http://www.leadtek.com/3d_graphic/im...00gt_tdh_2.jpg
mate take nekdo tuto kartu ? podelte se s OC a zkusenostmi.
Printable View
http://www.leadtek.com/3d_graphic/im...00gt_tdh_2.jpg
mate take nekdo tuto kartu ? podelte se s OC a zkusenostmi.
No OC mozes skusit i sam (coolbits) a zalezi to kus od kusu. btw kde si ju kupil a za kolko ???
jj. vcera jsem si ji prinesl z Alzasoftu.Citace:
Původně odeslal MATRIX
http://www.alzasoft.cz/d60781/188432...i-software.htm
Prosim Te az ji testnes mohl jsi sem postnout teploty jadra pri zatezi a bez zateze ? Pripadne jak je zmeni OC.
Diky.
tak se neflákej a postni výsledkyCitace:
Původně odeslal CODY_2
jede mi to ted na
chip 650
ram 1600
nu ale mam na ni Zalmana AlCu ten orig. chladic hrozne rval se to nedalo :)
teplotu sem nemeril ale ten zalman i ten orig to v poho uchladi moc se to nehreje :)
a dake vysledky by si tiez mohol pastnut napr z 3d MRAKU
no,z tych 3D MRAKOV by mohlo zaprsat...
ok, ale dostanu se k tomu az pristi tyden, bohuzel.Citace:
Původně odeslal MATRIX
ja vam sem neco brzy hodim panackove...budu mit taky Leadtek...jsem zvedavej na vysledky s X2 na 2,7ghz...
nu o vykendu na to snad bude cas :)
:) tak posilam vysledky :) zatim je to ale s 2x512 kingston hyperX 225Mhz 2-2-2-5 pac ballistix v patek nedorazily :( ale budou :)
Takže ti taky jede naplno i ve 2D?Citace:
Původně odeslal grosi
Ve 2D jede klasicky min..Ja mam horsi kus..650 na jadre ani omylem..:-( Pomohl ti zalman k lepsim taktum?Ja projel aquamark..pri 600/1600 a 90000!..:) neuveritelny skore
ten orig. chladič? ten byl des :) asi jo jel naplno furt a slyset byl jako hodne :(Citace:
Původně odeslal no-X
nu tech 650 zas tak stabilnich nejni pac se mi to uz jednou kouslo ale 3Dmark2005 mi tim projel ted jedu na 625 na jadre a to je v poho ale asi to pude i vic :) az bude cas tak to zkusim najit co to snese :)Citace:
Původně odeslal nex
no zalman mi pomoh zbavit se hluku a k nizsi teplote v oc asi moc ne a nebo minimalne ten orig. chladic to byl schopnej uchladit :)
mam sice Gigabyte ale to je prakticky jedno... ja 650MHz stabilne taky nedam.. u me je strop na 642MHz.. kdyz dam 643MHz tak se to v 3DMarku03 hryzne a konec :).. Lepsi chladic mi nepomohl v OC ani nahodou takze to asi ani nema smysl, s tim experimentovat.. Pameti jdou docela slusne na 1630-1640MHz, mam na nich maly pasivky od Primecooleru.. Takze hura do boje :)Citace:
Původně odeslal grosi
nex + grosi: Máte tutéž grafickou kartu? Docela by mě to zajímalo, protože referenční chladič 7600GT má jen dva "dráty". Byl jsem upozorněn, že asi nejde regulovat, tak jsem hledal info a dost lidí se vyjádřilo v tom smyslu, že jim bez ohledu na 2D/3D/teplotu jede stále na max otáčky, tzn. vysoký hluk. Takže by mě zajímalo:
1. jestli máte úplně stejný model karty (i se stejným chladičem)
2. s jakými ovladači jste to zkoušeli (může to být bug některých verzí driverů)
3. jestli se vám podařilo chladič nějak softwarově regulovat
předem díky za vaše infa :-)
/edit: rombo: jak funguje chladič tobě?
Podle me by to regulovat jit mohlo, sice to ma 2 draty ale i 6800GS mela 2 a sla v poho v RivaTuneru omezovat rychlost otacek.. Navic kdyz koukam na ty fsechny Leadteky, Gigabyte a dalsi tak referencni chladic maj fsechny akorat s jinou nalepkou :).. Je pravda zhe je ten chladic dost hlucnej, proto sem ho mel na karte asi 10 minut a pak sem ho vymenil za modnutej kde si ridim otacky sam a naprosta pohoda.. Rekl bych zhe s tim rizenim otacek bude treba pockat na novej RivaTuner az to pozna korektne takty a dalsi veci.. Zatim jenom vi z vypisu driveru zhe se jedna o 7600GT ale nic tam nastavit nejde
EDIT: koukam na chladic zespoda a vyrobce na nalepce je MAGIC Protechnic.. tak uvidime jestli to mame stejny :)
Jestli to dobre chapu tak narazis nato, ze nejaky vetracky maji tri privodni draty (vodice) ze? To jestli ma vetracek dva nebo tri vodice s regulaci otacek nema nic spolecnyho! Ty dva tam musi byt vzdy-to jsou napajeci vodice. Ten treti co tam nekdy byva je na monitoring otacek-to znamena ze v PC vidis jak moc se ti toci ten vetracek, ale regulace se odehrava vzdy pres ty napajeci kabliky, ten treti s tim podle me nema nic spolecnyho.Citace:
Původně odeslal no-X
Presne tak, pokud vim tak vetsina karet ma jen 2 vodicovej vetrak.. na co taky u grafiky 3 zhe, nepotrebujes videt jak rychle se toci pac by se nam z toho stejne delalo spatne pri te rychlosti/hlucnosti :D.. tzn. zhe karta si do toho vetraku pousti napeti jaky sama potrebuje coz je vlastne ta regulace a to dokaze ridit i zminovany RivaTuner. Priklad: GPU ma 40°C a do vetraku jde 5V, teplota preleze pres 40°C tak do nej karta narve plnejch 12V :D, stejne to prece funguje u DFI a chladici na chipsetu a jeho zpomalovani a zrychlovani sak vite vo cem mluvim.. podle me je to stejnej pripad akorat tam je kabl na monitoring otacek takze tech 7k rpm jde videt :D (a hlavne slyset)
Jestli se mejlim tak me pls opravte at tu nesirim bludy
EDIT: kua bylo to tu 2x tak sem to smaznul aspon takle :D
Většina regulovaných chladičů má právě i monitoring otáček. Přímo to nesouvisí, ale regulovat otáčky bez monitoringu není přinejmenším ideální, protože pokud je větrák stavěný na určité otáčky a s regulací se to přežene, nemusí se vůbec roztočit (to je taky důvod, proč se ref. chladič 6800 128MB nesnižoval otáčky tolik, jako chladič pro 6800Ultra). Takže máš pravdu, že to není nutný (ref. chladič pro 6800 128MB/6800GS taky monitoring neměl), ale podle mě je to celkem podstatný.
Tak jsem na to přišel, už mi to jde manuálně regulovat.
Step-by-step:
1. nainstalovat z CD utilitu WinFox II
2. dat LiveUpdate
3. Advanced Tools, Display Hardware Monitor
4. pak klepnout na malou ikonku větráčku a jste ve
5. Fan Control, tady už posuvník funguje, jak má, dole jen zvolte Enable
http://www.zive.cz/Files/Obrazky/200...fancontrol.png
Jinak kus, co mám já, jde přetaktovat na 620/802 (1604 efektivně) MHz.
S Athlonem X2 4600+, to dává asi 6 700 místo 6 000 bodů v 3DMark05, další příklady nárůstů:
F.E.A.R., 1280x960, soft shadows, 27 na 30 fps
Doom 3, 1280x1024, 4XAA, 8XAF, hell, 44,7 na 50,9 fps
Chronicles of Riddick, 1280x1024, 4XAA, 8XAF, 41,9 na 47,4 fps
Takze chyba...v 2D takty nepadaji..proc?..mam 84.20..vetrak po startu PC rve ukrutne..po nabehu do win se rapidne ztissi..ale stejne jej sundam...me nejde ani 615..takze nechavam zatim 600/1600,,rad bych zkusil pencil mod podle vr-zone..netestoval jste uz nekdo?;)
jak tak vidim tak ja mam este docela dobrej kousek, no kazdopadne sem na ten navod ted koukal a zejtra jdu do toho stejne sem celej den domec, pak podam report.. Skoda zhe nemam domec merak :rolleyes:.. no uvidimeCitace:
Původně odeslal nex
2nex: ve 2D ti to nepada proto pac pretaktovavas jen 3D mod.. Ve 2D jedou na stejne frekvenci akorat pameti (tem je jedno jestli 2D/3D) ale jadro ma snizenej takt, proto netreba ani tolik chladit ;)
Chapu..ja jen ze v powerstripu se me zda ze 2D takty jsou stejne jako 3D...je to zmateny..uvidime co novej Rtuner...ty jdes do pencilmodu bez meraku?jako cmarat nostro?hmm:)Citace:
Původně odeslal rombo
Njn uz sem ho udelal :D.. Vypada to zhe VMOD na pameti moc nefuguje. Z puvodne dosazenych 1630MHz bez artefaktu sem se ted dostal na 1652MHz, ale mozna lidem co nesly ty pameti tak dobre to hodne pomuze. U GPU je to zajimavejsi. Sice pres ATITool to bylo bez artefaktu az 720MHz (pak se to hryzlo) ale to uz se nelibilo 3DMarku 03 takze sem zakotvil na stabilnich 695MHz aspon dle 3DMarku fsech moznych verzi. Herni testy za sebou jeste nemam ;). Teplota se zvysila z puvodnich 61°C na 63°C v testech coz nejni tak hrozny. Chlazeno timto na plny otacky: http://rombo.xf.cz/7600GT.JPG
Testy na default taktech doplnim pozdeji. Pro priklad dam aspon testy po VMODu. Takty: 695/1652MHz, ovladace 84.21 WHQL. Testovaci sestava viz podpis. 3DMarky od verze 01SE po 06:
27432
15506
7201
3621
Testy s default nastavenim grafiky. Takty 560/1400MHz, ovladace 84.21 WHQL
25477
13287
6003
3064
EDIT: doplneny vysledky na default
A mohl bys sdelit, jak se ti povedlo ten vetrak na tu grafarnu pridelat, tak aby drzel?
pokud jde o pasiv tak sem musel vrtnout diry a upravit par zeber abych mohl pouzit srouby co se dodavaji k Primecooleru na VGA, ten co vypada jak Zalman. Z toho sem pouzil celej uchycovani mechanismus a pasivy na pameti, tady je foto: http://rombo.xf.cz/7600GT2.JPGCitace:
Původně odeslal xilla001
Vetrak jsem tam mel puvodni z Arctic Copper Silent TC (socket A)-ten pasiv je taky z toho. Foto na bejvale 6800GS je zde: http://rombo.xf.cz/6800GS.JPG ale po nake dobe zacal vrcet tak sem odsrouboval vetrak a pouzil na nej Arctic 3 Fan kterymu sem presrouboval puvodni ramecek na ramecek z toho Copperu kterej drzi na tom pasivu ctyrma packama.. takze kdyz je treba vetrak oddelat, jenom se vyhakne ;)
EDIT: fotky delany K750i tak doufam zhe kvalita nikoho neurazi :).. nechtelo se mi nabijet baterky do fotaku
Tak mam Leadteka taky uz doma,ale jsem teda zklamany:( Jedu to na vode a stejne se pres takt GPU 608Mhz nedostanu ani za boha. V 3Dmakach to hned z kraje nahazuje ctverce a spatne barvy.Skoda no. Ale Pameti jsou v poho. Dalsem na ne male pasivky a zatim jedu na 1640Mhz bez problemu. Stim jadrem me to trosku mrzi,cekal jsem vic....Mozna zkusim ten V-mod. uvidim...jete potestim mam ji teprv den.
A poznali jste nějakou změnu v kvalitě zobrazení oproti 6tkový řadě? Třeba sytost barev, nebo něco?
no rekl bych zhe ne ale to bude taky spis otazka ovladacu a nastaveniCitace:
Původně odeslal Boin
No to je divny zhe by ty jadra od Leadteku nesly moc dobre pretocit :rolleyes:.. Bud naky levnejsi chipy a nebo proste jenom spatna varka :confused:.. No ten VMOD zkus, me to prineslo dalsich 50MHz navic ale ten VMOD na pametech uz nema moc smysl-u me to dela jenom 12MHz navic, ale zajimalo by me jestli by to nekomu dalo po VMODU mnohem vic nez 1652MHz takze bys to pls mohl zkusit ;).. Chlazeni na OC nema prakticky vliv, ted mam pri maximu 66°CCitace:
Původně odeslal Radar
EDIT: ted sem koukal na testy na PCTuningu a tam taky ten Leadtek nedopadl moc dobre zhlediska vysokyho pretaktovani, skoda zhe nejsem v praci a nemuzu otestovat vic tech Gigabytu jestli dou tak dobre jako muj kousek nebo jestli to byla pouze nahoda
No tak VMOD jsem na GPU udelal a dostal se na nic moc 615Mhz.Coz je dost slabota teda. 6600GT co jsem mel sla o 100Mhz v poho bez Vmodu :( Nj asi spatnej kousek kremiku :(
hmm to je docela malo :(.. a co VMOD na pametech si zkousel?? Ten me docela zajimaCitace:
Původně odeslal Radar
tak pri lehkym @600/1500 v 3dmarku06 = 3170.
nicmene jsem si vsiml ze:
1) karta nema Hardware monitoring. ve Winfoxu II je policko kde ma byt HM uplne prazdne. Muzete toto nekdo overit u sebe ?
2) karta jede od samotneho spusteni kompu neustale jakoby ve 3d modu, pamet i jadro 700/560. ve winfoxu je to sice rozdeleny ale kdyz ztahnu jadro ve 2d modu na minimum to jest 359 mhz, vetrak jede porad na full. takze na prd. nevite jak softwarove utlumit ten vetrak v 2D ?
nema nekdo XFX Geforce 7600GT XXX Edition,premejslim jestli do ni jit,nebo koupit normalni 7600GT,tahle ma jadro 590Mhz a pameti 1,5Ghz a vyjde me na asi 6000.
Si kup vod Radima GB za 5353kc...fakt paradni cena...ja si myslim ze kazdej smejd da 600/1600(jako moje)lepsi kusy 640..a nakonec tady mame pencilmod ze....Citace:
Původně odeslal redevile
Muzete prosim nekdo u svyho leadteka zjistit ten Hardware Monitoring ???
mate me, ze na krabici je vsude TDH. mel jsem za to ze T=Tv Out, D=DVI, H=Hardware monitoring.
ale jak rikam moje karta je dle meho jen TD. monitoring nema. je to tak u vsech ??? a je to tedy chyba na krabici ???
Od jakého výrobce je nejlepší GeForce 7600GT koupit? Gigabyte, Leadtek, Asus nebo MSI ? Stojí zhruba stejně, rozdíly cca do 300Kč. Zajímá mě hlavně hledisko chlazení (kvalita a hlučnost). Ale uvítám i jiná hlediska (výbava, možnost přetaktování). Dík.
Ja u svyho Leadteka vidim teplotu akorat v Everestu...Citace:
Původně odeslal CODY_2
Myslim si ze je to zcela jedno..vetrak je otresnej...bundle bude mit asi nejvetsi MSI...OC je zalezitost kus od kusu... RSC ma ted supr cenu..lepsi jsem nenasel...i kdybych nasel kapanek lepsi furt se vyplati vzit jistotu solidnosti tj Radim;)Citace:
Původně odeslal blackgray
tak co tedy znamena to H ? HDtv ?Citace:
Původně odeslal nex
...to H naozaj znamena Hardware Monitoring - kedze tu teplotu Nex vidi v Evereste, tak je mozno chyba vo WinFoxe vs. tato VGACitace:
Původně odeslal CODY_2
no great. muzete jeste nekdo kdo ma tuto kartu , potvrdit ze to ve winfoxe neni videt ???? dikyCitace:
Původně odeslal .:::iGor:::.
No nevim jak ve Foxovi ale ja ji normalne vidim v ovladacich.Citace:
Původně odeslal CODY_2
Jasne..fox nepouzivam..tudiz teploty vidim jak v ovladacich tak v Everestu...ale spis by se hodil Rtuner 15.9...Citace:
Původně odeslal Radar
zatim sem mel v ruce 2 kusy od Gigabytu a jedna sla 640/1640MHz a druha jde jak mam v podpisu... bez pencil modu 642/1650Mhz.. lidi co maj Leadtek tak vetsinou takovy stesti nemaji, ale potvrzeny lepsi OC potencial nemam.. Chladice maji fsecky stejny takze je to jedno-hroznyCitace:
Původně odeslal blackgray
Palit má firemní chladič, úplně něco jiného. Pokud půjde regulovat přes RivaTuner, bude to superCitace:
Původně odeslal rombo
Zdar kořeni!
Myslíte, že budu spokojen s chlazením Zalman VF700-AlCu na této kartičce? Doufám, že tam pude vubec přidělat.. Ten origoš (mám teda Asus) je příšerný hučák
no ho se tyce hlucnosti tak na 100% budes spokojenej!.. ale z hlediska chlazeni nemuzu potvrdit ani vyvratit zhe to bude chladnejsi.. a jestli ji tam dostanes?? no nevidim v tom problem.. na webu Zalmanu sice 7600GT v compatibilite listu neuvadi ale pripada mi zhe nejni aktualizovanej uz nakou dobu :rolleyes:Citace:
Původně odeslal boobee
Zalman VF700 CU+7600GT zadnej problem..sam mam...Citace:
Původně odeslal boobee
jojo..Zalman/primecooler jdou v pohode vcetne passivu.
Jinak dnes jsem dostal kus od Radima Stepance ( www.rsc-computers.cz )
7600GT od Gigabitu...Zatim jede 610/1700, takze krasa. Navic za super cenu 5580,-...jeste tam myslim ma nejakej ten kus :)
udelejte nekdo pls pencil VMOD na pameti at vim kolik maji rezervu :).. dik
Zdravím všechny diskutéry, můžetemi popsat vaše zkušenosti s touto kartou a OBLIVIONEM??? (rychlost loadování, plynulost, detaily, rozlišení, fps) screen napoví. Díky
Sice mam ASUS a ten pretaktovany na 620/1600 MHz (a hlavne velmi dobre chladeny ... to je pri OBLIVIONE kriticke lebo pri Throttlingu karty sa brutalne znizi Framerate). Oblivion na 1280x960 skoro vsetko na MAX -> HDR on, voda max, textury max, tiene zapnute.
Mam natiahnute texture pack pre textuty v dialke 4096x4096 + mam Tweakovane INI. Mesto bez problemov ako z praku, lesy spolu s bojmi medzi 20-25FPS.
Hlavne je treba mat tu kartu nataktovanu a dobre chladenu...staci jeden 10s zasek v OBLIVIONE a FPS ide kvoli uz hore spominanemu throttlingu dole.
Tak uz aj ja som spravil ceruzkovy Vmod na mojej ASUS 7600GT
napetie jadra som zvysil z 1,36V na 1,52V a dosiahol som stabilnych 695Mhz na GPU
tych 700Mhz to uz proste neda - sekne sa obraz a zapne sa throttling
pametiam som napetie moc nezvysoval - na default maly tusim 2,02V tak ja som im dal 2,12V a slape mi to na maximum co mi povoli coolbits cize 840Mhz
na taktoch 695Mhz/1680Mhz som dal v 3DMarku05 nejakych 7400bodov na zostave v podpise
teplota s mojim Zalmanom V7 Fatal1ty na 5V (2100rpm) je po 2 hodinovom burne maximum 63 stupnov cize pohodka
nejake foto MSI NX7600GT
http://www.hezo.sk/MSI7600GT/
skusil som pencil mod na ASUS 7600GT
Defaul 560/1400
OC NON pencil 610/1680
Pencil MOD 640/1800 :D (Viac ako 640GPU sa uz sekne)
3Dmark03 15 409K
3Dmark05 7 138K
3Dmark06 3 580K
Chladenie Zalman VF900 vo Win 37°C v zatazi max 41°C
No ja jsem ted koupil od Radima Stepance http://www.rsc-computers.cz/
Palita 7600GT
s 1.2 ns pametmi
def takt je 575/750
mam k tomu chladic prime coolera [url=http://www.primecooler.com/index.php?akce=viewp&idprod=233]link[url]
a zatim se mi to podarilo jen na 585/780
pri 590/800 mi 3dmarky projedou ale kdyz hraju BF2 tak se objevuji artefakty a o rozpada se obraz :(
proto jedu jen na 585/780
asi by to chtelo zvysit napeti ..
teplotu muzu sledovat jen v FW takze nevim :(
jinak zatim vysledky v 3dmarcich
03: 13300 b.
05 6700 b.
ale BF2 se mi nejak seka...budu si muset pohrat s nastavenim :(
No to jadro asi bude nejaky horsi kus ked ti to dava po Vmode iba 640Mhz max (ake napetie do neho davas ?)Citace:
Původně odeslal Champion
a este otazka - cez aky soft si tie pamete pretaktoval na takt 1800Mhz tj 900Mhz ?
lebo ja mozem v ovladacoch cez coolbits dat max 840Mhz ramkam tak preto sa pytam ... a rivatuner co bude podporovat 7600 ma vyjst az niekedy v maji
Jojo taky by me zajimalo jak se dostat vys jak 840, coz karta zvlada bez problemu (bez Vmodu) a rad bych testl dal.
No ja bych se rad pokusil o to pretocit ovsem nejde mi to a pencil mod taky nemuzu provest protoze nemuzu pouzit ten navod z Vr-zone http://www.vr-zone.com/?i=3330
protoze karta ma jiny zadek
tady je jeji detail kde predpokladam misto pro zmenu
http://img246.imageshack.us/img246/9...tail0kz.th.jpg
tady je nahled na celou kartu zezadu
http://img246.imageshack.us/img246/1504/zada27ut.th.jpg
a tady je pohled na kartu s chladicem
http://img246.imageshack.us/img246/6...edek1py.th.jpg
takze nevim kde to teda predelat :(
jeste me napadlo jestli neni problem ve zdroji
nema totiz 24pin konektor
a deska ma 24 pin konektor a je tam jen 20 pin + 4 pin P4
heCitace:
Původně odeslal hyde21
:-) nebudete tomu verit ale taktoval som ju cez Atitool
http://downloads.guru3d.com/download.php?det=725
budeme, taky sem to pres to zkousel a ted to mam jenom kvuli testu artefaktu a na monitoring teploty ;).. momentalne mi staci CoolBitsCitace:
Původně odeslal Champion
A este dobry je Powerstrip ten nepozna hranice taktovania ..
jojo, dik za ten atitool...coolbits mi nepovolil vic jak 840...Tedko jedu na 1800 u pameti (bez Vmodu), jeste to trosku potlacim co to da :).
no takze ja menim toho palita za gigabyte ...tak doufam ze si teda pomuzu ....
2 ja.viper:
myslis, ze Palit Sonic Edition (co prodava Radim) není dobrá?
protoze kamos si chce ted (resp. ja mu budu stavet) postavit, a jako kanditata #1 na vga jsem videl prave 7600 od Palitu, pac ma 1.2ns ramky a je defaultne nejaka vic taktovana (takze treba by sla pretocit vic nez obvykle) a cena je taky vic nez prijemna..
ty rikas, ze nic moc (z hlediska OC) ? jak je to mozny ? :-(
Gigabyte uz Radim nemá..a Leadtek - no nevím!
No dobre asi budou ...asi jsem natrefil na spatny kus ....
Palit ma def.takty na 575/750 ale me nechce jet lepe nez na 585/780 coz je OC skoro nic.... a chladim to primecoolerem CU ..a poridil jsem i novy zdroj a nic nepomohlo ... takze asi opravdu spatny kus ...
v teto recenzi link je palit .. pod znackou XpertVision takze se tam muzes podivat a pisou ze se jim pameti nepodarilo pretocit vubec ..ono rychlost pameti je jedna vec ... a druha je casovani ... takze treba ten leadtek ma 1.4 ns pameti ale sli ohodne vice OC ;)
na druhou stranu Radim jede 600/800 a rikal ze skousel na tom palitovi i 850 a ze nebyli chyby ale ze uz to nezvladal zdroj ... takze opravdu bude zalezet na kusu...
Co se tyce toho gigabyte ..par lidi co ho od nej ma tak se jim podarilo pretocit na pekne takty takze jsem se rozhodl ze bych to sni skusil..
a jak jsi prisel na to ze je uz nema???
ja jsem na jeho strankach nenasel zadne aktualni ceniky... jsou tam pouze novinky a nebo sestavy ... *.xls tam je nekdy ze zacatku roku a ishop se plni daty ;)
takze na zbozi se musis ptat osobne ;)
takze abych to shrnul :
" myslis, ze Palit Sonic Edition (co prodava Radim) není dobrá?
protoze kamos si chce ted (resp. ja mu budu stavet) postavit, a jako kanditata #1 na vga jsem videl prave 7600 od Palitu, pac ma 1.2ns ramky a je defaultne nejaka vic taktovana (takze treba by sla pretocit vic nez obvykle) a cena je taky vic nez prijemna.."
presne stejne jsem uvazoval ... a takhle jsem dopadl.... sice nic strasneho ale pocital jsem ze na tom budu lepe
a druha otazka :
" ty rikas, ze nic moc (z hlediska OC) ? jak je to mozny ? :sad:
Gigabyte uz Radim nemá..a Leadtek - no nevím"
no takze giga by mel mit .... a leadtak by mel jit sehnat i jinde ;)
tak snad jsem ti poradil :cool:
Ked myslis ze leadtek pouziva ine casovanie pameti preco si potom neskusil flashnut bios z leadtekovskej karty ? To by malo vyriesit problem s rozdielnym casovanim pameti od vyrobcu nie?
NO jenze jestli se nepletu tak na Leadteku jsou infeony 1.4 ns
a na palitovi jsou 1.2 samsungy
tak nevim jestli by to nedelalo neplechu ...
a kdyz jsem v NiBiTor.v2.8 chtel menit casovani tak mi to nejak neslo :(
takze tim si asi nepomuzu ....
Chtel bych se zeptat jakou z techto grafik by ste me doporucili.
http://shop.computershop.cz/eshop/de...ulltext=7600gt
Ta ASUSka ma v pohode cenu.....co vy na nu?
treba od BIOSTARu se da koupit i za 5200,- s dani, mel sem jeden kousek v ruce ale neotestoval sem ho :rolleyes:.. Jinak moje zkusenosti jsou vesmes s Gigabytem a zatim fsechny sly minimalne na 600/1600 +-10MHz.. Taky se obcas setkam s MSI co ma heatpipe chladic + vetrak ale netestoval sem ji.. ale muzu kdyby nekdo chtel ;)Citace:
Původně odeslal Neller
jj super karticky za ty prachy, jen by me zajimalo, zda je ten box vetrak tak extreme hlucnej. Je mi jasny ze proti zalmanoj ci articu urcite, ale jak pri srovnani s normalnimy box chladici. Chci ji dat kamosouj do PC, ted tam ma GF4TI s defaultem a taky docela rve, ale nechci aby tato rvala jeste vice. Nemate nekdo srovnani s normalni jinou kartou?
Ten chladic je fakt hlucnej ! Dneska jsem se shodou okolnosti docetl, ze by na ni mel bez problemu pasovat Arctic Cooling VGA Silencer 6 GF6600 rev. 2. coz je docela levna alternativa te hruzy co tam je od vyroby.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30964
tak jsem take stastnym majitelem teto karty a par postrehu.
1. ventilator ma regulaci, takze to neni tak hrozny, vetsinou e to tichoucky. Pouze v nejakem silenem hrani to asi huci - ale to nevnimam, nebot jsem v euforii ... :-)
2. taktovani, autodetekce ukazala 612/805 - v pohode to jede 660/862 ...
3. jeste s tim lezu vis ... :-) Zatim cisty obraz ... 4. za ty prachy dokonala koupe, ati by mela hejbnout kostrou ....
4. mam jinou revizi nez je vetsinou na obrazkach - je to tiz velmi pohledna - ta karta ...
Jo mas recht posledni Rivatuner uz ji podporuje a na default takty mam vetrak ve 2D na 25% v 3D na 45% a je to jine kafe. Teploty jsou +- stejne.
Citace:
Původně odeslal BlackMC
existuje mimo rivatuneru i jiny program pres ktery se daji nastavit otacky ?
No leda tohle http://4um.ocguru.cz/showthread.php?...fox#post580940
Citace:
Původně odeslal Guide-Bot
winfox 2. no prave. ten mam(pouzivam ho na OC).Citace:
Původně odeslal BlackMC
jenze problem je v tom, ze verze ktera byla na CD, tak bohuzel u karty 7600GT neni videt Hardware monitoring. to se da vyresit live updatem toho driveru, jenze ja tento pocitac nemam pripojen na net :?o))))
takze asi jen rivatuner, ze ?
Jo v tom pripade asi jen RivaTuner.
Ten Fox II je stejne hruza. Mimo ty regulace neni o co stat. Okamzite jak vysel rivatuner jsem to odinstaloval. Hrozna grafika a ovladani, nefukcni monitoring teplot ... des bes. Na taktovani nevim to jsem nepouzival.
Ale moc alternativ asi nebude. Thanks to Unwinder, ze vydal ten RivaTuner, bez nej mi to hucelo jak turbina v elektrarne, protoze se mi nechtelo to nastavovat v tom foxu.
Citace:
Původně odeslal Guide-Bot
no tak jo no, jdu si ho stahnout.Citace:
Původně odeslal BlackMC
tak a ted jeste otazecka, ma cenu podtaktovat kartu v 2d rezimu a snizit otacky ?
karta jede 560/700 po startu. zda ma smysl ji dat treba na 400/600 ve 2D a pokud hra prejde do 3D tak treba 600/750 a k tomu treba ty otacky 40% a 100%?
Zkousel jsem to podtaktovat ve 2D, ale zadny zazrak se nekonal teplota se hnula tak o stupen o dva vic ne. Testni a uvidis. Pameti asi taky ne myslim ze pri 700 jsou ve 2D relativne chladne. Snad to jadro. Zkus to otestovat pri ruznych variantach a klidne sem pak hod info.
Citace:
Původně odeslal BlackMC
no tak to se v tom nebudu patlat. jde mi jen o jedno. snizit ve 2D otacky tak na 40%. ostatni neni podstatny.
hm, tak ackoliv si nastavim 50%/50%/100% v driver-level OC, tak vetrak jede porad stejnou rachlosti.... divny.
Ja toho Leadteka mam verzi: Exclusive look - a ten ma tu regulaci vetraku, prakticky jede porad na minimum i pri 650/860 ....
ja mam tu prvni verzi karty. nevim kde je problem.Citace:
Původně odeslal svaca
No prave, tady nekdo psal, ze ta prvni verze nemela regulaci, nebo co ....
Tak treba nejde ani softwarove, ja nevim ... nezkoumal jsem to.
no jo, mozna.
Chtel bych se zeptat vsech majitelu 7600GT, jestli se nahodou u vas nevyskytl hned pri def. frekvenci problem s artefakty. Ja mel ASUS 7600GT a i na def. me karta delala chyby v obraze-tak sem ji dal reklamovat, ale problem je v tom, ze v service, kde ji ted testuji me rikali, ze jim karta jede uplna v pohode. Krome toho se mi v 2D prostredi prepinal (samovolne) vetracek na hlucnejsi 3D mod (coz by asi nemel). Nekompatibilitou desky a grafiky to myslim neni, tak me leda napadaji ovladace (sem vul nevyzkousel vic verzi).
Nemeli jste nekdo obdobne problemy s nejakou 7600GT?
Mam 7600GT od ASUSu a nic podobne ;) len spokojnost.
hmm to se mi nezda zhe by to bylo ovladacema, co mas za prkno?? Moc nekompatibility grafika/deska se uz dnes nevidi.. spis to dela problem u ATI X1xx
Chtel bych se zeptat ohledne te regulace pres Rivatuner (2-16).. nastavim napr. 27/40/65 .. ulozim a otacky se snizi... spustim 3DMark a otacky se zvysi podle nastavenych hodnot.. problem je ale kdyz 3DMark vypnu tak otacky nepadaji.. spadnou az kdyz zmenim a opet ulozim hodnoty v nastaveni Rivatuneru... netusite proc?
MOzem sa opytat ci je mozne vo WINFoxe vidim teplotu jadra nieco okolo 38 stupnov a v Riva Tunery zase 58stupnov....ktora z tychto dvoch teplot ma vacsiu vypovedaciu hodnotu???
Teploty su v kludovom stave wo WIN...
Dakujem
Hmm, tak mám tuhle kartici od Leadteku a nedá mi jádro přes 600MHz... :(
Paměti jedou v pohodě na 1600MHz, ale to jádro sice projde selftestem, ale v 3DMarcích se sekne.
A V-mod vidím blbě - mám jiný layout než je v návodu!!! :cry:
Zdravim all mam problem 3d marky se misekaji a vykon kolem 0fps ale kdyz hraji hru tak jede bezproblemu cim to muze byt???? Mam Leadtek 7600gt extreme a pred tim jsem mel 6600gt a bylo to to smame
kolem 0 FPS jsou testy ktere pocita samotny procesor. pokud je to test na GPU tak urcite vetsi nez 0 :o)))))))))Citace:
Původně odeslal HellBoy
Tak mě tak napadlo, jestli by nešlo zapojit do SLI moje dvě 7600 - Leadtek GT a Gainward GS. Asi to zkusím, odpálit snad není co... jen teď v práci nevím, jestli mají stejně konektory na můstek. :cool:
Musi mit a nevidim problem, proc by to neslo.Citace:
Původně odeslal Darth Maul