http://img133.imageshack.us/img133/3...00257452fx.jpg
http://www.xtremesystems.org/forums/...ad.php?t=85924
ehm 440 kB obrazok ? spajdr prosimta snad nemyslis vazne? edited by MC
Printable View
http://img133.imageshack.us/img133/3...00257452fx.jpg
http://www.xtremesystems.org/forums/...ad.php?t=85924
ehm 440 kB obrazok ? spajdr prosimta snad nemyslis vazne? edited by MC
huste no! ale prijde mi ze to bude delat celkem rachod. :/ no ale je to zalman takze by nemel :) je to dost placate takze velke plus :)
tam spíš jde o to že je to nízkoprofilové, vhodné pro SLI mód, teplota bude beztak podobná jako předtím. Původně jsem na těch normálních obrázcích tu heatpipe ani neviděl :-)
Zaujimavé - ak ZALMAN zostane pri takych loziskach ako ma VF700 RADA tak to bude fajn. Teploty budú na nízkych otáčkach určite lepšie - ten heat-pipe robí zázraky :o
EDIT: doplnil som nieco co chybalo v texte
je ot velmi pěkný ale bude podle mě dost drahej ale pozizivum pro nás obyčejný lidi který nepotřebujou chladit GF 7800GTX je že aspoň snad trochu zlevně řadu VF 700
Naprosto souhlasim s GABOm.. Heat-Pipe je v soucasnosti asi nejuccinejsi VZDUCHove reseni chlazeni.. Plus k tomu dobra pasta ;)
A cene bych se nevyjadroval.. Je to prece Zalman, u nej se pocita s vyssi cennou jaksi automaticky
a to s tim nemohli prijit nez sem na novou gk namontoval o5 novej 700Cu;)
kterej jen tak mimochodem vydava fakt divne zvuky :confused:
vypada fakt dobre a narozdil od VF700 by se me mozna neopiral o HP na NB. jsem zvedavej na tu cenu
Divne zvuky? Ono ten VF700CU ALCU a jemu podobne maju sice gulickove loziska (2ball) ale ine ako su napr v modeloch CPU chladicov ZALMAN 7700 (v nich su dost otrasne loziska). Ak ti nejako vrci tak to vyzera na reklamaciu...nemal by.
Ta nova 900 Rada tak skoro asi nebude...potrva to podla mna aspon mesiac a pol. kym bude ako tak dostupna (aktualne este nebola k odberu..).
Citace:
Původně odeslal tominek
To je u Zalmanů normání - mám na procáku a na grafice a oba vrčí.(musím je dávat na co nejnižší otáčky aby to nebylo tak slyšet).Pasivy mají super jen ty větráčky- blbý kuličkový ložiska(nejlepší je když máš čas a nervy na to zkusit je vyměnit za nějaký jinný) už by se měl Zalman poučit a používat kluzná nebo nějaká jinná tichá ložiska.
no co sem mel predtim na 6600Gt byl perfektni ale v tomhle i na 5V nejak blbe dre. asi se ho pokudsim vymenit. snad se to obejde bez odlepovani pasivku na pametech a provizornim chlazeni po dobu jednoho mesice :confused:Citace:
Původně odeslal Peter5110
Hmm, teď jsem si naplánoval SLI mód se mými dvěmi 700AlCu na 7800GT a tohle vypadá hodně dobře - to jsem zvědav, jaxe pak zbavím těch skvělých stařečků... :(
No ako pisem u Zalmanov na CPU 7700 ALCU a CU to je bezne ze vrnia ako blazon, ale u starsich 7000ALCU a CU a u tych na grafiky (VF700CU,ALCU,LED,Fatal1ty) to je o hodne lepsie (5V fakt nevrci nic..lozisko sice pocut ale len ked dam ucho skoro na stred rotora). Stava sa ze su proste nevydarene kusy ktore vrcia...vsade sa to stava aj pri Arctic Cooling je z casu na cas proste kus ktory vrni z vyroby.Citace:
Původně odeslal Peter5110
Vratit a nech predajca vymeni (ak je solidny urobi tak...ak nie neurobi).
Nevíte náhodou kdy budou a jestli pujde na X800XL??
kdyzs zminil Arctic. asi to pritahuju ale tak hlucnou 80mm jak posledni 3 AC3 ktere sem koupil sem fakt dlouho neslysel :confused:Citace:
Původně odeslal GABO
Vratit kde si kupil mali by ti to vymenit kus za kus (AC dáva 6 rokov + aj na hluk)Citace:
Původně odeslal tominek
Tak a uz nam vylezl. Sice to neni tak super jak sem myslel, ale je to slusna nahrada.
Review: http://www.pro-clockers.com/article.php?id=118
a
Zalman: http://www.zalman.co.kr/eng/product/...x=192&code=013
dalsi z testov
http://www.tweaknews.net/reviews/vf900/
zda se ze bude hodne dobry, oproti starsi generaci pokrok je, ale kupujici ho budou srovnavat s AC a tak jsem zvedavy na srovnani s AC accelerem
dalsi z testov porovnava z AC Accelero 1
http://www.virtual-hideout.net/revie...00/index.shtml
Citace:
Původně odeslal Chodec
velmi zaujimave vysledkyCitace:
Původně odeslal Diceman
Výsledky zaujimave to je fakt ale ten rozdiel v teplotach zodpoveda aj v rozdielu ceny medzi oboma chladicmi.
aha, prave som si pozrel ceny na www.tichepc.sk a zistil som ze Accelero je podstatne lepsi chladic ako Zalman :-D
Ono tie ceny VF900 su momentalne nadhodnotene lebo novinka. Postupne klesnu ale zas nie o moc. VF700CU/ALCU su stale tu takze ten rozdiel medzi nimi a VF900 musi byt..Citace:
Původně odeslal Tanya
mrkněte docela pěkny jen aby to tak opravdu bylo
na jsc-computers ho mají už kolem 1060kč s dph -to už je lepší, než 1500, za kolik je na alzáči
už aby byl za 800 ;-)
tak to vypadá po docela ubohém Acceleru na super chladič na grafiky
Nevíte zda se da bez problému namontovat na 7600 (GT,GS) ?
Ve specifikaci zmíněny nejsou, ale vzhledem k tomu, že 6600 a 7600 by měli mít dost podobný layout by to snad jít mělo.
Zkoušel jste ho někdo na 7600 gt,gs ?
Dalsi, ktory pise do vetra (Accelero ktore 1 / 2 a pod...upresni ak uz kritizujes...nie pre mna, ale pre inych, ktorí nemaju vela skusenosti a hladaju radu..).Citace:
Původně odeslal sid
Tak tak.Citace:
Původně odeslal GABO
Gabo, pls mozno by si vedel poradit. Mne sa tento chladic velmi pozdava, moj original na X800ke dost huci aj ked ide iba na 50% v klude a v buducnosti by som ho rad vymenil. Problem je ze pod grafikou mam iba jeden volny PCI slot. Myslis ze bude mat ta grafika potom ucinne chladenie?
Z obrazkov co som videl na nete by to stacit malo ale no ... kupim a budem ho potom pouzivat ako zavazie na papiere ?
Tak už je konečně v CZC http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36929
tak si pro něj zítra zkočím, vypadá výborně a cena je taky celkem fajn.
Chci ho na Sapphire X1600 256MB tak uvidíme co z toho potom vymáčknu ;)
krasny cooler a len 1000 ceskych? krasna cena. som svedavy ako bude stat u nas. mne je sice na prd, ale krasny je.
Sem taky zvedavy.. napis hlavne rozdily teplot mezi stock a tim Zalmanem.Citace:
Původně odeslal Adam
Budem si ho aj ja davat na 7600GT, dnes mi prisli na sklad prve varky (dost opozdene) aj cenovo trosku vyssie. Chladic vyzera navonok perfetkne a lepsie vylestenu a opracovanu zakladnu som este nevidel to je fakt..:)
Mercedes je Mercedes :)Citace:
Původně odeslal GABO
Tak je nahodeny a skoro som odpadol. Inštalácia jednoducha a rychla. Chladic sadol na grafiku ako "zadok na šerbeľ :D". Co je lepsie su vsak teploty:
S povodnym chladicom cca 52C v klude pricom zataz presla aj cez 60C pri 600/1600 MHz taktoch.
Teraz s VF900 v pretaktovanom stave 600/1600 MHz a na plne otacky ledva presiahne 40C :o. V Oblivione som si hned vsimol ze sa prestal zasekavat na tych 10 s. a celkovo karta v hre uz nethrottluje co je viditelne stabilnymi FPS (predtym stacil jeden 10s zasek a hra sa spomalila citelne).
Pri nepretaktovanom stave a 1000 rpm (mam VF900 napojeny na konektor chipsetu...takze ho regulujem rucne cez Smartguardian) mam aktualne 40/41C.
Povedal by som ze je to naozaj král chladicov...sa asi ani neda inak nazvať.
Budem skusat este dalej taktovat kartu, nakolko to chladenie umozni ist stabilnejsie trosku vyssie.
Ahoj Gabo, takze ten Zalman VF900 sadne na 7600GT? ja mam Asus 7600GT, a chcel by som nan kupit novy chladic, ked hovoris ze je to kral chladicov, tak idem do toho, bo ten hluk sa neda nepocut... dikes :)
Samozrejme ako som pisal vyssie sadne bez problemov..znizil som aj cenu v shope oddnes...;)
Citace:
Původně odeslal GABO
dikes to som potreboval pocut :)
Gabo a jak je to s hlucnosti na tech 1000 otacek? Doufam, ze tam neni pouzity stejny fan jako u vf700. Diky za info.
AK mam otvorenu bednu tak tych 1000 otacok nepocut absolutne -> nemal som moznost skusat na "otvorenom priestranstve" lenze vyhoda tohoto chladica spociva v inej veci -> v tom chladi dobre aj pod 1000 otacok...a tam je uz naozaj tichucky. Celkovo si myslim, ze ten rozdiel teplot medzi chladicmi robi nielen dost masivna zakladna, ale aj sikovne zalisovane a zaletovane Heat-Pipe.
na 1000 ot musí být úplně tichý,Citace:
Původně odeslal Krimi 2000
co jsem ho slyšel, tak podle mě je ještě na 1700ot použitelný, na max. už fučí hodně
tak uz je nainstalovany na ati fire-gl v7100 a tichy je dokonale:)
jen skoda, ze nema napajeci konektor primo na kartu, aby slo regulovat otacky softwarove
Citace:
Původně odeslal MegaKremilek
Tak si udělej redukci.
Já mám Zalmana VF700 taky přes rekukci zapojený do grafiky a reguluji přes Tray tools
dotaz: bude se dat sehnat VF900 v provedeni s modre sviticim vetrackem?
2Neller: casom urcite....
Co sa tyka redukcie ja mam v shope nieco taketo :):
http://www.tichepc.sk/product_imgs/kabel2-3pin_prev.jpg
http://www.tichepc.sk/product.php?it_id=972&ca_id=28
mate negdo poneti co to udela v kombinaci s GF 6800XT.. pretocena 380/800 a 16/6 pip... se stock coolerem mam kolem 53 stupnu... mam to ve skrini od aerocoolu z predu 140mm vetrak a primo vedle grafiky v bocnici mam 250mm vetrak...
na kolik to tenhle zalman priblizne stahne ??? :roll:
neni to krasavec:-) http://www.zalman.co.kr/images/produ...r/vf900LED.jpg
neviem preco, ale ja nejak nemusim svietiace, alebo iank svetloemitujuce compy. vadi mi to. ale proti gustu........Citace:
Původně odeslal Neller
inak cooler je to super
me se nelibi neony v PC-z jednoho mista to vyzaruce hodne svetla. Takhle tam mam nekolik sviticich vetraku ktery me to celkove prosviti..me se to teda libi:-)Citace:
Původně odeslal Rácz
ten chladic vyzera super
ad svetla: vyzera to pekne, ale ked si clovek chce pozriet na kompe nejaky film a vsade tma, len blbe svetla v kompe Ti tahaju oci, tak to nie je ziadna vyhra :-)
Citace:
Původně odeslal Tanya
jj, to sem taky driv resil, kdyz sem mel veliky plexi okno v bocnici, ale ted ho uz nemam, tak to neresim.
Lepsie by som to nepovedalCitace:
Původně odeslal Tanya
tak uz ho mam objednanej tak sem zvedavy co to bude za krasavce. tedka mam vf700cu tak zkusim jakej je v tom rozdil, si myslim ze to bude skoro stejny ale zabira mene mista tak na chipset muzu mit normal pasiv ne ten muj modnutej jen s pulkou zeber :D
nechci delat reklamu ale na jsc uz je v ceniku i VF900-CU Blue LED
No rovnake to nebude :) o to sa s tebou stavím. Myslim teda ten vykon VF700CU vs VF900CU.
Mate ho uz nekdo v provozu a otestovany ??? Co rikate na tu divnou bilou pastu co pridava vyrobce... nevypada nijak slavne.. navic teplota na 6800XT mi s nim slezle jen o par stupnu... co sem na nej cetl recenze tak normalni klesnut teploty o 15-20 stupnu.. skrin vetrana perfektne.. chladic taky nasazeny dobre.. nekolikrat sem to zkontroloval..
no já na tento chladič změnil názor, podle mě je na karty, na které pasuje AC Silencer, lepší použít AC ,nižší hluk, odvod tepla ze skříně,chlazené paměti a jen o málo vyšší teploty jádra, nejdřív jsem z něj byl i na základě recenzí nadšený , ale postupně jsem obrátil, hlavně po prakticé stránce na 7900GT, na kterou jsem nakonec napasoval AC NV5 rev.3 a VF900 je v šupleti
Citace:
Původně odeslal GABO
U mna to spravilo po prechode VF700Cu -> VF900Cu rozdiel 5 stupnov v idle a cca 9-10 stupnov v load-e. Karta 6800GT @ 400/1100, vsetko pri ventilatore na 5V.
podle mě u VF700 byl někdy problém s dosednutím a přítlakem na GPU, sám jsem to na X800XT řešil a zlepšením přítlaku to znatelně líp chladilo, VF900 je už vyřešen tak, že při dotažení se člověk až bojí, že GPU rozdrtí
proto možná takový rozdíl
Uz som to pisal niekde pozadu tusim tie teploty...je to tak nejak ako pises -> cca do 10C rozdiely co je dost dobre.Citace:
Původně odeslal M@to
Mohl bys nahodit fotky jak to presne vypada, lepereceno jak sedi na jadre a hlavne pameti, zda jsou vsechny chlazeny, ci "vykukuje" cast, co diry kolem jadra nemusel zvohivat naky casti toho AC ??Citace:
Původně odeslal sid
Rikam ty fotky by me pomohly.
Diky !
tak ja na ASUS 7800GTX mam teploty 46idle a az 75° load pri taktech 499/1350 oproti 56idle a az 90° se stock .... taky celkem zklamani ..... mam tam zalman pastu co byla u toho .... este mame nake AC pasty a jednu Thermaltake tak mam co zkouset :) ...
btw mi utkvelo toto
Možná si také pamatujete, že VF900-Cu již měl být zařazen právě do onoho předchozího testu. Zabránily mu v tom ovšem nesmyslně vysoké teploty, které v žádném případě neodpovídaly tomu, co při testech zaznamenávali jiní autoři. Dle mého názoru tato skutečnost byla zapříčiněna buď přímo špatnou výrobou, nebo transportem chladiče. Ten totiž přišel trochu deformovaný, že ventilátor drhnul o žebra. Musel jsem jej tak tlakem heatpipe jemně poopravit, abych ventilátor uvolnil. Těžko tedy říci, kde má tento problém původ, avšak obal, ve kterém chladič přišel, nevykazoval žádné známky poškození či prohnutí, takže bych se přikláněl spíše k výrobě.
Kód:http://www.svethardware.cz/art_doc-F85AE28B072E6E5FC125716B00536383.html
este asi nejvetsi shit je ze ta 7800GTX ma na vetracek 4pin a VF900 ma jen 3pin do fanmatu nebo do desky .... nevite jesli neni nejaka redukce nekde?
AC NV5 rev.3 je upravená revize hlvně kvůli 7800GT/GTXCitace:
Původně odeslal tnema
mám Forsa 7900GT a díry okolo jádra jsou naprosto stejné , jako u 7800GT, čili bezproblémů pasuje, paměti jsou obdélníkové, narozdíl od čtercových na 7800GT, tak ty teplovodivé polštářky jsou asi jen na 2/3 plochy pamětí
7900GT je od 7800GT kratší, takže jsem musel uříznout kousek toho plastového výfuku, což je jediná úprava Silenceru, záleží ještě, aby všechny 7900GT byly rozměrově stejné
fotky nějaké pořídím večer a dám odkazy
jj diky by se me to hodilo abych mel predstavuCitace:
Původně odeslal sid
Tak me napadlo, zkousel si posunout ty polstarky co jsou na medeny zakladne anebo tj zbytecny? Jinak to vypada ze tj v poho, do otvoru na PCB sel nasounout chladic v poradku? Nedrhne to tam nekde, cela plocha jadra pokryta,
/edit: taky nevim - asi nakej sek :-)
polštářky posunout nejdou, protože by byly v luftě (viz. hned první obrázek) , díry okolo GPU úplně v pohodě a když šrouby dotáhnu, tak sedí na jádře dobře a té poslední části otázky nerozumím
tak otestovany a vf900 snad dokaze nasadit i jednorukej :D super patent ale fakt je to az strach ze to kartu poskodi jak se musi ty srouby dotahnout aby pekne sedel.stock chladic byl shit urvanej co byl na karte tak 2minuty tak teploty nevim ale VF700 - 45/76 (idle/full) a vf900 - 42/69.. otacky na minimum pres regulator (asi to je 5V),mam ale v casu peknej pruvan.jinak je to dost dobrej chladic a i kdyz ma cenu trochu vyssi stoji za to si priplatit. je lepsi nez vf700 a hlavne zabira mene mista a chladi lepeCitace:
Původně odeslal GABO
edit: mam 7800gt
Clovek na ten cooler pozrie a vie ze je super. oplati sa kvoli nemu normalne kartu kupit, len aby ho clovek mal doma. :)
Tak sem si ho taky pořidil a musím říct že je super :)
Po hodine hrani oblivionu na me sapphire x1800gto 700/700Mhz 1,4/2,2V mam max 65C* při 50% otackach !! Na defaultni takty mam 40C* idle :) :)