-
Sempron 64 či Athlon 64?
Ahoj, potřeboval bych poradit. Budu si pořizovat novou Základní desku+processor. Vzhledem k ceně jsem se rozhodl pro processor do socketu 754 (nenašel jsem pádný důvod jít do 939) a chtěl bych se vás zeptat, jestli je hodně znát výkonostní rozdíl mezi Sempronem a Athlonem? Jak jdou tyto typy přetaktovávat, popř. jaký processor do Socketu 754 zvolit? (Věřím, že tu máte hodně zkušeností mě poradit).
P.S. Nepatří to sem, ale tip na motherboard by se mi také hodil.
-
Re: Sempron 64 či Athlon 64?
-
-
A Který ze sempronů jde nejlépe přetaktovat? Pokud by šel dobře přetočit model 3000+, pak snad ani nema smysl kupovat Athlon, ale pokud by šel dobře přetočit Athlon64???
-
Podle mě je důležitý rozdíl mezi socketem 754 a 939 možnost budoucího upgradování. Zatímco do socketu 939 za rok můžeš dát X2 procesor, do socketu 754 už nic lepšího nepořídíš...
-
Citace:
Původně odeslal frelichl
Podle mě je důležitý rozdíl mezi socketem 754 a 939 možnost budoucího upgradování. Zatímco do socketu 939 za rok můžeš dát X2 procesor, do socketu 754 už nic lepšího nepořídíš...
Processory X2 jsou tak drahy, že si ho stejně nikdy nepořídím, to by musel jít na 5000kč. Jinak co jsem pročítal na netu, tak Semprony se dají poměrně dobře taktovat, takže asi půjdu do Sempronu 2800+, doufám, že tento kus půjde taktovat, pokud by byl lepší třeba 3000+, nebo jiný, tak to potrřebuji vědět, abych udělal dobrý kup!!
-
Som vcera skladal masinu : Asus K8N4-E so Sempronom64 2800+ ..zatim no problem, ale taktit to budem az dnes. Poreferujem co som s tej 2800+ vyzmykal :) ... inac A64 3000+ nebol problem, ale proste sa to na S754 neoplati tolko za A64 priplatit .. 256L2 VS 512 je slaby rozdiel.
-
Citace:
Původně odeslal Semik
Som vcera skladal masinu : Asus K8N4-E so Sempronom64 2800+ ..zatim no problem, ale taktit to budem az dnes. Poreferujem co som s tej 2800+ vyzmykal :) ... inac A64 3000+ nebol problem, ale proste sa to na S754 neoplati tolko za A64 priplatit .. 256L2 VS 512 je slaby rozdiel.
Dík, za ten overclock budu vděčný
-
Citace:
Původně odeslal Semik
To bohuzel moc nevytaktujes, procak nema C&Q a ten Asus na takovem cpu neumi zmenit voltaz.
Turok: Vybirej alespon CPU s 256kB L2 - cili Sempron 2800+ nebo 3100+
No a pak vyber CPU muzes zuzit podle desky, jak uz jsem naznacil, ne na vsech se da u Semprona bez C&Q menit voltaz (namatkou zmineny Asus K8N4-E, MSI K8N Neo V2.0, K8N Neo3, Gigabyte K8NE 2.0).
-
predsa len porozmyslaj nad s939 ked tam das 3000+ ta nieje taka draha...
a neskvor mozes upgradovat veselo dalej :-)
ver ze viem o com hovorim mal som s754...
-
to Turok
klidně jdi do 754 Sempron 2800+, k tomu kup za 2500 Dfi desku s pcie, natakti procesor a budeš spokojený.... nějakou dobu ti to vydrží a pak upgraduješ rovnu na M2. Já osobně jsem s tím sempronem móóóc spokojenej.
-
Já měl dříve AthlonaXP 1800+ přetaktovanýho na 2,2Ghz a teď mám Semprona 2800+, který mi jede prozatím stabilně na 2,16Ghz. A třeba rozdíl V 3D Marku 01SE dříve to bylo score kolem15000 a teď přes 18000.3D Mark03 5686 - 6089.Jsem spokojen. Takovej mám výkonový rozdíl mezi Athlonem a Sempronem64
-
Citace:
Původně odeslal Dusan
Já měl dříve AthlonaXP 1800+ přetaktovanýho na 2,2Ghz a teď mám Semprona 2800+, který mi jede prozatím stabilně na 2,16Ghz. A třeba rozdíl V 3D Marku 01SE dříve to bylo score kolem15000 a teď přes 18000.3D Mark03 5686 - 6089.Jsem spokojen. Takovej mám výkonový rozdíl mezi Athlonem a Sempronem64
mezi Athlonem socA a sempronem s754 na stejné frekvenci vyhrává Sempron, ale mezi Athlonem64 s754,939 a sempronem 754 na stejné frekvenci vyhrává Athlon. Ale ten výkonostní rozdíl není zas až takový, aby se vyplatilo připlácet za Athlona64. Vše je o penězích, kdo na to má, ať si připlatí, kdo ne ,ať zůstane u Semprona 754, chybu neudělá:p
-
jasna volba sempron ked mas trosku stastie a lepsi kusok kupis tak sa mozes dostat v poho aj na 2.8ghz pri tom na athlone sa tak vyoko nedostanes a este aj usetris $
-
Citace:
Původně odeslal MV
To bohuzel moc nevytaktujes, procak nema C&Q a ten Asus na takovem cpu neumi zmenit voltaz.
Turok: Vybirej alespon CPU s 256kB L2 - cili Sempron 2800+ nebo 3100+
No a pak vyber CPU muzes zuzit podle desky, jak uz jsem naznacil, ne na vsech se da u Semprona bez C&Q menit voltaz (namatkou zmineny Asus K8N4-E, MSI K8N Neo V2.0, K8N Neo3, Gigabyte K8NE 2.0).
No dobrá, ale ten cenovej rozdil processorů a motherboardů na s 939 je dost velkej a to co píše IGUKA, tak na to něco bude.
-
Citace:
Původně odeslal iguka
to Turok
klidně jdi do 754 Sempron 2800+, k tomu kup za 2500 Dfi desku s pcie, natakti procesor a budeš spokojený.... nějakou dobu ti to vydrží a pak upgraduješ rovnu na M2. Já osobně jsem s tím sempronem móóóc spokojenej.
To máš docela recht.
-
Dusan:iguka:Philip2799:Takže nejlepší volba bude Asi 2800+ Sempron? Tomu se snad nedá ani věřit, že to jde tak moc přetaktovat??? Doufám, že z toho pak nebude přimotop:-) Tak vcelku jsem se rozhodnul pro Semprona 2800+ a desku s chipsetem NF4. Jediné co mě štve je, že jsem si chtěl pořídit R1600XT a všude čtu, že NF4 má s R1600XT pěkný problémy, takže budu muset jít do GF6600GT:-(
-
Citace:
Původně odeslal ___TUROK___
Dusan:iguka:Philip2799:Takže nejlepší volba bude Asi 2800+ Sempron? Tomu se snad nedá ani věřit, že to jde tak moc přetaktovat??? Doufám, že z toho pak nebude přimotop:-) Tak vcelku jsem se rozhodnul pro Semprona 2800+ a desku s chipsetem NF4. Jediné co mě štve je, že jsem si chtěl pořídit R1600XT a všude čtu, že NF4 má s R1600XT pěkný problémy, takže budu muset jít do GF6600GT:-(
No musíš pořídit taky desku která je přátelská k taktování. Např. DFI si myslím že jsou proto stvořeny.Kombinace Sempron64 2800+ a deska DFI LP UT nF3 250Bb je dobrá volba.Prozatím mi jede na 2,16Ghz ale až se zahoří chtěl bych zkusit 2,4 (300x8) a teplota mi nejde nad 40C a to mám original box.
-
Citace:
Původně odeslal Dusan
No musíš pořídit taky desku která je přátelská k taktování. Např. DFI si myslím že jsou proto stvořeny.Kombinace Sempron64 2800+ a deska DFI LP UT nF3 250Bb je dobrá volba.Prozatím mi jede na 2,16Ghz ale až se zahoří chtěl bych zkusit 2,4 (300x8) a teplota mi nejde nad 40C a to mám original box.
Ta deska je sice skvělá, mám ji taky (dnes jsem z toho mého semprona dostal stable 2580 MHz), ale má bohužel AGP, takže vem tuhle http://www.obchod.cz/products_detail...zbozi=00022790
má PCIe slot na grafiku, do AGP nechoď !!
-
JJ, půjdu do PCI-E. Původně jsem chtěl Epox, protože teď mám Epox8RDA3+ a jsem s ní spokojen, ale slyším tu samou chválu na DFI, takže je to jasné.DFI.
-
Citace:
Původně odeslal Dusan
Mám 2X512MB 400Mhz DDR OCZ CL2, myslíš, že to s těmahle paměťma půjde taktit?
-
Citace:
no obecně je na taktování u s754 lepší jen jeden paměťový modul, ale i s těma dvěma by jsi se mohl tak do 2,4 ghz dostat...
-
Citace:
Ramky overclock neomezují, komunikace RAM-CPU je tady nezávislá na CPU-deska, v biosu shodíš frekvenci a můžeš taktovat i s úplnejma noname ;). Akorát fakt bacha na to že jsou to dva zřejmě oboustranný moduly, možná to bude potřeba vyměnit za 1 GB modul.
semprony netopí, taktit jdou hezky (když jsem naposledy někomu poradil semprona 2800+, tak mu to jelo stabilně na 2,6GHz (tj +1GHz) bez změny voltáže (asus deska)
tu DFI mám a no problémo s taktěním, ale bacha:
a) chladič na chipsetu je otřesnej, 6000+rpm turbína, na 5V se nerozběhne, nemá to skoro vůbec pasiv, zavazí tam grafárna.... bléé, ještě nevím co s ním udělám
b) mám tam nejnovější ofic. bios, ale deska mi prostě odmítá ukazovat teplotu CPU. Pokud vím tak tenhle problém má víc lidí.
-
Citace:
Původně odeslal karliko
tu DFI mám a no problémo s taktěním, ale bacha:
a) chladič na chipsetu je otřesnej, 6000+rpm turbína, na 5V se nerozběhne, nemá to skoro vůbec pasiv, zavazí tam grafárna.... bléé, ještě nevím co s ním udělám
b) mám tam nejnovější ofic. bios, ale deska mi prostě odmítá ukazovat teplotu CPU. Pokud vím tak tenhle problém má víc lidí.
snad to dfi později vyřeší s novým biosem:)
-
No chlapci tiez mam DFI nF4x Infinity a ta doska je naozaj mizerna
doporucujem pozret tento thread - http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=40007
na tej doske nic poriadne nefunguje
- teplotu CPU a ani chipsetu neukazuje vobec - vymysla si to nejake bludy
- layout ma mizerny - hlavne to umiestnenie chipsetu - ale nejako som tam ten pasiv napchal
- taktovanie - mam v nej dve obojstranne DIMM-ky, vid moj podpis, (skusal som vsetky mozne znacky cize ramky ako take zle nie su) a neda sa mi s nimi dostat na vyssiu frekvecniu HTT ako 306Mhz cize viac ako 2450Mhz z toho nedostanem ale ked je osadeny iba jeden DIMM tak neni problem 2700Mhz
- biosy na tu dosku vychadzaju ako sa im chce a opravuju vzdy vsetko mozne len nie to, co fakt treba
je sice pravda ze mam reviziu A a uz je aj revizia B ktora je vraj zbavena tychto neduhov, ale nikto dosku rev B este nevlastni a ani nevidel ...
cize bacha - lepsia volba bude Abit NV8 alebo Epox 8NPA SLI/8NPA7I
-
nv8 ? hmm http://www.abit.com.tw/page/en/mothe...E=Socket%20754 bohuzial som nenasiel ze by sa v CR vobec predavala ... ani ziadny review :P
-
No co sa tyka CR to neviem ale na SR sa da kupit ci v BA alebo v BB ...
-
Citace:
Původně odeslal hyde21
- layout ma mizerny - hlavne to umiestnenie chipsetu - ale nejako som tam ten pasiv napchal
- taktovanie - mam v nej dve obojstranne DIMM-ky, vid moj podpis, (skusal som vsetky mozne znacky cize ramky ako take zle nie su) a neda sa mi s nimi dostat na vyssiu frekvecniu HTT ako 306Mhz cize viac ako 2450Mhz z toho nedostanem ale ked je osadeny iba jeden DIMM tak neni problem 2700Mhz
- biosy na tu dosku vychadzaju ako sa im chce a opravuju vzdy vsetko mozne len nie to, co fakt treba
je sice pravda ze mam reviziu A a uz je aj revizia B ktora je vraj zbavena tychto neduhov, ale nikto dosku rev B este nevlastni a ani nevidel ...
-desku nezatracuj, co se týče ukazatelů teploty a regulace fanů, to jistě opraví nějaký z novějších biosů
- co se týče tvého taktování s dvěma paměťovými moduly, to není problém desky, ale problém je v paměťovém integrovaném řadiči v procesoru. Proto s jedním modulem dosahuješ lepšího výsledku.
-TAKŽE I PŘESTO BYCH BYL PRO TUTO DESKU DFI
-
hej? a preco na inych doskach (napriklad na tej mojej > Abit NF8 <) nemam problem urobit 320 na dvoch DS moduloch? ;) a to mam sempron 2800+ prvej revizie jadra :D
-
Citace:
Původně odeslal MadCap
hej? a preco na inych doskach (napriklad na tej mojej > Abit NF8 <) nemam problem urobit 320 na dvoch DS moduloch? ;) a to mam sempron 2800+ prvej revizie jadra :D
dobře, vem ten stejný procesor a ty dvě paměti co máš a dej je do te desky DFI infinity a pokud se nedostaneš na 320 Mhz, tak uznám, že jsem se mýlil:D Anebo jsi to zkoušel v té DFI?
-
neskusal, ale myslim ze tu su ludia co to skusali (nie som si isty)
-
Citace:
Původně odeslal hyde21
doporucujem pozret tento thread -
http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=40007
No to je dobré vědět, takže spíše asi Epox že?
-
Takze zatim to je na 2200Mhz. Mam taky pocit, ze shitozny 350Wat zdroj ma brzdi. Je tam aj 6600ka..atd. V-Core zvysovat nejde. Skusim to este poladit ..zatim to spoznavam.
-
Citace:
Původně odeslal iguka
-desku nezatracuj, co se týče ukazatelů teploty a regulace fanů, to jistě opraví nějaký z novějších biosů
- co se týče tvého taktování s dvěma paměťovými moduly, to není problém desky, ale problém je v paměťovém integrovaném řadiči v procesoru. Proto s jedním modulem dosahuješ lepšího výsledku.
-TAKŽE I PŘESTO BYCH BYL PRO TUTO DESKU DFI
Jedine cim by sa to dalo vysvetlit, je ze ja mam konkretne zly kus procaku s blbym radicom, ktory ma problemy s dvoma ramkami, lebo su ludia, u ktorych som videl nF4x Infinity + s64 2800+ a k tomu 2x512MB DS a ficali cez 2,7Ghz
ale mne proste ani nejde delicka 2:1 ked mam dve ramky (nezapne sa s nou PC) a pri delicke 3:2 neviem preliezt 306Mhz HTT - memtest hadze chyby (a to som skusal viacero parov ramiek - vzdy identicke moduly a vzdy to neslo cez 306Mhz HTT) ...
a novy BIOS zatial nikde
-
Citace:
Původně odeslal hyde21
Jedine cim by sa to dalo vysvetlit, je ze ja mam konkretne zly kus procaku s blbym radicom, ktory ma problemy s dvoma ramkami, lebo su ludia, u ktorych som videl nF4x Infinity + s64 2800+ a k tomu 2x512MB DS a ficali cez 2,7Ghz
ale mne proste ani nejde delicka 2:1 ked mam dve ramky (nezapne sa s nou PC) a pri delicke 3:2 neviem preliezt 306Mhz HTT - memtest hadze chyby (a to som skusla viacero parov ramiek - vzdy identicke moduly a vzdy to neslo cez 306Mhz HTT) ...
a novy BIOS zatial nikde
vydrž, nový bios určitě bude:D tak jak jsi to napsal o tom paměťovým řadiči, tak to bude, problém je v procesoru, ne v desce
-
Ja koupil A64 3000+ s754 a nelituju ... pro s64 2800+ bych potreboval pro solidni OC desku, ktera da htt nad 300, nejlip nejakou dfi, kdezto pro tu a64 mi staci, s ohledem na nasobic 10 oproti 8, jakkakoliv nf4 deska, protoze htt na 260mhz davaji temer vsechny ... 3100+ podle me taky s ohledem na cenu a64 3000+ ztraci vyznam, protoze je o ~400 levnejsi a ma o 200mhz a 256kb min ... navic jsem shanel mAtx desku, protoze chci jit do q-packu od aspire (nevim o mATX, co da htt pres 300mhz) ... uznavam, ze kdybych bral normalni atx, tak bych asi volili jinak, ale ... IMHO pro s754 jsou teda aktualni jenom 2 procaky .. s2800+ nebo a3000+
-
Review Abit NV8 a EPoX 8NPA7I anglicky preklad
a ruska recenzia
Review AMD Sempron 3400+ taktovany na 2,7 GHz a v doske NV8. Pekne.
http://www.bluesmoke.net/review66_p.html
-
wov, nejak slabo som hladal :) vyzera to ako pekna doska ;) hodne solidny nastupca mojej aktualne NF8 ...
-
No tak po tom co som si toto pozrel by som siel urcite do tohoto Abitu
ma paradne OC moznosti aj pri dvoch pametovych moduloch a hlavne ten layout - na chipset sa moze dat pasiv a nebude zavadzat grafickej - max tak velkym chladicom CPU ako zalman 7700 atd. ale to si myslim ze na s754 ma asi malokto
len neviem ako na tom bude s podporou ta doska - ci sa vobec este vyraba ...
EDIT: pozeram ze v BGS Distribution ju maju za 3200 SKK vratane DPH
-
Doporučuji ti jít do Semprona 64 2800+ jdou přetaktovat až 2.5-2.7Ghz.
-
Citace:
Původně odeslal Peter9
Doporučuji ti jít do Semprona 64 2800+ jdou přetaktovat až 2.5-2.7Ghz.
Zdaleka ne všechny.. Pokud tvůj jde, máš celkem štěstí.
Když je tu debata o těch deskách...má někdo zkušenosti s deskou Jetway 754GT6-P? .. podle mě má naprosto luxusní layout (jako agp desky), nForce4 6100 = nehlučné chlazení a sata2. A nové jetway jsou prej celkem slušné na taktování...a navíc cena kolem 1800Kč!
http://www.jetway.com.tw/jetway/syst...ame=754GT6%2DP
-
Co se tyka taktovani s dvema moduly RAM tak ja jsem vymenil 2x512 Transcend za 1GB Kingstone...S dvema moduly na delickach memtest vykazoval chyby..tezko rict jestli je to zalezitost desky nebo tech ramek ze nezvladaly delicky, protoze na defaultu to jelo...
-
Citace:
Původně odeslal Anduril
Zdaleka ne všechny.. Pokud tvůj jde, máš celkem štěstí.
Když je tu debata o těch deskách...má někdo zkušenosti s deskou Jetway 754GT6-P? .. podle mě má naprosto luxusní layout (jako agp desky), nForce4 6100 = nehlučné chlazení a sata2. A nové jetway jsou prej celkem slušné na taktování...a navíc cena kolem 1800Kč!
http://www.jetway.com.tw/jetway/syst...ame=754GT6%2DP
vyzera fakt slusne, mrknem sa na nu ;)
-
Citace:
Původně odeslal MadCap
vyzera fakt slusne, mrknem sa na nu ;)
Super. Hledal jsem na netu a v podstatě jsem našel jen ofic web a nějaké české obchody, kde ji mají.. Ale vypadá fakt slušně. Mně se nelíbí u těch nF4-4x desek, že mají obvykle PCIe slot uprostřed a zbývá málo místa na PCI karty..zvlášť když se použije pořádnej chladič na vga..Pokud tahle deska dá aspoň 270MHz, tak jdu do ni..:)
-
no vyzera to ako slusna minimalne kancelarska doska, takze snad bude a potrapime ;)
-
OT: este jedna recenzia dosky NV8.
-
Citace:
Původně odeslal Dusan
No nevím sice jak jde na ní taktit,ale čipová sada nForce3 je už paseé.Dneska jedině na nForce4 a taktil jsem desky od Gigabytu a pohodička.I u obyč desky Gigabyte K8NE šel procák Sempron 2800+ taktnout na 2450 MHz stable,u desky Gigabyte K8NF9 a procáku Athlon 64/3000+ šel procák taknout na 2620MHz,takže já nepodceňuju levný Gigabytky.
Hodně s přetaktováním udělá i značkovej zdroj.
-
Je neco zajimaveho na te Epox 8NPA7I? Me prijde, ze Epox 8NPA SLI je vsech ohledech lepsi, nemuzu si pomoct :)
-
Citace:
Původně odeslal WereWiking
Je neco zajimaveho na te Epox 8NPA7I? Me prijde, ze Epox 8NPA SLI je vsech ohledech lepsi, nemuzu si pomoct :)
cena ;)
-
Aha, tak to jo :) Ja bych za to ten litr klidne dal :)
-
no jo, ale když třeba někomu skládáš opravdu low-end sestavu, a chceš mu tam dát nějaký solidní komponenty, tak takovouhle desku využiješ... určitě není v nabídce zbytečně.
-
Citace:
Původně odeslal WereWiking
Včem je jako lepší od verze bez SLI,krom toho, že to má SLI?
-
Citace:
Původně odeslal iguka
no obecně je na taktování u s754 lepší jen jeden paměťový modul, ale i s těma dvěma by jsi se mohl tak do 2,4 ghz dostat...
imho pro s754 neni dostupnej dual channel pro pameti, takze zas az tak neni znat jestli bude mit jeden nebo 2 moduly...
Ale sempron 2800 je asi nejlesi volba pro oc, jdou dobre tocit, rozdil v cache 256 nebo 512 (oproti A64) se da prezit... myslim ze to na domaci praci ani nijak zvlast nepoznas...
sempron do s754 je dobra volba, pokud ti jde o finance... jestli ne, tak jdi do 939, ale jenom z hlediska upgrade je to zbytecne. Za 3 roky muzu udelat upgrade celyho kompu, protoze kupovat za 3 roky UPLNE novej procak do stare desky je taky ulitly...
-
Citace:
Včem je jako lepší od verze bez SLI,krom toho, že to má SLI?
Hopla, ja se fatalne prekoukl; omlouvam se vsem zucastnenym; vyhodami je pouze SLI a SATA2, coz za ten litr v relativnim lowendu nestoji. Takze nonSLI reseni rulez :)
-
I kdyz jsou tu hodne stare prispevky jetli 64 bit ten nebo ten - zatim sem ja osobne nenasel vyuziti na 64 bit CPU ! A to nemulve o WINDOWSECH a to ze to CPU uz mam delsi dobu ! Ale co me tesi ze mam soc. 939 sem upgrad. a co me stve, ze se nedelaji MB na AGP a o grafikach uz nemluve ! I kdyz snaha na AGP se zase probouzi ! No a ze je nejaky PCIe a SLI a dasli na to jim seru nebudu kupovat furt nove desky ! Proste RADEOn 9800 zatim vizeti - i kdyz se uz taky nekdy spoti - ale nove NSF Wanted na tom slape. No ale F.E.A.R se poti fest
No a k tem SATA 2 a taky DDR 2 533 to sou jen marketing., tahy - vyuziti temer nulove nekdy ve srovnani jak SATA a DDR 400! A to je bohuzel tak ! A proc ted cpat prachy do s. 939 sli atd. a CPU X2 taky jen takove marketing. probuzeni pro nadsence kteri tomu nerozumi a bezhlave kupuji CPU a taky nove desky atd. Kdyz to za rok bude hujda ! Ale to by sme jen cekali a nic nekupovali.
-
Ja uz jedu asi 3 mesice na Windows XP 64-bit edition a pripada mi to o neco lepsi nez normalni XPcka, je to totiz jadro serveru 2003. Jinak rozdil vykonu v 64 vs. 32 bit je maly, zvlaste kdyz je zatim tak malo 64-bit aplikaci. Kazdopadne vsechny novy AMDcka uz maj 64-bit, takze myslim neni co resit.
Citace:
Původně odeslal Kamilos
I kdyz jsou tu hodne stare prispevky jetli 64 bit ten nebo ten - zatim sem ja osobne nenasel vyuziti na 64 bit CPU ! A to nemulve o WINDOWSECH a to ze to CPU uz mam delsi dobu ! Ale co me tesi ze mam soc. 939 sem upgrad. a co me stve, ze se nedelaji MB na AGP a o grafikach uz nemluve ! I kdyz snaha na AGP se zase probouzi ! No a ze je nejaky PCIe a SLI a dasli na to jim seru nebudu kupovat furt nove desky ! Proste RADEOn 9800 zatim vizeti - i kdyz se uz taky nekdy spoti - ale nove NSF Wanted na tom slape. No ale F.E.A.R se poti fest
No a k tem SATA 2 a taky DDR 2 533 to sou jen marketing., tahy - vyuziti temer nulove nekdy ve srovnani jak SATA a DDR 400! A to je bohuzel tak ! A proc ted cpat prachy do s. 939 sli atd. a CPU X2 taky jen takove marketing. probuzeni pro nadsence kteri tomu nerozumi a bezhlave kupuji CPU a taky nove desky atd. Kdyz to za rok bude hujda ! Ale to by sme jen cekali a nic nekupovali.
-
Mno po terajsich skusenostiah uz preferujem len Athlon 64 ;) . Sempron ma uz 2hy krat nepresvedcil. Neni to zle CPU ... ale neni ani nic extra. V buducnosti zrejme uz radsej priplatim na A64ku. Zrejme mam na S64 smolu.
-
Citace:
Původně odeslal Semik
Mno po terajsich skusenostiah uz preferujem len Athlon 64 ;) . Sempron ma uz 2hy krat nepresvedcil. Neni to zle CPU ... ale neni ani nic extra. V buducnosti zrejme uz radsej priplatim na A64ku. Zrejme mam na S64 smolu.
co ta na tom tak nepresvedcilo? nesiel ti pretocit? to nemusi byt v CPU ale aj v doske + a64 tiez nemusi "ist" tak dobre ako chces ... obecne faktom zostava ze na rovnakej frekvencii je rozdiel medzi 256 a 512 L2 cache mizivy, ale to iste vies
-
Imho najhorsie Semprony som zazil na socketA kde to pripisujem pomaly konciacej vyrobe ..a tym zhorsujucej sa kvalite waferov. (Pocul som aj ze ich neskor uz pre AMD vyrabala TSMC ..ci niekdo na zakasku) Sempron na S754 ..mno proste som cakal viac. Ked budem kupovat masinu pre seba zvolim daco lepsie .. ja vyrobcom nefandim volim najlepsiu alternativu.
-
lenze on sempron je najlepsia alternativa v pomere cena/vykon ... ked mas prachou nadbytok, kludne si kup X2 ;) ale to je fuck, toto je inak thread o s754 sempronoch takze sA sem neplet ...
-
On je Sempron najlepsi len v urcitych pripadoch. Ked netaktnes taku 2800+ a je na defaulte ma vykon podobny ako AthlonXP na dobrom OC. Dalej je nevyhnutnost kvalitna doska ..ked sa niekam sces dostat a cena takejto dosky presahuje prachy usetrene z toho ze si zvolil S64 miesto A64 ...takze S64+kvalitka = A64 priemerna doska. Cache 256 VS 512 nieje moc casto vydiet ale dakde je odstup slusny..u 1024 este viac. Nepritomnost C&Q.
Je toho skratka dost ...
-
to Semik
Ano, semprony na socA nebyly nic moc, ale opravdu Semprony s754 mají dnes nejlepší poměr cena/výkon. Taky nesrovnávej Sempron 754 na defaultu a AthlonXP na dobrém OC, není to vůči Sempronu fér. Na stejných frekvencích je lepší Sempron, jde taky lépe taktovat, netopí atd...:oVe většině případech je také lepší kvalitnější deska než nějaká průměrná, takže radši bych volil S64(+OC) a kvalitní deska, než průměrná deska a A64. >:}
Přesvědčovat tě nechci a ani tě vlastně nepřesvědčím. Pokud nechceš Sempron, tak jej nekupuj. Já jsem si jej koupil a jsem s ním spokojený jako tisíce dalších:)
-
Jako velka vyhoda A64 mi prijde bezproblemova podpora dvou kusu pameti, ale ze bych si za to musel priplatit vic nez 2tis, to asi ne. rozdil v dualchannelu a ve vetsi cache je dost maly, ikdyz ne nezanedbatelny.
-
chlapy koukam ze tomu celkem rozumite potrebuju poradit rozhoduju se co koupit do socketu 754 jestli Semprona 3100+ 256kb nebo A64 3000+ venice 512kb co je lepsi koupe? taktovani me moc netrapi spis mi jde o C&Q, a aby cely pc bylo co nejtizsi.reknete mi co z toho bude vykonejsi. jasny ze ta venice si myslim ale bude to poznat a bude ten rozdil odpovidat tem 500 kc v cene.dik moc staci kdyz mi napisete co by jste si koupili vy a proc zadny dlouhy rozbory.dik moc
-
Citace:
Původně odeslal sqrizik
chlapy koukam ze tomu celkem rozumite potrebuju poradit rozhoduju se co koupit do socketu 754 jestli Semprona 3100+ 256kb nebo A64 3000+ venice 512kb co je lepsi koupe? taktovani me moc netrapi spis mi jde o C&Q, a aby cely pc bylo co nejtizsi.reknete mi co z toho bude vykonejsi. jasny ze ta venice si myslim ale bude to poznat a bude ten rozdil odpovidat tem 500 kc v cene.dik moc staci kdyz mi napisete co by jste si koupili vy a proc zadny dlouhy rozbory.dik moc
cist umis? anebo potrebujes znovu zopakovat vse, co tu jiz bylo napsano?
-
ne cist umim a zopakovat taky nic nepotrebuju, tak jsem asi holt lama co jenom chtela slyset jasnou odpoved typu ,, kup tohle protoze.....,,zadny okecavani viz vyse.Myslel jsem ze kdyz je to forum tak poradite a nebude to pro vas problem, az trochu povyrostete kluci (bez urazky) tak pochopite ze kazdej nema cas se stourat v pc celej den aby tomu rozumel jako vy, ze jsou i jiny starosti nez jenom soutezit se svyma nactiletyma kamosema kdo pretaktuje cpu vic, no nic necham vas u toho.mejte se :)
-
no podívej, když už seš tak starej a rozumnej, tak bys mohl vědět, že svět není černobílej a nelze říct A64 = černá = nebrat, Sempron = bílá = brát.
Sempron stojí polovinu athlonu64 pro 939, desky pro 754 stojí dvě třetiny 939. Rozdíl v cache je zanedbatelnej, dualchannel se dá taky oželet, sempron míň topí. Cena sempronu je vykoupena horším zvládáním pamětí (s 2GB+ se prakticky rozluč), menším výběrem desek a nemožností updatu (jak kdosi poznamenal, za rok do 939 šoupneš dualcore 2*2700MHz a seš vychlámanej, ale do 754 už NIKDY neseženeš nic lepšího než 1*2700MHz)
Protože jsi nenapsal co jsou tvoje priority, rozpočet atd, tak nemůžeme vědět, co tobě vyhovuje víc.
a argument "až trochu povyrostete" bych taky schoval, lidé na tomto fóru jsou často starší než se zdá ;). Navíc se tím snižuješ na ONOHO úroveň.
-
2karkliko: ja myslim, ze sqrizik chtel s754 A64 ;)
2sqrizik: Jak sempron 3100+ tak A64 3000+ maji CnQ. Jediny rozdil je o 256kb vetsi cache u A64 a o 200MHz vyssi takt. Pokud nebudes cpu taktovat, vem A64. V opacnem pripade bych osobne vzal S3100+, protoze taktovanim setres rozdil frekvence a rozdil 256 vs 512kb cache neni moc.
-
Citace:
Původně odeslal sqrizik
ne cist umim a zopakovat taky nic nepotrebuju, tak jsem asi holt lama co jenom chtela slyset jasnou odpoved typu ,, kup tohle protoze.....,,zadny okecavani viz vyse.Myslel jsem ze kdyz je to forum tak poradite a nebude to pro vas problem, az trochu povyrostete kluci (bez urazky) tak pochopite ze kazdej nema cas se stourat v pc celej den aby tomu rozumel jako vy, ze jsou i jiny starosti nez jenom soutezit se svyma nactiletyma kamosema kdo pretaktuje cpu vic, no nic necham vas u toho.mejte se :)
ano my chapeme, ze na to niekto nema cas, ale musis pochopit aj ty, ze sa neda napisat 100x to iste, navyse ak je to tu suma sumarum v celom threade pekne rozobrane. Osobne -> chces lacnu zostavu na doma, ktora nebude az o tolko slabsia ako Athlon? Ber Sempron. Mas dost penazi, chces vynikajuci vykon a pocit ze "mas Athlon"? Ber Athlon.
-
@sqrizik - Mno u tychto vysokych modelov sa uz oplati priplatit na tu A64. Keby si rozmyslal nad 2800+ by sa zrejme skorej oplatit ten Sempron, ale ked je uz rozdiel taky maly sa samozrejme viac oplati A64 ..rozdiel nebude velky, ale A64 je vykonnejsia, to je jasne. Sam sa rozhodni, ale sces mat v PC Athlon 64, alebo Sempron 64 ;)
-
Ja kazdemu odporucam S64 754. Je to naj procak pomerom cena/vykon ako uz vyssie bolo spominane. Oproti A64 rozdiel nic moc no v cene hej. A ked mi niekto da navrh na zostavu, ze by som tam zmenil tak mu zmenim A64 na S64 a zvysne prachy do grafiky (9550 do takejto zostavy je uz dost slabe)... Keby si ja skladam novy komp (AMD :D) tak urco S64 754 a ABIT musi byt... ;)
-
Citace:
Původně odeslal sqrizik
mistre ( ci spise mistrine? ), krome toho, ze vetsina z nas uz je opravdu povyrostla az moc ( a to i inteligencne, narozdil od nekterych jedincu ), tak povidacky na to, ze "nemas cas" nikoho nezajimaji. alebrz to jsou tvoje penize! anebo si myslis, ze se tu z tebe vsichni poprdime?
a ohledne teto diskuze > sem nepatri, ale jako zarny priklad tristive trpitive ukazky lenosti tu tyto posty necham A doufam, ze zde na toto tema NEBUDES pokracovat!