-
Najlepsie 120mm fany, na cene nezalezi.
Neviem ci to mam dat sem, alebo do nakupnej poradne ???
Chcem do mojho kompu 120mm fany co najtichsie aby boli. Jeden do zdroja - Frotron 120mm, druhy do predu a treti do zadu. Kamos vravi, ze znacka PAPST je naj. Na cene az tak nezalezi, proste chcem mat ticho... Nasiel som SilenX http://www.casemodding.cz/index.php?...o=1386&kat=270
a potom tento PAPST: http://www.jsc-computers.cz/product_...oducts_id/1317
ten SilenX sa mi vidi lepsi, pretoze ma vacsiu plochu, ktoru dokaze ofukovat, presnejsie mam na mysli toto, vyznacene sipkou: http://misokgb.szm.sk/fan.jpg
Ake FANy mam teda zvolit? Dakujem! :wink:
-
ty papsty mam a jsou dobre. NA plnych 1200ot jsou trochu slyset, ale to si nevyberes... Dokud proste vetrak ,,kraji,, vzduch tak musi vydavat hluk. Hlucnost udavana u vetraku je take o nicem... Koupil jsem Adda 80x800 14dB a je hlucnejsi nez Nexus 17,9dB... od toho jsou regulace vetraku. Pokud chces fakt super tichy vetrak ktery ma bezet naplno, tak at ma max 1000 ot/min (120x120mm)
-
Nechcem aby bezali na max. Aj ja si to viem regulovat samozjreme... :wink:
-
at vyberes jakykoliv z tehle tak bude OK ;)
-
Re: Najlepsie 120mm fany, na cene nezalezi.
Doporucil bych ti coolermate, bral jsem je na vymenik a jsou super.
http://www.caseking.de/shop/catalog/...oducts_id=2368
-
Ani tie nevyzeraju zle. Zatial nekupujem, len robim prieskum, chcem to zobrat hned po novom roku. Daju sa tie Coolermate kupit na SK/CZ? Najviac akzdy chvali PAPSTy, takze asi vezmem tie... Ved uvidim. Zatial vdaka :wink:
-
Citace:
Původně odeslal misokgb
Ani tie nevyzeraju zle. Zatial nekupujem, len robim prieskum, chcem to zobrat hned po novom roku. Daju sa tie Coolermate kupit na SK/CZ? Najviac akzdy chvali PAPSTy, takze asi vezmem tie... Ved uvidim. Zatial vdaka :wink:
daju sa kupit aj v CZ :idea: ...az na to, ze pro tve pouziti jsou asi zbytecne "luxusni" a tudiz i drahe...
btw...na nizke otacky nejsou spatne treba ani tyto http://www.jsc-computers.cz/product_...ducts_id/11334 a ta cena je o dost jinde nez papst...jinak dobre znacky fanu jsou take silentmaxx a nebo u nas ne moc znamy noiseblocker...
-
Ad. Papsty, zkus napsat SZ uzivateli Rob (pokud sem jeste chodi). Neco by mel o tech Papstech vedet..
-
Citace:
Původně odeslal MaWa
daju sa kupit aj v CZ :idea: ...az na to, ze pro tve pouziti jsou asi zbytecne "luxusni" a tudiz i drahe...
btw...na nizke otacky nejsou spatne treba ani tyto
http://www.jsc-computers.cz/product_...ducts_id/11334 a ta cena je o dost jinde nez papst...jinak dobre znacky fanu jsou take silentmaxx a nebo u nas ne moc znamy noiseblocker...
To neva, na cene nezalezi, proste chcem najlepsie co sa da zohnat... Ale dik za link.
@Prokop: skusim, dik moc! :wink:
-
-
Ty SilenX fany by chtělo pořádně otestovat...
-
-
Nexus nejsou špatný, ale když chce to nej, tak si myslím, že to todle není ;). Nechtěl by někdo koupit na zkoušku jeden SilenX ;)?
-
Citace:
Původně odeslal Perfect_
Nexus nejsou špatný, ale když chce to nej, tak si myslím, že to todle není ;). Nechtěl by někdo koupit na zkoušku jeden SilenX ;)?
trochu jsem googloval a nasel tohle: http://forums.sudhian.com/messagevie...&enterthread=y
vypada to ze nic moc super to nebude :|
-
Jj dokonce koukám na názor, že by to mělo být horší i než Nexus, každopádně jsem tu na 4u někde četl příspěkek od Honzanuma a ten říkál, že jsou hodně v poho... Tak nevím.
-
Citace:
Původně odeslal Perfect_
Jj dokonce koukám na názor, že by to mělo být horší i než Nexus, každopádně jsem tu na 4u někde četl příspěkek od Honzanuma a ten říkál, že jsou hodně v poho... Tak nevím.
Horší i než Nexus? Ty znáš něco lepšího? Já zkoušel všechno možný a až Nexus mi vyhovuje. Ten SilenX rozhodně nemůže splnit ty papírové parametry, to je jaxi nemožný. Podle všeho je v pohodě, ale Nexus je stále lepší...
-
Ja som kupoval asi pred 2 tyzdnami 120-ku revoltec v tntrade. Konkretne tento ---> http://www.mod-planet.com/modules/su...evoltec_01.jpg
A uplne spokojnost. To ze maju sleeve loziska neznamena ze nemozu byt tiche. Mam v druhom PC aj nexus, ale tento revoltec je tichsi ako ten nexus, ked ich mam oba na 12V. Stal +- 300 SK. Doporucujem :)
-
Hmm Rusty trošku osvety by sa zišlo. Ten Revoltec musi byť tichší ked ma sleeve ložiská :)....Nexus (ked uvádzaš porovnavania tak poprosím nabudúce aj presný model a prípadne aj odkaz na stránky) ma ložiská guličkové.
-
Citace:
Původně odeslal M.K.
Horší i než Nexus? Ty znáš něco lepšího? Já zkoušel všechno možný a až Nexus mi vyhovuje. Ten SilenX rozhodně nemůže splnit ty papírové parametry, to je jaxi nemožný. Podle všeho je v pohodě, ale Nexus je stále lepší...
Blbě jsem se vyjádřil, mělo tam být horší než Nexus bez toho i, uvidíme až je někdo "od nás" vyzkouší nebo udělá porovnání konkrétních modelů.
-
Citace:
Původně odeslal GABO
Hmm Rusty trošku osvety by sa zišlo. Ten Revoltec musi byť tichší ked ma sleeve ložiská :)....Nexus (ked uvádzaš porovnavania tak poprosím nabudúce aj presný model a prípadne aj odkaz na stránky) ma ložiská guličkové.
Nepomilil si sa ? Sleeve loziska byvaju hlucnejsie ako gulickove. A porovnavam ten Oranzovy nexus a ten revoltec, ktory je konkretne tento http://www.cr-elektronik.de/product_...0036&cPath=890
-
vies o com pises ? sleeve je klzne lozisko, proste dva plastove prstence .. gulickove lozisko snad pozna kazdy .. ako moze byt ten sleeve hlucnejsi ? to by museli niekde v bangladesi na ulici vyrabat tie sleevy .. presne ako pise gabo hlucnost > sleeve lepsi ako ball bearing, avsak zivotnost > ball bearing lepsi ako sleeve
-
No včera som ešte s Eaglom preberal tie ložiská nakoľko mi to nedalo akosi spať :).
Čo sa týka Sleeve čiže klzných ložísk sú tichšie to poprvé a podruhé záleží od kvality výrobcu a tiež od podmienok ako dlho vydrží. Ak sa bude ventilátor s takýmto ložiskom používať vo veľmi horúcom prostredí (napr. na veľmi teplom pasíve čipsetu) olej vyprchá rýchlo a ložisko sa asi zadre. Čiže ak sa bude vetrák s klz. ložiskom používať v mierne teplom prostredí a výrobca bude kvalitný vydrží vraj aj dlhšie ako vetrák s guličkovými ložiskami.
-
Aha,mno dobre vediet . Lebo som si domyslel, kedze maju vsetky lacne vetraky za 100 korun klzne loziska a aj hucia jak pes ( niektore modely primecooler ), logicky by mali byt kvalitnejsie a drahsie ventilatory s gulickovymi loziskami tichsie ;). Kazdopadne ten revoltec ma potesil kvalitou klznych lozisiek, lebo tie lacne co ma primecooler chrcia aj na 5 V :(
-
Toho revolteca mám 3x akorát ze v modrym. Proslo mi rukama par tehle fanů a vsechny krasne tichoucky . jenze kdyz sem obednal pro sebe 3ks tak mi prisly a loziska pekne hlucej , ustane to az po snizeni otacek na cca 800. Ale do total silentu to rozhodne neni, aspon ze byly levny
-
-
je bych upozornil, že Nexus Real Silent 120 mm od Yate Loon má velmi kvalitní kluzná ložiska
-
Iste? Prave mam jeden na sklade (je to pre jedneho známeho) a mozem potvrdit ze ten NEXUS je na default tichsi. Kvalitou vsak bude lepsi asi PAPST (to je vsak otazne) + po zredukovani je na tom lepsie PAPST. PAST na default vsak dosť vibruje -> neviem ci to je zalezitost toho jedneho kusu co mam, alebo standardne takto vibruje na default. Zaujimave su lopatky toho PAPSTu - z vrchu je cast na boku skosena na plocho na cca 3cm.
-
Na koniec sa teda priklonim k tym PAPSTom, zoberiem najprv jeden kus ci bude vyhovovat, ale snad to pojde. Koncom januara by som ho chcel kupit, teraz setrim na RAMku. Potom napisem.
Vdaka za vase postrehy! :wink:
-
Citace:
Původně odeslal GABO
Iste? Prave mam jeden na sklade (je to pre jedneho známeho) a mozem potvrdit ze ten NEXUS je na default tichsi. Kvalitou vsak bude lepsi asi PAPST (to je vsak otazne) + po zredukovani je na tom lepsie PAPST. PAST na default vsak dosť vibruje -> neviem ci to je zalezitost toho jedneho kusu co mam, alebo standardne takto vibruje na default. Zaujimave su lopatky toho PAPSTu - z vrchu je cast na boku skosena na plocho na cca 3cm.
no bohuzial neviem uplne presne ci to bol tento model, ale to su jedine vetraky, kde som nepocul skutocne ziadny zvuk motora a lozisiek ... na 12V samozrejme nevyhovuje ZIADNY vetrak ;)
-
Citace:
Původně odeslal MadCap
no bohuzial neviem uplne presne ci to bol tento model, ale to su jedine vetraky, kde som nepocul skutocne ziadny zvuk motora a lozisiek ... na 12V samozrejme nevyhovuje ZIADNY vetrak ;)
Tak to samozrejme ano, po zredukovani sa to o hooodne zlepsilo :). Ja som bral stav default NEXUS vs. default ten model PAPSTu..:)
-
zkousel uz nejaky nezavisly recenzent :) ty fany silentx??
-
Nevim jestli to tu bylo, ale ja pred asi rokem koupil tento:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=27110
A musim rict, ze je naprosto skvely. Kdyz ho date na minimum, tak je prakticky neslysitelny (1200ot) a na maximum by s nim vzletlo mensi letadlo ;) Rozhodne doporucuju...
-
Ja budem brat minimalne jeden PAPST do mesiaca urcite... Potom napisem, i ked kazdy pise, ze su cool :)
-
Papst 120mm Lüfter 4412 F/2GLL - Super Silent (€18.00)
mám ho v skrini už asi rok a zatiaľ úplná spokojnosť, len na webe sa občas objavujú infomácie (www.silentpcreview.com), že vraj kusy vyrábené v ich maďarskej fabrike sú trochu hlučnejšie - bohužiaľ to z fanu nezistíš!
-
pokud muzu doporucit, vydrzte tak 14 dni... ;)
-
Citace:
Původně odeslal Rudi
Papst 120mm Lüfter 4412 F/2GLL - Super Silent (€18.00)
mám ho v skrini už asi rok a zatiaľ úplná spokojnosť, len na webe sa občas objavujú infomácie (
www.silentpcreview.com), že vraj kusy vyrábené v ich maďarskej fabrike sú trochu hlučnejšie - bohužiaľ to z fanu nezistíš!
Ale zistis...pondelok ti nafotim ;)
-
A jo zabudol som na to...nafotit to.
Takze zospodu ma vetrák napísané, že emb-papst St.Georgen HU (C)
TO HU je maďarsko :)
-
Jednoznace doporucujem si precitat http://www.svethardware.cz/art_doc-3...800595C8C.html
Zjistite ze nie vzdy je plati: drahe == lepsie ako lacne ;)
-
tie Xilence su zaujimave fany za hodne male prachy ... zaujimalo by ma este jak by dopadli tie AC fany a tiez zivotnost tych Xilence :) ja povazujem tie Papsty za best, ael clovek to zaplati krvou ... kvalitu to ale proste nezapre :) btw kto tie Xilence robi? na Cybexe je ta 120tka za 108 s danou (red/black) a za 89 cisto black verzia, ktora ma 0,14A namiesto 0,10A tej red/black :) asi si kupim 92jku a 120tku tych red black len zo srandy na cpu a do case :)
-
Citace:
Původně odeslal janko_hrasko
Na druhú stranu sa stale spolieham na vlastný test - tým nechcem povedať, že ten test na SW bol zlý - práve naopak. Kazdopadne Xilence skúsim aj ja.
-
Citace:
Původně odeslal GABO
Na druhú stranu sa stale spolieham na vlastný test - tým nechcem povedať, že ten test na SW bol zlý - práve naopak. Kazdopadne Xilence skúsim aj ja.
moje řeč :) už jsem si také objednal balíček plný xilence fanů (3X120, 1X92, 1X80) za necelých 600,- s dopravou až do domu :)
-
Citace:
skoda ze v tom testu nejsou zahrnuty i ventilatory NEXUS :confused:
-
Citace:
Původně odeslal LM
No dosť som sa čudoval prečo v teste nebol zahrnutý aspoň 120mm model (jedno či B/W alebo orange). Predsa len patria k tym veľmi dobrým ventilátorom (aj keď drahším).
-
co tak toto Turbine - AEROCOOL Turbine 2000 - 120mm
120mmx120mmx25mm ventilátor. Rated Voltage: 12 VDC. Operačná Voltáž: 10.2-13.8 VDC. Prietok vzduchu: 37.44 CFM. Tlak: 0.035 Inch-H2O. Vstupný prúd: 0.25A (max. Vstupné napätie: 3.0W. Rychlosť: 950+ - 10%RPM. Hlučnost: 19.66 dBA (Condition: background noise lower than 17.0dBA). Operating Temperature: -10C to +70C. Bearing: Sleeve
maju ho v TNtrade cena 380 bez DPH
mam ho doma ale pocut ho nieje co tu uvadzaju 19.66 dBA to ma urcite menej
-
Citace:
Diky za link na ten test. Chystal jsem se koupit 4 kusy 120mm fanu a uz vim jake (XSilence). Takove 4 Papsty by slusne provetraly kapsu.
Uplne to nespecha a budu rad, kdyz sem jeste vauxhall napise svuj dojem z tech FANu.
-
Citace:
Původně odeslal cluzoe
co tak toto Turbine - AEROCOOL Turbine 2000 - 120mm
120mmx120mmx25mm ventilátor. Rated Voltage: 12 VDC. Operačná Voltáž: 10.2-13.8 VDC. Prietok vzduchu: 37.44 CFM. Tlak: 0.035 Inch-H2O. Vstupný prúd: 0.25A (max. Vstupné napätie: 3.0W. Rychlosť: 950+ - 10%RPM. Hlučnost: 19.66 dBA (Condition: background noise lower than 17.0dBA). Operating Temperature: -10C to +70C. Bearing: Sleeve
maju ho v TNtrade cena 380 bez DPH
mam ho doma ale pocut ho nieje co tu uvadzaju 19.66 dBA to ma urcite menej
Hmm len to Sleeve čiže klzné ložiská ma moc netešia. Ono ako ak je kvalitny výrobca a vetrák nie je v teple teda vo veľmi teplých podmienkach tak vydrží ale ináč bude po čase dosť vrčať (teplom sa olej vyparí). O tých klzných som minule debatoval s Eaglom. Sleeve sú samozrejme tichšie ako dvoj-guličkové.
-
Citace:
Původně odeslal LM
No jak jsem rikal v diskuzi, test neni posledni a budou i dalsi, tentokrat doufam i s mou primou ucasti pri vybirani kousku. Takhle mi proste bylo poslano to, co jste videli a i tak bylo stesti, ze ta firma byla ochotna jich tolik pujcit.
A trvanlivost fanu je proste bohuzel vlastnost, ktera se vyzkouset neda a musi se verit vyrobci, pokud to vubec ve specifikacich uvadi.
Citace:
Původně odeslal GABO
Hmm len to Sleeve čiže klzné ložiská ma moc netešia. Ono ako ak je kvalitny výrobca a vetrák nie je v teple teda vo veľmi teplých podmienkach tak vydrží ale ináč bude po čase dosť vrčať (teplom sa olej vyparí). O tých klzných som minule debatoval s Eaglom. Sleeve sú samozrejme tichšie ako dvoj-guličkové.
Kluzna podle teorie staci udrzovat pri nizkych teplotach ~30°C a pak by se mela jejich zivotnost blizit kulickovym. Jenze to jsou stejne vsechno jen teoreticky neurcity kecy a pravda je v kazdym pripade trochu nekde jinde, takze se s tim snad ani nema smysl zabyvat.
-
Najlepsie 120mm fany???? jednoznacne hlasuju pro NEXUS 120 REAL SILENT!!!!!!
-
THERMALTAKE A2329 Silent Cat 12cm
Supertichý výkonný 12cm vetrák s nasávanim vzduchu z niekoľkých strán. Technické data: Silent CAT rychlost vetráku: 1600RPM - Max. prietok vzduchu: 62.2 CFM - Farva rámčeku: Biela - Max.tlak 2.13mm H2O - Rozmery vetráku: 120 x 120 x 25 mm - Hlučnost: 16dBA - Napätie: 12V - Ložiska: Klzné - Životnost: 30,000h - Konektor: 3 pin - Váha: 140.0g
som si obiednal tento v tntrade zevraj best vo svojej triede :-)
-
Skor by som povedal ze je to best v ich ponuke, ked si vsimnes tak nemaju AC, Papst, Nexus... a okrem toho, to je jednostranny vetrak urceny primarne na heatsink pre procesor pokial sa nemylim.
-
Citace:
Původně odeslal ripptor
Skor by som povedal ze je to best v ich ponuke, ked si vsimnes tak nemaju AC, Papst, Nexus... a okrem toho, to je jednostranny vetrak urceny primarne na heatsink pre procesor pokial sa nemylim.
Ale ten Silent Cat moze sluzit aj na vyfukovanie zo skrine, nie len na heatsink. Mensi problem by uz bol dat ho na nasavanie do skrine. Ale ako vravis, je "jednostranny". V nejakej diskusii som cital, ze nie je az taky tichy. No uvidime, ked sa so svojimi skusenostami podeli cluzoe.
-
Citace:
Původně odeslal Vitus
No jak jsem rikal v diskuzi, test neni posledni a budou i dalsi, tentokrat doufam i s mou primou ucasti pri vybirani kousku. Takhle mi proste bylo poslano to, co jste videli a i tak bylo stesti, ze ta firma byla ochotna jich tolik pujcit.
A trvanlivost fanu je proste bohuzel vlastnost, ktera se vyzkouset neda a musi se verit vyrobci, pokud to vubec ve specifikacich uvadi.
Kluzna podle teorie staci udrzovat pri nizkych teplotach ~30°C a pak by se mela jejich zivotnost blizit kulickovym. Jenze to jsou stejne vsechno jen teoreticky neurcity kecy a pravda je v kazdym pripade trochu nekde jinde, takze se s tim snad ani nema smysl zabyvat.
Tak to musím s tebou suhlasiť ;). Test bol veľmi fajn ako som už tuším v skorších príspevkoch písal.
-
no, skoda ze ten test je v podstate na nic :(
polovina je vyborna - testy hlasitosti. ale problem je, ze autor predpoklada, ze dva ventilatory na stejnych otackach budou mit stejny prutok...coz bohuzel neni pravda...a z toho dela uplne blbe zavery. kdyz jsem si delal svoje osobni testy, tak treba papst na stejnych otrackach uchladil OC opteron 144 s thermalright XP 90c o 5 stupnu lepe nez kdyz jsem zkusil obycejny chieftec fan...nevim proc ale je to tak (asi jiny tvar lopatek)...takze test mel byt postaven jako "jak velkou hlucnost bude mit ventilator, aby uchladil CPU xyz na xyz stupnu" a ne "jak velkou hlucnost ma ventilator X pri otackach Y"...takze to vypada, ze poslu fany na testy znova, a cele to predelat... :confused:
-
Ono to Mawa nebude nikdy presne -> a preco? pretože podmienky testu...robia velke veci. (u teba su ine, ako tam kde testovali). Test ako taky bol fajn..skoda ze tam nebolo viac "lepsich znaciek aj vyrobkov".
-
Citace:
Původně odeslal MaWa
...takze test mel byt postaven jako "jak velkou hlucnost bude mit ventilator, aby uchladil CPU xyz na xyz stupnu" a ne "jak velkou hlucnost ma ventilator X pri otackach Y"...takze to vypada, ze poslu fany na testy znova, a cele to predelat... :confused:
Myslis, ze bude jednoduche nastavit jednotlive fany tak, aby teplota CPU bola napr. 35 stupnov? Podla mna to bude velmi komplikovane a zaberie to velmi vela casu.
-
Citace:
Původně odeslal Comby
Myslis, ze bude jednoduche nastavit jednotlive fany tak, aby teplota CPU bola napr. 35 stupnov? Podla mna to bude velmi komplikovane a zaberie to velmi vela casu.
mozna by stacilo zahrnout do vysledku i teplotu -> hlucnost ventilatoru X pri otackach Y a teplote Z :cool:
-
Citace:
Původně odeslal GABO
Ono to Mawa nebude nikdy presne -> a preco? pretože podmienky testu...robia velke veci. (u teba su ine, ako tam kde testovali). Test ako taky bol fajn..skoda ze tam nebolo viac "lepsich znaciek aj vyrobkov".
prave proto rikam...zkusim si doma par tech ventilatoru otestovat (zda bude rozdil v teplote), a kdyz bude rozdil v teplotach nezanedbatelny, vsechny je poslu znova na test...i nexus ;)
-
Citace:
Původně odeslal MaWa
prave proto rikam...zkusim si doma par tech ventilatoru otestovat (zda bude rozdil v teplote), a kdyz bude rozdil v teplotach nezanedbatelny, vsechny je poslu znova na test...i nexus ;)
To by bylo super. Jak psal LM, stačilo by jen připsat u každého ještě teplotu. Lepší než pracně dosahovat určité teploty :-)
-
Citace:
Původně odeslal GABO
A jo zabudol som na to...nafotit to.
Takze zospodu ma vetrák napísané, že emb-papst St.Georgen HU (C)
TO HU je maďarsko :)
...už zase som tu dlho nebol - ďakujem Gabo, bol som lenivý si ho skontrolovať - môj fan je tiež emb = vyrobený v maďarsku; jednoznačne je zatiaľ najtichším fanom v mojej skrini (AC Silentium II = 4xAC Fan 3 TC)
-
mno dneska sem si poridil arctic fan 120mm a je naprosto super, v dfi na scythe ninjovi krasne tichej, jede tak 700-900ot dokud nepreleze teplota 50st....., za 140 kauf jako prase, a je na nej 6let zaruka :D ->kluzny loziska
-
Citace:
Původně odeslal paik
mno dneska sem si poridil arctic fan 120mm a je naprosto super, v dfi na scythe ninjovi krasne tichej, jede tak 700-900ot dokud nepreleze teplota 50st....., za 140 kauf jako prase, a je na nej 6let zaruka :D ->kluzny loziska
jakéj má průtok vzduchu při těch otáčkách 700-900??
http://market.foxpc.cz/detail/5516
http://pc.itek.cz/k_39-Chladice-Osta...E-case-fan-120
Co myslíte, který s ohledem na tichost a účinnost?
-
tak jsem nakonec objednal do case 2x arctic fan 12 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35794
-
Taky jsem objednal jeden Arctic FAN 12 na zkoušku, v pondělí ho porovnám s opravdu tichýma kusama
-
Citace:
Původně odeslal M.K.
Taky jsem objednal jeden Arctic FAN 12 na zkoušku, v pondělí ho porovnám s opravdu tichýma kusama
tak už si je porovnal? Jak to dopadlo? mně ještě nedorazil !!!
-
Citace:
Původně odeslal iguka
tak už si je porovnal? Jak to dopadlo? mně ještě nedorazil !!!
zásilka je na poště, neměl jsem dnes čas to vyzvednout, takže snad zítra
-
Tak první dojem nic moc. Ložiska jsou dost slyšet.
-
tak muj ac 12 i ac 9 jsou tiche - teda asi jako papst a nexus - na plny vykon jsem netestoval, testoval jsem na cca 700 otackach
pri stehovani ucha z jednoho k druhemu jsem zadny vyrazny rozdil neslysel, nemam ale merak a vhodne ticho budu mit az v noci ze soboty na nedeli [bydlim na rusne 4prodove ulici v praze] :-(
-
Citace:
Původně odeslal M.K.
Tak první dojem nic moc. Ložiska jsou dost slyšet.
Tak neviem ja mam na tie AC Fan 8 9 a 12 len pozitivne ohlasy...nevidel som Fan ktory by bol pri takom prietoku aky ma tak tichy ;). Nexus je tichy ale ani nahodou nema taky prietok ako AC Fan 12 napr. Skor si myslim ze si vychytil nejake horsie kusy...stava sa.
Co sa tyka lozisiek...treba si povedat ako si ich pocuval...kazde lozisko pocut ako si fan pritlacim 0,5cm priamo k uchu.
-
Citace:
Původně odeslal GABO
Tak neviem ja mam na tie AC Fan 8 9 a 12 len pozitivne ohlasy...nevidel som Fan ktory by bol pri takom prietoku aky ma tak tichy ;). Nexus je tichy ale ani nahodou nema taky prietok ako AC Fan 12 napr. Skor si myslim ze si vychytil nejake horsie kusy...stava sa.
Co sa tyka lozisiek...treba si povedat ako si ich pocuval...kazde lozisko pocut ako si fan pritlacim 0,5cm priamo k uchu.
Takhle, pro většinu lidí bude tichej dost, protože jim ho přehluší HDD, zdroj atd. Tady ho ale hodnotím adekvátně k názvu tohoto dredu.
Pro mně to prostě není ono. Netvrdím, že je špatnej, ale ten můj kus je slyšet na půl metru - je tu opravdu ticho (800ot.).
Navíc, když ho držím za ten rámeček tak i slabě cítím vibrace, což jsem opravdu nečekal vzhledem k té originální konstrukci.
Možná špatnej kus. Ale měl jsem i mnohem horší.
btw: nejhlučnější v mém kompu je napájení GK :-)
-
na NIC si nestezuju!!!!naprosta spokojenost s 120mm arcticem, a zadny meraky k tomu nepotrebuju
-
souhlasím s M.K., očekával jsem od těch fanů víc. U mě je to v mém PC nejhlučnější komponenta. Na plno má ten větrák 1700 ot. a to je fakt hukot, průtok je skvělý, ale hluk je velký. Musím ho snížit aspoň na 1000 ot., abych ho neslyšel, ale pak je ten průtok zase slabý. :( Každý ať se rozhodne sám, jestli si ho koupí, ale já bych ho imho už nekoupil:mad: a to jsem koupil dva
-
-
Tak jestli je těch 8.7 dBA reálných, tak je to celkem luxus :).
-
že bude tak tichý na 800 ot., tomu bych věřil, ale otázkou je, jestli ten průtok vzduchu zůstane aspoň takovej , jak uvádějí. Chce to holt vyzkoušet. Takže kdo se obětuje, koupí jej a pak nám řekne, jestli se ta koupě vyplatí?:D:D:D:D:p
-
Citace:
Původně odeslal iguka
souhlasím s M.K., očekával jsem od těch fanů víc. U mě je to v mém PC nejhlučnější komponenta. Na plno má ten větrák 1700 ot. a to je fakt hukot, průtok je skvělý, ale hluk je velký. Musím ho snížit aspoň na 1000 ot., abych ho neslyšel, ale pak je ten průtok zase slabý. :( Každý ať se rozhodne sám, jestli si ho koupí, ale já bych ho imho už nekoupil:mad: a to jsem koupil dva
Skušal si ho spustiť mimo skrinky PC a držať v ruke? Dufam ze sa bavime o AC Fan 12/9 a 8. Tam je nutné povedať, že pri takom prietoku ako dávajú je nutné nemať v prúdeni vzduchu von z ventilátora žiadne zábrany (mriežky a pod - ja mam vyrezany 80mm otvor bez zábran) nakoľko ten tok vzduchu sa bude kvôli týmto zabranam robiť rámus.
-
to GAbo
bavím se o Arctin fan 12, otvor v bedne mám také vyřezaný, takže vzduchu nic nebrání. Teď jsem ho taky zkoušel ještě jednou držet v ruce, ale nemůžu si pomoci. Do tichého pc se fakt nehodí. Já mám všechny ventilátory v pc ztišeny na min., takže slyším akorát lehce HDD, a když zapojím ten arctin fan 12 na 12V, tak slyším jen jej.Musím ho ztlumit tak na 1000 až 900 ot. abych ho neslyšel. Naplno má tak 1600 ot. Neříkám, že je špatný vzhledem k jeho ceně, spousta uživatelům s ním bude spokojený, ale mě si prostě nezískal.:(
-
Co takhle Arctic Fan 12 _?
Jede mi na 1650 otacek, je to jediny vetrak v mem case, (HDD mám opravdu nehlučný samsung spin point 200 tichošlápek, odhlučněný).
Sám ventilátor je velmi tichý, při 1500 otáčkách vydávají lopatky jemný bzučivý hluk( musím říci, že jsem očekával že bude troch tišší), výkon při stejných otáčkách je opravdu asi o 10% vyšší než u klasické konstrukce.
Ventilátor má myslím dvojnásobné přerušení přenosu vibrací (gumové prvky) těsně nad rotorem a v místě u konců "nožek". A vibrace jsou opravdu odstraněny.
Motorek hluk zdá se nevydává. Slyšet je jen zvuk lopatek nad 1000rpm.
Pokud se vám podaří snížit rpm pod 900, jde o tichý ventilátor
(Vsuvka: chci říci že v místnosti v tiché lokalitě ve tři hodiny v noci když venku nefouká vítr a vy odnesete hodiny do sousedního pokoje aby vás neotravoval tikot tak při 850rpm je to zvuk který zanikne v tichu asi 2m od case -konec vsuvky).
AF12 je o maličko tišší a výkonější než Revoltec Dark Blue (kdo zkusil ten vi).
zkusil jsem pár 120 mm ventilátorů. hluk bych ohodnotil takto (méně procent je lépe):
Thermaltake 120 Ultra UV fan. (prý 21dBa haha)
vyosení rotoru, bzučí ložisko, 12V cca 1480 otacek.
Testoval jsem všechny při 1000 rpm:
vibrace 80% bzuceni loziska 100% hluk lopatek 60%
Akasa Amber series 120 (prý 18dBa -asi ne)
trochu bzučí ložisko,ale o MNOHO tišší než thermaltake 12V cca 1400 otáček
Test při 1000rpm: vibrace 40% bzučení ložiska 60% lopatky 40%
Revoltec 120, Dark Blue (21 dBa - ano, spíše méně)
příjemně tichý i při 12V- 1200rpm, o mnoho tišší než horní dva
Test při 1000rpm: vibrace 20% ložiska 30% lopatky 20%
opravdu výborný ventilátorek
Arctic colling AF12
poměrně hlučný při 1600rpm.nejsou vibrace ani hluk ložiska, jen bzukot lopatek, ale stejně mnohem tišší než thermaltake při 1400rpm.
Test při 1000rpm: vibrace 10-20% ložiska 20% lopatky 20-30%
skvělý výrobek!
AC vážně mile překvapili s cenou !!!
-
Dnes jsem měl možnost vyzkoušet další 2ks AC12 a musím říct, že jsou oba znatelně lepší než ten první kus. Takže jsem asi "měl kliku" na špatnej kousek. Toto už je něco jinýho a za tu cenu to je paráda.
Vyměním je a jeden si nechám, po stažení otáček je srovnatelnej s NEXUSEM, ale opravdu fouká znatelně víc. Ložiska jsou slyšet jen z pár cm.
-
Citace:
Původně odeslal M.K.
Dnes jsem měl možnost vyzkoušet další 2ks AC12 a musím říct, že jsou oba znatelně lepší než ten první kus. Takže jsem asi "měl kliku" na špatnej kousek. Toto už je něco jinýho a za tu cenu to je paráda.
Vyměním je a jeden si nechám, po stažení otáček je srovnatelnej s NEXUSEM, ale opravdu fouká znatelně víc. Ložiska jsou slyšet jen z pár cm.
No ako som presne pisal to sa stava sem tam z casu na cas ze proste vychytis blby kusok :)
-
Ten AC12 sa da privevnit len zo spodnej strany co ? Cu tam nato aspon normal diery ? Dik
-
Citace:
Ten AC12 sa da privevnit len zo spodnej strany co ? Cu tam nato aspon normal diery ? Dik
Jsou tam normální díry a šroubky jsou v dodávce. FAN je konstruován pouze jako outtake. Mřížka se samotným větráčkem je k rámečku připevněna přes jakésy gumové trny, takže se vibrace nepřenášej do case.
-
Diery nie su naskrz na to pozor.
-
Dik moc .. asi skusim 2 na radiator .. aj ked stymi od Ximu som hodne spokojny :)
-
1 Příloh-a(y)
Tohle je nejtišší větrák 120mm co jsem kdy měl ano AC na něj nemá točí se pomaleji ale má velmi slušnej průtok vzduchu:-)...hm tichoučko:-)
http://www.casemodding.cz/index.php?...co=312&kat=149
-
Mna velmi prijemne prekvapili nove Aluminium Supersilent vetraky od Primecooleru, aj cena je velmi priazniva.
-
a co tady tento: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35982
Celkové rozměry (mm): 120 x 120 x 25
Otáčky větráku (ot/min): 1400
Průtok vzduchu (CFM): 68
Úroveň hluku (dB): 19.66
Hmotnost (g): 140
to by za tu cenu taky nemuselo byt spatny.
-
Jednoznačně Sharkoon Low Noise 120 mm má deklarovaných 20db ale nic tiššího jsem snad neslyšel!!!!!:-)a to AC POVAŽUJI za nejtíšší větráky opravdu mě nezvykle zaskočil je skoro neslyšitelnej moterek a ložiska nejsou slyšet vůbec až když ho máte v ruce a začnete s nim zmítat do stran tak jsou trochu slyšet lopatky ale ve skříni s ním nazmítáte do stran že:-).Upřímně musel jsem natáhnout zdroj do vedlejšího pokoje abych ho při 1000 otáčkách slyšel.Navíc pokud máte na desce regulaci tak ho snadno dostanete i na 500 otaček což u telmaltake jde pouze na 1300 a dělá hroznej bordel snad všechno na něm.
Jinak obrázek je výše u příspěvku škoda že ho dělaj jen v modré barvě a osvětlenej.
-
Vetraky Xilence boli recenzovane na www.svethardware.cz ale vysledkom tej recenzie absolutne nerozumiem. Ich kvalita je na urovni najlacnejsich noname vetrakov. 80 a 92 sialene bzuci a vybruje tak ze sa mi zretelne triasla ruka ked som ho drzal. 120 je za tu cenu relativne OK. Ale v ziadnom pripade to nie su vetraky pre ludi co uz niekedy okusili kvalitu aspon na urovni AC.
-
2ripptor: To je tazke povedat kedze viacero skusených ludi v tomto obore potvrdilo ich kvalitu. Je nutne povedat ze sa kazdemu ujdu kusky ktore z vyroby vysli vadne a huciace. Toho sa zbavit neda a aj u AC vychytis spatne vetraky (viz. vyssie niekto dostal AC Fan 12 ktory hrcal a bol hlucny naopak realita je ina a fan je tichy vzhladom na to co fuka a ake ma otacky). Osobne som nemal v ruke, ale uz ked vyskusat z kazdeho modelu aspon 2/3 ks.
-
2Gabo: Mam z kazdeho doma 2 kusy, pripadaju mi ako keby som kupil najlacnejsi vetrak z agemu a obmedzil mu otacky na polovicu. Aerodynamicky hluk je nizky, ale bzucia a vybruju. Neviem no...
-
Nemal som ich v ruke vobec takze tazko mi je hodnotit..ale zas ak mas 2 kusy tak je to zaujimave. Ak pridu tak ich testnem som zvedavy.
-
zítra mě přijde ten 8cm, tak sem zvědavej....
edit:
dnes došel i revoltec Airguard 120 (bez led) a hned jde spátky do e-shopu, ani jsem ho nemontoval, jen testl. kdybych to měl oznámkovat jako ve škole, tak hluk ložisek 3, aero hluk2. Já potřebuju 1-1....
-
Sharkoon vždyt to říkám jsou vážně super taky mě to překvapilo ale je to kvalitka:-)
-
Citace:
Původně odeslal russianblue
zítra mě přijde ten 8cm, tak sem zvědavej....
edit:
dnes došel i revoltec Airguard 120 (bez led) a hned jde spátky do e-shopu, ani jsem ho nemontoval, jen testl. kdybych to měl oznámkovat jako ve škole, tak hluk ložisek 3, aero hluk2. Já potřebuju 1-1....
z tvojho prispevku mi nie je jasne ktory vetrak znamkujes. Revoltec, alebo Xilence?
-
-
co tento levny vetrak Glacial: http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php...l=40&zbo=10305
nemate ho nekdo? jaky je?
-
já mám dva, jeden ve zdroji a jeden v předu v case. Na 12V má 1000 ot., ale je slyšet, mám jej ztlumený na 800 ot. a je neslyšitelný. Podotýkám, že na těch 1000 ot. to ale není zas tak hrozný, kdo má průměrně hlučný pc, tak jej neuslyší.Já slyším v mém pc pouze disky.
Jinak seš Brňák, kup si ho tady, já jej zde taky kupoval , ušetříš:D
http://www.azkancelar.cz/inshop/scri...2510&Level=206
-
O Glacialtechu sa / som už tu pisal mam pocit. Mam ich aj ja v shope a za tu cenu su hodne dobre. Na plno maju ako black tak aj modra (UV reaktiv) verzia 950 otacok a mierne ich vo velmi tichej miestnosti pocut. Pri hlucnej miestnosti (bezna kancelaria) nie. Redukciou 650/700 otacok dosiahnete to ze absolutne nepocut ani loziska ani aerodynamicky hluk. Dobre je ze su aj 92mm modely a je lepsie brat modely s entering loziskami.
-
Objednal jsem si Arctic fan 12025
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35482
a musim rict, ze je uplne tragickej. prutok vzduchu je sice fajn, ale co se tyka hlucnosti tak nemuzu doporucit. loziska hodne vrci.(mozna smula na kus)
-
Sa tu o tom rozprava ze tieto druhy su urcene na montaz to jest ano ak niekto caka ze za lacny peniaz dostane AC kvalitu tak bude mimo. Proste za tie peniaze dostanes odpo. kvalitu. O hodne hodne lepsi je AC FAN 12..:)