-
Skodik
Zdravicko,
predem uvedu, ze jsem sem dlouho nic nedal protoze uz mam temer 3 mesic fotak na reklamaci apod (pro tak dlouho neni nutne rozebirat). Ale presto jsem ted narazil v PC na zajimavou serku fotek z jednoho letniho rana v interieru. Jde hlavne o ostre svetlo, tedy na prepaly se tady imho nehraje. No posudte sami.
Jinak casem mozna prihodim nejakej "nej" fotky z bigthreadu.
Je to Irsky Setr, vsechno hola dokumentace "somrovani na buchtu" :) Tedy nejak jsem s nim naschval nemanipuloval :)
Ty prvni 2 jsou stejne, ale jen jine vyrezy, nevim co je lepsi. Zas jsou docela hezke ty nohy toho psa, jen skoda ze se mi jedna nevesla do zaberu :(
http://skodik.ic.cz/galerie/deryk-bw/deryk1.jpg
Pro zobrazeni ve vetsim rozliseni kliknete zde.
http://skodik.ic.cz/galerie/deryk-bw/deryk2.jpg
http://skodik.ic.cz/galerie/deryk-bw/deryk3.jpg
http://skodik.ic.cz/galerie/deryk-bw/deryk4.jpg
http://skodik.ic.cz/galerie/deryk-bw/deryk5.jpg
No budu rad za nejakej komentar, predem diky!
Hlavne si moc nejsem jistej konstrastem, jasem a ostrosti, nevim zda jsem to nekde neprehnal. A taky klidne napiste neco ke kompozici, jsou to vyrezy, takze se s tim da jeste pracovat - "posunout" apod ;)
---------------------
Me tak napadlo, co takhle davat model fotoaparatu do topicu? Topic jde pripadne zmenit, pokud nekdo meni pristroj, ne? Imho to v topicu ani tolik nerusi.
----------------------
EDITED: od 5.2.2006 mam Olympus E-500 v Double Zoom Kitu - Zuiko 14-45mm 1:3,5-4,5 + Zuiko 40-150mm 1:3,5-4,5 vcetne slunecni clony + Sandisk 1GB Ultra II + pouzdro Lowpro EX 160
jen tak mimochodem komplet za 23999 vc. dph
EDITED: Od 10.4.2006 mam novy hosting http://www.skodik.info tedy asi tak za necely mesic prestanou fungovat predchozi odkazy na fotky, ovsem staci zmenit domenu a muzete prohlizet dal ;)
-
Re: Skodik - CASIO QV-R51
Tretia sa mi celkom paci, akurat mi tam chyba viac priestoru vlavo a hore (smer, ktorym sa pes pozera).
Ostatne su imho nic moc kvoli kompozicii. (foteny objekt z leteckeho pohladu)
-
Citace:
Původně odeslal PiT
Tretia sa mi celkom paci, akurat mi tam chyba viac priestoru vlavo a hore (smer, ktorym sa pes pozera).
Ostatne su imho nic moc kvoli kompozicii. (foteny objekt z leteckeho pohladu)
Jj, ta treti se mi asi taky nejvice libi, ale bohuzel je to snad jedina ktera je takhle trochu naplacla = nemuzu uz ji posunout vice doleva.
Mam jeste jednu, temer uplne stejny pohled jen ma jazyk az uplne na nose, temer az neuveritelne, ale moc se to na zpracovani nehodi :)
A mas pravdu to z toho "leteckeho" pohledu je takove divne, vidis, to jsem si ani neuvedomil, diky!
-
Asi tak ako písal PiT, pri tretej fotke by som posunul rám trocha doprava, aby hlava psa bola viac nalavo. Nabudúce si skús sadnúť na zem, na úreveň psa. Sice budeš mať typické fotky domáceho mazlíčka, ale keď bude pes okolo teba behať a skákať, môžeš zachytiť docela zaujímavé momentky.
-
Hmm mě to prostě fakt nic moc neříká. Technicky je to OK, ale o tom se tu asi nebavíme.
Prostě fotky tvýho psa kterýho ty máš rád ale mě to nic moc neříká. Moc nějaké kreativity nebo nápadu v tom nevidím. Takový foto do alba.
-
Citace:
Původně odeslal theedge
Hmm mě to prostě fakt nic moc neříká. Technicky je to OK, ale o tom se tu asi nebavíme.
Prostě fotky tvýho psa kterýho ty máš rád ale mě to nic moc neříká. Moc nějaké kreativity nebo nápadu v tom nevidím. Takový foto do alba.
Je mi jasne, ze jsem asi znacne ovlivnen tim, ze je to muj pes, taky jsem to u nekoho takhle pozoroval. Spis jsem se tu snazil o vyjadreni tech stinu (highlight) tedy z technickeho hlediska je to snad OKa, to jsem rad. A jak oslovi toto tema, to uz je vec druha...
Ta treti to je proste takova portretovka, imho je to skoro stejne jako kdyz se foti holka. A taky to neni jen do albumu :) Je to vec vkusu, ale diky za nazory.
Zdravim,
tak zese neco prinasim. Jsem se tu tedka ucil a jak tady tak mavam tema papirama kolem zarivky, tak me neco napadlo. Vyslo z toho asi to co muzete videt nize, jsem z toho docela na rozpacich, ale kamarad mi rikal, ze to neni zas tak spatne, tak to tady mate :) Zaujalo to tedy nekoho?
http://skodik.ic.cz/galerie/retro/pismo.jpg
Pro zobrazení ve větším rozlišení klikněte zde.
Více na Skodik.no-ip.com : Retro, náladové a jinak barevně upravené fotky
-
Toto je fotka, ktorá by sa hodila do Carlosovej série. Jediná vec ktorá mi vadí, je ten ten rámik. Ja by som tú bielu farbu nechal v obdĺžnikovom tvare. Samozrejme otázka vkusu, fotka zaujímavá. :)
-
Citace:
Původně odeslal e1
Toto je fotka, ktorá by sa hodila do Carlosovej série. Jediná vec ktorá mi vadí, je ten ten rámik. Ja by som tú bielu farbu nechal v obdĺžnikovom tvare. Samozrejme otázka vkusu, fotka zaujímavá. :)
Diky, a s tim Carlosem to mas pravdu, ackoliv ten strih takhle na sikmo, to nebyla inpirace, uvedomuji si to vlastne az ted :)
A k ramecku, on vypada divne, puvodne jsem to mel tak jako rikas ty, neni to spatne a je to vice pouzivane, ale jsem k tomu pridal jeste takto ramec a zda se mi to lepsi, si to klidne zkus porovnat, takhle odhadem se to fakt nezda.
-
Dobré, to samé co e1, navíc ta nedotaženost rámečku nahoře ...
-
Na mě hodně takový placatý a nějak mi tam nesedí ty černý rohy (myslím že by stačily menší.
Vzal bych to asi víc ze šikma a zkusil tam zapracovat malou DOF .. třeba zkusit na makro.
-
1 Příloh-a(y)
Citace:
Původně odeslal theedge
Na mě hodně takový placatý a nějak mi tam nesedí ty černý rohy (myslím že by stačily menší.
Vzal bych to asi víc ze šikma a zkusil tam zapracovat malou DOF .. třeba zkusit na makro.
Jo s tim "placaty" mas pravdu. No dneska jsme tu chemii odlozili, takze se zase dneska budu ucit :D a tak to zkusim vzit vice z uhlu. Tedy mozna jeste bude lepsi varianta :)
Ale nejak nechapu jak jsi myslel ty cerny rohy? To myslis udelat uzsi ten normalni okrajovy ramecek, nebo nedelat tak velkej orez a nechat vice fotky, tedy udelat mensi trojuhelniky?
No tak posudte sami, zadnej zazrak to neni, ono s fotakem, kterej ma makro od 10cm to neni moc legrace :) Trosku jsem i zmenil ramecek a format, kdyztak me zkuste trochu popopichnout spravnym smerem.
-
1, 4, 5 se mi lib i kompozicne. 2 a 3 tolik ne. co se tyce kontrastu a ostrosti... mozna to prehnane je ale me se to libi. to ostre svetlo me taky nevadi. neuraz se me to prijde na CB fotku takove "rvave" a prave to se me sedi. takze celkove tech prvnich 5 je SUPER.
-
Citace:
Původně odeslal tominek
1, 4, 5 se mi lib i kompozicne. 2 a 3 tolik ne. co se tyce kontrastu a ostrosti... mozna to prehnane je ale me se to libi. to ostre svetlo me taky nevadi. neuraz se me to prijde na CB fotku takove "rvave" a prave to se me sedi. takze celkove tech prvnich 5 je SUPER.
Diky, to byl presne zamer! Aspon, ze nekdo to pochopil :) Ne v pohode, chapu, ze kazdeho fotka nezaujme.
Zdravim,
tak snad konecne prinasim neco na urovni, tedy aspon me se to hodne libi :) Asi netreba vyranejsiho komentare, snad jen ze je to focene bez blesku, pri nasviceni zarivky. A taky dodam to, ze se ta tuzka hafo moc lamala :D
http://skodik.ic.cz/galerie/zatisi/tuzka.jpg
Více na Skodik.no-ip.com : Zátiší
-
Foto sa mi paci, ale dost mi tam vadi ta nulova kresba okolo ceruzky... Mozno by som to o malilinky kusok zhora este orezal, ale neviem, aky by bol vysledny efekt.
-
Citace:
Původně odeslal PiT
Foto sa mi paci, ale dost mi tam vadi ta nulova kresba okolo ceruzky... Mozno by som to o malilinky kusok zhora este orezal, ale neviem, aky by bol vysledny efekt.
Jo no, ta kresba mi tam mozna taky trochu chybi, respektive taky jsem se nad tim zamyslel, ale zase na cem to fotil aby tam byla a pozadi nerusilo? Toto je obycejny bily papir.
Tak jak pises jsem to presne orizl na poprve, ale nebylo to hezke, tak jsem nakonec zvolil toto.
A dik za ohodnoceni!
-
Mě spíš vadí to že je neostrá ta špička tužky - buď clonou malinjko zvětšit DOF (ale fakt jen malinko) a nebo ji posunout kousek dopředu. Jinak líbí.
Dost podobná fotka: http://www.photopost.cz/pp5free/foto...at=0&aut=13209 , ale ta tvoje se líbí možná trošku víc.
-
No snazil jsem se vybrat takovou, kde byla spicka co nejstrejsi, ale byl boj. Clona nastavit nelze-tedy jo, pomoci zoomu pri makru z 2,8 na 3 a to je stejnak to same. Dalsi problem byl, kdyz jsem vylozene ostril na spicku, tak si fotak nastavil svym automatem nejake chytre hodnoty, ze to bylo podexponovane, ted si rikam ze jsem to mohl doladit pomoci EV, to jo no.
A nakonec si rikam, ze jsem to mel fotit na manualni ostreni a bylo by, no :) Priste si dam pozor, chybami se clovek uci, a tak dik za jejich upozorneni.
-
kdyby byla ta spicka ostra, tak je to uplne super, ale i tak se mi to opravdu hodne libi!
-
Líbí se mi to, být ostrá ta špička a být to trochu víc řízlé zeshora a trochu míň zleva, neřekl bych ani "ň" ;)
-
Citace:
Původně odeslal jan555
Líbí se mi to, být ostrá ta špička a být to trochu víc řízlé zeshora a trochu míň zleva, neřekl bych ani "ň" ;)
Ja furt nejak nechapu jak by jste to chteli oriznout? A z leva? To by jsi jako urizl kus te tuzky, jo no je fakt ze by se to vice posunulo do zlateho stredu, takhle to myslis? Kdyztak to zkusim ;)
A jinak vsem diky, moc si toho cenim!
-
Citace:
Původně odeslal Skodik
To by jsi jako urizl kus te tuzky ...
Ne, já jsem myslel pravý opak - o něco více prostoru. (ořez není asi to správné slovo)
-
Citace:
Původně odeslal jan555
Ne, já jsem myslel pravý opak - o něco více prostoru. (ořez není asi to správné slovo)
jo takhle, to by nemusel byt problem, myslim ze tam jeste misto mam a kdyztak je to jen temer cista bila, zkusim :)
btw: no koho by to napadlo, ze kdyz delas orez, tak se plocha zvetsi, hehe :D
-
Líbí, člověče, nápady máš fajn ;)
-
Citace:
Původně odeslal Dismembered
Líbí, člověče, nápady máš fajn ;)
Heh, to mi povidej, casto na to prijdu ve skole. A temer vzdy napady nosim v hlave treba jeste 2-3 dny, tedy neni to vemu fotak a pak z toho neco leze :)
Mozna by to stalo za thread, ale jak je to u vas? Dela to nekdo stejne jako ja? Asi se to nebude tykat lidi, co foti reportaze ci momentky no :lol:
-
Pekne fota jak tuzka tak i ten papir....Mooooc velka pochvala a jen tak dal do dalsich napadu......:-D
-
Zdravim,
asi pred hodinou jsem byl v lese a je to parada, vsude se tu vali mlha, bezva atmosfera, no fotky jeste budou. Zatim jsem zpracoval toto.
http://skodik.ic.cz/galerie/priroda/stromy.jpg
Libi, budu rad za kazdou radu?
-
Tady je důkaz, že se občas vyplatí koukat i nahoru :) Mně se to líbí, povedla se Ti kompozice.
-
Jak jsem rekl, tak provedu a tedy prihazuji dalsi trumf, panove :D
http://skodik.ic.cz/galerie/priroda/kapky.jpg
Jste na rade, komentujte, dik ;)
2Dismembered: Hezky receno díky :) A kompo jsem taky dlouho vybiral, neni to nahodne.
-
K těm stomům -> je mi jasný o co tam jde. Nějaký zasady kompozice tam taky jsou. Ale prostě to na mě moc nepůsobí tak jak by mělo.
Sám jsem se o takovou fotku několikrát pokoušel, ale nikdy se mi do té fotky nepodařilo dostat ten pocit jako když tam člověkl stojí a kouká nahoru a točí se mu z toho hlava ... to je u tohoto záběru si myslím dost těžký. Dostat tam tu imopzantnost a ten prostor. Prostě si myslím že to není ono, ale pokus dobrej.
Ty kapky .. příjde mi to takovej divnej formát kterej mi nesedí. Uvítal bych spíš klasický formát s tím že by bylo víc místa vpravo. Možná i malinko ubrat nahoře a přidat dole. Ale jinak good ... ten šum tam moc neruší, ale dávej pozor ať to s ním zbytečně nepřeháníš. Snaž se o co nejlepší fotku bez toho že budeš počítat že to zachraní nějaký efekty v PS (to teď myslím všeobecně).
-
Tak kvapky su konecne nieco, co ma oslovilo ;)
Chcelo by to zrezat na ~ 3:2. Ale inak super !
-
Citace:
Původně odeslal theedge
K těm stomům -> je mi jasný o co tam jde. Nějaký zasady kompozice tam taky jsou. Ale prostě to na mě moc nepůsobí tak jak by mělo.
Sám jsem se o takovou fotku několikrát pokoušel, ale nikdy se mi do té fotky nepodařilo dostat ten pocit jako když tam člověkl stojí a kouká nahoru a točí se mu z toho hlava ... to je u tohoto záběru si myslím dost těžký. Dostat tam tu imopzantnost a ten prostor. Prostě si myslím že to není ono, ale pokus dobrej.
Ty kapky .. příjde mi to takovej divnej formát kterej mi nesedí. Uvítal bych spíš klasický formát s tím že by bylo víc místa vpravo. Možná i malinko ubrat nahoře a přidat dole. Ale jinak good ... ten šum tam moc neruší, ale dávej pozor ať to s ním zbytečně nepřeháníš. Snaž se o co nejlepší fotku bez toho že budeš počítat že to zachraní nějaký efekty v PS (to teď myslím všeobecně).
Jasny, taky tusim, co myslis s tema stromama, rekl bych ze na to by bylo dobre fisheye, mozna by potom byl takovej efekt, jakej pises. Ja bych ty stromy bral asi spis jako abstrakci, protoze ty vetve pusobi docel zvlastne.
U tech kapek, jeste si s tim zkusim pohrat, 3:2 jsem zkousel, ale jeste to zkusim trochu lepe tak jak pise theedge. Jinak on je to docela solidni vyrez, jelikoz QV-R51 ostri od 10cm, coz je na tohle dost brutal, a tak se tam pri zvetseni ztraci ta kresba no, bohuzel :/ A k PS, no ono to s tim mim kompaktem nejak nejde cvakat anichz bych pocital s PS, coz myslim ze plati pro kompakty obecne. Ale theedge, diky moc za nazory!
Pit, taky dik, ten 3:2 jesta asi zkusim.
-
Mne se libi ty kapky. U tech stromu mi vadi ty vetve, ze jsou takove kostickovane. To je ale asi tim protisvetlem. Kdyz jsem se na to dival dyl, tak se mi to libi.
-
ty stromy nejsou spatne ale je fakt ze ta monumentalnost prostoru tam neni. ty kapky se mi libi hodne ale je fakt ze trosku riznout by to chtelo.
-
Tak jsem upravil ten orez do 3:2 a vice do posunul jak psal theedge, fotka jsem prepsal, takze je tu misto te puvodni uz ta upravena - http://skodik.no-ip.com/galerie/priroda/v-kapky.jpg
Je to lepsi, ne?
-
Mne sa ten šum nepáči, ale je to určite lepšie. :)
-
4 Příloh-a(y)
Citace:
Původně odeslal e1
Mne sa ten šum nepáči, ale je to určite lepšie. :)
No jo, ale ten sum tam neni naschval, to je takovej shitozni fotak pri ISO100 :(
Zdravim,
tak docela zklamany prinasim dalsi fotky, jsem si myslel buh vi, co z toho nebude, ale pri vytazeni kontrastu mi to pri 100ISO zasumelo fotky dost solidne :mad: , tedy prosim na to tolik nekoukat. Atmosferu by to asi melo, ale technicky to dost silne pokulhava no, tedy poradte aspon jakou vybrat+pripadny rez. Ja bych asi vybral 2, co vy? Predem dik.
EDITED: No nakonec to nedopadlo zas tak spatne viz dalsi strana - http://4um.ocguru.cz/showpost.php?p=586891&postcount=58
No jsem nemocnej, takze jsem tak trochu nahledl do mych starsich fotek, predevsim jsem koukl na Pariz 2005, z ktere jsem mel upravenych jen par fotek a jeste nic moc, zdalo se mi to az divne, takove supr namety a ze bych mel tak malo fotek. Tak jsem to tedy tak prochazel a postupne upravuji a objevuji poklady, nechci vas tu ted zahltit nekolika fotkama, takze asi zacnu pridavat tak 1 za den at kdyztak nekdo stihne reagovat, vesmes to vsechno bude cernobila architektura. U fotek snad jen nekdy omluvte nizsi kresbu.
Puvodni foto v priloze, nyni po upraveno - otoceno o 1" a seriznuto z leva.
http://skodik.ic.cz/galerie/pariz/louvre1.jpg
Predem dik za komentare, tohle uz se snad bude libit ;)
-
Ta se mi líbí i pěkná konverze. Jen bych uvažoval, jestli to o chlup neříznout zleva i zprava. (a doporučil bych lepší nástroj na doostřování, jsou tam trochu vidět "halos" na hranách)
-
Citace:
Původně odeslal jan555
Ta se mi líbí i pěkná konverze. Jen bych uvažoval, jestli to o chlup neříznout zleva i zprava. (a doporučil bych lepší nástroj na doostřování, jsou tam trochu vidět "halos" na hranách)
No a cim tedy doostrovat, ja to delam v PS, ale tam je to doostrovani silne na pikacu, nebo jsem to asi nepochopil. Sharpnes je nekdy az moc silne, Sharpnes Mask je takova zvlatni, rozhodne to neni normalni doostrovani, ale da se tam aspon trochu ta intenzita nastavit, vetsinou nejlepe vyjde, kdyz to zmensuju, tak dat rozmer a jako metodu Bicubic Sharpnes, ale jak rikam chybi mi tam obycejne ostreni s moznosti nastaveni intenzity. Pisu to sem proto, ze s tim budou asi i trocku vetsi potize u dalsich fotek.
K rezu, kdyz riznu dostavam se zase do formatu 4:3, pokud nechci rezat i z vrchu. Navic by se ta pyramida posunula do stredu, jediny klad proc rezat vidim v tom, ze tam ta lampa je polovicni, jinak nejak nevim co tim rezem sledujes.
-
Nio nějaké malé úřeostření tam asi je - je to vidět na těch malých sloupcích dole. Já ostřím rozhodně přes Unsharp Mask, kde si můžu všecko potřebný nastavit.
BTW: určitě uříznout minimálně tu lampu co tam leze zleva ... sám musíš vidět jak to tam tahá oči.
-
-
Kdyz uz sis udelal reklamu v mem thredu, tak ti to ohodnotim musim. - Pekna klidna fotka. ;). Muj nazor se shoduje s theedgem -> lampa. Ale sam bych ho nevymyslel.
-
Tedy po predchozi fotka upravena, Pit mel pravdu o 1" jsem to potocil a serizl, tedy dik za rady.
A prihazuji dalsi - opet Louvre, budu to trochu stridat, takze priste bude nejakej interier apod ;)
http://skodik.ic.cz/galerie/pariz/louvre3.jpg
Opet predem dik za komentar! Takova trosku Vincovska :)
-
Citace:
Původně odeslal Skodik
K rezu, kdyz riznu dostavam se zase do formatu 4:3, pokud nechci rezat i z vrchu. Navic by se ta pyramida posunula do stredu, jediny klad proc rezat vidim v tom, ze tam ta lampa je polovicni, jinak nejak nevim co tim rezem sledujes.
Co tím asi sleduju ... :roll: Abys měl MOŽNÁ lepší fotku, nebo proč to sem dáváš? Pak Ti to napíšou jiní, tak to řízneš. Teď je tam vlevo zub nad střechou a na obou stranách půlky lidí, které mě ruší.
S tím formátem co? Máš nějaké omezení na jeden fixní formát?
-
Tak 1. uz je lepsi. Ta druha se mi libi moc. I kdyz vypada dost umele. Snazim se to pochopit. Doostroval jsi to?
-
Ta druhá vypadá uměle kvůli nepřirozenýmu světlu ve fotce .. působí to hodně ploše. Působí to na mne jako sendvič, a nebo sis tam moc potahal za Shadow/Highlights za účelem přílišného ztmavení toho nebe (je to vidět i na tom dost hodně vylezlým šumu na obloze.
-
ta druha se mi moc libi, ale opet to "kazi" detaily...
na strese te budovy po obou stranach kouka neco, asi kousek vezicky a rusi to linii toho domu -> orez. Pak nejake dva cerne body nalevo od te hlavni veze (viditelne pouze na velkem formatu) a mne osobne chybi kousek mista nahore - ta vlajka se tam skoro nevejde, pritom dole trochu prostoru na posun je.
Promin, ze jsem se do Tebe takhle "pustil", ale takoveto drobnosti mi kazi dojem z jinak perfektni fotky
-
Citace:
Původně odeslal jan555
Co tím asi sleduju ... :roll: Abys měl MOŽNÁ lepší fotku, nebo proč to sem dáváš? Pak Ti to napíšou jiní, tak to řízneš. Teď je tam vlevo zub nad střechou a na obou stranách půlky lidí, které mě ruší.
S tím formátem co? Máš nějaké omezení na jeden fixní formát?
No to mi je jasny, ze jsi mi chtel pomoci, ano davam jsem fotku, aby mi nekdo poradil co a jak. Spis jsem hnedka napoprve neprokoukl, proc to mam oriznout. A mas recht, toho hrbolu na strese jsem si nevsilm :( sakra. Ty lidi no to by slo asi taky riznout, kdyztak to jeste opravim, kazdopadne diky.
2Camillek: je to sendvich proto to vypada umeleleji, tedy respektive je to sendvich z jedne fotky pomoci tonemapingu. Jinak ano doostruji vse, ale tady je to dela hlavne kontrast.
2theedge, ano to svetlo neni prirozene (sendvich), ani jsem nechtel aby se tak ta fotka tvarila, otazkou je jestli to nakonec nevypada spatne, me se to libi, je to takovej ten styl jako Vinc, jak jsem psal.
2Sadam., kousky vezicek kdyztak riznu a ty 2 taky jsem si jich vsiml, ale nakonec jsem na ne zapomnel :( Ale retus to jisti, ani nevim co to je za haluz asi spina na okne je to focene pres sklo. Ale co me mrzi nejvice, ze uz nahore nemam misto, rikal jsem si ze si te urizle vlajky snad moc nikdo nevsimne, ale jo. No v nejhorsim bych mohl vyretusovat kousek te spicky. Jinak v pohode, jsem rad ze kritizujete a libi se to.
-
no obe se mi libi ale u prvni me co se tyce kompozice nejak vadi ta lampa srostla se sklenenou pyramidou a u druhe se me zda ze je tam nejaka podivna soudkovitost (ale nevylucuju ze je to ocima). ta druha ma pro me lepsi atmosferu ale je pravda ze by mohla pusobit lehce plastycteji.
-
Inu davam dalsi je to odlesk v mrakodrapu, La Defence.
http://skodik.ic.cz/galerie/pariz/odlesk2.jpg
Predem dik za kritiku, jsem nejak zmatenej jak to tam mam s geometrii, treba rotace, ale zas tak nejak me to nerusi, je to odraz tak si myslim, ze to k tomu mozna i patri.
==============================
2tominek, no jo s tou lampou uz nic neudelam, ale dik, rozhodne me tyhle rady pomuzou, tak ze se nad tim vice zamyslim, coz do tedka popravde zas tolik nedelam a koukam hodne na motiv a na provedeni koukam az doma :(
No a u te druhe soudkovitost neni, ale fakt to tak muze trochu vypadat, asi diky te strese nejaky opticky klam :)
-
ja odlesky v oknech rad. Takze se mi to libi. Zmeho pohledu to vypada jako plakat :) Na kritiku si musis pockat na nekoho zkusenejsiho. Mne se to libi tak jak to je.
-
libi, jen ty sikme cary mam zubate i na te vetsi. to bude ale urcite dane zmensenim, nebo ostrosti LCD.
-
no jeste sem doplnim fotecky, ktere jsem nakonec udelal z te prochazky minule. Myslim, ze to nakonec zas tak spatne neni jak jsem bedoval o stranku dozadu, ma to nejakou atmosferu apod..
Je lepsi je zvetsit, takhle to vypada jako bez mlhy skoro :)
http://skodik.ic.cz/galerie/priroda/mlha_les1.jpg
http://skodik.ic.cz/galerie/priroda/mlha_les2.jpg
No kdyztak nejakej koment, v tomhle zanru se neorietuju vubec, takze nevim co jsem tak mohl porusit :) A nebojte Pariz bude pokracovat ;)
==============================
2tominek: no ja nevim, ale na CRT tam zadne vyrazne zubate cary nespatruji
-
Ten odlesk toho mrakodrapu se mi celkem líbí.
S tím lesem je to takovej boj ... asi vím kam tím míříš ale není to ono. Já bych uvítal ty záběry trošku panoramatičtější (tím nemyslím to zrovna skládat z víc fotek) a na tyto záběry to chce tu kalsickou mlhu. Ta mlha ti pomůže z té fotky dostat pryč to rušivý a splývavý pozadí a nechá vyniknout jen ty linie těch kmenů a ještě tomu dá tu správnou tajemnou atmosféru.
-
U toho lesa mi neco chybi...
A stale vice nabyvam pocitu, ze prevodem fotky do BW aberaci neodstranis. V te prvni fotce (v pravo nahore) se ti uplne ztraci vetve a zustavaj tam z nich jenom kosticky :(. Jest-li to neni aberace, tak se omlouvam...
-
2theedge:no jo je to boj, ona tam fakt byla mlha jako solidni, ale to zas vypadalo jako kdyz to vsechno je presaturovane, takze jsem to takhle vytahl, aby tam byla cerna i bila, ale to uz zase zmizi velka cast mlhy, je to boj. Ale dik.
Camillek:No neodstranis uz jeji nasledky no, ale furt lepsi nez kdyby tam svitily modre okraje, jinak tady to fakt ani nebyla tak aberace, jako vytazeni historogramu, ale u jinak mas pravdu no, si hold jeste budu muset pockat chvili na novej stroj :) btw: a i kdyby neni se za co omlouvat, jedine by ses potom mohl omlouvat, ze jsi drzel hubu, tim se clovek uci ;)
Jeste abych nezapomnel, ono vubec nejde o klasickou mlhu, tohle je focene pred 14dny, kdyz bylo to obrovske tani, vsude kolem bylo asi 15"C a tady se ten snih vyparoval (sublimoval) a hrnul do tohoto udolicka, takze o to je to jeste zajimavejsi ;)
-
me se ty lesni fotky libi. nepusobi sice nijak bombasticky ale to mi nijak nevadi
-
Dík za komentáře a opět se vracím do Paříže. Tentokrát to bude interier Louvru, je to trochu zasumnele ci jak to nazvat, chci rict ze to takhle puvodne nebylo a byla to dost slusna fotka na kompakt v interieru, ale nebylo to tak zajimave jak ted. Opet jsem pouzil tonemaping pro roztazeni svetelneho rozsahu fotoaparatu, a tak tim natazenim nekde vznikly tyhle artefakty. Dalsi vec o ktere vim, ale uz s tim nic neudelam je ta Asiatka nalevo, odchazi mi ze zaberu a vubec se tak nejak blbe tvari :)
http://skodik.ic.cz/galerie/pariz/louvre4.jpg
Mam tu jeste jeden interier, tak vas s tim snad nepresitim, tentokrat Versailes. Tady mi to opet zkazila baba (jak jinak :D ), ktera nejen ze vlezna do zaberu, ale jeste se otocila jako jestli snad nedejboze nefotim :D
http://skodik.ic.cz/galerie/pariz/versailes3.jpg
Predem dik za komenty, budu rad kdyz najdete jeste nejake chybky nez to co jsem psal a jeste k tomu minuleho odrazu, nikdo nic vic?
-
Ta prvni se mi zda pekna, ani ta asiatka mi tam nevadi. Vsiml sis - nema fotak :)
U ty druhy fotky, jsem nejak nenasel to, co jsi chtel vyfotit :(. Vsim jsem si akorat, ze asiat ma fotak :). Obe fotky se mi zdaji vyfoceny dobre.
-
no me selibi obe. ta prvni vic protoze sem zatizenej na symetricke fotky. ale obe sou krasny. chystam se v lete taky jezdit po francii tak sem zvedav co v parizi vykouzlim;)
-
jojo ta první se mi líbí hodně ...
-
Aj mne sa ta prva paci. Ako vyzera vo farbach?
-
1 Příloh-a(y)
Dik vsem za chvalu, jsem rad ze se libi! :o
Citace:
Původně odeslal PiT
Aj mne sa ta prva paci. Ako vyzera vo farbach?
No popravde ti reknu, ze ani nevim, protoze pri praci jsem ji hnedka prevedl do BW pohral s Levels a nakonec pouzil ten tonemaping, mi takhle krasne roztahl svetelnej rozsah. Ale mas tady v priloze uplnej original, surovej z fotaku akorat resize a rotate. Nedivte se ty fotky z toho takhle kompaktove lezou normalne, opravy konstrastu, jasu a barev jsou vzdy celkem nutnost, ale tak clovek si trochu procvici barevne citeni :)
Citace:
Původně odeslal tominek
...chystam se v lete taky jezdit po francii tak sem zvedav co v parizi vykouzlim;)
No kdyz bych chtel trochu zavtipkovat, tak v Parizi, fakt staci mit fotak a at clovek cvakne kamkolivkolem sebe tak ma supr fotku. Ne jako opravdu, je tam hrozne vybornych objektu na foceni.
-
Citace:
Původně odeslal Skodik
No kdyz bych chtel trochu zavtipkovat, tak v Parizi, fakt staci mit fotak a at clovek cvakne kamkolivkolem sebe tak ma supr fotku. Ne jako opravdu, je tam hrozne vybornych objektu na foceni.
to je dobre ja totiz nejsem moc dobry fotograf, takze uvitam kdyz me do objektivu vzdy vleze neco zajimaveho;)
-
Co se tyce pejska, ani jedna neoslovila, neni ok fotit z nadhledu, ton zajimavy, hezky lesk na srsti, ale zkusit to jinak..
Tuzka je pekna, zaujala.. nemam vyhrady
-
Citace:
Původně odeslal Pocket
Co se tyce pejska, ani jedna neoslovila, neni ok fotit z nadhledu, ton zajimavy, hezky lesk na srsti, ale zkusit to jinak..
Tuzka je pekna, zaujala.. nemam vyhrady
S tim psem to uz je dost stara fotka, bylo to foceno spise tak do vetru a az casem jsem z toho udelal tohle, takze je tam z toho dobra vlastne jen tak portretovka, jinak to je vsechno ten divny letecky pohled. Ale nebojte mam to na pameti a snad sve chyby opakovat nebudu ;)
-
Tu Pariz mas peknou.. povedene
-
No tak zase prolozim necim jinym, docela zajimave-myslim si, puvodne v barve to fakt hodne vypadalo jako ta Billova vlna :) a jehou louky, ale ted jsem tomu dal snad trochu hlubsi obsah :D
Mraky
http://skodik.ic.cz/galerie/priroda/mraky.jpg
Opet dik za komenty a doufam, ze zaujme ;)
Pocket: dík! ;)
-
no nevim, co si o ni myslet, svetlo ploche, vzhledem k CB zadne barvive kontrasty, krasa jednoduchosti taky ne vzhledem k clenitosti pole i mraku, i kvalita pokulhava... nevim, nic mi nerika, nic neznazornuje..
-
Citace:
Původně odeslal Pocket
no nevim, co si o ni myslet, svetlo ploche, vzhledem k CB zadne barvive kontrasty, krasa jednoduchosti taky ne vzhledem k clenitosti pole i mraku, i kvalita pokulhava... nevim, nic mi nerika, nic neznazornuje..
No ja na to BW posledni dobou fakt docela ujizdim, ale s tim proste nejak moc neudelam, ono se to srovna samo asi, rekl bych ze je to urcity stupen me evoluce :) Prave ja si myslim, ze by to na fotce mela byt krasa jednoduchosti, minimalne v te linii horizontu a jednoduchem motivu louky, tudiz hlavni pozornost je dana na mraky, ktere jsou taky nejvice prokresleny, cele to ma ukazat prirodu, tot vse nehledal bych v tom takovej pribeh. Musis brat ze plno fotek je cista impresse, coz je mnohem vice u tehle fotky nez to ukazat prirodu, mraky kazdej vide, tak bych to ani nemusel fotit. Ne kazda fotka je ten druhy extrem reportaz, jakozto absolutni expresse.
Jo jeste k te kvalite, no jo kompakt a kdyz clovek trochu potahne za nejake level, tak to takhle degraduje, ale jeste se to snad da.
-
Když pominu téma který je u takovéto fotky často hodně subjektivní, tak je to na mě zbytečně hodně tvdy a tmavý. Chybí mi tam víc jemných šedých přechodových tónů.
Jinak ještě se vrátím k tomu tématu .. vzhledem k tomu že tu louku máš tak tmavou a nemáš tam ani nic v popředí tak to na mne působí ploše. A fotit to jen kvůli mrakům mne moc nebere.
-
Citace:
Původně odeslal theedge
Když pominu téma který je u takovéto fotky často hodně subjektivní, tak je to na mě zbytečně hodně tvdy a tmavý. Chybí mi tam víc jemných šedých přechodových tónů.
Jinak ještě se vrátím k tomu tématu .. vzhledem k tomu že tu louku máš tak tmavou a nemáš tam ani nic v popředí tak to na mne působí ploše. A fotit to jen kvůli mrakům mne moc nebere.
dobre, byl to takovej experiment, rozhodne jsem si nemyslel, ze to tady bude nekomu lamat srdce :) Davam sem i takove veci, protoze sam jeste nemam tolik zkusenosti, abych rozpoznal zda to nahodou neni docela dobra fotka. Tedy dik, jinak theedge mas asi pravdu je to celkem dost tvrde, no. Rozhodne dik za nazor.
-
tak ta posledni se mi nejak moc nzamlouva. zvlast po tech skvelych co jsi zverejnil predtim. nejak me to prijde takove moc tmave bez detailu. nevim. ani ty mraky me v bw neprijdou nejakej zajimave...
proste me tahle fotka nejak nesedla
-
Mal si zlý deň? Tá fotka je na môj vkus moc tmavá, mám z nej zlý pocit. :confused:
-
Jejda, no dobra, dobra :) Tak si to u Vas musim vyzehlit, to jsem si ale sakra dal vysoko latku :D Tedy snad Vam tohle zpravi chut...
http://skodik.ic.cz/galerie/pariz/zahrada.jpg
Tak kdyztak zase nejakou poznamecku, predem dik.
-
To mi prijde hodne dobry :)
-
Citace:
Původně odeslal Skodik
Davam sem i takove veci, protoze sam jeste nemam tolik zkusenosti, abych rozpoznal zda to nahodou neni docela dobra fotka.
:-) Dobrou fotku bys určitě poznal .. ta nevznikne nějakou náhodou a už vůbec ne zachraňovacím experimentem v počítači ;-)
-
-
Citace:
Původně odeslal theedge
:-) Dobrou fotku bys určitě poznal .. ta nevznikne nějakou náhodou a už vůbec ne zachraňovacím experimentem v počítači ;-)
no jo asi jo no, obcas me proste popadne takovej zachvat, ze proste z nejake fotky mermomoci chci vytlouct maximum. <- no tfuj, styd se Skodiku! :lol:
2tominek: díky
-
Citace:
Původně odeslal Skodik
obcas me proste popadne takovej zachvat, ze proste z nejake fotky mermomoci chci vytlouct maximum
To nejsi jedinej... :) Nejhorsi na tom je, ze tim zabijes strasne casu.
-
Citace:
Původně odeslal Skodik
no jo asi jo no, obcas me proste popadne takovej zachvat, ze proste z nejake fotky mermomoci chci vytlouct maximum. <- no tfuj, styd se Skodiku! :lol:
jj, taky se me to stava. vetsinou to ale po x hodinach prace hodim do kose. a ostatnim mam ve sve galerii:mweheh:
-
Uff, to jste me taky trochu zahrali na srdicku, ze nejsem sam :D
Jinak nema opravdu nikdo zadnou vitku k fotce, to je nejaky divny, klidne zas nejakou drobnost jako ze mi nekde leze hrb ci nekde neco trochu utika.
-
Tahle je dobrá. Výtku ale mám - začíná to být monotónní ;)
-
1 Příloh-a(y)
Diky, vim no ze jsem toho tady na Vas chrlil moc, tak trochu brzdim tempo a zaroven uz budu davat takove, ktere uz jsou podle me vice nachylne na chyby a vubec nebude to takove "no zase pekna (tominek)" pomalu uz receno z otravenosti, ze neni zadna seredna :lol:
No u tehle si prave nejsem 2x jistej v kramflecich, nejdriv me strasne vadil ten vyvalenej clovek, ale nakonec ono to k tomu patri, tohle je fakt typicke, ze v Parizi se do tehlech parku chodi odpocivat, tedy ne takhle sebou hodit, ale odpocinout, ucit se apod.. No sak se mi povezte kdyztak jak se libi.
Kralovsky palac - Palais Royal
http://skodik.ic.cz/galerie/pariz/palais_royal.jpg
btw: jeste nez to tu nekdo napiste, tak fotka nepada, jen to tak vypada ;)
EDITED (7.4.2006) puvodni fotka v priloze nyni, uz upravena dle rad a vybral jsem barevnou verzi.
-
ty ted opravdu ujizdis na bw, ze? ale zase se me to libi...
-
Citace:
Původně odeslal tominek
ty ted opravdu ujizdis na bw, ze? ale zase se me to libi...
Diky, tedka uz dekuji i za vernost tem, co jeste hodnoti :) A tohle jsou vsechno fotky, co jsem delal na zacatku tydne, kdyz jsem byl nemocnej, to jsem fakt udelal celou serku do cernobila, tedka uz citim na sobe, ze bych mozna nektere jeste prevedl do barev (co jste jeste nevideli nejake mrakodrapy), ale ne zadnou co jsem tady vystavil, za temi si stojim :)
Ale musite brat, ze to je vse stara architektura ve dne a u te se BW vylozene nabizi!
EDIT: Myslite, ze se to da lecit, ze vsechno vidim v BW a libi se mi to tak? Kdyztak poradte :)
-
Zrovna u tyhle si myslim, ze by si barvu zaslouzila. V popredi mas tulipany, pak zelena zahrada, jina barva kytek... Dum v zadu uz neni moc dominantni. Fontanka neni vyrazna. Takze je tam zajimava akorat ta socha a ten rozvalenej clovek. Ale vis jakej sem fotograf, tak to tak i ber ;)
-
No zrovna u tehlete jedine ze vsech je prepalene nebe :( uvidim, kdyztak se na to zitra mrknu a ukazu barevnou ;)
-
Tak ta posledni by byla orpavdu skvela, ksby jsi horni hranu orizl se strechou, aby nebylo videt to bile nebe, malinko vetsi tulipany a to foto opravdu nema chybicku..
-
Zkousel jsem si tu oblouhu zakryt a opravdu je to velkej rozdil. Myslim, ze pak ani nepotrebuje tu barvu :)
-
presne tak, s horni linii strechy a horni fotku bude krase pravidelne ramovat strecha se stresnimi okny, dole tulipany, vynikajici, v A1 bych si ji dokazal predstavit na zdi... jen to dotahnout
-
2 Příloh-a(y)
Heh, ja uz jsi pripadam jak magor, ale ted se mi zase vice libi ta barevna :) No spis se mi vraci normalni vnimani a ne jako predtim only BW :) A myslim, ze se budu libit i vam, ze? Co vy na to?
EDITED: tak jsem nakonec vybral tu barevnou seriznutou verzi, diky za rady.
-
uffff... na tu barevnou nemam slov :) nadhera
-
jj i me vic libit barevna
-
To jsem presne cekal SUPER. Hlavne ta barva.
-
BW fotky jsou nejlepší, ale tady vypadá lépe ta barevná, nejlepší by byla BW,tak aby ve předu zůstaly žluté tulipány :-),a le to je asi dost náročné na úpravu a já zrovna nemám tušení jak se to dělá :-)). Jinak je to fakt supr
-
Dik, jo taky se mi hodne libi BW. Jinak nemyslim, ze by tady bylo hezke prevest do BW a nechat barevne tulipany, je to cele hodne barevne, takze je zbytecne nechat vyniknou jen toto. Samotny proces by jinak pro me nebyl problem ;)
Jinak dik, vsem za hodnoceni, zase neco prihodim, ale necham Vas to trochu vztrebat :)
-
Takovej dotaz v cem to upravujes, nebo jinak receno v cem bys upravoval aby ve predu zustaly kytky zlute a zybtek BW?
-
Citace:
Původně odeslal bless
Takovej dotaz v cem to upravujes, nebo jinak receno v cem bys upravoval aby ve predu zustaly kytky zlute a zybtek BW?
Photoshop, nedříve převést celou fotografii do BW, pak štětcem hitorie (history brush tool myslím) vracíš původní barvu tam, kam klikáš.
Možností je více, ještě například lasem či kouzelnou hůlkou označit část, kterou chceš nechat barevnou, pravým tlačítkem vyvolat nabídku, zvolit select inverse (tím se označí vše ostatní) a převést do bw. Doufám že se nepletu, ale mělo by to tak být. Mně nejvíce vyhovuje první mnou popsaná metoda.
-
2 Příloh-a(y)
Tak zase dame architekturu, ale tentokrat Vam ukazu, ze mame poklady i doma ;)
Karlštejn
http://skodik.ic.cz/galerie/architektura/karlstejn.jpg
Skoda te oblohy, byla uz predtim skoro uplne bila upravami se ztratila i nejmensi kresba, ale nijak me to nerusi, jako ze by to byl nejake prepal ci tak to zas ne! Tedy predem dik za komentare!
==============PRILOHA==================
No a jeste tu mam jednu, co tu uz byla z Parize a zkusil jsem ji dat do barev, jak se Vam to libi vice barvy, nebo BW? Ja osobne bych asi zustal u BW.
-
Karlstejn se mi libi. Zda se mi barevnejsi nez v realu. Jak jsi dosahl te bile oblohy?
K tej priloze. Tam se mi ta cernobila libi vic ;)