-
Odomknuty Radeon X800GTO2 s jadrom R430 ?!?
no, takze po mojom predchadzajucom threade sa s vami chcem podelit o skusenosti s odomykanim Radeonu oznaceneho ako X800GTO2 (sapphire) ale s jadrom R430, pamete 1.6ns (1200Mhz), bez pridavneho napajania. Skusil som tam podla navodu dat bios so 16 pipelines a predstavte si, karta funguje. AtiTrayTool mi pise 16 pipelines, tak som tam nahodil 3DMark 03 a na zakladne takty uplne bez problemov. Vymenil som chladic za Zalmana VF700CU a skusil taktovat. Jadro zatial max stabilne 446, pamete 1160, 3Dmark03 zatial max 11500 bodov, ale to mam nepreinstalovany windows a pomerne slaby procak, aj ked nataktovany. Ale mam pocit ze jadro uz velmi vela neda. Sem tam uz blikali kde tu textury..Dnes este potestujem a uvidime. Myslite ze by jadru pomohol nejaky voltage mod ?
-
Re: Odomknuty Radeon X800GTO2 s jadrom R430 ?!?
no hlavne si myslim ze voltmode neutahne napajeci cast karty, zkusil bych jak moc to hreje, popripade nasazel pasivy, jinak by samo melo pomoct
taky bych se docela bal o ten zdroj, 110W procik a dalsich xxW grafika, este zivena pres desku, nevim nevim
zkusil bych podtaktovat cpu a pokud gpu da vic tak je slaby zdroj
-
Citace:
Původně odeslal check
no hlavne si myslim ze voltmode neutahne napajeci cast karty, zkusil bych jak moc to hreje, popripade nasazel pasivy, jinak by samo melo pomoct
taky bych se docela bal o ten zdroj, 110W procik a dalsich xxW grafika, este zivena pres desku, nevim nevim
zkusil bych podtaktovat cpu a pokud gpu da vic tak je slaby zdroj
Tak ta frekvencia jadra je zatial to co som stihol vcera max potestovat. Este to snad pozeniem hore. Teplota jadra bude urcite v pohode, na pametiach pasivy od zalmana, zboku na skrinke skoro priamo na grafiku 12cm fan, priamo na grafike Zalman VF700CU, max teplotu som mal okolo 57 stupnov na tych 446Mhz po pol hodinke v 3Dmarku03. Nasiel som nejaky jednoduchy navod na pencil volt-mod, tak uvidim, mozno casom vyskusam...ale to jadro R430 je vazne slaboch na pretaktovanie...
-
R430 je bohužel poměrně shitka na přetaktování....ale nedává náhodou sapphire záruku na jádro R480 u X800GTO2?
-
Citace:
Původně odeslal Meridius
R430 je bohužel poměrně shitka na přetaktování....ale nedává náhodou sapphire záruku na jádro R480 u X800GTO2?
Tha, mozno dava...co ja viem, kartu som mohol vymenit, ale skusil som ze ci pojde odomknut. Isla, tak som si zatial nechal. Tych zopar Mhz navyse na tom jadre mi vela neprida, aj tak mam slabsi procesor...este potestujem, mozno skusim volt mod, ale aj tak som upgradoval o 100% za minimum peniazkov....
-
Citace:
Původně odeslal Kil
Tha, mozno dava...co ja viem, kartu som mohol vymenit, ale skusil som ze ci pojde odomknut. Isla, tak som si zatial nechal. Tych zopar Mhz navyse na tom jadre mi vela neprida, aj tak mam slabsi procesor...este potestujem, mozno skusim volt mod, ale aj tak som upgradoval o 100% za minimum peniazkov....
ja mam r 480 a jadro de max 475 :-(((takze si skoro nastejno jako ja..sice mam aspon good ram ktere jdou na 1240 s opravdu silnym casovanim
-
nj vždyt jsem psal, že za ty prachy je to docela solidní "kauf" ;-)..určitě lepší než X800GTO kde máte 12 pipeline a ještě k tomu jádro 430, která nejde odmemknout a stojí skoro stejně
-
Citace:
Původně odeslal Meridius
Ne. Záruka se vztahuje pouze na úpěšné odemknutí.
-
Citace:
Původně odeslal no-X
Ne. Záruka se vztahuje pouze na úpěšné odemknutí.
Ale zatial tam dava len R480 ..
-
takze konecne vysledky po dvoch dnoch testovania - jadro max nejakych 436, pamete 1134 (kua, su to samsungy 1.6ns 1200mhz a viac nedaju, asi to bude tym ze karta nema napajanie...). V 3dmarku05 som dal max 5540 bodov zatial, 06ka hlasi biednych 1860, ale to bude procesorom...Aj ked som bol zo zaciatku velmi sklamany ze to nie je R480, za tie prachy to bola celkom dobra kupa. 6800GS je drahsia o 1000 Sk- a vykon tomu urcite nezodpoveda, jedine este X1600XT. Ale dolezity je zaver z toho - ak chcete este dnes zohnat GTO2, tak sa pytajte akej farby ma PCB. To ju jednoznacne identfikuje. Ak bude modre, je to R430, ak cervene, je to R480. Ale cervene pochybujem ze niekto este zozenie, modrych som videl vo velkoskladoch este pomerne dost.
-
Mozna je to nejaky omyl. Rozhodne bych to zkusil reklamovat. Protoze GTO2 musi mit jadro 480 a ne 430
-
Citace:
Původně odeslal Geeker
Mozna je to nejaky omyl. Rozhodne bych to zkusil reklamovat. Protoze GTO2 musi mit jadro 480 a ne 430
No omyl to nie je, tie radeony su vsetky take. Nasiel som ich v troch velkoskladoch a vsade mali rovnake. GTO2 s R480 pochybujem ze sa niekde da zohnat, kamos co ma nejake casopisy z Nemecka s testami Grafik tiez nevidel ziadne GTO2 s R480...takze toto cele je jasny tah Sapphire - prebytok shit jadier R430 riesili zabalenim do zvoniveho mena GTO2. Ludia sa nalakaju (za dva dni sa predalo 15 kariet z velkoskladu na Slovensku) ale kartu vratit nemozu, pretoze na krabici je jasne napisane GTO2 LIMITED EDITION...takze ziadny dovod na reklamaciu tam neni...a to ze Sapphire "garantuje" jadro R480, to som ja nikde necital, ani na oficialnej web stranke to nemaju...
-
Tak to se teda moc nevyplati, pac ja mam X800GTO FB (je fakt ze ma R480), ale skore mam stejne/ne-li lepsi nez ty, a za podstatne mensi sumu..
a jestli si myslis, ze oc o "tech par mhz navic" - tvoje slova - se nevyplati, tak ver tomu, ze prave s 16pp je narust vykonu ohromny. Mne se zvedlo skore po OC jadra z 400 na 533 a pameti z 980 na 1200 o 30%:) a to mam jen 12pp.
Takze imho, 12pp + jadro cca 550MHz >= 16pp+ 430-440MHz
-
Citace:
Původně odeslal Conflict
Tak to se teda moc nevyplati, pac ja mam X800GTO FB (je fakt ze ma R480), ale skore mam stejne/ne-li lepsi nez ty, a za podstatne mensi sumu..
a jestli si myslis, ze oc o "tech par mhz navic" - tvoje slova - se nevyplati, tak ver tomu, ze prave s 16pp je narust vykonu ohromny. Mne se zvedlo skore po OC jadra z 400 na 533 a pameti z 980 na 1200 o 30%:) a to mam jen 12pp.
Takze imho, 12pp + jadro cca 550MHz >= 16pp+ 430-440MHz
No moja GTO2 R430 je o 100 Sk,- lacnejsia ako GTO FIREBLADE vo velkosklade kde som to bral :)
-
ta tvoja ma 2x dvi ci dvi+vga dsub ???
v tomto shope je rozdiel 2 gto2 kariet skoro 800KC (aj tak ich nemaju ...)
http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php...l=80&zbo=28536
http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php...l=80&zbo=28515
:rolleyes:
-
no moja ma Dsub a DVI, ale ma modre PCB a nema napajanie
-
jj kolega z prace na moji radu taky koupil gto2 a ma modry pcb+zadny napajeni, KURVA!!!!! ja mel mesic "original" gto2 (cervena, napajeni, r480)
-
kurv*** tak poziadam predajcu aby mi otvoril skatulu ..akonahle zbadam modre pcb a ziadne pridavne napajanie vezmem nohy naplecia a skusim v inom shope
-
Stejne je to nejake divne. Hodne zle bude az se to bude reklamovat. A dostane nekdo modre PCB a jadro 430
-
ta ono tazko rozpravat z predajcom vo velkosklade o tom ako ta grafika vyzera. Ty tupci - ze vraj obchodnici, si ten produkt ani nepozru ako vyzera, popisky maju rok stare, vsetko pokopirovane, ked sa ho spytate ake ma jadro alebo farbu PCB tak to akokeby ste chceli nadprirodzenu informaciu...Oni kartu vidia len ako skladovu polozku v systeme a to je vsetko. Ale co uz...zatial mi staci, jedine co mi zacina vadit viac ako to jadro R430 je, ze na karte piskaju cievky...a zacina ma to dost rusit...tak uvidime...
-
Mne pisalo ATITool 430 a 16x1 pipe dal som dole chladic a bolo napisane 480 mam napajanie pridavne a ide to nataktovat na nejakych 560 jadro a 610 ramky mam zalmana 700AlCu a 68C na full load z BGS Distribution v ciernej krabicke retail tusim mam niekde aj fotky toho jadra a tu na tejto linke http://www.pctuning.cz/index.php?opt...5281&Itemid=57 uplne na konci je chlapik co to mal rovnako z alzasoftu
-
bxm, a kedy si tu kartu kupoval ? ja som do BGS volal pred dvomi tyzdnami ked som kupoval svoju a hovorili mi ze maju len tie bez pridavneho napajania...
-
Citace:
Původně odeslal Kil
bxm, a kedy si tu kartu kupoval ? ja som do BGS volal pred dvomi tyzdnami ked som kupoval svoju a hovorili mi ze maju len tie bez pridavneho napajania...
No to sa musim pozriet na fakturu, 11.1.2006, hned ako dosla prva varka do skladov, a tiez ma zprvu prekvapilo, ze to pise v atitool 430, btw nic som neflashoval hned mala 16x1, ale to som uz pisal a ked som daval Zalmana, tak kukam 480 napisane; fotku nemam uz. nenasiel som ju (este sa pozriem raz) a nechce sa mi davat toho zalmana dole, ale mam pridavne napajanie a cervene pcb.
-
Citace:
Původně odeslal bxm
No to sa musim pozriet na fakturu, 11.1.2006, hned ako dosla prva varka do skladov, a tiez ma zprvu prekvapilo, ze to pise v atitool 430, btw nic som neflashoval hned mala 16x1, ale to som uz pisal a ked som daval Zalmana, tak kukam 480 napisane; fotku nemam uz. nenasiel som ju (este sa pozriem raz) a nechce sa mi davat toho zalmana dole, ale mam pridavne napajanie a cervene pcb.
To iste aj u mna a zrejme vsade
vsetky radeony GTO2 sa podla SW (RivaTuner, ATi Tool/ATT) tvaria ako R430 a 16x1 a dovod je prosty - je v nich BIOS z X800XL - jediny hacik je ale v tom ze prve varky GTO2 sice vypisovali R430 a 16x1 ale v skutocnosti mali iba 12pipiek odomknutych ale na dalsich kartach uz boli tie biosy upravene a bolo od vyroby odomknutych tych 16 pipiek ale R430 ukazovalo stale ...
-
Citace:
Původně odeslal hyde21
To iste aj u mna a zrejme vsade
vsetky radeony GTO2 sa podla SW (RivaTuner, ATi Tool/ATT) tvaria ako R430 a 16x1 a dovod je prosty - je v nich BIOS z X800XL - jediny hacik je ale v tom ze prve varky GTO2 sice vypisovali R430 a 16x1 ale v skutocnosti mali iba 12pipiek odomknutych ale na dalsich kartach uz boli tie biosy upravene a bolo od vyroby odomknutych tych 16 pipiek ale R430 ukazovalo stale ...
Ted uz mozna ano, kdyz jsem si ho kupoval ja (pres MaWu z DE, u nas jeste nebyly a nevedelo se jestli budou), tak se hlasil v AtiTool jako R480 a pipek mel funkcnich i hlasenych 12....ale to jen tak mimochodem...
-
Citace:
Původně odeslal EDC
Ted uz mozna ano, kdyz jsem si ho kupoval ja (pres MaWu z DE, u nas jeste nebyly a nevedelo se jestli budou), tak se hlasil v AtiTool jako R480 a pipek mel funkcnich i hlasenych 12....ale to jen tak mimochodem...
Nuz ved moze byt, ze aj ine BIOSy tam davaju ale co som ja videl na nete ludi a aj cital clanky, tak vsade pisali ze sa tam davali biosy X800XL ale samozrejme ze to neni pravidlo ...
-
-
Citace:
Původně odeslal Bomba
nj vždyt jsem psal, že za ty prachy je to docela solidní "kauf" ;-)..určitě lepší než X800GTO kde máte 12 pipeline a ještě k tomu jádro 430, která nejde odmemknout a stojí skoro stejně
Tohle mi nedá nereagovat. :) Mám právě x800gto HIS a podle ati trays mi píše R480 jádro, znamená to že pujde na 16 pip ?
-
Citace:
Původně odeslal JERROME
Tohle mi nedá nereagovat. :) Mám právě x800gto HIS a podle ati trays mi píše R480 jádro, znamená to že pujde na 16 pip ?
NO s tym odomknutim by som si moc nadeje nerobil aj ked mozne to je, ale urcite ti pojde minimalne pekne pretaktovat.
-
Aky bios si nahraval na gto2?mam tiez asi pred 4 dnami kupovanu a ide o modre pcb,R430,non pridavne napajanie.a este taky detail.sapphiru uz najskor dosli tie r480 a tak davaju R430.a pre nizsi oc sa vykaslali na pridavne napajanie.cize asi tak
-
Ahoj mam tuhle grafiku Sapphire X800GTO z CC.http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33389
Atitool hlasi jadro R430 takty 391/700.Moc to pretaktovat nejde,to sem ani necekal za ty prachy,ale co me zarazi,ze v ATIToolu mam CONFIG_DIE_FUSES 0xFFFFFFFF a CONFIG_SUBSTRATE_FUSES 0xFFFFFF9F.
Kdyz de otevrit GTO2 s jadrem R430 na 16 pipelines,nesla by i tahle?
Jinak ta grafika vypada uplne jinak,nez na tom obrazku z CC,nenasel sem ji ani na strankach Sapphire.Tady sou obrazky:
http://www.newegg.com/Product/ShowIm...d%20-%20Retail
-
Citace:
Původně odeslal Kaspi
Ahoj mam tuhle grafiku Sapphire X800GTO z CC.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33389
Atitool hlasi jadro R430 takty 391/700.Moc to pretaktovat nejde,to sem ani necekal za ty prachy,ale co me zarazi,ze v ATIToolu mam CONFIG_DIE_FUSES 0xFFFFFFFF a CONFIG_SUBSTRATE_FUSES 0xFFFFFF9F.
Kdyz de otevrit GTO2 s jadrem R430 na 16 pipelines,nesla by i tahle?
Jinak ta grafika vypada uplne jinak,nez na tom obrazku z CC,nenasel sem ji ani na strankach Sapphire.Tady sou obrazky:
http://www.newegg.com/Product/ShowIm...d%20-%20Retail
No podla toho co ti pise ATITool a tohto navodu http://www.pctuning.cz/index.php?opt...5281&Itemid=57 by to mozno aj slo ale mozno ti bude chybat napajaci konektor pridavny (preto sa to aj horsie taktuje bez neho) zazalohuj si povodny bios tam na tej stranke je tusim link na novy bios a mozes skusit, ked to nepojde tak si pozicaj kartu do PCI slotu a reflashni to spat.
-
Citace:
Původně odeslal bxm
No podla toho co ti pise ATITool a tohto navodu
http://www.pctuning.cz/index.php?opt...5281&Itemid=57 by to mozno aj slo ale mozno ti bude chybat napajaci konektor pridavny (preto sa to aj horsie taktuje bez neho) zazalohuj si povodny bios tam na tej stranke je tusim link na novy bios a mozes skusit, ked to nepojde tak si pozicaj kartu do PCI slotu a reflashni to spat.
No uz sem to skousel,v RaBitu sem upravil takty a casovani podle origo biosu a po nahrani biosu do karty tma.Nevim,jestli to neni tim,ze ja mam na karte jen 128MB pameti a ten co sem tam nahraval je na 256MB verzi.Ma to vliv nebo je to jedno?Jnak se skousel i dalsi biosy s 16 pipelines a vetsinou po restartu necitelnej pruhovanej gulas :???: Ale vsechny co sem skousel sou na 256MB kartu,protoze X800 s 16pipelines a 128MB asi neni. ??? jedine,ze by byl nekdo schopnej upravit muj stavajici bios v nakym editoru na 16pipelines,jestli by to slo,byl bych vdecny :)
Jinak ta GTO2 s R430 taky nema pridavny napajeni a de na 16pipelines.
-
Nahras tam bios z 256 verzie a cudujes sa ze ti to nejde ??? Nerobili sa 128mb verzie nahodou iba s DDR pametami ?
Som prekvapeny ze ti karta este funguje :roll::mweheh:
Ziadnu GTO nieje mozno preflashovat na 16PIP jednak jadra su zamknute (r430) a pri R480 bez pridavneho by to karta nezvladla ...
-
Citace:
Původně odeslal Sharker
Nahras tam bios z 256 verzie a cudujes sa ze ti to nejde ??? Nerobili sa 128mb verzie nahodou iba s DDR pametami ?
Som prekvapeny ze ti karta este funguje :roll::mweheh:
Ziadnu GTO nieje mozno preflashovat na 16PIP jednak jadra su zamknute (r430) a pri R480 bez pridavneho by to karta nezvladla ...
Rekni mi proc by nemela fungovat,rad se poucim.
To,ze to ma DDR1 pameti je jedno.
Takty i casovani sem upravil v Rabitu podle original biosu,takze v tom zadnej problem nebyl a flash naslepo nebo pres PCI kartu pohoda 8-)
A proc teda GTO2 s jadrem R430 bez pridavnyho napajeni de odemknout na 16 pipelines.Proto by sem rad nesel nekoho schopnyho kdo by v biosu moji karty pres nakej editor zapnul 16 pipek,nebo jestli by se dal sehnat bios na 128MB kartu s 16 pipelines.
Diky
-
Ta X800GTO2 od Sapphire s modrym PCB bez pridavneho napajeni (teda aspon ta co mam ted) je uplne stejna jako X800XL - jen chladic je trochu jiny. Bohuzel je tam jadro R430, ale uz v defaultu je otevrene na 16 pipelines - aspon neco. Takty mi bez artefaktu v AtiToolu prosly na 455/560.
-
Tak jsem kartu z predchoziho postu v TSB "vymenil" za spravnou Limited Edition verzi. V defaultu uz byla otevrena na 16 pipelines, oproti verzi nafocene na pctuning.cz nebo svethardware.cz ma lepsi chladic s medenou zakladnou, kvuli kteremu zabira 2 sloty, pouzivam ale Zalman-a. Stabilni takty jadro/pameti 585/610. 3DM05 6875.