-
Jakou zidli? (snad me modove neukamenujou :-)
Po 23 letech me definitivne opousti moje stara dobra zidle, takze momentalne resim, cim ji nahradit. Chtel bych zidli/kreslo do cca 2500 vc operek a posty. Moje volba je zatim tato zidle, ktera splnuje vse potrebne. Hlavnim problemem pri vyberu se stala zarucena nosnost vyrobcem, nebot moje malickost v tuto chvili vazi presne 100kg :o a vetsina zidli miva nostnost 85 az 95kg. moje zvolena umi 110kg a navic je na ni petileta zaruka.
Muj problem je ze u kompa sedim vetsinu dne, takze potrebuju neco co se po pul roce neprosedi a soucasne se na tom bude slusne sedet. Takze .... vite nekdo o necem lepsim do 2500,- ???
-
Re: Jakou zidli? (snad me modove neukamenujou :-)
Je ta sedačka dostatečně "propustná"? Jestli tím vzduch neprojde, tak se ti při celodenním sezení na tom bude docela pařit prd... a není to nic přijemnýho... Měl jsem jednu docela podobnou a to sezení bych už podruhý zažít nechtěl... Potah byl z velmi levnýho materiálu a prakticky žádná ventilace - hroznej posez...
Jinak po svých zkušenostech (a to vážím 85) bych si taky s ohledem na tu váhu prověřil, jak je přivařená "noha" t tomu "plátu" na který se přišroubovává sedací část židle... U tý mojí kanc. co jsem měl se to totiž urvalo a když jsem to sundal a viděl, jak to bylo navařený, tak bych nakopal výrobce do koulí... :evil:
-
Citace:
Původně odeslal D_a_v_i_d
Je ta sedačka dostatečně "propustná"? Jestli tím vzduch neprojde, tak se ti při celodenním sezení na tom bude docela pařit prd... a není to nic přijemnýho... Měl jsem jednu docela podobnou a to sezení bych už podruhý zažít nechtěl... Potah byl z velmi levnýho materiálu a prakticky žádná ventilace - hroznej posez...
Jinak po svých zkušenostech (a to vážím 85) bych si taky s ohledem na tu váhu prověřil, jak je přivařená "noha" t tomu "plátu" na který se přišroubovává sedací část židle... U tý mojí kanc. co jsem měl se to totiž urvalo a když jsem to sundal a viděl, jak to bylo navařený, tak bych nakopal výrobce do koulí... :evil:
covece dejve tva odpoved me naplnuje este vetsim zoufalstvim :confused:
holt budu muset v tomto ohledu vyrobci duverovat, pripadne kdyby se to urvalo, taxi to u prarodicu na vsi necham od nejakyho fachmana navarit zpet :-D jinak naklapeci kreslo nemusim, snad jen aby byl upravitelny sklon operaku.
jo a samozrejme primarne nechci nejakou kuzi/kozenku, na ktery se v lete neda sedet, protoze se prilepis k zidli. i kdyz i to se da vyresit vhodnym home-made potahem "od maminky".
-
já měl kdysi toto:
http://obchod.sedia.cz/katalogitem.aspx?item=10
a nebylo to zase tak špatný (nějaký opěrky k tomu), akorád mě chybělo houpání..ale po třech reklamacích mě to přestalo bavit
teď mám toto:
http://obchod.sedia.cz/katalogitem.aspx?item=27
lepší než ta předtím, ale chtělo by to víc vykrojenou bederní část
a výhledově bych to viděl na něco +- v tomto stylu
http://www.plus-katalog.cz/is-bin/IN...g=?SKU=M003200
http://www.plus-katalog.cz/is-bin/IN...g=?SKU=M207143
ovšem tak o tři třídy výš. Tzn, nastavitelný opětky samostatně výška a směr. Takovou židli má jedna paní účetní co tam chodím na servis a nemůžu si jí vynachválit. tam ta stála +- 15k
-
sedím u komplu docela dost, takže peníze jsou až na druhém místě...a navíc už sem měl dost těch laciných křesel co vydrží dva roky.
-
Citace:
Původně odeslal Bob van Sikorski
covece dejve tva odpoved me naplnuje este vetsim zoufalstvim :confused:
holt budu muset v tomto ohledu vyrobci duverovat, pripadne kdyby se to urvalo, taxi to u prarodicu na vsi necham od nejakyho fachmana navarit zpet :-D jinak naklapeci kreslo nemusim, snad jen aby byl upravitelny sklon operaku.
jo a samozrejme primarne nechci nejakou kuzi/kozenku, na ktery se v lete neda sedet, protoze se prilepis k zidli. i kdyz i to se da vyresit vhodnym home-made potahem "od maminky".
Já tě nechci "plnit zoufalstvím", jen varuju, u čeho jsem měl problémy já , s dost podobnou židlí.. Rozšroubovat by to neměl být problém a podívat se, jak je to navařený... Mě to bohužel tenkrát nenapadlo a když jsem viděl, že hajzlové objeli svářečkou tu trubku jen do půlky, neobjeli "celý" kolečko, tak mi bylo hned jasný, proč to prdlo... Kůži/koženku fakt vřele nedoporučuju, to je dobrý pro nějakýho managora, co furt někde lítá a jen když je v kanclu tak potřebuje "dělat dojem", ale na sezení u compu to fakt není dobrej materiál :-)
BTW a kloub opěráku bych si taky zkontroloval, resp. jak je opěrák uchycenej k sedáku... Tam se leckdy taky hodně šetří :evil:
-
Doporucuju zidle vyzkouset v realu. Ja jsem takhle nakonec hodil za hlavu vsechny zidle, ktere jsem predtim vybral podle obrazku a parametru. Pokud nejsi limitovan financne, doporucuju vybrat zidle ve vyssi cenove kategorii, protoze neverim, ze do 2.500 lze koupit zidli vhodnou pro caste celodenni sezeni. Pokud opravdu cely den prosedis a nechces si znicit zada, pak nesetri a poradne si zidli pred koupi vyzkousej. Sam mam dost problemu se zady, z velke casti diky mnohaletemu celodennimu sezeni na mizerne zidli, takze bacha na to...
-
ja mam todle (bez dreva :) ) http://www.nabytek-forliving.cz/mana...palermo-s.html tusim ze me stalo bud 5k5 nebo 6k5. Ma to "houpaci" mechanismus s 4ma polohama pro aretaci. Je to sice palka, ale sedi se na tom vyborne i celej den :oops: a za ty dva roky co to mam, je to porad v perfektnim stavu. Puvodne jsem chtel neco jako ty (~2k5), ale nakonec sem si rek ze dam vic a vydrzi mi to dost dlouho a bude se na tom suprove sedet.
-
Citace:
Původně odeslal Maxik
ja mam todle (bez dreva :) )
http://www.nabytek-forliving.cz/mana...palermo-s.html tusim ze me stalo bud 5k5 nebo 6k5. Ma to "houpaci" mechanismus s 4ma polohama pro aretaci. Je to sice palka, ale sedi se na tom vyborne i celej den :oops: a za ty dva roky co to mam, je to porad v perfektnim stavu. Puvodne jsem chtel neco jako ty (~2k5), ale nakonec sem si rek ze dam vic a vydrzi mi to dost dlouho a bude se na tom suprove sedet.
jak rikam, 2500 je strop (mozna rekneme 3000 kdyby to bylo fakt neco o tridu lepsiho nez treba za 2200 ale to uz je fakt maximum)
-
osobne si myslim, ze zidle je vec na ktere bys nemel setrit...
zada ma clovek prece jen jedny... byt tebou, tak si priplatim... nicmene - osobni vyzkouseni je nezbytnost
-
Citace:
jak rikam, 2500 je strop (mozna rekneme 3000 kdyby to bylo fakt neco o tridu lepsiho nez treba za 2200 ale to uz je fakt maximum)
Jenže v téhle relaci se prostě KVALITNÍ židle pro celodenní sezení takřka sehnat nedají... To není o zbytečným vyhazování, ale v relaci kolem 2500 prostě vždy bude nějaké "ale"... :?
Shodou náhod jsem si zkoušel vybrat v takřka stejné cen. relaci židli asi před dvěma, třemi týdny také, ale dosud jsem nevybral :-( Asi vážně ještě budu chvíli šetřit a koupím něco "za bůra"... Peníze zase vyděláš, ale zdravý záda ti nikdo nenahradí (vím o čem mluvím, dřív jsem s nima měl docela problémy)...
-
Citace:
Jenže v téhle relaci se prostě KVALITNÍ židle pro celodenní sezení takřka sehnat nedají... To není o zbytečným vyhazování, ale v relaci kolem 2500 prostě vždy bude nějaké "ale"... :?
Shodou náhod jsem si zkoušel vybrat v takřka stejné cen. relaci židli asi před dvěma, třemi týdny také, ale dosud jsem nevybral :-( Asi vážně ještě budu chvíli šetřit a koupím něco "za bůra"... Peníze zase vyděláš, ale zdravý záda ti nikdo nenahradí (vím o čem mluvím, dřív jsem s nima měl docela problémy)...
No tohle uz je slovo do pranice, ja uz taky zacinam bejt slusne nahlodanej :eek: Btw ma zada jsou zatim zcela v poradku, ja dokazu sedet v podstate na cemkoliv, nicmene vzhledem k tomu, kolik lidi mi tu radi "neco lepsiho", tak fakt mozna este zvednu limit nekam k romu "buru"
-
Citace:
No tohle uz je slovo do pranice, ja uz taky zacinam bejt slusne nahlodanej :eek: Btw ma zada jsou zatim zcela v poradku, ja dokazu sedet v podstate na cemkoliv, nicmene vzhledem k tomu, kolik lidi mi tu radi "neco lepsiho", tak fakt mozna este zvednu limit nekam k romu "buru"
IMHO se to vyplatí... Ještě tak měsíc dva "přežij" na "čemkoli" a pak zainvestuj do něčeho kvalitnějšího... Kolem pěti tisíc už se dá sehnat leccos, lepší robustnější konstrukce, polohovatelnost,kvalitní materiály... Židle kolem dvou "klacků" prostě nejsou na celodenní pohodlný sezení...
Jinak ad ty záda - no buď rád, bohužel věci tohohle typu jsou spíš chronický únavový syndromy než nějaký akutní stavy, takže to , že teď můžeš sedět i na stolku pod kytky neznamená, že to tak bude i za pět let... nechci strašit, jen varovat, jak říkám, sám jsem měl celkem problémy se zádama, tak do +/- 18 let, a něco o tom mám "nastudováno"...
Hlavně proboha ať tě nenapadne v rámci "zdravého posezu" zkoušt <I>viny alá nejrůzněší "klekačky" apod... Občas to taky slyším.. to se nech praštit rovnou lešenářskou trubkou a přerazit si záda vejpůl, po delším používání "klekaček" bude výsledek stejný :-)
-
Nene, samozrejme jen a pouze neco ve stylu klasicke zidle, nejsem blazen, sva zada mam celkem rad. Jinak btw mi bude zanedlouho 27, takze by ta zada ostatne mela celkem narok ;) kazdopadne dejve, kdybys byl nekde na nejakem "rozrazovacim zavodu" v obchode se zidlema, postni sem pls sve poznatky s jednotlivymi modely. ja ted este pres kamose budu tahat info z jeho tchana, kterej ma taky 100kg a zidli pred rokem pry dost masivne resil, takze uvidim, co se dozvim. ted jsem jen tak narychlo nasel treba toto kreslo, sice uz je to dost BRUTALNI palka na muj vkus, ale nostnost 130kg se mi libi. nemate ho treba nekdo nahodou? nebo neco se stejnym mechanismem co tam popisuji?
-
Tak shodou náhod má tuším přesně tohle křeslo kámoš... Na 90pct... Bavil jsem se s ním o stejné tematice nedávno a myslím, že jsme na něj společně koukali... Zeptám se, a kdyžtak dám vědět... Stejně tak dám vědět, kdybych tuhle tematiku zase "oprášil" a šel někam do obchodu :-)
-
za 2500 je kazda zidle/kreslo zlocin pachany nejen na tvych zadech ale i krcni pateri, budou te z ni bolet ramena ruce, pripadne nohy - kotniky...
IMO snad zadna z tech zidli (vetsinou kresel) neni urcena k sezeni a proci u pocitace. Napriklad ten Prowork co sem nekdo postoval vypada krasne a sedi se na nem dobre ale tak maximalne pri jednani s klientem nebo pri vecerni relaxaci v kancelari s nohama na stole. doporucuju projit na ww.m1.cz sedaci nabytek -> ZIDLE. dle me pro praci u PC jsou NAPROSTOU NEZBYTNOSTI stavitelne podrucky - kvuli moznosti zvednout zidli aby clovek nemusel met pod stolem zkroucene nohy (plati hlavne pro vyssi postavy) a nemusel sedet moc nizko - musi zvedat ruce prilis vysoko z cehoz boli za krkem pripadne ramena. pevne podrucky jsou vetsinou naprosto nesmyslne vysoke...
proste na sezeni (ktere navic trva treba 12h denne) se dle me nevyplati setrit ale kazdy si to musi vyresit sam;)
-
co tu bolo napisane nekomentuje, pretoze to nemam cas citat, len prispejem tym co pouzivam ja a sedi ti do financneho limitu > http://www.casemodding.cz/index.php?...o=1045&kat=214 obecne tu par peknych kuskov http://www.casemodding.cz/index.php?...o=1045&kat=214 a inak tiez som si ju samozrejme skusal a vyhovovala (o prachy neslo, proste sadla) ... kupil som ju pred viac ako rokom v makre a doteraz flawless :D (mam 100kg ...)
-
Citace:
Původně odeslal tominek
za 2500 je kazda zidle/kreslo zlocin pachany nejen na tvych zadech ale i krcni pateri, budou te z ni bolet ramena ruce, pripadne nohy - kotniky...
IMO snad zadna z tech zidli (vetsinou kresel) neni urcena k sezeni a proci u pocitace. Napriklad ten Prowork co sem nekdo postoval vypada krasne a sedi se na nem dobre ale tak maximalne pri jednani s klientem nebo pri vecerni relaxaci v kancelari s nohama na stole. doporucuju projit na ww.m1.cz sedaci nabytek -> ZIDLE. ... proste na sezeni (ktere navic trva treba 12h denne) se dle me nevyplati setrit ale kazdy si to musi vyresit sam;)
Tak s timhle naprosto souhlasim. Stravil jsem v M1 osobne nekolik hodin a vyzkousel hodne "dobrych" zidli. Chystam se tam jeste vicekrat, nez se finalne rozhodnu, zatim mam dva favority: VN OPEN ART s calounenym operakem a DA GAFF-P. Sice jsou ponekud nad tvuj rozpocet, ale kdybys jezdil casto na kole, taky bys asi nekoupil kolo za 2500. Zkus nekam zajit a porovnat v realu, tohle je opravdu zasadni volba (ze zdravotniho hlediska) a zku...y zada se leci fakt blbe.
-
Citace:
Nene, samozrejme jen a pouze neco ve stylu klasicke zidle, nejsem blazen, sva zada mam celkem rad. Jinak btw mi bude zanedlouho 27, takze by ta zada ostatne mela celkem narok ;) kazdopadne dejve, kdybys byl nekde na nejakem "rozrazovacim zavodu" v obchode se zidlema, postni sem pls sve poznatky s jednotlivymi modely. ja ted este pres kamose budu tahat info z jeho tchana, kterej ma taky 100kg a zidli pred rokem pry dost masivne resil, takze uvidim, co se dozvim. ted jsem jen tak narychlo nasel treba
toto kreslo, sice uz je to dost BRUTALNI palka na muj vkus, ale nostnost 130kg se mi libi. nemate ho treba nekdo nahodou? nebo neco se stejnym mechanismem co tam popisuji?
kámik ho měl taky, možná má, rozvrzalo se docela brzo, jinak drží (potah žmolkovatí). Ale vydrží i skotačení ve dvou, takže právě ten kámik si vždy s toho křesla dělal legraci slovy"to křeslo vrže,je rozmrdaný jak sviňa....."ale to už jsem odběhl mimo
-
Citace:
Původně odeslal Kankal
Tak s timhle naprosto souhlasim. Stravil jsem v M1 osobne nekolik hodin a vyzkousel hodne "dobrych" zidli. Chystam se tam jeste vicekrat, nez se finalne rozhodnu, zatim mam dva favority: VN OPEN ART s calounenym operakem a DA GAFF-P. Sice jsou ponekud nad tvuj rozpocet, ale kdybys jezdil casto na kole, taky bys asi nekoupil kolo za 2500. Zkus nekam zajit a porovnat v realu, tohle je opravdu zasadni volba (ze zdravotniho hlediska) a zku...y zada se leci fakt blbe.
Open Art je bomba ale vzdycky mi prijde takovy "subtilni". Gaff vypada mnohem robustneji. Premyslim ale i o par (vyssich) modelech od LD Seating protoze davaji 5 let zaruku a vyrabi se "za rohem" (v Boskovicich). Ze hry jeste neni ani IQ ale ta cena je hrozna. Zatim to ale vypada ze jeste tak rok vydrzim na te hruze co mam :confused: a poridim radeji nove fotovybaveni:)
Jiank jsme se ale celkem shodli ;)
-
Citace:
Původně odeslal tominek
Open Art je bomba ale vzdycky mi prijde takovy "subtilni". Gaff vypada mnohem robustneji. Premyslim ale i o par (vyssich) modelech od LD Seating protoze davaji 5 let zaruku a vyrabi se "za rohem" (v Boskovicich). Ze hry jeste neni ani IQ ale ta cena je hrozna. Zatim to ale vypada ze jeste tak rok vydrzim na te hruze co mam :confused: a poridim radeji nove fotovybaveni:)
Jiank jsme se ale celkem shodli ;)
to Tominek: IQ jsem po kratkem vyzkouseni vyloucil, jeji automaticky mechanismus mi dost neprirozene tlacil hlavu dopredu.
Open Art vs Gaff: U OpenA mi vic vyhovoval sedak, u Gaffu vse ostatni. Gaff ma bohuzel kratkou zaruku a je cely z plastu. Na obrazcich to tak nevypada, ale v realu jsem z neho mel hodne plastovy dojem. Taky si nejsem uplne jisty, jestli ta sitovina na operadle, i kdyz docela tuha, dobre podepre zada pri silnem opreni/polozeni (jiny operak u Gaffu nelze). Idealni by pro me byl GAff s calounenym operakem, sedakem Open Art, konstrukci z kvalitnejsich materialu a delsi zarukou. Presto musim Gaffa oznacit za sveho aktualniho favorita, krome Open Art mi ostatni zidle vzdy necim nesedely.
Od LD jsem zkousel Opus, jina prijatelna zidle od LD v M1 nebyla, ale oproti OpenA a GAffu mi Opus proste nesedel. Jestli narazis na neco dobryho, dej vedet... ;)
-
Citace:
Původně odeslal Kankal
to Tominek: IQ jsem po kratkem vyzkouseni vyloucil, jeji automaticky mechanismus mi dost neprirozene tlacil hlavu dopredu.
Open Art vs Gaff: U OpenA mi vic vyhovoval sedak, u Gaffu vse ostatni. Gaff ma bohuzel kratkou zaruku a je cely z plastu. Na obrazcich to tak nevypada, ale v realu jsem z neho mel hodne plastovy dojem. Taky si nejsem uplne jisty, jestli ta sitovina na operadle, i kdyz docela tuha, dobre podepre zada pri silnem opreni/polozeni (jiny operak u Gaffu nelze). Idealni by pro me byl GAff s calounenym operakem, sedakem Open Art, konstrukci z kvalitnejsich materialu a delsi zarukou. Presto musim Gaffa oznacit za sveho aktualniho favorita, krome Open Art mi ostatni zidle vzdy necim nesedely.
Od LD jsem zkousel Opus, jina prijatelna zidle od LD v M1 nebyla, ale oproti OpenA a GAffu mi Opus proste nesedel. Jestli narazis na neco dobryho, dej vedet... ;)
No ja jsem se nikdy kdyz mam cestu do prahy do M1 nedostal. Bohuzel. kdysi jsem testoval kresla Prowork ale jsou to proste "bigboss kresla" a u PC se na tom kvalitne sedet neda. U toho IQ sem zvedav na ten automaticky mechanismus (nejak si nedovedu predstavit jak to funguje). Ze tlaci hlavu dopredu mi pravdepodbne vadit nebude (u ostatnic zidli mam pocit ze by operka hlavy mohla byt vic vepredu) protoze sedim s hlavou mirne predklonenou coz mi prijde jako fyziologicka poloha. V nejblizsi dobe se stavim v tom LD a vyzkousim vsechny modely co budou vypadat jen trochu zajimave. I kdyz pristi tydne bych mohl zajit i do M1, ale tam uz to mas prozkoumane.
-
Já koupil v listopadu v Ikea tohle křesílko. Ještě v prosinci bylo za 1990,- a nemůžu si ho vynachválit!!
-
Citace:
Původně odeslal Tantalos
Já koupil v listopadu v Ikea tohle
křesílko. Ještě v prosinci bylo za 1990,- a nemůžu si ho vynachválit!!
jo? a kolipa pls vazis a meris? jen tak ze zvedavosti, co je schopny tohle kresilko dat
-
182/88 a křeslo žije, nesténá, má na víc ;)
-
Citace:
Nene, samozrejme jen a pouze neco ve stylu klasicke zidle, nejsem blazen, sva zada mam celkem rad. Jinak btw mi bude zanedlouho 27, takze by ta zada ostatne mela celkem narok ;) kazdopadne dejve, kdybys byl nekde na nejakem "rozrazovacim zavodu" v obchode se zidlema, postni sem pls sve poznatky s jednotlivymi modely. ja ted este pres kamose budu tahat info z jeho tchana, kterej ma taky 100kg a zidli pred rokem pry dost masivne resil, takze uvidim, co se dozvim. ted jsem jen tak narychlo nasel treba
toto kreslo, sice uz je to dost BRUTALNI palka na muj vkus, ale nostnost 130kg se mi libi. nemate ho treba nekdo nahodou? nebo neco se stejnym mechanismem co tam popisuji?
Přesně tyhle křesla jsme teď začali kupovat v práci. Máme jich tam asi 50 cca 2 měsíce a všichni si je velmi chválí včetně mě. Tak se mi zalíbili, že už mám taky 2 doma.
Má jen jednu malou vadu, která by se dala eliminovat nejlépe už při objednání. A to nechat vyrobit křeslo bez horního čalounění přes prostřední modrý pruh (v oblasti pod krkem). Není to na všech kusech stejně vysoké, takže někde to nevadí, ale zrovna na těch 2 kusech co mám doma to sahá asi o 3cm níž a už to vadí při opření (nechápu naco to tam vůbec je, možná kvůli vzhledu). Doma jsem to zatím v přední části odstřih (tam to drží jen na 2 místech, odstřihnuté je to okamžitě) a zatím jsem to zahnul na zadní stranu (funkčně je to teď naprosto ok, jen to nevypadá zrovna nejlíp), k úplnému odpárání jsem se zatím neodvážil, to nebude už tak jednoduché.
Nastavování odporu houpání se mi moc líbí.
Po dvou měsících jsou všechny kusy ok a konstrukce se mi zdá poměrně robusní, ale jak křesla budou vypadat po několika letech, to se teprve uvidí, s tím bohužel taky neporadím.
Jinak do nějaké levné židle bych určitě nešel, to jsou vyhozené peníze.
-
Citace:
Původně odeslal MlokCZ
Přesně tyhle křesla jsme teď začali kupovat v práci. Máme jich tam asi 50 cca 2 měsíce a všichni si je velmi chválí včetně mě. Tak se mi zalíbili, že už mám taky 2 doma.
Má jen jednu malou vadu, která by se dala eliminovat nejlépe už při objednání. A to nechat vyrobit křeslo bez horního čalounění přes prostřední modrý pruh (v oblasti pod krkem). Není to na všech kusech stejně vysoké, takže někde to nevadí, ale zrovna na těch 2 kusech co mám doma to sahá asi o 3cm níž a už to vadí při opření (nechápu naco to tam vůbec je, možná kvůli vzhledu). Doma jsem to zatím v přední části odstřih (tam to drží jen na 2 místech, odstřihnuté je to okamžitě) a zatím jsem to zahnul na zadní stranu (funkčně je to teď naprosto ok, jen to nevypadá zrovna nejlíp), k úplnému odpárání jsem se zatím neodvážil, to nebude už tak jednoduché.
Nastavování odporu houpání se mi moc líbí.
Po dvou měsících jsou všechny kusy ok a konstrukce se mi zdá poměrně robusní, ale jak křesla budou vypadat po několika letech, to se teprve uvidí, s tím bohužel taky neporadím.
Jinak do nějaké levné židle bych určitě nešel, to jsou vyhozené peníze.
skvele, diky za vycerpavajici odpoved. jeste bych se te tradicne zeptal: kolik vazis? preci jen mych 100kg neni zadna sranda :eek:
EDIT: preci jen totiz nosnost 130kg muze byt "papirova", zatimco 100kg clovek sedici na ni 2 mesice ma pro me daleko vetsi vypovidaci hodnotu
-
Citace:
skvele, diky za vycerpavajici odpoved. jeste bych se te tradicne zeptal: kolik vazis? preci jen mych 100kg neni zadna sranda :eek:
EDIT: preci jen totiz nosnost 130kg muze byt "papirova", zatimco 100kg clovek sedici na ni 2 mesice ma pro me daleko vetsi vypovidaci hodnotu
Nechci ti opět kazit radost, ale dva měsíce o ničem nevypovídají... Mě se ta židle rozpadla po půl roce, taky měla nosnost někde "kolem stovky", co je v papírech je jedna věc, ale jak škudlí kvůli minimalizaci ceny na každým sváru, věc druhá...
-
Citace:
Nechci ti opět kazit radost, ale dva měsíce o ničem nevypovídají... Mě se ta židle rozpadla po půl roce, taky měla nosnost někde "kolem stovky", co je v papírech je jedna věc, ale jak škudlí kvůli minimalizaci ceny na každým sváru, věc druhá...
jj toho sem si samozrejme vedom, vim ze dva mesice jsou malo, ale furt to ma vypovidaci hodnotu vetsi, nez napis "nosnost: 130kg" nekde na webu prodejce. zvlaste kdyz vime jak ty infa v eshopech vznikaj ;)
-
Já vážím málo (cca 70kg), ale v práci pár lidí kolem 100kg to křeslo taky má a zatím žádný problém. Ovšem jak už bylo řečeno jsou to teprve 2 měsíce.
Životnost by ale mohla být slušná, je k tomu několik předpokladů. Žádné zbytečné nastavování. Opěrná část a sedací jsou napevno spojeny, takže tady k žádnému problému dojít nemůže (nastavování opěrací části bývá nejčastěji se rozvrzávaným a rozkládaným místem levných židlí).
Jediná nastavovací část je výška a houpání a tento mechanismus se mi zdá poměrně robusní, to ale samozřejmě ještě nic nezaručuje. Mám doma jednu hodně levnou nekvalitní židli, která se rozvyklala po 1/2 roce při mojí ne moc velké váze. Tu židli máme už několik let a rozvyklané je opěradlo, sedací část drží s výškově nastavitelnou konstrukcí ok i u téhle levné nekvalitní židle (nemá ovšem žádné houpání).
Pak ještě detail k mechanismu houpání. Já a i většina lidí má houpání zapnuté a podle chuti nastavený odpor (ten má poměrně velký rozsah). Pokud bys to chtěl používat s vypnutým houpáním, tak úplná aretace houpání má nepatrnou vůli, která je trošičku cítit při pořádném opření nebo dosednutí (když jsem zkoušel bez houpání, tak mě přišlo příjemnější nastavit odpor houpání na max + aretaci vypnout). Tenhle detail mě absolutně nevadí, ale někomu by třeba mohl.
Mě ta židle hrozně dobře tvarově sedla, proto se mi tak líbí. Pokud budeš mít možnost, tak rozhodně vyzkoušet, protože při nemožnosti štelování opírací části nemusí úplně každému sednout.
V každém případě bych doporučil ať už koupíš cokoliv, vybírat bez štelování opěrací části, aby sedací a opírací část byly z jednoho kusu.
-
no zkusim u nas v plzni vyrazit v tydnu do "nabytku peška" na klatovsky, jeho vyloha vypada pri okolnim prujezdu autem celkem plna zidli, navic v nich poznavam modely co jsou ve webovych obchodech. tak mi drzte palce
-
Tak sice nesedim u kompu 24hod...ale 12ky si davam,takze bych si urcite taky rad poridil lepsi zidli +mam 90kg...jenze ze studentskych penez si nemuzu dovolit vybirat neco za 5k :-( Na tom casemoddingu jich je par peknych,vysokych az pod hlavu a za penize okolo 2k5-3k...jen bych si je rad nekde vyzkousel :-(
Ten Andrew je az pod hlavu nebo je nizsi?
Kde v Brne maji velky vyber a nejlepe i ty kousky,co jsou na tom casemodding(pac slusne ceny) ???
Takze jsem objevil v Brne pobocku firmy www.sedia.cz ...maji tam kupu stejnych zidli jako na casemoddingu...hura na testy :-)
-
přihodím své slovo do pranice. ze zkušeností v náší ve firmě (o výběr kvalitních kancelářských židlí se u nás stará máma), se za posledních 16 let tak nějak určil ideál kancelářského posezu. máma dříve pracovala na ASŘ na KSHK, kde se již na začátku devadesátých let experimentovalo s klekačkama a podobnými nesmysly - verdikt: nepoužitelné. další fází byly pokusy s kancelářskými křesly - další provar, protože délka sedací plochy tě nutí k předklonění k pracovnímu stolu a ty záda z toho také bolí.
tudíž vybrat pokud možno kancelářskou židli, která by měla mít stavitelné područky a nejlépe i nastavení bederní opěrky. shodou okolností jsme cca před měsícem pořizovali pár nových kousků, tak mohu doplnit i o pár zkušeností. pro zaměstance jsme pořizovali tyto ( http://www.kastro.cz/zidle/lyra-235/ ), máma si vzala tuto ( http://www.kastro.cz/zidle/smart-366/ ). mohu vřele doporučit. příjemný posez, široké možnosti nastavení a již na první pohled velmi kvalitní výrobek. jediné, co mi na těch židlích chybí je opěrka hlavy, ale to už je asi pouze zvyk z auta :) ale mám dojem, že by neměl být problém to přiobjednat. akorát pozor, občas bývají židle inzerovány za nějakou cenu, ve které není cena područek. jejich cena není v mnoha případech zanedbatelná!
-
Diky za tu poznamku k operkam...to by me mohlo pri nakupu hodne vytocit :-)
Koukam,ze vyrobce www.sedia.cz je drazsi nez http://www.casemodding.cz/index.php?pg=vypis&kat=214 a zde jsou podrucky v cene.
-
Citace:
Původně odeslal Mahulena
Superžidle a nábytek jsem našla na ... Super ceny a super výbě!
koukal jsem na to a ceny jsou tam spíše obvyklé. a nemožnost si nechat doupravit kancelářskou židli je také bod mínus. ty výškově stavitelné područky jsou velice důležité. jedině, že by člověk vybíral v kamenném obchodě a vytipoval si židli, která by mu seděla i bez většího nastavování. ovšem jediný krám, který má solidní výběr, je IKEA. nic jiného mě nenapadá :/
//edit:
Citace:
Původně odeslal Kankal
Uz to tu padlo: Dobry obchod na zkouseni je
www.m1.cz, maji velky vyber a moznost testovat v prodejne neomezenou dobu.
sry ... nějak jsem to do detailu nepročítal. spíš jsem chtěl do diskuze přispět některými poznatky. obchod sám pořádně nevím. máma má nějakého známého, co s tím kšeftuje, tak mu řekla požadavky a přivezl nám ty židle, co jsem na ně postoval odkazy výše.
-
Uz to tu padlo: Dobry obchod na zkouseni je www.m1.cz, maji velky vyber a moznost testovat v prodejne neomezenou dobu.
-
Citace:
Původně odeslal Tantalos
182/88 a křeslo žije, nesténá, má na víc ;)
Copy that, já je mám sice nedlouho, ale jsou tu i jiní, kteří je používají déle. Kdyby šlo o váhu, tak mám o 50 procent víc než Tantalos a nějak se to nejeví jako problém :cool:
Jinak v práci mám tohle http://obchod.papirius.cz/n-zbozi_de...D120%26sek%3D4 a to je už z principu "rock-stable" :D
-
-
tak jsem se byl podivat v M1 a vysledkem je naproste zklamani. uz pobocka v praze mi prisla dosti podivna na to ze prodavaji zidle za 30 i vice tisic (strasne maly showroom navic za provozu neco dodelavaji a misto cloveka ktery by mi poradil tam byl jen nejaky remeslnik - tvrdil ze sef se tam dnes neukaze ale do pul hodiny ze prijde nekdo kdo o tech zidlich vi vic). zkousel jsem:
IQ - zidle je vsechno jen ne ergonomicka a kvalitne zpracovana (stoji 25K bez dane!!!). operka hlavy je jen na ozdobu a na to aby tlacila do krku (merim 195cm). podrucky jsou diky mechanizmu nastaveni naprosto nechutne vykvedlane a rachoti pri jakekoli manipulaci s zidli (chapu ze je to predvadeci kus ale na tu zidli je zaruka 10 let na mech. casti takze bych cekal neco jineho). sedak vcelku pohodlny ale bohuzel nejde jakkoli nastavit. operak vcelku vporadku.
DA Gaff - komfortni sedak, bezne moznosti nastaveni. naprosto otresny operak - bederni operka talci a zavazi (je to jen plastova skorepina bez polstrovani). operka hlavy opet spise na ozdobu. uvital bych moznost predo-zadniho staveni. kozene potahy podrucek kteryma se na webu chlubi vypdaji jako produkt chranene dilny...
Open Art - zideel se zdaleka nelepsima moznostma nastaveni ovsem aprosto zhovadilim zpusobem. sedak vcelku pohodlny ale nakloneny dopredu. naklon lze sice mirne korigovat ale rozhodne ne dostatecne. neni mozne se dostat na sklon dozadu. houpaci mechanismus lze zaaretovat jen v krajnich pozicich coz predchozi vadu bohuzel neresi (i me soucasne kreslo za 3.5K z makra dokaze aretovat v minimalne peti pozicich). sedak lze posouvat i dopredu a dozadu. ovsem pro me byla pouzitelna jen pozice uplne vepredu. tim se dostavame k dalsimu problemu. podrucky jdou sice stavet temer ve vsech smerech ovsem nikdy se je nepodari dostat tam kde by mely byt. jsou proste prilis kratke a ja osobne jsem si o ne oprel maximalne dlan. operak je celkem vporadku a dalo by se rici ze mi vyhovoval. hlavova operka byla jako jedina v celkem prijatelne vysce ale opet neni mozne posunout ji dopredu. navic jeji mechanismu vypada velmi levne a byl opet totalne vykvedlany. celkove zpracovani zidle me stejne jako u IQ velmi zklamalo. vypada jako levny plastak z hypermarketu s "futuristickym" designem. dalo by se to odpustit pokud by konstrukce byla trvanliva lec neni.
vyplyva z toho (alepspon pro me) ze "hyper-ergonomicke" zidle jsou nafoukla bublina. jeste vyzkousim sortiment LD seating jejichz zidle si nehraji buhvi na co a neoslnuji futuristickym designem. pokud bude jejich ergonomie natolik spatn jako u vyse zminenych koupim si vyskove stavitelne podrucky pro svuj soucasny "zazrak" z makra a neminim to resit. proto vsem doporucuju sednete si na zidli kterou chcete koupit a opravdu dukladne ji otestujte. zidle ktere jsem vyzkousel vypadaji na webu zcela uzasne tvari se ze jsou tim nejergonomictejsim co muzete vlastnit...
jeste dodam ze alespon ochota prodejce ktery se v prubehu testovani dostavil vylepsila muj pohled na prazsky showroom m1
-
no ja se konecne predminuly tyden dokopal do toho obchodu v plzni, doted jsem tedy sbiral "prvni dojmy". na vyber tam toho mimochodem meli opravdu hafo, od nejhorsich zidli bezne konstrukce za 399 az po "skvosty" za 35000 atd. nicmene nejakou dobu jsem tam na par kouscich posedel a vysledek me velmi prekvapil: njelepe se sedelo na jakemsi kresle jmenem "Laos", ktere tam zrovna meli zlevneno na 1899. nosnost prej 120kg, sedim na nem tkarka dva tydny a je videt, ze mejch 100kg unese v pohode. hned v obchode jsem si na nem vsiml par veci, tkeri byste mnozi oznacili jako negativa. z nich se zatim projevilo akorat prosezeni sedaku, ktery tak nyni nese kontury me riti :-). sedi se na ni vsak skvele (a to sem v ni jeden den absolvoval dokonce i vice nez 14 hodin!). jedinne co ji pri mych 192cm vysky mohu lehce vytknout je nedostatecna vyska operaku (proste chybi takovej ten "nastavec" co podepira hlavu. za jistych okolnosti (>10 hod) bych to rozhodne ocenil, nicmene za tu cenu....) Mechanismus naklapeni ma, necekejte vsak vice poloh (jen "off" a pak "on" s regulovatelnym odporem). Mimochodem se mi v ni o vikendu podarilo i dve hodky prospat v poloze houpani=on a zada pote nikterak neprotestovala a houpaci mechanismu nenese zatim zadne ujmy. Jinaxem hned v tom krame dokoupil kolecka na tvrdou podlahu, byt lehce predrazena: 350 za 5ks, ale nez je shanet nekde o 100 levnejs, tak na to seru (a oni s tim pocitaj :-). dalsi z tech drobnych nevyhod co si typicky levne produkty nesou je to, ze takove ty "pucliky" kterymi se schovavaji srouby, drzici pomoci operek sedak a operak dohromady na svych mistech drzi jen 3 z 8. ale take nic co zlate ceske rucicky nedokazou vyresit. Jinymi slovy ... nechci to zakriknout ... ale zatim jsem po 2 tydnech nadmiru spokojen. Treba v zidli Lyra (tusim), kterou tu kdosi vzpominal, se mi takto dobre nesedelo. Jo a zaruka samozrejme 2 roky, vic ani nikdo neceka u takto levneho kresla. Jinak jeste dodam, ze operky maji presne tu vysku a velikost, pri ktere moje ruce a ramena chrochtaji blahem, protoze na ne sednou jak "pr.del na hrnec".
-
Podobne kreslo jako tady postoval Tantalos jsem pred 2 roky kupoval v Asko nabytku,jen ma kovovy podvozek a trochu jiny tvar operaku.Stalo 1999 v nejake akci.Mam 185/80 a casto partnerku na kline vecer u compu.Kreslo nijak neprotestuje.Akorat musela usit nejaky sedak,protoze kuze/nebo kozenka/nic moc na p***l.Doporucil bych sledovat letakove akce ve velkych obchodech s nabytkem jestli jsi limitovan penezmi,daji se sehnat spickova kresla za solid peniz.
-
Citace:
Původně odeslal hermanson
Podobne kreslo jako tady postoval Tantalos jsem pred 2 roky kupoval v Asko nabytku,jen ma kovovy podvozek a trochu jiny tvar operaku.Stalo 1999 v nejake akci.Mam 185/80 a casto partnerku na kline vecer u compu.Kreslo nijak neprotestuje.Akorat musela usit nejaky sedak,protoze kuze/nebo kozenka/nic moc na p***l.Doporucil bych sledovat letakove akce ve velkych obchodech s nabytkem jestli jsi limitovan penezmi,daji se sehnat spickova kresla za solid peniz.
jeste nedavno bych protestoval proti vyrazu "spickova" kresla...:confused:
to na cem ted sedim bylo pred tydnem slevnene z 6K na 3.5K a tezce:cool: vzhledem k tomu co jsem psal vyse
-
Dnes jsem navstivil LD Seating v Novych Butovicich. Personal byl velmi ochotny, ale o to az tak nejde... Kvalita zpracovani zidli je vyborna (DA GAFF je proti tomu totalni srot). Zidle, co jsem zkousel (Opus, Web a Lyra) maji siroke moznosti nastaveni (napr. aretaci v libovolne poloze, nastaveni tuhosti houpani...) a po rychlem nastelovani mi pripadaly velmi podarene. Vsechny si umim predstavit i na delsi sezeni. Dalsi pouzitelne zidle meli bohuzel mimo prodejnu, takze jsem vyzkousel jen tyto tri:
OPUS: Perfektni zidle. Jediny problem je nizko umistena operka hlavy, ktera podpira spis krk nez hlavu (merim 180). Moznost nakloneni sedaku byla velmi prijemna. Omlouvam se za spatne hodnoceni OPUSu v jednom z predchozich prispevku, mel jsem ji spatne nastavenou a byl jsem zaslepeny dokonale nastavenymi "sunty".
WEB: Skvela operka hlavy. Diky nevhodne umistene bederni operce jsem pri houpani citil mirny tlak v bederni oblasti zad, Celkove vyborna zidle, ale bez pridani bederni opery ci upravy sve postavy bych se na ni nedokazal houpat delsi dobu.
LYRA: Zkousel jsem variantu bez hlavove operky a s vysokym operakem. Moc jsem ji netestoval, ale za tu chvilku, co jsem na ni sedel, ji vlastne nemuzu nic zasadniho vytknout. Z dele testovaneho Opusu i Webu jsem mel sice lepsi dojem, ale za cenu kolem 4000 vypada Lyra opravdu zajimave. Doporucuju vyzkouset vsem, co nechteji do zidle moc investovat.
Osobne mam jasno v tom, ze chci zidli. Na kreslech mi vadi nemoznost zmeny uhlu, ktery sviraji nohy a zada. Vyzkouset zidli (kreslo) pred koupi je podle me naprosta nutnost. Po navsteve LD Seating jsem uplne zmenil nazor na to, co si poridim. Oproti drive testovanym favoritum VA Open Art a DA GAFF mi zidle od LD prisly o hodne lepsi.
-
Citace:
Původně odeslal Kankal
Dnes jsem navstivil LD Seating v Novych Butovicich. Personal byl velmi ochotny, ale o to az tak nejde... Kvalita zpracovani zidli je vyborna (DA GAFF je proti tomu totalni srot). Zidle, co jsem zkousel (Opus, Web a Lyra) maji siroke moznosti nastaveni (napr. aretaci v libovolne poloze, nastaveni tuhosti houpani...) a po rychlem nastelovani mi pripadaly velmi podarene. Vsechny si umim predstavit i na delsi sezeni. Dalsi pouzitelne zidle meli bohuzel mimo prodejnu, takze jsem vyzkousel jen tyto tri:
OPUS: Perfektni zidle. Jediny problem je nizko umistena operka hlavy, ktera podpira spis krk nez hlavu (merim 180). Moznost nakloneni sedaku byla velmi prijemna. Omlouvam se za spatne hodnoceni OPUSu v jednom z predchozich prispevku, mel jsem ji spatne nastavenou a byl jsem zaslepeny dokonale nastavenymi "sunty".
WEB: Skvela operka hlavy. Diky nevhodne umistene bederni operce jsem pri houpani citil mirny tlak v bederni oblasti zad, Celkove vyborna zidle, ale bez pridani bederni opery ci upravy sve postavy bych se na ni nedokazal houpat delsi dobu.
LYRA: Zkousel jsem variantu bez hlavove operky a s vysokym operakem. Moc jsem ji netestoval, ale za tu chvilku, co jsem na ni sedel, ji vlastne nemuzu nic zasadniho vytknout. Z dele testovaneho Opusu i Webu jsem mel sice lepsi dojem, ale za cenu kolem 4000 vypada Lyra opravdu zajimave. Doporucuju vyzkouset vsem, co nechteji do zidle moc investovat.
Osobne mam jasno v tom, ze chci zidli. Na kreslech mi vadi nemoznost zmeny uhlu, ktery sviraji nohy a zada. Vyzkouset zidli (kreslo) pred koupi je podle me naprosta nutnost. Po navsteve LD Seating jsem uplne zmenil nazor na to, co si poridim. Oproti drive testovanym favoritum VA Open Art a DA GAFF mi zidle od LD prisly o hodne lepsi.
predpokladam ze se mi potvrdi neco podobneho. ty zidle v M1 me opravdu zklamaly. chtel bych ale neco kde jde operak k sedaku i do uhlu mensiho nez 90 stupnu a hlavova operka je opravdu tam kde mam hlavu (takze vys a vice vepredu nez melo to co jsem zkousel)
-
Vcera mi dorazil OPUS od LD Seatingu. Vzal jsem ho bez operky hlavy, ktera je na me opravdu moc nizko (podpira mi krk ve spodni casti), i kdyz merim prumernych 180 cm. Trochu me zklamala tvrdost gelovych podrucek (BR-395), ktere jsem nemohl vyzkouset predem. Ocekaval jsem, ze budou mnohem mekci, gel za ten priplatek podle me nestoji. Doporucuju koupit normalni podrucky a zbastlit vlastni zmekcovaci potah.
Celkove dojmy jsou pozitivni, stejne jako v prodejne. Synchronní mechanismus je velmi prijemny, pri sezeni citim docela ulevu, houpani je super. Nastaveni hloubky sedaku je opravdu prakticke, se sklonem sedaku zatim jenom experimentuju a nedokazu rict, jestli ho budu vyuzivat.
ps: OPUS neni zcela vhodny pro prcky ci pro lidi s kratkyma nohama. Mam relativne dlouhe nohy a s vyskou 180 cm mam zidli nastavenou jen tesne nad nejnizsi polohu. Pritelkyne se 160 cm i pri minimalni vysce temer nedosahne na zem, bez podlozky nohou je pro ni zidle nepouzitelna.
-
Citace:
Původně odeslal Kankal
Vcera mi dorazil OPUS od LD Seatingu. Vzal jsem ho bez operky hlavy, ktera je na me opravdu moc nizko (podpira mi krk ve spodni casti), i kdyz merim prumernych 180 cm. Trochu me zklamala tvrdost gelovych podrucek (BR-395), ktere jsem nemohl vyzkouset predem. Ocekaval jsem, ze budou mnohem mekci, gel za ten priplatek podle me nestoji. Doporucuju koupit normalni podrucky a zbastlit vlastni zmekcovaci potah.
Celkove dojmy jsou pozitivni, stejne jako v prodejne. Synchronní mechanismus je velmi prijemny, pri sezeni citim docela ulevu, houpani je super. Nastaveni hloubky sedaku je opravdu prakticke, se sklonem sedaku zatim jenom experimentuju a nedokazu rict, jestli ho budu vyuzivat.
ps: OPUS neni zcela vhodny pro prcky ci pro lidi s kratkyma nohama. Mam relativne dlouhe nohy a s vyskou 180 cm mam zidli nastavenou jen tesne nad nejnizsi polohu. Pritelkyne se 160 cm i pri minimalni vysce temer nedosahne na zem, bez podlozky nohou je pro ni zidle nepouzitelna.
ja se do LD porad jeste nedostal. ale co pise me vylozene tesi. na mnoha zidlich i na nejvyssi nastaveni nemam nohy v prirozene poloze... (merim 195 a vpodstate vse jsou nohy a ruce :mweheh:)
-
Citace:
Původně odeslal tominek
ja se do LD porad jeste nedostal. ale co pise me vylozene tesi. na mnoha zidlich i na nejvyssi nastaveni nemam nohy v prirozene poloze... (merim 195 a vpodstate vse jsou nohy a ruce :mweheh:)
tak to ti bude vyhovat i slusna maximalni vyska podrucek, ale priprav se na to, ze podrucky nejsou moc dlouhe, sice mi naprosto vyhovuji, ale dokazu si predstavit i delsi. Trochu se obavam, jestli ti pri 195 cm nebude kratke operadlo ??? Na me je tak akorat.
Docela by me zajimalo, pro jakou postavu OPUS navrhovali (operka hlavy vs vyska sedaku).
Zkus pripadne jeste WEB od LD - me dojmy viz vyse. Ma vysoke operadlo, ktere by ti mohlo padnout.
-
popravde jeste jsem nenarazil na zidli ktera by mela operak hlavy v mistech kde bych ho hledal. a vyska operaku obcas taky byva problem :confused:
a dik za inspiraci
-
Je mi jasny, ze me ukamenujete - ale co, jsem zvyklej jit proti davu >:}
Sam pouzivam k naproste spokojenosti "managerske kreslo" z akce v Globusu, za cca 1.900,- Vypada priblizne jako tenhle Mark, jen ma vic hranate a plastove podrucky a celokovovoy podstavec. Potah v cerne kuzi.
Vazim cca 98kg a kreslo zatim vydrzelo i akci ve dvou a ma za sebou asi 5 let sezeni u PC, zatim jediny problem je ze dost polevila pruzina na pohupovani (da se zablokovat packou). A proti kuzi nemuzu rict nic spatnyho, manzelka usila slusivy potah, takze nestudi, v extremnich vedrech se na PC stejne delat neda (to radsi pivko venku) a do prace jsem si po dobrych zkusenostech poridil to same, tam se obejdu diky klimatizaci i bez toho potahu. Naprosto jednoduche cisteni - staci trocha mydlove vody a je jako nove, u me kuze nema konkurenci (manager nejsem a jednani v kanclu neporadam :D )
Jen hledat, uz jsem to ve stejne akci videl 3x a pokazde se po nich jen zaprasilo ;)
-
Ted resim stejny problem precetl jsem celou diskuzi a dospel k zaveru ze nema cenu setrit ale nejsem odbornik takze tezko rict jak se pozna kvalitni material ktery je prodysny. Navic vazim 107 +- takze neco poradneho a po zkusenosti s houpacim mechanizmem s aretaci jsem rek nikdy vic. Existuje kreslo bez aretace, z kvalitniho materialu za rozumnou cenu? do 4k
-
Citace:
Původně odeslal Geeker
Ted resim stejny problem precetl jsem celou diskuzi a dospel k zaveru ze nema cenu setrit ale nejsem odbornik takze tezko rict jak se pozna kvalitni material ktery je prodysny. Navic vazim 107 +- takze neco poradneho a po zkusenosti s houpacim mechanizmem s aretaci jsem rek nikdy vic. Existuje kreslo bez aretace, z kvalitniho materialu za rozumnou cenu? do 4k
Nevim o tom a po prolezeni nekolika prodejen a e-shopu o tom dost pochybuju. S vahou nad 105 podle me do 4k nic kvalitniho neporidis, budes se muset poohlednout trochu vys. Vahove limity jsou nastaveny dost nizko, napr. M1 garantuje funkcnost vsech zidli i kresel v nabidce pouze do 90 kg (mam 92 :) ), u nekterych zidli me dokonce upozornovali na limit 80, coz ti ale pri reklamaci stejne nikdo dokazat nemuze, pokud sam nepriznas, ze jsi zidli/kreslo takto zatezoval. Proto jsem zidli kupoval jinde nez u M1. Doporucuju koupit neco s delsi zarukou, 2 roky je dost malo. Na lepsi zidle dava napr. LD Seating slusnych 5 let.
-
Citace:
Původně odeslal Kankal
Nevim o tom a po prolezeni nekolika prodejen a e-shopu o tom dost pochybuju. S vahou nad 105 podle me do 4k nic kvalitniho neporidis, budes se muset poohlednout trochu vys. Vahove limity jsou nastaveny dost nizko, napr. M1 garantuje funkcnost vsech zidli i kresel v nabidce pouze do 90 kg (mam 92 :) ), u nekterych zidli me dokonce upozornovali na limit 80, coz ti ale pri reklamaci stejne nikdo dokazat nemuze, pokud sam nepriznas, ze jsi zidli/kreslo takto zatezoval. Proto jsem zidli kupoval jinde nez u M1. Doporucuju koupit neco s delsi zarukou, 2 roky je dost malo. Na lepsi zidle dava napr. LD Seating slusnych 5 let.
nemas tip na nejaky shop?
PS: Co je M1?
-
Citace:
Původně odeslal Geeker
nemas tip na nejaky shop?
PS: Co je M1?
M1.cz - webshop a kamenna prodejna
Kupoval jsem v nobl.cz
Pokukoval jsem jeste po zarizeno.cz
Zidle LD jsem zkousel v ukazkove prodejne LD Seating v Praze - http://www.ldseating.cz/new/cz/spolecnost.php?sub=7 - ochotny personal, navstevu je treba domluvit predem, poradi ti dalsi prodejny
-
Dnes jsem měl možnost sedět pár hodin na téhle židli: http://www.therapia.cz/cz/nabytek/zi...tovane_15.html (verze bez opěrky hlavy, gelové područky) a udělala na mě tak mimořádný dojem, že zvažuju výměnu svého Opusu od LD Seating - po letech je sice stále vynikající, ale z Therapie jsem měl lepší dojem zejména v řešení tlaku na nohy a celkově lepšího nucení do správného držení těla (na opusu občas sklouznu, příp. se vychýlím do strany, a taky mě trochu tlačí zespodu do stehen).
-
Asi takhle...řešil jsem taky novou židli, protože ta má levná srajda ani ne po dvou letech byla prosezená. Navíc jsem měl úraz zad, takže jsem sháněl něco opravdu kvalitního a ergonomického (prodyšné, polohovatelné, pohodlné, zdravé a trvanlivé). Resumé po dlouhém bádání a shánění je takové, že kvalitní židle začínají někde kolem 15tis a pokud si to člověk může dovolit, nemá smysl šetřit a mrvit si záda. Navíc při průměrné trvanlivosti levné židle cca 2 roky, se to stejně časem prodraží. Vyvalil jsem ranec, ale rozhodně toho nelituju ;)
-
Citace:
Původně odeslal
Over
Asi takhle...řešil jsem taky novou židli, protože ta má levná srajda ani ne po dvou letech byla prosezená. Navíc jsem měl úraz zad, takže jsem sháněl něco opravdu kvalitního a ergonomického (prodyšné, polohovatelné, pohodlné, zdravé a trvanlivé). Resumé po dlouhém bádání a shánění je takové, že kvalitní židle začínají někde kolem 15tis a pokud si to člověk může dovolit, nemá smysl šetřit a mrvit si záda. Navíc při průměrné trvanlivosti levné židle cca 2 roky, se to stejně časem prodraží. Vyvalil jsem ranec, ale rozhodně toho nelituju ;)
taky ses moh pochlubit, co nakonec vyhralo ;-)
-
Citace:
Původně odeslal
Fox!MURDER
taky ses moh pochlubit, co nakonec vyhralo ;-)
http://www.hermanmiller.com/Products/Aeron-Chairs ...na cenu se neptej, protože jí nechceš vědět :p
-
Citace:
Původně odeslal
Over
na amazonu je za 16k, to neni tak strasny ... (rozumej uz jsem videl i o dost drazsi)
-
No to jsou asi nějaké výprodejové slevy, ale bud si jistý že běžná cena ještě minulej rok byla průměrně víc jak 2x taková u nového, plně vybaveného modelu. Otázka co ti pak přijde za model a co mu bude chybět.