o vikendu se sem budu snazit pridat seznam starsich fotek, ktery uz jsem daval do megathreadu, podobne jako to ma e1. Tak se muzete tesit
Printable View
o vikendu se sem budu snazit pridat seznam starsich fotek, ktery uz jsem daval do megathreadu, podobne jako to ma e1. Tak se muzete tesit
a jeste jedna atleticka ze Stromovky ted ze soboty:
Dalka zeny, foceno v hale za dosti mizernyho svetla
1/250 f4,5 iso3200 120mm (ekv.35), vyrez, doostreno, odsumeno
hmm peknej polet :)
ty zimni mi prijdou jak focene fotomobilem , ale asi to bude kompresi ne ?
jinak peknej skok :)
tjn, kdyz porovnam original a tu zmenseninu, tak to je docela dost velkej rozdil:-(
Skok slušný, ale chtělo by to rozmazanější pozadí, aby vynikla skokanka - takhle poněkud splývá a zaniká...
tohle je spis takovej pokus, tak sem zvedavej hlavne na komentare...
Je to opet z atletickejch zavodu z haly ve Stromovce, ale abstrakce
1sec f11 iso100 xx-30mm (ekv. 35)
Chybí mi tam závodníci.
no ja v tom bohuzel nevidim nic , pouze smes barevnych car a fleku :(
Ja by som pridal viac farieb. Skús zvýšiť sytosť farieb, podľa mňa to bude zaujímavejšie. Ale zase to je otázka vkusu, lebo napr. ja mám radšej farbnejšie abstraktné fotky.
je to pohled z horniho patra na celou halu a v prubehu exponovani projedes zoomem celou dylku - mozna, ze ted uz to poznas lepeCitace:
Původně odeslal DOT
Jak rikam, ma to byt takovy pokus o abstrakci
jan555: myslim, ze i kdyby tam byli, tak to nebude moc poznat, ze tou sou zavodnici...jedine, ze by byl nekdo presne uprostred fotky. O to jsem se pokousel, ale bohuzel bez uspechu
Me prijde, jako kdybys ten zoom menil skokove, sou tak takovy nerovnomerne rozmazly mista. Kdyby to bylo rovnomerny, mohlo by to vypadat zajimavejs.
Pěkná mazanice - tohle můžeš vydávat prakticky za cokoliv... ;)Citace:
Původně odeslal Sadam.
ta rovnomernost je asi unreal, teda ja som take cosi skusal uz davnejsie (viz napr toto http://photo.madcap.info/index.php?dir=abstrakt/) a jednoducho to tak dopadne vlastne vzdy (a to som to skusal aj push-pull sklom)Citace:
Původně odeslal Jezevec
tohle jsem kdysi zkousel s analogem u portalu zeleznicniho tunelu, s jedoucim vlakem to delalo divy :)Citace:
Původně odeslal Sadam.
nemas to nekde v pc ? rad bych to videl .Citace:
Původně odeslal riksa
v pc urcite ne, fotil jsem to, kdyz jsem mel kratce eos500 , takze to bude tak 7-8 let. nicmene hard copy snad nekde najduCitace:
Původně odeslal DOT
Obe fotky jsou z ruzynskyho letiste (rwy06), kam me kamarad vytahnul na Tu154, ktery melo trosku zpozdeni...bohuzel sem s sebou nemel ani stativ, takze pak v ty tme se toho moc vykouzlit nedalo. Tak snad tu nejak drasticky nesnizim uroven...
prvni: 1/500s F4,5 iso800, 157mm (35 ekv.)
druha: 1/15 (z ruky) F4,5 iso1600, 90mm (35ekv)
nemam ted bohuzel moc casu (treninky+skola), takze na foceni nezbyva moc casu...snad to bude casem lepsi a budu prispivat casteji...
EDIT: jeste sem zapomnel napsat, ze to jsou jedny z mejch prvnich fotek s objektivem Tokina 28-105/3,5-4,5
No ja bych to spis svedl na to, ze to pocasi stalo za hov.. hlavne u te prni je to znat, to by jinak byl docela povedenej snimek, hezke kompozice apod. U druhe ja zas docela citelne znat to ze chybel stativ.
tj, pocasi bylo na draka, lehce pod nulou, zatazeno, navic takovej opar/smog...kdyby bylo slunicko, asi by to vypadalo jinak:) navic i u te prvni uz se lehce ztmivalo, takze je takova tmavsi
u te druhe byl umysl zachytit to letadlo jen jako obrys pred osvetlenym pozadim. delsi cas bych za prve neudrzel a zadruhe to letadlo rolovalo rychlosti asi tak 20kmh, takze by se mazlo
jedna z vltavského nábřeží...
Přistání (1/640, F4,5 iso800, 157mm)
To se mi libi mnohem vice, pekne.
Denisa...
Skoda rozmazaneho praveho oka a vpravo na fotke je imho zbytocne vela miesta. Inak lubi.
Holub je pěkný, ale rád bych se zeptal, zda jsi nepoužil nějaké odšumění, zdá mi tam docela málo detailů.
Tiež sa mi to zdá byť čudné. Vyzerá to ako keby to bolo 3x odšumované bez snahy aspoň trocha doostriť. Ale treba uznať, že moment pristátia sa podarilo zachytiť pekne.Citace:
Původně odeslal leo
K tej dievčine: vyfotené je to pekne, ale najeka ma to nezaujalo. Kebyže PiT neupozorní, tak si to neostré lavé oko ani nevšimnem.
ten holub byl odsumovanej v Neat Image
zkusil sem to trosku predelat, tak na to, prosim, mrknete. PP mi obcas dela docela problemy, takze za kazdou radu, nazor, ci pripominku budu rad... predem dik za komenty
jak sem slibil, tak sem davam nejaky starsi fotky:
1) okamzik pred bourkou na rybnice Kladiny loni v létě
2) na hrázi rybníka Rožmberk, cca 3 roky zpatky
budu rad za kazdej komentar:)
Holub je lepší.
Ten rybník je pěkný, PP je povedené, chybí mi tam loďka, nebo tak něco - pak by to fungovalo líp.
Druhá fotka je velmi dobrá, líbí se mi.
Celkově velice solidní, příjemné fotky.
To jezero je fakt hodne dobre, me to tak zaujalo, ze bych odpustil i logku, ackoliv by to potom bylo teprve neco.
Draha taky pekna, ale oproti te prvni to je prt :)
ta prvni je jeste focena Minoltou Z1. Kdyz sem to fotil, tak uz docela slusne prselo a foukal silenej vitr. Na lodce bych se tam neodvazil a ani bych to nikomu nepral:) Ta bourka byla fakt solidni, vyvraceny desitky stromu, rozvodnenej potok, vitr asi 110km/h. Mate ale pravdu, ze lodicka by tomu dala jeste lepsi atmosferu. Bohuzel, zadnej sebevrah po ruce nebyl:D
tak tentokrat pridavam dve sportovni, kazda ale z uplne jineho odvetvi:
1) z prazskeho rallysprintu 2004 (minolta Z1)
2) z preboru Prahy v desetiboji, Juliska. Foceno vleze zpoza cile, tzn. 110m od bezce
Ta druhá je vynikající, ale potřebovala by ještě trochu dotáhnout. A tuším, že jí nevidím poprvé? :)
tusis spravne, tyhle posledni ctyri fotky jsem uz mel v jednom z megathreadu, ale ne vsichni jsou tak "ostrileni occkari" jako Ty, takze je nemuseji znat
u te druhe vim, ze to neni dotazene a me samotnyho moc nenapada, co s tim, proto to sem davam v takovemhle stavu, treba vas ostatni neco zajimaveho napadne. Co je ovsem spatne, ze tu fotku nemam ve full rozliseni, tesne po jejim vyfoceni se mi podelal disk a tuhle jsem jeste nemel zazalohovanou:confused:
ta 4. fotka je presne muj salek kavy -> stereotyp. V nahledu vypada uzasne. Ve zvetsenine mne lehce rusi ti ostatni bezci. Skoda, ze fotaku nelze rict aby ty ostatni rozmazal.
tak pridavam opet dve zavodni.
-prvni je takovy pokus o zachyceni dynamiky pri sprintu na 100m
-druha je spis humorna - ten prvni je pacemaker (Jarda Růža) na memorialu J. Odložila
diky za komentare/navrhy
EDIT: tak jsem sem od zakladu zmenil orez te prvni, jak se vam libi tedka?
ramecek u te prvni je hrozny . jinak se mi libi obe .
ta prvni je focena s bleskem na druhou lamelu?
s tim rameckem taky nejsem spokojenej, zkusim to nejak predelat
nene, je focena bez blesku: 1/50s, f11, iso100, viz exif
jo ted je ten ramecek urcite lepsi..
Jinak to jsi dobrej, takhle z ruky ;)
"A kam poletime dnes?"
toho dne byla nadherna obloha, bohzel nemam CPL - mohlo to byt jeste lepsi
mozna bych pri PP trochu pridal barev, ale jinak to je pekne
"Bechyňská Duha"
fotka z dovolene z letosniho leta...
Pridavam taky jednu z Prazskeho rallysprintu
EDIT: Trosku jsem to oriznul z obou stran a mate asi pravdu - je to lepsi. Vic vynikne to, ze se chysta zatocit
To se mi líbí, řezal bych to ale ještě "širokoúhleji" (fuj :) ).
taky bych byl pro orez...
docela fajnovy, taky mam odtamtud jeste spoustu fotek a ani jsem je neprosel :( Jsi fotil za tema zabranama nebo jsi mel taky vestu?
nene, byl jsem za zabranama. Co jsem koukal na tvoji fotku, tak jsme museli byt kousek od sebe :)
tak dalsi autickova, pro me osobne navic srdecni zalezitost :-)
posupne se budu snazit pridavat dalsi...
par fotek z prazske zoo nekdy z poloviny srpna:
1) focena pres plot (75-300/4,5-5,6)
2) "Pusťte mě ven!" (50/1,7)
3) (75-300/4,5-5,6)
Jedna kytarova ze soustredeni z podzimu (1/10, f2.2, iso800, 50mm)
zkuste se, prosim, vyjadrit i k tem par predchozim, diky
Kytarovka pěkná, kompozičně čistá a technicky povedená... z předchozích se mi líbí jen orel, leguána moc degraduje poškrábané sklo - zbytek mi nic neříká...
To poskrabane sklo u fotky leguana je tam schvalne. Melo navozovat pocit, ze ten leguan je porad zavrenej, proto nazev fotky: Pusťte mě ven!
Par fotek bez skla mam taky
takovej pokus o High Key. Nikdy jsem to nezkousel, takze vlastne 1. pokus :-)
Diky za nazory!
ajaj, portrét není lehká záležitost.
ke kompozici: co jí to čouhá z hlavy? ty oči na mě působí divně, nekoukají ani na diváka, ani mimo, není tam takový ten kontakt:/
k high-key: tohle mi připadá bohužel pouze jako špatně exponovaný snímek.
sry, ale nějak mi to nefunguje..zkoušej dál;)
High key asi moc ne, ale něco se mi na tom líbí, nejspíš ten pozitivní výraz. Ta ruka za hlavou ale působí divně.
jak koukam, tak higkey asi ne :-)
prihodim sem alespon original...
ad oci: ja nevim, ale mne pride, ze se do objektivu diva...
Subjektivně (jak jinak ;-)): Řekl bych že ten bílý proužek vlevo působí trošku rušivě, stejně tak i ruka za hlavou. Možná by pomohlo, kdyby ruka pokračovala za hlavou a byla vidět, třeba jak si čechrá vlasy nebo tak něco. A snad filtr na vyhlazení pokožky.
PS: okamžik je zachycen dobře, originál na mě působí líp
Přestože první perfektní opravdu není, je to docela zajímavý pokus a doporučoval bych v tom dál pokračovat. Naopak druhá se mi nelíbí (když odhlédnu od dobrého výrazu, atd., což je na obou stejné) vůbec. Připadá mi to trochu jako "ukazování ucha v parku" a vadí mi narozdíl od první verze taky technická kvalita, kterou v tomhle případě (plánovaný/aranžovaný portrét) očekávám vyšší, konkrétně je to např. hodně silná posterizace ve stínech/přechodech. Čistě technicky, být slečna otočená o 45 stupňů proti světlu, vyřešilo by to asi leccos ...
Kytarovka je pěkná, převod také slušný.
Diky vsem za komentare, budu zkouset dal :-)
Rozhodne se ale nejedna o planovany/aranzovany portret. Fotka je spis momentka, ktera vznikla na tribune na zavodech, kdyz se slecna nahodou otocila a usmala.