http://theedge.jirulda.com/nature/trees_orange.jpg
při západu slunce ...
Printable View
http://theedge.jirulda.com/nature/trees_orange.jpg
při západu slunce ...
fotka se mi libi ale hodne rusive na me pusobi ty dva bile pasy
ty "ramecky" to uz je klasika u theedge:)Citace:
Původně odeslal DeeKay
ale nahodou sem byl minulej tyden v K2 a "par" fotek na stenach sem tam poznal. a tak velky vypadaly dobre i s tema rameckama. je to uplne neco jinyho nez na monitoru...
Re wong: :-) Jo mám teď v K2 na Veveří fotečky .. budou tam asi do konce února. Je tam 14 fotek 45 x 30 cm v rámech a nasvícený. Fotky ve velkým formátu a ještě když jsou slušně nasvícený tak vypadají vždycky líp než na monitoru.
Tak kdo budete mít cestu kolem tak se tam můžete kouknout ...
libi moc , ale ten ramecek mi taky pripada trosku zvlastni
zase je ale originalni . . .
fotka je to hezka, ale kompozicne by se mi ty dva stromy libily vic vpravo - takhle je vpravo od tech stromu kus mista, ktery v te fotce nema co vyjadrit
kja bych je naopak nechal takhle, zkusil sem si to trochu oriznout a kdyby byly nalepeny vic vpravo tak se me to nelibi a vypada to divne, bylo by to neumerne tezky na pravou stranu dle me
Taky si myslim ze to umisteni je akorat.Citace:
Původně odeslal DeeKay
Moc pěkná fotka, rámeček bez komentáře... ;)
Dík ;-) Hehe no ty rámečky .. no na to má keždej jinej vkus. Snažil jsem se aby víc vynikla "panoramatičnost" záběru. Bílou jsem volil proto, protože mi víc ladí k těm jemným odstínům na té fotce. Černá se mi na to zdála moc tvrdá.
Na pokraji temnoty
http://theedge.jirulda.com/nature/cave.jpg
.. aneb Homer Simpson v jeskyni :-)
Líbí se mi, ale asi ne nalezené zátiší?
Homer nam nejak pohubnul... :D, jinak líbí, je tam hodne cerny to mam rad ;)
s tím zátiším nerozumím .... ?Citace:
Původně odeslal jan555
Jestli jsi tohle zátiší našel, nebo připravil/upravil?Citace:
Původně odeslal theedge
Ne nic jsem neupravoval, to jsem tak našel. Ten ledouch tam tak vyrostl.Citace:
Původně odeslal jan555
hoodne tmave hoodne pekne.
asi prodam pocitac a koupim si konecne poradnej fotak a zacnu se ucit fotit. nevim ale na cem pak ty paskvily budu photoshopovat :confused:
Tak to gratuluju a klobouk dolů! Něco takového najít a taky to takhle dobře vyfotit je kumšt!Citace:
Původně odeslal theedge
No pokud se chceš focení alespoň trochu věnovat tak mít digitální foťák a nemít počítač je blbost. Photoshop je totiž dnešní fotokomora ( i když třeba konkrétně na této fotce mimo převodu do BW nejsou žádný úpravy).Citace:
Původně odeslal tominek
Re jan555: díky
ja vim nemyslel jsem to samozrejme vazne. ono ja kdyz chci udelat slusnejsi fotku mym uzasnaym Ixusem tak nad ni travim hodiny v PS aby se na ni dalo koukat ;)Citace:
Původně odeslal theedge
No to co tu píšeš platí ale jen pro technickou stránku fotky ... myslím že stejně důležitá, ne-li důležitější je ta obsahová stránka a tam už je zase skoro jedno čím fotíš. Samožřejmě že lepší technika ti někdy umožní líp zrealizovat tvůj specifický nápad ale dobrou fotku sama o sobě nedělá.Citace:
Původně odeslal tominek
no obsahova stranka je samozrejme dulezitejsi ale ja si potrpim minimalne stejne na technickou kvalitu. problem je ze fotim hlavne za spatnych svetelnych podminek (vecer, noc, jeskyne,...) a tam ten sum byva dost casto neodstranitelnej. navic dynamicky rozsah je u takhle maleho kompaktu opravdu k smichu.Citace:
Původně odeslal theedge
Jo pokud fotíš v takových špatných světelných podmínkách, tak je ta technika samozřejmě důležitá. Tam je na to kompakt špatnej.Citace:
Původně odeslal tominek
Hlavne u Ixusu je problem (ac je to skvelej fotacek, mel jsem ho taky), ze je opravdu vhodny spis jen na krajinky a ne na kreativni fotografii, protoze neumoznuje praci s casem a clonou. Teda pokud to uz Canon do Ixusu nenarval :)
trosicku si zaspal dobu ...Citace:
Původně odeslal Asahi
Je to mozny, ale kdyz nevim nazev Ixusu... btw ktery to je Ixus, co uz umi teda prioritu clony a casu?
mam Ixus 500. a nema prioritu casu/clony. Jedine co umi nastavit je EV, white balnce a ISO cas jen od delsich casu. Takze vpodstate nic :confused:
rekl bych ze prioritu casu/clony nema zadny Ixus ale treba me nekdo opravi
Jinak myslim ze tu radeji prestanem resit tyto veci a budem chvalit theedgeho skvele fotky. Myslim ze se na ne zajedu mrknout ve velkem;)
kua, sorry :S ja som si to pomylil s Ackami Ixus skutocne nema ani jeden tieto volby :\
Jj, docela jsi mě vyděsil a já teď hodinu marně pátral po takhle vybaveném modelu IXUSu!!! :DCitace:
Původně odeslal MadCap
Inu co, opakování matka moudrosti, že... ;)
i ja projizdel dpreview apod. jak o zivot abych si potvrdil ze neni. uz sem myslel ze budu upgradeovat na lepsi Ixus :DCitace:
Původně odeslal Darth Maul
Tak taato sa mi hodne lubi http://www.ocguru.cz/smileys/ok.gif
Skoda tych prepalov. Vadi mi hlavne ten v pravom hornom rohu.
No přepaly jako takový to nejsou .. udělal jsem to kontrastem fotky (obětoval jsem tomu i kresbu v tmavých částech) v té pravé části mi to vůbec nevadí, stejně je to tam rozmázlý kvůli DOF. Foceno v rozbitém zrcadle.Citace:
Původně odeslal PiT
Co se týče úprav: převod do BW, kontrast a jemné přidání šumu.
Ďáblův našeptávač
http://theedge.jirulda.com/kras/look.jpg
momentka ...
noo , tak to je prisna fotka . vazne parada !
vcetne nazvu :)
jj, dost dobrej namet.. a provedeni, vyraz.. -> libi.
Tohle je moc pekny, fakt se povedla.
Až na první se mi líbí všechny, to nalezené zátiší je fakt super. Z portrétů mi více pasuje ten druhý. Pěkné!
Vzpomínka na léto ....
http://theedge.jirulda.com/img/summer.jpg
momentka ...
EDIT: verze s linkou -> http://theedge.jirulda.com/img/summer2.jpg
Me se libi, tedy mluvim o fotce :D , hezkej vyraz fotky, takove to honem do vody a at nikdo nic nevidi :) Predpokladam, ze o tom slecna nevedela.
Ale ten ramecek bych jeste poupravil, dal bych nahore a dole bilou linku tak 1-2px, protoze to nahore moc splyva do ramecku ta fotka.
Leze právě z vody ven a samozřejmě to nevěděla ... je to čistá momentka.
Dal jsem tam i verzi s linkou, ale mě se právě to prolínání do rámečku líbí.
Bored:Nejsem si jistej jestli na me pusoby "bored" spis "listless", ale to neubira tomu, ze ta holcina je vyjimecna! Skoda, ze ma urizly vrsek hlavy. Ale stejne: moc moc pekny.
Ďáblův našeptávač: opet si nejsem jistej nazvem. Jinak dost pusobivy.
Vzpomínka na léto ....: Tahle fotky pro me ztvarnuje pojem "momentka". Bez diskuze parada.
Nebudu mluvit o rameckach... mam pocit, ze na vetsine fotek vubec nemusi byt a hodi se fakt jen vyjimecne. Ale to je asi vec nazoru. Jako celek hodnotim tvoje veci velmi pozitivne!
re daso: Moc dík za koment. S názvy taky bojuju a možná je lepší to nechat bez názvu. Ta Apatie na to sedne přesně, akorát jsem si to správný slovo zrovna nemohl vybavit :-)
Air
http://theedge.jirulda.com/img/air.jpg
takovej trošku minimalismus ... když si tuto fotku prohlídnete v prohlížeči s černým pozadím na fullscreen, tak to je přesně to co chci. Co vy na to ?
Nevim.. jako minimalisticka fotka je to dobre, hlavne na tom cernem pozadi, ale moc me to neoslovuje. Tak nejak jsem si kladl otazku, zda by nebylo neco lepsiho nez ta lampa.. melo by tam neco byt, to ano, umisteni take dobre - zlatej rez, ale zda zrovna tahle lampa?
Líbí se mi ten její jednoduchý vzdušný tvar - nějak se mi k tomu prostoru hodí.
Hmmm, abych řekl pravdu, na tomhle nevidím vůbec nic. Koukal jsem na to (pro jistotu) dost dlouho a jediné, co cítím je, že mě tam ruší ten neklid lampy, která je nakřivo. :confused:
napodobne, stve ma kriva lampa a nic na tej fotke nevidim ...
tak na te "lampe" taky moc nevidim. mozna se spatne divam;)
pekny barvy , ale je to prvni tva fotka z ktere nejsem v uzasu.
Vzpomínka na léto pro mě super, Air mi vůbec nic neříká...
Btw, ta slečna vypadá nejmíň na pětky!!! :D
OKi díky vám všem za komenty a názory. Abych pravdu řek tak jsem za tu fotku jinde taky sklidil kritiku, ale přesto se mi ani nevím proč líbí (asi jen nějaký můj vnitřní pocit) je to takový experiment. Ale přesto vám dík :-)
BTW to že je lampa nakřivo samozřejmě vím a zkoušel jsem ji i rovnat ale už to pro mne nebylo ono ... už to bylo takový moc geometrický.
Re Maul: Jo slečna dostala od přírody naděleno docela dost ;-)
Poslední foto mě bohužel vůbec neoslovilo.
Až na Air jsou všechny Tvé fotky profesionálně provedené s důvtipem a myšlenkou... je vidět, že fotíš vyšší ligu
Loggia caffe
http://theedge.jirulda.com/osp/caffe_2.jpg
Další z mých kavárenských výcvaků ...
cim to ze ty "vycvaky" vypadaji tak dobre? co je ten bazmek vlevo? neco co bylo nalepene na skle kavarny?
Dík. Jo to v vlevo je dřevěný madlo kterým se otvírají ty skleněný dveře přes který je to focený.Citace:
Původně odeslal tominek
Moc pěkný výcvak, ale to madlo mě tam hodně ruší - možná by nebyl od věci ořez na jiný formát...
Taky se mi libi, toho madla je skoda a zmena formatu, nevim, bud to bude nudle ci ji budez muset uriznout nohy ... oboji imho moc dobre vypadat nebude.
Já vím, možná že ta "nudle" by byla nejmenší zlo... a nebo bratr PS... :DCitace:
Původně odeslal Skodik
Asi no, a to PS no nevim jak tvuj bratr, ale muj bratr PS by to asi nezvladal :lol: ;)Citace:
Původně odeslal Darth Maul
Budu sem postupně davat takovou mořskou sérii.
Takže tady je první fotos ->
http://theedge.jirulda.com/osp/lavicka2.jpg
bez retuší a podobných úprav a bez ořezu.
EDIT: rámeček opraven
Fotka je celkovo pekná a páči sa mi, ale trocha mi vadí nepresnosť tej šedej línie v rámčeku. Tiež sa mi zdá že vlásoček padá horizont, ale na moje unavené oči sa teraz nespoliahaj. :)
Jo rámeček možná spravím (moc na takovy detaily nehledím), ale horizont nepadá -> vyroluj si tu fotku nahoru a srovnej si horizont s okrajem okna.Citace:
Původně odeslal e1
To ma ani nenapadlo. :)
Takže moje oči sú ok, padá to aj keď len o 1 možno 2 pixle. Alebo mi padá okno prehliadača? :lol:
Sorry ale myslim že řešíš blbiny ;-) dohadovat se o tom jestli horizont padá na fotce o 1 nebo 2 pixely fakt nehodlám :-D to na fotografování není fakt důležitý.Citace:
Původně odeslal e1
No on je v tom optickej hacek, nepada to, ale tobe to pripada, ze to pada (doprava predpokladam), protoze ta spodni linie sbiha take doprava ;)
No a ted k veci, fotka pekna.. takova pohodovka, hlavne ta lodicka k tomu pridava tu spravnou idilu, tesim se na dalsi.
Jinak s tim oknem prohlizece to je fakt dobrej napad, taky me to nenapadlo, good idea!
2e1, bozicku uz to neres :)
Kebyže mi nedáš ten nápad s oknom prehliadača, tak to neriešim. Na to som už moc lenivý, aby som to ukladal na disk a kontroloval cez nejaký horizont tool. :D Samozrejme pre jeden pixel to ani nemá cenu opravovať, bola to len pripomienka. Ja sám dosť často zabúdam na vyrovnanie horizontu. :-|
PI-2208
http://theedge.jirulda.com/osp/pristav.jpg
bílá je dobrá :-)
prvni hezka, ale moc mi nerekla, zato ta druha si mi moc libi. Krasna atmosfera...
hodne se mi libi, teda az na ty fialovy provazy :roll:
Dík za koment. No je fakt ze to trošku aberuje - je to holt focený seťákem. Ale zase tak hrozný že by to bylo moc fialový mi to nepřijde.Citace:
Původně odeslal wong
Táto fotografia ma nejak neoslovila. :(
V poho :-) snažil jsem se o zachycení té uhlopříčné linie tvořené odrazy ve vodě a přídí lodí.Citace:
Původně odeslal e1
A mně se to zase moc líbí. Ale musím souhlasit s wongem, s tou aberací se dá jednoduše hýbnout a nemusí tam vadit. Vlevo a vpravo nahoře je to dost vidět. Ta fotka si to zaslouží :)
OK spravím to teda :-)Citace:
Původně odeslal Dismembered
http://theedge.jirulda.com/osp/more.jpg
další ze série ...
ad posledna > myslim ze by bola o dost vacsie, keby si si pri foteni klakol. Myslim ze by o dost viacej vynikla "hlbka" :). Inak horizont by imho mal byt rovny, ten sirokac ti ho trochu moc zagulatil ;).
Dík za koment. Je to focené ze skalního útesu cca 20m nad mořem :-) Kdybych to fotil víc od moře tak už nebude tolik vidět do něj. Zakulacení širokáče se mi na horizontu právě celkem líbí ... pro mne to tomu dává větší prostor. Proto jsem ho nerovnal.Citace:
Původně odeslal MadCap
Jj, s tím souhlasím, takhle je to zajímavější (horší je to naopak, když prohne horizont opačně :) ). Ale připadá mi, že je to celé neostré a v PP přeostřené, nebo je to něčím jiným? (týká se spodních cca 40 procent fotky)Citace:
Původně odeslal theedge
Jojo, opět líbí. Mohl bych poprosit o EXIF?
pekny, libi se me ty barevny odstiny v dolni casti fotky. zaobleny horizont mi nevadi a ostrost si z takhle male fotky nedovolim komentovat.
hezke
Taky se mi libi a opravdu vubec neni zdat ze je to focene z take vysky, mi to pripada jak takova klasika ze stoje :) Ale kdyz si to uvedomuju, tak by asi nebyla videt ta lodicka apod.. A ostrost? Osobne bych to tipoval spise na JPEG kompresy, ta je pri takevyhlech hranach a barvach svina.. ale celkove moc pekne.
Mne se ty fotky s plachetnickama na mori proste libi.
BTW: Neni ten horizont nahodou zatocenej od prirody?
to kazdopadne ale polomer bude asi trochu jiny;)Citace:
Původně odeslal Camillek
Hmm člověče já to tu tak nevidím .. ale asi záleží na kvalitě monitoru. Ten můj už není žádnej výbuch, ale přeostřený se mi to fakt nezdá. Ve full je fotka ostrá.Citace:
Původně odeslal jan555
Canon EOS 350D, foceno seťákemCitace:
Původně odeslal Dismembered
1/125s, F 7.1, ISO 200, ohnisko 18mm
Geometrická:
http://theedge.jirulda.com/osp/kul2.jpg
tuším že poslední z mořské série ...
No, toto sa mi už páči. :) Snať jediná vec ktorá mi vadí je ten tieň na chodníku, ale nie je to nič čo by extra rušilo. A skoro som zabudol, zase ti padá horizont. :lol::lol::lol:
Jo ten stín mě taky mrzí, ale bohužel s tím nešlo nic dělat. A horizont fakt padá ! ;-)Citace:
Původně odeslal e1
Tak tahle je zatim fakt asi nejlepsi! Ten stin me osobne vadi docela vice no, ale co se da delat :(
Drak
http://theedge.jirulda.com/drak.jpg
Nahazování draka :-) Jedna z dnešního skoro letního odpoledne ...
EDIT: foto s trošku menším náklonem -> http://theedge.jirulda.com/drak2.jpg
dobry napad pekna fotka. na me ten horizont ale pada uz moc. mozna je to formatem ci rameckem, nevim.
uz jsem ti to rikal, tve fotky nejsou presne to co se trefuje do meho vkusu presto se mi ale hodne libi.
zkus sem nekdy dat par tech "tmavsich" veci
JO.Super.Sice taky nemusím všelijaké náklony, ale tohle je můj šálek čaje.
njn ... náklony a různý ořezy (myslím ne ořezy jako řezat, ale už to tak vyfotit) to je prostě moje :-) Ten náklon tomu pro mne dává dobrou kompozici a dynamiku. Ale je fakt že to u toho padáku mohlo být o pár stupňů míň .. ale co už. Ono to poměrně dost rychle lítá a přesně nakomponovat je to někdy problém.
Nemám s tou fotkou nějaký vážný ambice ... je to taková momentka z dnešního odpoledne.
Fotka je dobrá, len si to trocha prehnal s náklonom. Skús trocha vyvážiť v nejakom fotošope. Inač super, naklonené fotky mám rád. :)
Tak jsem tam přidal odkaz na verzi kde jsem to trošku srovnal ... ale nevím. Fotil jsem to hlavně kvůli kompozici abych měl draka vůči postavě tam kde ho chci mít, náklon pro mě nebyl zas tak důležitej.
Imho si to mal fotit na vysku.
S rovným horizontem ? To bych tak určitě já nefotil ... to by byla nuda a pro mne by to nemělo tu dynamiku.Citace:
Původně odeslal PiT
Povedal som nieco o rovnom horizonte? :D
Nie, nepochopil si PiT-a. Tú fotku tak ako máš otoč na vyšku rotate-om o 270 stupňov. Fakt to vyzerá lepšie. :)Citace:
Původně odeslal theedge
Jo tak zrotovat si to už každej může dle libosti :-) ... ale pod slovy vyfotit na výšku sem si představil něco takovýho -> http://theedge.jirulda.com/drak_svisle.jpg to je pro mne o ničem (jen jsem to tak na ukázku rychle zbastlil v PS ).Citace:
Původně odeslal e1
theedge ma pochopil narozdiel od teba dobre :rolleyes:Citace:
Původně odeslal e1
theedge:
Aj na vysku sa da naklonit horizont, nie? Ale bol to len moj postreh, nakolko naklon fotky na sirku sa mi zda uz neakceptovatelny.
jo tak tohle se mi hodne libi. jen nevim zda bych nerezal nebo nezabiral jinak (hlavne nahore).
Jo pane, dobre si to vystihl!
Ja sem to pak taky zkousel, ale musim se priznat ze i kdyz je to pekny a libi se mi to, tak to neni muj styl. Pokud bych to te holce mel dat jako fotku do booku tak mne asi ukamenuje. Tudy zatim nepudu, chci tam mit celou tvar a zachytit ji v tom nejlepsim moznem uhlu, aby to slecne sluselo....