-
Gigabyte 6800 GS - slabý výkon ?
Konečně ji mám doma.... jenže.... ze začátku (3dny) běžela OK 3dMArk2005 měl něco kolem 5000 a vše jelo jak mělo....
3 den při NFS mi začala hra "cukat" obraz už nebyl plynulí. nevěnoval jsem tomu pozornost a vypnul PC. Druhý den jsem se díval na různé recenze a zjistil že v HL2 by měla při 1280x1024 s 4AA a 8AF (ted nevim jestli je to dobre napsane) by to melo hodit az 65fps.... rikam super zkusim .... jenze pri tomto nastaveni jsem dostal 11,2fps. nastavil jsem tedy 1024x768 a bez vyhlazování a efektů a měl jsem 35fps. hmmm hodil jsem do pc zpet moji 6600GT a vse ok a pri tom zakladnim ma 112fps.... ovladace nepomohly jak na grafiku tak na desku.....
mam AMD64 3000@4000
1GB 400MHz CL2
Microstar K8N SLI Platinum
Nevíte kde může být chyba...?
-
Re: Gigabyte 6800 GS - slabý výkon ?
nepřehřívá se ti ta karta mrkni třeba do Riva Tuneru jestli se ti sama nepodtaktovává
-
Mám taky 6800GS, ale od Leadteka. Řeším dost zvláštní problém, který může mít podobnou příčinu jako tvůj, bohužel jsem ještě nepřišel na to, jak to pořešit.
Konkrétně jde o to, že pokud nastartuji počítač a spustím řekněme 3D Mark 06 nebo 05, proběhne bez problémů. Pokud ho spustím ještě jednou, pak v testech "firefly forrest" (u obou marků) mám téměř 0fps (běžně cca 15-20fps). U 3D Marků by mi to nevadilo, ale od té doby nefunguje korektně ani F.E.A.R., celá hra je brutálně zpomalená a v podstatě nehratelná. Po restartu jde vše opět tak jak má. Pokud 3D Mark nespustím a začnu F.E.A.R. jde bez problémů a to i dost svižně, ale při 3-4 kapitole tu mám ono známé zpomalení zpět a je nutný restart.
Teď, co už mám za sebou. Kompletní uninstall ovladačů grafiky včetně Driver Cleaneru a to i v nouzovém režimu, tímto způsobem jsem testoval poslední 3 oficiální ovladače včetně Z-Tweaked ovladačů. V ovladačích jsem testoval jak maximální výkon včetně všech featurek, které ho podporují, tak i maximální kvalitu. Vše bez nejmenšího dopadu na výše zmíněný problém. Systém není zaneřáděný, jde o cca 2 měsíce starou instalaci, včetně vyčištěných spouštěcích souborů.
Jediné, co jsem nezkoušel je reinstalace nForce4 ovladačů, používám namixované 8.22 z Guru3D. Nicméně, pokud by někdo poradil další věci, případně věděl o podobném problému s 6800GS i na jiných konfiguracích, tak to ocením... ;)
EDIT: O zahřívání karty zcela určitě nejde, resp. ne při 45°C na full.
-
Chlapi nestraste :-o..mam ji od minuly stredy a vse zatim ok...ale delal jsem cistou instalaci win tak nevim...
2Tantalos:Cim ji chladis?Za rikas 45st full...ja kdyz mel stock(silenej hucak)tak po par markach mela 75st..ted mam zalmana na LOW a v 3D(540/1200) 70st...na pctuningu resi podobnej problem tak jen doufam ze to neni nakej bug v cely 6800GS rade :-(
Jak mate zapojeny napajeni PCI-E do zdroje?..
-
Citace:
Původně odeslal nex
Chlapi nestraste :-o..mam ji od minuly stredy a vse zatim ok...ale delal jsem cistou instalaci win tak nevim...
2Tantalos:Cim ji chladis?Za rikas 45st full...ja kdyz mel stock(silenej hucak)tak po par markach mela 75st..ted mam zalmana na LOW a v 3D(540/1200) 70st...na pctuningu resi podobnej problem tak jen doufam ze to neni nakej bug v cely 6800GS rade :-(
Jak mate zapojeny napajeni PCI-E do zdroje?..
To je docela divný, mě se tak hřeje od začátku s default chladičem, ovšem zase nemám vůbec přetaktováno... Podle mě je to SW záležitost, jen jsem ještě nepřišel na to, kde. Zkusím poladit i nForce4 ovladače, třeba se dostanu dál.
Napájení mám hozený na dvě různé větve a nestěžuji si.
-
JJ přesně takhle mi to dělá.... pustím ji na začátku a vše je OK ale po čase vše se zpomaluje až je to nehratelné..... a teplota nepřesáhne 50 stupňů. Napájím ji z samotné větve.
Včera jsem ji dovalil ke kamošovi - on má 6600GT HL2 mu dělá cca 90fps.... hodil jsem tam svoji a stěží 60 a další pokus jen 30... :( ach jo :(
-
Doufám, že jsme jen výjimky a bude to nějaká bota v ovladačích!
Jaké používáš nforce4 ovladače?
-
zkoušel jsem zatím 2x Gigabyte GF6800gs a žádné anomálie se neprojevily.
-
Citace:
Původně odeslal Tantalos
Doufám, že jsme jen výjimky a bude to nějaká bota v ovladačích!
Jaké používáš nforce4 ovladače?
6.70 přímo z nvidie
Ale dneska skladam v praci noveöu sestavu tak to tam dam a udelam novou instalaci a zkusim.....
Jeste jsem prisel na to ze kdyz zapnu vyhlazovani jak AA tak AF na nejvyssi polozky u HL2 tak mi to dela fialove artefakty :( ze by vadna VGA pamet?
-
Lidi kam chodite na ty teploty?Tech 50 pri plny zatezi je fakt kravina,tomu snad neverite...ja ted sjel 8x mark06 po sobe+zalman CU na HIGH a mam cca 60st....pri tech 540/1230...skoro to vypada jakoby se vam ty karty prehrivaly(ze se hry postupne zpomalujou) ale asi je to blbost...ja pouzivam Z-Tweaked v82.12..a nf4 6.66...zatim zadnej problem a doufam ze zadnej nenastane :(
-
Blbost to není, jak jsem psal jedu na defaultu a chladič je na dotek teplý, nikoliv žhavý. Zkusím kombinaci ovladačů. Mimochodem jsi si jistý, že píšeš o 6800GS a ne GT? ;)
-
Citace:
Původně odeslal Tantalos
Mimochodem jsi si jistý, že píšeš o 6800GS a ne GT? ;)
Srandicky srandicky :) Pokud rikas ty plastovy parodii chladic tak muj byl taky vlaznej..akorat kdyz ho sundas tak na GPU sedi takovej cu blok s zebrama ktere je ofukovanej tou 50dB vrtulkou..moje teploty sedi viz i test na pctuningu:
http://www.pctuning.cz/index.php?opt...5919&Itemid=44
Stock 2d 44st 3D 75st
Zalman 2d(low) 40st 3d 70st(low) 60st(high)
Temer zadny pruvan
-
Ale jo, uznávám :p
Ovšem vypadá to vážněji než jsem si myslel. Na fórech se to docela hemží lidmi s naším problémem, například zde.
Většina případů se řeší reklamací, vypadá to na špatnou sérii :eek:
-
A sakra to si NV zadelala na poradnou ostudu :o Me by zajimalo jak bych uspel s pripadnou reklamaci v malym kramku kde jsem to kupoval.Modlim se aby syndrom nahleho zpomaleni nepostihnul i me :roll: Apropos co se tam pise?Moje english neni moc dobra..tyka se to jen jedne znacky nebo cele GS rady?
Co takhle souvislost mezi vasema nizkyma teplotama a zpomalenim?Treba je to voditko k tomu jak urcit ktera je normalni a ktera blba :?
-
Stručně je tam popsaný ten samý problém ovšem v jiných hrách. Vypadá to jako by se nesmyslně aktivoval termal throttling už při nízkých teplotách a to i na kartách v defaultu tj. 425/1000.
Problém se alespoň zde týká ještě dalších uživatelů, zkusím zjistit jestli se nejedná o problém 6800GS vs. nforce4 (tím by jistě nejen mě hoši z nVidie řádně na***i :mad: )
Zvláštní je, že tento problém postihuje jen některé uživatele, kteří si karty koupili zhruba ve stejném období, možná se jedná o vadnou sérii GPU, kdoví...
Na netu se objevily i první "opravy" biosu karty, ale tím se připravíme automaticky o záruku, takže zřejmě nezbývá nic jiného než reklamace. >:{
-
zmenou biosu na grafike neprichadzas o nic, kludne tam potom vratis ten povodny (v pripade reklamacie) ;)
-
Citace:
Původně odeslal MadCap
zmenou biosu na grafike neprichadzas o nic, kludne tam potom vratis ten povodny (v pripade reklamacie) ;)
To je fakt, ale tohle byla tuším trochu větší HC oprava. Nicméně hledám dál, nerad bych se s ní loučil, když už si tak dobře rozumíme... ;)
-
Takze jelikoz 6800GS planuju taky koupit tak me to dost silne zajima tato problematika tak sem trochu hledal a diskuze se rozviji na dosti dalsich forech :
http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=10377
http://forum.pcmech.com/showthread.php?t=147554
http://forum.ncix.com/forums/index.p...id=0#msg996969
Vpodstate se jedna o to ze te karte po nekolika dnech provozu zacne brutalne klesat vykon coz je temer jiste HW problem. Bylo zkouseno provozovat cely komp na default taktech, reinstal vseho mozneho a nic nepomohlo. Proste ta grafika po par dnech pomalu zacne umirat. Reseni ? Reklamace
Presne toto sem postoval i na PCT 4u pze se imo jedna o dost zavaznej problem tyhle serie (asi neco jako MSI 6800 serie kera nesla ani ne default taktech :) ). Snad to nekomu pomuze
edit : koukam ze tantalos uz postoval link na jedno 4um :)
-
Tak to je pro Nvidii pěknej průs..
Kámoš po mě chce sestavit nový Pc a samozřejmě do něj měla jít 6800GS - těd už asi ne..
-
Zatím bych se neděsil, nejedná se evidentně o obecný, ale omezený problém. Možná i spojený s určitou HW sestavou, příp. sérií GPU.
Edit: Ovšem opět se potvrzuje mé staré pravidlo, že každý problém s čímkoliv musím vyžrat JÁ...
-
No kua, nestvete me :).. 30.1. by nam mela prijit dodavka od Gigabytu tak doufam zhe jich prijde dostatek na pripadnou reklamaci (snad zadna neprobehne).. IMHO po jakym casovym useku se zacne karta zpomalovat?? po dnu, dvouch?? Jde mi o to jestli se to da poznat uz v prvnim dnu nebo hodinach
-
Citace:
Původně odeslal rombo
No kua, nestvete me :).. 30.1. by nam mela prijit dodavka od Gigabytu tak doufam zhe jich prijde dostatek na pripadnou reklamaci (snad zadna neprobehne).. IMHO po jakym casovym useku se zacne karta zpomalovat?? po dnu, dvouch?? Jde mi o to jestli se to da poznat uz v prvnim dnu nebo hodinach
Já si všiml prvního problému asi po 10ti dnech ve 3D Marku 05. Speciálně FireFly Forrest test, kde klesl fps na 0.
Většina problémů na netu je řešena reklamací, další karty (rozuměj nové) tento problém nevykazují, takže to vypadá na špatnou sérii GPU tj. u vícero výrobců karet.
-
Citace:
Původně odeslal Tantalos
Já si všiml prvního problému asi po 10ti dnech ve 3D Marku 05. Speciálně FireFly Forrest test, kde klesl fps na 0.
Většina problémů na netu je řešena reklamací, další karty (rozuměj nové) tento problém nevykazují, takže to vypadá na špatnou sérii GPU tj. u vícero výrobců karet.
daj kartu na reklamaciu spolu s vytlacenym popisom zavady, a cim skorej tu kartu vymen, prajem vela stastia ;-)
-
2Tantalos:Jak stara je tvoje GS?..Ciste teoreticky...ja ji bral minulej tyden..prislo do ED cca 16ks Gigabyte...jen doufam ze tyhle nove zpomalovaci bug nemaj..moje zatim beha OK...
-
Citace:
Původně odeslal nex
2Tantalos:Jak stara je tvoje GS?..Ciste teoreticky...ja ji bral minulej tyden..prislo do ED cca 16ks Gigabyte...jen doufam ze tyhle nove zpomalovaci bug nemaj..moje zatim beha OK...
Neboj se , z EDčka jsem je bral taky minulý týden a zatím v pohodě,... aspoň v tom nebudeš sám :).
-
Z prosincové dodávky asi 7 karet z Levi.
-
Citace:
Původně odeslal nex
zrovna ja ji z eDcka mam :( zkousel jsem ji na 3PC a jedno jsem instaloval cele znovu se stejnym vysledkem..... na tom 3Dmarku to jde videt krasne :(
Takze ted je na reklamaci a cekam.... a cekam :(
-
dorazily nam do firmy naky ty karticky tak du zejtra testovat a uvidim jak na tom bude tahle dodavka :).. snad na to zbude cas
-
Tak ve 3D Marcích problém už nemám, ale čas od času se mi brutálně seká FEAR, resp. běží plynule a při loadu jednoho z mnoha levelů se sekne a vypadá to, jako by to renderoval softwarově.
-
tak nic, prisel sem ted do worku a vidim zhe ty karty sou o5 rozebrany.. prislo jich malo :(.. takze nemuzu zkusit
-
Citace:
Původně odeslal Tantalos
Tak ve 3D Marcích problém už nemám, ale čas od času se mi brutálně seká FEAR, resp. běží plynule a při loadu jednoho z mnoha levelů se sekne a vypadá to, jako by to renderoval softwarově.
takze to samo od sebe preslo ? na reklamaci ses vykaslal ?
ja ted resim akorat jestli leadtek ci gigabyte, esli ta tisicovka stoji za ten splinter cell :|
-
Citace:
Původně odeslal NazQul
takze to samo od sebe preslo ? na reklamaci ses vykaslal ?
ja ted resim akorat jestli leadtek ci gigabyte, esli ta tisicovka stoji za ten splinter cell :|
Samo od sebe ne, trochu jsem se probral nastavením ovladačů. Podle jednoho fóra zkoušel i nastavení přes Rivatuner. Reklamaci určitě nevynechám, jen jsem ji odložil, karet je v republice minimum a nechci dlouho čekat...
-
tak uz ji mam nekolik dni domec a zadnej pokles vykonu zatim nenastal, tak doufam zhe ani nenastane pac ty karty prisly a hned ten den uz zas nebyly.. Jinak jak vam jede OC?? Me se jevi stabilne jen jako 500-(508 )/1100-(1150MHz).. Frekvence v zavorce jsou jak kdy :D :(.. zkouseno v ATI Tool na artefakty
-
Tak už jsem možná zjistil, kde tkví problém se zpomalováním.
Tento jev jsem zjistil u jedné gigabyte GF6800gs, další byly v pořádku. Karta samotná problém nemá, ale způsobuje nepochopitelné vytížení procesoru, které nelze vidět v taskmanageru Windows. Musíte si nainstalovat program Taskinfo a zjistíte , že tuto anomálii způsobuje proces DPC time placeholder a interuppts time placeholder. Procesor vykonává zbytečnou činnost, kterou v tomto případě vyvolávala grafická karta. Po výměně za druhý kus GB GF6800gs problém zmizel. Nejsem jediný, kdo zjistil tento fakt, na zahraničních webech o tom kolují rozsáhlé diskuse.
Problém s vytížením CPU v souvislosti s procesy DPC a interrupts time placeholder ještě nikde nebyl dokonale objasněn a jedná se zřejmě o anomálii, která souvisí s částečnou nekompatibilitou určitých komponent.
Někdy pomůže update biosu , někdy výměna některé z komponent.
-
Nepískají vám součástky na těchto kartách? Uvažuji o koupi Leadteka 6800GS, protože mě to pískání ASUSu 6800XT fakt štve.
-
Na mojí žádné pískání neslyším
-
Pískáním pokud je mi známo trpěli jen verze LE. XT byla jen přejmenovaná řada LE. GS mi nepíská.
-
No na tom Gigabytu nic nepiska, ale co je horsi tak to zhe ta karta jde do kytek.. objevuji se artefakty v obraze a tuhne obraz.. coz je pruser pac nejsou skladem takze si budu muset pucit nejakou jinou a pockat :(.. Jinak v 2D funguje na vybornou :D
-
Citace:
Původně odeslal rombo
No na tom Gigabytu nic nepiska, ale co je horsi tak to zhe ta karta jde do kytek.. objevuji se artefakty v obraze a tuhne obraz.. coz je pruser pac nejsou skladem takze si budu muset pucit nejakou jinou a pockat :(.. Jinak v 2D funguje na vybornou :D
Tak to je skvělý, a to jsem si jí chtěl objednat :(
-
Citace:
Původně odeslal Thunder.m
Tak to je skvělý, a to jsem si jí chtěl objednat :(
no treba je to jen zalezitost kusu (ikdyz co tu ctu tak si tim uz nejsem tak jistej).. kamos z prace ji ma taky, asi o tejden dyl nez ja a jede mu v poho-byly ze stejne varky
-
Citace:
Původně odeslal Mac Manar
Tak už jsem možná zjistil, kde tkví problém se zpomalováním.
Tento jev jsem zjistil u jedné gigabyte GF6800gs, další byly v pořádku. Karta samotná problém nemá, ale způsobuje nepochopitelné vytížení procesoru, které nelze vidět v taskmanageru Windows. Musíte si nainstalovat program Taskinfo a zjistíte , že tuto anomálii způsobuje proces DPC time placeholder a interuppts time placeholder. Procesor vykonává zbytečnou činnost, kterou v tomto případě vyvolávala grafická karta. Po výměně za druhý kus GB GF6800gs problém zmizel. Nejsem jediný, kdo zjistil tento fakt, na zahraničních webech o tom kolují rozsáhlé diskuse.
Problém s vytížením CPU v souvislosti s procesy DPC a interrupts time placeholder ještě nikde nebyl dokonale objasněn a jedná se zřejmě o anomálii, která souvisí s částečnou nekompatibilitou určitých komponent.
Někdy pomůže update biosu , někdy výměna některé z komponent.
http://www.evga.com/community/messag...TOPIC_ID=11562
Takže zde vidíte, kde tkví problém u některých GF6800GS.
-
Já tam teda nic nevidím, problém stále nevyřešen...
-
Citace:
Původně odeslal Tantalos
Já tam teda nic nevidím, problém stále nevyřešen...
Problém vyřešen není , jen jsem chtěl poukázat nato, že v souvislosti s mojí
zkušeností se to řeší stejně i jinde a není to jen můj výmysl.
Konkrétně jsi se mohl dozvědět, že se zmíněný problém vyskytuje zatím jen v kombinaci 6800gs
s čipsetem nforce 4 ultra.
-
Citace:
Původně odeslal DAFER
zrovna ja ji z eDcka mam :( zkousel jsem ji na 3PC a jedno jsem instaloval cele znovu se stejnym vysledkem..... na tom 3Dmarku to jde videt krasne :(
Takze ted je na reklamaci a cekam.... a cekam :(
s jakym oduvodnenim si ji reklamoval ? Pze me to asi ceka taky tak me zajima co jim mam rict jako.. O DPC time placeholderu jim tam asi moc povidat nebudu :|
-
Citace:
Původně odeslal NazQul
s jakym oduvodnenim si ji reklamoval ? Pze me to asi ceka taky tak me zajima co jim mam rict jako.. O DPC time placeholderu jim tam asi moc povidat nebudu :|
Maš pravdu, že to nebudeš mít lehké, protože oni kartu vyzkouší v nějaké desce s intel čipsetem a problém nezjistí. Navíc do takto extrémních podrobností se žádný reklamační technik z velkoobchodu sr*át nebude.
-
Citace:
Původně odeslal Mac Manar
Maš pravdu, že to nebudeš mít lehké, protože oni kartu vyzkouší v nějaké desce s intel čipsetem a problém nezjistí. Navíc do takto extrémních podrobností se žádný reklamační technik z velkoobchodu sr*át nebude.
no nevzdal sem nadeji a neska ji otestoval a zatim to vypada ze je ok. Zajimavy je ze jakmile vypnu jakoukoliv hru tak ten DPC time placeholder naskoci a asi 30 vterin zere CPU usage na 40 % a pak je klid.
Far Cry s HDR, 1024*768, very high (ne max) jede v rozmezi 30 az 70 cca coz je naprosto super
ET ma dost problemy protoze jak se zda tak opravdu dost zalezi na CPU
FEAR 1024*768 neco mezi strednima a max detailama mam tak 40 % mezi 25 az 40 fps a zbytek vejs
3dMark03 mi dal 10340 :( cekal sem aspon 12k ale nadhernej a celkem plynulej farcry to vsechno vynahradil :)
-
Citace:
Původně odeslal Tantalos
Samo od sebe ne, trochu jsem se probral nastavením ovladačů. Podle jednoho fóra zkoušel i nastavení přes Rivatuner. Reklamaci určitě nevynechám, jen jsem ji odložil, karet je v republice minimum a nechci dlouho čekat...
muzes plz aspon napsat co si nastavoval apod ?
-
Citace:
Původně odeslal NazQul
muzes plz aspon napsat co si nastavoval apod ?
Původně jsem v Rivatuneru zrušil jen detekci artefaktů, ale tím to podle mě nebylo. Nainstaloval jsem prosincové DX9.0c, nechal ovladače 81.98 a poladil je s ohledem na vyšší kvalitu proti výkonu. Určitě jsem hýbal parametry v biosu, ale to si teď nevybavím, tak to připíšu později.
Další podstatnou věcí byl přechod na poslední bety a nyní WHQL nForce4 ovladače. Protože jsem toho dělal víc najednou nemůžu s jistotou tvrdit, co mi z toho pomohlo, ale od té doby nemám s výkonem problém.
-
Citace:
Původně odeslal Tantalos
Původně jsem v Rivatuneru zrušil jen detekci artefaktů, ale tím to podle mě nebylo. Nainstaloval jsem prosincové DX9.0c, nechal ovladače 81.98 a poladil je s ohledem na vyšší kvalitu proti výkonu. Určitě jsem hýbal parametry v biosu, ale to si teď nevybavím, tak to připíšu později.
Další podstatnou věcí byl přechod na poslední bety a nyní WHQL nForce4 ovladače. Protože jsem toho dělal víc najednou nemůžu s jistotou tvrdit, co mi z toho pomohlo, ale od té doby nemám s výkonem problém.
ja tu grafiku koupil od cloveka tady z fora a uz mi tam dal bios z XFX takze je mozne ze kuli tomu se mi to neprojevuje tak moc. Jinak si ji asi necham protoze po 2 dnech poradnyho testovani sem dosel k nasledujicim faktum :
FarCry jede fpohode, FEAR mi projel asi 6krat ten test nastaveni bez viditelnyho seku. Jenom v ET se ten DPC projevuje ale jedna se o cca 2 minuty po pripojeni do hry, pak vse prestane a je klid. Po skonceni jakekoliv hry DPC naskoci zhruba na 40 % asi na 30 vterin a pak je opet klid.
Ovladace mam 81.99 a na nForce posledni available z nvidia webu ale ty nejsou mam pocit WHQL (brecelo to pri instalaci).
Vpodstate mam porad zaplej program TaskInfo a i behem hrani sem sledoval ten DPC a fakt nic tak bud mam kliku nebo je to tim XFX BIOSem :)
-
Podle zkušeností ze zahraničních fór je to otázka spíše vadné série 6800GS čipů, protože s problémy se setkávají majitelé karet zakoupených kolem prosince a všiml jsem si, že nezáleží na značce prodané karty.
-
Citace:
Původně odeslal Tantalos
Podle zkušeností ze zahraničních fór je to otázka spíše vadné série 6800GS čipů, protože s problémy se setkávají majitelé karet zakoupených kolem prosince a všiml jsem si, že nezáleží na značce prodané karty.
tak sem radosti bez sebe, uz to vypadalo dobre, DPC litalo jenom prvnich 20 vterin hry a po tom a neska po instalaci Silencera a nasledovnem restartu slo vsechno totalne do ****. Zapnu ET a DPC se drzi na 50 % celou dobu. parada. na reklamaci jim reknu ze se jedna o velmi vzacnou anomalii a oni mi ukazou prostrednik...
S jakym oduvodnenim ste to reklamovali vy ?
-
Myslím, že popis, že karta thottluje v téměř každé 3D akci by měl stačit. I když to není přesné, je to častá závada u nových karet a takhle řeším nejeden podobně se projevující problém.
-
Jelikoz mi to neda a premyslim nad tim dosel sem k par zaverum. Vcera sem nahodil Silencera a hned po restartu to zacalo delat, at uz na default tak s OC. Se stock chladicem to delalo jenom asi prvnich 20 vterin po zapnuti hry a nasledovne 20 vterin po vypnuti hry. Co je na cele veci nejzajmavejsi je ze nex (predchozi majitel) ma temer indentickou sestavu jako ja : Epox 9NPA+, Samsung disk atd tudiz je velmi podivne aby ta karta blba s nForce 4 mne a nikoliv jemu. Rozdil byl pouze v chladicich, nex psal ze ji mel se zalmanem, coz znamena ze karta byla ofukovana celkove i s kondenzatorama v oblasti napajeni. Dalsi zajimavou veci je ze karty od ostatnich jak sem vycetl tak tento problem nevykazovali hned, coz znamena ze se neco "podelalo" po case. Muj nazor je ze odeslo ochrane teplotni cidlo nebo neco na ten zpusob a to nasledne zpusobuje to zapnuti thermal throttlingu pri prepnuti do 3d jak psal Tantalos na prvni strance. Dneska zkusim dat zpet stock chladic a fakt sem zvedav esli to prestane delat.
-
Zdravím. Včera som kúpil túto kartu, je to MSI NX6800GS. Stretol sa s týmto problémom aj u tejto značky? Ešte nemám poskladaný komp, a preto sa bojím že čo bude...
-
Tka ako? Vyriešil to niekto? Mam tu kartu od MSI a od začiatku mam v 3 D marku 2005 1815 bodov, nechapem
-
Citace:
Původně odeslal Hezo
Tka ako? Vyriešil to niekto? Mam tu kartu od MSI a od začiatku mam v 3 D marku 2005 1815 bodov, nechapem
ja se s tim u MSI karet nesetkal.. co mas za prkno?? testovano na Gigabytech a no problem.. nForce4 a nForce4-Ultra a makalo to OK!
-
takže páni som bezmocny. rozmyslam ze predam dosku alebo GK. co bude lepsie? kupúil by som nieco ine ako nforce 4, ale neviem co...
-
Takze vidim ze tento problem asi riesim sam, neviem ci ste uz nejako vyriesili ale ja stale nie. Co som asi tak postrehol z mojho skumania je, ze predpokladam ze karta ako keby isla na 1/3 svojho vykonu. V 3D Marku 2005 mam cca. 1800 bodov, mal by som mat cca 5900-6000. v 3D Marku 2003 mam cca. 4200 bodov, mal by som mat cca. 12.000 bodov. Kurna v čom to je? Skusal som novy bios na MB (ASUS A8N-E) ale to nepomohlo. Prepokladam ze keby mam zle zapojenie napajanie karty, drivery by vyhodili hlasku o nedostatocnom napajani. Konflikt s inym hardwarom neprepokladam, kedze tam mam iba tu GK v PCI-E. Hmmm. Naozaj nechapem.
-
Proč si neprojdeš celý thread? ???
Přišel bys na to, že v podstatě máš jen jedinou možnost - reklamaci.
U těchto karet s tím navíc není problém, protože je to záležitost určité části čipů 6800GS.
-
prešiel som cely thread, ale vobec z neho nie je jasne, ci je to chyba karty alebo konflikt s inym hardwarom
EDIT: Skusal som teraz napr. F.E.A.R a hra sa viditelne spomalovala. Ked som prepol ALT+TAB a pozrel do Taskinfo, tak DPC time placeholder sa drzal na 10 % z vykonu a a interuppts time placeholder na 0%.
-
Dnes bola karta odnesená na reklamáciu. Kúpil som zatial MSI NX7600GT 256 a zatial max spokojnost. V 3D Mark-u hned 5870 bodov a po miernom OC VGA 6187. Pohram sa s CPU a taktami VGA a myslim si ze 6800 je realnych.
EDIT: Bola uznaná reklamácia, čiže sa dá povedať že táto chyba GS-iek sa objavila už aj u MSI!