Hlavně neříkejte TEAC, že vždycky měl supr mechaniky. Je to minulost,současný TEAC je úplně o něčem jiném.
Printable View
Hlavně neříkejte TEAC, že vždycky měl supr mechaniky. Je to minulost,současný TEAC je úplně o něčem jiném.
DVD mechanika je nejlepsi bud Toshiba (jeji posledni typy. Od 1602 výše) a ASUS E616 nebo jake to ma oznaceni.Tito dva vyrobci jsou nejlepsi. Jejich mechaniky maji priblizne stejny vykon a hlavne velmi dobrou korekci chyb, ktere se konkurencni produkty (ani TEAC) nemuze rovnat. :wink:
Pioneer slot-in :wink:
FUJ slot in uz nigdy :!: :!:Citace:
Původně odeslal Magus
takove pisteni sem jeste nezazil, jo mam nejaky starsi a trochu jety Pioneer, ale je to rozhodne prvni a taky posledni slot-in co sem si koupil :-o
Jo ten Pioneer je hnus, to je jak elektrárna. A navíc škrábe CD!!! Už jsem koupil ASUSa a absolutní spokojenost. Tichý, rychlý, čte chráněná CD.Prostě paráda.
Presne tak. ten Pioneer je fakt na nic.Mozna tak pro nejakeho uzivatele ktrej ho jednou za cas pouzije a nic moc od nej nepotrebuje. :?
Ja mam Toshibu 1612 - dobre grabuje, CD vsetky typy dobre cita, oznamuje C2 chyby - da sa kontrolovat akost media, pouzivam DVD-RW, DVD-R (v robote mame napalovacku :-) ), nero drivespeed ju dokaze spomalit, funguje aj pod Linuxom(aj DVD) takze spokojnost.
Ja by som asi tiez zobral Toshibu - samu chvalu na nu pocujem a u kamozky tiez dobre sluzi.
vlastním Toshibu sm1712 a jsem spokojen. Mám ji ale jen měsíc.Citace:
Původně odeslal Sleyo1
Jo Toshiba je vcelku dobrá mechanika (asi nejlepší z DVD-),ale co +DVD? To bohužel neumí!!! A to je dost velká chyba podle mě.
Asi tezko sezenes DVDromku, ktera dube umet DVD-R/RW a DVD+R/RW nebo jak se ty "standardy" pisou.Kazdy je od jine firmy a vyrobce podporujici jednu technologii nebude ucit svou mechaniku aby umela cist konkurencni DVD standard. Predstav si Microsoft s podporou Linuxu.Divny co?Citace:
Původně odeslal Noxx
Ja mam DVD-ROM Toshibu SD-M1612. Pouzivam ju aj ako CD-ROMku (mam este napalovacku Teac), takze je casto vyuzivana. Tych kopu mesiacov co ju mam, zatial ziadny problem.
Vidim, ze tu Toshiby vsetci chvalia, takze ju mozes s kludom kupit.
Tak kuli tomu jsem si poridil ASUS E616 čte všechno kromě DVD-RAM aCitace:
Původně odeslal kuris
jsem s ní naprosto spokojenej.
Mna by len zaujimalo , kolko nespecifickych DVD ste uz pouzili , kedze vychvalujete Toshibu a Asus ? Ja na Teac ziadny , ale obycajne DVD mi to precita , grabuje super , dokonca v rychlosti je lepsia ako niektore Pioneer-y a co sa tyka hudby , dalsia balada. Nevidim v nej ziadnu chybu. Osobne som sa s inym druhom DVD alebo inou specfikaciu DVD ani nestretol. Ked uz tak , tak potom si kup palicku DVD LG ako jedina vie vsetko.
:? Toshiba,Sony,je to vcelku jedno,kvalita je dost podobna.Ta Toshiba je ale osvedcena!!! 8-) 8-) DJ" 8-) 8-)
A Toshiba zase jako jedina umi DVD-RAM.problem je v tom, ze prave to DVD-RAM, DVD+R a podobny patvory se moc nepouzivaji,tak na co se zabyvat tim zda je DVD-ROMka umi.Dnes vetsima pouzivanych DVD je DVD-R/RW a asi tezko se stane neco tak neocekavaneho, ze by tento format zanikl. :eek:
No takže TEAC DVD-ROM sem testoval společně s tím ASUSem co jsem si nechal a TEAC mě absolutně nepřesvědčil, neumí vůbec číst poškozené média a CD-RW mu dělá problémy taktéž,co se týče grabování hudby,kde je starému TEACu konec!!! TEAC DVD-ROM NE!!! Snad další revizi.Citace:
Původně odeslal AjsTi
Jinak, DVD+ rozhodně není žádný hybrid,který se nepoužívá,přiklání se k němu stále více výrobců vč. PLEXTORu a Microsoftu (po stránce podpory),takže neschopnost čtení těchto médií je sakra velké mínus!!!!Bacha na to!
Zkus se podívat na podporu formátů právě u ASUSu nebo TEACu. Obě podporují všechny formáty kromě DVD-RAM a to uznávám,žádná škoda.Citace:
Původně odeslal kuris
To je tvoj nazor. Ja som testoval a graboval jak DVD tak Audio Cd a som snou spokojny.Citace:
Původně odeslal Noxx
A jakpak si poradí s ochranama jako SecuRom a podobně? Muj NEC DVD si s nima nějak neumí poradit, takže to musim dávat do image včechno ve vypalovačce...
??? si upad ne? PIONEER 106\S (slot-in) je nejlapsi DVD mechnika co je a to s tim hlukem si mel asi nejaky shitt pac je to potissi nez moje CDRW YAMAHA i nez 32X CDromka od Toshiby!Citace:
Původně odeslal UFo
No tak ani ja neviem čo mám kúpiť ???
Momentálne sa rozmýšlam medzi ASUS DVD E616 a TEAC DV-516
??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ???
Určitě Ešus :lol: mám zrovna tuto mechaniku a je bezvadná. Čte úplně vše, co se přečíst dá - a je pekelně rychlá, navíc má ATA100. Instalace her trvá opravdu jen chviličku... prostě výborná mechanika.
Hlučnost je snesitelná. Jediné, co bych jí vytkl - ale je to spíš drobnost - je, že pokud v ní nechám médium a není v provozu, stále se otáčí a pěkně ho zahřívá :? nicméně zatím to žádné problémy nezpůsobilo. Tak jsem se zkrátka naučil, žádná CD nenechat válet v mechanice 8-)
Ma niekto DVD od MSI?Lebo tu som si chcel kupit.
Né, že bych ti chtěl nějak podsouvat toho TEACa, ale přečti si tuhle recenzi. Teac až na nové CDRW (48 a 52x) je stále pořád TEAC, zvláště pak DVD mechanika DV516E - vyniká totiž těmi vlastnostmi, kterými vynikaly jejich CDROM mechaniky. DV 516E používám již od jeho uvedení na trh, tedy skoro půl roku a nemohu si na něj stěžovat. Ostatně jsem to popsal v diskusi tady na tomto velice obsáhlém fóru.Citace:
Původně odeslal Noxx
too Jindra Hojer:
Mam ji taky,jak ji máš zapojenou na řadiči?
Já mam :
primární
MASTER HDD ATA/100
SLAVE DVD ATA/100
sekundární
MASTER CDRW ATA/33
SLAVE free
To je sice hezky ze ma ATA 100,ale je to uplna zbytecnost.Stejne nevyuzijes plne ani ATA 33,takze je to jen lakadlo. :idea:Citace:
Původně odeslal Jindra Hojer
Ja tedy s tou ASUSkou nemam moc velky zkusenosti (Mel jsem ji doma asi tyden),ale podle toho co jsem vypozoroval tak ji dost dlouho (15-20 vterin) trva nez nacte obycejne CD-R/RW.
Momentálne som skôr viac priklonený k tomu "Ešusu"aj keď som zástanca TEACu pri CD a CDRW mechanikách(chcem už skúsiť aj niečo iné).
Presvedčil ma test (odkaz niekde vyššie) ohladom načítavania ochrán(LaserLock,SafeDisc2) kde Teac prepedá :? .
V ostatných testoch nie sú rozdiely až tak velké.
Inak ten Teac som dával synovcovi a tiež to načítavanie CD-R/RW nič moc ???
Tak, a diléma pokračuje........ :|
Dajú sa u "Ešusu" SW obmedziť otáčky?
No nevim co mam teda za vyjímečnou 1612, ale rozhodně co se týče decrypteru, ta moje decr. plný DVD(průměr tak z pěti nových DVD) za cca 8,5 minuty (510s) ne jako v testu za 1115s. :idea: :lol:
Tak po pár týdnech používání ASUSu si nemůžu stěžovat.Tichá,rychlá,spolehlivá. TEAC je hlučný,praská v něm a neumí číst ochrany a dělají mu problém i malinko poškrábané CD. DVD jsem zatím poškrábané zatím neměl :-)) Jenom ten ASUS má problém se špatně vypálenýma DVD (neuzavřené).
Ted sem cet recenzi na pctuningu a tam necysel vubec spatne LITE-ON.Je fakz,ze v nicem nevynika,ale zase v nicem nepropada.Citace:
Původně odeslal Noxx
Ha, kámoš si koupilk Liteona a po měsíci mu chcíp, teď má toshibu a chrochtá si blahem :)
Kdo dela ASUSu pajšl?
Je absolutní blbost podle své jedné nebo kámošové mechaniky hodnotit kompletní produkci firmy, zvlášť velikosti LiteOn-u. Má něco kolem 1/3 světového trhu v optických zařízeních, takže spousta jinejch "značkovejch výrobců má v sobě právě střeva od LiteOn-u.
No,to newim,ale je fakt,ze ovalda asi velkou cast trhu ;D Me teda funguje a zaruka na to je 2roky,tak vo co go ;DCitace:
Původně odeslal Martin G.
Těžko říct,ale asi sám,protože například vypalovačky TEAC mají pajšl právě od ASUSu.Citace:
Původně odeslal Martin G.
Ještě k té Toshibě. Jak už jsem psal,je to supr mechanika,ale má jedno obrovské mínus: nepodporuje +DVD!! To podporuje stále více firem.
Btw.: Jak vám vaše DVD-ROM čtou 90 a 99 minut média? Ten ASUS no problem.
V uz zminovane recenzi na pctuningu cetly VSECHNY mechaniky jak -DVD tak +DVD (i kdyz to nemely ve specifikaci).Citace:
Původně odeslal Noxx
Ted jsem mel v rukou nejakeho stareho Pioneera, ktery taky podporoval jenom -DVD. A DVD+RW skousl jako malinu ???
Podle me ty mechaniky ctou oba +- formaty, jenom oficialne uvadi ty, ktere podporuji i jejich zapisovaci mechaniky.
Na PCTuningu ta Toshiba citala + aspon ked som dobre cital. Vcera som si priniesol domov Toshibu 1712 a dost good.
To Ryki: ne, nemám ji na ATA100 z prostého důvodu - v nějaké recenzi psali, rozdíl je asi jen 1-2%...
Jinak mě ale překvapuje, že máš DVD s diskem na jednom kabelu... já myslel, že právě DVD by pro optimální přenos mělo být na samostatném IDE? (nikoliv s diskem)???
To kuris: načítání CD - nemůžu souhlasit. Načítá je úplně normálně. Blbý je pouze to, že se při načtení dost nahlas roztočí.
ALE POZOR NA JEDNU VĚC u ASUSU!!!!
Stává se mi občas (tedy dost zřídka), že při kopírování obsahu CD na HDD občas ke konci vyhodí chybu a kopírování skončí - nevím přesně, zda je to velkými soubory či čím. Stalo se mi to párkrát při kopírování na HDD, při kopii CD-CD nikdy.
Ale jinak je to fajn mechanika. Na filmy je ovšem fakt potřeba snížit otáčky, je slyšet.
Když jsem ji kupoval,tak jsem se na to ptal.A rekli mi,že to mam dat jako slave k disku?mam to tak a všechno jede tak jak má.Zkusim ji dát na druhej kabel a dám vědět.Citace:
s tim souhlasimCitace:
s timhle jsem se ještě nesetkal a to ji dávám poslední dobou docela zabratCitace:
u DVD ???Citace:
K Toshiba-e 1612-cke velmi dobra mechanika, podla viacerych ludi co sa dost aktivne venuju hlavne roznej praci s mediami.
K Asus-u E616, mam doma pouzival som ju cca. 1-2r. nie zla, ATA100 jasny mark. tah na predajnost, po orcitej dobe iste spomalenie v nacitavani medii (cca. 15-25%, ale ktora mech. nie ze ;), problem z urcitymi typmi ochran hlavne novsich. Teraz si nespomeniem presne testoval som toho viacej ...
K Liteon LTD-165H, hladam novu DVD mechaniku, a dost sa venujem citanim nazorou ludi na nete. Bez ohladu na vysledky testov, tie niesu nikdy take objektivne ako ludia co urcitu vec pouzivaju nejaku dobu, musim povedat ze je to jedna z najlepsich DVD mechanik momentalne ak nie najlepsia. Ostatne npr. na cdspeed webe je to pekne vidiet. a myslim ze to je celkom dobre meritko kedze to vytvaraju vsetci uzivatelia jednotnym nastrojom ...
lite on je doma otestujem uvidime :wink:
16X3H
Zajimave info o SONY DVD-ROM
Sony DDU-1612=Liteon LTD-166S OEM drive
Sony DDU-1621=BTC BDV-316B OEM drive
Ktera asi bude lepsi a ktera se da u nas koupit?
LiteON LTD -166S bulk je bezne k mani. VO cena od 1006,- bez DPH
Tu druhou neumim.
Citace:
Původně odeslal Vitekv
Já Asuse mám ale nic moc.Na to že je to 16x jde max 8x a když ripuju DVD na disk tak je průměr tak 5x-6x.Teda nic moc :? Navíc přístupový doby taky nejsou nic moc :!:Citace:
"16X3H" - mal som na odskusanie, ale sklamala ma hned ako som tam dal DVD+R. Skusal som postupne vsetky formaty pretoze v praci pouzivame DVD+/-R,RW & CD-RW samozrejme a vobec nenacitala DVD+R tak som dalej neskusal pretoze to nemalo uz pre mna na doma vyznam. Neviem, mozna to bol len vadny kus ale bodla viacerych drive-*info co som skusal to nebol ani liteon ale nejaka "Huaqi" co sa aj potvrdilo potom infom na nete. Je mozne ze je to vyrabane len v licencii.
No v kazdom pripade neoodporucam.
"Liteon LTD-166" ale neviem ci s S-kom sa predava vonku na weboch aj ako retail takze je to rozhodne zaujimave ... v kazdom pripdae sa vsak vecsinou ako Liteon spomina vsade len budto 163-ka alebo 165-ka.
Už mám 10dní objednného toho "Ešusa" a nie sú mi ho schopný zohnať :evil:
Ževraj momentálne nieje skladom u dodávatelov na Slovensku ???
....ma to pekne se_e :oops:
Tak asi vezmu tu Toshibu - jenom nevím, jestli SD-M1612 nebo SD-M1712.
Stojí stejně a nemůžu najít žádný rozdíl... :?
No mňa už dnes dopálili(že možno bude ten "Ešus" na budúci týždeň), tak som zobral TEACa.
Zatil v pohode, akurát som zistil že nevie čítať (Disc info/Nero CD speed) z CD :?
Rozdíl je v podstatě jenom v tom,že 1612 je region free. Nevím jestli 16ka umí (uměla) číst +DVD,ale ta 17ka je už umí.Citace:
Původně odeslal Darth Maul
Rozdil je v tom, ze ta 1612 je lepsi, ale uz se bude spatne shanet. Mela vetsi cache a obecne byla vykonnejsi.Citace:
Původně odeslal Noxx
Jinak vas musim upozornit, ze Toshiby maji nejak brzdene grabovani DVD s Macrovision ochranou (skoro vsechna) a neumi CDS100.
Pokud vam to nevadi, tak jsou to dobre mechaniky.
2MAUL: mam tu 1712 uz od tej recenzie co som na nu pisal http://www.hwplus.sk/modules.php?nam...rder=0&thold=0
tak citat vie vsetko (myslim DVD+R/RW -R/RW sim uz skusal aj tie +)
To grabovanie DVD (dvojvrstve + chranene) trva naozaj dlho. Dalsim mensim minusom je rezonacia ktoru vydava Toshiba - proste rezonuje...ale stava sa to iba pri pouzivani CD-R / RW a lisovanych CD proste vtedy - pri DVD je to OK.
Na 1712 je aj firmware...ktory urobi z nej region free : http://farzeno.rpc1.org/firmware1/1712_X004.zip
Inac este otestujem aj Teac...co sa tyka pouzivania mechaniky na prehravanie DVD filmov + DVD-R filmov tak velmi dobra. S klasickymi CD mediami horsie lebo rezonuje (audio grabuje dost dost rychlo - plne CD za 3 min).
Díky, ale už jsem vzal LiteOn - za 1290,- Kč s DPH to beru jako hračku na dlouhodobé testování... :wink: :lol: 8-)
Nevadi....dufam ze bude OK..za tu cenu sa s nou mozes hrajkat az az a oriadne testovat :wink:
S tim si nepomuzes, ten cte CD hur, nez Toshiba. Ma velky problem cist trochu poskrabana media. Myslim, ze pri rozhodovani Toshiba 1712 vs. Teac je Toshiba lepsi volbou.Citace:
Původně odeslal GABO
Jsi muj clovek (asi se k tobe pridam)! Dej vedet, jak jsi dopadl, hlavne jak si poradis s CDS100.Citace:
Původně odeslal Darth Maul
CDS100 by mal Liteon LTD-165H zvladat.
Jo, taky jsem si to precetl, ale zajima me zkusenost cloveka, ktery ji ma v ruce.Citace:
Původně odeslal shintai
Mám novější model LTD-166S, ale vzhledem k tomu, že jsem nikdy žádné DVD nevlastnil, nemám zatím jak otestovat (i když CDS100 bude asi o CD, že?).Citace:
Původně odeslal Vitekv
Navíc nějak neumím rozchodit obyčejný zvuk z DVD (mám nějaké reklamní) - přitom audio kabel mám připojený, ale to je asi moje lamerská pitomost v době DVD ignorovat digitální zvuk... :wink: :?
Ano to je samozrejme no ked to uz niektori ludia na nete odskusali tak by musela mat len iny fw aby to prestala citat. Ale urcite treba skusit osobne, to je asi najlepsie. Aj ja na nu cakam, dufam ze bude uz coskoro.
RE: Darth Maul
Zvuk s DVD ti asi nepojde cez kablik ... ani digitalny ... ak som Ta ovsem dobre pochopil.
"Navíc nějak neumím rozchodit obyčejný zvuk z DVD (mám nějaké reklamní) - přitom audio kabel mám připojený, ale to je asi moje lamerská pitomost v době DVD ignorovat digitální zvuk..."
No prostě mám nějaké DVD o produktech Siemens, na obrazovce jsou různá okénka jako menu a když na to klikneš, rozjede se videosekvence ... ale chybí zvuk!!! (to vše ve Windows Media Playeru, protože to DVD neumím spustit v přehrávači microDVD)Citace:
Původně odeslal shintai
No to asi nebude propojením, ale spíš ti chybí kodek na přehrání zvuku. Není to náhodou normální datový DVD s nějakýma AVI fajlama ?? Jinak zkus nějaký DVD přehrávač (powerdvd, windvd...)Citace:
No prostě mám nějaké DVD o produktech Siemens, na obrazovce jsou různá okénka jako menu a když na to klikneš, rozjede se videosekvence ... ale chybí zvuk!!! (to vše ve Windows Media Playeru, protože to DVD neumím spustit v přehrávači microDVD)
No ja mam Sony 1612, ktera je vlastne Liteon 166s - teda skoro to samy jako 165h a AudioCD s CDS100 nagrabuje bez problemu.Citace:
Původně odeslal Vitekv
Diky za dobrou zpravu ;DCitace:
Původně odeslal carrot
No tak teda mne ide hlavne o to aby to dokazalo citat chranene CD ako safedisk 2.51 a vyssie.
A co sa tyka tych subkanalov mne to v clonecd napise ze aj teac cd-540E mi to podpoduje a napalovacka nie tak ako to vlastne je.
A kde sa to da presne zistit.