Printable View
ma tech 300 bodu karmy nekdo?
cca 7000 lidi ?
mno, chybicka... ja jsem to psal cca 30 minut, jeste sem si u toho delal obed... predtim tu o tom jeste nic nebylo :) tak to zkuste pochopit..Citace:
Původně odeslal Tantalos
Jak říkal FOX, moc lidí. Osobně mám 2.5x tolik...Citace:
Původně odeslal SoMeoNe
Nechci nikoho urazit,ale podle me je to rana pod pas!Je pravda,ze podle puvodnich pravidel bych mohl prispivat do bazaru az od teto soboty,ale celou dobu jsem na to cekal a ted tohle...
Myslim ze 300 karma bodu je moc.Vetsina lidi toho nedosahne ani za rok...
Ja mam 197 karma bodu a reknu Vam,ze jsem se musel hodne snazit abych to za ty 3 mesice nahrabal.
jasný, ja vim ze spousta lidi ma dost bodu protoze dost lidem poradi co a jak.. ale na druhou stranu sou tu i lidi ktery do toho nemaj moc co mluvit protoze proste tolik veci jeste neznaji, ale maji treba dobry prisun komponentu pro obchodovani, a myslim si ze je to jen prinos.. ucenej z nebe nespad...
Zase se to chýlí k debatě, která už tady byla tisíckrát :(.
cpytht, resilo se milionkrat, 4um neni bazar, pokud chcete kseftovat, regnete se na ebay. Bazar je bonus pro lidi => karma je idealni zpusob.Citace:
Původně odeslal Perfect_
Evidentně to tady pořád spousta lidí nepochopila - můžu Vás ujistit, že mezi moderátory neustále probíhají diskuse, zda vůbec bazar ano či ne, a zda nám tenhle přívažek fóra stojí za tu spoustu práce, která s jeho moderováním souvisí!
Pokud budou velké problémy, může kterýkoliv admin bazar zrušit a NIC se s původním záměrem fóra nestane... tak si toho važte a nedrážděte hada bosou nohou...
Ja to snad trosku zklidnim. Vedly k tomu opravdu sahodlouhe diskuze zda a jakou karmu. Tahle hodnota karmy navic neni definitivni. I my sami uvidime jestli je hranice rozumna.
Pravda,ale na druhou stranu by si lide mohli potom zacit nabizet ruzne veci v jinych threadech a to by nebylo zrovna nejlepsi...Kazdeho by to otravovalo.Citace:
Původně odeslal Darth Maul
Takhle je aspon kazdy rad ze se muze napr. v klidu zbavit sveho HW a dalsi zase ze muze vyhodneji sehnat HW...
bylo by fajn zvazeni hranice...Citace:
Původně odeslal jedik
pristup do bazaru stale mam ale z jineho nicku ktery uz dlouho nepouzivam.. mam na nem reputaci 700 bodu, jenze dokazete si predstavit jak se musim vsem omlouvat a v bazaru preplacet sam sebe a jeste se furt prihlasovat a odhlasovat
abych dohledal svoje prispevky...
nehlede na to ze s timhle nickem jsem uz par bezproblemovych obchodu uskutecnil a u druheho nikdo nevi kdo jsem... :(
pokud to nekdo bude delat, verim tomu, ze tu dlouho nevydrzi :)Citace:
Původně odeslal Luk(y)isek
vis, ze ses prave priznal k poruseni pravidla, za ktery se normalne dava ban ?Citace:
Původně odeslal J.Wade
Tak proč si nenecháš zrušit tento účet a na tom starým si jen nenechat změnit přezdívku na tu co máš teďka? A proč sis vůbec založil novej účet?Citace:
Původně odeslal J.Wade
O tom prave mluvim.Sileny zmatek,lide nabizejici HW v jinych threadech a strasne zvyseni banu na foru...Myslim ze bazar na foru je dobra vec,samozrejme ale musime brat ohledy na pravidla.Ale 300 karma bodu...Citace:
Původně odeslal Fox!MURDER
ja bych rek, ze to plni ucel. bazar je za odmenu, za prinos foru. ne za trest pro moderatory/adminy.
Vím... ale nechci toho zneuzivat... moje svedomi touzí potom abych to vyresil jinak.. proto me to tak stve... tohle me totiz docela poskodilo a ja se nechci branit poskozovanim nekoho jineho... nepripada mi fer ze clovek co nema ani jeden post muze vstoupit do bazaru zatimco nekdo jiny co se aspon snazil nejak pomoct ne.. myslim si ze by bylo vhodnejsi udelat zvlastni karmu pro bazar...Citace:
bylo by napr podmin urcity pocet postu z jinych sekci a dejme tomu nejaka ta karma a pak by byla karma primo pro bazar ktera by se ovlicnovala poctem dobre uzavrenych obchodu / a poctem spatnych...
protoze to nechci obchazet obloukem... to by vyresilo problem muj a ne nekoho jineho..Citace:
Původně odeslal Perfect_
mno jako rozhodne bys to s nekterym z adminu vyresit mel. takhle si koledujes akorat o ban na oba ucty. ale uz jsme tu dost offtopic...
jinak jeste jednou opakuju. bazar ma bejt odmena pro usery, kteri prispivaji chodu fora. ne samozrejmost pro vsechny. nechapu, proc kazdy forum ma mit vlastni bazar, kdyz existuje napr http://www.pcbazar.net/
Rána pod pás to myslím u lidí, co ještě přístup neměli není, ale chápu tvé "zklamání" :-)Citace:
300 bodů taky můžeš získat za den, to záleží na tom, jak budou ostatní hodnotit tvé příspěvky
Za ty, co měli přístup do bazaru už dříve, se přimlouvám, aby měli možnost korektně své obchody ukončit
btw: ten nadpis je ale hustej
Řekněte mi prosím někdo, kde zjistim, kolik mám karma bodů.
Klikneš si na uživatelský panel a pod sledovanýma tématama to máš :).
Nebo si klikni na symbol vah pod svým avatarem u kteréhokoliv svého postu... ;)Citace:
Původně odeslal Kořka
Prave ze ne. Teda aspon ne ze zacatku, tam se to objevi az pote, co dostanes prvni hodnoceni. Pokud nemas ani jedno, jako treba ja, tak to muzes zjistit tak, ze budes chtit ohodnotit vlastni prispevek.Citace:
Původně odeslal Perfect_
ohromne, mne limit 300 pripada NIZKY ;) ja osobne by som aj s 0lou od zaciatku pouzivania hodnoteni reputacie do bazaru mohol uz teraz ... mam ale taky divny dojem, ze niektory ktorym to vadi sa tam tak skoro pri kvalite ich prispevkov nedostanu ... ziadna skoda ... napr taky Luk(y)isek maluje certa na stenu ale pomerne slabo, zvysenie ponuk v inych threadoch? super, dementov tu NEPOTREBUJEME takze ziadneho zabanovaneho debila neni skoda ... a sileny zmatek? asi iba v hlave pisatela ;)
Pro všechny co nadávají : bazar je za odměnu, není to samozřejmost. Fórum tu NENÍ primárně kvůli kšeftům, pokud chcete jen kšeftovat, jsou tu jiné hezké adresy, třeba
pcbazar.kontakt.cz
bazar.cz
apod...
Podle mě je to takhle celkem OK - předejde se situacím, kdy si tu při posuzování vstupu do bazaru jen na základě "délky pobytu" někteří jedinci (a to to nějak zvlášť nesleduju, ale deset jsem jich jen já zaregistroval určitě) zaregistrovali nick a přišli za čtvrt roku a začali čile kšeftovat...
jake hrabani? karmu ziskavas predevsim hodnocenim svych prispevku na foru od ostatnich uzivatelu!Citace:
pokud jsi se snazil spamovat a tve posty jsou nehodnotne, tak mas smolika. pokud tyto posty stoji za cteni, tak ber, ze na 300 bodu staci tak 10 hodnoceni od prumerneho uzivatele. a to ziskas cobydup.
takze mistre. za tohle mas ban. a druha registrace bude zablokovana taktez.Citace:
Původně odeslal J.Wade
EDIT: i treti registrace!
Nerikam ze mi to vadi,ale ze mi to pripada spise moc.Citace:
Původně odeslal MadCap
Je fakt ze toho mate asi pokrk a nechci Vam do toho nijak kecat,jen jsem rekl svuj nazor.
Kazdopadne jsem myslel ze se tady na foru drzi nejaky kamaradsky vztah a ty mi misto toho radsi "nadavas" (a i ostatnim) :( skoda...
Nic jsem nespamoval,jen jsem se spletl v tech ziskavani bodu karma...Nechtene jsem si to zamenil...Citace:
Původně odeslal mISHA
EDIT:A koukam ze jste mi taky dali co pro to...Mam jaksi min karma bodu...No diky,pouze za to ze clovek ma nejaky nazor a mysli to dobre.To se tady pak muzu cely 3 mesice honit jen tak pro nic za nic.
Proste tohle nechapu...
EDIT2: A bazar zde na foru neberu jako primarni kseftovani,spise takove spestreni a obcasne koupeni noveho HW (nekdy se da dosti spatne sehnat,a pod.).Muzete si toho vsimnout i na poctu prispevku za cca 3 mesice.Snazim se spise pomahat ostatnim i se sam necemu vice priucit...Ale to je uz jaksi OT
kde zistim aku karmu ma iny user?
PS:
2moderator's: nechcem rypat, ale niekedy to fatk prehanate (nemyslim karmu do bazaru s tym suhlasim). Viem ze je toto je fakt husta situacia, ale nenechajte sa uniest a konajte rozvazne.
Všem, co Luk(y)iskovi srazili (možná škodolibě) karmu :
Přečetl jsem si celkem pozorně jeho posty a nenašel jsem na nich vůbec nic závadného kromě toho, že s jeho názory nemusí každý souhlasit. Jinak je to celkem kultivovaně vyjádřené, bez vulgarismů, jen má prostě JINÝ názor... Maximálně je z jednoho, dvou postů vidět jeho rozladění (nicméně pochopitelné např. v situaci,kdy měl rozjednány kšefty a najednou je NEVIDÍ)
Není to tak dávno, co jsem v jiném threadu nahodil myšlenku, že by se měly negativně hodnotit například vulgární posty, pozitivně pak posty přínosné. Ale Karma by neměla vyjadřovat prostý souhlas či nesouhlas s příspěvkem.
Všichni tam ohromně pochrochtávali, jak je to fakt, a že by se to tak mělo dělat... a teď skutek utek, jak vidno...
Všichni , kdo mu dali negativní karmu jen za to, že s ním nesouhlasí, by se nad sebou měli IMHO zamyslet a zamyslet se nad tím, k čemu karma je...
Jinak k tomu opatření:
Možná se to dalo udělat tak, že by bylo vydáno "varování" na způsob "do týdne se bude regulovat vstup do bazaru podle karmy, je třeba 300 bodů, prosíme jedince kterých se to týká, aby si uzavřeli v dané době rozjednané obchody"... Sice to opatření vítám, ale je to trochu hrrr :D
2MadCap : Nešlo by to jednou bez debilů a jiných urážek? :?
Nezjistíš (krom přímého dotazu na dotyčného), a myslím, že ti to u jiných může být jedno, ne? :wink:Citace:
Původně odeslal dushan
tak potom naco je karma, okrem vstupu do bazaru. myslel som, ze to ma byt ako doverihodnost useraCitace:
Původně odeslal D_a_v_i_d
Karma je graficky znázorněna zelenými, případně červenými čtverečky. Mě to stačí bohatě. Ty snad potřebuješ přesné číslo??Citace:
Původně odeslal dushan
Citace:
Diky...
Kdyz si to tak promyslim,tak je celkem dobre ze jste udelali nejake opatreni (sice trochu tvrdsi),ale je fakt,ze i me samotnemu se zrovna nelibilo to,kdyz byl v bazaru nejaky uzivatel zaregistrovany napr. 2 roky a na svem konte mel sotva 5 prispevku a zadne karma body nebo jen minimalne...
Mozna skoda ze jste neudelali pristup podle vyse prispevku misto karma bodu(ktere lehce naskoci a take se daji velmi lehce ztratit).Ono jen ziskani nejake vyse prispevku je myslim si take celkem tezke.
Nezbyva mi nic,nez s Vami plne souhlasit a preju vsem moderatorum strpeni a ochotu pri dalsich reseni ruznych threadu...
Jojo, příspěvky tu už kdysi byly, když se ještě podle počtu postů braly hodnocení jako "začátečník", "lehce přetaktovaný" apod., vedlo to k nechutnýmu posthuntingu... Myslím, že k tomuhle už nepřinutíš mody a adminy nikdy v životě :)
takze znovu ( uz to tu bylo rozpitvano nekolikrat ). karma body se ziskavaji ( zhruba, pro vysvetleni to staci )
a) dobou registrace
b) poctem prispevku
c) hodnocenim nasich prispevku ostatnimi uzivateli
takze uzivatel, ktery tu je od zacatku a nenapsal ani jeden prispevek bude mit take nejakou karmu.
ohledne bazaru to je tak, ze vsichni mate tyden cas dokoncit sve rozjednane obchody. tyka se to predevsim mladsich uzivatelu.
2Luk(y)isek: stale nechapu, ceho ses tak pachtil, abys mohl do bazaru?
2D_a_v_i_d: mas naprostou pravdu, ze nyni bude kazdy hodnotit jak se mu zlibi. ale jak uz bylo receno v threadu o karme/reputaci, dlouhou dobu jste nadavali na nas moderatory a nyni mate moznost nalozit se svou moci dle sveho uvazeni. zalezi tedy jen na vas...
Jj, vždyť nic proti, karma je dobrej nástroj, moje reakce nebyla reakcí proti karmě, ale spíš popudem k zamyšlení pro usery, kteří pro prostý nesouhlas Lukymu sesmažili karmu...
Sekcia Bazar - večne diskutabilná téma. Sám som bol ešte v starom engine proti Bazáru, pretože toľko práce koľko "vyprodukovali bazároví nadšenci" moderátorom a adminom bolo naozaj už na okraji :mad:. 95 percent všetkých prehreškov bol BAN kvôli opakovanému porušovaniu pravidiel Bazáru a pod.
Dnes tu máme VB a nastaveni karmy na hodnotu 300 čo je ako tak optimálna hodnota a čas ukáže či to bolo, alebo nebolo správne rozhodnutie - každopádne to ako problém, cez ktorý by sa nedalo preniesť nevidím...teda ako mISHA napísal "pokud jsi se snazil spamovat a tve posty jsou nehodnotne, tak mas smolika. pokud tyto posty stoji za cteni, tak ber, ze na 300 bodu staci tak 10 hodnoceni od prumerneho uzivatele. a to ziskas cobydup".
Takže sa holt snažte byť pre fórum "pre fórum o oc, hw.." prínosom a odmenou bude vyššia Karma.
Osobne som rád, že VB sa pomaly udomacnieva a začína "prinášať ovocie" a zjednoduší prácu moderátorov a adminov.
Tak fajn mame SZ, mame ICQ zeano? Takze tady pls uz jen k tematu. Diky
Ano, stejne jako bude tenhle, pac todle patri do SZ a ne do tredu. Takze pls stop OT naposledy a nechtej abych pouzil tohohle ":mad:" smajlika ;)Citace:
Původně odeslal dushan
OK, koncimCitace:
Původně odeslal jedik
peace :)
Tak jsem zvazil svuj nazor... Karma je docela dobry nastroj a pomocnik ze zjisteni jak ktery clovek na tom je, nicmene bych jeste zvazil pocet potrebnych bodu a pristupu k bonusovym sekcim... a souhlasim s tim, ze forum neni jen pro obchod, ale jsou tu i taci co poradit neumi, ale presto maji dobre nabidky k prodeji..
nicmene dekuji jezevcovi za reseni meho problemu s vicero registracemi..
nechtel jsem jimi nikoho poskodit (a snad se take nestalo aby ano) jednalo se o nedopatreni z jiz mnoho predeslich let... thanx...
neda mi to, musim si rejpnout :D nekolikrat se delaly cistky uzivatelu s 0 posty, takze tu nikdo nemuze byt od zacatku s 0 posty ;)Citace:
Původně odeslal mISHA
nicmene k tematu: mozna to odfiltruje dost uzivatelu, kteri jsou tu jen kvuli bazaru a tak, nicmene stejne by se mi vic libila zvlastni "karma" pro bazar, jak se v jinem threadu uz navrhovalo... Predpokladam, ze ale zadna poradna modifikace neexistuje, tudiz to vidim jako jedine vychodisko a potom muzu jedine souhlasit. Diskuze na tema, jestli je 300 bodu moc nebo malo, je celkem zbytecna, stejne se zadne drastictejsi kroky uz neprovedou a jestli bude minimum 300 nebo 250, to uz je jedno...
dovolim si nesouhlasit :) prave jedna z mnou zminovanych registraci z roku 2003 ma 0 postu..Citace:
Původně odeslal Wohmatak
4um tu nie je od roku 2003.Citace:
Původně odeslal J.Wade
ja vim, je mi to jasne, jen sem tim myslel odpoved na to ze "jiz hodnekrat probihala cistka"Citace:
Původně odeslal PiT
Skvele.
Jakozto uzivatel, ktery je tu zhruba 4+ roky, ale postuje neco jednou za uherak a primarne sem chodi informace vyhledavat (tj. pouzije vsemi doporucovane hledat, nez nekam neco napise), nebudu mit pristup do bazaru. Dekuji za bezvadne vylepseni systemu.
EDIT: 1001 bodu reputace... jestli jde o karmu, nevim, no uvidi se.
Stále mi bohužel připadá, že se mezi námi pohybují lidé, kteří nechápou smysl slova "bonus". Případně podstatu slova "fórum"...
preto mas karmu aj za cas ktory si uz regnutyCitace:
Původně odeslal ZeeZ
ano,je to karmaCitace:
Původně odeslal ZeeZ
A ta by se udelovala jak? Jedna se nam o nejakou podminku pro vubec VSTUP do bazaru. To jestli bude potom nejaka navic trade-karma v nejakem pluginu pokud bude(treba iTrader je moc pekny) to uz je vec druha. Jde o to komu to vubec povolit napoprve ;)Citace:
Původně odeslal Wohmatak
tak sem chodis vyhledavat informace, nebo do bazaru ?!?!Citace:
Původně odeslal ZeeZ
nejspis sem chodi vyhledavat v bazaru ;DCitace:
OK, pokud bereme v uvahu pouze vstup, pak asi neni jina cesta... Nemam dalsich namitek, ctihodnosti :)Citace:
Původně odeslal jedik
Jeste by mozna stalo za zvazeni moznost "doporucit" nejakeho uzivatele pro bazar... Samozrejme by to bylo omezeno jen na veterany (treba tak, ze pokud ma uzivatel 2x vetsi karmu, nez je prumerna, tak muze doporucit... apod.) a take by to slo jen jednou "za zivot" - Typicky kdyz na forum chodi i muj otec, za ktereho se muzu zarucit, ale ktery proste tolik nepostuje... Ovsem predpokladam, ze by to byla moc velka komplikace ;)
Pro ten iTrader asi bude jiny thread, ale zeptat se musim - planuje se nekdy v blizsi dobe? nebo je to zatim jen v hypoteticke rovine?
To asi ne. To bylo jen moje skromne imho, kdyz jsem se nedavno koukal po trade pluginech :) Slovy klasika "Jeste tolik veci udelat je treba..."
no ten itrader vyzera doost sumne http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=102965 mali by sme ho otestovat :)
Chodim sem vyhledavat informace a obcas mrknu do bazaru proste protoze tady je a nastvalo by me, kdybych tam nemohl. Do jinych bazaru nechodim. Kdybych nekde v oznamenich nebo FAQ nasel, co je to karma, nemusel jsem to psat. A nebudeme se chytat za slovicka, napsal jsem, ze sem primarne chodim atd...Citace:
uvedomujes si, ze tim co pises ( "kdybych nekde v oznamenich nebo FAQ nasel..." ) vylozene popiras to, ze tu vyhledavas informace?Citace:
Původně odeslal ZeeZ
proc mam pocit, ze od prechodu na vB se objevuje cim dal, tim vic zbytecnych threadu jako je tento?
rekl bych, ze useri, kteri si stezovali driv si momentalne stezuji jeste vice...
jak uz nekde zaznelo - nebylo by nejlepsi bazar zrusit uplne?
Nebylo, jelikoz se pak bazarovy prispevky budou objevovat v jinych sekci. Lidi kteri budou chtit pres 4um obchodovat si cestu najdou, proste svy nabidky ci poptavky budou postovat jinam a modi se z toho zblazni...Citace:
Původně odeslal MikeD
jsem jineho nazoru, ale budiz...Citace:
Původně odeslal otas
jestli tu totiz nekdo prudi, tak vetsinou prave kvuli bazaru...
Nezblázní, jen přibude víc zabanovaných účtů. A nepochybuji o tom, že pokud se bazar zakáže, tak se zpřísní pravidla v tomto smyslu.Citace:
Původně odeslal otas
2otas: zkus dat par inzertnich prispevku mimo bazar a rozloucime se s tebou. a to at uz bazar bude ci nebude.
Myslim, ze obchodovani mimo bazar by se asi neuplatnilo. Podle meho, kdo tu hleda a moc nepostuje tak casem se stejne do bazaru dostane. Stejne kolikrat kupujete neco pres bazar? Bych rekl ze to zas tak caste nebude. Jestli je 300 hodne nebo malo nedokazu posoudit, ale zas tak strasne to nebude, kdyz ja do bazaru muzu, nejsem tu ani dlouho, ani moc postu nema => bazar je znemoznen zrejme velmi velmi uzke casti uzivatelu.
V tom případě takovým lidem dávám na foru po záměrném uveřejnění inzerátu "den, maximálně dva" :DCitace:
Původně odeslal otas
A bude to dobře... Pokud si někdo to kšeftování vážně nedokáže odpustit a chodí sem apriori kvůli tomu, tak tu nemá co dělat.
co se týká karmy, docela se mi ten nápad zamlouvá a nechal bych to času jak se to ujme/neujme. jinak na co bazar? já osobně si radši koupím věc od nějakého usera tady než od podvodníka na annonci nebo pcbazaru. samozřejmě, že i tam obchodují slišní lidé, ale je to přeci jenom mnohem víc anonymní. hodně lidí tady člověk zná a je radost obchodovat s někým, kdo má stejný zájem jako já - ne čistě obchodní. věci se snažím (pokud to je možné) přebírat osobně, takže se mi zatím nestalo, že bych koupil něco špatného a navíc o tom konkrétním HW už něco vím, pokaď se dotyčný pochlubil v nějaké sekci jak funguje. bazar je fajn, ale souhlasím s tím, že by tam neměl mít přístup každý a tohle řešení se mi zatím jeví jako nejschůdnější.Citace:
a o co mene je to anonymni, kdyz je tu nekdo registrovanej, jen kvuli tomu, aby moh do bazaru ...Citace:
Původně odeslal vauxhall.uk
Zruseni bazaru by obchodovani omezilo, ale podle me by z fora stejnak zcela nezmizelo. Vsiml sem si treba ze kdyz napr. nekomu nejakej HW nefunguje, ci s nim ma problemy a zada radu, tak se mezi "radama" objevuje i otazka typu "Nechtel bys to radsi prodat?". Naposledy sem to zaregistroval kdyz nekdo v mise psal ze se mu zakourilo z notase.Citace:
Jinak s tim ze foru by nemeli byt uzivatele kteri pouze kseftuji plne souhlasim. Otazkou je jestli je forum vhodne pro nabizeni x desitek kusu notebooku, zas druha stranka mince je ta, ze se jedna o vyhodnou nabidku kterou spousta useru rada vyuzije.
a vsiml sis, jak dlouho to tam bylo? take jsem si toho totiz vsiml.Citace:
Původně odeslal otas
to mISHA: Kazdopadne sis toho asi vsiml, kdyz sem to hledal a uz sem to nenasel. Kdyz ale zrusis bazar tak takovychto nabidek bude pribyvat, abys to pak vubec stacil mazat :)
Edit: Ikdyz co se tyce moderovani, mazani a zamykani tak ses tu prebornik :-D Ber to v dobrym slova smyslu.
Ono je jednoduché s tím mazáním zároveň i BANovat... ;)Citace:
Původně odeslal otas
vsiml jsem si toho chvili potom, co to tam jeden dotycny bazarista napsal. ale jak rikam, ony tyhle veci jdou s uzivatelem. udela to jednou, udela to podruhe, udela to potreti a uz to neudela. to je proste jednoducha logika. presne dle prislovi trikrat a ban.Citace:
Původně odeslal otas
ja osobne bazar vitam, ale cim dal vice uzivatelu tu je opravdu jen kvuli kseftum a je to jedina vec, o kterou jim jde.
jak uz tu bylo napsano, tento bazar je tak fajn hlavne kvuli vseobecnemu povedomi vetsiny z nas, co od koho muzeme cekat a hlavne se dost lidi odsud zna lepe, nez jenom anonymne.
mimojine proto se snazime bazar oddelit od klasickeho kseftovani a udelat ho jako bonus pro uzivatele, kteri to oceni.
je tu bohuzel dost lidi, kteri bazar berou jako zpestreni sveho kapesneho a kseftuji, co to jde. a take se tu sem tam objevi vychcanek. takove tu mezi sebou nechceme. takze jak pravil cimrman > muzete o tom diskutovat, muzete se o tom hadat, ale je to asi tak jedine, co s tim budete moci delat.
shrneme-li si to, tak to dopadne takto >
- uzivatel bude zlobit, jako trest bude zakaz bazaru a trebas postovani v dotycne sekci, kde zlobil.
- uzivatel bude delat problemy, bazar uz neuvidi.
- uzivatel si stale neda rici, tak se s nim rozloucime uplne.
samozrejme, ze prohresky v bazaru jiz nebudeme tolerovat vubec. ackoliv se v hlasovani vzdy objevi lidsky pristup. takze se nemusite bat neobjektivity.
myslim, ze diskuze na toto tema je zbytecna. senior member bude mit vzdy dost karmy na pristup k bazaru. newbie, ktery sem prisel prave jen kvuli bazaru proste bude mit smulu. je fakt, ze na tom trosku budou biti novacci, kteri budou na zlomu starych a novych pravidel, ale to se bohuzel neda nic delat.
v brzke dobe vsichni dostanete mail ohledne pravidel a maly vytah z nich. hned na prvnim radku bude informace o tom, ze neznalost pravidel neomlouva. proto si prosim vsichni zamette pred vlastnim prahem, nez budete konstruovat nejake smyslenky "ono to tak bylo" ci "on to take delal", tak si prosim pravidla dane sekce ( ale zaroven i naseho fora ) prectete. pokud nekdo pravidla nedodrzi, nikdo se ho uz doprosovat nebude. bude se rovnou konat.
omlouvam se vsem, za dlouhy prispevek ( ten mail je mnohem delsi :wink: ) a zaroven gratuluji vsem, kteri to prelouskali az sem.
Ja sem byl ten kterymu se z nej zakourilo :) a muzu vam rict ze to nebyl jediny clovek s takovou nabidkou, ono se jich najde vic... a kdyz jsem vcera vyhral aukci o AXP-M tak mi behem chvilky prisla SZ jestli neprodam stare palomino... ono to tu proste je... ja na takoveto nabidky odpovidam ze pokud budu chtit prodavat tak si zalozim thread... a meli by to delat i ostatni... navic si myslim ze po prvni vlne banu za obchodovani v sekcik k tomu neurcenych by pusobilo jako vystraha a asi by se to case zase sklidnilo...Citace:
Původně odeslal otas
2J.Wade: ano, ja jsem se take takto zeptal a samozrejme bych pak zalozil ( ci dotycny ) inzertni thread na toto tema. ale take zapominas ta tu vec, ze posleze budou novacci a problemovi uzivatele ( omlouvam se, ze jsem vas postavil vedle sebe ) do bazaru nejen nebudou moci, ale oni ho ani neuvidi. takze takovych situaci take ubude.
lide by se meli naucit hrat podle pravidel. protoze jenom tak se nebude muset neustale zprisnovat ( a znovu uz po tisici opakuji, ze ty pravidla tu jsou kvuli vam - staci se podivat do misy na plactive thready, ktere byly zachovany ).
v tom mas pravdu, to jsem nedomyslel, ale snad to nebude v tak velkem meritku.. i ja jsem nestasten ze nekteri nedodrzuji pravidla a stejne tak sem nestastnej ze sebe za jeho poruseni.. ale o tom mame historii SZ a nebudeme delat OT...Citace:
Původně odeslal mISHA
snažím se kupovat od lidí, které znám nebo alespoň vím, že je zná někdo z mých známých tady na fóru. v případě, že obchoduji s nějakým userem poprvé, snažím se o osobku, s čímž mám zatím jen ty nejlepší zkušenosti. a ta karma je fajn, protože se každý alespoň bude snažit něco fóru přinést a za odměnu bude mít bazar.Citace:
ještě mě napadla taková věc, že by se mohl bazar userovi odkrýt až po dosažení dané hodnoty karmy (na dočasném vB fóru se to navrhovalo). tím by se zamezilo spekulacím po SZ, címž by moderátorům ubyla starost s usery, kteří občas nerespektují obchod v threadu a později si stěžují. je možné, že už je to takto zavedené, ale mám 300+ bodů, tak to nemohu ze svého účtu zjistit.
//edit: aha. tak Misha už to tady řekl na druhé straně - tím považuji druhou polovinu svého příspěvku za vyřešenou ,)
No neviem mne sa zda zcestne aby bol vstup do bazaru hodnoteny karmou.Vela ludi vidi totiz karmu ako souhlas/blabol ktory sa pouziva v diskusiach k clankom na pct a tak tu karmu aj pouziva.
Nedal by sa pridat nejaky plug ktory by umoznil aj ten souhlas blabol-lebo to by bolo rovno vidiet pri kazdom poste a potom by sa miesto toho nepouzivala karma.A uzivatel by hned vedel ze sa postom moc netrafil ked bude mat S/B 2/100.
nejaky pctuning a ich velmi hlupe hodnotenie komentarov (ktore si mozes lubovolne naklikat) nas tu nezaujima ... tolko k tomu
Je to jen o čase a pochopení userů, k čemu karma je. Že to není na vyjadřování (ne)souhlasu ale na ocenění např. dobré rady na straně jedné a evidentních blábolů připadně ne-úplně-košer chování na straně druhé...Citace:
Původně odeslal Marek
Jinak zavádět další a další hodnocení, by byla dle mého skromného názoru blbost... Za chvíli by se to mohlo rozrůst tak, že pomalu do každé sekce by byl individuální rank a byl by to akorát bordel navíc. Karma stačí, jen to chce chvíli času, aby se jí lidi naučili používat...
Eh, teba to mozno nezaujma ale vseobecne je to urcite lepsi sposob ako ohodnotit hlody niektorych uzivatelov, vo vB sa da urcite osetrit aby si si to nemohol naklikat "ako ches".Ale je pravda ze dalsie hodnotenie by len prispelo k este vacsej neprehladnosti a vseobecnemu zmatku.A podla mna to nieje vobec o case - pretoze niektori ludia ju budu vyuzivat k vyjadrovaniu svojho nesuhlasu aj teraz aj za rok aj vzdy, tak to proste je a nikto s tym nic nemoze urobit.Citace:
Původně odeslal MadCap
Inak nejaka karma a ine hodnotenia a podobne veci nove vo vB by tu pre mna za mna kludne nemuseli byt lebo nemaju z daleka nic spolocne s tym preco na ocguru chodim-vyriesit nejaky problemy, nazbierat nove info a v nepsolednej rade sa odreagovat.A to ze dam niekomu nejake body za to ze mi poradi a on potom moze ist do bazaru alebo nebodaj casom dostane super mega medailu -najsamlespi uzivatel ocfora, je mi uplne jedno-resp je to uplna kravina.
tu nejde nic naklikat "ako chces" ani neni mozne na niekoh "sadnut" a davat mu furt neg. vzdy ked ho stretnes, pretoze ti to system nedovoli etc., ked je niekto typicky "hajzlik" a dava vzdy len neg kvoli nesympatii alebo comukolvek inemu, je to jeho vec, obecne je podla statistik o dost viacej pozityvnych hodnoteni, aj ked dost ludi sa k hodnoteniu uchyli az vtedy ked sa im cosi/ktosi nepaci ;) BTW ziadne medaile nebudu ... zatial je to len na bazar aj ked nie je vylucene ze v buducnosti aj na nieco ine, ale rozhodne to nebudu special ranky ci "vyznamenania" :D hodnotte podla uvazenia ;)
já si myslím, že ta karma je velmi dobrá věc. to, že to pár jedinců nepochopilo úplně doslova je věc druhá, ale myslím si, že každý kdo má dostatečné IQ na to, aby dal dohromady dosti smysluplný post na to, aby byl oceněn pozitivně, bude mít i dost IQ na to, aby pochopil, k čemu ta karma vlastně slouží. ti "hajzlíci", kteří to hodnocení budou chtít používat jako nějaký druh msty s tím stejně daleko nedojdou, protože je to stejně nebude bavit věčně a podle mé zkušenosti se většinou stejně jedná o usery, kteří toho moc smysluplného nedají dokupy a časem se s karmou dostanou do mínusu (kvůli pár záporným hodnocením např. od modů a uživatelů co mají všech pět pohromadě a tím pádem i nějaký vliv na reputaci) a jejich hodnocení potom nebude mít žádnou váhu.
ta karma je presne copak???? to je nejaky hodnoceni ostatnich na mnou vytvorene posty??? neni to pocet zprav ktere jsem poslal ze???? jak zjistim jakou mam karmu???
nechci te nejak urazit, ale myslis, ze bys byl schopen si to v teto sekci najit a precist?Citace:
Původně odeslal Rodeo65
To snad není možné, vždyť to máš v tomhle threadu o dvě strany dřív úplně nahoře!!! :(Citace:
Původně odeslal Rodeo65
jezis promin, jsem se nekoukl jdu si to prostudovat ;)Citace:
Původně odeslal Darth Maul
Upozornuju vsechny, kteri se tu budou ptat co je to karma, jak se pocita atd., pripadne mi budou podobne dotazy posilat na PM, ze zacinam mit chut za kazdy podobny dotaz davat ban.
To plati i pro dotazy na ostatni mody a adminy, mate tu clanek kde je to jasne popsano, tak si to ... prectete.
Mozna by stalo za to do interniho FAQ vBulletinu dat odkaz na nasi FAQ sekci, pro zacatecnika by to mohlo byt matouci...
Naprosto souhlasím bylo by to velké vylepšení bazaru.Já osobně bych šel s Karmou klidně ještě výš třeba i na 500 a jak už tady bylo napsáno zavedl bych to tak že kdo nemá dostatečnou karmu tak sekci bazar vůbec neuvidí.Poslední dobou se mě zdá že do bazaru chodí spousta uživatelů s minimem příspěvků a navštěvují čistě jen bazar.
Presne tak...skovat i bazar..uz se mi x-krat stalo, ze jsem dal inzerat a behem hodky jsem mel 5 zadosti na ICQ a vsechno ohledne inzeratu a zacinalo to porad stylem "jeste nemam pravo prispivat do bazaru blab bal bal"
Co se tyce trapneho hodnoceni PCt, tak to ma 0 vypovidaci hodnotu...prece nebudu jak debil pak projizdet vsechny jeho prispevky a divat se na hodnoceni ostatnich na kazdy blabol, ktery dana osoba napise.
Přesně tak. Ostatně si myslím, že by bylo pod úroveň tohoto fóra kopírovat PCT, který je IMO spíš pozadu než pokrokový.Citace:
Původně odeslal Antiloopa
Tento způsob, jak se vymyslel a realizovat, se jeví jako skvělý nápad a lze ho pouze než podpořit ,)
PCT tu nebudu hodnotit (všichni ví, že je to moje home forum)... :)Citace:
Původně odeslal Antiloopa
Ale karma mi tady příjde jako velice dobrá věc a to i v tom bazaru, já sem jedině pro. Já osobně vidím vBulletin a všechny jeho vymoženosti jako velkej krok vpřed, na kterej si hold musí někteří zvyknout.
Pokud se nepletu, tak pokud dotycny pristup do bazaru mit nebude, tak ho taky neuvidi.
Taky ho nevidim. Zatracenejch 47bodu. :)
Diky zmene mi utekly bloky na vodnika. :(
Uznavam ze Vbuletin umoznuje spoustu veci ale moc mi nesedi.
toto je ovsem silne subjektivni hodnoceni bez ostatnich uhlu pohledu.Citace:
Původně odeslal woyta
Ja nerikam ze je spatnej. Jen jde o zvyk. Jsem zvyklej na PHPBB a tohle je pro mne trochu sok jelikoz Vbuletin potkavam poprve. Jde jen o zvyk. Proto mi zatim moc nesedi.
hele prvnich par minut to pro me bylo taky zlo, absolutne sem nevedel kde co je a co jak funguje... po tejdu mi pripada ze snad ani zadna zmena neprobla (tada az na vylepseni s karmou) jinak mi to pripada ze se clovek musi slozite proklikavat nez se nekam dostane, ale treba jeste zjistim ze to de kratsi cestou :)¨ ale nijak zvlast si nestezuju...Citace:
Původně odeslal woyta
Co do ovládání přeci mezi VB a phpBB není rozdíl, dobře, zaregistrujete mírně jiné ikonky + rychlou odpověď + jiný odstín modré...
Ostatní věci jsou ovšem logičtější, byť na první pohled někdy schované. Znám víc fór na VB i phpBB a nevidím v tom nějaký problém.
Naopak VB má některé vychytávky, které phpBB mít nemůže. A díky vychytání chybky s reloady ještě před ostrým spuštěním si myslím, že userům už ke spokojenosti nic chybět nemůže...