-
Teplota vs. reklamace (WD2500KS)
mam takovy mensi problem...
koupil jsem dva disky WD2500KS... problem ale vidim u jednoho kousku, ktery ukazuje extremni teploty - HD Tune, Speedfan i DTemp ukazuji cca 57 stupnu, ale disk rozhodne nepali (druhy bezi na 44 stupnich)...
je to na reklamaci? predpokladam, ze bude asi chyba v cidle, protoze ten disk ja na omak stejne teply jako ten prvni ...
-
Re: Teplota vs. reklamace (WD2500KS)
Moje WDcko ma vraj podla cidla 55°, no je chladnejsie ako Barracuda, ktora ukazuje 40°, takze asi by som si z toho tazku hlavu nerobil.
-
bracha me pritelkyne ma v kompu wd1600js a teplota v idle je podle speedfanu 55-57 takze bych to videl na problem cidla protoze disk je jinak imho ok (bohuzel si na nej nesahnu protoze je to cely "zaplombovany" a nechci do toho vrtat :) )
-
jo... on se tvari OK a jak uz jsem psal - pravdepodobne to bude problem cidla... jen bych nerad prisel o data...
-
Tak jestli mas moznost,tak si pred ty disky dej nejakej chladic a budes mit jistotu ze se neprehrejou
-
Citace:
Původně odeslal harleymaster
Tak jestli mas moznost,tak si pred ty disky dej nejakej chladic a budes mit jistotu ze se neprehrejou
chlazene samozrejme jsou (druhy ma 40-44 stupnu)... disk odchazi na reklamaci
-
Mám stejný disk a teplota se pohybuje od 55-58°C,dal jsem před něj 80mm FAN na 5V a teplota klesla jen na 52°C,disk je přitom jen trošičku letní, o něco málo teplejší než Hitachi 160GB IDE a ten ukazuje 27°C.
Chyba bude v čidle,reklamaci bych nedával.
-
Citace:
Původně odeslal Katoo
Mám stejný disk a teplota se pohybuje od 55-58°C,dal jsem před něj 80mm FAN na 5V a teplota klesla jen na 52°C,disk je přitom jen trošičku letní, o něco málo teplejší než Hitachi 160GB IDE a ten ukazuje 27°C.
Chyba bude v čidle,reklamaci bych nedával.
jsem na tom stejně, perfektní disk, ale teploty 52-58°C (po 2h defragmentace 62°) a přitom je vlažnej. Taky zvažuju reklamaci, protože až by jednou odešel a při reklamaci by zjistili, že jsem ho provozoval okolo 60+°C, tak by mohly být problémy.
-
Citace:
Původně odeslal M.K.
jsem na tom stejně, perfektní disk, ale teploty 52-58°C (po 2h defragmentace 62°) a přitom je vlažnej. Taky zvažuju reklamaci, protože až by jednou odešel a při reklamaci by zjistili, že jsem ho provozoval okolo 60+°C, tak by mohly být problémy.
Tak to je blbost, podla mna nemozes zopdpovedat za chybu vyrobcu, ak by si bol bezny user a nevedel by si o utilitach na meranie teploty komponentu, ako potom mozes mat problemy pri reklamacii ze si pouzival zariadenie, ktore sa prehrievalo?
-
Citace:
Původně odeslal daggy
Tak to je blbost, podla mna nemozes zopdpovedat za chybu vyrobcu, ak by si bol bezny user a nevedel by si o utilitach na meranie teploty komponentu, ako potom mozes mat problemy pri reklamacii ze si pouzival zariadenie, ktore sa prehrievalo?
Presne tak. Ak povies ze si ho cely cas mal normalne v case a ze onicom zvlastnom nevies, tak ti nikdo nic nemoze a musia ti ho normalne reklamovat.
Btw .. co je toto kua ? http://dym.haluze.com/Images/smart.jpg
-
ja sa tiez pridam > mam WD2500JS a nad nim namontovany DM10 200GB ... oba uplne ronvako namontovane, uplne rovnako chladene (prudom vzduchu co taha zadny fan, oba su v nexus disktwin) a maxtor (aj ked je hore a chyta teplo zospodu) ma vzdy MINIMALNE o 10 stupnov menej (udavanu teplotu) ... samozrejme ze oba maju uplne rovnaku (subjektivne) WD je proste "HOT" podla SMARTU inak nie ... takze na to fakam ;)
-
Citace:
Původně odeslal janko_hrasko
Presne tak. Ak povies ze si ho cely cas mal normalne v case a ze onicom zvlastnom nevies, tak ti nikdo nic nemoze a musia ti ho normalne reklamovat.
Jasně, taky na to kašlu. Nemyslel jsem, že by ho nakonec nevzali z5, ale že bych se pak třeba mohl zbytečně dohadovat s nějakým blbem z reklamaček. Už jsem to zažil i kvůli větším blbostem.
Paradoxně na něm mám Silentmaxx HD Silencer, takže bez něj by to bylo ještě o něco víc. Vzhledem k tomu že při doteku skoro necítím teplo, tak to bude v pohodě.
-
Teplota Hitachi 30°C WD 53°C,disky jsou na dotyk úplně stejně vlažné,spíše studené,jen ten WD je na zadní části (část kde jsou konektory) letní.
Kde přesně se u toho HDD nachází teplotní čidlo?
-
Citace:
Původně odeslal janko_hrasko
Asi bug vo firmware.
http://episteme.arstechnica.com/grou...m/857003655731
-
mi to začlo hlásit taky a to jsem se díval, když jsem četl včera ten post od Janka a neměl jsem tam tu položku na 100%. Nyní to tam mám taky :-)
-
Citace:
Původně odeslal MadCap
ja sa tiez pridam > mam WD2500JS a nad nim namontovany DM10 200GB ... oba uplne ronvako namontovane, uplne rovnako chladene (prudom vzduchu co taha zadny fan, oba su v nexus disktwin) a maxtor (aj ked je hore a chyta teplo zospodu) ma vzdy MINIMALNE o 10 stupnov menej (udavanu teplotu) ... samozrejme ze oba maju uplne rovnaku (subjektivne) WD je proste "HOT" podla SMARTU inak nie ... takze na to fakam ;)
mno on ten disk pri prenaseni "mensiho" mnozstvi dat ukazoval dokonce i 77 stupnu... je na reklamaci, takze uvidim co mi daji vedet... subjektivne byl stejne teply jako druhe WD, ktere ukazuje cca 40...
-
dneska mi prisel mail z reklamace...
"Oprava vymenou", takze s tim diskem asi opravdu neco bylo...
-
Citace:
Původně odeslal MikeD
Podla mna ho len technik zapojil, skontroloval teplotu, sa mu zdala vysoka, tak to uznal. Aspon mas novy kusok.
-
Ahoj mam takovy problem..
WD2500KS 250 GB
Kdyz ho zapojim na SATA2 konektor na desce,tak ho deska vubec nenajde.
Zapojim ho jako SATA1 jede...
Ale pokud zkusim spustittreba speedfan nebo nejaky program na zmereni teploty nebo neco co komunikuje s HDD,tak program vytuhne a nejde vubec zavrit...Pri pokusu o soft.restart zustanou xp viset na oknu ...odhlasuji uzivatele a musim restartnout natvrdo...
Zajimaly by me ty teploty a nevim cim to zmerit nebo kde je chyba.
A taky bych to rad rozchodil ma SATA2 (300 MB/s)
Ted ukazuje HDtach3 ...175 MB/s
Dik za kazdou radu
Zizi
-
to si akoze myslis ze tam niekedy uvidis na priepustnosti rozhrania tu 300vku? ani zdaleka ... to ze mas 175 znaci ze uz 3gb/s prenosy pouzivas (to nema NIC spolocne so SATA2)
-
Aha...takze vis se nedostanu ?
Takze vlastne oznaceni 300MB/s neni SATA2 ?
A kde by mohl byt zakopany pes ohledne toho ze nekomunikuje se speedfan a ostatnimy programy ?
-
Citace:
Původně odeslal Zizi
Aha...takze vis se nedostanu ?
Takze vlastne oznaceni 300MB/s neni SATA2 ?
A kde by mohl byt zakopany pes ohledne toho ze nekomunikuje se speedfan a ostatnimy programy ?
SATA = 150MB/s
SATA 2 = 300MB/s
takze je to SATA 2 ale disk ti nikdy nepojde ryhclostou 300 MB/s ---
-
Tak jsem zkusil na druhy disk udelat novy system a uz disk komunikuje s programy na mereni teploty.
Tipuju ,ze je to tim ze jsem nepouzil IDE driver od Nforce,ale win.
Jinak me zarazila teplota kolem 57 stupnu....ale po precteni prispevku vyse jsem dospel k nazoru ,ze je to ok.
Protoze i teplota porovnana omakem s Seagate 120 GB je stejna.
Navic utitlita od WD ukazuje ve vypisu nejakou teplotu zhruba asi o 10 stupnu nizsi...tak nevim...
-
Citace:
Původně odeslal MikeD
chlazene samozrejme jsou (druhy ma 40-44 stupnu)... disk odchazi na reklamaci
Pravda... I kdyz se nemusi jednat o hrozbu ztraty dat, je lepsi poslat ho na reklamaci a uvidis...
-
Podla mna staci maly testik, zmerat teplotu miestnosti a potom zapnut pc po dlhsom "odpocinku" a ked sa teplota ihned po nabehnuti OS bude razantne lisit od teploty v miestnosti, napr. o 20°C, tak je jasne, ze disk je v poriadku a neprehrieva sa, len ma blbe cidlo, ktore meria vyssiu teplotu.
-
Citace:
Původně odeslal daggy
Podla mna staci maly testik, zmerat teplotu miestnosti a potom zapnut pc po dlhsom "odpocinku" a ked sa teplota ihned po nabehnuti OS bude razantne lisit od teploty v miestnosti, napr. o 20°C, tak je jasne, ze disk je v poriadku a neprehrieva sa, len ma blbe cidlo, ktore meria vyssiu teplotu.
Po naběhnutí systému disk ukazuje teplotu 50°C a výše,nejvíce jsem naměřil 58°C.
-
Potom mas taky isty "problem" ako ja, blbe cidlo. Ja svoj urcite kvoli tomu nebudem reklamovat, je tichy a pritom rychly, takze je to potom vsetko OK.
-
Citace:
Původně odeslal daggy
Potom mas taky isty "problem" ako ja, blbe cidlo. Ja svoj urcite kvoli tomu nebudem reklamovat, je tichy a pritom rychly, takze je to potom vsetko OK.
ja svuj reklamoval a uspesne - vymena za novy kousek a pohodove teploty... ;)
-
Citace:
Původně odeslal MikeD
ja svuj reklamoval a uspesne - vymena za novy kousek a pohodove teploty... ;)
Kolik Ti ukazuje teplotu po naběhnutí systému a kolik při zátěži? (max. teplota)
-
Citace:
Původně odeslal Katoo
Kolik Ti ukazuje teplotu po naběhnutí systému a kolik při zátěži? (max. teplota)
idle maji kolem 38, ve full load (prenos nekolika desitek giga) 46-47
-
Citace:
Původně odeslal daggy
Podla mna ho len technik zapojil, skontroloval teplotu, sa mu zdala vysoka, tak to uznal. Aspon mas novy kusok.
precital si zavadu, videl ze mas ovnake disky, tak to hned dal vymenit
-
Citace:
Původně odeslal MikeD
idle maji kolem 38, ve full load (prenos nekolika desitek giga) 46-47
To je dost velký rozdíl :-/ ... u mě to je 50°C v klidu a 55°C při kopírování většího množství dat.
-
takže má ty samé problémy, normálně 52 stupňů,při kopírování až 58 stupňů (na dotek vlažný), už jsem jeden reklamoval pro hluk a ten vyměněný zase "topí", no nemám sílu ani chuť to reklamovat, disk jede v pohodě
-
Citace:
Původně odeslal sid
takže má ty samé problémy, normálně 52 stupňů,při kopírování až 58 stupňů (na dotek vlažný), už jsem jeden reklamoval pro hluk a ten vyměněný zase "topí", no nemám sílu ani chuť to reklamovat, disk jede v pohodě
Je v záruce takže ho budu sledovat.Reklamovat se mi to taky nechce,navíc vím jak rádi mají v Alfě reklamace ;-)
-
Tak jsem si jeden taky poridil - teplota v klidu 58, a dokazal jsem ji dostat az na 87, pak spadla na 84 a tam vydrzela nekolik hodin bez ohledu na to, jestli byl disk idle a nebo pracoval ... ted po asi 10 hodinach v kompu ma 58, zmeny teploty v souvislosti s vytizenim disku jsou jako zpomalenej film (pul hodiny ho defragmentuju a az na konci vyskoci na 84) ... reklamovat ci ne? Jak tak prolizam web, tak sance na to, ze dostanu seriozni kousek, moc velke nejsou. ???
-
jak uz jsme se bavili na IRC - ja bych reklamoval - osobne se mi to vyplatilo...
-
Citace:
Původně odeslal MikeD
Mám úplně stejný problém.Mohl by jsi prosím tě napsat jak jsi dopadnul při té výměně toho hard disku z reklamace.Máš už teplotu v pořádku.Díky. Mám teploty 57-59C.Nevím co si o tom myslet, ale nerad bych přišel o data.Díky moc !!!! A jinak mám pocit že je docela hlučný, ale když na něj šáhnu tak moc nehřeje.
-
-
Dusan: ten clanek je sice zajimavej, mozna je na nej dokonce nekde ve FAQ odkaz, ale netyka se diskutovaneho tematu - tady jde o to, ze vetsina techto WDcek ma proste zmrseny cidla a ukazujou imho 2-nasobnou teplotu ... ja ten svuj taky reklamoval, dostal jsem vymenou novej, a jsem tam kde jsem byl predtim ... proste disk je na omak vlaznej a "ma" 58 stupnu ... takze to neresim, ale pro klid duse ho mam uplne dole v kejsu
-
Citace:
Původně odeslal Mymak
Dusan: ten clanek je sice zajimavej, mozna je na nej dokonce nekde ve FAQ odkaz, ale netyka se diskutovaneho tematu - tady jde o to, ze vetsina techto WDcek ma proste zmrseny cidla a ukazujou imho 2-nasobnou teplotu ... ja ten svuj taky reklamoval, dostal jsem vymenou novej, a jsem tam kde jsem byl predtim ... proste disk je na omak vlaznej a "ma" 58 stupnu ... takze to neresim, ale pro klid duse ho mam uplne dole v kejsu
Tak to jsi mě trochu uklidnil.No já ho mám v hlinikovém šuplíku takže by měl být chlazen dobře.Asi nemá cenu reklamovat s tímto problémem.Thanx.
-
No hlavne reklamace probehne tak, ze dostanes novej a ten tvuj si (po naformatovani) koupi dalsi zajemce, proc by to nekam posilali, kdyz to funguje ze :-)
-
tak se pripojuju, tento disk je super, ale ta teplota...vypada vlazne na dotek, jede perfektne, ale teplota 58C-65C v zatezi, v idle tak 50. Podle me jen spatny cidlo..ale stve me to, na druhou stranu se mi nexce davat disk na reklamaci > 1 mesic :<
-
Citace:
Původně odeslal Conflict
tak se pripojuju, tento disk je super, ale ta teplota...vypada vlazne na dotek, jede perfektne, ale teplota 58C-65C v zatezi, v idle tak 50. Podle me jen spatny cidlo..ale stve me to, na druhou stranu se mi nexce davat disk na reklamaci > 1 mesic :<
Taky se asi na reklamaci vykašlu zvlášť když můžu dostat zase to samý. Mám WD jumprovaný na SATA I, ale hard disak je navíc strašně hlasitej když hrabe.Je fakt slyšet docela hodně.
-
chlopy tak ste ma potesili...si chcem objednat dva kusy...ale taketo starosti ja nepotrebujem
-
Citace:
Původně odeslal Dusan
Taky se asi na reklamaci vykašlu zvlášť když můžu dostat zase to samý. Mám WD jumprovaný na SATA I, ale hard disak je navíc strašně hlasitej když hrabe.Je fakt slyšet docela hodně.
toz jestli je hlucnej, tak bych asi doporucil reklamovat - treba budes mit stesti a dostanes disk s dobrym cidlem ... jinak ja zadnej jumper nedaval, prestoze nemam SATA II radic (asi to bude tim, ze mam Intel chipset), a disk je vlaznej a tichej, no a ten udaj z teplotniho cidla - to uz je jen kosmeticka vada
-
Citace:
Původně odeslal Mymak
toz jestli je hlucnej, tak bych asi doporucil reklamovat - treba budes mit stesti a dostanes disk s dobrym cidlem ... jinak ja zadnej jumper nedaval, prestoze nemam SATA II radic (asi to bude tim, ze mam Intel chipset), a disk je vlaznej a tichej, no a ten udaj z teplotniho cidla - to uz je jen kosmeticka vada
presne tak.
kvoco> neboj, diskje FAKT maximalne dobrej, jen ty teploty ;)
jo, a hlasi mi SMART status: BAD. ale to mi hlasily uz 2 kousky predtim, co jsem testoval! asi to bude kvuli te teplote. Je to vzdycky atribut Unknown Attribute
-
. . mam dva, topi oba -> ofukuju je a neresim to. Jestli nejakej kiksne tak je prece v zaruce . . Jinak musim rict, ze oba naprosto tichy, vubec o nich nevim . . .
-
WD2500KS mam par dni. Speedfan ukazuje teplotu 28-35°C podla zataze.
Disk je tichy a chladny :cool:
-
Takze mam disk WD1200JS a teplotu ukazuje po dlhodobom behu pocitaca asi 74 stupnov.Disk je po bokoch chladnejsi ako baracuda ktora ukazuje 48 stupnov.
Urcite to je vadne cidlo, ajked ten plosak na spodku HDD je dost vrely
-
Citace:
Původně odeslal
g.sus
WD2500KS mam par dni. Speedfan ukazuje teplotu 28-35°C podla zataze.
Disk je tichy a chladny :cool:
Tiez som ho dnes objednal, som zvedavy kolko bude ukazovat tento... Dam hned vediet akonahle ho budem mat.
-
tak jsem koupil druhej kousek tohohle disku do druhýho PC a mám PŘESNĚ opačnej problém.
teplota ve speedfanu je OK (nejde nad 40), ovšem samotnej disk topí jak sfiň... v jedu chvíli se mi na něm nepodařilo dokonce udržet prsty jak byl horkej.
jedu ve stejné case (TT Swing), s podobným fanem před diskem (120mm 5V), tak netuším kde je a jestli vůbec je problém... :-/
-
Citace:
Původně odeslal
daggy
Tiez som ho dnes objednal, som zvedavy kolko bude ukazovat tento... Dam hned vediet akonahle ho budem mat.
Tak mam ten disk a po par minutach kopirovania ukazuje 53°C, mam podla Speedfanu v PCcku dva varice, PATA WDcko ukazuje 61°C a teraz SATA spominanych 53°C (je zase citelne teplejsi) a Hitachi slabych 37°C, zaujimave.
EDIT: Prikladam aj screenshot z Everestu
http://www.daggy.szm.sk/wd_teplota.jpg