Jednomu malému známému věnoval bratranec starý počítač, ale bez graf. karty. Celeron 600, MB ASUS CUBX, 256 RAM. Jakou by jste do tohohle kompu vrazili grafiku?
Printable View
Jednomu malému známému věnoval bratranec starý počítač, ale bez graf. karty. Celeron 600, MB ASUS CUBX, 256 RAM. Jakou by jste do tohohle kompu vrazili grafiku?
Z bazáru nejakú GF2MX alebo GF2GTS. Síce obraz stojí za ***, ale k 600MHz Celeronu nemá zmysel niečo lepšie. Možno ešte ak by sa podarilo za dobrú cenu R7500 alebo R9000, výkon približne rovnaký, navyše kvalitný obraz + TV + DVD, pri R9000 ešte DX8.1.
radeon9100 -> super za tu cenu..... nekupuj nic co nema podporu aspon DX8.1
Ten celer se da jeste nataktovat ne ? nebo tech 600 je uz taktnuty tak rikajic na max ?
Ten procesor, i když je to k nevíře, je údajně ještě panic.Citace:
Původně odeslal Chihuri
No pokud je to nezkuseny uzivatel tak radeji tu Gef2MX ci GTS. ATI je treba negdy trochu vychytat a poladit :-)
A ty "pomlcka" jsi gdo ze te jeste neznam ?
Pripadne R9000/Pro nebo Voodoo 3/3000.
Neeee Voodoo,uz ne. To uz je moc stare a bez podpory. To MXko sezenes v pohode za 1000kc. 8)
JJ,pretaktit a GF 2MX-ja ji prodaval za 900KC.A nebo zkus sehnat GF s DDR,negdy se vyprodava jen za malinko vyssi ceny nez SDR a vykon je vyssi.Ale nevim o kolik...Zrovna nedavno sem videl GF2MX s DDR od Creativu...
GF2TI je docela OK
Tyhle celery sly docela dobre taktit jestli ovsem uz taktnutej neni - jestli ne tak na 800MHz by mel jit v pohode.
Tyhle celery šly až na 900MHz se zvýšením napětí jádra.
Jinak grafárnu tak něco jako GF2MX/GTS/Ti nebo Radeon 7200/7500. Nic vyššího nemá smysl.
Ty DDR pameti u GF2 MX by prej nemely bejt dobry, maji jen 64 bit sbernici oproti SDR.
Ty Celeronky na 600MHz jsou v pohode kolem 1GHz když je dobrý chlazení. ATI REDEON 91OO za ty prachy je dobrej.
No,k 1GHZ bych koupil toho Radka 7500 nebo GF2Ti.
2SPYKER: ..asi tak
Jinak některé DDR paměti u GF2MX byly 128bitové - například GF2MX od MSI (myslím). Jde o to, jestli ty DDRka měly nějaký význam..
A kdyz uz sme u 7500 a GF2Ti,co je vykonejsi??
A co takhle R9000/pro?
No ja mam mobility radeon 7500 s pomalymi pametemi ale zato 64mb ;D a inak som ho taktol z 250jadro330pamete na 310\371 a to tie pamete su tak pomale ze musim dat pri ureal 2 355, co uz su vazne shity, ale inak skore na P4mobilnom 1,9ghz s 512mb ddr266mhz, a intel 845M doskou, to dava 5602bodov ked si v rage3dtweakeri zapnem nastavenie vselijakych srandiciek ako 3dmark2001 profil, a podporuje to aj profili inych hier co vyslovene zrychli tie hry, a akurat v zozname profilov su tie hry co ja hravam, takze delovica notebook este dispej to ma 15palcovy a 1400x1050rozlisenie.
No ako hovorim ja som s tym radeon 7500spokojny, si myslim na sto percent ze je rychlejsi ako G2ti, keby mi sli pamete na 600mhz tak by som asi pekne pozeral ze co sa deje, ale tu rychlost pameti nahradza funkcia HyperZ co je dost domakana vystovacia funkcia pameti, no parada.
A na detonatoroch mi nesiel ani s Gf4ti Max Payne a na radeon 7500 mi ide, kup radeon 7500 alebo 9000-9100 :wink:
To MK2:
Clovece, ty tvoje prispevky jsou hrozne nesrozumitelny. Zkus to, pls, psat bez preklepu a se spravnym slovosledem. Taky by neskodilo delat nejaka interpunkcni znamenka a zacinat vety velkyma pismenama. Co naplat, ze se v tom treba vyznas, ale je to uplne k prdu, kdyz nikdo nevi, cos chtel sdelit.
Zkusim to strucne prelozit: Mas R7500, ale pameti moc nejdou pretaktovat. Celkove se ti zda lepsi nez GF2 a GF4 MX, protoze GF2 je pomalejsi a na GF4 MX ti nechodil Max Payne. Proto doporucujes koupit R7500, R9000 nebo R9100.
Je to tak? :D
Ja osobne bych doporucoval R9000 Pro.
Já měl 633@950MHz a RADEONA 8500LE a 3dmark01 dával nějakých 5500bodíků.
Jinak 2Ti je celkem col karta, ale po MX400, stejně jako MX420 už bych dneska asi nesáhl...
To DK:
To je hodne slusny. Ja jsem mel na svoji motorce (narazka na tvuj podpis :D) taky kolem 5500 nebo snad jeste min, kdyz jsem jeste nemel pretocenou grafarnu.
??? to asi ne k tomu kompu bych bral Voodoo 3Citace:
Původně odeslal Marco
Jenze Voodoocko uz je dost zastaraly (napr. neumi 32 bit - i kdyz timhle procakem by ho asi moc nevyuzil). Ja bych vzal asi R9000/Pro.
To je na ten procak moc silny,to nevyuzije ani kdyny to...... ;D Ale pri pretaktovani kdyztak jo :wink:Citace:
Původně odeslal Slusnak
Tak R7500.
Btw: co kdyz si koupi novej procak?
Ta tvoje grafarna k tomu procaku taky moc nepasuje.
Kdyz sem ji kupoval,tak sem pocital s tim,ze mi kamos sezene XP 1700,jenze nesechnal,Samozrejme to bylo vo polovinu levnejsi ;DCitace:
Původně odeslal Slusnak
>Slusnak Aj mne sa zda ze som to napisal nezrozumitelne. Ty si to pochopil vcelku fajn, odporuca radeon 9000pro alebo 9100,,, jednoznacne, ati ide oproti Nvidii teraz viacej dopredu(aj v driveroch aj vyvojovo) ;D
Sorry samozrejme ze tam malo byt namiesto odporuca odporucam, ale to je jasne, pisem to tu rychlo nakolko som mal strojopis a nestylizujem to tu vobec, ale zily mi to netrha :lol:
To ja mam v prispevcich taky chyb jak maku, ale vzdycky dam "upravit" a chyby opravim.
No ja s tema slabsima radeonama <8500 :roll: nemam zas az tak moc zkusenosti ale co vim tak ty Gf2 byly vykonejsi ;D no a daji se sehnat kolem 1000,- no a ty radeony co doporucujou jsou spis jeste neove tak pod 2000,- nepujdou a to uz je rozdil 8-)
to Spyker : ted uz se snad da sehnat 1700+ dobra serie skoro vsude a nebo ti chybely zlataky :idea: ???
Ja jsem v patek koupil novej procak (vymena za Durona 1,2). V Monime za 1952 Kc i s dani. Zatim jsem velmi spokojen :D.
No ja jsem stim svym taky spokojen az na tu moji slabsi desku jinak bych z toho vytahl vic ale to uz jsem ti psal ;D no nekup to za 2000,- CPU cca 2500MHZ ;D 8-) :idea:
>Slusnak Diky, ja som si ani nevsimol ze je tu oprava textu, ; :lol:
Jednoznacne sa oplati este aj porozmyslat nad g2ti, najlepsie gf3ti200, nakolko sa este predavaju a fakt ta gf2ti za super cenu, vykon s dobrym procakom cez 5000 v 3dmark2001SE, takze fajn karticka(k tomu procaku) :D
To MK2:
Ty blaho! :-o Carky a velka pismena! :o Jsi to vubec ty?
nemyslim si ze je zrovna spravny porovnavat kvalitu karty podle 3dmarku ...
to zdi : To zrovna neni ale bohuzel to je nejrozsirenejsi BenchMark takze co se da delat ,tezko ted vsichni zacnou pouzivat neco jineho :? ,takze lepsi neco nez nic :idea: