-
HW akcelerace videa (PureVideo vs. G6xxx)
Podle googlovani umi vsechny NV6xxx HW akceleraci videa. Ja mam MSI NX6600GT a tenhle soft (Purevideo) jsem k ni nedostal.
Pak me tedy taky zarazilo, ze HD se mi HD filmy dost sekaji, pritom lidi s G6 pisou, ze jim jdou plynule. Mam TB2400+, 1GB pameti, NX6600GT. Je to na HD malo???
Pokude se nekde s necim pletu, tak me opravte...
-
Re: HW akcelerace videa (PureVideo vs. G6xxx)
Purevideo je komercni produkt, ktery si musis koupit, zkusebni 30denni verzi najdes TU.
Po instalaci by ti mely fungovat HD videa bez problemu, vpravo dole vyskoci ikonka PureVidea a tam si to nastav dle libosti... Na moji sestave nemam s HD videama problem...
-
dá se to i nejakým způsobem přehrát i v jiných přehráváčích než media player, když vlasstním tento plugin??
a lze jej využít i pro hardwarovou podporu přehrávání i jiných videosouborů než HD?
-
Citace:
Původně odeslal kudykam
dá se to i nejakým způsobem přehrát i v jiných přehráváčích než media player, když vlasstním tento plugin??
a lze jej využít i pro hardwarovou podporu přehrávání i jiných videosouborů než HD?
...tu najdes zoznam aku akceleraciu, ta ktora karta podporuje ;) => http://www.nvidia.com/page/purevideo_support.html
...PureVideo ide pouzit okrem WMP10 aj napr v ZoomPlayer ;)
-
Citace:
Původně odeslal Malvin
Podle googlovani umi vsechny NV6xxx HW akceleraci videa. Ja mam MSI NX6600GT a tenhle soft (Purevideo) jsem k ni nedostal.
Pak me tedy taky zarazilo, ze HD se mi HD filmy dost sekaji, pritom lidi s G6 pisou, ze jim jdou plynule. Mam TB2400+, 1GB pameti, NX6600GT. Je to na HD malo???
Pokude se nekde s necim pletu, tak me opravte...
...no ono nie je HD ako HD ;) castokrat tak byvaju oznacovane rozne formaty: WMV9 HD, H.264/MPEG-4 AVC, MPEG-4 ASP, DiVX HD/XViD HD, MPEG-2 HD/DVB atd
...kazdopadne pre funkcnu akceleraciu MPEG-2 a H.264 cez PureVideo si skontroluj nasledovne veci:
Citace:
Původně odeslal justifireb2b
-
mne aby to chodilo, tak jsem musel nainstalit tu DRM zaplatu pred DXVA zaplatou, pak to funguje - jinak musi se nainstalit vse, bez toho se HW akcelerace nekona a vse pocita procik
zkouseno na 7800gtx a O144 a wmp hd trailer Step_into_Liquid_1080.wmv
jinak kdyz v satelitnim SW Skyview zapnu Nvidia video decoder tak se purevideo taky spusti, u Cyberlinku je purevideo vypnute.
-
viem ze to nepatri celkom sem ale mam problem s tvout na telke ked pozeram dvd tak v overlay mode mi vzdy grafa osekne pravy a lavy roh obrazu je to bug forceware alebo HW:-( :confused:
-
Citace:
Původně odeslal short24
jinak kdyz v satelitnim SW Skyview zapnu Nvidia video decoder tak se purevideo taky spusti, u Cyberlinku je purevideo vypnute.
...jj pre PowerDVD sa neda nastavit PureVideo :confused:
-
Kdyz uz to tu takhle resite, prehrava to nekomu z vas h264 ? Kdyz pustim DVD, tak mi pekne vyskoci ikonka = jede to pres to, ale mam par testovacich HD videi a ty mi to prehrat odmitne (neni kodek, paac normalne M$ nepouzivam).
-
má vubec celá tahle sranda nějaké reálné využití??
předpokládáme-li že si nebudu dokola pouštět nejaká testovací HD videa, nebo par dílů přátel v HD kvalitě co se nachazí na netu...
-
jo da, satelity uz davno vysilaji v HD, bohuzel ted masove prechazeji na HD v h264 a s kodovanim DVB-S2. Na DVB-S2 zatim bohuzel neni pc karta. Fotbalove ms 2006 bude v HD h264 v systemu dvb-s2 vysilat rada placenych stanic - nemci, anglicani, francie, holandsko, italie a pokud se nepletu i spanele.
pokud HD1 vysilala na astre nekodovane, tak jsem ji v mpeg2 bezne sledoval, je to skutecne pastva pro oci. :-) na francouzskem promo HD jsem zas videl v HD tenis na rolland garos.
-
Citace:
Původně odeslal .:::iGor:::.
...jj pre PowerDVD sa neda nastavit PureVideo :confused:
...tak oprava, uz by malo byt PureVideo pouzitelne aj s PowerDVD6: http://www.cyberlink.com/oem/nVidia/0602/enu/index.jsp
...a aj s InterVideo® WinDVD® a Nero® ShowTime: http://www.nzone.com/object/nzone_pu...uirements.html
-
Citace:
Původně odeslal kudykam
má vubec celá tahle sranda nějaké reálné využití??
předpokládáme-li že si nebudu dokola pouštět nejaká testovací HD videa, nebo par dílů přátel v HD kvalitě co se nachazí na netu...
Taktez pri prehravani normalnich DVD a MPG2 videi se da vyuzit onen "Spatial-Temporal De-Interlacing"
-
Citace:
Původně odeslal Caleb
Taktez pri prehravani normalnich DVD a MPG2 videi se da vyuzit onen "Spatial-Temporal De-Interlacing"
je tam nejaky viditelny rozdil?
-
Citace:
Původně odeslal -Ja8k1-
je tam nejaky viditelny rozdil?
Nevim s cim bych to porovnal - oproti MPG2 dekoderu napr. z PowerDVD (nebo napr. z ffdshow) je PureVideo trosku jine liga ;-)
-
pouziti de-Interlacingu je krasne videt, pokud mas film v formatu 1080i a to jsou napr. filmy na netu tiple z us kabelovek. bez toho jsou prudke pohyby rozmazane, s tim je to normalni koukatelny film
-
Deinterlacing je NUTNO pouzit u vsech prokladanych videi pri prehravani na progresivnich zobrazovacich (tj. temer vse krome televize - nektere lepsi televize umeji i progressive). Takze "trepes chojoviny" :rolleyes:
Nemuzes porovnavat prehravani prokladaneho videosignalu na monitoru s a bez pouziti deinterlance (i sebehorsiho) -
Spatial-Temporal De-Interlacing od nVidie (ktery je z velke casti realizan pomoci HW) patri mezi ty kvalitnejsi, porovnani kvality jednotlivych deinterlacing algoritmu neni vubec jednoducha zalezitost (peknej clanek o tom byl myslim na anandtechu, porovnani kvality prehravani DVD s nVidii, ATi a XGI)
-
ja ten film zkousel v windvd [nekoukatelny - bez de interlacingu] a v wmp10 za pomoci purevidea a tam to bylo tak ok, jako by se o zadny i format nejednalo. pry nove verze purevidea podporuji i powerdvd a windvd. nezkousel jsem.
-
...doporucujem "prelistovat" PureVideo_tech_brief.pdf ;)
-
nejak to nechapu.... znamena to snad ze pokud to vse nainstaluju, tak i starsi "hnusne filmy" budou vypadat lepe, nebo filmy s malym rozlisenim nebudou tak "kostkate" ? fakt tomu moc nerozumim a zajima me spise za uzitecna hodnota pouzitelnosti u stavajicich filmu, nez to ze kdyz si nejaky film pustim v "1080i" tak na to konecne pujde koukat... myslete si co chcete ale ty veci co jste tady zminovali mi nic nerikaji a spise je to takovy sum(viz IT crowd : http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=46896 ) :) takze abych to shrnul... bude mi k necemu to, ze to vse nainstaluju ? poznam nejaky rozdil u strasich jeste treba DivX filmu, zlepsi se prehravani DVD filmu ci nekterych videi stahnutych z netu? diky *j
-
Jeste dotazek, bez instalovani Purevideo, ktery je placeny, to nejde?? Na co mi bude trial....
-
Citace:
Původně odeslal -Ja8k1-
nejak to nechapu.... znamena to snad ze pokud to vse nainstaluju, tak i starsi "hnusne filmy" budou vypadat lepe, nebo filmy s malym rozlisenim nebudou tak "kostkate" ? fakt tomu moc nerozumim a zajima me spise za uzitecna hodnota pouzitelnosti u stavajicich filmu, nez to ze kdyz si nejaky film pustim v "1080i" tak na to konecne pujde koukat... myslete si co chcete ale ty veci co jste tady zminovali mi nic nerikaji a spise je to takovy sum(viz IT crowd :
http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=46896 ) :) takze abych to shrnul... bude mi k necemu to, ze to vse nainstaluju ? poznam nejaky rozdil u strasich jeste treba DivX filmu, zlepsi se prehravani DVD filmu ci nekterych videi stahnutych z netu? diky *j
...co nechapes ??? precital si si vlastne to pdf-ko ???
Skusim este raz => cez PureVideo Decoder 1.02.196 & ForceWare 84.12 dokazes momentalne na grafikach podla zoznamu a supportu uvedeneho v odkaze vyssie HW akcelerovat WMV9, MPEG-2 a H.264 a u tychto formatov aj vyuzivat features ako Spatial-Temporal De-Interlacing, Inverse Telecine a Bad Edit Correction
...u klasickeho MPEG-2 a aj u MPEG-2 TS sa mi podarilo bez problemov rozchodit HW akceleraciu, ale u H.264/MPEG-4 AVC (konkretne the_brothers_grimm_m720p.mov) sa mi to nejako nedari :confused:
-
Citace:
no tak akosi som sa v poslednej dobe chystal,ze si konecne nejak precitam viac o tychto veciach a nejak to zprevadzkujem aj na mojej masine.hlavne,ked sa vsade o tom hovori,ze to dokaze cela 6-kova rada.ale ako tak pozeram tak moja AGP 6800 nema sancu s h.264 ci WMV9...
ta nVidia ma teraz pekne nastvala...jedine,ze by si to vyzehlila s cenou 7900GT...ale aj tak,takyto nechutny podvod...
-
NV40/NV45 nemá plně funkční videoprocesor, ale to není nic novýho.
-
no tom som teda fakt netusil.ale preco potom vsade pocujem,ze to vie cela 6-kova rada?pre mna je to dost dolezite.vyzera to tak,ze AGP pre mna umrela.7800GS nema zmysel.
ozaj pocul som,ze ten soft na PV sa bude davat zdarma k 7600GT.neviete niekto,ci aj k 7900GT?
-
snapcase: Rozebírali jsme to tu, ale už je to dýl. NV40 byla dokončována dost narychlo a tak se stalo, že nestihli pořádně otestovat VPE (video processing engine) a nezjistili, že podpora pro náročnější formáty videa nefunguje. Vzhledem k tomu, že tehdy byla podpora na webu pro WMV/HD-WMV uvedená (stejně tak na krabicích grafických karet atp.), napsal jeden člověk mail PR nVidie z Anglie, která mu odpověděla, že VPE na NV40 je poškozený a tudíž nebudou některé funkce fungovat. Asi den nebo dva nato připravila nVidia prohlášení, že VPE je naprosto v pořádku, ale WMV nepodporue, protože ho nikdy podporovat neměl a že ho bude podporovat až NV43 atd.... (zajímavý - proč tedy podporu původně uváděli? :roll: ). Kupodivu nVidia dodnes nemá jasno, jakou verzi bude publikovat, protože Kirk nedávno v jednom rozhovoru na otázku ohledně VPE NV40 napovídal všechno možné, ale nepotvrdil, ani nevyvrátil, zda je VPE poškozený nebo ne a uváděl, že při vydání byla podpora menšího množsství formátů videa způsobena malým množstvím softwaru, který VPE ho podporoval. Což stále nezdůvodňuje, proč NV40 WMV nepodporuje a NV42/43... ano. Za nejvěrohodnější se považuje původní vyjádření PR z Anglie, což by odpovídalo i reálné sitaci.
-
Citace:
Původně odeslal no-X
NV40/NV45 nemá plně funkční videoprocesor, ale to není nic novýho.
Ja myslel ze tenhle problem (tj. chyba v obvodu pro podporu dekodovani WMV9) mely jen prvni revize cipu pouzivane pro 6800GT/Ultra ??? (evidentne sem se mylil)
Kazdopadne v dusledku upgrade 6600 AGP na 6800 AGP si ted akcelerovane prehraju jen mpg2 :confused:
-
Z logiky veci jde jednoznacne o chybu => Nvidia se samo bude branit, ale pokud se najde dost uzivatelu, s vysokou pravdepodobnosti ji muzou donutit k uznani chyby a k vymene vsech postizenych karet (coz je pro Nvidii celkem pruser).
-
Citace:
Původně odeslal Jezevec
Z logiky veci jde jednoznacne o chybu => Nvidia se samo bude branit, ale pokud se najde dost uzivatelu, s vysokou pravdepodobnosti ji muzou donutit k uznani chyby a k vymene vsech postizenych karet (coz je pro Nvidii celkem pruser).
To by ma celkom zaujimalo. Myslis, ze by sa to robilo klasicky cez lokalneho predajcu (problemy) alebo priamo cez vyrobcu kariet (RMA)?
-
Hmm, mno z pohledu beznyho usera by nemel bejt problem dosahnou onoho tlaku prostrednictvim prodejce - klasicka reklamace. Napr pokud je podpora napsana v manualu/na obalu/ ... jedna se o rozpor s kupni smlouvou a tudiz je mozne od smllouvy odstoupit nebo pozadovat slevu.
Pokud by Nvidia chybu oficialne uznala, nemel by byt problem kartu vymenit trebas primo u dovozce.
-
Citace:
...u klasickeho MPEG-2 a aj u MPEG-2 TS sa mi podarilo bez problemov rozchodit HW akceleraciu, ale u H.264/MPEG-4 AVC (konkretne the_brothers_grimm_m720p.mov) sa mi to nejako nedari :confused:
mne to take neslo, ted mne zaujala jedna fotka na http://www.cdr.cz/a/16993 , kde se chlubi jak jim to funguje. je to ta posledni fotka a po kliknuti a zvetseni je videt adresar quicktime h264 s priponou .264 a je to v SW od cyberlinku. ted nemam moznost odzkouset, mozna ze po prejmenovani pripony to bude chodit, obyc .mov se tomu u mne nelibi
-
Citace:
Původně odeslal short24
mne to take neslo, ted mne zaujala jedna fotka na
http://www.cdr.cz/a/16993 , kde se chlubi jak jim to funguje. je to ta posledni fotka a po kliknuti a zvetseni je videt adresar quicktime h264 s priponou .264 a je to v SW od cyberlinku. ted nemam moznost odzkouset, mozna ze po prejmenovani pripony to bude chodit, obyc .mov se tomu u mne nelibi
...uz som ten link daval na predchadzajucej strane: http://www.cyberlink.com/oem/nVidia/0602/enu/index.jsp ;)
...len som nikde nenasiel trial verziu toho PowerDVD 6 with MPEG-4 AVC (H.264) and AAC support :rolleyes: a aktualne dostupna verzia PowerDVD 6 s patchom 2003e2 neprehraje H.264 ani s koncovkou *.mov a ani s koncovkou *.264 :confused:
...takze asi treba este chvilu pockat ;)
-
ja ted zkousel najit ten soubor, co je vyfoceny a nejak mi google zklamal. na strankach apple/quicktime jsou soubory [aspon ty co jsem si spoustel a stahoval] s priponou mov a s temi mi to nebehalo. take mi to silne pripomina predvadecky ATI, kde verze pro verejnost byla az o par mesicu pozdeji.
takze mi to take pripada, ze si na HW akceleraci h264 u nvidie budeme muset stale jeste pockat
EDIT> mozna jde o soubor na strance: http://www.apple.com/trailers/sony_pictures/click/hd/
-
Na B3D si s tím pár lidí zkoušelo hrát a zatím docela rozporuplný výsledky (pro zajímavost). Ona je celá situace s h264 v současný době taková podivná, protože na GeForce to dokážou zprovoznit akorát inženýři z nVidie, na Radeonech to sice nějak funguje (vytížení procesoru je nižší), ale subjektivní plynulost je horší (nevím, jestli se to s posledními drivery nězměnilo), takže nejschůdnější je stále SW řešení :-(
-
IMO to Nvidiacky reseni nefunguje vubec, rozhodne ne to, co je verejne dostupny, na dvd to nepotrebuju a nic jinyho se mi pres to zprovoznit nepovedlo.
-
Citace:
Původně odeslal Jezevec
IMO to Nvidiacky reseni nefunguje vubec, rozhodne ne to, co je verejne dostupny, na dvd to nepotrebuju a nic jinyho se mi pres to zprovoznit nepovedlo.
Tak to si pekne zapichol :-) To ma teda nemusi mrziet ze mam 6800GT.
-
Citace:
Původně odeslal Jezevec
...jj s tou aktualnou situaciou mas na 100pro recht, ale uvidime ako dalej ;)
-
No neviem ako vam, ale ja mam NX6200 GE od Asusu a funguje to na 100%. jadro NV43 A2. :p
-
Citace:
Původně odeslal misko903
No neviem ako vam, ale ja mam NX6200 GE od Asusu a funguje to na 100%. jadro NV43 A2. :p
A co ti funguje na 100% ???
-
Citace:
Původně odeslal misko903
Mluvíš o HW akceleraci h264 přes PureVideo dekodér?
-
no dvdcka idu v pohode, cez dekoder. to h.264 som si skusil stiahnut quicktime 7, nevidel som ale zapnuty purevideo. ked sa pusti qt, objavi sa tam html stranka, na ktoru ked sa klikne, idu hd videa. skusal som som to len vcera, dnes vecer pozriem ako to ide s tym purevideo...
asi som vas zbytocne vyplasil, co? :eek:
-
nevyplasil,hd ti spracuje procak aj bez PV a grafiky..
-
najlepsie by to bolo vidno na cpu, ktore jednoznacne nestiha a ked to prezenies cez vga tak to ide krasne
-
S dobrým dekodérem jde h264 v běžných rozlišeních přehrát i na normálních procesorech. Zkoušel jsem 720p 15Mbps 30FPS a na Venice 3200+ bez oc:
http://img119.imageshack.us/img119/4140/h2643rx.png
-
Citace:
Původně odeslal no-X
S dobrým dekodérem jde h264 v běžných rozlišeních přehrát i na normálních procesorech. Zkoušel jsem 720p 15Mbps 30FPS a na Venice 3200+ bez oc:
...a aky "dobry dekoder" si pouzil ??? ;)
-
-
Ale jo, de to, coby neslo, ja taky prehraju HD pres procak, ale chtel sem testnout jak moc se projevi pouziti grafiky (6600GT) a ono to proste nic jinyho nez DVD neumi. V systemu se to tvari jako normalni kodek => predpokladal bych i chovani jako kodek = ma max prio = jakmile by nasel v hlavickach format kterej zna, tak by ho mel dekodovat, ale ono prd.
Tudiz ti co si purevideo koupili musi byt asi pekne vysmati, protoze DVD prehraje i starej celer 500+, na to netreba urychlovani grafarnou.
-
tak som skusil aj h.264 a tu purevideo ikonku nezapne. procak je vytazeny. ovladace 84.21. fakt je to riadny podfuk. dufam ze sa to casom rozxodi...
-
sempron2600+ a gf6600gt
forceware 81.85, h264 video z http://www.apple.com/trailers/ = okolo 10fps, 100% cpu load cez kazdy prehravac
forceware 84.21 whql, nero showtime http://www.nero.com/enu/NVidia.php
to iste video ide uplne plynule s 50-60%cpu load, v inom prehravaci nez nero showtime to ide tak isto ako predtym
-
a otvara ti tu purevideo ikonku v systray?
-
tak jsem to nero odzkousel, ma vyrazne napsano NVidia H.264 video acceleration with Nero ShowTime a Please note: A GeForce 6 or GeForce 7 GPU with ForceWare 84.12 or greater is required. Oboje mam. Dokonce 84.21 ovladace. Vysledek je u mne horsi nez u samotneho apple prehravace, muzou se mi ale tlouct kodeky, protoze se zhorsilo prehravani i u apple. Jinak pro prehravani neni zda se zapotrebi purevideo SW, protoze ikonka purevidea se neobjevi a za druhe pri prehravani 1080i mpeg2 hd to neni plynule, jako u wmp10 s podporou purevidea.
-
Jestli se neukazuje ta ikona v tray, tak to pres to nehraje.
-
Citace:
Původně odeslal Jezevec
Jestli se neukazuje ta ikona v tray, tak to pres to nehraje.
...ani mne sa nepodarilo donutit Nero ShowTime aby prehraval ci uz MPEG-2 alebo MPEG4-AVC pomocou inych ako Nero kodekov :confused:
...zoznam pouzivanych filtrov/kodekov pri prave prehravanom filme sa da skontrolovate cez Options => Information
http://i6or.szm.sk/temp/neroshowtime.gif
...pri softwarom prehravani pomocou tychto Nero kodekov mam o cca 10% vacsie zatazenie CPU ako pri prehravani cez CoreAVC 0.0.0.4 & CoreAAC 1.1 v Media Player Classic 6.4.9.0
-
...pokus o HW akceleraciu toho isteho MPEG-4 AVC suboru cez Nero ShowTime skoncil presne tak, ako tu postoval pred nedavnom no-X :mad: :rolleyes:
http://i6or.szm.sk/temp/neroshowtime-hwacc.gif
http://i6or.szm.sk/temp/neroshowtime-hwacc.jpg
-
skusal som ten neroshowtime 2.1.0.17 - vytazuje procesor od 50-100% na filme 960xneviemkolko, 2 kanal. je jedno ci v nom zapnem hw podporu alebo nie... ale som zistil ze film je farebny :) wmp10 mi to prehraval CB. vytazenie je rovnake ako vo wmp, mozno trosicka mensie.
http://img213.imageshack.us/img213/5765/showtime1fi.jpg
-
Citace:
Původně odeslal misko903
skusal som ten neroshowtime 2.1.0.17 - vytazuje procesor od 50-100% na filme 960xneviemkolko, 2 kanal. je jedno ci v nom zapnem hw podporu alebo nie... ale som zistil ze film je farebny :) wmp10 mi to prehraval CB. vytazenie je rovnake ako vo wmp, mozno trosicka mensie.
...no otazka je ako to HW akcelerovalo cez interne Nero kodeky, kazdopadne zatazenie 50-100% pri HW akceleracii pre video 960*544 je dost :neutral:
...ja pri softwarovom prehravani 1280*720 cez CoreAVC 0.0.0.4 & CoreAAC 1.1 v Media Player Classic 6.4.9.0 nepresiahnem 50% zatazenia CPU (A64 3200+ @2400MHz)
-
tak jsem stahl z apple/trailers jeden 1080p a v quicktimu se to kouse jako stara....Ale Nero to prehrava ,,skoro,, plynule.
-
aj mne ide nero lepsie ako quicktime ale ikonka tam neni
-
Je to otazka kodeku a predevsim toho, jestli obraz filtruje nebo ne. Kdyz pustim mplayer bez filtru na mpeg2, tak mam zatez do 30%, kdyz zapnu filtrovani, tak vyleti na 80 - 90%. A prave to filtrovani by mel rezit HW, jenze to proste nefunguje.
-
ten filter sa kde vypina? na ikonke co vybehne pri prehravani dvd? inac moja karta NX6200GE asi oficialne nepodporuje hw akcel s vysokym rozlisenim. ako sa zda, tak ani s nizsim :(
//edit:
tak podla tohto servera dekodovanie h.264 nepodporuje vobec:
http://www.nvworld.ru/docs/t_6200.html - na spodku je h.264/wmv, ale pise aj ze termomonitoring ano, a pritom som si ho musel flashnut, aby to slo...
-
Podle tohoto článku už akcelerace h.264 přes purevideo dekodér funguje, ale v některých situacích je obraz blokovitý:
http://img308.imageshack.us/img308/4...d1small3xo.jpg
Buďto se vypíná postprocessing, nebo není decoding provedený v plné kvalitě, těžko říct, čím to je.
-
No nevim, zminka o tehle kodecich je jen na zacatku clanku, ale podle vseho ty testy sou delany na mpeg2. Respektive nevim nic o tom, ze by PowerDVD/WinDVD umelo prehravat mpeg4, coz tam zminuje jako duvod proc to nefunguje (provoz bez HD patchu).
-
Citace:
Původně odeslal Jezevec
No nevim, zminka o tehle kodecich je jen na zacatku clanku, ale podle vseho ty testy sou delany na mpeg2. Respektive nevim nic o tom, ze by PowerDVD/WinDVD umelo prehravat mpeg4, coz tam zminuje jako duvod proc to nefunguje (provoz bez HD patchu).
...no co sa tyka PowerDVD, tak ma asi na mysli toto => http://www.cyberlink.com/oem/nVidia/0602/enu/index.jsp
-
kupil som si tv kartu. nema podporu kodovania do mpeg2. je mozne nejako prinutit grafiku aby to robila ona? napr cez purevideo...
-
Ne. nVidia sice HW MPEG2 enc. uváděla už při vydání NV40/GF6, ale podpora stále není.
-
Dobrá zpráva - s Forceware 91.28 podle všeho h.264 funguje, jak má :)
-
Citace:
Původně odeslal no-X
...nejaky odkaz ??? aka verzia PureVidea bola pouzita ???
-
ale prd, skusal som, ide to cosi plynulejsie, ale obraz je horsi znatelne. testovane v quick time aj v nerovi.
-
Citace:
Původně odeslal no-X
Me to teda na 66GT stale nejde. Mozna pouzivam blby demo, mam jich vic a u kazdyho mi to maximalne rekne ze nemam kodek, IMO PureVideo vubec H264 nepodporuje.
-
Bohužel už nemůžu najít, kdo to testoval, jinak bych se zeptal na podrobnosti. Btw. máš PCI-E 6600? nVidia totiž zrušila podporu pro nové formáty videa na AGP kartách.
-
Ehm, to bych je moh zalovat ne ? ;D sem si koupil grafarnu vyhradne kvuli tomu :) , mam AGP, ale to stim nema nic spolecnyho, purevideo to proste neumi. Jestli umis cist, tak sem psal, ze mi M$ player hlasi ze nema kodek.
Jop, SW to samo prehraju(mplayer), s filtrovani CPU kolem 80 - 90%, bez filtrovani 40 -60%, oboji plati pro 720p.
-
Ale vždyť jsem o PV dekodéru nenapsal ani slovo. Jenom, že podpora pro AGP karty byla zrušená...
-
tak to je na nic....ja jsem si chtel pomoct novou kartou svemu tulenovy...pro prehravani a nahravani videa :-(
-
mam asus 6600 , forceware 91.31 a A64 3000+ :
nero showtime pri prehravani 1080i AVC zere ~50 %
coreavc to iste ~50-65 %
puredecoder , powerdvd 6, a nero showtime pri prehravani dvd maju spicky cez 30% len pri citani z media inak sa drzia ~ 15 %
bez hw akceleracie v nerovi sa avc splha tesne ku 100 % a dvd okolo 45 %
-
Ono by to chtelo ,nejakou levnou GF kartu...do AGP.
Tak me napada,jak moc vyuziva PureVideo potencial AGP,protoze na desce mam AGP 4* oproti 8* ,pokud to ma cenu.
A jak moc se projevi 64bit pametova sbernice na Purevideu...protoze zadna levna karta se 128bit ani neni (Nvidia kvuli purevideu).
Bylo by zbytecne kupovat moc vykonou a drahou kartu do meho PC.
-
Šířka sběrnice ani verze AGP se neprojeví, ale na AGP kartách není akcelerace WMV ani akcelerace h.264 oficiálně vůbec podporovaná.
-
Podporu wmv bych ozelel...hlavne Divx
sem tam neco komprimuju,nebo nahravam z TV...takze hlavni pouziti
Samozrejme i prehravani.
-
Ale grafické karty v současné době neakcelerují nahrávání nebo encoding. Pouze přehrávání některých video-formátů.
DivX vůbec nVidia nepodporuje.
-
Citace:
Původně odeslal
no-X
na AGP kartách není akcelerace WMV ani akcelerace h.264 oficiálně vůbec podporovaná.
a to si z kade zobral? ja citam nieco ine -> http://www.nvidia.com/page/purevideo...t.html#geforce treti graf od vrchu(no mozno to tam vtedy este bolo, tak potom sorry)
inac rad by som porovnal tu HW akceleraciu(GF vs ATI), tak ak ma niekto zaujem nech da vediet. mam ATI x1600(AGP) akceleruje mi asi vsetko mozne, ale .mov len do 720p
-
Citace:
Původně odeslal
pepee
Na téže stránce, ale před čtyřmi měsíci. Viz datum postu ;)
-
sry, ze vytahuji pomerne stary thread, ale pokladam ho za stale aktualni..
xp-m @ 2600mhz, 7600gt @ agp
laboroval jsem snad se vsemi prehravaci a kodeky a podarilo se mi rozjet hw akceleraci pouze pro MPEG-2. procital jsem i dost diskusnich for na internetu. h264 ani wmv nefunguje. nahodou nekdo neprisel na to, jak to rozjet?
osobne si prehraju plynule maximalne kvalitu 720p pokud to je mpeg-4.
pokud je to mpeg-2, ktery to akceleruje, prehraju i 1080i.
-
Z me zkusenosti, onen PureVideo directshow filtr fungoval dobre pouze na MPEG2. Na ostatni formaty bylo potreba pouzit prehravac, ktery PureVideo explicitne podporuje - tj. napr. PowerDVD. S nim se mi darilo prehrat HW akcelerovane VC-1. Osobne sem na tyhlety akcelerace dost rezignoval, omezeni na par prehravacu je pro me neprijatelne, navic tyto prehravace nedokazi akcelerovat format mimo svuj prirozeny kontainer (tj. je problem napr. HW akcelerace u h264 v mkv nebo avi kontaineru), byvaji dost zabugovane, blokuji jine directshow filtry.
S nVidii skoncil u ffdshow a purevideo sem pouzival pouze na MPG2, u ATi mi ted pouze chybi kvalitni dekoder MPG2 formatu, Avivo pouzitelne pouze v PowerDVD (pripadne v jinem prehravaci, ale s Cyberlink directshow filtrama) akceptovat nehodlam.
-
ano, tak podle vseho by mela jet akcelerace vc1 a h264 pouze v tech prehravacich tretich stran - powerdvd deluxe a windvd platinum(opravdu jsou potreba ty nejdrazsi verze prehravacu, hw akceleraci videa pres gpu urcite podporuji). a ackoliv ji i moje grafika podporuje, akceleraci se mi tam nepodarilo rozjet(ani zapnout).
nasel jsem pomerne zajimavy nazor, omilany na vice zahranicnich diskusnich forech. ve zkratce: i kdyz to nvidia neuvadi, akceleraci vc1 a h264 se vam povede rozjet pouze, pokud je vas procesor vybaven SSE2(to se me netyka). proto bych rekl, ze je minimum pro akceleraci na strankach nvidie psano:
Intel Pentium 4 3.0 GHz or AMD Athlon 64 3000+ CPU or higher (oboji ma SSE2).
bohuzel se po nekolikadennim testovani vsech moznych i nemoznych kodeku a prehravacu priklanim take k tomuto nazoru.
-