Zdravím!Potřeboval bych poradit jakou desku pro XP 2000+,aby šla dobře taktovat a byla by stabilní?Finance jsou omezené :confused: a tak jsem se rozhodl pro menší upgrade...;)
Printable View
Zdravím!Potřeboval bych poradit jakou desku pro XP 2000+,aby šla dobře taktovat a byla by stabilní?Finance jsou omezené :confused: a tak jsem se rozhodl pro menší upgrade...;)
Jak moc omezené finance máš? A má být nová nebo bazar?
Jinak na tý mojí z podpisu jde taktovat celkem OK, stabilní je taky dobře a tuším, že se stále ještě dá sehnat nová...
Max. do 1500 nová a bazarová samo méně,ale jde mi hlavně o tip s dobrou zkušeností (příjmu i nabídku bazarové)...
Jinak A7N8X-E Deluxe je můj horký tip!Ale nová stojí stále 2t tak kdyby ji někdo prodával za rozumnou cenu tak může dát vědět...:)
Imho nemá cenu schánět nic jinýho než Epox 8RDA3i a ABIT NF7-S 2.0. V tom CC maj toho Epoxe za pusu, tak nevím co řešíš.
pokud nepotrebujes Deluxe vybavu tak http://www.obchod.cz/products_detail...zbozi=00024798 a je sklademCitace:
Původně odeslal abdul11
No škoda tak jsem na to koukal a ani jedna v CC už není v prodeji ani ve výprodeji...:rolleyes:Citace:
Původně odeslal Perfect_
Mno, ale v tu dobu, kdy jsem ti dával ten odkaz, tak tam ještě byla. Teď už není no.
Docela dobra nahrada za NF2 je VIA KT880.
Osobne mam desku Asus A7V880. Neni spatna.
zrovna s touhle deskou nemam dobre zkusenosti - chciply mi 2 rychle za sebou. obe byly revize 3.1Citace:
Původně odeslal Perfect_
Aha, tak to nevím. Já ju měl kdysi chvilku doma a neměl jsem s tím nejmenší problém, revizi už ale nevím :(. Každopádně ten odkaz na CC jsem dával proto, že ji měli ve výprodeji za 1100,- což je v poho cena.Citace:
Původně odeslal riksa
co si ja pamatuju, tak to byla hlavne tahle revize, ktera nahodne umirala. pak jsem mel jeste 3.3 a ta se zdala byt v pohodeCitace:
Původně odeslal Perfect_
Doporučuji Asus A7V600.Na přetaktování je v klidu.
To je, ale VIA KT600 ne? To na nějaký extra oc není. Sám mám desku s tímto čipsetem.
Kdyz Viu tak KT880 kterou jsem zde uvadel. Je srovnatelna s NF2. Ale levnejsi. Prisla bohuzel dlouho po NF2.
Porovnani
Asus A7V880 - KT880 vyzývá nForce 2 Ultra 400
http://www.pctuning.cz/index.php?opt...4140&Itemid=43
EP 8rda3i jsem mel pres rok revizi 2.1 a slapala vpohode pres 215FSB...Citace:
Původně odeslal riksa
copak to je, toto?! :/Citace:
Původně odeslal D_a_v_i_d
ad subject: tak už jsem si vyhledal ve vedlejším threadu, že ten procesor je palomino. toto jádro jde taktovat minimálně, takže NF2 je pro něj naprosto zbytečný. poohlédl bych se po nějaké desce s chipsetem VIA. nejlíp asi KT600. na ten drobný OC to bude stačit bohatě a ty desky mají exkluzivní výbavu - za ty peníze co stojí. popřípadě si 200 Kč připlatit na KT880. není s problém to sehnat nové a bude to podle mě daleko lepší kauf, než ta očesaná fošna s NF2ultra od Aušusu.
[OT]Citace:
nee :) nemám problém s ničím výše jmenovaným. spíš mě vadí, když někdo činí rychleji než myslí a od jisté doby jsem alergický na posty "viz podpis". shodou okolností jsem hledal také info o NF2 desce a nějaký borec tam měl rok a půl starý post "jede mi to vše OK, stabil, ciz podpis" (jinak v podpise už mezitím měl svého nového mazla na NF4) a podrobné info jsem dohledal až po dlouhém hledání na okolních stranách. člověk to pořádně nepochopí, dokaď ho to samotného nepotká, když o tu informaci skutečně stojí. zvlášť když tím viz podpis ve finále naťuká ještě víc znaků než by napsal o co se přesně jedná. jinak omluvu přijímám a věc beru za uzavřenou. nejsme tu od hádání, ale od konstruktivní diskuze ,)
[/OT]
ad subject: jestli by nakonec padla volba na tu NF2, vzal bych tu variantu X-XE. klasická deluxovka je už dost blbě k sehnání a když už jí někde mají, tak nekřesťansky drahou :/
Deluxovka je blbě k sehnání, nicméně třeba v CC se dá sehnat tuším stále ještě nová... Že je drahá je fakt, ale ono bohužel do ScktA je drahý všechno, procesory taky... Já to o Deluxce psal ve chvíli kdy jsem ještě nevěděl, že autor postu má limit 1500, za ty prachy se nová Deluxka asi fakt nesplaší :wink:
Za 1500 se splasi treba nova Albatron KX18DS Pro .. kvalitni nForce2 Ultra400 deska.. Mel jsem tu cest mit ji v PC nejaky ten rok:)Citace:
Tak koukam, ze to je cena bez DPH, takze sry:) Jinak tam maji i levnejsi albatron desky s KT600.
no právě že na CC už jí nemají :/ co jsem tak zběžně koukal, spousta obchodů, kde byla za rozumný peníz už jí nemají nikde. je to 2k+ a to je IMHO ažaž. to už bych spíš volil tu verzi XE za 1,3k. je to také NF2 ultra, sic trochu očesaná, ale za úměrné peníze. za těch 2,2k co stojí deluxka si člověk pomalu koupí jetého semprona64 s NF3 fošnou.Citace:
na to palomino bude stačit nějaká VIA. je to ideální volba, páč to nestojí moc a ty desky mají královskou výbavu. za ty prachy se dá sehnat akorát jetý nebo spartánský NF2, což je zase jiná písnička, protože jetá KT600 je za cca 600, což je bezkonkurenční. NF2 je vhodná akorát na bartony. na TB a palomina je via dostačující. možná bych se k tomu palominu nebál pořídit kt400. ta by byla vůbec za hubičku, ale jestli si dobře pamatuju, tak neměla satu :/
Ty bláho máš pravdu :oops:, ale snad ještě pět dnů nebo týden zpátky ji tam měli, tuhle jsem na ni ze zvědavosti koukal :-/ Ta X-XE nevypadá špatně, za ty peníze...
No pokud je horni limit 1500 Kc tak bych doporucil tuto http://www.okcomputers.cz/DetailPage.asp?DPG=54111. Nekoukal jsem se zda ji maji nekde jinde, nicmene tady ji tedka bohuzel skladem nemaji.
Pánové díky moc za tipy,mám ještě jeden dotaz a to jak zjistit revizi toho Palomina?Jde to nějakým softem či musím sundat ventilátor?Hledal jsem,možná špatně a tak díky za pochopení...začínám
P.S.Vetšina pojmů je pro mě NOVA,ale snažím se...:)
Ohledne KT400. Mel jsem MSI KT4AV (KT400A) a malem mi utrhali ruce. Prodal jsem ji za 700+posta. Jinak moji soucasnou Asus A7V880 jsem koupil za 1100+posta a skoro 2 roky zaruky (ze 3).
Co se týká Palomina, všechny jeho známé revize jsou tyto: AGOIA, AROIA, AGOGA, AGNGA, AGKGA, AGKFA, ARKGA, AGLHA, AROGA, ARNGA, ANGKA, AKYGA, AGTIA nojo,ale jak to zjistím jakou mám?
CPU-Z to neukáže?
když sundáš chladič. myslím, že to ani jinak nešlo a ani jsem se po tom zas tolik nepachtil. ten chladič je sundaný za minutu a na sA to máš přímo na té samolepce dole na procesoru (viz. http://upload.wikimedia.org/wikipedi...lonXP-1700.jpg). tam si dohledej ty daná písmenka a v sekci Procesory AMD tady na fóru je ve sticky odkaz na porovnání jednotlivých sérií. tak jako tak stejně moc veliké OC nečekej. solidní OC přišel až se sérií Thouroughbred B0, respektive s jeho DLT3C sérií.Citace:
Původně odeslal abdul11
toto nee :/Citace:
Původně odeslal Perfect_
//edit:no tak zrovna od MSI jsem to KT400 nemyslel. kdysi jsem ho měl a byla to první deska, která odstartovala kvalitní propad MSI. mě osobně umřely dvě než jsem si pořídil a7n8x-x, ale již od asusu, který byl tehdy ještě značně kvalitní. tu KT400 pokud možno od asusu nebo od abitu. bude to o malinko dražší, ale kvalitou je to úplně jinde.Citace:
Původně odeslal woyta
Tak už jsem to zjistil a je to AGOIA.Někde jsem četl,že je to z Palomina nejlepší serie na OC,ale jako u Thouroughbred B0 to z daleka nebude... :(
Asi jsi mel smulu na spatne kousky. Ja s ni za 2 roky co jsem ji mel nemel jediny problem. Zato kamosovi jsem se vecne vysmival kvuli jeho MSI Delta s NF2. 3 desky a vsechny spatny. Naposled mu odesla tenhle tyden. Domluvil se prodejcem a vzal si novou Asus A7V880 jako mam ja. Asi jsem ho na ni trochu namlsal kdyz jsem mu ji na par dni pujcil jeste predtim nez jsem si ji zabudoval do sveho PC.Citace:
Původně odeslal vauxhall.uk
Nenajdes desku aby se na ni nevyskitovali nejake problemy. Na KT880 byva problem se zvukem. To ale uspesne resi Via patch. Obcas i protestuje AGP/PCI lock ale u mne spis to vypada na zalezitost grafiky (Nektera jde nektera protestuje).
NF2 jestli se nepletu mival problemy se SATA radicem.
zpravidla platilo, že nejlepší palomina měla nevyšší OC na úrovni nejhorších tbredů. jinak s tou sérií na OC je to jedna věc, druhá je aby ten procák ustál 166FSB, což by byla další stanice na NF2 :/ to bys potom musel spojovat můstky, aby se ti odemknul násobič. tudíž sehnat spíš nějakou desku, co umí přidávat po 1 MHz už od 133 MHz výš. určitě to umí chipset VIA KT400, jestli i nějaké ty novější, to nevím. sám jsem na KT400 kdysi zkončil. od té doby používám nForce. třeba tady někdo bude moudřejší a poradí ,)Citace:
Původně odeslal abdul11
tak o tom nic nevím. sata radič mi na nforckách vždy jel jako víno. spíš mi šlo o výrobce fošen. via jsou dobré chipsety, ale nekupoval bych desku (a ještě k tomu starší) od MSI. mají velikou úmrtnost na všech platformách. abit s kt400 bude tak o stovku dražší, ale člověk si připlatí za klid v duši.Citace:
Původně odeslal woyta
jinak positiva a negativa NF2 vs. VIA KT jsou různá. já si teď budu stavět sestavu s XP-M, které jede na 255FSB, tak je pro mě nesmysl kupovat VIA KTcokoli, protože se to na tuto hodnotu nikdy nedostane. když si budu dělat stanici, kde budu chtít využívat sběrnici do 200FSB, budu chtít ušetřit a mít podobně vybavenou desku, sáhnu jednoznačně po nějaké VIA desce.
v kombinaci s palominem jednoznačně via-kt. v kombinaci s tbredem via nebo nf2, dle uvážení a schopností procesoru. v kombinaci s xp-m spíš nf2, i když například Eagle využívá VIA, protože na ní jde bez problémů měnit násobič za běhu a tolik se nehřeje.
Tedy jak tu psalo pár lidiček přestal jsem uvažovat o s A a přejdu na s 754.Mám možnost koupit AMD Athlon 2800+ a 2x512MB Apacer AM1 cl 2.5...Původní PC rozprodám či prodám vcelku a dle toho musím sehnat zbytek.Tedy poraďte lidi jakou desku s 754 vhodnou na OC a hlavně,aby spolupracovala s výše uvedenýma operačkama?
P.S.Ještě mě napadá i nějakou slušnou VGA do této MB max kolem 2k?
Případně i nabídněte..
Asi myslíš Semprona 2800+. Koukl bych se, ale po Sempronu 64 2800+ a místo 2x512MB raději 1x1024MB. Na OC bude asi nejlepší DFI nF4x Infinity, ale osobně bych si koupil Gigabyte GA-K8NE, má pasiv na NB a pohodový OC s tím taky uděláš. Slušnou VGA za 2k,-, mno koukl bych se po bazaru po nějaké 6600.
Procesor 64 bit sempron 2800+
Deska Asus K8N4-E Deluxe (dalo by se usetrit a koupit Gigabyte K8NE)
Ramky 2*512 Kingston 400Mhz Cl 2.5 (taky by se dalo trosku usetrit a koupit 2*512 A-Data 400Mhz Cl 2.5)
Grafika novou moc vykonnou kolem 2K Kc asi nesezenes, radsi se podivej nekam na bazar, tam bys za ty 2K Kc mohl sehnat nejakou 6600 non GT, nebo priplatit a podivat se po bazarove 6600 GT
No jestli to už bude kupovat new, tak bych určitě vzal 1x1024MB paměť.
2 perfect: pokud deska podporuje dual channel, tak bych vzal 2*512, ale vzhledem k tomu, ze ani jedna z tech ktere jsem tam napsal dual channel nepodporuje, tak asi vzit 1*1024 MB.
Pameti by mozna nebyla spatna volba 2* Kingmax 512mb DDR 433 CL 2,5. Na 400 dvaji casovani CL2. Rezervy pro OC taky nemaji spatne. Pry je dostavaji az k DDR500. Mam je a v dualu jedou OK.
Nebyla by lepsi volba sk939? Prece jen lepsi vyber CPU a moznosti do budoucna. Uznavam ze to ale vyjde o par stokorun draz.
Snad žádná deska pro s754 nepodporuje dualchanel ne? Určitě bych vzal 1x1024MB. Kupovat dneska 2x512MB jsou imho vyhozený peníze. A na s939 mu asi peníze nestačí. A i když jo, tak je raději vrazit do grafiky, teda pokud to má být pc na hraní.
Kupuji AMD Athlon 2800+ s 2x512MB Apacer AM1 cl 2.5 starší,ale se zárukou 24 měs za cca 4,2K.To se mi zdá jako solidní nabídka tak si nemohu vybírat jiné paměti ani CPU.Šlo mi spíše o to jakou desku k těmto věcem a aby paměti na ní fungovaly i i při OC...
1x1024 A-DATA + S64 2800+ = +-4500,-...
To co jsem psal výše CPU cca 3450 K a paměti cca 2500 K = cca 6K a navíc je to Athlon ne Sempron tak si myslím že za 4,2K a zaruka 2 roky není zlé...
jj. to je pěkná cena. jinak co se týká desky, přikláněl bych se k tomu DFI nebo Gigabytu. každopádně rovnou něco s PCI-E. poměr cena/výkon je značně příznivější než u AGP a to jak u nového zboží, tak u použitého.Citace:
Původně odeslal abdul11
tiez rozmyslam o niecom takom do 2 pc pre brata a najlepsie vychadza
MB: dfi alebo Gigabytu a samozrejme s PCIex
CPU: sempron 2800+ 64bit - taktovat ide nadherne co som cital tak niektory ide aj na 2,76ghz
6600non GT - z bazaru za 2k ako docasne riesenie
s939 uz tiez nema buducnost este tu bude nejaku dobu a mas este dost moznosti na upgrade CPU mozes tam dat X2, VGA, ...
proč by neměl mít? prosím nějaký link, kde se AMD zmiňuje, že by se s939 v nastávajících letech nepočítalo. sAM2 bude jen alternativou pro lidi, co chtějí používat DDR2.Citace:
Původně odeslal matooo
939ka nemá budoucnost? A to jsi vyčetl kde?Citace:
Původně odeslal matooo
IMHO co už dnes fakt nemá cenu financovat je ScktA, to už je vážně mrtvá platforma... Ale 939ku , ale v případě nutnosti a omezených financní 754ku, bych ještě klidně koupil... U 754ky je výkon docela slušnej a opravdu už téměř za babku ...
Myslím, že ta věta možná měla být, že s939 má budoucnost, a že ho můžeš rozšířit o X2 atd.
EDIT: Některým (mě) stačí i sA :).
Mě taky stačí, na hry moc času nemám, a na práci je to dostačující...
O 754ce jsem uvažoval, jenže vinou paní mzdové učetní ty prachy co by byly na upgrade budu muset poslat zpátky zaměstnavateli jako nedoplatek daně za minulej rok :evil:
Takže na ScktA ještě nějakou tu dobu pofičím :-(
Já hry hraju jen starší a pak na 2D AutoCAD mi to stačí bohatě, na 3D nic moc, ale v tom se stejně 3D nedělá. Teďka, ale začnem ArchiCAD, tak mám trochu strach :(. Ale to už jsem zas OT, tak sry :(.
EDIT: A je pro mě mnohem větší komfort mít dobrou myšku, v poho monitor a ok připojení, než mít s754...
Jsme natom naprosto stejne, i co se konfigurace tyce, jak koukam :)Citace:
Jo a pridam se k doporuceni za jeden 1GB modul, dualchannel na s754 nemas a pokud nekdy prejdes na s939, tak snadno dokoupis druhy modul a mas 2GB v DC.
to s tou buducnostou s939 som to myslel tak ze uz je tu naslednik v podobe M2 a ten ma tiez budnucnost len kym nepride naslednik a nepredpokladam ze pre s939 amd vyda nejake dajsie CPU hovorilo sa o tom ze pride FX59 ktore bude mat 3ghz a x2 5000+ a nieje ani jeden je tu FX60 dualcore s 2,6ghz cize necakam ze nas amd este nejakym cpu do s939 ohromi
http://www.pctuning.cz/index.php?opt...4600&Itemid=28
vykon to je u kazdeho individalne kto naco pc pouziva hry/praca niekomu nestaci x2 na 2,8ghz a 2x7800gtx sli a niekomu staci sempron 64bit na 2,4ghz a 6600GT
no sice AMD nechystá nic nového do s939, ale ruku na srdce, ty sis FX-57 a FX-60 pořídil? já osobně ne a tudíž by kolem mě šla i FX-59 a jiné výmysly. postavil bych si pořádné vodní chlazení a ždímnul trochu opterona a hřálo by mě u srdce, že s vodníkem za 5 klacků drtím procák za 30k. budoucnost v s939 ještě nějakou dobu vidím. jako další upgrade vidím až na platformu s DDR3. AM2 bude mít sice lepší propustnost socketu díky HT2.0, ale to je asi jediná výhoda, která by mě mohla ohromit. když k tomu ale přidám mnou tolik opovrhované DDR2, stále stejný PCI-E, tak mi z toho nevyjde žádná dobrá investice. určitě se najde spousta nadšenců, co si to kvůli DDR2 koupí, ale spoustu prozíravějších ten socket mine. ale dost OT. tohle kdyžtak můžeme dořešit v AMD sekci.Citace:
Původně odeslal matooo
ako samozrejme s tebou suhlasim vykon tejto platformy je plne dostacujuci upgrade s939 v mojom pripade by som videl na CPU: X2, 2GB ram, VGA: ? min x800gto2+flas na x850XT a ked nebude grafika postacovat tak mam este dost moznosti na upgrade, s takouto zostavou a vobec podla mna sa prechod na M2 s ddr2 neoplati aspon teraz na zaciatku, oplati sa to az ked bude s dd3 tam si myslim ze to bude vykonejsieCitace:
Původně odeslal vauxhall.uk
Tak panové sorry,že se Vám míchám do vaší rozjeté diskuze;) ,ale mám teď možnost bazarové koupě desky Abit KV8 Pro a odjinud zase staršího Semprona 2800+.Byla by to dobrá kombinace?
Ta deska není špatná, ale má to VIA čipset, takže nečekej žádný mega OC. Mě osobně by stačila. Ten Sempron asi není 64b co? Kombinace je to podle mě v poho, ale záleží za kolik bys to mohl mít.
EDIT: Možná bych, ale fakt raději sehnal něco s nVidia čipsetem a PCIE...
Jasně,že je to S64,CPU bude cca kolem 45 EU,kupuji to v Německu a deska přibližně stejně tedy suma sumárum 3k i s poštou;) Jinak CPU i se zárukou 24 monat,ale kdo tam s tím pojede...i když by se to dalo vyřešit asi opět poštou...
Tak to je celkem v poho imho. To, že to je S64 nemusí být tak jasný...
Za kolik se dá koupit S64 bazarově?Mnoho jsem jich u nás neviděl a když tak 2800+ byly celkem drahý a to jsem si říkal,že se tedy spíše vyplatí koupit novou...Citace:
Původně odeslal Perfect_
Myslím, že tak za +-1800,-...
nedávno jsem viděl 2800+ s deskou s NF3 za cca 3k nebo malinko přes. cena je dobrá, ale dostupnost je horší :/Citace:
Původně odeslal abdul11