-
I: Asus A8N-SLI Deluxe(nForce4 SLI) nebo DFI LanParty UT NF4Ultra-D(nForce4 Ultra)
Prave premyslim jakou bych si ztechto desek mel vybrat , nechtel bych drazsi jak 4500,- ale chtel bych tu nej moznou.... poradte prosim
Asus A8N-SLI Deluxe - nForce4 SLI - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30010
DFI LanParty UT NF4Ultra-D - nForce4 Ultra - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31859
Diky za radu
-
Re: I: Asus A8N-SLI Deluxe(nForce4 SLI) nebo DFI LanParty UT NF4Ultra-D(nForce4 Ultra
Z obou jmenovaných bych jednoznačně sáhl po DFI. ASUS šel s kvalitou svých desek velmi, velmi dolů. OC možnosti má nejen ze zkušeností zde, ale i ze zahraničí lepší DFI. DFI lze moddovat na SLI, tím se maže jedna z výhod této ASUSky. DFI je o nějakou tu stokorunu levnější. V neposlední řadě má, alespoň podle mě DFI líp udělaný bios.
-
Re: I: Asus A8N-SLI Deluxe(nForce4 SLI) nebo DFI LanParty UT NF4Ultra-D(nForce4 Ultra
Citace:
Původně odeslal Tantalos
Z obou jmenovaných bych jednoznačně sáhl po DFI. ASUS šel s kvalitou svých desek velmi, velmi dolů. OC možnosti má nejen ze zkušeností zde, ale i ze zahraničí lepší DFI. DFI lze moddovat na SLI, tím se maže jedna z výhod této ASUSky. DFI je o nějakou tu stokorunu levnější. V neposlední řadě má, alespoň podle mě DFI líp udělaný bios.
Koukam ze ty mas presne tu desku o kterou ja mam zajem....jak to myslis ze jde moddovat na SLI ?? je to jen otazka softwareu, nebo se do toho musi mechanicky hrabat????
-
Citace:
Původně odeslal Rodeo65
Koukam ze ty mas presne tu desku o kterou ja mam zajem....jak to myslis ze jde moddovat na SLI ?? je to jen otazka softwareu, nebo se do toho musi mechanicky hrabat????
Moddovatelna na SLI byla jen prvni revize teto desky, kterou dnes uz nesezenes. Navic nVidia v novejsich driverech tento mod softwarove odbourala, takze by ti to ani nejelo. Proste to ber tak, ze konkretne tato DFI ma podporu jen pro jednu grafiku, kterou si ale muzes usadit do jednoho ze dvou slotu, dle tveho vyberu... ;)
-
Moddovat lze i pozdější revize, jen je třeba trochu více umu, neboť čip a příslušné můstky jsou zality v pryskyřici. Původní A1 je měla volně přístupné. Kolega odzkoušel i na A3 ;)
-
Citace:
Původně odeslal Tantalos
Moddovat lze i pozdější revize, jen je třeba trochu více umu, neboť čip a příslušné můstky jsou zality v pryskyřici. Původní A1 je měla volně přístupné. Kolega odzkoušel i na A3 ;)
To je sice naprosto uzasny, ale porad to neresi problem s novymi ovladaci, ktere takovy mod proste nebudou podporovat, takze je to vlastne cele nanic...
-
Ber DFI ale pokud budes chtit taktovat tak ti bude par dni trvat nez si ji nastavis aby byla stabilni, ale dosahnes na ni vetsiho overclocku nez na jinych deskach.
-
Citace:
Původně odeslal SoMeoNe
Ber DFI ale pokud budes chtit taktovat tak ti bude par dni trvat nez si ji nastavis aby byla stabilni, ale dosahnes na ni vetsiho overclocku nez na jinych deskach.
Takze ta DFI LanParty UT NF4Ultra-D je dobra volba?? ja cu aby deska mela 8x SATA, 2xATA, 2-3PCI a klidne 1xPCI-E 16x ale i PCI-E 4x nebo PCI-E 1x ....
-
Re: I: Asus A8N-SLI Deluxe(nForce4 SLI) nebo DFI LanParty UT NF4Ultra-D(nForce4 Ultra)
prosim jaky je mezi temito deskami rozdil, ja se v tom moc nevyznam.....
-DFI LanParty UT nF4-D - nForce4
-DFI LanParty UT nF4 Ultra-D - nForce4 Ultra
-DFI nF4 Ultra INFINITY - nForce4 Ultra
-DFI nF4 SLI INFINITY - nForce4 SLi
Dekuji a kterou by jste si vybrali????
-
Re: I: Asus A8N-SLI Deluxe(nForce4 SLI) nebo DFI LanParty UT NF4Ultra-D(nForce4 Ultra)
jeste vim ze to je blbej dotaz ale zvlada SATA II i disk na SATA I ???
-
Citace:
Původně odeslal Rodeo65
ty infinity jsou sporadické, ale většinou na nich nedosáhneš takového OC jako na lanparty. sáhni po té lanparty nf4 ultra. ta je dostatečně odzkoušená uživateli zde na fóru a lepší asi nepořídíš.
já osobně mám momentálně tu druhou desku, o kterou jsi měl původně zájem, tj. asus a8n-sli, kterou jsem vzal z důvodu dlouholeté důvěry ve firmu asus, ale tenhle výrobek byla rána vedle. za 3/4 roku půjde podruhé na reklamaci a už jí mám dost. tentokrát jí rovnou měním za DFI. opravdu ta kvalita u asusu velice poklesla od té doby, co otevřeli novou fabriku na taiwanu. btw ta deska začíná mít nestabilní OC už někde u 280-290FSB, takže jestli hodláš kupovat nějaký A64 s násobičem X9, nemá tato deska význam vůbec.
-
Citace:
Původně odeslal Rodeo65
Já mám tu druhou a naprostá spokojenost.
LanParty mi přijde promakanější než Infinity a Ultra by měla zaručovat lepší OC - co je SLI asi víš... ;)
-
Takze vidim to na tu DFI LanParty UT nF4 Ultra-D - nForce4 Ultra, ta se da sehnat nova za 4400s DPH ...jen prodat starej pocal a jdu do toho....diky za info, taky jsem se chtel zeptat ohledne toho SATA, tomu moc neholduju, podporuje SATA 2 i disk na SATA 1 ?? je to jako ATA133 a ATA100 ??
-
Citace:
Původně odeslal Rodeo65
Takze vidim to na tu DFI LanParty UT nF4 Ultra-D - nForce4 Ultra, ta se da sehnat nova za 4400s DPH ...jen prodat starej pocal a jdu do toho....diky za info, taky jsem se chtel zeptat ohledne toho SATA, tomu moc neholduju, podporuje SATA 2 i disk na SATA 1 ?? je to jako ATA133 a ATA100 ??
Máš SZ - jsem s ní maximálně spokojený, ale chci zkusit SLI, takže ji možná budu pouštět do světa... ;)
-
Citace:
Původně odeslal Darth Maul
Máš SZ - jsem s ní maximálně spokojený, ale chci zkusit SLI, takže ji možná budu pouštět do světa... ;)
Máš SZ ??
hmm tim padem se te budu drzet jako hovno kosile ;))
-
Citace:
Původně odeslal Rodeo65
na sata2 funguje i sata1. chtěl jsem ti na to odpovědět už v tom předchozím postu, ale nějak jsem na to zapomněl v té rozlícenosti nad A8N :)
-
Citace:
Původně odeslal Rodeo65
Máš SZ ??
hmm tim padem se te budu drzet jako hovno kosile ;))
Jako že jsem Ti poslal soukromou zprávu... :p
-
Citace:
Původně odeslal Rodeo65
Asus A8N-SLI Deluxe - nForce4 SLI
nebo
DFI LanParty UT NF4Ultra-D - nForce4 Ultra....[/url]
Diky za radu
resil jsem podobnej problem nakonec jsem se rozhodnul pro ASUS pro jeho layout(case a windtunel) jinak by to byla 100% DFI
-
Citace:
Původně odeslal Rutuf
resil jsem podobnej problem nakonec jsem se rozhodnul pro ASUS pro jeho layout(case a windtunel) jinak by to byla 100% DFI
ono s tím layoutem to není zas až tak výborný. záleží na typu chladiče, který bude chtít Rodeo použít. na zalmana 7700 je lepší asus, ale s thermalrightem XP-120 už je to horší. jeden slot na ramky mám nepoužitelný, což byl mám dojem i problém DFI při nasazení zalmana. ten layout DFI není nejštastnější, ale dají se tomu přizpůsobit komponenty a pak to není tak hrozný :)
-
U DFI je problém snad jen s chladičem čipsetu, který je nevhodně přímo za PCIE 16x, ale tím se zabývá už jiný thread. CPU problém není, resp. ne při použití třeba Freezera.
-
Citace:
Původně odeslal Zilla
Moddovatelna na SLI byla jen prvni revize teto desky, kterou dnes uz nesezenes. Navic nVidia v novejsich driverech tento mod softwarove odbourala, takze by ti to ani nejelo. Proste to ber tak, ze konkretne tato DFI ma podporu jen pro jednu grafiku, kterou si ale muzes usadit do jednoho ze dvou slotu, dle tveho vyberu... ;)
ono neplatí, že horní má 16 linek a spodní 1 takže ten spodní jede pomaleji?
-
Citace:
Původně odeslal karf
ono neplatí, že horní má 16 linek a spodní 1 takže ten spodní jede pomaleji?
Plati, pokud ovsem neprehodis vsechny ty SLI jumpery, pak totiz ma kazdy ze slotu 8 linek... ;)
-
Citace:
Původně odeslal Zilla
Plati, pokud ovsem neprehodis vsechny ty SLI jumpery, pak totiz ma kazdy ze slotu 8 linek... ;)
aha. v tom případě to zkusím. docela by se mi hodilo nějaký místečko pod procesorem
http://karf.wz.cz/mypc/nitroax/obr36.jpg
předpokládam, že u x800GT se rozdíl mezi 16 a 8 linek nepozná ve výkonu což?
-
Citace:
Původně odeslal karf
aha. v tom případě to zkusím. docela by se mi hodilo nějaký místečko pod procesorem
http://karf.wz.cz/mypc/nitroax/obr36.jpg
předpokládam, že u x800GT se rozdíl mezi 16 a 8 linek nepozná ve výkonu což?
Rozdil bude maximalne par procent u tech nejvykonnejsich karet, u X800GT nebude vubec zadny, moje X800GTO2 mela uplne shodne vysledky v obou slotech...
-
nabuduce to daj do nakupnej poradne.
Moved by NOD
-
Super jsem rad ze ste mi tak poradili, vse je v pohode, musim sehant prachy a pak muzu koupit tuto desku pac mam na ni opravdu zalusk!!
-
Ale jeste ten dotaz ohledne SLi jestli jak bylo vyse zminene jde nejak sowtwarove nebo i hardwarove prehodit neco aby deska byla jako SLi....
-
procitam si to znova, a zjistuji ze tato moznost je jen u prvnich verzi, pokud to chapu dobre tak to je nekde zakopany pes v BIOSu pac nevim jak by to jinac Nvidia poresila....presi nebude pajet na nove verze teto desky dalsi vecicky.....
-
Citace:
Původně odeslal Rodeo65
procitam si to znova, a zjistuji ze tato moznost je jen u prvnich verzi, pokud to chapu dobre tak to je nekde zakopany pes v BIOSu pac nevim jak by to jinac Nvidia poresila....presi nebude pajet na nove verze teto desky dalsi vecicky.....
Kdepak, pes je zakopaný v čipu. U starých revizí nVidia prostě jen přepálila můstky a rázem vytvořila ze NF4SLI NF4 apod. Můstky byly u prvních revizí nechráněné. Nové revize jsou dodávany s lakovaným čipem resp. okolím, takže je nutné trochu více zručnosti.
-
Taxem dnes zakoupil DFI LanParty SLI-DR Expert, takže hned jak budou první zkušenosti, dám vědět - plánuji SLI se dvěma 7800GT, tak snad to bude fičák... ;)
-
Citace:
Původně odeslal Tantalos
Kdepak, pes je zakopaný v čipu. U starých revizí nVidia prostě jen přepálila můstky a rázem vytvořila ze NF4SLI NF4 apod. Můstky byly u prvních revizí nechráněné. Nové revize jsou dodávany s lakovaným čipem resp. okolím, takže je nutné trochu více zručnosti.
ale vis jak zlate ceske rucicky, myslim ze by to slo, ale bylo by to celkem prace tzv. Bojim bojim :) pac bych operoval neco co me stalo 4300,- coz neni maly peniz.... ale myslim ze prozatim me ta deska stacit bude
-
Také se tím samozřejmě okamžitě připravuješ o záruku, takže to ani nedoporučuji.
-
Citace:
Taxem dnes zakoupil DFI LanParty SLI-DR Expert, takže hned jak budou první zkušenosti, dám vědět - plánuji SLI se dvěma 7800GT, tak snad to bude fičák... ;)
Hmm tak pisni jak beha, ja jsem o stejne moznosti premyslel, ale jsem preci jen chudy vojacek !!! a hlavne misto 4300 dat 6000 je rozdil....ale jeste bych chtel nekde do novyho pocalu sehnat prave tu grafiku jak mas ty....kdyby nekdo prodaval tak vis na koho se mas obratit ;) ale vic jak 7000 nedam O:-)
-
Citace:
Původně odeslal Tantalos
Také se tím samozřejmě okamžitě připravuješ o záruku, takže to ani nedoporučuji.
Jojo to vim, jazatim zadny taky fatality s hardwarem nedelal a myslim ze delat nebudu dokud nedostanu od nekoho desku abych primo tento cin spachal....na to mam moc velkyho boba do toho jit !
-
Nenecha me to abych taky neco nerekl... Kdyz jsem delal upgrade kompla, tak jsem xtel jednoznacne ticho a do vodnika jsem znovu nextel jit. Proto jsem se rozhodl resit vse co pude pasivne (jediny vetrak mam na cpu) a je to hodne znat...
Co se vsak tyce desek. Taky jsem se rozhodoval mezi Asus a DFI. Co me vsak presvedcilo byl pocet reklamaci. Z DFI 27ks 22 reklamaci:( Ted radeji zakose posilam kupovat DFI ke konkurenci... Mozna spatna serie, mozna poskodeno OC, tezko rict, ale moc dobry obraz to nepodalo.
Taky plus pro me bylo, ze Asus dela primo pasiv desky - a8n-sli premium. Bohuzel tahle deska ma s biosem (tusim 1.09) problemy s pametama - pri vytizeni je prepina (!!!) na nizsi frekvenci... z toho duvodu jsem pak vymenil desku za za Asus a8n32-sli... stalo to par stovek navic, ale uz jsem spokojen.
Taky treba rict, ze dle meho nazoru maji asus desky (vyssi kat) mnohem lepsi layout i kdyz ted DFI nedavno vydalo verzi kde to celkom hezky poresili.
Dobry OC se da udelat stejne na DFI i na Asus desce - zalezi vse na pozadavkach... ale stejne, DFI minimalne rok nexci videt;)
-
Citace:
Původně odeslal macher
Nenecha me to abych taky neco nerekl... Kdyz jsem delal upgrade kompla, tak jsem xtel jednoznacne ticho a do vodnika jsem znovu nextel jit. Proto jsem se rozhodl resit vse co pude pasivne (jediny vetrak mam na cpu) a je to hodne znat...
Co se vsak tyce desek. Taky jsem se rozhodoval mezi Asus a DFI. Co me vsak presvedcilo byl pocet reklamaci. Z DFI 27ks 22 reklamaci:( Ted radeji zakose posilam kupovat DFI ke konkurenci... Mozna spatna serie, mozna poskodeno OC, tezko rict, ale moc dobry obraz to nepodalo.
Taky plus pro me bylo, ze Asus dela primo pasiv desky - a8n-sli premium. Bohuzel tahle deska ma s biosem (tusim 1.09) problemy s pametama - pri vytizeni je prepina (!!!) na nizsi frekvenci... z toho duvodu jsem pak vymenil desku za za Asus a8n32-sli... stalo to par stovek navic, ale uz jsem spokojen.
Taky treba rict, ze dle meho nazoru maji asus desky (vyssi kat) mnohem lepsi layout i kdyz ted DFI nedavno vydalo verzi kde to celkom hezky poresili.
Dobry OC se da udelat stejne na DFI i na Asus desce - zalezi vse na pozadavkach... ale stejne, DFI minimalne rok nexci videt;)
sakra tedka si me pekne vyvedl z miry, vsichni karty vychvaluji a dokonce jsem dostal zpravicku ze prave asusky jsou posledni dobou mene kvalitni, tak sem si rekl jasne DFi du do ni, a ted ty prijdes s tak spatnou zpravou...doufam ze to ti tvy kamosi chytli jen nejakou spatnou serii
-
Citace:
Původně odeslal macher
hmm. to docela koukám. za 27 ks 22 špatných, tj. 81,5% úmrtnost - to ohlaš přímo na DFI jako rekord, protože pochybuju, že někde jinde na světě by byl tak "úspěšný" krám. u nás v Hradci (a řekl bych že nejen tady) vede s reklamacema Asus (v poslední době spíše znám jako "Aušus") a MSI. včera jsem si to ověřoval a stav nezměněn. a tím jsou myšleny veškeré výrobky těchto dvou firem. jinak A8N32-SLI se prodaly tři kusy a dva skončily na reklamaci (nefunkční 2 paměťové sloty na jedné a nefunkční sata na druhé), tak nevím, jestli se asus nějak výrazně zlepšil. DFI jsou vcelku bezproblémový (prodalo se jich za poslední půl rok asi 20 a pouze 3 reklamace). Asus byl taky, dokaď vyráběl v Číně. teď to je to vše Taiwan, akorát že DFI už mouchy vychytalo, Asus to teprve čeká ,)
-
Citace:
Původně odeslal vauxhall.uk
hmm. to docela koukám. za 27 ks 22 špatných, tj. 81,5% úmrtnost - to ohlaš přímo na DFI jako rekord, protože pochybuju, že někde jinde na světě by byl tak "úspěšný" krám. u nás v Hradci (a řekl bych že nejen tady) vede s reklamacema Asus (v poslední době spíše znám jako "Aušus") a MSI. včera jsem si to ověřoval a stav nezměněn. a tím jsou myšleny veškeré výrobky těchto dvou firem. jinak A8N32-SLI se prodaly tři kusy a dva skončily na reklamaci (nefunkční 2 paměťové sloty na jedné a nefunkční sata na druhé), tak nevím, jestli se asus nějak výrazně zlepšil. DFI jsou vcelku bezproblémový (prodalo se jich za poslední půl rok asi 20 a pouze 3 reklamace). Asus byl taky, dokaď vyráběl v Číně. teď to je to vše Taiwan, akorát že DFI už mouchy vychytalo, Asus to teprve čeká ,)
no zalezi jaky asus... levne desky od asus mam reklamovatelnost kolem 3-6%, co je docela hodne, ale je to cca stejne jako msi a pod... takze nic extra v zadnem smeru... co se tyce asusu vyssi kat (tzn drahe modely jako a8n-sli a pod) tak tam je reklamovatelnost 0.47%... coz si myslim je velice dobre cislo.
dfi vsak vede... z 27 22 je rekord co jsem jeste nevidel:) spis si myslim, ze proste nejaky vadny blok, ale i tak... dfi fakt nexci videt aspon rok;)
-
Citace:
Původně odeslal macher
no zalezi jaky asus... levne desky od asus mam reklamovatelnost kolem 3-6%, co je docela hodne, ale je to cca stejne jako msi a pod... takze nic extra v zadnem smeru... co se tyce asusu vyssi kat (tzn drahe modely jako a8n-sli a pod) tak tam je reklamovatelnost 0.47%... coz si myslim je velice dobre cislo.
dfi vsak vede... z 27 22 je rekord co jsem jeste nevidel:) spis si myslim, ze proste nejaky vadny blok, ale i tak... dfi fakt nexci videt aspon rok;)
no vidíš. já například mám A8N-SLI a podruhé jde na reklamaci - dva kusy, dva špatné. vzhledem k tomu, že jich prodali cca 60, tak jenom za mě mají 3% reklamací.
u toho DFI to mohlo být nějakou hromadnou chybou, protože tady je těch reklamací skutečně hlášeno minimum.
-
Citace:
Původně odeslal Zilla
Rozdil bude maximalne par procent u tech nejvykonnejsich karet, u X800GT nebude vubec zadny, moje X800GTO2 mela uplne shodne vysledky v obou slotech...
tak jsem to zkusil. nejsem si ale jist, jestli jsem někde nezapomněl něco nastavit. opravdu se přepne jen přendáním jumperů? kartu mam ve spodním slotu, všechny jumpery dole ale v 3D marku 03 mam v testu mother nature v 1024x768 62,0fps jako dřív ale při 1280x1024 6xFSAA a adaa a 16xAF 22,3fps místo 49,6fps.
je to reálné?
-
Citace:
Mám desku pár dní a jsem velmi zklamán - předtím jsem měl DFI LanParty Ultra-D avše bylo OK. Tato nová deska koupená jen kvůli SLI a lepšímu layoutu od začátku vykazuje značnou nestabilitu; A-Data 566 Vitesta TCCD v ní nejedou ani v singlu na defaultních 200MHz a Kingmaxy 434 jedou jen na nominálních 217 MHz.
Párkrát se mi samovolně resetl komp uprostřed Woken, ačkoliv vše bylo na default a včera večer po změně násobiče u 3800+ z 217x11 na 217x10 už ani nepostla!!! Jen hučí větráky a clear CMOS nepomáha...
Nevím, jestli ji mám vrátit a hledat jinou značku, nebo reklamovat a modlit se... :(
-
Citace:
...
Nevím, jestli ji mám vrátit a hledat jinou značku, nebo reklamovat a modlit se... :(
Zkusil jsi hodit paměti do druhých dvou slotů? Přípaně to rozjet jen s jedním modulem?
-
Citace:
Původně odeslal Tantalos
Zkusil jsi hodit paměti do druhých dvou slotů? Přípaně to rozjet jen s jedním modulem?
Jasně, DFI mám víc než rok, takže už znám triky - v tomhle případě to dávalo nepředvídatelné výsledky a rozhodně to nefungovalo korektně...
-
Citace:
Jasně, DFI mám víc než rok, takže už znám triky - v tomhle případě to dávalo nepředvídatelné výsledky a rozhodně to nefungovalo korektně...
Škoda, na netu je to dost chválený kus HW. Zřejmě jen prostá smůla...
K flashnutí nějakého modded biosu jsi se už asi nedostal, co?
-
Citace:
Původně odeslal Tantalos
Škoda, na netu je to dost chválený kus HW. Zřejmě jen prostá smůla...
K flashnutí nějakého modded biosu jsi se už asi nedostal, co?
Nene, jen jsem flashnul poslední ofiko někdy z prosince, ale celý prolém nebyl vůbec o nějakém OC - šlo o úplně základní funcionalitu a stabilitu...
Teď mám hrůzu, aby třeba jen neflashli BIOS, nevymazali nějak CMOS a nevrátili mi to za týden jako opravenou desku z reklamace! :(
-
Citace:
Nene, jen jsem flashnul poslední ofiko někdy z prosince, ale celý prolém nebyl vůbec o nějakém OC - šlo o úplně základní funcionalitu a stabilitu...
Teď mám hrůzu, aby třeba jen neflashli BIOS, nevymazali nějak CMOS a nevrátili mi to za týden jako opravenou desku z reklamace! :(
toto nečtu rád :( DR Expert byl můj adept na výměnu za A8N-SLI :-/
-
Já osobně jsem taky volil mezi DFI a Asus. Asus vyhrál a já si domů přinesl A8N-SLI. Mám desku půl roku a zatím žádný problém, je stabilní ještě na 308MHz HTT (FSB). Na DFI mi hodně vadil layout, hlavně chladič čipsetu umístěný přímo pod PCI-e slotem. Ten hučák co Asus dodává okamžitě putoval do šuplíku a na jeho místo nastoupil Primecooler PC-NB1 do poloviny zbroušený kvůli Silenceru na grafice - tohle by na DFI bohužel nešlo. S Asusem mám zatím samý dobrý zkušenosti... :)
-
Reklamace DFI vyřešena výměnou a zdá se, že tenhle kousek už bude o něčem jiném... podám report... ;)
-
Citace:
Reklamace DFI vyřešena výměnou a zdá se, že tenhle kousek už bude o něčem jiném... podám report... ;)
jj. četl jsem to v Míse. byla by to škoda, kdyby se tento model DFI nevyvedl. tak co nejdříve nahlas nějaké poznatky a připomínky ,)
-
Citace:
jj. četl jsem to v Míse. byla by to škoda, kdyby se tento model DFI nevyvedl. tak co nejdříve nahlas nějaké poznatky a připomínky ,)
Takže jsem tu se zajímavým poznatkem - druhá deska už je naprosto OK, bez problémů jsem z ní dostal hodnoty jako z Ultra-D a v týdnu má dojít druhá 7800GT na SLI...
Stejně jsem si ale užil pár hodin hrůzy - když už vše šlapalo a já chtěl víc, flashnul jsem tam poslední ofiko BIOS a bylo zle. Deska ani nepostla a tvářila se mrtvá i po clear CMOS!!! Nakonec pomohla až vyndaná baterka, ale i po nastavení LOAD OPTIMIZED DEFAULTS mi memtest s mými Kingmaxy házel tuny chyb!!! Flashnutí původního BIOSu vše vyřešilo, ale ten druhý z prosince má evidentně hodně "vylepšenou" práci s pamětí... :rolleyes:
-
Citace:
Takže jsem tu se zajímavým poznatkem - druhá deska už je naprosto OK, bez problémů jsem z ní dostal hodnoty jako z Ultra-D a v týdnu má dojít druhá 7800GT na SLI...
Stejně jsem si ale užil pár hodin hrůzy - když už vše šlapalo a já chtěl víc, flashnul jsem tam poslední ofiko BIOS a bylo zle. Deska ani nepostla a tvářila se mrtvá i po clear CMOS!!! Nakonec pomohla až vyndaná baterka, ale i po nastavení LOAD OPTIMIZED DEFAULTS mi memtest s mými Kingmaxy házel tuny chyb!!! Flashnutí původního BIOSu vše vyřešilo, ale ten druhý z prosince má evidentně hodně "vylepšenou" práci s pamětí... :rolleyes:
jj. tak to už se tváří jako klasické DFI :) hračička. já bych se měl na začátku února přidat do lékařského konsorcia DR. Expertů, tak jsem zvědav :)
-
Tak už jsem na ní rozběhal Opterona 144 na nějakých 2,91MHz při 1,6V a ani to moc netopí... S Kingmaxama 434 za 2500,- docela pohodička... ;)
-
mam dojem, ze nie Dr. Expert ale Dr. chocholousek ;) (no offense, just a point)
-
Citace:
Tak už jsem na ní rozběhal Opterona 144 na nějakých 2,91MHz při 1,6V a ani to moc netopí... S Kingmaxama 434 za 2500,- docela pohodička... ;)
Jen dotaz pod čarou, jakou máš TCasemax toho opterona?
-
odpoved nad ciarou na Tcase max mate extra dred v AMD;) tak to pls rieste tam
-
tak jsem si vas tady vsechny precetl, protoze muje fosna msi k8n neo4 platinum je v reklamaci a doufam ze bude neopravitelna a budu si moct vybrat jinou fosnu. rozhodoval jsem se mazi asusem a dfi, ale jak vas tady ctu tak nevim nevim:) Moje jedna z podminek je ticho, coz u msi byl velkej problem diky ty turbine na cipsetu, ktera davala klidne i 7500 otacek a v okamziku kdy se deska zacala srat(pardon) jsem odmitl davat na cipset nejakej pasiv. jsem zvedavej jak se alzac popere a doufam ze se zaradim sem mezi vas stastlivce:))
-
kup si Ultra-D ma ji kazdy druhy takze vetsina problemu se rychle vyresi (jeden z duvodu proc jsme ji bral ja). Je za slusne penize a je to deska s jedna z nejlepsich OC 939 fosen. Ten spodni PCI-E fakt neni pomalejsi (8x) testoval jsem to i s 7800GT. Ta deska ma snad jen jednu (max 2) nevyhody a ty souvisi s layoutem.
1. pokud potrebujes vsechny PCI tak nedostanes GK s poradnym chlazenim do spodni PCI-E => musis ji dat do horniho;) => mas problem pokud chces tichy komp protoze vetsi GK a poradny chladic na NB nedas. Lze to resit heatpipeou du "U" nebo vodnikem. Ale resi se to v thresadu tu i na DFI foru.
2. nemusi vyhovovat pozice patice CPU vzhledem k vyfukovani tepleho vzduchu ven outake vetrnem (jen v nekterych case)
ja sem taky dlouho premyslel o fosne a malem sem koupil krump od Asusu (A8N-SLI Premium). Pak jsem chtel Abit s heatpipe ale en se bohuzel prestal vyrabet. Tak sem poridil Ultra-D po tydnu sem ten rachot nevydrzel a dal tam HP. Od te doby naprosta spokojenost.
-
Jen takový dotaz, máte někdo zkušenost s tím, že deska A8N-SLI nechce naběhnout při děličce 266MHz a HTT vyžším než 250MHz?? neřeší to např. nový BIOS? Ještě mám docela problém s tím že jsem si omylem zkratoval regulovatelnej konektor větráku a teď už nereguluje a jede stále na 5,6V.. s tím už asi nikdo nic neudělá že?
-
Citace:
Původně odeslal pazda
Jen takový dotaz, máte někdo zkušenost s tím, že deska A8N-SLI nechce naběhnout při děličce 266MHz a HTT vyžším než 250MHz?? neřeší to např. nový BIOS? Ještě mám docela problém s tím že jsem si omylem zkratoval regulovatelnej konektor větráku a teď už nereguluje a jede stále na 5,6V.. s tím už asi nikdo nic neudělá že?
to nic. já mám s A8N-SLI problém takovej, že mi nenaběhne s pamětma (Mushkin DDR550) výš než na 266MHz při CL 2,5. neřeší to bios. nijak se mi to nepodařilo rozjet ani na základních 200FSB. schůdné řešení je výměna fošny za jinou nejlépe od jiného výrobce ,)
-
Citace:
Původně odeslal tominek
kup si Ultra-D ma ji kazdy druhy takze vetsina problemu se rychle vyresi (jeden z duvodu proc jsme ji bral ja).
Nechci nikoho strasit, ale ja mam s touhle deskou problem, ktery resim uz 2 mesice a se mnou vpodstate velka cast OC kanalu na IRC a jeste stale se nam nepodarilo ho vyresit. Takze to, ze ma tuhle desku hodne lidi, jeste bohuzel neznamena, ze bude bezproblemova... :(
-
Citace:
Původně odeslal Zilla
Nechci nikoho strasit, ale ja mam s touhle deskou problem, ktery resim uz 2 mesice a se mnou vpodstate velka cast OC kanalu na IRC a jeste stale se nam nepodarilo ho vyresit. Takze to, ze ma tuhle desku hodne lidi, jeste bohuzel neznamena, ze bude bezproblemova... :(
no ja s ni mam taky pra problemu ale nepredpokladam ze by to co vadi me mohlo vadit nekomu dalsimu. takze o co jde??
-
Citace:
Původně odeslal tominek
no ja s ni mam taky pra problemu ale nepredpokladam ze by to co vadi me mohlo vadit nekomu dalsimu. takze o co jde??
Klidne to sem napisu, i kdyz uz ani nedoufam, ze by nekdo vedel co se da delat.
Muj problem je, ze kdyz pretaktuju svuj komp, tak se po urcite dobe VYPNE. Ovsem ne tak, ze by mi spadly Wokna do BSOD, zamrznul, restartoval se nebo neco takoveho, proste se znicehonic vypne, jakobys z nej vytahl napajeci kabel.
Uzasne na tom je to, ze do te chvilky je schopny bez sebemensiho zaskobrtnuti jet treba 6h Prime95 a to kterykoliv z jeho testu, OCCT test,
3DMark, proste co te napadne.
Ve svem zoufalstvi jsem uz zkousel vymenit desku za jiny kus, koupil jsem si novy zdroj Tagan EasyCon 530W, hral si se vsemi moznymi i nemoznymi timingy a dividery u pameti, zkusil jsem asi 4 BIOSy a proste nic nepomaha.
Komp pretaktuju, on jede skvele treba 5 hodin v zatezi a kdyz uz zacinam doufat, tak se najednou bez varovani vypne. Nemusim asi dodavat, ze vsechny teploty mam fakt v pohode a zdroj drzi napeti naprosto bez problemu na vsech vetvich...
Jestli nekdo bude vedet co s tim, osobne se mu prijedu az k zemi poklonit... ;)
-
Zvláštní, já nic takového nepozoruji.
-
Citace:
Původně odeslal Zilla
Klidne to sem napisu, i kdyz uz ani nedoufam, ze by nekdo vedel co se da delat.
Muj problem je, ze kdyz pretaktuju svuj komp, tak se po urcite dobe VYPNE. Ovsem ne tak, ze by mi spadly Wokna do BSOD, zamrznul, restartoval se nebo neco takoveho, proste se znicehonic vypne, jakobys z nej vytahl napajeci kabel.
Uzasne na tom je to, ze do te chvilky je schopny bez sebemensiho zaskobrtnuti jet treba 6h Prime95 a to kterykoliv z jeho testu, OCCT test,
3DMark, proste co te napadne.
Ve svem zoufalstvi jsem uz zkousel vymenit desku za jiny kus, koupil jsem si novy zdroj Tagan EasyCon 530W, hral si se vsemi moznymi i nemoznymi timingy a dividery u pameti, zkusil jsem asi 4 BIOSy a proste nic nepomaha.
Komp pretaktuju, on jede skvele treba 5 hodin v zatezi a kdyz uz zacinam doufat, tak se najednou bez varovani vypne. Nemusim asi dodavat, ze vsechny teploty mam fakt v pohode a zdroj drzi napeti naprosto bez problemu na vsech vetvich...
Jestli nekdo bude vedet co s tim, osobne se mu prijedu az k zemi poklonit... ;)
to je opravdu podivne. mne se stavalo PRESNE TO STEJNE s KRA2+ + AXP nez sem upgradoval. bezel mi 16 hodin Prime (z UBCD). nebo celou noc loop v 3dm05 a drzelo to. sedl sem k tomu zapl Word nebo Explorer a za 5min az 1hodinu se proste vypnul. jsem presvedcen ze to delal zdroj (Chill 400W). pak sem mel moznost upgradeovat a mam po problemu. predpokladam ze s lidma co maji stejny problem ste zjistovali spolecne komponenty...
ses si teda ted 100% jisty ze to dela prave MoBo?
-
Citace:
Původně odeslal tominek
to je opravdu podivne. mne se stavalo PRESNE TO STEJNE s KRA2+ + AXP nez sem upgradoval. bezel mi 16 hodin Prime (z UBCD). nebo celou noc loop v 3dm05 a drzelo to. sedl sem k tomu zapl Word nebo Explorer a za 5min az 1hodinu se proste vypnul. jsem presvedcen ze to delal zdroj (Chill 400W). pak sem mel moznost upgradeovat a mam po problemu. predpokladam ze s lidma co maji stejny problem ste zjistovali spolecne komponenty...
ses si teda ted 100% jisty ze to dela prave MoBo?
Ja jsem naopak presvedceny, ze muj zdroj to opravdu nedela, protoze moji sestavu (opty 144, LP utra-d, 2x 512MB ram, x800gto2) musi davat s prstem v nose a jeste si u toho cist Rodokapsy. A samozrejme si nejsem jisty, ze to dela zrovna deska, bohuzel jsem zatim nemel moznost vyzkouset svoji sestavu na jinem motherboardu.
Z naseho fora mel stejny problem jen BeachKEN, ktery ho ovsem vyresil tim, ze vymenil vpodstate uplne vsechny komponenty, takze doted nevime, kterym to mohlo byt...
-
Citace:
Původně odeslal Zilla
Ja jsem naopak presvedceny, ze muj zdroj to opravdu nedela, protoze moji sestavu (opty 144, LP utra-d, 2x 512MB ram, x800gto2) musi davat s prstem v nose a jeste si u toho cist Rodokapsy. A samozrejme si nejsem jisty, ze to dela zrovna deska, bohuzel jsem zatim nemel moznost vyzkouset svoji sestavu na jinem motherboardu.
Z naseho fora mel stejny problem jen BeachKEN, ktery ho ovsem vyresil tim, ze vymenil vpodstate uplne vsechny komponenty, takze doted nevime, kterym to mohlo byt...
tobe to dela teda uz se druhym zdrojem?? me totiz jelk komp vic jak rok vpohode. pak sem vyndal jednu 80 AC a vymenil za jinou - stejnou. zapl sem komp roztocili se vetrone a konec. takze zdroj sel na reklamacku. dostal sem novej - stejnej a s tim to delalo to co sem psal vejs. dle me AXP 2Ghz, KRA2+, nV6800 mel ten zdroj taky utahnout vpoho. pokud ti to dela se druhym zdrojem tak v tom pravdepodobne krpa nebude. sals zes zkousel vymenit fosnu za jiny kus, to znamena zes ji vymeni lnebo ne? jakes mel s BeachKENem spolecne komponenty krom Ultra-D??
-
Citace:
Původně odeslal tominek
tobe to dela teda uz se druhym zdrojem?? me totiz jelk komp vic jak rok vpohode. pak sem vyndal jednu 80 AC a vymenil za jinou - stejnou. zapl sem komp roztocili se vetrone a konec. takze zdroj sel na reklamacku. dostal sem novej - stejnej a s tim to delalo to co sem psal vejs. dle me AXP 2Ghz, KRA2+, nV6800 mel ten zdroj taky utahnout vpoho. pokud ti to dela se druhym zdrojem tak v tom pravdepodobne krpa nebude. sals zes zkousel vymenit fosnu za jiny kus, to znamena zes ji vymeni lnebo ne? jakes mel s BeachKENem spolecne komponenty krom Ultra-D??
S druhym zdrojem, ten prvni byl 460W 20pinovej Enermax, motherboard jsem vymenil za jiny kus.
Pokud si dobre vzpominam, tak BeachKEN nemel ultra-D ale Infinity, takze jedine podobne komponenty, ktere jsme oba meli, byly Opterony 144 (pricemz ten jeho pak jel Maulovi pry skvele) a grafiky od ATI (ja GTO2, on myslim GT Fireblade).
-
Citace:
Původně odeslal Zilla
S druhym zdrojem, ten prvni byl 460W 20pinovej Enermax, motherboard jsem vymenil za jiny kus.
Pokud si dobre vzpominam, tak BeachKEN nemel ultra-D ale Infinity, takze jedine podobne komponenty, ktere jsme oba meli, byly Opterony 144 (pricemz ten jeho pak jel Maulovi pry skvele) a grafiky od ATI (ja GTO2, on myslim GT Fireblade).
no tak bud ses na tom jako ja - tedy mas v kompu nejakyhoi zlyho skritka, kterej te bude otravovat jeste dlouho, nebo je to nejaka totalni hloupost (neco jako nastaveni v BIOSu aby se vypl komp kdyz teplota na nejakem cidle presahne urcitou teplotu, nebo podobna cipovina:confused: )
-
Citace:
to nic. já mám s A8N-SLI problém takovej, že mi nenaběhne s pamětma (Mushkin DDR550) výš než na 266MHz při CL 2,5. neřeší to bios. nijak se mi to nepodařilo rozjet ani na základních 200FSB. schůdné řešení je výměna fošny za jinou nejlépe od jiného výrobce ,)
jediny problem co vim, ze ma asus a8n-sli (32 s tymhle problemem netrpi) a bios 1009 je ten, ze pri zatezi automaticky znizuje frekvenci na 166 (pamete)... kdyz date jiny bios (asi nejlepsi je 1007), tak je to ok, ale muze se vyskytnut problem "stable"... asus tohle fakt moc dobre nevyresil... :(
-
Citace:
Původně odeslal macher
jediny problem co vim, ze ma asus a8n-sli (32 s tymhle problemem netrpi) a bios 1009 je ten, ze pri zatezi automaticky znizuje frekvenci na 166 (pamete)... kdyz date jiny bios (asi nejlepsi je 1007), tak je to ok, ale muze se vyskytnut problem "stable"... asus tohle fakt moc dobre nevyresil... :(
tady není problém v biosu. už jsem tam měl snad všechny verze až po nejnovější (1014 myslím). problém je přímo v HW. jakmile chci v biosu dát pamětem hodnotu 400MHz (tj. aby jely synchro s procesorem), nerozjede se počítač ani na default. musím tam nechat default a pak to jede akorát na 266 CL2,5. to ani nemluvím o slabém OC. když je FSB nad 285 neudží prime ani 5 sekund. jinak 285*9 prime stable 6h. asus jsem zpočátku bral kvůli kvalitě a zvyku na tuto značku (jejich produkty jsem kupoval 6 let), ale po těchto zkušenostech s nimi končím a dám příležitost jinému výrobci.
-
2Zilla: mel jsem stejnej problem jako ty
vsechno primestable, ale pak se to najednou resetovalo
nevypinalo ale resetovalo
mel jsem spatne nastaveny ramky
tys ale zkusil asi skoro vsechno
presto bych zkusil jinou zasuvku v dome, vymenit snuru od zdroje, pripadne poridit UPS
-
2Zilla: Vím, že to bude znít šíleně, ale mohl by to být procesor. Už jsem se s tím v minulosti nejednou setkal, že procesor vykazoval náhodnou chybu ve frkvenci cca. 2x denně a bylo to přesně takhle... už jsem byl zoufalý, upgradoval jsem skoro celý komp a skončilo to přesně s výměnou procesoru za jiný...
Ale možná jsem úplně mimo... ;)
EDIT: Btw, ten Opteron od BechKena mi nikdy pořádně nešel... :(
-
jeste me napadlo ze kduyz sem si hral s pametma tak s nekteryma hodnotama to nebylo stabilni ale bez problemu to pak jelo s lepsim nastavenim (napriklad Trcd 4 nejelo ale 3 stable,...). ale to je mozna obecne zname a navic uzs to zkousel. :(
-
Vsem vam dekuju za rady (a to plati i pro tu spoustu lidi na IRC a ICQ, kteri se mnou meli/maji trpelivost a snazi se pomoct), dostal jsem se do situace, kdy uz jsem vpodstate vdecny za jakykoliv napad, i kdyby znel sebehloupeji.
@Maul
tvuj poznatek o tom BeachKENove procesoru pro me ma nesmirnou cenu, urcite nejsi uplne mimo, osobne jsem to uz zredukoval vpodstate jen na RAM a CPU, maximalne obecnou nekompatibilitu nejakych komponentu
@Tominek
jasne, zkusil jsem strasne moc ruznych kombinaci, ovsem vzhledem k tomu, ze pro moje pameti neexistuje na netu nejaky ten "guide" a technik na OCZ foru mi nechce poskytnout doporucene nastaveni (asi aby se s tim nemusel patlat, lempl jeden), nebudu mit nikdy jistotu, ze to neni zrovna nejakym cisilkem, ktere jsem zvolil nevhodne
@MISKOBOSS
s novym zdrojem mam i novou snuru, takze jsem ji zapojil, zbyva uz mi jen nekde sehnat UPS. Jinou zasuvku jsem zkousel, stejne jako merit ve vsech zasuvkach napeti, ktere bylo samozrejme naprosto v pohode
-
Tak se mi to dnes poprvé taky stalo. :mad:
Při přehrávání filmu najednou cvak a počítač byl ve vteřině vypnutý.
Do teď se nic takového neobjevilo, pomalu začínám věřit v umělou inteligenci. Ten šupák si to tady přečetl a rozhodl se mě o svých schopnostech přesvědčit...
-
Citace:
Původně odeslal Zilla
@MISKOBOSS
s novym zdrojem mam i novou snuru, takze jsem ji zapojil, zbyva uz mi jen nekde sehnat UPS. Jinou zasuvku jsem zkousel, stejne jako merit ve vsech zasuvkach napeti, ktere bylo samozrejme naprosto v pohode
nova nemusi vzdy znamenat nejlepsi
na tu UPS se teda vykasli, a proste vyzkousej jiny RAM a CPU
prece se v Jihlave najde nekdo, kdo ti pomuze
-
Citace:
Původně odeslal MISKOBOSS
nova nemusi vzdy znamenat nejlepsi
na tu UPS se teda vykasli, a proste vyzkousej jiny RAM a CPU
prece se v Jihlave najde nekdo, kdo ti pomuze
u me vdzycky nove znamena krpate (teba ten Tagan). az budu priste neco kupovat asi nekoho pozadam at si to koupi a par mesicu to pouziva. ze to pak odkoupim za plnou cenu. to budu met jistotu ze to bude korektne fungovat :confused:
-
Citace:
Původně odeslal tominek
u me vdzycky nove znamena krpate (teba ten Tagan). az budu priste neco kupovat asi nekoho pozadam at si to koupi a par mesicu to pouziva. ze to pak odkoupim za plnou cenu. to budu met jistotu ze to bude korektne fungovat :confused:
Tuhle nabídku beru okamžitě!!! :) :p
-
Citace:
Tuhle nabídku beru okamžitě!!! :) :p
ted zrovna nic kupovat nebudu ale az ano ozvu se ti ;)
-
Citace:
Původně odeslal Zilla
[B]
@Tominek
jasne, zkusil jsem strasne moc ruznych kombinaci, ovsem vzhledem k tomu, ze pro moje pameti neexistuje na netu nejaky ten "guide" a technik na OCZ foru mi nechce poskytnout doporucene nastaveni (asi aby se s tim nemusel patlat, lempl jeden), nebudu mit nikdy jistotu, ze to neni zrovna nejakym cisilkem, ktere jsem zvolil nevhodne
To jako, že máš paměti OCZ? a mají v této desce asi problémy? Už řtvrtý den prohlížím jednu diskusi za druhou + různé recenze a zatím mi vychází nejlíp právě ta deska co máš ty. Ale píšeš o OCZ pamětech, právě s těmi mám problém na desce v podpise(v jakémkoliv testu/hře mi hází šílený artefakty, ale PC nespadne). A teď tady čtu tohle. Má tady ještě někdo OCZ paměti v DFI LP Ultra desce a jede mu to bez problémů?
-
Citace:
Původně odeslal Don Pablo
To jako, že máš paměti OCZ? a mají v této desce asi problémy? Už řtvrtý den prohlížím jednu diskusi za druhou + různé recenze a zatím mi vychází nejlíp právě ta deska co máš ty. Ale píšeš o OCZ pamětech, právě s těmi mám problém na desce v podpise(v jakémkoliv testu/hře mi hází šílený artefakty, ale PC nespadne). A teď tady čtu tohle. Má tady ještě někdo OCZ paměti v DFI LP Ultra desce a jede mu to bez problémů?
Ano, mam pameti OCZ. Nemuzu s urcitosti tvrdit, ze v te desce maji problemy, protoze za a) je pametovy kontroler umisteny na procesoru, takze taky hodne zalezi na tom, jake CPU si poridis a za b) jsem pro svoje pameti nemel optimalni nastaveni. A jestli se s DFI naucis jednu vec, tak to je tohle: pokud nemas odnekud z webu stazeny guide na nastaveni pameti, ktere jeste navic nejsou bud TCCD nebo BH-5, tak to asi bude hodne bolet. Ale samozrejme muzes mit stesti jak blazen...
BTW tvoje pameti maji naprosto jine cipy nez ty moje, takze si zkus vygooglit jejich optimalni nastaveni a odsud se muzes odrazit. Jinak vseobecne nemaji OCZka s DFI zadne problemy, takze bud v klidu...
-
Citace:
Původně odeslal Zilla
Ano, mam pameti OCZ. Nemuzu s urcitosti tvrdit, ze v te desce maji problemy, protoze za a) je pametovy kontroler umisteny na procesoru, takze taky hodne zalezi na tom, jake CPU si poridis a za b) jsem pro svoje pameti nemel optimalni nastaveni. A jestli se s DFI naucis jednu vec, tak to je tohle: pokud nemas odnekud z webu stazeny guide na nastaveni pameti, ktere jeste navic nejsou bud TCCD nebo BH-5, tak to asi bude hodne bolet. Ale samozrejme muzes mit stesti jak blazen...
BTW tvoje pameti maji naprosto jine cipy nez ty moje, takze si zkus vygooglit jejich optimalni nastaveni a odsud se muzes odrazit. Jinak vseobecne nemaji OCZka s DFI zadne problemy, takze bud v klidu...
no vidis ja sem zadny guide nepouzil. proste sem nastavil casovani u vseho na nejhorsi a pak polozku po polozce snizoval. kdyz to nenajelo tak sek zkusil jeste o jednu ci dve snizit (kdyby nahodou) a kdyz nic tak sem to tak nechal. az se projel vsecky polozky nabootoval sem system testnul, bylo to prime stable, vysledky v benchmarkach me taky stacili a hotovka. zlate stare D43 :D
-
Mám ještě takovej malej skromnej dotaz. Už jsem viděl spoustu biosů, ale vždy jen standartní Award popř. AMI. V těchto Biosech se docela orientuju, ale upozorňuju, nejsem angličtinář!! Bude bios na téhle desce o hodně horší na orientaci a pochopení?
-
Citace:
Původně odeslal Don Pablo
Mám ještě takovej malej skromnej dotaz. Už jsem viděl spoustu biosů, ale vždy jen standartní Award popř. AMI. V těchto Biosech se docela orientuju, ale upozorňuju, nejsem angličtinář!! Bude bios na téhle desce o hodně horší na orientaci a pochopení?
na DFI a myslim ze i na Abitu je standartni award BIOS kde jsou pridane nektere features pro ladeni. Abit ma jeste svoje uGuru na monitoring vetronu teplot...
jinak je to uplne normalni BIOS jen s lepsima moznostma nastaveni