prispevku vyplyva, ze tarif je zrovna pro nej OK, i kdyz urcite rekne, ze ne :D takze zas tak nelidske to asi neni, jen to neni tarif pro naruzive sosace. jako sosace oznacuji i naruziveho uzivatele internetu (radio/tv/etc), neberte me hned za slovo, ale z hlediska poskytovatele v tom neni rozdil
2. myslim si, ze odchod jinam podstatu problemu resi :)
1) Vůbec jsi nepochopil, že David neřeší, jestli je tarif pro něj vhodný nebo ne, ale jestli je férovej nebo ne! Pokud ti připadá 1 GB měsíční limit na lince 512/128 ok, tak to se asi fakt nemáme o čem bavit.
2) Odchod jinam neřeší podstatu problému. Podstatu problému by řešilo, kdyby Telecom udělal tarify, které mnohem víc odpovídají způsobu využívání internetu - drtivá většina lidí potřebuje slušnou rychlost v průběhu celého měsíce než extrémní rychlost jeden týden a zbytek měsíce si můžou akorát psát po icq.
-
Citace:
Původně odeslal frelichl
1) Vůbec jsi nepochopil, že David neřeší, jestli je tarif pro něj vhodný nebo ne, ale jestli je férovej nebo ne! Pokud ti připadá 1 GB měsíční limit na lince 512/128 ok, tak to se asi fakt nemáme o čem bavit.
2) Odchod jinam neřeší podstatu problému. Podstatu problému by řešilo, kdyby Telecom udělal tarify, které mnohem víc odpovídají způsobu využívání internetu - drtivá většina lidí potřebuje slušnou rychlost v průběhu celého měsíce než extrémní rychlost jeden týden a zbytek měsíce si můžou akorát psát po icq.
1. ale pokud je ten tarif pro nekoho vhodnej, tak je podle meho nazoru ferovej ne? neferovej by byl v pripade, ze by nebyl vhodny pro nikoho. vubec si nemyslim ze komukoliv znas prislusi soudit ferovost tarifu, jedine co muzeme soudit je vhodnost tarifu pro konkterniho uzivatele. i ten tarif s 1G mesicne si myslim nasel sve uzivatele, za tu cenu byli radi
2. myslel sem, ze problem je vase pripojeni a ne to jaky ma ktera spolecnost na svete tarif a sluzbu. to je prece jen jeji vec! snad si nemyslis ze budes soukrome firme diktovat jake ma nabizet portfolio sluzeb, kam jsme to dosli?? a proto odchod jinam podstatu tveho problemu (nevyhovujici FUP) resi
3. pro standartni pouziti internetu staci 5 giga mesicne, opet doufam ze me nebudete chytat za slovo a zacinat s inet tv. to neni bezne pouziti, at si myslite co chcete
abych jen tak neplacal, tak statistiky z realne site wifi, tarify neco kolem 400kbit, je tam agregace, ale bezne se prilis neuplatnuje:
pres 10 giga: 3
pres 15 giga: 4
do 30 giga: 3
vice: 2
zbytek jsou lidi do 10 giga a je jich cca 60
tim doufam uklidnim ty, co tvrdi ze beznej user stahne 20 giga...tomu se muzu jen smat
-
Citace:
Původně odeslal frelichl
jojo přesně tak
myslím si že to na ten týden ani není :D
-
Citace:
Původně odeslal frelichl
1) To ze tebe nevyhovuje ani jedna zo sluzieb tak predsa nebude telekom robit ine. Musis predsa uznat ze potom kazdy by chcel mat nieco ine a to nie je mozne. Na druhu stranu to musi najprv vyhovovat telekomu a az potom ludom. Robia to tak vsetci takze telekom je len jeden z x.
2) Ked mas rychlost 10mbit to este neznamena ze musis stiahnut viacej. Nechapem ako to moze niekto tak s istotou tvrdit. Urcite je tam sanca ze nasurfujes viacej lebo ked sa bude dat pocuvat radio tak preco nie ked sa bude dat sosat film preco nie ale to nie je u kazdeho rovnako.
Neviem ako je to u Vas v CR ale tu je dsl negarantovana sluzba a okrem maximalnej rychlosti ktorou byva sluzba oznacovana nie je nic co by blizsie popisovalo rychlost. Ono je to v podstate nieco ako ked ti wifi projajder poskytne zdielanu 1mbit. (tam to mavas aspon sychronne :)) Takze ci ti ta rychlost klesne kvoli agregacii alebo fup v praxi ti to moze byt uplne jedno lebo aj tak ti pojde pomensie.
A co sa tyka ten dostupnosti
Ja byvam v malom meste cca 11k ludi. Byvam na sydlisku kde je viacej panelakov pohoromade a vsade je internet len v mojom cinziaku nie je lebo komusi ked to stavali tak natiahli do cinziaku iba par kablov a v kazdom vchode musi byt koncentrator aby sa dalo aspon telefonovat. Pritom kamarat na dedine asi tak 5km odomna vraj kablom pod zemou je to 8km (dsl je garantovane iba na 3km od ustredni) ma dsl. Takze dostupnost je podla mna kapitola sama o sebe. Dokonca na jednej dedine tiez nedaleko je dslam v pohode to tam bezi ale ked si date overit dostupnost tak nie je mozne ziadit dsl. Takze vsetci tam maju dsl od tlekomu a ostatni provajderi si ani nepiknu.
-
Citace:
Původně odeslal night_
1. ale pokud je ten tarif pro nekoho vhodnej, tak je podle meho nazoru ferovej ne? neferovej by byl v pripade, ze by nebyl vhodny pro nikoho. vubec si nemyslim ze komukoliv znas prislusi soudit ferovost tarifu, jedine co muzeme soudit je vhodnost tarifu pro konkterniho uzivatele. i ten tarif s 1G mesicne si myslim nasel sve uzivatele, za tu cenu byli radi
Neférovej je, pokud výrazně omezuje většinu uživatelů (notabene ty, kteří žádní sosači nejsou) a přitom výrazně neodpovídá jeho cena. Přesně tohle jsou pro mě nové tarify Internetu Expres. Tarif s 1 GB si samozřejmě najde zákazníky - ty kteří mají hluboko do kapsy. Copak si myslíš, že jsou lidi využívající tento tarif odvázaní z toho, že mají celý 1 GB rychlého internetu? Kdeže, prostě na víc nemají. A opět narážíme na to, že ADSL je předražené...
Citace:
Původně odeslal night_
2. myslel sem, ze problem je vase pripojeni a ne to jaky ma ktera spolecnost na svete tarif a sluzbu. to je prece jen jeji vec! snad si nemyslis ze budes soukrome firme diktovat jake ma nabizet portfolio sluzeb, kam jsme to dosli?? a proto odchod jinam podstatu tveho problemu (nevyhovujici FUP) resi
Nedělej laskavě z Telecomu chudáčka, kterému nějakých pár zlých lidí diktuje, co má nabízet. Náš zákazník náš pán, tak se aspoň trochu snaží chovat ostatní telekomunikační operátoři. Jak se chová telecom? Přesně naopak, poskytuje drahé služby (třeba poslední zvýšení cen u tarifu mini je fakt extrém), dělá průtahy, ve všem, co se mu nehodí do krámu atd. atd. Taková firma by ve zdravém tržním prostředí buď zanikla, nebo by byla donucena změnit svůj postoj k zákazníkům. Vzhledem k postavení Telecomu se ale neděje ani jedno.
Citace:
Původně odeslal night_
3. pro standartni pouziti internetu staci 5 giga mesicne, opet doufam ze me nebudete chytat za slovo a zacinat s inet tv. to neni bezne pouziti, at si myslite co chcete
abych jen tak neplacal, tak statistiky z realne site wifi, tarify neco kolem 400kbit, je tam agregace, ale bezne se prilis neuplatnuje:
pres 10 giga: 3
pres 15 giga: 4
do 30 giga: 3
vice: 2
zbytek jsou lidi do 10 giga a je jich cca 60
tim doufam uklidnim ty, co tvrdi ze beznej user stahne 20 giga...tomu se muzu jen smat
Vždyť to píšeš sám - u 400 kbps linky máš průměrnej traffic 5 GB, tak proč nemůže být u 512/128 FUP limit 5 GB?? Máš pravdu v tom, že běžnej user s 400 kbps linkou nestáhne víc než 20 GB, ale člověk co má 3 Mbit linku si asi takovou rychlost neplatí jen pro to, aby se mu web stránky načítaly rychlostí blesku.
-
Citace:
Původně odeslal frelichl
Neférovej je, pokud výrazně omezuje většinu uživatelů (notabene ty, kteří žádní sosači nejsou) a přitom výrazně neodpovídá jeho cena. Přesně tohle jsou pro mě nové tarify Internetu Expres. Tarif s 1 GB si samozřejmě najde zákazníky - ty kteří mají hluboko do kapsy. Copak si myslíš, že jsou lidi využívající tento tarif odvázaní z toho, že mají celý 1 GB rychlého internetu? Kdeže, prostě na víc nemají. A opět narážíme na to, že ADSL je předražené...
Nedělej laskavě z Telecomu chudáčka, kterému nějakých pár zlý lidí diktute, co má nabízet. Náš zákazník náš pán, tak se aspoň trochu snaží chovat ostatní telekomunikační operátoři. Jak se chová telecom? Přesně naopak, poskytuje drahé služby (třeba poslední zvýšení cen u terifu mini je fakt extrém), dělá průtahy, ve všem, co se mu nehodí do krámu atd. atd. Taková firma by ve zdravém tržním prostředí buď zanikla, nebo by byla donucena změnit svůj postoj k zákazníkům. Vzhledem k postavení Telecomu se ale neděje ani jedno.
Vždyť to píšeš sám - u 400 kbps linky máš průměrnej traffic 5 GB, tak proč nemůže být u 512/128 FUP limit 5 GB?? Máš pravdu v tom, že běžnej user s 400 kbps linkou nestáhne víc než 20 GB, ale člověk co má 3 Mbit linku si asi takovou rychlost neplatí jen pro to, aby se mu web stránky načítaly rychlostí blesku.
Viz treba nabidky kabelovek:
Chello Starter - 512 GARANT + 5GB za 450Kc...
Karneval 250 GARANT (1Mbit nominalne) + 2/2GB za 450Kc...
Nekde neco smrdi? Me hodne...
-
Citace:
Původně odeslal frelichl
ty to stale nechapes, tim ze si ten tarif najde zakaznika, tak ma smysl. ze omezuje uzivatele? to prece neni pravda, proste ma jen takove parametry. fabie jede maximalne 160, omezuje tim uzivatele? ne, je to proste jeji parametr. to, ze kdekdo chce jet 180 ... nezajem, tak nema mit fabii.
je to jen o tom ze na vic nemaji, mas pravdu. ale tim ze na vic nemam, tak prece nemuzu na kazdyho rvat ze to on ma prodavat levneji. ok, nemam na BMW. proc sakra bmw nestoji 300 tisic??? to sou nehorazny parchanti, ze mi ho nechcou za tu cenu prodat ze?
ze je to predrazene se zda treba jen tobe, napriklad me to pride odpovidajici, casove neomezenej internet za 400 to se mi drahe nezda. ja vim, ty bys to asi chtel za 100kc. co to dneska je 400 korun, jako sorry ale internet za cenu jidla v hospode proste neni. hlasovej pausal je druha vec, s tim by se melo neco delat
Citace:
Původně odeslal frelichl
Nedělej laskavě z Telecomu chudáčka, kterému nějakých pár zlý lidí diktute, co má nabízet. Náš zákazník náš pán, tak se aspoň trochu snaží chovat ostatní telekomunikační operátoři. Jak se chová telecom? Přesně naopak, poskytuje drahé služby (třeba poslední zvýšení cen u terifu mini je fakt extrém), dělá průtahy, ve všem, co se mu nehodí do krámu atd. atd. Taková firma by ve zdravém tržním prostředí buď zanikla, nebo by byla donucena změnit svůj postoj k zákazníkům. Vzhledem k postavení Telecomu se ale neděje ani jedno.
to jsi me spatne pochopil, ja z nich nedelam chudacky. o vecech hlasovych sluzeb se bavit nebudu a ver ze s tebou souhlasim. je to o omezeni FUP. vubec mi prijde divne, ze se o tom vlastne bavime. vzdyt kdokoli z vas muze odejit jinam ne?
ono prodavat levne sluzby neni atraktivni. davat nekomu internet za 100/mesic neni rentabilni i kdybych na tom mel zisk 90. rizika a rezie spojena s tim zakaznikem me stoji daleko vice. to je aspon muj nazor.
Citace:
Původně odeslal frelichl
proc porad pletete limit s rychlosti? vzdyt to spolu prece souvisi jen velice vzdalene. je pravda, ze kdyz to jede rychleji, tak muzu stahnout vice, ale to je opravdu jedina souvislost. nicmene jednou mam internet na web+mail, tak asi tezko z vyssi rychosti navysim datovy objem ze? je to jen a jen chybny predpoklad, ze kdyz mam vyssi rychlost tak musim automaticky vic stahovat/vic pouzivat net. ale proc? vyssi rychlost neznamena ze musim zacit pouzivat nove sluzby, jen mi ty stare pobezi rychleji. ze jsi vyzkousel inet TV a zalibila se ti je pekne, ale na to tvuj tarif neni primarne urcen. takze stezovaci, kterym se zvedla rychlost a nezvedl limit jsou UPLNE mimo
tvoje veta běžnej user s 400 kbps linkou nestáhne víc než 20 GB mela zrejme znit
běžnej user s 400 kbps linkou nestáhne víc než 5-10 GB ne? tedy aspon to vyplyva z moji statistiky
na ty tarify uz rezignuju, proste nemam na to uz dal co rict. ten tarif je urcen pro urcite uzivatele, kterym vyhovuje/nemaji na jiny. komu nevyhovuje ten ho nema mit.
-
Citace:
Původně odeslal night_
ty to stale nechapes, tim ze si ten tarif najde zakaznika, tak ma smysl. ze omezuje uzivatele? to prece neni pravda, proste ma jen takove parametry. fabie jede maximalne 160, omezuje tim uzivatele? ne, je to proste jeji parametr. to, ze kdekdo chce jet 180 ... nezajem, tak nema mit fabii.
je to jen o tom ze na vic nemaji, mas pravdu. ale tim ze na vic nemam, tak prece nemuzu na kazdyho rvat ze to on ma prodavat levneji. ok, nemam na BMW. proc sakra bmw nestoji 300 tisic??? to sou nehorazny parchanti, ze mi ho nechcou za tu cenu prodat ze?
ze je to predrazene se zda treba jen tobe, napriklad me to pride odpovidajici, casove neomezenej internet za 400 to se mi drahe nezda. ja vim, ty bys to asi chtel za 100kc. co to dneska je 400 korun, jako sorry ale internet za cenu jidla v hospode proste neni. hlasovej pausal je druha vec, s tim by se melo neco delat
to jsi me spatne pochopil, ja z nich nedelam chudacky. o vecech hlasovych sluzeb se bavit nebudu a ver ze s tebou souhlasim. je to o omezeni FUP. vubec mi prijde divne, ze se o tom vlastne bavime. vzdyt kdokoli z vas muze odejit jinam ne?
ono prodavat levne sluzby neni atraktivni. davat nekomu internet za 100/mesic neni rentabilni i kdybych na tom mel zisk 90. rizika a rezie spojena s tim zakaznikem me stoji daleko vice. to je aspon muj nazor.
proc porad pletete limit s rychlosti? vzdyt to spolu prece souvisi jen velice vzdalene. je pravda, ze kdyz to jede rychleji, tak muzu stahnout vice, ale to je opravdu jedina souvislost. nicmene jednou mam internet na web+mail, tak asi tezko z vyssi rychosti navysim datovy objem ze? je to jen a jen chybny predpoklad, ze kdyz mam vyssi rychlost tak musim automaticky vic stahovat/vic pouzivat net. ale proc? vyssi rychlost neznamena ze musim zacit pouzivat nove sluzby, jen mi ty stare pobezi rychleji. ze jsi vyzkousel inet TV a zalibila se ti je pekne, ale na to tvuj tarif neni primarne urcen. takze stezovaci, kterym se zvedla rychlost a nezvedl limit jsou UPLNE mimo
tvoje veta běžnej user s 400 kbps linkou nestáhne víc než 20 GB mela zrejme znit
běžnej user s 400 kbps linkou nestáhne víc než 5-10 GB ne? tedy aspon to vyplyva z moji statistiky
na ty tarify uz rezignuju, proste nemam na to uz dal co rict. ten tarif je urcen pro urcite uzivatele, kterym vyhovuje/nemaji na jiny. komu nevyhovuje ten ho nema mit.
Tobe se zda non stop internet 64/64 s 250MB 128/64 za 475 vcetne DPH levny? Tak to asi bydlime v jinem kraji, ale telecom to bere jako vypadle v mistech, kde clovek proste jinou moznost nema. A k tomu jeste tarif za dalsich 450 a uz sme na 900Kc za blbou 128/64 linku - to se ti zde stale malo ? :) a tydeni bonusek 250MB to podle me nespravi. A to ze mi to telecom neni ochoten navysit i kdyz u me jde i 4M je pak jen tresnicka na dortu.... Pozadal jsem si, informoval a pak mi operatorka rekla, ze to tedka nepujde. Ale proc uz mi nerekla. Ale ze to jde vsude okolo to je ok :(
-
Citace:
Původně odeslal night_
Víš co, já ti to povím asi takhle: zkus jít s Internetem Expres 512/128 na západ a uvidíš a jakou se vrátíš. Třeba mi potom dáš za pravdu, že Internet Expres je předraženej. Neříkám, aby 512/128 stála 100 Kč, říkám, aby tam byl *ruzumnej* FUP limit.
Citace:
Původně odeslal night_
Pořád dokola: často není kam odejít.
Citace:
Původně odeslal night_
Ok, tak já budu poskytovat 100 Mbit inernet, s FUP 5 GB, myslím že můj úspěch s touto nabídkou se bude limitně blížit nule.
Citace:
Původně odeslal night_
Napsal jsi, že běžnej user nestáhne víc než 20 GB, ale podpořil jsi to statistikami z připojení 400 kbps, kde bereš tu jistotu, že běžnej user s rychlejší linkou se chová stejně?
-
abychom to shrnuli: ja si nemyslim, ze telecom ma nejak extra vyhodne nabidky, nicmene zase mi nepripadaji zas tak nevyhodne. vzdyt by za to mohli chtit i vic ne? hlasovy tarif vypoustim a pocitam ceny bez nej, vim ze se to do vysledne ceny zapocitat musi, ale prece jen je to cena, kterou bys zaplatil i kdyz bys dsl nemel. a mate pravdu 500 mesicne mi prijde jako levny internet. to mame 15 korun za net denne. vam to prijde hodne? cena jednoho parku v rohliku, jednoho piva a tak dale. hm, pokud se vam to zda hodne, tak jste asi take z jineho kraje.
pokud telecom zlevni jedine dobre, asi by zlevnit mohl, ale nejsem tu od toho abych soudil, jestli, kdy a o kolik ma zlevnit a myslim ze vy take ne. co se tyce ostatnich sluzeb (hlas,pristup k zakaznikovi,pronajaty okruhy), tak se asi shodneme, ale s tou FUP a adsl uz dneska ne. myslim si, ze za posledni dobu se v tom udelal kus cesty a je tam videt velke zlepseni (i na tarifech telecomu). pred casem bylo nemyslitelne mit doma nekolik megabit konektivity. moc dobre si pamatuju kdyz jsem pred nekolika lety jel na gprs za vyssi cenu nez dneska na dslku. jj, tehdy jeste adsl nebylo :)
soooc: tyhle problemy jsou neco jineho, ty jsou ovsem vsude a se vsim.
frelichl: pokud budes mit 100mega internet, tak je to uz zas neco jineho, tam uz asi nebudou hrozit problemy tobe jako poskytovateli z velkeho objemu dat. pripady kdy neni kam odejit jsou podle me spise ojedinele ne? preci vzycky muzu jit minimalne k alternativnimu poskytovateli adsl (ok, pisete tu ze jsou vyjimky, ale kolik je takovych mist)
k tem statistikam. samozrejme to globalne overene nemam, ale napriklad ja i david stahneme do 10giga mesicne, a oba mame rychlejsi linku. rozhodne me ani jeho nepovazuji za bezneho uzivatele, ten musi mit daleko min. verim, ze statistika rychlejsiho pripojeni by zas tak diametralne rozdilna nebyla, nicmene tu poskytnout nemohu.
-
Citace:
Původně odeslal night_
abychom to shrnuli: ja si nemyslim, ze telecom ma nejak extra vyhodne nabidky, nicmene zase mi nepripadaji zas tak nevyhodne
Nevýhodně ??? a co 512/128 s 1GB ? to je výhodný ?
-
Citace:
Původně odeslal Zetes
Nevýhodně ??? a co 512/128 s 1GB ? to je výhodný ?
no za 15 korun denne mi to neprijde jako spatnej kauf, tobe ano?
-
Citace:
Původně odeslal night_
Přepočítávání na cenu za den je absolutní kravina, to potom každej paušál vypadá jako nízkej.
-
Myslim, ze Telecom i dalsi provideri inetu v Cechach stale vyuzivaji relativne male konkurence, resp. urcite na mistech, kde neni jine spojeni nez jejich mozne. Tam si bohuzel mouhou diktovat ceny a tarify podle libosti, protoze uzivatel je nucen bud vzit jejich drahy, pomaly, negarantovany, FUPem po par GB opatreny inet, jelikoz jina cesta treba skutecne neni.
Primer s Fabii spravny moc dle meho nazoru nebyl, spis je to tak ze:
prodame vam Fabii, umi jezdit az 160km/h, ale pokud za mesic najedete pres 2000 km, nepojede pak rychlejs nez 60km/h.
Ted jsme vam zdarma a expresne natunili motor, Fabie lita uz i 250km/h, ale jezdit s ni muzete takhle rychle jen 1500km, pak uz pojede jen 40km/h.
A to samozrejme v intenci - muzete si prece koupit auto jiny s jinejma parametrama.
Nazor typu, ze se da zvolit jinej provider s paramatrama pro mne vhodnejma (bez FUPu na limit dat nebo s daleko vyssim limitem) je na jednu stranu spravnej, ale jak opakuju, jsou lokality, kde jeste jina moznost rychlejsiho inetu neni.
A v tom je to jako se vsim, poskytovatel/prodejce atd. pokud zjisti, ze jeho sluzba nema v miste kunkurenci, muze si s parametrama sluzby a hlavne jeji cenou delat, co se mu zlibi. Bohuzel.
A to je vse dany tim, ze tady stale neni bezne, ze by slusny uzivatel (ne zadnej warezak) pouzival inet na sluzby, ktere venku za hranicemi jsou bezne (strem TV, gameseni pres inet, download placenych filmu, hudby atp.)
Tedy uzivateli, ktery skutecne pristupuje pres inet jen na email, cteni webu, beznou komunikaci, ten si z FUPu radove X GB nemusi nic delat. Uzivatele s rozsirenymi naroky jak jsem popsal, kteri i legalne vyuziji rychlost linky a xy GB mesicne, ti musi volit zatim dost nedostupne a drahe reseni, tedy drahe tarify bez FUPu, sluzby alternativnich operatoru, garantovanych linek atd.
To je proste v CR skutecnost, tedy dle myho se nema moc cenu rozcilovat na to, jaka je ktera "spolecnost" svinska a ma blby tarify a klamavy reklamy, ale spis nad celym telekomunikacnim prostredim tady, ze srovnani s okolnim svetem, at uz sluzbami nebo cenami je stale neporovnatelne.
A ohledne reklamy napr. Telecomu - oni prece rikaj jen to, ze se pri 3Mb pripojeni da koukat na streamovane TV, ale proc by taky na druhou stranu rikali, ze se da koukat jen par hodin/dni a pak uz nee, protoze se vycerpa datovy limit a uzivatel bude rad, ze si po pul hodine vubec precte treba web nebo emaily, kdyz mu razem ze 3Mb udelaj 64kb nebo kolik :)
Muj nazor...
-
Citace:
lenze si teraz predstav,ze ti zo skody nadiktuju,ze k nim mas prist do servisu,ze ti spravia zdarma upravy a budes moct jazdit 250km/h.povies si wow.lenze hacik je v tom,ze takouto rychlostou mozes jazdit len prvych 200km v mesiaci...po zbytok ti pojde tvoja fabia len 50km/h...
to,ze si tu rychlost niekto zavedie ako novu,chapem,ze su tam urcite podmienky.ale ked ti provider z nicoho nic zvysi rychlost,ale zaroven zmensi limit,je podla teba fajn?a este je vsade boom,ze ake je to skvele,ze T-com je rychlejsii...
EDIT:tak ma tiktak predbehol,kym som chvilu telefonoval...
-
Citace:
Původně odeslal night_
ted si napsal peknou kravinu :) máš přepočítávat MB na den :) což je 3Mb na den
-
Citace:
Původně odeslal Zetes
ted si napsal peknou kravinu :) máš přepočítávat MB na den :) což je 3Mb na den
Mozna spis 33...
-
Citace:
Původně odeslal Marty
Mozna spis 33...
LOL :oops: :oops:
njn a s 33MB na den to fakt ne :o)
-
Citace:
Původně odeslal snapcase
lenze si teraz predstav,ze ti zo skody nadiktuju,ze k nim mas prist do servisu,ze ti spravia zdarma upravy a budes moct jazdit 250km/h.povies si wow.lenze hacik je v tom,ze takouto rychlostou mozes jazdit len prvych 200km v mesiaci...po zbytok ti pojde tvoja fabia len 50km/h...
to,ze si tu rychlost niekto zavedie ako novu,chapem,ze su tam urcite podmienky.ale ked ti provider z nicoho nic zvysi rychlost,ale zaroven zmensi limit,je podla teba fajn?a este je vsade boom,ze ake je to skvele,ze T-com je rychlejsii...
EDIT:tak ma tiktak predbehol,kym som chvilu telefonoval...
ee, to podle me neni ok. pokud zmeni podminky za chodu, tak je to spatne. to ja uznavam a proti tomu nic nerikam. mluvim jsem o FUP obecne, ne vzhledem k nucene zmene ze stareho FUP.
Zetes: spis tech 33 mega je blbost, protoze internet ti jde i potom. a ANO myslim si ze i 128/64 internet za 15 korun denne JE vyhodna nabidka navic s bonusem rychlejsiho internetu pro prvnich 1024MB.
nevim proc bych nemohl prepocitavat ten pausal na dny, ja treba vyuzivam net denne. je to sluzba, kterou muzes vyuzivat kazdy den, takze je treba prepocitavat na dny.
to srovnani s fabii berte z ohledu pouze FUP, nikoliv nasledne zmeny parametru (servisem..navysenim rychlosti/snizenim dojezdu). mozna to neni uplne dokonaly srovnani, ale myslim ze neco na tom je.
o zmene parametru sluzby v jejim prubehu uz se nemusime dal bavit, v tom jsme vsichni za jedno
-
Citace:
Původně odeslal night_
Zetes: spis tech 33 mega je blbost, protoze internet ti jde i potom. a ANO myslim si ze i 128/64 internet za 15 korun denne JE vyhodna nabidka navic s bonusem rychlejsiho internetu pro prvnich 1024MB.
nevim proc bych nemohl prepocitavat ten pausal na dny, ja treba vyuzivam net denne. je to sluzba, kterou muzes vyuzivat kazdy den, takze je treba prepocitavat na dny.
ok takže ty by sis pořídil net 128/64 za 400kč ??? + ten "bonus" ? :lol:
-
Citace:
Původně odeslal Zetes
Mne osobne to prijde taky docela v pohode.
-
huh...no tak v tom případě vás fakt nechápu jak vám tadle rychlost/cena může přijít v poho fakt ne ???
-
Citace:
Původně odeslal Zetes
kdybych nechtel za net dat vic nez 400 nebo bych nemel jinou moznost tak ano, co bych mohl delat. jak jsem psal, platil jsem za gprs pres 800 mesicne. takze za cca 2x horsi pripojeni jsem platil 2x vice. a neni to zase tak davno
ja jsem tim celym chtel jenom rict ze dle meho nazoru ty tarify odpovidaji soucasne situaci a stavu v CR. od zacatku tvrdim to co tiktak, nic vic, nic min. ze nemate nadavat na telecom, ale na celou situaci. mluvil jsem tehdy o reklame (kvuli ktere ta diskuse vznikla), nicmene plati to i na trh a stav obecne.
-
Citace:
Původně odeslal Marty
Mne osobne to prijde taky docela v pohode.
Až na to, že to není 400 Kč měsíčně, ale 475 Kč měsíčně (plus paušál za telefon) a linka není 128/64, ale 64/64 (reálně samo něco dolů). Nezlob se na mě, ale tohle už je skoro na úrovni GPRS.
-
Citace:
Původně odeslal night_
Fakt není normální přepočítavat měsíční paušál na denní cenu. To potom snadno navozuje pocit, hmm tak první dva dny budu platit 15 Kč denně za rozumnej internet. Až vyčerpám FUPku tak platit nebudu, to už za 15 Kč/den nestojí.
Připadlo by ti kupříkladu normální říkat v běžným hovoru - za televizi platím denně tři koruny, za rozhlas korunu padesát haléřů? Asi ne, že :rolleyes: .
-
Citace:
Původně odeslal night_
ja jsem tim celym chtel jenom rict ze dle meho nazoru ty tarify odpovidaji soucasne situaci a stavu v CR. od zacatku tvrdim to co tiktak, nic vic, nic min. ze nemate nadavat na telecom, ale na celou situaci. mluvil jsem tehdy o reklame (kvuli ktere ta diskuse vznikla), nicmene plati to i na trh a stav obecne.
A koho máme vinit za stav ADSL když ne Telecom? Stačí se kouknout na nabídku společností typu Bluetone na svých drátech - velice dobré nabídky, ale na drátech telecomu to nějak ne a ne jít, tak čí je to asi vina?
EDIT: omlouvám se za tři posty po sobě, teď už to bohužel nespravím.
-
Citace:
Původně odeslal frelichl
Až na to, že to není 400 Kč měsíčně, ale 475 Kč měsíčně (plus paušál za telefon) a linka není 128/64, ale 64/64 (reálně samo něco dolů). Nezlob se na mě, ale tohle už je skoro na úrovni GPRS.
dokonce tak to už vůbec ne 1GB na měsíc ( max 3 dny ) a pak 28 dní jet na gprs ? to fakt ne....telecom si fakt dělá z nás **** **** :(
-
Citace:
Původně odeslal frelichl
A koho máme vinit za stav ADSL když ne Telecom? Stačí se kouknout na nabídku společností typu Bluetone na svých drátech - velice dobré nabídky, ale na drátech telecomu to nějak ne a ne jít, tak čí je to asi vina?
EDIT: omlouvám se za tři posty po sobě, teď už to bohužel nespravím.
je to vina statu!
telecom je dneska komercni firma, ktera neschopnosti statu vyuziva ku svemu prospechu. at ji bude vlastnit kdokoli, nic se nezmeni, protoze takovej je princip trhu. kazdy chce vydelat co nejvic.
me to zase prijde normalni prepocitavat veci, ktere kazdy den pouzivam na denni poplatek. podle me 450/mesic je stejny jako 15/den ;) o tom to tady ale neni ne?
za tu mistifikaci s 128/64 se omlouvam, to nebylo ucelem. i 64/64 se mi zda ale jako prijatelna rychlost internetu na surfovani, je to furt rychlejsi nez gprs i modem. za gprs bych zaplatil minimalne 500/m, za modem ani nepocitam. uz opakujeme stale to same. jediny rozdil mezi nami je, ze ja za tuto cenu jinou rychlost necekam, kdezto vy ano. muzete mi rict, kolik byste teda byli ochotni platit za internet? treba za tu telecomackou nabidku 512 fup 1g? ja jen abych si udelal predstavu, jake ceny by si uzivatele techto sluzeb prali...
-
Citace:
Původně odeslal night_
me to zase prijde normalni prepocitavat veci, ktere kazdy den pouzivam na denni poplatek. podle me 450/mesic je stejny jako 15/den ;) o tom to tady ale neni ne?
týýýýjo, 15korun na den vysoce příznivá cena od té milé společnosti (nevím proč se jí vlastně říká žlutý ďábel, vždyť jsou to andílci)... hned bych si to šel koupit, ALE... normálně jsem si řekl, že věci který denně používám si přece musím přepočítat na denní cenu, neeeee??? Tož jsem začal přepočítávat, a najednou jsem zjistil, jak moc je tenhle internet předraženej - stojí polovinu toho co nový auto!!! Bo když si koupím fabii a vydrží mi přes 20 let, tak za ni denně dám tak 30 korun (a to nepočítám přestupný roky, každej 29. únor jezdím ZADARMO!). Tak to v žádným případě, to si radši denně odpustím internet, ušetřím na autobuse a za ty peníze si budu vozit zadek v novým autě. HA! Hned v úterý jdu nakupovat.
edit: teď mě napadla neskutečná myšlenka: přepočítám to na hodiny! MUHAHA na mě si nepřijdou!
-
Vy jste ale komici, :). Ja asi na rozdil od vas pamatuju uplne jiny veci, kdy opravdu nebyla jina sance, nez dial-up.
Dneska si kazdy muze poridit konektivitu, jakou chce, a to ze tu nekdo breci ze nema doma megabit jen pro sebe za par korun, je jeho problem.
Pro vasi predstavu, platime za zaruceny megabit (zadne FUP, ani jina omezeni) 800Kc/mesic bez DPH za PORTOVOU konektivitu!
Ale my odebirame tech megabitu aktualne 50, proto mame tuto cenu a tvrdim, ze jen malokdo ma lepsi cenu. Dale platime distribuci k nam, to dela cca 20 kKc/mesicne bez DPH a dale tuto konektivitu musime dopravit az k nasim clenum. Jako neziskove OS nas to stoji priblizne dalsich 20kKc. To dela cca 2 tisice za megabit mesicne, s tim, ze nevytvarime zisk. Jsme z Liberce, kde je ukoncen dostatek optickych vlaken a je zde konkurence, pokud je nekdo na vesnici, ma smulu, protoze k nemu nikdo vlakno nepotahne, protoze by se nezaplatilo.
Z teto situace vychazi i CT pri tvorbe cen, tak muzete byt myslim radi, ze mate co mate. Pokud chcete vic, musite vic platit, jinak to nejde.
-
Citace:
Původně odeslal hwsoft
Vy jste ale komici, :). Ja asi na rozdil od vas pamatuju uplne jiny veci, kdy opravdu nebyla jina sance, nez dial-up.
Troufám si tvrdit, že mám s tímhle možná ještě víc zkušeností, dialup jsem měl ještě před rokem, kdy už všichni okolo svištěli na neomezeným netu a wifi už byla všude kromě mojí vesnice. Objížděl jsem providery a jako debil sháněl někoho kdo sem net dotáhl, ale všichni poté, co zjistili kolik je zájemců, nasadili vyděračský ceny, tak z toho sešlo.
BTW i na tom pitomým dialupu jsem udělal někdy odhadem skoro giga trafficu měsíčně, takže z tohohle pohledu jsou některý tarify telecomu fakt výsměch.To ale nic nemění na tom že tohle je silně offtopic.
-
Citace:
Původně odeslal karliko
týýýýjo, 15korun na den vysoce příznivá cena od té milé společnosti (nevím proč se jí vlastně říká žlutý ďábel, vždyť jsou to andílci)... hned bych si to šel koupit, ALE... normálně jsem si řekl, že věci který denně používám si přece musím přepočítat na denní cenu, neeeee??? Tož jsem začal přepočítávat, a najednou jsem zjistil, jak moc je tenhle internet předraženej - stojí polovinu toho co nový auto!!! Bo když si koupím fabii a vydrží mi přes 20 let, tak za ni denně dám tak 30 korun (a to nepočítám přestupný roky, každej 29. únor jezdím ZADARMO!). Tak to v žádným případě, to si radši denně odpustím internet, ušetřím na autobuse a za ty peníze si budu vozit zadek v novým autě. HA! Hned v úterý jdu nakupovat.
edit: teď mě napadla neskutečná myšlenka: přepočítám to na hodiny! MUHAHA na mě si nepřijdou!
co jsi timhle chtel rict opravdu nechapu? tento post velice prispel k prubehu diskuse. btw fabie a 20 let? no nevim... :) to prepocitani je uplne stejnej princip, jako kdyz si ty mesicni pausaly prepocitavas na rok, coz je naprosto bezne. uz na to prosim nereagujte, nema to smysl. dobre, neni normalni prepocitavat to na dny. (i kdyz si myslim, ze je to kazdeho vec a nechapu proc to odsuzujete)
hwsoft: hehe, dalsi provider :D jde videt jak vsichni kdo vi o co go, tvrdi priblizne to same. naproti tomu je vlna lidi, kteri absolutne netusi kolik vlastne stoji ten net distribuovat. a BTW ty ceny mas fakt nadherny, njn 80Mb dela svoje ...
-
no to je moc :D na www.internetexpress.cz je moje konto a tam sem včera viděl 1.9GB :D a sosnul jsem 3GB a normálně tam je 1.6GB ( dneska ) :D fakt nvm na čem stojím :D Není nad kvalitní služby pro zákazníky :D :lol: :lol:
-
co me hlavně vadí na FUP je to, ze to pocitaji v obou smerech
na nove tarify Expressu jsem jeste nepresel ,ale uvazuji o 2048/256 a 8GB vyslo by me to na 1000,- a nejake drobne i s pevnou,kterou pouziva jen matka
taky me stve ze kdyz uz davaji rychlost DOWN 2048 tak mohli navysit UP na tech 512 to by se mi hodilo
prvni net jsem mel ISDN a tam jsem pocital kazdou minutu, takze ADSL pro me bylo vysvobozenim
-
Citace:
Původně odeslal night_
hwsoft: hehe, dalsi provider :D jde videt jak vsichni kdo vi o co go, tvrdi priblizne to same. naproti tomu je vlna lidi, kteri absolutne netusi kolik vlastne stoji ten net distribuovat. a BTW ty ceny mas fakt nadherny, njn 80Mb dela svoje ...
Smula, nejsem provider, ale to ty asi nechapes, zkus se podivat aspon na nase stranky nez zacnes neco psat. Mimochodem u nas je internet pro cleny zdarma, zadny clen za nej neplati a doufam, ze ani v budoucnu platit nebude ;).
-
Citace:
Původně odeslal hwsoft
Smula, nejsem provider, ale to ty asi nechapes, zkus se podivat aspon na nase stranky nez zacnes neco psat. Mimochodem u nas je internet pro cleny zdarma, zadny clen za nej neplati a doufam, ze ani v budoucnu platit nebude ;).
??? podivej, ja jsem te vubec nenapadal a tu poznamku s cenou jsem nemyslel ironicky. to jak dal poskytujes konektivitu je mi celkem jedno a o vasich strankach vim uplne houby. jestli jsem te urazil tvrzenim, ze jsi provider tak se omlouvam, myslel jsem to dobre a chtel jsem rict ze vis o co jde
-
Citace:
Původně odeslal night_
??? podivej, ja jsem te vubec nenapadal a tu poznamku s cenou jsem nemyslel ironicky. to jak dal poskytujes konektivitu je mi celkem jedno a o vasich strankach vim uplne houby. jestli jsem te urazil tvrzenim, ze jsi provider tak se omlouvam, myslel jsem to dobre a chtel jsem rict ze vis o co jde
OK nic ve zlym, ale na oznaceni ISP jsem dost haklivej.
-
D_A_V_I_D: Nedalo mi to, abych nezareagoval. Ja napriklad pres dc++ stahuju, ale nutne preci nemusim byt - abych te citoval - "psychopat, jehoz smyslem je onanie u nabihajicich procent v DC++"
Snad mam pravo se podivat na film, stahnout si dokument, ktery me zajima, nebo si stahnout do sbirky DVD treba Thelma and Louise (a to stale jeste nemam ;)
Jasne, ze kvuli notorickym stahovacum je potreba lajnu nejak omezit, ale FUPko by mohlo byt od 20 do 50GB na mesic, dle rychlosti linky...Ano, na 512/128 by stacilo i 10-20GB, ale napr. na 4Mbit 10GB mesicne? Trosku konecna :/
A ruku na srdce, kdyz si ten internet zrizujete, rozhodne si neco stahnete (nekdo vic, nekdo min) i z p2p siti, tak proc na nas 'stahovace' jen hazet spinu? :(
-
No ano kazdy si aj nieco stiahne a urcite nebude prezerat iba www. A zatial som nepocul ze by niekto bol oznacovany za to a to ze mava natahane 10gb mesacne. Lenze su aj taki co ide 1-2gb denne.
A teraz si zober ze by prisla ponuka od provajdera 3mbit s 50gb ale take nieco nedaj boze flat. Vsetci zavisli kokoti co potrebuju mat pustene dc++ torent a podobne dristy vodne vnoci by sa tam nasackovali. Je to uplne normalny krok ktorym si chce provajder zabezpecit normalnu prevadzu. Ono treba myslet aj trochu dobredu.
U nas mala nextra 1,5mbit flat a islo to super stale to islo tych 1400-1500 vsetci si to davali ake je to super ziadne limity ale prisiel den d a spustila sa fup a hned sa zmenil nazor. Ono sa to da isty cas tahat ale ked je toho vela tak uz sa zakrocuje dost tvrdo.
-
Jasne, to chapu, napriklad u pomalejsich linek..ale pochop jednu vec, na co pak cloveku je 4Mbit downstream, kdyz to nemuze ani vyuzit? i kdyby se jen dival napr. na prednasky z vysky on-line, to ti proste sezere strasne moc.
A kdyz uz jsme u toho, ja mam nekdy za den down 20GB/up 40GB, kdyz mam pc zaply 24h s dc++ :} zaplat Panbu za non-FUP !!
-
Citace:
Původně odeslal karliko
aha, takze ty mas tu fobii na leasing na 20 let a platis 800 mesicne... U ktery leasingovky?
A kolik do ni nacpes na opravach, aby po 20 letech ujela apespon 100 km najednou? 5x jeji puvodni cenu?
Opravdu hodne nepovedene srovnani.
-
Citace:
Původně odeslal Conflict
Jasne, to chapu, napriklad u pomalejsich linek..ale pochop jednu vec, na co pak cloveku je 4Mbit downstream, kdyz to nemuze ani vyuzit? i kdyby se jen dival napr. na prednasky z vysky on-line, to ti proste sezere strasne moc.
A kdyz uz jsme u toho, ja mam nekdy za den down 20GB/up 40GB, kdyz mam pc zaply 24h s dc++ :} zaplat Panbu za non-FUP !!
4Mbit downstream je proto, ze kdyz potrebuje treba nejaky 20 megovy ovladace, necekas na ne pul hodiny.
Urcite z DC stahujes jen prednasky z VS a volne siritelne distibuce Linuxu co?
-
Asi si si dobre neprecital celu diskusiu. V dnesnej dobe su v mode dva typy pausalov za internet a to bud je vysoka rychlost s datovym limitom alebo pomaly flat. Rychlost aj tak nehra rolu. U provajdera je dvolezite kolko toho nasosas a to hlavne zo zahranica lebo tam chlapci kvakaju takze cashe za konekt takze si to dobre strazia. Ten kto nechce chodit do skoly a potrebuje si pozerat prednasky z domu na internte alebo ma nutnost pozerat CTV1 a Novu na internete tak si musi zobrat prislusny program ktory mu to umozni. Predsa pokial viem normalne uvazovat tak nebudem hladat programy s datavym limitom kde viem ze by som to za par dni precerpal. A to ze mas 4mbit neznamena ze stym musis natahat tb.
Aj ked sa budes hnevat ale takym co za den sosnu 20gb a uploadnu 40gb tak takym by som internet ani nedal a ked tak aspon za 5k mesacne.
-
Citace:
Původně odeslal Mirtex
aha, takze ty mas tu fobii na leasing na 20 let a platis 800 mesicne... U ktery leasingovky?
A kolik do ni nacpes na opravach, aby po 20 letech ujela apespon 100 km najednou? 5x jeji puvodni cenu?
Opravdu hodne nepovedene srovnani.
Aha, a ty máš ADSL bez zřizovacích poplatků? A telecomu neplatíš paušál za telefon? Tvůj modem má solární článek, tak nežere elektřinu.;) Ostatně i tvůj PC jsi sehnal zadarmo a taktéž nežere elektřinu. A za 20 let nic neodejde a nic není třeba upgradovat. ;) BTW moje fóbie nemá FRUP (fair road use policy), který ji odstaví po ujetí 100 km měsíčně, protože nadměrně využívám silnice a blokuji ostatním uživatelům cesty. ;)
Takhle bychom mohli pokračovat do nekonečna. Smyslem toho "srovnání" (já bych to nazval spíš sarkasmem) bylo jen ukázat, že hrátky s čísílky nemaj cenu. Zastávám názor, že když člověk umí a chce, tak mu vždy vyjde to co potřebuje. Moje srovnání nebyl argument, jen rýpnutí.
-
Citace:
Původně odeslal karliko
Aha, a ty máš ADSL bez zřizovacích poplatků? A telecomu neplatíš paušál za telefon? Tvůj modem má solární článek, tak nežere elektřinu.;) Ostatně i tvůj PC jsi sehnal zadarmo a taktéž nežere elektřinu. A za 20 let nic neodejde a nic není třeba upgradovat. ;) BTW moje fóbie nemá FRUP (fair road use policy), který ji odstaví po ujetí 100 km měsíčně, protože nadměrně využívám silnice a blokuji ostatním uživatelům cesty. ;)
Takhle bychom mohli pokračovat do nekonečna. Smyslem toho "srovnání" (já bych to nazval spíš sarkasmem) bylo jen ukázat, že hrátky s čísílky nemaj cenu. Zastávám názor, že když člověk umí a chce, tak mu vždy vyjde to co potřebuje. Moje srovnání nebyl argument, jen rýpnutí.
jestlize chces pocitat elektrinu, zacni i s benzinem a vyjde te to na 10nasobek...
PC neslouzi pouze na Internet (hry, dopisy, grafika, atd.), telefonni linka neslouzi pouze na internet (mozna tobe ne, ale spousta lidi z ni telefonuje), cili to tam jaksi pocitat nelze...
ADSL modem ma aktivni spotrebu tipuju asi jako muj kabelovy cili cca 6W, coz 10hodin*6 je denne 60 watthodin cili asi 0.002 Kc/den.
Auto je pouze na jezdeni, mozna na predvadeni se, ale to uz se nabvime o fobii...
Porad je to pitome srovnani chces-li trapne rypnuti.
-
Citace:
Původně odeslal Mirtex
jestlize chces pocitat elektrinu, zacni i s benzinem a vyjde te to na 10nasobek...
PC neslouzi pouze na Internet (hry, dopisy, grafika, atd.), telefonni linka neslouzi pouze na internet (mozna tobe ne, ale spousta lidi z ni telefonuje), cili to tam jaksi pocitat nelze...
ADSL modem ma aktivni spotrebu tipuju asi jako muj kabelovy cili cca 6W, coz 10hodin*6 je denne 60 watthodin cili asi 0.002 Kc/den.
Auto je pouze na jezdeni, mozna na predvadeni se, ale to uz se nabvime o fobii...
Porad je to pitome srovnani chces-li trapne rypnuti.
On karliko mohl prostě napsat, že přepočítavat měsíční paušál na denní cenu je pěkná berlička jak si pomoct k takovým číslům, jaké potřebuju (aneb všimnul si třeba někdo, že při úžasném přepočítávání na den vzniká velká relativní odchylka??), ale chtěl to vyjádřit jinak, vtipně.
Možná by ses měl zamyslet na svým smyslem pro humor a nadsázku :roll: .