Jakou televizi do 15tis.?
Příští měsíc se chystám koupit nějakou telku. Preferoval bych 16:9, abych neměl při sledování dvd na tv jen tenký proužek, ale nevím ještě kterou.
Zatím jsem vybral buď Philipsku:
http://www.videoplaneta.cz/d/philips...skuse=yes#diss
Thomson, ale k této značce nemám moc velkou důvěru:
http://www.videoplaneta.cz/d/thomson...skuse=yes#diss
nebo se mi hodně líbí tyhlety samsungy, ale taky jsem na tuto značku neslyšel příliš chvály a musel bych přihodit ještě 3litry navíc:
http://www.videoplaneta.cz/d/samsung-ws32z306t/
Jde mi hlavně o kvalitu obrazu, nikoliv o funkce.
TV nemusí být nutně 16:9, pokud mě přesvědčíte. :)
Děkuji
Re: Jakou televizi do 15tis.?
Protože jsem (a mé okolí taky) nadmíru spokojeným majitelem TV od Panasonicu, nemůžu než doporučit rozšířit výběr ;)
Rozhodně bych Thomsona nevyřazoval, máme doma asi 2 roky TV thomson 72cm 4:3 100Hz a nemůžu psát nic než chválu, naprosto čistej obraz a velice kvalitní(oproti ostatním tv) zvuk. S philipsem zkušenosti nemám, ale co vím tak to většinou vychází tak že při stejnejch funkcích je nejlevnější thompson pak je panasonic a potom samsung.
Sice už SONY není co bývalo (výroba v Evropě), stejně bych ji doporučil :-)
Mám klasickou 100 Hz KV29CS60K (snad jsem nespletl název), kvalita mě uspokojuje a sehnal bys ji tak za 1O-11.
Taky jsem váhal nad výběrem formátu, ale nakonec jsem vzal klasický. Záleží na tom, co ti na TV běží víc, zda filmy či televize.
Dnes bych už ale vzal 16:9. Možná jsem sám, ale nějak mi ta výška 72 cm televize nevyhovuje - je to už moc široké rozpětí obrazu a pro oči to asi není moc přirozené.
My sme nedavno kupovali Thomsona a cisty obraz. Mame sice len 50Hz , nakolko nemame digitalny prijem na TV , ale uplne parada.Dve veci mi vadia nemoznost preskocenia z obrazu na obraz a teletext , je sakra pomaly a navyse bez pamete. Ale to skor preto ze som bol na OTF tak nauceny.
jan555: Jj, slyšel jsem, že i panasonik není k zahození, ale nenašel jsem zatím žádný model, který by mě zaujal, ale jestli máš nějaký konkrétní tip, tak sem s ním.
Peca-on-line: Já Thomsona ještě úplně nevyřadil. Dal jsem ho do žebříčku, pač jsem se díval, že je slevněný z 20tis., tak by mohla i za něco stát, ale vážně nevím ještě jakou koupím, tak jsem se chtěl poradit s váma.
Jindra Hojer: Na Sony jsem taky koukal. Design se mi líbí, ale nevím, jak je to s funkčností, ale dnes spíš dle mého záleží kus od kusu než na výrobci, ale zatím mi nikdo nedoporučil nějaký přesně stanovený tip, takže zatím jen vím, že si můžu vybrat z Philipsu, panasoniku, thomsonu, sony, ..... :)
Postavim se taky za Panosonic. A rozmysli jeste ten pomer stran. I kdyz dneska skoro kazdy ma dvd prehravac, tak stale asi vice sledujes tv. I dnes bych kupoval 4:3 (s cenou pak muzes byt kolem 10 000Kc za 72cm uhlopricku,100Hz). Jestli ti jde o kvalitu obrazu, tak ta je ovlivnena zasadne kvalitou signalu. Mam obavu,ze vyber tv v teto cenove relaci ji zasadne neovlivni.
smile4me: nejsem na TV expert ani neznám Tvoje preference. Panasonic má skvělé obrazovky, viděl jsem to tenkrát a vidím to dneska. Když jsem já kupoval televizi, tak všechny Thomsony v té kategorii byly v porovnání s Panasonicem z nekvalitních vrzajících plastů a ukazovaly a hrály citelně hůř. Ano, byly levnější (byť o málo) a měly většinou některé zajímavé featury, z nich ale postrádám na své televizi jedinou - automatické ztišení reklam.
Dřív jsem míval prakticky všechno od Sony, teď mám všechno od Panasonicu a jsem spokojenější, moje okolí konvertuje postupně taky a je spokojenější. Až budu kupovat další TV, DVD rekordér, cokoliv, bude to s největší pravděpodobností Panasonic znovu. (ze stejného důvodu, proč to předtím bylo Sony - pokud je to dostatečně dobré za odpovídající cenu, nebudu měnit - bohužel ten poměr se u Sony za posledních 10 let dost změnil)
K těm obrazovkám - už delší dobu se mi po té stránce kromě Panasonicu pozdávají JVC.
Tak jste mě přesvědčili, ale koukal jsem na panasoniky a v eshopech nemaj moc velký výběr. Do 15tis. +- nějaká ta koruna jsem našel jen tuhletu 16:9
http://www.videoplaneta.cz/d/panasonic-tx-32ps12p/
a v asi dvouřádkové diskusi je jeden spokojený a jeden nespokojený majitel, tak vážně nevím.
Pokud nebudes trvat na 16:9, tak bych doporucil Panasonic TX-29PX15P, na eshopech se pod 15k dostnanes. Mame ji dva mesice a spokonejost (i na sledovani sirokouhlych filmu, aspon vidim dobre titulky :p )
vezmi panasonica, do 15k opravdu TX-32 PS12
je bezproblemovy servis a obecne maji malou miru poruchovosti - obrazovky jsou perfektni (obraz je i v rohach obrazu ostry a nezdeformovany).
Jeste by stal za uvahu philips, ale do 15k jsou to vsechno jen velmi stare modely.
nedavno jsem resil podobnou otazku a vysledek koupil jsem Panasonic TX-29PX15P jsem maximalne spokojen a co se tyce Thomsonu tak od znameho opravare a prodejce TV vim ze je to jedna z neporuchovejsich znacek 10 prodanych TV 6 reklamaci
http://zbozi.seznam.cz/searchScreen?...C%20TX-29PX15P
Díky za rady. Tak peníze by měly být každou chvíli na účtě, takžeje to pomalu akutní.
Jsem zatím pořád rozhodnutý pro tenhle Paňas ( http://www.videoplaneta.cz/d/panasonic-tx-32ps12p/ ), ale nemá hřebenový filtr. Je velký rozdíl v kvalitě obrazu s a bez hf?
http://www.korunka.cz/televizory-16-...mc82w71-sf-100
mozna bych popremyslel jeste o tomhle modelu je lepe vybaveny nez Panasonic.
jeste jsem si vzpomel na jedem figl jak se pozna dobra kvalita obrazovky a to kdyz se kouknete na zapnutou televizi pres digi fotak nebo pres kameru i kdyz jsou vedle sebe 2 ruzne televize ze 100Hz obrazovkami je videt rozdil obnovovani a zrnitosti
toho mascoma maji znami .....
ne ze by byl spatny ale ja bych asi radeji vzal toho samsunga....
mam totiz doma taky samsunga ... cice 4:3 ale nemuzu si ho vy nachvalit ;)
a kdyz je film 16:9 tak si obraz pres TV muzu na vysku roztahnout a vidim celou sirku obrazu ;) (na prvni minutu je obraz mozna trosku deformovany ale clovek si rychle zvykne )
Televizi imho dělá předně obrazovka a ne výbava, ale třeba se pletu ... :)
Citace:
Původně odeslal jan555
Televizi imho dělá předně obrazovka a ne výbava, ale třeba se pletu ... :)
to se nepleteš,ale zalezi i na tom jake jsou dalsi moznosti upravy obrazu ja osobne mam doma panasonica TX-29PX15P 4:3 a nemuzu jsi ho vynachvalit ;)
Jsem si už říkal, že koupím 16:9 TX-32PS12P
http://www.panasonicobchod.cz/inshop...id=646&Level=0
ale pak jsem se díval na 4:3 TX-29PX15P
http://www.panasonicobchod.cz/inshop...id=647&Level=0
kde mě zaujalo, že má fce: Kontrola ostrosti, Digitální hřebenový filtr, 100 Hz Super Digital Scan, což TX-32PS12P nemá. Ale zase nevím, do jaké míry tyto funkce mají vliv na zlepšení obrazu.
Pak jsem si zase říkal, že bych koupil TX-29PS12P, což je to samé jako TX-32PS12P, ale 4:3 a navíc ušetřím 3tácy, ale zase pokud překousnu to, že nemá funkce jako TX-29PX15P, tak to si rovnou můžu koupit TX-32PS12P, kterou jsem původně chtěl. :D
Takže za hoďku se jdu podívat do electroworldu a budu se modlit, aby tam měli aspoň dva modely, abych se na to mohl podívat na vlastní oči.
Citace:
Původně odeslal myky
ja osobne mam doma panasonica TX-29PX15P 4:3 a nemuzu jsi ho vynachvalit ;)
Mám doma podobného ... :p
Tak jsem byl na průzkumu, viděl jsem jak TX-32PS12P tak TX-29PX15P a rozdíl v obraze jsem nikterak výrazný nezaznamenal. Ale měli vedle philipse, kde se mi zdál obraz o chlup lepší.
Mam doma pul roku Mascom 16:9 100Hz 72cm flat a na to, jak jsem si myslel, ze to bude shit, je to dobra telka.
Citace:
Původně odeslal smile4me
ale pak jsem se díval na 4:3 TX-29PX15P
kde mě zaujalo, že má fce: Kontrola ostrosti, Digitální hřebenový filtr, 100 Hz Super Digital Scan, což TX-32PS12P nemá. Ale zase nevím, do jaké míry tyto funkce mají vliv na zlepšení obrazu.
Nevim presne jak se ty fce jmenuji v menu TV, ale nastaveni ostrosti sceny a jeste nejake dalsi blbosti na odstraneni sumu v obraze ma na obraz prece jen vliv. Na super cistem obraze jsem rozdil nevidel, ale u horsiho signalu je potlaceni sumu vyrazne lepsi (pri prepinani ON/OFF to jde videt). Bez porovnani by jsi si toho mozna ale nevsiml.
Filmy 16:9 na tom poustim bez problemu a cerny pasek dole vyuzivam pro titulky, takze prozatim plna spokojenost (a oproti 55cm TV i docela skok ve velikosti :) )
Jedine minus co mi na te TV vadi, je jediny RGB vstup. Model 29PX20 (uz asi nesezenes) mel dva.
Tak jestli jde jen o ty televize co jsis napsal tak nejdelší životnost má Philips ,ale i Samsung nemá spatné obrazovky ,většinou je má zrovna od Philipsu :),Thomson no coment ,sumt jak cip:cool:
Citace:
Původně odeslal Neo_
Tak jestli jde jen o ty televize co jsis napsal tak nejdelší životnost má Philips ,ale i Samsung nemá spatné obrazovky ,většinou je má zrovna od Philipsu :),Thomson no coment ,sumt jak cip:cool:
samsung ma obrazovky od philipsu ? kdes to sebral?? samsung je jeden z nejvetsich vyrobcu televiznich obrazovek - naopak od nej berou jine znacky...
a ze thomson je sunt...no je to tezky, ted thomson vlastnej indove (vyroba obrazovek) a nektere obrazovky (lisi se to typ od typu) bere take od samsungu (napr. z corningu v nemecku). btw: zrovna v thomsonu jsem byl pred dvema tydny :) a v samsungu v madarsku pred mesicem...
nelze obecne rici, ze nektera znacka je sunt (pocitam hlavni vyrobce), zalezi na konkretnich modelech
Citace:
Původně odeslal pajkus
samsung ma obrazovky od philipsu ? kdes to sebral?? samsung je jeden z nejvetsich vyrobcu televiznich obrazovek - naopak od nej berou jine znacky...
a ze thomson je sunt...no je to tezky, ted thomson vlastnej indove (vyroba obrazovek) a nektere obrazovky (lisi se to typ od typu) bere take od samsungu (napr. z corningu v nemecku). btw: zrovna v thomsonu jsem byl pred dvema tydny :) a v samsungu v madarsku pred mesicem...
nelze obecne rici, ze nektera znacka je sunt (pocitam hlavni vyrobce), zalezi na konkretnich modelech
--
Jo ,na modelech záleží ,já preferuju Panasonic (mám ho 5 let a bez poruchy,a to to není žádné dělo ,ale obyč 68cm úhlopříčka s hřebenovým filtrem a obraz jak křišťál).Nějaký takový model bych mu nejrači doporučil ,stojí skoro stejně a je to fakt výhodnější koupě.Si myslím.:rolleyes:
Dělal jsem pořádek v jednom pokoji v časákách a našel Stereo a Video 10/04
sice starší test TV, ale věřím že min jednomu človíčkovy to pomůže, a to stojí za to ;-)
heslo: " TV " - bez uvozovek
11,2 MB
http://rapidshare.de/files/27519670/tv.rar.html