http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35814
velmi zaujimavy CPU za veeeelmi peknu cenu, super entry level DC procesor, pre tych co vedia k comu je dobry, predpokladam (to je zatial dohad) solidny OC
Printable View
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35814
velmi zaujimavy CPU za veeeelmi peknu cenu, super entry level DC procesor, pre tych co vedia k comu je dobry, predpokladam (to je zatial dohad) solidny OC
820ka v trayi neni o tolik drazsi...
toto je ale BOX a tray sa aj tak skoro neda zohnat, neporovanvaj tvoje "ceny" s tymi EU, proste 805tka stoji v podstate polovicu co 920tka
Kamarad si ted od znamyho v Intel CR, poridil levne D840ku, tak sem zvedav jak mu to bude slapat :) zrovna ted akorat masinu dava dohromady. Nak
Zajimavy, to se mi celkem pozdava, otazka jak to bude topit...
A 905 se neobjeví ? smithfield bych moc nechtel má to šílenou spotřebu při OC.
mno ako moc to bude topit netusim presne, na defaulte to je uplna pohoda, kym nezvysis voltaz tak je to imho nehlucne chladitelne freezerom7pro ... presler by bol lepsi, ale za tie prachy sa to da prekusnut.
Jediny badatelny problem je 533 zbernica, ktora moze DC uz brzdit ... testy ukazu
NO věřim, že na default případne ještě trochu sníženýho napětí ten procík až tolik netopí . Ale když si ho koupí nekdo s tohoto fora tak na default asi moc nepojede a pak už to začne topit. Určitě bych se bál kombinace OC 805 + shit deska. ta 533 zběrnice muze byt pro dobrý OC i výhodou i když zase nový čipsety zvládnou i 1066 a víc tak omezení asi nebude.
btw: videli jste nekdo intel box pro pentia D případne EE ? nemuzu nic najít a zajimalo by me jak vypadaj , klasický 775 vějíř by to snad nezvlád nebo ano ?
edit: box pro 820 takze vějíř s větším mědeným jádrem a jemnějším žebrovánim http://www.cdrinfo.com/Sections/Arti...oler_large.jpg
zvlada, akurat ze tych vejarov je XX druhov, najvykonnejsie DC maju o nieco hustejsi s vacsim jadro, tie pomalsie maju imo klasicky, akurat ma iny tvar lopatiek pre vacsi zaber
Muzu potvrdit ze ma silenou spotrebu (D840). Kamarad se ho dnes pokusil zkusebne napojit na 350W zdroj (+X800GTO2). Ovsem nevsiml si, ze zdroj mel vadu a to netocici se vetrak. Pracoval par minut nastavovanim v biosu, ozvala se rana a bylo po zdroji (nejaky Spire). Nastesti zdroj sebou nic nezval. Samozrejme ze Intel doporucuje minimalne 400W ChiefTec, aspon co mame info primo z Intelu...NakCitace:
Původně odeslal aless
Kamos ho dneska blejskne (ten box chladic), fotku sem pak dam...NakCitace:
Původně odeslal aless
edit. tak fotka je v priloze
Tohle má pomalou FSB, výkon asi nebude tak úchvatný. Ale za tu cenu je to jedna z nejlepších koupí.
Mohli by ale vydat nějakou D900 (2.4 / 800), ta by byla super.
polovinu fakt ne, na druhou stranu pockej chvili a uvidis, ze se ceny cca srovnaji a z vyhody bude hovno (jako vzdy)Citace:
Původně odeslal MadCap
tak mi prosim ukaz, kde "neni o tolik drazsi" 820/920, rad sa necham poucit (retail obchod, link, cennik)Citace:
Původně odeslal Xima
a ten chladic > to je ta verzia s vacsim jadrom ... inak taka kombinaci je vrazedna, pretoze x800gto2 je jedna z najzravejsich kariet vobec
njn, mas pravdu - v retailu skutecne ta cena je o dost vyssi, ale do znackovych sestav se perou OEM desky a tray procesory kupovane po stovkach a pak ta cena padaCitace:
Původně odeslal MadCap
nicmene zajimalo by me jestli se 805 dostane do masovejsi distribuce, protoze je to zajimava vec a kdyby stala u HP treba 3k tak by konkurence musela odpovedet
Procak je to zajimavy, ale bude ho FSB brzdit dost a to i po OC, speedstep to nema stejne jako D820 a s nasobicem 20x se FSB dostane tak max na 160MHz (beru tech 3.2GHz jako rozumne maximum, D840 take uz o moc vic nejde).
Kazdopadne rozumna koupe (pokud neberu levnejsi tray verze vyssich Pentii D, co se "normalne" v shopu neprodavaji), s prihlednutim k tomu, co ted nabizi AMD za 4000,- Kc, bych volil Intel (ackoliv jsem dosud mel skoro vzdy AMD).
to brzdenie nie je tak uplne jasne, v urcitych veciach urcite, ale ja si ho asi zozenem a vyskusam ;)
akoze podla mna jedina vyhoda ze si mozes povedat ze mas procesor DUALCORE :D ze si nieco viac............... na tychto frekvenciach a tych 533FSB proste bleee podla mna peniaze sa daju aj lepsie vyuzit a este otazka vyuzitelnosti tych dvoch jadier........ uprimne kolko krat grabujete video a popri tom pozerate film abo hrate hru ???Asi v jedno threadovych aplikaciach to bude dost pomale :D
DC su procesory pre tych, ktori ich vyuziju! A ked to niekto naozaj pouziva a vyuzije, taktne to na 800FSb, mozno aj viac, investuje do vodnika a ma to za cool cenu! Aj ja by som o nom uvazoval, nie preto, ze to vyuzijem - to tazko, ale len skusit "ake to je" :D Ved ta cena :)
http://www.hkepc.com/hwdb/pd-805-1.htm
vychytavka je jednoznacne EIST, prakticky z toho CPU jde tak jednoduse udelat D820 :-) Pretaktovani na 3.7GHz je uz ale docela mazec ;D
no ale ani na tech 3,7 to neni moc vyraznej narust, nejspis brzdi pomale FSB, hold pro dve jadra se tam neprotlaci dost dat, takze podle me nebrat
Oni tech 3,7 davali s nasobicem 20x. Nechapu proc nedali nasobic 14x a vyssi fsb, mozna to deska nezvladla ....
Ono vzdy lepsie pre toho, kto to vyuzije a potrebuje 2x3.7GHz ako 1x 4.5GHz. Aj ked to na 4,5GHz ma uz HT, i ked HT nie je plnehodnotny DC, ale aj to pomoze dost :)Citace:
Původně odeslal Wiruz
no nasobic 14 nedali proto, protoze to normalni kus (ne ES) neumoznuje, tak protoCitace:
Původně odeslal MV
Jinak je fakt ze 14*266 FSB by byl mazec
Vzdyt jsem psal, ze ma EIST, takze nasobic 14x a 20x. Dokonce je to tam videt i na screenu z CPU-Z.
o EIST je tam zmienka v texte (v tom caji kdesi) na screene je ES to nie je smerodatne. Ak by mal skutocne EIST, tak je to potom neskutocne dobry procesor ...
P.S.> 3700/14=264 to by bolo tak akurat na 533 synchro ;)
P.S2.> pre tych co netusia co je to EIST tak v tomto pripade je to automaticke znizovanie frekvencie cpu pomocou znizenia nasobicu na 14 a znizenei vcore ... ak to vhodne podporuje doska, je to brutalne dobre na takyto cpu
No je to sice hezky, ale zajimalo by me co by si k tomu clovek mel koupit za desku, nevim jak je to se stabilitou mezi 533-800, ale moje deska a co sem cetl tak i hromada dalsich desek s i945 ma problemy s fsb vic jak cca 216-220.
Myslis, ze MSI je nejaka OC friendly doska? Tak to teda nie. ABIT da kolko chces :) Asus tiez nie je zle na tom co som cital o 925XE chipsete ;)
Ja si tu desku dostal vymenou za 915G bez OC moznosti a to ze neni na OC sem zjistil brzy, nicmene me zaujalo DC a tak se ptam jestli se na DC + OC obecne da pouzit nejaka "levna" 945 deska nebo uz rovnou 955?
kludne aj normalne 945tky, si pozri reviews a uvidis ze bohate stacia ... pre tieto procaky ti strop 250~MHz FSB staci viac nez dostatocne (aj pre 200 MHz DCka)
nemate nejaky presnejsi informace o realne dostupnosti v CR, vsude je max uvedeno brezen nebo neznamo
stavim pro kamose PC a samozrejme ho chce mit co nejdriv, kdyz nebude D 805 dost brzo, tak bude mit Semprona 3100+ v soc. 754, coz by byla skoda :confused:
v pondělí je mají dostat v CZC, tam sou rychlíci :)Citace:
Původně odeslal baros
dneska sem tam volal.
www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35814
Tak nevím, pohorším si, nebo polepším si?
Nyní Intel pentium 4 531 > Intel Pentium D 805?:neutral:
Citace:
Původně odeslal DlouhyJony
Ber to tak, ze mas HT, takze si asi vies predstavit co je to DC a ci to vlastne vyuzijes. Ak by mal ten procak skutocne EIST tak by si si vykonovo podla mna polepsil , teda teraz mas nasobic 15x a tam by si ho mohol zhodit na 14x co by viedlo k vyssiemu FSB a teda vyssiemu vykonu. Este ak by sa Ti podarilo Tvoj terajsi procak dobre predat a doplatit nejaku slusnu sumu, ktora Ti stoji za DC tak je to ok. Dalej ide o to, ze ci taktujes, ak netaktujes, tak samo je lepsie co mas teraz, dalej by si prisiel o 64bit, ktore D805ka nema ak sa nemylim... Treba brat do uvahy takmer vsetko. Inak mas HT tak ja by som to zbytocne nesilil a pockal na nove jadra -> 65nm ;)
ja sem zatim objednal Celeron D 336, ted to bude stacit a za pul roku se uvidiCitace:
Původně odeslal Adam
64bit je aj tak na dve veci, ale to Ta pri 805 nemusi trapit, lebo ma EM64T
Na ATC by je měli mít, na skladě mají 8 kusů-teď jsem se tam koukal.Citace:
Původně odeslal baros
Rozhodne to bude zajimavej kus kremiku za slusny penize... Ale porad si lamu hlavu jak to muze dat 3.7Ghz. Nekde jsem dokonce videl neco prez 4... Vzdyt je to porad jen Smithfield,tak jak je to mozny? Ze by nejaka nova serie,protoze je blbost aby FSB tolik brzdilo v taktu CPU,zvlast pokud je kvalitni deska... Klasickej Smithfield jde maximalne na 3.4Ghz... Na kvalitnim vodniku by dal mozna vic, i kdyz si nemyslim ze o tolik... Zvlast tech 3.7Ghz udelali na vzduchu,tak nevim.. Moc bych tem recenzim co se vyskytujou neveril a radsi bych si pockal na konecny vyjadreni uzivatelu...
Přeci jenom je to revize B0.
Uz to ma dakto doma ?? Alebo len zatiam mate objednane ?
Tym si prezradil, ze uz chystas recenziu na SHW. :p Alebo nie?Citace:
Původně odeslal Eagle
Vyvoj CPU uz asi rok nesleduju, tak jsem trochu mimo - mohli by jste mi rict, jestli bude vykonove lepsi Opteron 144@default nebo D 805@default ???
Ten DC CPU se mi libi, ale bojim se pomale sbernice. Primarni vyuziti jako graficka stanice (2GB RAM, velke prenosy dat), strih videa, DivX,..
jestli se chysta recenze, tohle srovnani bych uvital ;)
ak programy ktore pouzivas na strih videa a kodovanie do divx podporuju DC, tak ta 805 by IMO mala byt o dost lepsia
no ja som dostal v praci DC Extreme a musim povedat, ze je to narez! 4 renderovacie thready .... ak to softy vedia vyuzit tak vykon je brutalny... skusim spravit k fajrontu cinebench
popri tom viac menej v pohode photoshop/photopaint
Hades - a kde robis? Nerobite nabor? :-D
A tie testy sprav a postni ich sem.
edit. A ktory extreme? 840EE alebo 955EE?
XE 955 ma 652 cinema
840XE ma 604 cinema
cinema==CB v multicpu teste cinebench03
ani jeden z nich je to 3GHz dualcore Xeon :)Citace:
Původně odeslal Tanya
chtel bych se zeptat, jesi vzhledem k budoucim planum intelu nedojde k nejakym zajimavym vylepsenim tohodle DC reseni? Hlavne co se efektivity tyce.. docela sem se protohle nadchl, tak bych nerad pripadnou koupi ukvapil, a zpetne litoval
diky
s novym biosem by mel DC slapat i na teto desce http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35890
myslim ze vcelku zajujimava moznost upgradu pro ty co nechcou jeste jit do pci-e a ddr2
ja mam 805tku a zatial som zistil, ze je pri rovnakej frekvencii (oc na 140 MHz) pomalsia od 820tky obecne o 3-7~% aj ked ma priepustnost o 25~% mensiu (pametovu). OC zbezne na 166x20 pri minimalnom zvyseni vCore pre lepsi pocit, 20x180 nejde ani ked do toho pustim 1,5+ :). Za tie lowe hustota
S tou deskou je to vyzkoušený?-to by mě fakt zajímalo-přesně můj případ, ten procík bych bral, ale nechce se mi měnít paměti a grafiku....zatímCitace:
Původně odeslal Hrochoslon
osobne to vyzkousene nemam, ale natrefil sem to na v diskuzi na CC http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35814
a ted sem to nasel i ve specifikacich u asusu http://www.asus.com.tw/search.aspx?s...hkey=p5p800+se
Bude rychlejší Intel Pentium D 805 nebo Athalon 1700+ taktlí na 2100 MHz ?
a co takhle trosku se namahat a najit si grafy s testy, kterych je na netu tuna?:rolleyes:Citace:
Původně odeslal epatrik
no tych testov teda az taka tona nie je, ale ja ti prezradim ze 805ka je v aplikacnom vykone rychlejsia ako 3000+ a64 (o 20%) a v hrach pomalsia o nejakych 10-20%
prosim te muzes napsat vic podrobnosti ohledne napeti atd dikCitace:
Původně odeslal MadCap
ake atd.? napetie def+0,025 testovany kus ma 1,365 ci tak nejak vcore ... pridal som pretoze to po dlhom loade na defaulte spadlo pri 20x166 inak to je irelevantne pretoze to je zalezitost kusu
Myslite, ze se vyplati prejit na Pentium D 805, kdyz mam ted Opterona 144 na 2,8GHz(fx57)?
U pentiad 805 vidim vyhodu, ze pujde jeste pretaktovat a v blizke budoucnosti bude mit podporu, takze by vykon mel jeste stoupat...
Co si o otm myslite?
Rozhodně se to nevyplatí, hrubý výkon má FX57 mnohem větší a využiješ to v mnohem víc aplikací. Hlavne bys musel menit cely systém (MB, RAM, CPU) a to se financne taky nevyplatí. Bejt tebou jestli chces přejít na Dualcore tak počke půl roku a pak si vyber. Pentia D sou jen slepeny prescotty se vsema jejich nevyhodama.Citace:
Původně odeslal madonna
A stopání výkonu je věc spíše užití procesoru , aplikace výrazne lépe jdoucí na DC přijdou ..... čassem , rozhodne radsi půl roku počkej.
Zdravim.
Zacnem od zaciatku.
Moja zostava je v podpise a mam zaujem o tento procesor, ku ktoremu je tento thread(Pentium D 805).
- Zaujimalo by ma ci sa oplati prejst z mojej zostavy na D 805
- Tiez ma zaujima ako topi tento procesor/teploty (ak je to mozne)
- a ak niekto viete o nejakych recenziach/testoch (skusal som hladat na webe, ale nic :( )
Sorry za tie otazky(ak niekomu pripadaju smiesne ... :) ), ale v procesoroch intel sa az tak nevyznam (zatial som intel-a nemal).
Vdaka za kazdu odpoved.
C.
Pokud si chces polepšit a sempron ti nestačí tak ten 805 je dobrá volba. Teplota procesoru je relativní , pokud pojedeš na def tak je rozumná dá se to solidne uchladit, ale jestli pomýšlíš na cca 3.5GHz tak se s toho stane topinkovač a budeš muset chlazení trochu dimenzovat. Duležitý je výber základní desky, na taktování radsi lepší , aby deska utáhla velkou spotřebu procesoru a neměl si problém s přehříváním napájení desky. V DDR2 se moc nevyznám a asi bych koupil naky levnější , myslím že Corsair 667Mhz se prodávají v 1GB kitu za celkem dobrou cenu. Na chlazení cpu při dobrym poměru cena/výkon bych volil freezer 7 pro + 120mm fany na intake + outakeCitace:
Původně odeslal cerberus
do casu.
kup si Computer 6/06 tam je recenzia ;) inak asi tak ako pise aless, freezerom to za par penazi uchladis bez problemov ;)
Vdaka Vam obom.
Momentalne chcem urobit len taky mensi uprgade systemu a mam na vyber tieto maticne dosky
- ASUS P5P800 SE (intel 865PE chipset)
- ASUS P5VD1-X(VIA PT880 Ultra chipset).
Vyber tychto dosiek je obmedzeny lebo nechcem menit este aj (RAM a grafiku). To by uz bolo dost vela $$$ . Dosky podporuju D 805 procesor s najnovsim BIOS-om.
A teraz ma napadla otazka.
Ak budem mat BIOS ktory tento procesor nepodporuje(nie najnovsi), rozbehne sa mi vobec doska, alebo budem nahrany a budem potrebovat "obycajny" procesor s ktorym sa to rozbehne (5xx, 6xx rada) a potom budem moct dat novy BIOS?
Vdaka.
C.
S Asusem bys byl nahranej, psal mi kamos, jestli nemam SC procak, protoze v P5P800se nema bios 0503 a kompl s 805kou mrtvola..
Ale nemel by byt problem, pozadat prodejce o flash..
Tak to si ma nepotesil. :(
A tomu znamemu sa po zmene BIOS-u v pohode vsetko rozbehlo a bezi to bez problemov?
Pytam sa, koli tomu ci mam po naflashovani cakat nejake preklvapenia.
C.
s tych dvoch si vyber tu s i865 cipom
Mam tu zminovanou desku Asus s i865, dal jsem do ni celerona, udelal flash Biosu a pak teprve dal tu 805. Po prefleshovani vse jede ok. Pameti jsem tam dal 2x512 a jedou na 333, delicka umi pro FSB 533 jen 266 a 333. Zato se da zkratit casovani, mam cl2. Bios je pomerne jednoduchy, FSB se meni klavesami +-, neni problem dat 170 (3,4) a lehounce zvednout napeti na 1,325 V. Na krabici s CPU je max. povolene napeti 1,4 V. Freezer 7 Pro to uchladi cca pri 1900 otackach. Pozor na nastaveni parametru CD-R/DVD-R v biosu, cpe to tam na auto rezim nesmyslny DMA 4, PIO je na prd, lepsi rucne vybrat DMA 2 a pak jede OK. PC je prijemne pruzny a stabilní i pri zapojení ruzných kombinací disku - ata, sata, usb apod.
Vdaka za info a drahocenne rady.
Uz to mam objednane a uvidime :) .
C.
Zdravim.Citace:
Původně odeslal Petr Janich
Mam vsetok HW uz doma a pozeram na CD a nikde nemozem najst SATA driver na instalaciu Windows-u(ak chcem instalovat Win na SATA disk).
Zatial pri vsetkych doskach bol bud na diskete alebo na CD.
Ale nikde som nic nenasiel. :(
Vdaka.
C.
SATA ovladac na diskte pro instalaci WIN neni treba, chova se to nativne takze to disky najde a F6 se pri instalaci nedava. Projed bios a nastav si zda mas pouze sata nebo sata + ata. Zadny ovladac neni treba.
OK.
Vdaka za informaciu.
C.
S tim bych nesouhlasil, uz 4 mesice jedu na 64-bit XPcek (jadro ze serveru 2003) a je to o dost lepsi nez normalni XPcka, vrele doporucuji. Jaky odhadujete prikon celeho systemu bez VGA s 805kou pretocenou na treba 3.2-3.5GHz? vejde se to do 200W? Cenou to je velmi zajimavy procak, do nejaky pracovni graficky workstation to nebude spatna volba, ale zivit bych to asi nechtel.
Citace:
Původně odeslal Tanya
Tak po tydnu zkouseni jsem zustal na 3,5 GHz (175*20) pri napeti 1,33V,(asus probe) pameti maji v biosu 333, ale zkutecna frekvence (dle memtestu) je nejakych 436 (2*218), casovani 6-3-3-2,5 (2*512 Mb Kingmax 433). Chladic AC freezer 7 Pro. Cca 3 cm za chladicem CPU je AC 92*92 mm nastaveny na 2/3 maximalnich otacek. Vlastni chladic CPU je na 1900 otacek. Teplota v nezatizenem stavu cca 42, pri zatezi do 58. Zdroj mam noname 400W, v PC jsou 3 HDD, DVD-RW, MSI 6600 DDR3 (550*1100) a asi
3 ventilatorky. S napajenim zatim neni problem. Jedine jsem si pridal na severni mustek ventilatorek 45*45 mm. Bez aktivniho chlazeni byla teplota odhadem cca 80 stupnu. Bohuzel AC Freezer ho neni schopen ochlazovat, fouka dozadu na mosfety a vznikala mi tam vzduchova kapsa, jeste tam stoupa teplo z GK. System je XP 32 bit ale nutno priznat, ze je masina dost svizna.
nevojde ... v loade s nejakou 6600GT kludne 200-220W aj bez grafickej zatazeCitace:
Původně odeslal Petrik
Dobre a tedka se zeptam...je poznat nejaky navyseni vykonu? Treba kdyz vam treba PC neodpovidal kvuli tomu ze mel prilis zatez na cpu...kdyz bych sebral tu P5P800 SE...sice nema slot na VGA...coz, prezit bez her se v klidku da :-) jde o DC ze jo...tak jak to je? Jako, jde mi o prakticke poznatky...navic...libi se mi hrozne moc jak ma intel zarizene dynamicke zmeny otacek ventilatoru coz maj fykt vymakane jak na jine desce jsem zatim nevidel...
Veru mit desku 1500Kč+ CPU za 3800Kč...dualcore a mam giga ram DDR...takde dual taky...no parada...ale jak to je v praxi lidi...nejde prece jenom o ten OC.
Chci vedet jestli se vyplati...a jestli zminovana deska +805 unese fortron 300W 15A na 12V? Mam jeden HDD+ by tam byla sitofka a DVD palicka....
Asus P5P800 SE ma normalni AGP 8x, takze neni problem. Zalezi na co to chces, jestli na pareni nebo na nejakou praci.
Ja mam P5P800se+ 805@3.4GHz + ultra zravou fx5900XT se zvysenou voltazi + DVB-T tuner + DVDRW + 2x 7200rpm disk + firewire radic + LM317 na ktere se par W taky protopi.... a vsechno to drzi 300W Fortron se spomalenym 120mm fanem.Ale ten muj ma ale 18A na 12V. Povrch se hreje hodne, ale vyfukovany vzduch je sotva vlazny..a napeti drzi i pri plnem zatizeni obou jader krasne, cca+-3% nominalu. Takze si myslim, ze odpoved na tvou otazku je ano ;-)Citace:
Původně odeslal Amadeus
Již několik dní si hraju s tímto procesorem a testuju jeho stabilitu na různých frekcencích a použitím různých chladičů. Prozatím jsem se dostal na 3500 stabilně (ověřeno PRIME95 - 2 instance - 56-58 stupňů za použití BOX chladiče). Napětí jsem zvýšil o 0.05. Jediný co se dá BOX chladiči upřít, je jeho hlasitost, jinak svojí funkci plní dostatečně. Osobně si nemyslím, že tento procesor nějak moc topí, na orig. frekvenci IDLE 30-32 a BURN 48-50 (2 instance PRIME - každé jádro na 100%), takt o 840 MHz - IDLE cca 38 stupňů a BURN 56-58. Ještě jednou podotýkám, že tyto hodnoty jsou s BOXovaným chladičem pči cca 2400 ot.Citace:
Původně odeslal aless
To je dost zajimavy, protoze by to melo byt uplne nejzravejsi jadro P4ky jake se kdy delalo a navic tam jsou dve, takze kdyz si vezmu ze 3.6ka singlecore ma mit kolem 110W tak se dost divim, ze tento dualcore nema neco kolem 200W. Netusi tu nekdo jak oba vyrobci dosahuji podobnych spotreb u single a dual core procaku? jediny co me napada ze do DC davaj lepsi a mene zrava jadra, ale to by musely byt o hodne drazsi.
Citace:
Původně odeslal jfrlbc
ty si myslis ze smithfield je 2x prescott prvej revizie vedla seba? sa zobud, tieto jadra su tie najlepsie co sa robia ;) 3,8cka prescott starsej revizie s vcore 1,4 zerie rovnako ako 840XE (3,2DC) s podobne vysokym vcore. 805tka nezere vobec tak moc, ma tdp 110W oproti 135W vyssich procakov, vzdy to je o tom, ze su to lepsie kusky ale preto byt drahsie nemusia. Skus zauvazovat trosku nad fyzikov a predstav si, ako by sa tych 200W dalo asi tak chladit (ROFL! :lol:)
Citace:
Původně odeslal Petrik
No ono ber to tak, ze vyvoj nestoji ale ide stale do predu, cize jedno jadro ma niekolko revizii, posledne Prescotty single core hreju ZNACNE menej nez uplne prve revizie, ktore throttlovali na BOX chladicoch a boli takmer neuchladitelne. A v tychto P-D 805 su podla mna posledne revizie Prescottov a vypada to tak, ze velmi dobre, nie take zrave. Aj mna zarazilo tych 3.5GHz na BOX chladici, takze s Freezerom 4PRO to musi byt super :)
EDIT: pochopitelne som mal na mysli AC Freezer 7PRO
freezer4pro neexistuje a na lga by si ho aj tak nedal ;) ale inak tak nejak, proste novsie reviezie menej pecu (znacne menej)
Ja jsem taky netvrdil, ze ma 200W, ale na drhou stranu jsem nevedel ze jsou prescotty, ktery by meli mene nez 60W, coz tady nutne byt musi. Je tedy jasny, ze to musi extra vybrane kousky, pak ale vazne nechapu tu cenu...idkyz pravda je, ze aby to nekdo koupil, tak to nemuze byt drazsi nez X2 od AMD...konkurence je proste bajecna vec :) Jeste k tomu chlazeni tech 200W...co znamena TDP u intelu urcite vis, takze pokud ma jejich top DC nejakych 135W TDP, tak to znamena, ze ve skutecnosti to muze mit klidne 150W, coz uz neni oproti tem 200 takovy rozdil..
Citace:
Původně odeslal MadCap
Jakpak s tim EIST? Ma ho nebo ne? Bylo by pekny ject na 14x250....
Pochybuju ze ho nekdo da na 20x200,ale presto- zkuste to nekdo na vodnikovi!!! mozna ze by se mohl nechat ukecat... ;)
ziadny EIST nema a 20x200 dal kamarat, na vzduchu :) cms hyper6+ na plne gule :D
Svou troškou do mlýna přispěji tady máte recenzičku na CPUčka ... http://www.ddworld.cz/content/view/32/32/ myslím, že by mohla mnoho lidí potěšit ;)
to je skutocna novinka co vysla v computery 6/06 (to je skoro mesiac). pozeram ze dalsi hw web aby si jeho prevadzkovatel mohol poziciavat hw :))))
Recenze pekna, az na ten pravopis a sloh - interpunkce, shoda podmetu s prisudkem, opakovani stejnych slov ve vete (a to si toho moc nevsimam, jen bezne cteni).Citace:
Původně odeslal Digitaldoom
Dobra prace, je videt, ze to rozhodne neni CPU pro kazdeho, uvidime jak to bude ve hrach v budoucnu (btw. mozna to chtelo prihodit Quaka 4 s novym patchem pro porovnani).
ty umíš povzbudit k práci :)Citace:
Původně odeslal MadCap
njn zřízení webu trvalo déle. než sem plánoval. takže proto to zpoždění ... ale já mám web zaměřený na recenze rady a návody pro normální lidi, kteří potřebují jasnou radu bez zbytečného zatěžování přehršlem nepodstatných informací ;) a to hodlám dodržet ... nejsem spokojen se stávající situací na dnešních CZ HW webech ;)
Nechápu, kde ty chyby hledáte já už to na podesáté přečtení vážně nevidim, sem si myslel, že jsem všechno opravil ... chjo :( nesnáším češtinu.Citace:
Původně odeslal MV
Jinak 805 je zajímavý pouze pro uživatele, který ho použije v pro něj optimalizovaných aplikacích ... jinak je to beznadějně pomalej CPU, ale to se, při tařka prescott celeronových parametrech jednoho jádra, očekávalo :) každopádně dvoujádro za 4000,- to je :)
Ten Q4 jsem nedal záměrně, čekám na plnohodnotně stavěnou hru pro dvoujádra, nerad bych naměřil něco, co by později nebyla pravda :) navíc v hodně menšinovém OGL :confused: , když to vlatně nemůžu ověřit na nějaké jiné hře ... takže zatím testy v tomto neplánuji :)
"ale já mám web zaměřený na recenze rady a návody pro normální lidi" a tvrdis "Jinak 805 je zajímavý pouze pro uživatele, který ho použije v pro něj optimalizovaných aplikacích ... jinak je to beznadějně pomalej CPU" ? zobud sa do reality! Bohate staci na akukolvek hru, je o dost lepsi na grafiku ci video, je to proste DC za hodne male prachy a "beznadejne pomalej" ? v com? pretoze nema 200 fps v UT2004 ? to predsa neznamena ze to nestaci na hocijaku hru s vhodnou grafikou ;)
na zacatek omluva, kdyz jsme u tech chyb :) fakt jsem to neudelal schvalne, ale v prvni vete, na kterou jsem kouknul po otevreni linku, ve druhem slove byla hned chyba:
"Abychom nekřivdily dalšímu Pentiu D 820 dosáhli..."
to neva, hlavne ze testy jsou kvalitni! Ale mozna by stalo za to otestovat Oblivion! Pry vyuziva vice vlaken, tak by me zajimal prinos dvoujadra. Treba v nejnizsich detailech by se vliv procesoru mohl objevit...
Pls,pls, smutne koukam, udelej jeste testy v Oblivionu, dik moc!
Takze jinak, dobre vybral jsi testy ve dvou hrach a to ponekud obstaroznich. OK je v nich videt rozdilny vykon CPU presne podle ocekavani (Pentium D = jedno pomale jadro :-) )Citace:
Původně odeslal Digitaldoom
Na druhou stranu podle toho nemuzes vyvodit obecny zaver, ze: "potvrzuje, že není 805ka určená pro větší herní vyžití"
Protoze na starsi hry staci s prehledem a nove hry tezi predevsim z vykonu grafiky ;-)
Co treba neco, co se aktualne hraje? Oblivion, CoD2, BF2 - jiste, nebyly by to testy primo CPU, ale podle nich pak muzes opravdu hodnotit, jak to bude s pouzitelnosti CPU ve hrach.
EDIT: a mozna to chtelo Xvid 1.2, ktery ma podporu SMP
testy Obivionu plánuji zařadit brzy :) Přeci jenom je to pořádně moderní hra. UT2004 stále do starého železa nepatří a Far Cry také ne :) vzhledem k časové náročnosti testů a to že to dělám skoro sám tak bohužel není v mých silách, i když bych chtěl, to zatím testovat v tolika hrách ... ale časem bych rád dělal ty recenze s více testy jak herními tak praktickými ...
BTW: ty chyby .. njn ja to projdu ještě jednou stydim se, ale bohužel to lepší asi nebude :) soustředím se na obsah forma je u mě horší jsem technik nikdy jsem se o studiu jazyka příliš nezajímal ;)
BTW: testy dvoujader na Q4 ... http://www.anandtech.com/cpuchipsets...spx?i=2736&p=9
hmm no viditelně si to příliš nečetl, co ?! Napsal jsem tam že si zahrajete ale s jiným vhodným CPU to může být lepší. Prostě za tím že 805 dnes není na hry si prostě stojím :) netvrdím nic co jsem si neověřil a neotestoval ;) Procesor jsem ocenil pochvalou poměrou cna výkon. ale sorry že z něj zase nejsem tolik unešený když to není nic než nejpomalejší výběhový P4presscott 2x ale za dobrou cenu ;)Citace:
Původně odeslal MadCap
ehm kvalitna voda http://www.xbitlabs.com/articles/coo...ooling_33.htmlCitace:
Původně odeslal MadCap
zvladne aj 400W :lol:
jasne, 400W z 200mm2? asi TAZKO, ten ich tester ma minimalne 400 jak tak na to pozeram ...
ako to myslis sak http://www.xbitlabs.com/images/coole...ling/evo-1.jpgCitace:
Původně odeslal MadCap
to vypada ako normalny IHS pouzivany amd ci intel
a ty si myslis, ze procesor pod tym IHS ma aku plochu? a vazne si myslis ze ten heat"spreader" to teplo akoze rozptyli? ;)
http://www.xbitlabs.com/images/coole...ling/evo-1.jpg
omg... co je to za chimeru?
nedokazu nejak rozlisit co je tam jen pro efekt a co je opravdu potreba k chodu.. huuuu umeni :)
Nasiel som super link ohladne D805: http://www.burntware.com/dc/
Detailne tam rozobera hlavne spotrebu - cenu elektriny za rok a podobne, super :)