-
4 Příloh-a(y)
Heat-Pipe chladič na DFI UT NF4 Ultra-D
Tak po dlhom čase som bastlil ;) teda mal som trošku času...predchádzal tomu taký nápad ked som náhodou čítal recenziu na Thermaltake Schoonera. Každopádne každý druhý deň som s niekým riešil hlučnosť chladičov aktívnych na DFI Lanparty NF4 Ultra D.
Takže použil som čisto diely z Thermaltake Schooner pasívneho chladiča na grafické karty. Na jadro sa použila časť blok, ktorá pôvodne slúži na zadnú stranu graf. karty. Spona ktorá udržiava celý blok sa prichytila 4 skrutkami do pasívu (otvory už boli pripravené nič sa nevrtalo ani nerezalo). Komplet blok so sponou sa následne uchytili do inšt. dier, pričom som použil opäť len skruky a prislušnestvo zo Schoonera.
Nasledovalo položenie heat - pipe časti, ktorá v pôvodnom Shoonerovi slúžila na externé použitie. Heat-pipe sadli do žliabkov pasívu ako uliate...ale keďže táto časť pôvodne nebola určená do týchto žliabkov rozmýšľal som ako ju upevniť. Použil som teda dlhé spony ktorý slúžili pôvodne ako prispôsobovacie ramienka k uchyteniu. Na ich prichytenie k pasívu sa použili opäť skrutky z príslušenstva.
Heat-pipe chladič čipsetu bol teda na svete...čo je potešiteľné profil je nízky a mala by sa pod to čudo zmestiť aj dlhá karta (podľa meraní určite...ešte to vyskúšam).
Čo sa týka teplot parádne: zavretá skrinka, 120mm intake vypnutý v zaťažení 48C (predtým pri 3000 ot. vetráku na chipsete, zapnutom intake 120mm na max v zaťažení 52-54C). Pri bežnej práci je teplota 44C / 45C. So zapnutým intake na minimum cca 650/700 sa to zmeni o cca 2 stupne nadol.
-
Re: Heat-Pipe chladič na DFI UT NF4 Ultra-D
Pěkné , řešení chlazení už bylo víc na tuhle desku. je tady na to celý thread.
http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=33527
-
respect, velmi elegantne riesenie bez nutnosti nejakeho tazkeho bastlenia ... nepojde to sice do kazdej skrinky ale i tak je to frajerinka. Zaujimalo by ma, kedy pani z DFI pochopia ze vetraky su uplne na howno ... potom mozno zacnu tie ich "najlepsie" dosky byt pouzitelnejsie
-
No áno elegantne a čisté riešenie...skúsim ešte pozhánať dlhú kartu ktorá bude prečnievať, ale čo som meral tak by nemal byť problém. Ako vravíš keby v DFI nahradili ten Aktív (je však nutné povedať, že je kvalitný) za Heat-pipe bola by to iná káva ;)
-
velka parada
je to dalsi reseni pasivu na tuto desku
ale je to drazssi jak freezer
na druhou stranu s tim neni zadna prace(rezani, brouseni)
libi se me, ze ty heat-pipe jsou tak dlouhy, jeste kdyby sly ohnout kolmo k desce, bylo by to super
-
Citace:
Původně odeslal MISKOBOSS
libi se me, ze ty heat-pipe jsou tak dlouhy, jeste kdyby sly ohnout kolmo k desce, bylo by to super
To bych neradil, take jsem na neco podobneho zkousel pouzit tuhle heatpipe. Ale trubicka je z velmi tenke medi...stacilo ji trochu ohnout a rupla :(
-
No tak tohle je zajímavé řešení ... pěkně vypadající ... navíc ničemu nepřekáží ... buhužel cenově 2x dražší než Freezer :( ale tohle mě nenapadlo vypadá to vážně dobře ... a navíc to musi dobře fungovat v odvětrávané case ... :) moc pěkné ..
-
jj, pekna praca Gabo ;) good napad a este lepsie prevedenie... a teploty ok... co viac si moze clovek priat :)
-
Citace:
Původně odeslal simhap
To bych neradil, take jsem na neco podobneho zkousel pouzit tuhle heatpipe. Ale trubicka je z velmi tenke medi...stacilo ji trochu ohnout a rupla :(
ja vim, proto rikam, ze kdyby to slo, bylo by to super
myslel jsem si, ze to bude chladit hur nez freezer, zda se me to mensi, ale teploty to ma stejny jako ja
-
Chladí to moc dobre. Čo sa týka toho ohýnania..ide to celkom dobre ohnúť - tie trubky nie sú až také tenké...samozrejme kolmo nie -> to by už bolo kritické. Každopádne sa to proste mierne do okraja toho toku z 120mm ventilátora ohnúť dá (aj späť). Som rád, že sa Vám to páči...:)
-
Moc pekna a cista praca GABO. A kazdopadne chvalim napad .. very gud ;) Len skoda tej vysokej ceny no ..
-
to teda jsi dobry ze jsi na to prisel takhle to smontoval z jineho chladice pekne, jsi hlava ;)
-
Vypadá to pěkně, ani cena by nevadila, ale vůbec si nejsem jistý, jestli bych to dokázal sestrojit i svými horními končetinami...
Gabo, je to hodně náročné na zručnost?
-
Citace:
Původně odeslal Darth Maul
Vypadá to pěkně, ani cena by nevadila, ale vůbec si nejsem jistý, jestli bych to dokázal sestrojit i svými horními končetinami...
Gabo, je to hodně náročné na zručnost?
Maule náročné bolo prísť na to, čo a aký komponent zo Schoonera použiť na ten ktorý diel. Nemal som fotoaparát pri sebe tak nie je to nafotené, ale čakam ďalší Schooner a tak ten postup nafotím -> potom to bude absolútne ľahké.
-
Gabo, je to paráda. Skús ešte naniesť medzi Al blok a heatpipes trochu teplovodivej pasty, ako sme rozprávali, malo by to tú teplotu ešte nejaký-ten stupeň dole "zraziť" ;)
Inak čosi podobného by sa mohlo ujať aj ako komerčné riešenie, čo poviete?
-
Citace:
Původně odeslal subz3ro
Gabo, je to paráda. Skús ešte naniesť medzi Al blok a heatpipes trochu teplovodivej pasty, ako sme rozprávali, malo by to tú teplotu ešte nejaký-ten stupeň dole "zraziť" ;)
Inak čosi podobného by sa mohlo ujať aj ako komerčné riešenie, čo poviete?
komercni reseni na tomhle postaveny ma ABIT
ale vime jak je to s dostupnosti
samostatne to nikdo neprodava, a myslim, ze to je velka skoda
DFI ma asi uzavreny smlouvy na vetracky=>proto nechce delat heat-pipe
-
Jo to máš recht -> problem je ten, že ten chladič pôvodný nie je zlý ak sa dodržia nasledovné podmienky (v prípade NF4 UT ULTRA-D):
1. Dobre vetraná skrinka
2. Grafická karta NESMIE prechádzať cez vetrák (to jest musí byť taká ako mám ja)
3. Do oblasti kde je vetrák na čipsete fúka pomalobežná 120 ka ventilátor
V týchto podmienkach v pohode nastavíte vetrák na 2900/3000 ot. min kde je fakt nehlučný (porovnal by som to s uplne zaťaženým CHILL zdrojom). Ten vetrák je magnetický typ takže síce na maximum naozaj reve (7000 ot./min proste tiché nie je :D) ale na nízkych sa správa čo sa týka hluku úplne ináč ako tie bežné male vetráky (Evercooll a pod. guličkové etc.)
Najhoršie na tých DFI je napr. to ak človek nahodí 7800GTX s pôvodným chladením a z otvorov chladiča na GTX vychádza hodne teplý vzduch priamo na čipset chladič (to už ukazuje aj na plných otáčkach 56/60C).
Škoda, že niekto nerobí takéto komerčné riešenia, ale problém je -> Kompatibilita...pretoze na ABIT/ASUS je ten Pipe rieseny inac a vlastne vobec neprechadza cez ziadnu komponentu dosky. Aj tak si vsak myslim ze tak specialne navrhnuty Pipe pre DFI UT NF4 ULTRA D v pocte napr 100/200ks by sa rozpredal hodne rychlo...;)
-
Mám přesně tuhle zkušenost - dokud jsem měl ve své dobře větrané skříni krátkou X800GTO2 se Zalmanem, všichni se mi divili, že mi nevadí "řev" chladiče chipsetu. Teď jsem si pořídil 7800GT a ta prochází prostředkem chladiče a vytváří děsný aerodynamický hluk - k tomu horko z origo chladiče na grafice a příšernost je na světě. Zalman sice trochu pomohl, ale pořád je to horší, než to bylo... :(
-
Tak sa ospravedlnujem ale nestihol som ten postup nafotit :mad: pretoze mi moj Schooner prisiel v ten den ako som mal vratit znamemu jeho novy kupeny. Cize som mu dolozil spet tie suciastky a hned si bol pre nich. Ale najdem nejaky tutorial resp. review Schoonera a popisem postup.
-
moooc pekny, uvazuju... :))
-
Gabo pekne, to stejne me napadlo pred vanocema kdyz jsem si poridil ultra-d, ale jediny TT schooner k prodeji byl ten ktery jsem ja predtim prodal a stal moc penez. takze jsem radej poridil HP od stoobiho. to bylo bez prace uplne. ale mas to presne jak jsem si to predstavovat. super reseni.
chtel sem ti pridat body (ktere desne potrebujes) za reseni presne podle mejch predstav ale ono to nejde;)
-
Nejde ohodnotit? Zaujímavé...:confused:
-
Citace:
Původně odeslal GABO
Nejde ohodnotit? Zaujímavé...:confused:
Asi Tě hodnotil nedávno, nebo to přehnal s hodnoceními během jednoho dne... ;)
-
Citace:
Asi Tě hodnotil nedávno, nebo to přehnal s hodnoceními během jednoho dne... ;)
to jo gaba sem nehodnotil nikdy. a dohromady se rozdal uz 3 nebo 4 hodnoceni. pricemz behem poslednich 24 hodin 1. ;)
"Nejprve musíte rozdat nějaké body reputace jiným uživatelům, než přidělíte uživateli GABO další."
ale ja mu fakt nikdy zadne body nedal. nejak to hapruje. myslim ze zrovna vy dva muzete zjistit kolik sem rozdal hodnoceni;)
kazdopadne to chlazeni je fakt elegantni. sm jsem to tak chtel udela protoze bych nikdy Freezer nebo nic podobneho neprorezal. Sem na tyhle veci trosku levej;)
-
Tak jedna z prehladnejsich fotografií :)
-
prd na ten cpu pasiv a ber NINJUUUUUUUUUUUUU :DD je BEST!!!
-
jj to je moc pekny s tim se da aspon chlubit :)... ja tam narval pasiv z boxu na socket A s medenym jadrem-jinak hlinik.. musel sem to hodne rezat a lamat zebra i kvuli dlouhe 6800GS pac tam zavazely kondiky ale povedlo se, vypada to hodne odflakle pac nemam domec dilnu-bydlim v panelaku a fse se odehravalo v mym pokoji :).. delal sem na tom cely odpoledne ale povedlo se.. Idle mam 44°C a BURN 52°C na chipsetu.. ten pasiv je docela sirokej a vysokej takze to chladi dobre i bez jakyhokoliv vetrone.. V casu mam bocnici se 120 mm fanem ale ta na teplotu chipsetu nema vubec vliv pac je uplne jinde-ta fouka na procak
-
tak holky kluci, mam to TAKY :D
chladi to perfektne, akorat maly upresneni ke gabove postupu, ty hetpipes sem MUSEL trochu ohnout, jinak narazej do FDD konektoru (bavime se samozrejme o ultra-D) a druhou vec, po sroubky co drzej heatpipes sem musel dat podlozky, je to o fous aby neprolezly dirou ve spone, jinak super, teploty stejny jak gabo (jeste sem tam dal arctic ceramique mezi pasiv a pipy...) a TICHO
gabo jeste jednou DIKY
-
Som rad ze to naslo vyuzitie aj u teba. Ano ohol som to mierne dohora kvoli FDD aj ja. Tu pastu som medzi heatpipe a teleso nedaval nakolko som sa ponahlal ale predpokladam ze trosku pomoze. Co sa tyka podloziek ano - zabudol som ze tie podlozky musia byt tenke pretoze potom je problem teleso / pasiv resp. sponu prichytit s pôvodnymi skrutkami.
-
ja tam mam maly maticky (takze o neco vic sirsi nez normalni podlozky) a orig. sroubky z baleni naprosto OK!!!!
ale zase je to o 1mm vyssi, a to neni dobry kvuli grafice (ktera se tam vejde dlouha i tak, ale stejne :) ), takze predelam......2min prace
-
Ja som to s dlhou grafou neskusal ale od oka by nemal byt problem ako som pisal uz v uvode. Ak by si mohol postni foto s dlhou grafikou :).
-
2 dotazy: uchladi to NF4 sli??
a dostanu to na asus a8n-sli??
-
Citace:
Původně odeslal nOthInG
2 dotazy: uchladi to NF4 sli??
a dostanu to na asus a8n-sli??
DFI s nf4 sli je totožná deska jako Ultra-d na obrázkách
Na A8N-sli bys to dostat mel nemel by byt problém akorát to může trochu přiléhat na PATA konektory , asus vyrábí i desku přímo s HP chlazenim stojí teda trochu víc :)
-
NF4-SLI by mala byť čo sa týka "výhrevu" narovnako s NF4-Ultra. Aspoň som nenašiel žiadne indície, že by to malo byť naopak.
Tie konektory by vadiť nemali..ta pipe ide pekne jemne ohnúť.
-
jo jo.. vim, ze asus dela i verzi s HP, ale ta se v dobe, kdy sem ji kupoval ja jeste nevyrabela (a je mi uplne jasny, proc ji udelali - pac ten vetrak stoji za ho***), ted prave hledam, co tam misto nej dam, jeste celkem zajimave vypada tohle http://www.casemodding.cz/index.php?...d532f139b48e11
ten fan bych samozrejme nezapojoval.. co na to rikate?? a upravenej freezer by asi na asuse nesel, prece jenom ten cipset neni primo pod grafikou...
-
-
TAk to vypadá hodně dobře, problém bude to asi sehnat.
-
2Pirs: hodne dobre riesenie nakolko je to pekne natocene smerom nahor. To by chladilo este lepsie nez to moje zostrojenie, nakolko by to bolo presne natocene na fan. Pripadne ten povodny fan vymenit za Y.S.TECH 40x40mm co mam v shope ... tichy model.
-
vypada hodne slusne. sice to nebude chladit tak dobre jako modnutej freezer ale super. navic by to mohlo jit i na SLI-DR Expert
-
kdyz to nekdo (mawa, honza, radim) doveze k nam tak by to bylo dobry!!!!
jinak nerealny....
-
pekny, ale chtelo by to neco dostupnyho pro obycejnyho smrtelnika..
-
Pisal som im...zatial ziadna odozva..:mad:
-
Dovezte to nekdo a ja to hned koupim....teda kdyz to nebude stat litr a vic :-)
-
Citace:
Původně odeslal GABO
Pisal som im...zatial ziadna odozva..:mad:
Myslím, že to chce jen trochu trpělivosti, ale že taková věc má šanci na dobrou prodejnost.
Pokud bude do litru, určitš se mi vyplatí víc než test mé zručnosti při modifikaci Schoneru... :p
-
1 Příloh-a(y)
No kamoš si urobil vlasnú alternatívu na chladenie cipsetu DFI. Sú to hole !!! heat - pipe trubky z AC Freezer 64 PRO. Odstránil rebrá a skúšal to bez nich. Chladí to v záťaži na 40C bez intake Fanu čo je zaujímave. Viz. priložené foto.
-
Citace:
Původně odeslal GABO
No kamoš si urobil vlasnú alternatívu na chladenie cipsetu DFI. Sú to hole !!! heat - pipe trubky z AC Freezer 64 PRO. Odstránil rebrá a skúšal to bez nich. Chladí to v záťaži na 40C bez intake Fanu čo je zaujímave. Viz. priložené foto.
Jak složité je odstranit ta žebra? Ona na tom nejsou naletovaná?
-
Citace:
Jak složité je odstranit ta žebra? Ona na tom nejsou naletovaná?
myslim, ze zebra jsou jenom nasazeny
ale dostat je dolu bude tezky, jsou hodne natesno u tech heatpipe, kvuli prenosu tepla heat-pipe a AL plisky
-
a jako uchyceny to tam ma jak, kanagonem?? :D
-
Citace:
Původně odeslal paik
a jako uchyceny to tam ma jak, kanagonem?? :D
Tipoval bych oboustrannou teplovodivou lepící pásku... :cool:
-
Citace:
Tipoval bych oboustrannou teplovodivou lepící pásku... :cool:
A neslo by tam par zeber nechat, myslim uplne nahore..tam by uz grafice vadit nmuseli a ucinek bybyl urco lepsi, ze :-)
-
1 Příloh-a(y)
Takze ono to su otvory prelisovane lisom a natlacene ... ide to dole vraj celkom lahko. Opät nejake foto v prilohe. Detaily sa ho este spytam.
-
2 Příloh-a(y)
Takze nozikom uvolnoval tie rebra viz. obrazky v prilohe ;)
-
A co tam dat toto : http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35989 ? Chcelo by to skusit bez nutnosti kupovat to. GABO nemozes ho zohnat na test ? :D
EDIT : STacilo by urezat tie vycnelky z boku a spravit po krajoch vhodne dierky. A ak ta zakladne nieje vyssia ako 11mm, tak je to myslim super riesenie ..
-
cena je super jednoduchost upravy tiez grafa moze ostat v prvom slote otazka je kebyze sa to nasmeruje smerom do predku case (da sa to dat vsetkymi smermi) ci by to bolo pouzitelne napr pre sli zapojenie teda ci grafiky bud mt dost miesta (na dlzku) :?:
-
No pri SLI by sa to dalo vyriesit jednoducho .. rebra by si dal smerom hore (nad hornu grafiku). Ale kolko ludi tu ma SLI ze ?
Ja by som to dal smerom dole (pod grafiku), kde by to ofukoval aj intake fan na radiatore (aj ked teda moc nefuka :) )
Inak este pekne a vhodne riesenie by bolo http://www.caseking.de/shop/catalog/...5b157cc230b99a , ale cena je uz dost vysoka :(
-
Celkom zaujimave napady, ale co sa tyka jednoduchosti a otazky penazi...tak je na tom najlepsie vyuzitie AC Freezer 4 pripadne ako vyssie spominaneho AC Freezer 64 PRO a odtiahnut vsetky rebra prec (to je vyhodna cesta lebo netreba rezat).
To ostatne spominane su vsetko uz luxusnejsie a ako lahodiace mody chladenia. Ten Silverstone by bol asi tazsi, ale vyzeral by hodne dobre.
-
Citace:
Původně odeslal GABO
Celkom zaujimave napady, ale co sa tyka jednoduchosti a otazky penazi...tak je na tom najlepsie vyuzitie AC Freezer 4 pripadne ako vyssie spominaneho AC Freezer 64 PRO a odtiahnut vsetky rebra prec (to je vyhodna cesta lebo netreba rezat).
To ostatne spominane su vsetko uz luxusnejsie a ako lahodiace mody chladenia. Ten Silverstone by bol asi tazsi, ale vyzeral by hodne dobre.
No tych 100-150Kc mi ako vyhodnejsie kup nepride .. a co sa jednoduchosti tyka tak uz vobec nie. Mne teda pride jednoduchsie odrezat 4 male kusky medi a spravit 2 dierky .. ale rezat na freezeri tie rebra a vyrabat sponu. Ktomu to este nieje tak univezrazlne (u toho Xilence mas moznost natocenia do 3 stran a pouzit tak aj SLI) a ten freezer bez rebier sa mi uz vobec nezda .. nechapem kde to predava teplo (to ma uz vetsiu plochu nejake pasiv ktkory by sa tam mohol dat).
Ten silverstone by bol asi uplne idealny .. ale ta cena je uz fakt vysoka, aj ked pozeram ze schooner stoji cca rovnako.
Takze ten Xilence mi pride ako idealny aj cenovo aj co sa narocnosti na montaz tyka. Ako dalsiu alternativu (len kvoli cene) by som dal ten Silverstone a az potom schooner. Az ako posledne riesenie by som zvolil Freezer. Ale kazdy ma asi ine priority ..
-
Souhlasim , lepší koupit ten Xilence za 700 než kupovat freezer za 500 a stříhat ty žebra . navíc pak ten xilence nebude tak zmordovanej a dá se pak použít i na jiný věci.
-
Mno pani ja som si akosi prehliadol tu cenu toho Xilence chladica :). Pri tej cene to hodne meni situaciu a dopracujeme sa asi k tomu co pise Janko Hrasko. Ked ho niekto kupite a zmodujete tak nafotte.
-
2 GABO: Chystam se udelat na chipset presne to, cos vymyslel, jen mam dotaz - to telo chladice, co je chyceny primo na chipsetu, tam drzi jen pres ten jeden sroubek? Ja ze jestli jo, tak jestli to nema tendenci se na protejsi uhlopricne strane, nez je ten sroubek, zvedat?
-
Mno mas telo/pasiv, ktory ide na cipset - na to sa nasunie spona cez ktorej okraje sa to vsetko prichyti do instalacnych otvorov v zakladnej doske. Cize sa to cele prichyti ba oboch stranach.
-
Citace:
Původně odeslal GABO
Mno mas telo/pasiv, ktory ide na cipset - na to sa nasunie spona cez ktorej okraje sa to vsetko prichyti do instalacnych otvorov v zakladnej doske. Cize sa to cele prichyti ba oboch stranach.
Tak to pak jo, na obrazku to vypadalo, jako by to drzel jen jeden sroubek vlevo dole.....takhle je to OK...dikes
-
Citace:
Původně odeslal janko_hrasko
A co tam dat toto :
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35989 ? Chcelo by to skusit bez nutnosti kupovat to. GABO nemozes ho zohnat na test ? :D
EDIT : STacilo by urezat tie vycnelky z boku a spravit po krajoch vhodne dierky. A ak ta zakladne nieje vyssia ako 11mm, tak je to myslim super riesenie ..
hmm tak to je taky super chladic na chipset 8-)
-
-
Myslim, ze GABO pisal tuto spravu ako newsku, ze nieco take existuje .. a sam ho netestoval ani zatial nieje jasne ci sa da zohnat. Kazdopadme si myslim, ze az to GABO bude veidiet zohnat, tak sa to dozvieme hodne rychlo ;)
K chladicu .. prave som sa na tie fotky pozrel, a pri def pouziti montaze v spojdeni s dlhou grafikou (7900gt/gtx ..) a zaroven nutnostou pouzit horny slot, by sa tento chladic nedal pouzit :o
Je to kvoli dlhym prichicovacim skrutkam !! .. pretoze ta horna skurtka je presne v rovine s hornym pcie slotom. Tj .. ta sruba by proste vadila grafike. Jedine riesenie, je otocit skurku, cize hlavickou na tu pacicku, aby nepretrcovala. Snad som to nenapisal moc mongolsky :roll: :)
-
TAk se použije normální matička + kratší šroubek a jeto. To snad zastaví jen zamindrákovanýho jedince se skillem 0.
-
posledni veta:
"V prípade, že sa nám podarí úspešne vyjednať s výrobcom testovací kúsok, prinesieme pre vás recenziu."
jinak mozna by nemusel vadit ani u dlouhe karty:
http://www.madshrimps.be/?action=get...97&articID=418
u Asus A8N-SLI Premium se vesel v pripade dlouhe karty 7800gt at byla v hornim slotu nebo v dolnim slotu
-
Takze oznamujem ze sa mi proste neozyvaju - odpovedali iba na prvy mail, potom uz nic. Cize to beriem za mrtve :neutral:
-
2 Příloh-a(y)
Heat-Pipe chladič na MSI nForce4 SLI
Konecne jsem si vcera nasel cas na mensi bastl chladice cipsetu.
Puvodne jsem tam mel Zalmana ZM-NB47ku, ale teploty lezly moc vysoko. Nakonec jsem zvolil Scythe SCKTN-1000 Katana: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34936 . Po mensi uprave (asi hodina rezani a pilovani) to krasne sedi. Teplota vypada zatim ok, az bude cas, tak zkusim poradny zatezovy test ;)
-
Ahojky, tak toto je moje riesenie :rolleyes: Spravil som ho z chladica TT CL-G0003 pre VGA. Ten som uz nepotreboval tak takto dopadol. Uz len ho namontovat a odskusat na mojej doske v PC, co sa mi samozrejme moc nechce :roll: http://www.teamplus.sk/chladic_beta.jpg
-
Tie rúrky si skracoval sam ako sme sa rozprávali cez ICQ?
-
Jo, presne tak. V strede som ich zmagol kombinackami a potom prestrihol.
-
Citace:
Původně odeslal kolumbus
Jo, presne tak. V strede som ich zmagol kombinackami a potom prestrihol.
a funguje to bez problemu?
jaky s tim mas teploty?
-
Mno este je dolezite povedat na akom cipsete...ci na tom co je na obrazku...alebo na tej nForce4 co mas v popise...;)
-
Je to na MSI K8N, cize nForce4, toto je len ilustracne foto kedze sa mi nechcelo rozoberat PC a instalovat chladic hned po dokonceni. Jeden problem nastal, ze ked som skratil pipe, tak prestali odvadzat teplo. Nastastie som mal este jednu nahradnu trubicu v celku, takze som ju len ohol a neskracoval. Teplota je pri klude 26 C, pri dlhodobej zatazi 28 C. ten chladic som dal dolu kedze mi teraz na chladic fuka 12cm vetrak zpredu skrinky. Takze je to 100% tiche a chladi to :)
http://www.teamplus.sk/chladic2.jpg
-
dneska sem narazil na jeden prodej na aukru
http://www.aukro.cz/show_item.php?item=100638927
myslíte že by to šlo nějak použít na chipset?? možná blbost ale cena ujde zatím :)
-
Hm zle to nevyzera, ale zalezi od toho ako to sadne na samotne jadro, ale hlavne ci tomu (tej ploche) nebudu vadit suciastky okolo chipsetu. Dalsia vec to sive (poduska? teplovodiva), do ktorej ako podla obrazku vidno je otalcene asi jadro CPU ja priamo prilozena na heat-pipe. Notebooky nie su moja parketa moc ... svoj som mal rozobraty kvoli vymene pasty len raz, takze presne viem, ze tam v mojom to bolo o dost inac riesene. Kazdopadne by sa vsak z toho nieco zbastlit dalo....zalezi na sikovnosti.
-
Tak ja zas dnes narazil na tohle.Cena v Nemecku 58 Eur coz je katastrofalne moc.
http://img155.imageshack.us/img155/4002/28614bs.jpg
Odkaz na stranku kde je podrobnejsi popis.
http://www.kustompcs.co.uk/acatalog/info_2861.html
-
No uz sa to v tomto threade tusim spominalo aj s odkazom..kazodpadne velmi ciste a velmi dobre riesenie (za vela penazi :)).
-
gabo co rikas na thermalright hr05?
uchladi to dobre? muzu ho mit za 500
-
Citace:
Původně odeslal Pichu
gabo co rikas na thermalright hr05?
uchladi to dobre? muzu ho mit za 500
Kde se da sehnat?
-
mam borce co to vozi z http://www.angela.pl/
jen mi reknete jestli je to good
-
zo stranky thermalrightu odkazuju 3 recenzie, preco si ich neprecitas? inak vypada dobre
-
cetl sem vsechny ale teploty jako 48°C v zatezi sou imho dost divne
-
Citace:
Původně odeslal Pichu
cetl sem vsechny ale teploty jako 48°C v zatezi sou imho dost divne
Na jakou desku to chces pouzit?
http://www.thermalright.com/a_page/m...board_hr05.htm
Compatibility list. Na nF4 s939 DFIcka je treba nekompatibilni....
-
HR05 je nic moc hlavne z pohladu dizajnu - vysoky a napr. prave s velmi rozsirenou DFI NF4 nekompatibilny (predpokladam ze ta nekompatibilita bude vyssia).
-
a co nieco taketo? Myslite ze to pri priemernom airflow neuchladi NF4?
http://www.jscomputers.cz/Zalman_ZM_...pId-14468.html
-
Ono asi ani nejde tak o to, či uchladí (čo by pri rozumnom ofuku mohol zvládnuť), ako skôr o to, že na nF4 dosky sa bude len ťažko vpratávať pod grafiky. Na drtivú väčšinu týchto dosiek bude bez úprav opäť jedným s nepoužiteľných :(
-
Citace:
Původně odeslal Bikermotyl
Ono asi ani nejde tak o to, či uchladí (čo by pri rozumnom ofuku mohol zvládnuť), ako skôr o to, že na nF4 dosky sa bude len ťažko vpratávať pod grafiky. Na drtivú väčšinu týchto dosiek bude bez úprav opäť jedným s nepoužiteľných :(
no ja si teda myslim, ze to neuchladi pasivne
ale na desku by se to melo dat lehce, ty zebra vypadaji hodne lehce ohnutelny, takze by to grafice nemelo vadit
-
Pasívne rozhodne nie, preto som písal, že pri rozumnom ofuku ;)
A tie rebrá ak by aj išli ľahko ohnúť, musela by byť, ak nie už väčšina, tak aspoň podstatná časť rebier ohnutá dolu pod grafou, takže by bolo jedno nalátané na druhom a to by teda veľký význam v chladení nemalo. Navyše by to bolo ďalšie homemade riešenie vo veľmi zlom pomere cena/výkon.
-
zalman zm nb47j uchladi pasivne neoverclockerskou, prumerne vetranou skrin, bez problemu. vyzkouseno a provozovano na cca 5-10 pc. samozrejme obcas je nutno seriznout nektere zebra, ale je to stale ok.
-
Citace:
Původně odeslal MaWa
zalman zm nb47j uchladi pasivne neoverclockerskou, prumerne vetranou skrin, bez problemu. vyzkouseno a provozovano na cca 5-10 pc. samozrejme obcas je nutno seriznout nektere zebra, ale je to stale ok.
nj, ale kto sa ešte dnes zaujíma o non OC riešenia? Nikto!!! Aspoň teda nikto tu na fóre.:roll:
-
Citace:
Původně odeslal Bikermotyl
nj, ale kto sa ešte dnes zaujíma o non OC riešenia? Nikto!!! Aspoň teda nikto tu na fóre.:roll:
Třeba moje přítulka, která sice potřebuje výkonný komp, ale zároveň co nejtišší a bez děsivostí typu voda... Postavit něco takového vyžaduje právě takové informace, jako napsal MaWa... ;)
-
Ja mam starej dobrej modrej zalman(ci primecooler?) za 85Kc a je ofukovan(protoze je blizko soketu)12cm fenem od CPU.Takze pohoda.Deska Epox nf4 NPA+ultra
-
Mno co sa tyka tak som vypustil po dokladnom testovani 6 PC s DFI NF4X kde som daval nie modry NB47J, ale stvorcovy (teda mensi) NB32K zlaty pasiv od Zalmanu. Vsetko to vsak boli zostavy v AC Silentium 5 skrinkach...teplota podla "ochytu" pasivu v normale to jest. horuce v zatazi ale palec mi to nespalilo. Pri beznej praci skor teple nez horuce.
Ono ide prave o to ze OC vs BEZ OC. BEZ OC je to imho uplne v pohode a uchladitelne.
-
Jenze u Epoxu je chipset blizko socketu.Cili v 2D praci mam 12cm CPU chladic stazeny na minimum a modry zalman je presto vlazny nebot jej ten primecooler staci ofukovat.I pres ty minimalni otacky.A v 3D pustim primecooler na vic a porad stiha krasne chladit pasiv.Proste u EPoxu to tak jde..
-
-
Citace:
Původně odeslal razor2005
Kurna doufam ze ty zebra pudou ohnout vic dostran abych nad to narval grafiku a je to dokonaly :)
Nemate to nahodou nekdo??
-
Citace:
Původně odeslal razor2005
vobec som o tom nepisal o 10? postov vyssie...
http://4um.ocguru.cz/showpost.php?p=610009&postcount=87
-
toto mi ted prislo v ceniku cc:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=38763
sakris, ale v compat. listu pisou, ze nee...