-
ASUS A8R32-MVP - ATi RD580 Crossfire Motherboard
ASUS's ATi RD580 Crossfire Motherboard - A8R32-MVP Deluxe
Citace:
Původně odeslal vr-zone.com
We've gotten hold of an upcoming ASUS motherboard that runs off the upcoming ATi RD580, or better known as Xpress 3200 chipset. This new chipset supports dual PCIe x16 meant for multiple graphics solutions. We've got some sneak preview pictures of this upcoming board in our forums, so head on over to take a look.
http://members.vr-zone.com.sg/~strat...-MVP_small.jpg
http://www.vrforums.com/showthread.php?p=1513400
-
Re: ASUS A8R32-MVP - ATi RD580 Crossfire Motherboard
Zajímavá deska, včera jsem na ní četl recenzi na Anandtechu a chtěl jsem to sem postnout, ale už to tam není. Zajímavý....
Výsledky byly velice dobrý
-
-
Citace:
Původně odeslal M.K.
Zajímavá deska, včera jsem na ní četl recenzi na Anandtechu a chtěl jsem to sem postnout, ale už to tam není. Zajímavý....
Výsledky byly velice dobrý
Ale je http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2697
-
já ji četl už 17.2.06 pak ji hned stáhli (18.2 viz můj post) a vyšla až teď 1.3.06 :-)
-
Citace:
Původně odeslal M.K.
já ji četl už 17.2.06 pak ji hned stáhli (18.2 viz můj post) a vyšla až teď 1.3.06 :-)
Sorry ja spim ;)
-
No mne pride ze 1.55V max do CPU je dost malo nato ze je to OC doska. 3.2V do pameti uz je celkom vpoho .. ale stale by to dost ludom nestacilo .. napriklad aj mne ;) .. ale layout ma super!
-
Citace:
Původně odeslal janko_hrasko
No mne pride ze 1.55V max do CPU je dost malo nato ze je to OC doska. 3.2V do pameti uz je celkom vpoho .. ale stale by to dost ludom nestacilo .. napriklad aj mne ;) .. ale layout ma super!
Do CPu jde i vic, jen je to v biosu netradicne rozdeleno do dvou polozek:
Processor Voltage - napeti procesoru, pro ruzne procesory ruzna max. hodnota
Vcore Overvoltage - Auto/Disabled/+100mV/+200mV - Umoznuje pridat az 0.2V navic.
-
JJ, maximum je 1.65V, na testy s dusikem bude potreba jina deska :) Jinak vykon vypada moc hezky, dosahuje vysokyho FSB, takze OC by melo byt taky dobry. Pokud nebude mit problemy jako nVidia s nF4 (ovladace, nekompatibilita s ruznyma HDD atp), tak by to mohla byt super deska (resp chipset), skoro jasna volba... kdybych ted kupoval PC tak bych se sakra rozmyslel jestli vzit nF4 nebo si pockat na RD580.
-
tak jsem si porildil tuhle desku a mam dotaz : o144 jede na 9*300, 1.5V (1.4V+.100mV), ale : jsou tam polozky overvolt north a south bridge, mel jsem je na auto a northbridge se nastavil na +1.xV na core, htt i pcie, kdyz dam disable tak prime okamzite pada, nepomaha ani 1.525V do procesoru, proste po vterine konec...(pametma to neni, zkousel jsem to same nastaveni s/bez overvoltu na norhtbridgi), neskodi to nastaveni overvoltu nb necemu? chci jit s procesorem na 2.8 ale bez toho overvoltu na nb se asi neobejdu ani na 2.7 :-( jak to mate nastavene vy kdo tu desku taky mate? nerad bych si ji treba odvaril :-)
edit :
na netu jsem se docetl tohle : "Going north of FSB 260, will require 1.3V on all three settings, going north of FSB 300 will require 1.4V."
takze kdyz chci jit 9*311 tak mi asi nic jineho na vyber nezbyde nez to nechat na auto/enable ze?
-
Citace:
Původně odeslal
Ssnake
takze kdyz chci jit 9*311 tak mi asi nic jineho na vyber nezbyde nez to nechat na auto/enable ze?
buď tak, nebo ručně nastavit. Každopádně chladit:p
-
Citace:
Původně odeslal
Vlcoun
buď tak, nebo ručně nastavit. Každopádně chladit:p
zustavam na 9*300, nechce si mi hledat max (po 1Mhz) kdyz takhle to jde stable pri dobre teplote atd...cpu v zatezi max 48, pasivy na nb a sb lehce teple...
-
Já se s Asusem nad 305 nedostal, bylo jedno do čeho rvu voltáž, s DFI prknem to bylo max někde na 315, asi ale záleží na štěstí na kus desky.
-
Nezkousel nekdo z vas, jestli tahle deska funguje s 3 pametovymi moduly? Je mi jasny ze nepojedou v dualu, ale jestli vubec?
BTW proc tohle neni presunuto do Ati cipovych sad?
-
tak jsem narazil na zajimavou vec - pri "bliknuti" elektriky (stavalo se to i pri OC - zmena v biosu a musel jsem vypnout/zapnout aby se rozjel) kdy se restartne komp tak se restartuje porad - musim ho vypnout a zase zapnout - problem je ze nechavam komp zapnuty ikdyz jsem pryc (nekolik dni atp) a nerad bych aby se mi restartoval treba tyden vkuse...v biosu mam nastavene na power loss - off, ale dneska el. blikla a rano byl pocitac v "restartu" porad dokola...
cetl jsem ze asusacke desky s tim maji problemy, da se to nejak resit nastavenim nebo novym biosem nebo jak?
dik
-
Iba ak by si to riesil UPS ;)
-
Citace:
Původně odeslal
AjsTi
Iba ak by si to riesil UPS ;)
tim chces rict ze je to v p*deli?
-
Pochybujem , ze to opravi nejaky bios. Mam doma ASUS dosku a tam ked dam stav spanku a vsetko je povolene a nastavene ako ma doska sa sice uspi , ale po prebudeni mi stale blika ledka power. Nehovoriac o tom , ze mi raz tak zblbla ze musela ist von z case aby som zistil , ze je ok.
-
Koukam, ze sem delsi dobu nikdo nepsal...
Koupil jsem si tuto desku taky, vsechno funguje super, ale mam jeden problem.
Mel jsem predtim NF4Ultra a pri stejnem nastaveni GK, CPU i pameti mi to v 3D Marku 05 dela o cca 1100 bodu min. Cili misto cca 10400 mam 9300. Podobnej pokles je i v 3D Marku 06 - cili cca 10%.
Poradte, co treba nastavit v biosu nebo nevim no...
diky
-
NO myslim , ze nic , ked so pozres testy NF4 a Xpress3200 na nete zistis sam , ze Ati je kusok za Nf4. Co by aj odpovedalo tvojim nizsim bodom. Ono este sa dnes hra na body ? :rolleyes:
-
ja bych ty body moc neresil, 3dmark detekuje nForce4 a prida 1000bodu navrch...:p
-
Citace:
Původně odeslal
Ssnake
tak jsem narazil na zajimavou vec - pri "bliknuti" elektriky (stavalo se to i pri OC - zmena v biosu a musel jsem vypnout/zapnout aby se rozjel) kdy se restartne komp tak se restartuje porad - musim ho vypnout a zase zapnout - problem je ze nechavam komp zapnuty ikdyz jsem pryc (nekolik dni atp) a nerad bych aby se mi restartoval treba tyden vkuse...v biosu mam nastavene na power loss - off, ale dneska el. blikla a rano byl pocitac v "restartu" porad dokola...
cetl jsem ze asusacke desky s tim maji problemy, da se to nejak resit nastavenim nebo novym biosem nebo jak?
dik
Vypadá to bohužel na standardní záležitost,ale mám takový pocit že pří původním biosu 0311 to bylo v pořádku, změna v biosu-uložit-restart-a jelo to vesele dál do win,
potom jsem stáhl nejnovější 6020 a bylo tady tohle -najetí do biosu-jakákoliv změna-uložit-restart-ice-vypnout PC-zapnout-a potom vše OK :-/
-
Citace:
Původně odeslal
Frontier
Vypadá to bohužel na standardní záležitost,ale mám takový pocit že pří původním biosu 0311 to bylo v pořádku, změna v biosu-uložit-restart-a jelo to vesele dál do win,
potom jsem stáhl nejnovější 6020 a bylo tady tohle -najetí do biosu-jakákoliv změna-uložit-restart-ice-vypnout PC-zapnout-a potom vše OK :-/
Ja ted mam posledni BIOS 602-nastavim BIOS-ulozim-restart a najedu bez problemu do WINu. Driv mne to ale taky zlobilo. Podle me to dela nejaky chybny nastaveni BIOSu. Kdyztak sem hodim fotos z meho BIOSu...
ps: dali jste nekdo s A8R32-MVP vic jak 290FSB?
-
Citace:
Původně odeslal
Neller
Ja ted mam posledni BIOS 602-nastavim BIOS-ulozim-restart a najedu bez problemu do WINu. Driv mne to ale taky zlobilo. Podle me to dela nejaky chybny nastaveni BIOSu. Kdyztak sem hodim fotos z meho BIOSu...
ps: dali jste nekdo s A8R32-MVP vic jak 290FSB?
ty fotky by byly good. ale spis to bude global problem asus desek, cetl jsem ze to dela i u jinych...
ja ted jedu na 300, stable, vic nepotrebuju a ani se mi s tim nechce delat...
-
Citace:
Původně odeslal
Ssnake
ty fotky by byly good. ale spis to bude global problem asus desek, cetl jsem ze to dela i u jinych...
ja ted jedu na 300, stable, vic nepotrebuju a ani se mi s tim nechce delat...
Tak mne rekni proc mne to ma deska delala. Pak ja neco nastavil a uz je zase v pohode?
-
Citace:
Původně odeslal
Neller
Tak mne rekni proc mne to ma deska delala. Pak ja neco nastavil a uz je zase v pohode?
má to dělá taky, a vím jistě že nejsme samy, prostě se s tím musíme smířit :-)
-
Citace:
Původně odeslal
balin
Koukam, ze sem delsi dobu nikdo nepsal...
Koupil jsem si tuto desku taky, vsechno funguje super, ale mam jeden problem.
Mel jsem predtim NF4Ultra a pri stejnem nastaveni GK, CPU i pameti mi to v 3D Marku 05 dela o cca 1100 bodu min. Cili misto cca 10400 mam 9300. Podobnej pokles je i v 3D Marku 06 - cili cca 10%.
Poradte, co treba nastavit v biosu nebo nevim no...
diky
Jen pro informaci, zmeril jsem jeste par her a v porovnani s NF4 to je sul nul stejny, tak asi OK!
-
Citace:
Původně odeslal
Frontier
má to dělá taky, a vím jistě že nejsme samy, prostě se s tím musíme smířit :-)
Vyzkousej toto nastaveni:
BIOS/ADVANCED/PCI EXPRESS CONFIGURATION/
zde nastav prvni a posledni hodnotu na DISABLED
takze to bude vypadat nejak takto:
___P2P Writes Between GFX Ports___Disabled
___10% Extra Current Between GFX__Enabled
___10% Extra Current Between GPP__Enabled
___10% Extra Current Between SB___Enabled
___10% Extra Current Between GFX1_Enabled
___10% Extra Current Between GFX2_Disabled
Ted si vylad BIOS, uloz, restart......mozna to pomuze. Po ulozeni BIOSu a restartu by ti mel (mohl) komplik uz najet bez problemu.
-
vyzkouším a dám vědět...jak si na to přišel?...dlouhodobým zkoušením:-)
-
Citace:
Původně odeslal
Frontier
vyzkouším a dám vědět...jak si na to přišel?...dlouhodobým zkoušením:-)
JJ testoval sem hafo hodin a taky cetl OC zkusenosti na netu.
Jinak jako nej BIOS se mne jevi 502ka.
-
Prosím tě funguje ti AsusUpdate? nemůžu se chytnout žádněho z těch tří serveru.
každý byl možná lepší než 0602
-
Citace:
Původně odeslal
Frontier
Prosím tě funguje ti AsusUpdate? nemůžu se chytnout žádněho z těch tří serveru.
každý byl možná lepší než 0602
Ja flashuju z flashdiku (driv FDD)......z WINu to nemam rad!
-
no jo, to já taky(nemam rád:-)), ale až se ti to jednou nepovede, tak se ti při pohledu na ty diskety bude zvedat žaludek, tohle je daleko bezpečnější.
-
Citace:
Původně odeslal
Neller
Vyzkousej toto nastaveni:
BIOS/ADVANCED/PCI EXPRESS CONFIGURATION/
zde nastav prvni a posledni hodnotu na DISABLED
takze to bude vypadat nejak takto:
___P2P Writes Between GFX Ports___Disabled
___10% Extra Current Between GFX__Enabled
___10% Extra Current Between GPP__Enabled
___10% Extra Current Between SB___Enabled
___10% Extra Current Between GFX1_Enabled
___10% Extra Current Between GFX2_Disabled
Ted si vylad BIOS, uloz, restart......mozna to pomuze. Po ulozeni BIOSu a restartu by ti mel (mohl) komplik uz najet bez problemu.
tak jsem to zkoušel a nic, je to pořád stejné:-(
-
Citace:
Původně odeslal
Frontier
tak jsem to zkoušel a nic, je to pořád stejné:-(
Tak nevim co, ale nejaky nastaveni co ted mam mne ten problem vyresilo... Az bude cas, tak zpracuju fotky a hodim je sem.
-
Citace:
Původně odeslal
Neller
Tak nevim co, ale nejaky nastaveni co ted mam mne ten problem vyresilo... Az bude cas, tak zpracuju fotky a hodim je sem.
jestli si v biosu někde změnil více hodnot, tak to bylo v jiném nastavení, to je možné, ale mě to už nebaví, ještě maximálně vyzkouším starší bios...Ty tam máš jaký?
jo a ty fotky by byly dobré:-)
-
1 Příloh-a(y)
Citace:
Původně odeslal
Frontier
jestli si v biosu někde změnil více hodnot, tak to bylo v jiném nastavení, to je možné, ale mě to už nebaví, ještě maximálně vyzkouším starší bios...Ty tam máš jaký?
jo a ty fotky by byly dobré:-)
fotky uz mam davno na PC, jen su moc lenivej:-) JInak ja testoval 502, pak 602, ale ted jsem se vratil k 502ce, prijde mne ze je lepsi na OC a stabilnejsi.
-
Ještě mám jeden problém...
V HDTachu mam nejaky divny vysledky:
burst / random access [ms] / average read
WD3200KS: 200.3 / 17.0 ?! / 57.0
WD2500JS: 194.1 / 18.6 ?! / 55.4
Kamos ma na NF4U toto:
ST160GB 7900.9: 232.9 / 12.9 / 60.5
WD2500KS: 255.8 / 13.2 / 65.2
To je o tridu lepsi! Nevite nekdo cim to je?
-
Citace:
Původně odeslal
Neller
fotky uz mam davno na PC, jen su moc lenivej:-) JInak ja testoval 502, pak 602, ale ted jsem se vratil k 502ce, prijde mne ze je lepsi na OC a stabilnejsi.
přišel jsem na to, je to v nastavení HT linku, když je na auto, tak bios vše zapíše-restart a jede dál.
-
5 Příloh-a(y)
Citace:
Původně odeslal
Frontier
přišel jsem na to, je to v nastavení HT linku, když je na auto, tak bios vše zapíše-restart a jede dál.
ja to mam prave nastaveno rucne (4x)...
posledni screen z BIOSu jsem dal do meho miuleho prizpevku.
Jinak sorry za kvalitu fotek-ale precist to snad pujde.
-
super, dík za fotky, inspirace není nikdy dost :-)
měl jsem HT 3x vlastně v biosu na 600 a zlobylo to, 4x jsem nezkoušel, nemužu
-
Citace:
Původně odeslal
Frontier
super, dík za fotky, inspirace není nikdy dost :-)
měl jsem HT 3x vlastně v biosu na 600 a zlobylo to, 4x jsem nezkoušel, nemužu
proc nemuzes? ja mam 800 (4x) a FSB 290MHz a jede to super.
-
Citace:
Původně odeslal
Neller
proc nemuzes? ja mam 800 (4x) a FSB 290MHz a jede to super.
taky mam jen 3x (@300=900), pri 4x to taky nejak nechtelo :-) mas asi nejaky lepi kus
-
Citace:
Původně odeslal
Ssnake
taky mam jen 3x (@300=900), pri 4x to taky nejak nechtelo :-) mas asi nejaky lepi kus
mate overvoltage pro SB/NB nastavenou?
-
já už budu muset asi jen na auto:-(
-
vyzkoušejte to 3x jestli vám to zapíše a pojede...
-
Citace:
Původně odeslal
Neller
mate overvoltage pro SB/NB nastavenou?
jasne ze jo :-) takova lama zas nejsem :-)
-
1 Příloh-a(y)
Citace:
Původně odeslal
balin
Kamos ma na NF4U toto:
Toto je muj vysledek.
-
1 Příloh-a(y)
Citace:
Původně odeslal
balin
Kamos ma na NF4U toto:
mám WD2500KS a výsledky v HDTach se mi defacto shodují s těmito
http://www.svethardware.cz/art_doc-3...80052109C.html
edit: výsledek v HDTach 3.0.1.0 free
-
Mě by spíš zajímala jedna dost důležitá věc, na jakou nejvyšší frekvenci dostanete OP paměti, samozřejmě že je to ovlivněno moduly a procesorem, ale dost by mě to zajímalo, nebo nějaký scren CPU-Z
Mám v OC docela úzký výběr, můžu totiž použít děličku 11/166 nebo 14/133 aby paměti jeli na +- 200MHz(400MHz) pod tuto hranici nehodlám jít, to znamená procesor na 2300MHz nebo až 2800MHz a to mi samozřejmě nezvládá.
-
Citace:
Původně odeslal
sid
Tak to jsou slusny haluze. Ja si to zatim umim vysvetlit jen tim, ze to musi HDTach nejak blbe merit. At uz ma problemy s radicem nebo ne, je to divny...
-
Citace:
Původně odeslal
Frontier
Mě by spíš zajímala jedna dost důležitá věc, na jakou nejvyšší frekvenci dostanete OP paměti, samozřejmě že je to ovlivněno moduly a procesorem, ale dost by mě to zajímalo, nebo nějaký scren CPU-Z
Mám v OC docela úzký výběr, můžu totiž použít děličku 11/166 nebo 14/133 aby paměti jeli na +- 200MHz(400MHz) pod tuto hranici nehodlám jít, to znamená procesor na 2300MHz nebo až 2800MHz a to mi samozřejmě nezvládá.
tak si vyber co je pro tebe dulezitejsi - jestli vyssi freq. procesoru nebo pameti...ja osobne jsem dal prednost procesoru
-
Citace:
Původně odeslal
Ssnake
tak si vyber co je pro tebe dulezitejsi - jestli vyssi freq. procesoru nebo pameti...ja osobne jsem dal prednost procesoru
na kolik máš paměti? nastavit je třeba na 172MHz (344MHz) je sebevražda!!!
-
Citace:
Původně odeslal
Frontier
na kolik máš paměti? nastavit je třeba na 172MHz (344MHz) je sebevražda!!!
se mi budes smat ale jedou na 100 (=150/300) :-) pri 133 (=200/400) to delalo bordel (auto hodnoty :-)) takze jsem to dal na min. a jedou....neller uz mi poradil jak to nastavit tak si s tim jeste pohraju, az bude chvili cas...jinak pokles vykonu jsem nejak nezaznamenal, teda nedelam nic na cem bych to videl..
//jo a procak jede na 2.7Ghz
-
no jo :-/ tak dej pak vědět jak si to poladil…
zkoušel jsem HT na 4*280= 1120MHz a drží
ale s těch pamětí jsem trochu nakřivo, dostanu je klidně na 225MHz (450MHz) napětí 2,8V se slušným časováním, memtest a prime proběhne v pohodě, ale ve woknech při grafické aplikaci to hned spadne! tak mám taky co dělat...hlavně o čem přemýšlet :-(
-
Citace:
Původně odeslal
Frontier
no jo :-/ tak dej pak vědět jak si to poladil…
zkoušel jsem HT na 4*280= 1120MHz a drží
ale s těch pamětí jsem trochu nakřivo, dostanu je klidně na 225MHz (450MHz) napětí 2,8V se slušným časováním, memtest a prime proběhne v pohodě, ale ve woknech při grafické aplikaci to hned spadne! tak mám taky co dělat...hlavně o čem přemýšlet :-(
Nekde na internetu jsem se docetl, ze tahle deska umi HT i 1500MHz! Proste se nForce nelepi...
-
Citace:
Původně odeslal
balin
Nekde na internetu jsem se docetl, ze tahle deska umi HT i 1500MHz! Proste se nForce nelepi...
jak moc jde poznat rozdil HT 1500 oproti (800< x <1000) ?
-
Citace:
Původně odeslal
Ssnake
jak moc jde poznat rozdil HT 1500 oproti (800< x <1000) ?
si to vyzkousej ne?:-) Ale rozdil mezi 1000-1300MHz je myslim nula nula nic. Takze jestli mas 800MHz nebo 1200MHz je jedno. Vykon bude porad stejny.
-
Citace:
Původně odeslal
Neller
si to vyzkousej ne?:-)
jsem rad ze mi to ted jede stable a nemusim se s tim babrat...
Citace:
Původně odeslal
Neller
Ale rozdil mezi 1000-1300MHz je myslim nula nula nic. Takze jestli mas 800MHz nebo 1200MHz je jedno. Vykon bude porad stejny.
to si taky myslim, takze nevidim moc vyhodu v tom ze dava az 1500, snad jen pro ten pocit...
-
Citace:
Původně odeslal
Ssnake
jsem rad ze mi to ted jede stable a nemusim se s tim babrat...
to si taky myslim, takze nevidim moc vyhodu v tom ze dava az 1500, snad jen pro ten pocit...
Prave, jde o ten pocit ... :-D
-
Citace:
Původně odeslal
balin
Kamos ma na NF4U toto:
Aktualizace problemu.
Ty rychlosti dat jsou mi celkem burt, ale sere me ta pristupova doba... >17ms ??!!
Zjistil jsem, ze to dela jen radic ULI! Na Silicon radici jsem nameril se stejnyma diskama cca 13.5ms, coz je v poradku...
Nevi nekdo, co s tim? Zkousel jsem windows nainstalovany jak v SATA-compatible modu, tak v AHCI modu a vysledky na ULI stejne spatne!
Diky vsem, ostatni ted ale zajima spis C2Duo platforma ze? ;-) Tak snad se nekdo najde.
-
Byl vydan novy BIOS 0701.
-
Citace:
Původně odeslal
Neller
Zadna 0701 neexistuje, teda nic jsem nenasel.
-
Citace:
Původně odeslal
balin
Zadna 0701 neexistuje, teda nic jsem nenasel.
Ale existuje, a fakt ze to nejsi schopen najit a vyvozujes opak je usmevny.
Kód:
2007/03/16
A8R32-MVP Deluxe BIOS Version 0701
Fix Cool and Quiet cannot function under Windows Vista.
download
mirror #1
mirror #2
mirror #3
-
Citace:
Původně odeslal
ctrl_j
Ale existuje, a fakt ze to nejsi schopen najit a vyvozujes opak je usmevny.
Kód:
2007/03/16
A8R32-MVP Deluxe BIOS Version 0701
Fix Cool and Quiet cannot function under Windows Vista.
download
mirror #1
mirror #2
mirror #3
To ja jsem si jen tak rejpnul... ;-)
Tohle by ale melo resit jen problemy s Vistou ne?
Kazdopadne to zkusim, diky.
-
Citace:
Původně odeslal
Neller
Po flashi zadna zmena.
-
Zdravím. S deskou se mi vyskytl následující problém. Pokud vlezu do BIOSu, něco změním, dám Save and Exit, deska se nerozjede. Dřív sem ji musel vypnout natvrdo a pak to najelo, tak sem to neřešil. Ale teď většinou, pokud vlezu do BIOSu, ani nemusím nic měnit a dám Save and Exit, deska nenajede, větráky se točí (naplno) a nic. Musím ručně jumperem resetovat CMOS a pak to najede, zahlásí "bad cmos ckecksum, press F1 to enter setup" nebo "F2 to load defaults", když dám F1, změním třeba jen čas tak se to zase opakuje (musím ručně resetovat..." když dám F2 tak OK, win najedou a počítač běží. Po vypnutí nebo restartu PC se to celé ZASE opakuje (většinou). Setkal se s tím někdo? Určitě je to problém desky, ale nevím čeho přesně. Když už najedou win tak vše běží stabilně. Vidím to na reklamaci, a asi přechod k nVidii (ale nerad).
-
Citace:
Původně odeslal
Johny_g
Zdravím. S deskou se mi vyskytl následující problém. Pokud vlezu do BIOSu, něco změním, dám Save and Exit, deska se nerozjede. Dřív sem ji musel vypnout natvrdo a pak to najelo, tak sem to neřešil. Ale teď většinou, pokud vlezu do BIOSu, ani nemusím nic měnit a dám Save and Exit, deska nenajede, větráky se točí (naplno) a nic. Musím ručně jumperem resetovat CMOS a pak to najede, zahlásí "bad cmos ckecksum, press F1 to enter setup" nebo "F2 to load defaults", když dám F1, změním třeba jen čas tak se to zase opakuje (musím ručně resetovat..." když dám F2 tak OK, win najedou a počítač běží. Po vypnutí nebo restartu PC se to celé ZASE opakuje (většinou). Setkal se s tím někdo? Určitě je to problém desky, ale nevím čeho přesně. Když už najedou win tak vše běží stabilně. Vidím to na reklamaci, a asi přechod k nVidii (ale nerad).
HTLink nastav na 4x tj. 800MHz
-
Myslím že tím to nebude, zkoušel jsem i 600, a žádná změna. Navíc pokud je vše na default, mělo by to přece jet. No ještě zkusím jiný CPU, jak mě přijde a pak jde deska na reklamaci.
-
1) Neflashoval jsi nahodou v posledni dobe novy bios ?
2) Muze to zpusobovat slaba/spatna CMOS baterie
edit:
3) Mohly by to byt i blbe RAMky
-
Slabá baterie myslím ne, deska je 2 měsíce stará (leda by byla vadná). Navíc jakákoli deska co sem viděl se rozjede i úplně bez baterie, jen samozřejmě s defaultním nastavením. Ale zkusím ji proměřit.
BIOS byl předpředposlední :-) 0502, zkusil sem dát i nový 0701, změna žádná.
Ramku ještě zkusím, ale doteď to s ní chodilo bez problémů. Jenom sem zkoušel jen s jedním modulem místo dvou - taky nic.
Edit: tak sem to pročetl, a ten borec má asi ten samej problém, příznaky přesně ty stejné. No zkusím tu jinou paměť (mám ještě V-Data), ale stejně mi to vrtá hlavou. 2 měsíce to funguje a najednou ne? Paměti jsou Transcend, v duálu na KT880 chodily bez problémů.
-
Takže jiný RAMky nepomohly, baterie je OK (3,12 V), ještě zkusím jinej CPU jak dorazí a pak to nesu zpátky do obchodu. Sem zvědavej jestli tuhle desku ještě seženou. Moc alternativ už dnes není, socket 939 umřel fakt dost rychle. Ale díky za pomoc.
-
Citace:
Původně odeslal
Johny_g
Takže jiný RAMky nepomohly, baterie je OK (3,12 V), ještě zkusím jinej CPU jak dorazí a pak to nesu zpátky do obchodu. Sem zvědavej jestli tuhle desku ještě seženou. Moc alternativ už dnes není, socket 939 umřel fakt dost rychle. Ale díky za pomoc.
Kde jsi ji koupil pls? Me ta moje dela to stejne, ale na def. hodnotach jim to asi delat nebude, takze si myslim ze na 95% by tu reklamaci neuznali:-( Ale jestli ti ji uznaji, tak pujdu reklamovat i ja tu svou.
-
Koupená je v softcomu. Zpočátku to taky bylo OK, ale přetaktovat to skoro nešlo, toho Opterona sem dostal na 2 GHz a víc ne, nastavený sem měl vše správně. Ale teď musím resetovat BIOS pomalu při každým zapnutí PC (a pak v něm nic neměnit!), jinak to nenajede. Ale pak jede vše stabilně, nechápu. Dnes mi přišel jinej CPU, tak ho zkusím a pak jde deska na reklamaci.
-
Citace:
Původně odeslal
Johny_g
Koupená je v softcomu. Zpočátku to taky bylo OK, ale přetaktovat to skoro nešlo, toho Opterona sem dostal na 2 GHz a víc ne, nastavený sem měl vše správně. Ale teď musím resetovat BIOS pomalu při každým zapnutí PC (a pak v něm nic neměnit!), jinak to nenajede. Ale pak jede vše stabilně, nechápu. Dnes mi přišel jinej CPU, tak ho zkusím a pak jde deska na reklamaci.
Me to taky deska dela, ale jen nekdy. Kazdopadne jsem uz asi prisel co to dela. Jedna se o nastaveni pameti: AI Clock Skew Channel A/B. Vetsina lidi necha AUTO a deska si to libovolne meni (jak zvysujes FSB, tak se ti to meni-je to videt v BIOSu). Vcera jsem nastavil tydle dve hodnoty napevno a od te doby (tuk tuk do stolu) to jede jak ma.
Nastaveno to mam tusim na tydle dve hodnoty.
Clock Skew Channel A-Advance 150ps
Clock Skew Channel B-Advance 300ps
ps: ale nevim, zda toto stejne nastaveni bude sedet i jinym pametem (ja mam 2x1GB Trancend s Hynix D43 cipama).
-
Zajímavý, zkusím ale moc tomu už nevěřím. Paměti jsem zkoušel 3 druhy, navíc to že když najedu s default nastavením biosu, vlezu do něj, NIC nezměním a dám jen save and exit a už to nenajede - to není normální. S jiným CPU je to pořád stejný. Navíc zpočátku to fungovalo normálně bez chyb, tohle začalo asi po 2 měsících.
Paměti mám taky Transcend, oboustrané. (Zkoušel sem PQI jednostranné, beze změny).
-
Toto doporučuji přečíst...
Ale pokud nemas Corsair nebo OCZ, tak te lituji... :???:
http://www.overclock.net/faqs/119265...save-your.html
-
Citace:
Původně odeslal
Mr.G
Ja mel v tedle desce uz ruzny ramky a to ze by tam jely dobre jen Corsair nebo OCZ je blbost! Ja zkousel Mushkin, Corasir, A-data, Trancend. A deska blba treba i s tema corsairama....je to proste o nastaveni BIOSu.
-
Citace:
Původně odeslal
Neller
Ja mel v tedle desce uz ruzny ramky a to ze by tam jely dobre jen Corsair nebo OCZ je blbost! Ja zkousel Mushkin, Corasir, A-data, Trancend. A deska blba treba i s tema corsairama....je to proste o nastaveni BIOSu.
Ja vubec netvrdim, ze tam mohou jet pouze tyto pameti, samozrejme ze tam pojedou i jine. Jde o to, ze Corsair i OCZ(i nektere dalsi) maji Skew pevne danou a nemuzes ji menit=>nemusis nastavovat v BIOSu. Precti si ten clanek, tam to je napsane... ja jsem vymenil pameti od Micronu za Corsaira a problemy pri OC zmizely. Otazkou je, jestli jak ti blbne PC je prave tim nastavenim Skew.
-
Tak jen na doplnění, desku jsem reklamoval a právě mně přišel email, že je to vyřízené, oprava výměnou. Takže tam opravdu byla nějaká zrada. Tož sem zvědavý, jak to bude fungovat s novou deskou.
Edit: Nová deska doma, funguje OK, zatím s lehkým přetaktem ("FSB" 220) žádný problém. Ten kus předtím byl zjevně nějaký divný.