podla vyrobcu je ve pre ne vhodne napatie 2,6V-2,9V
kolko do nich davate vy a pri akej frekvencii?
este by ma zujimal nazor pre porovnanie:
Cpu2520MHz/Mem560Mhz alebo Cpu2600MHz/Mem522MHz kde je vacsi vykon systemu?
Printable View
podla vyrobcu je ve pre ne vhodne napatie 2,6V-2,9V
kolko do nich davate vy a pri akej frekvencii?
este by ma zujimal nazor pre porovnanie:
Cpu2520MHz/Mem560Mhz alebo Cpu2600MHz/Mem522MHz kde je vacsi vykon systemu?
Hledej, o tehle pametech je tu milion dredu :/
2.85V - max. 262MHz 3-3-3-5
NESKUSAL SI cl 2,5
Si to otestuj ne?Citace:
Původně odeslal DRACUL
Zkousel - nejedou. Navic ty je mas single, ne? Ja to mam v duale.
I tak mam prutok podle Sandry 6950MBs. Staci :o
uz zajtra budem mat 2*512.
skusal som test v evereste a priepustnost bola 3952 MB/s. musel som nastavit CPC na disable aj ked by mal z jednou pametou zvladat 1T ale padal mi PC a neviem preco. citanie pamate v evereste sa zmenil z 3998 na spominanych 3952. ked som mal 1T tak v memteste to bolo ok takze vlastne neviem preco to padalo.
ja do nich pustam 2,8v
pri 1T a cl 2,5
ja mam default 2.65V a fungujem takto, ale PCMark05 mi hned padne, vypise modru obrazovku a restart... mam zvysit napatie? pomoze to? lebo vsetko ostatne mi ide...
pri tomto nastaveni tam daj 2,8V lebo menil casovanie a bezia aj na vyssej frekvencii/520 z povodnych 500.
aku Tmax ked bezis na 2862MHz?
len 55 :( ale momentalne idem takto...
pamate 2x512 A-DATA Vitesta 500
nejak mi blbne net a nemozem sa pozriet. aj ja ma Tmax 55 ale neskusal som tolko. inac mal by si pridat to napatie na pamatiach lebo ak dvihas napetie na procesore a na pamatiach nie tak by si mohol procak poskodit. bolo to niekde na fore!
ake mas oznacenie procaku/seriu/?
neviem preco ale ostatne stranky mi cita v poho. nemozes mi to poslat mailom: jozefzuffa@zoznam.sk
DIK
jj o tom som pocul, dal som im 2.75, to by mohlo stacit... mam seriu CAB2E
aku mas vlastne dosku ked mozes davat 2,75. ja mam len polozky 2,6V 2,7V 2,8V a vyssie
ako chladis CPU ked tam pustas 1,584V. mal by som trochu strach tolko tam davat. ako dlho ho uz mas na tomto napati.
doska viz popis... mam najnovsi bios, voltaz do ramiek mozem davat po 0.5 od 2.65 po 2.85 tusim... do CPU pustam 1.6V co je v reale tych 1.584V az 1.6V, chladim Freezerom64PRO... mam to tak cca 2 tyzdne, tak dlho mam aj ten cpu... teplota nepresiahne 43 stupnov na full otackach...Citace:
Původně odeslal DRACUL
dobreee
asi skusim ist aj ja trochu vyssie
neboj sa tomu dat 1.6V, hadam tych 2800 Mhz das ;) inak pamate mi na tejto doske blbnu :( aj na default mi PCmark05 pada... asi budem musiet kupit DFI
skusal si memtest
js som ich testoval a na 1T 6-3-3-2,5/500 pri 2.8V a ziadna chyba
a kolko ho mam nechat bezat? memtest som xvilu testoval a vyzeralo to ok... ale ten PCmark05 som skusal aj na default bios, cize ramky na 400 Mhz 2.5 4-4-8 tusim a cpu 1800 Mhz a aj tak mi to robi :( je mozne ze je moja MB nekompatibilna s ramkami A-DATA?
to je zvlastne. a pada ti to len na Pcmarku05 alebo aj v inych testoch?
akurat som niekde cital ze nekompatibilita MS je dost mozna a ze niekde sa nemohli dostat aj na garant. 500MHz
ale na DFI slapu perfektne
jj, uz mi to pada aj inde, ked napr. dohram battlefield 2-jku :( aj na default CPU aj RAM mi pada ten pcmark05, vypne hdd, naskoci modra obrazovka s errormi a resetne pc... zas dalsie prachy vrazat do DFI sa mi nechce, ale asi budem musiet alebo vymenim ramky, ale to sa mi moc nechce :(Citace:
Původně odeslal DRACUL
mne tom takto padalo tiez a nemohol som prist na to co to je. myslim ze som to vyriesil prenastavenim biosu. bola tam nejaka polozka ktora sa tykala nastavenia prace s diskom a bolo po probleme.
skust prejs bios
hmm a nevies co presne to bolo? lebo nechcem tam vsetko prestavovat aby som zistil ktora polozka to je... takze ramkami to nebude?
ak si skusal memtest a bolo to ok tak ramkami to urcite nebude. neviem presne ktora polozka to bola lebo nemozem vojst do biosu, pretoze pouzivam pc ako server v herni a teraz ho nemozem vypnut.
skus sa pozriet do nastavenia HDD aspon ja som tam mal chybu.
inac to moze byt aj LTD/FSB,/ma byt na 3/ a ak taktujes a dosiahnes FSB vyssie ako 300 tak skus pridat napatie aj na: Chip set voltage control a na LDT voltage control.
Ty paměti jsem nikdy neměl, ale jedna obecná poznámka:
Pokud je memtest ok, tak to vůbec neznamená že paměti jsou na daném nastavení taky ok nebo nejsou vadné, je to jen nutná podmínka kterou musí splnit, nikoliv postačující.
Už jsem měl v ruce hodně pamětí, které byly v memtestu ok a přitom na daném nastavení nejely ok nebo byly i úplně vadné.
S jistotou můžeš vyvozovat pouze opačné závěry. Tedy pokud memtest hází chyby, tak jsou paměti vadný (nebo nezvládají dané časování).
takze podla toho som pochopil ze memtest je uplne zbytocny, co si nemyslim.
testuje pamate v danom nastaveni a dava im zabrat takze ked to zvladnu su ok. ja netvrdim o dalsej kompatibilite s ostatnymi komponentami ale to ze pamate su v poriadku a zvladaju dane nastavenie. samozrejme ze to neni uplna diagnostika ale aspon vylucuje ze su zle.
Asi jsi mě správně nepochopil. Nikde netvrdím, že testovat memtestem je zbytečné.
Testovat memtestem je samozřejmě dobře, ve většině případů tím hned vyloučíš, že to nefunguje, takže by to měl být hned první test, když ladíš paměti.
Ale když to memtestem projde ok a nefunguje něco jiného, tak paměti klidně stále mohou být vadné (nebo nestíhat časování) a nemůžeš je vyloučit jako zdroj problému.
To právě není pravda. Pouze je velká pravděpodobnost, že jsou ok, ale třeba taky nejsou.Citace:
Původně odeslal DRACUL
Nevylučuje.Citace:
Původně odeslal DRACUL
Teď tu mám zrovnat jeden kokrétní případ, moje Kingmaxi DDR 400 v memtestu prošli ok 10 cyklů na 446 MHz. Na 450 už memtestem neprojdou nikdy. No a právě mě tu dnes 2x počítač spadnul, když běží na 440 a je to na 99% ramkami, protože cpu dá při default napětí o 150 MHz víc (což je velká rezerva), přeci jen 440 je už na ty RAMky dost (a taky prošly memtestem dokonce o 6MHz výše).
mam to na 3, fsb mam 312... na kolko mam pridat napatie na chipsete? nebude to zbytocne?Citace:
Původně odeslal DRACUL
asi sme sa nepochopili. ja som len tvrdil ze to vylucuje chybu pamati ako takych, nie uz co sa tyka celkoveho behu systemu. tam uz je vela faktorov ktore na to vplivaju a je jasne ze v memteste to moze byt ok a celkovy beh systemu alebo niektorych aplikacii moze byt problemovy.Citace:
Původně odeslal MlokCZ
Pouzi delicku a daj procesor o tych 150MHz viac,nie?
napatie na chipsete by si mal pridat ak prekrocis FSB nad 300 co si prekrocil takze ho o jednu polozku vyssie zdvihni/najblizsiu,neviem kolko mas v biose/
Právě, že 100% nevyloučí ani chybu pamětí jako takových, už jsem viděl 2 různý paměti, který byly v memtestu ok (na default frekvenci), počítač byl sem tam nestabilní. Paměti byly zaslány k otestování na HW tester a u obou se zjistil jeden vadný chip, který byl vyměněn a pak vše jelo ok. Takže přesto, že v memtestu byly ty ramky ok, tak byly vadný.Citace:
Původně odeslal DRACUL
S děličkou je to jasný, já jen zkoušel, co daj ty paměti, abych věděl pro další taktovaní.
trosku ste uz OT :)
uz tie pamate nechajme tak. stat sa moze vsetko.
oplati sa mi vymenit tieto ramky za Muskiny 2x512 400 mhz cl 2-3-3-6? pri takomto casovani daju cez 440 mhz, ale zase 440 mhz nedostanem, delicku mam 200, 166, 133 a 100 :(
Caute hosi, mam problem. Mam mb MSI K8N Neo f a kupil som 2x512 si A-DATA Vitesta 500. Pri 510 Mhz 2.5-3-3-6 2.8V isli tie ramky v pohode na DFI, ale mne system pada, pcmark04 vyhodi modru tabulku a doom3 mi zasekne. A aj ked ich dam na 400 Mhz default, to iste. Je ta ramka nekompatibilna s doskou?
Tak presne tuto obavu mam aj ja.Ja sa ich iba chystam kupit,mam dosku MSI i865PE Neo-2 Platinum a Everest pise,ze doska podporuje iba pamate 200,333 a 400MHz.A trochu sa bojim,ze vyvalim tolko penazi za tie RAMky a budu blbnut.:confused:
to je jedno ze podporuju len 400 mhz, aj na 400 Mhz mi to blbne :( s DFI problem nemali...
Jake je s max. bezpecne napeti pro pameti u A64 (jde mi o pamet. radic v procesoru) a zavisi nejak na napeti procesoru?
Koupil jsem taky jednu 512MB DDR500 Vitesta, ale ve specifikacich je napsane provozni napeti 2.8V +- 0.05V oproti normalnim 2.6V. A toho se prave bojim.
Mam Sempron 64 na (DFI UT LP nf3 250Gb, sock. 754) a mam strach davat do pameti takove napeti. Nekde jsem cetl (nevzpominam si uz kde to bylo), ze pokud se pusti do pameti vyssi napeti, tak se muze poskodit procesor (nebo spis pametovy radic integrovany v procesoru). Zatim mi jede pamet na 166MHz pri 2.6V nechci to pokouset :( Asi budu postupne zvysovat frekvenci a testovat pri tech 2.6V, kam se dostanu...
...Asi to nebyla moc dobra koupe, kdyz potrebuji tak vysoke napeti, ted toho docela lituju. Nechci totiz zbytecne riskovat a chci mit jistotu, ze je vse v poradku a stabilni. Proste jedu radsi o kousek niz, ale at mam jistotu, ze je vse stabilni.
Tyhlety paměti jsou na svoji cenu dost dobrý kup. Těch 2.8V se neboj. Ty jsou ještě v pohodě. Při tomhle napětí ti dají v dualu to co mám v podpise. V singlu nevím.
to je nic moc... vacsina (ako moje) davaju pri 2.5-3-3-6 2.8V cez 520 Mhz...Citace:
Původně odeslal Don Carlos
No a kolik ctes ze mam v podpise?? 3-3-3-5-1T 524MHz...Citace:
Původně odeslal Erfelst
CAS 2.5 vs 3 je minimalni.
ale nejake percento to urcite spravi...
jj 0.5 percenta, ako Vitesty su dost specificke bud idu ako hodinky alebo s nimi ma clovek brutalne problemy. Zda sa ze DFI + Vitesty je dost dobra volba na vykonne riesenie. a tieto 4 casovania nie su jedine ktore maju ramky DFI biosaci vedia svoje. Takze treba skusat i ine hodnoty , ako iste viete BSOD pre ramky je 0x7E takze ak to mate skuste zvysit napatie, minimum je 2.8V a casovanie hodte na 3-4-4-8 co je casovanie ktore je v SPD tabulke a kludne moze byt ze na inych dostkach pri agresivnejsich casovaniach nefachcia.
nj, ale zalezi ci pouzijes delicku atd... ale jedno je iste, MSI + A-DATA nie je moc dobra volba :(
Vzdy som mal na doske MSI pamate Adata,teraz mam konkretne Vitesty a ziadne problemy...momentalne slapu na 440 MHz pro 2.5-3-3-6-1T
no mam hodne stare tyto adata DDR500 (jiz k 2,5roku) a musim rici ze mi na DFI sly jen na DDR 430 2,5 3 3 6, vic se mi je nepodarilo rozdejchat, pritom jsem je mel testle na 540 3 4 4 8 /2,9 na solteku. Ted mam k nim i DDR566 s TCCD cipy ale zjistil jsou mi lepsi 2GB na DDR400 Cl2,5 3 3 6 2T nez 1GB DDR 600 3 4 4 8. Jinak pameti maj default 2,8V oboje.
A-DATY 500 maju default 2.65V pokial viem... 2.8V urcite nie...
btw, ked pouzivas 400 Mhz pri 2.5 cl preco si nekupis 2x1 Gb moduly? tie A-DATY tam mas uplne zbytocne...
2T ti na vykone tiez moc neprida :)
no to mi je jasny ze mi pomuzou 2x 1GB moduly, ale i tak mam lepsi pocit ze sestavy s 2GB DDR400 pomalejma nez 1GB DDR600. Navic jsem ty DDR566 splasil velice vyhodne a mela to byt vymena za ty DDR500, ale nakonec jsem si nechal oboje. O tolik vykonu jsem neprisel, ale hdd prestal swapovat a celej system je svyznejsi.Citace:
Původně odeslal Erfelst
Power supply: Vdd,Vddq:2.8V±0.1VCitace:
Původně odeslal Erfelst
http://www.adata.com.tw/adata_en/pro...p?ProductNo=63
jasne ze je lepsie mat 2 Gb 400 Mhz ako 1 Gb 600 Mhz, ale preco si nekupis 2x1 Gb 400 Mhz (teraz mas 4x512)... vyslo by ta to aj lacnejsie, takze usetrene prachy mozes vrazit inde :)Citace:
Původně odeslal Wiruz
Mozno sa mu uz fakt podari vymena DDR500 za DDR600, a potom bude mat 2GB DDR600, sice 2T ale to vadit nebude ;-)Citace:
Původně odeslal Erfelst
PS: Btw cau Wiruz kamarat:-)
podari, ale za aku cenu :) keby kupil 400 Mhz a hentie predal este aj zarobi...
no ale musis vzit v potaz, ze DDR500 jsem uz mel a DDR566 jsem chtel jen vymenit, takze jsem mel pameti doma. Ted bych musel prodat 1GB DDR566 a DDR500 a jit splasit nejake DDR400. Jenze kde mam zaruku ze to prodam abych nebyl zase hrozne pod cenouCitace:
Původně odeslal Erfelst
sak vyskusaj dat do bazaru... za to nic nedas :)
tak dneska jsem tyto ramky testoval v kombinaci s Kingmax HardCore 500MHzCL3. Fošna JETWAY 754GT6-P nV6100 s754. Sempm 2,8.
ta Kingmax je stabil. při 265(530) 2,95V (podle biosu, "reál" dává 2,8-9)
časování 2,5 6-3-3. A-data jsem pouze přihodil a jedou (zatím 30min prime).
V singlu by šly možná víc. Myslím, že napětí do 3V je OK.