Kterej je podle vás nejlepší Sempron 64 na overclocking. Podle předběžných výzkumů má nejlepší poměr cena/OC 2800+ ale nerad bych se mýlil takže plís vaše postřehy sou výtány...
Printable View
Kterej je podle vás nejlepší Sempron 64 na overclocking. Podle předběžných výzkumů má nejlepší poměr cena/OC 2800+ ale nerad bych se mýlil takže plís vaše postřehy sou výtány...
hej 2800+ sempron je naj nba taktovanie ja osobne ho mam a teraz ide na 2,2GHz...a teplota je pod 60°a celkom v pohode.
to sa nemas cim chvalit... ja s mojim sempronom 2600+ 64 bezim zatial stabilne na 2,34 Ghz a max teplota 52 s boxom...Citace:
Původně odeslal Pearadyne
Ja mam sempron 3000+ a jedu s nim jak to mam v popisu, procak se ale teprv zahoruje, tak pude casem asi jeste o neco vyse. Jinak nejlepsi pomer cena/oc je u sempronu 2800+, musis mit ale mobo, ktery ti bude zvladat 300FSB a vice.
Me muj 2800+ zatim docela vyhovuje :)
Stavel jsem ted comp se sempronem64 2600+ a testoval jsem ho na stejny desce co mam v popisu a jel 295*8, coz mi z 1,6Ghz na 2,36Hhz prijde docela slusny.
Samozrejme nebyl cas dlouhodobejc testovat, ale zase nebyl zahorenej.
Takze myslim ze slusny.
to je skoro to iste co ja :) 293 fsb stable... mam ho cca mesiac... ani nie... musim vymenit chladic na CPU a MB a dat new bios, dufam ze pojdem cez 300 fsb...
2800+ 64 bit @ 2.4 není pproblém jen je potřeba většinou na to jeden modul pamětí některýn deskám se to moc nelíbí.Citace:
Původně odeslal Don Kikoun
Ano je to 2800+ 64 bit, pretoze ma nasobic 8x.
Dalsou vyhodou je samozrejme, ze má 256kB L2 cache co nieje tak drasticke ako 128kB u inych modelov.Citace:
Původně odeslal LoPiO
@LoPIO - To mas k tomu fakt tu 14"ku :o :o ...tak to je fakt tucne :-) .. a co mas momentalne za grafu? :D
rozdiel vo vykone medzi 128 a 256 cache neni moc velky...
Samozrejme, ale rozdiel medzi 512kb u A64 a 128kb u tebou uvedenoho S64 je uz slusny, kdezto u 256kb mas vcelku vyrovnany pomer.Citace:
Původně odeslal debilita
Ide o kazde percento naviac nie. ??? A ked mas na vyber ako u S64 za podobnu cenu, tak skorej tych 256kb L2 .. a vyssie MHZ modelov so 128kB dozenies OCkom.
2800+ stoji o 500 sk viac, kvoli 256 cache, takze radsej 2600+ so 128 cache, tych 500 sk sa neoplati kvoli minimalnemu vykonu...
to je celkom sranda, pretoze pri non64 modeloch to je asi 30kc ;D to som ani nevedel ze tak moc pri 64kovych (64 inak sux, ide len o nove jadro)Citace:
Původně odeslal debilita
jj, 64 bit sux, to len na okrasu :lol:
RE: LoPiO - Vidim ze mas pomerne slusne pretoceny Sempron2500+, jdou obecne tyhle procaky takhle taktovat vsechny ?? Nebo zalezi na nejake serii ? Osobni zkusenost nemam ale z doslechu mam info spise o tom, ze moc taktovat nejdou. Smysl mi to ale moc nedava. Mas zkusenosti i s jinymi kousky ? dik za info...
to mas pravdu ja som z jednym modulom s mojou 2800+ isiel na 2600Mhz a 1,55V a teraz som dokupil dalsi a padol som na 2400MhzCitace:
Původně odeslal JERROME
nie ze by to bolo nejako extremne citit ale 200Mhz zamrzi :?
To fakt jede "jen" na 2.4? to neni zrovna moc, ale porad to je slusny OC, koukam ze jsem teda mel asi docela stesti s mojim 2.76...
Citace:
Původně odeslal hyde21
No nechce proste dat viac ako 306 Mhz HTT cez delicku 2:3 to je 204Mhz DDR iba viac uz hadze memtest chybyCitace:
Původně odeslal Petrik
a s delickou 1:2 ani nenabehne PC
ved pozri thread o DFI nF4x Inifinity tam som to rozpisal
Myslis dufam 754.Citace:
Původně odeslal _DAVE_
Pretoze je jedno aky mas rating, pretoze to je jedno jadro a to ide super taktit. Samozrejme zalezi od stastia, ale kazde palermo ide v rozmedzi 2,5GHz - 2,7GHz.
Rozdiel je uz len aku mas dosku a ramky.
Preto som su kupil dfi nf4x, bo som videl test, ze da 392HTT. Takze som mal jedno, ze ci kupim 2500+ alebo 2800+, kedze HTT to dozeniem. Problem je v ramke, kedze na doske vid thread o dfi nf4x infinity nefunguje moja delicka a ramka by vyssie htt nezvladla.
Takze moj typ je stale 2800+ a niaka doska co zvladne do 330HTT a mas pohov.
Jinak desku bych nedoporučoval Asus a právě proto že ho mám. :roll:
Deska neumí změnit voltáž až od modelů 3000+ a víc A HTT nejnižší FUNKČNÍ je 3x Takže teď už ho mám 900 z 800mhz Nevím, je to důvod k reklamaci protože defacto přetaktovaný stav nejsou normální podmínky.
Jasne a preto "seci" kupovali Durona miesto AthlonaXP, potom nasledne Bartona ze, :-) ( Kdo nechape 64/256/512) ... preto "seci" teraz kupuju Opterona144 miesto bezneho A64 (512/1024)Citace:
Původně odeslal debilita
Imho je to asi osobna zalezitost, ale osobne myslim ze pokial ide o par stovak sa priplatit oplati. V buducnosti skorej vyuzijem viac ako menej a nove enginy ako ..
DOOM3
http://www.pctuning.cz/ilustrace2/st...ache_doom3.png
To pomaly potvrdzuju... a myslim ze Quake4 a jeho buduce Engine klony to budu len utvrdzovat.
Alebo si zober ked robis daco v RARku.
http://www.pctuning.cz/ilustrace2/st...che_winrar.png
Takze pre mna vychadza najlepsie model 2800+ kedze ma dobry nasobic a 256L2. Keby som chcel moc usetrit kupim 2500+ ktory ma shit nasobic, ale v pohode L2.
Inac k 64-bitom. Mam AthlonaXP ktory je z roku 2002 :-) (...bude cca do 1/2 ..2006). Ked kupim slusny A64 ci S64 ... s dobrym OC na cca. 2600-2800MHz budem mat prakticky MHZ strop na buduce 1-2va roky. Mno a za 1-2va roky uz budu vyuzite aj 64-bit funkcie..tak preco este kupovat Semprona bez, ked sa to proste neoplati ??? ... (Imho opisujem svoju situaciu!)
Inac k 64-bitom. Mam AthlonaXP ktory je z roku 2002 :-) (...bude cca do 1/2 ..2006). Ked kupim slusny A64 ci S64 ... s dobrym OC na cca. 2600-2800MHz budem mat prakticky MHZ strop na buduce 1-2va roky. Mno a za 1-2va roky uz budu vyuzite aj 64-bit funkcie..tak preco este kupovat Semprona bez, ked sa to proste neoplati ??? ... (Imho opisujem svoju situaciu!)[/quote]
to je aj moj pripad mam slusny athlon je uz u mna 2 roky bezi v poho aj na 2,4Ghz takze este nemam dovod menit az ked pridu At 64 na 3Ghz s pretaktovanim tak na 3,5 ci 3,8 aby sa mi oplatil spravit vykonovy skok aspon s 50% vecsim vykonom, inac sa to neoplati.
Finta je take v tom, ze 64-bit verze sempronu jsou vyhradne nejnovejsi revize E6, ktere jsou dobre tocit, viz muj 2800+@2760MHz ;D
Citace:
Původně odeslal KOVO
Tvuj... muj nedá prime stable ani 2350 (myslim že asi tolik to bylo) a to ani při napětí cca 1,65V... víc sem do něj nerval...Citace:
Původně odeslal Petrik
Na jaky desce? pripada mi to hrozne malo.. asi fakt spatny kousek.
Citace:
Původně odeslal mir77
jedna z těch nejlepší pro tenhle kousek vůbec - DFI LanParty UT NF3 250Gb...Citace:
Původně odeslal Petrik
DFI Lanparty UT NF3 250Gb & Sempron 64 3100+@2430Mhz (1.4Vcore) prime stable..HTT 3xCitace:
Původně odeslal mir77
jak říkám... shit kousek... bylo to sice bezprostředně po koupení, tak třeba se už trošku zahořel na 2 s napětim na 1,425V, tak až budu mít náladu, zkusim to taktnout znovu... ale je fakt, že bych musel oželet jeden paměťovej modul, což je dost na nic, takže na to asi kálim a koupim v bazu a64 3700+ za necelý 3k :-)Citace:
Původně odeslal hyperion
ja mam ten isty nazor ze 2800+ su najlepsie cena/vykon + L2 256kb,, very good OC
ja mam 2800+ na 2640 (330x8) default voltaz HT3x,, a myslim ze by siel este vyssie ale na mojej abite NF8 nefunguje HT2x :oops:
btw- a myslim ze na ziadnom chipsete nF3 250 sa neda dat HT2x pri vyssej FSB...
S tim násobičem máš nejspíš pravdu na asusu to samé :roll: Při defaultu neni problém změnim frekvenci a pc už nenajede...
Tak preco je dobry 2800+ na overclock ???
Pre toto :arrow: Click ;)
:o :o :o ...šťastný to človek.. :!: Škoda že tam nevidim kolko voltov mu dáva :-( .Citace:
Původně odeslal LoPiO
Kdo chce ušetřit tak se vyplatí i koupit S64 2500+ (256kB), me se ho podarilo pretaktit na 2,2GHz stabilne při 1,55V a a nejvyšší post se mi podařilo na 2,35GHz ale to až při Vcore 1,65V a pameti byly na 2,7V, no u mne je mozna problem s modulem DDR333, nevim zatim jsem nemel moznost zkusit s jinym modulem
no to treba brat z rezervov,, moj da 367*8 pri 1.57V(2936) a CPU-Z prejde ale v Super PI/3D markoch to zatuhne... takze ked by som tam hodil max voltaz tak by sa hadam rozbehol,, ale dost by ma zaujimalo kolko mu dal voltaze...Citace:
Původně odeslal LoPiO
btw- kolko ste dali max svojmu Sempronu64 voltaze???
No oplati sa mne isiel aj na 2,5GHz pri 1,45V a 2,4GHz ide na default ;) , ale ramka ma uz dost :( Ale na to treba dosku, ktora zvladne vysoke HTT ;)Citace:
Původně odeslal Comix
pridavam sa aj ja ze s2800+ 256l2 je asi best. zatial idem na cca 2500Mhz pri 1,24v viac som zatial neskusal ale bootoval mi aj pri 2700Mhz, len musim kupit xladic a potom ho este posteklim :)
tak tak, 2800+ mi jede pri 1,47V na 2,4GHz; pri 2,5GHz mi vytuhl 3DMark03 i pri 1,52V. Mozna to uz nezvladaj pameti i kdyz jsem jim dal 2,8V (2x512 samsung 2,5 400). Chladic je box, deska DFI Infinity.
suma sumarum...za ty prachy naprosta spokojenost :)
tak to gratuluju, kdyz mu das 1.6V, urcite pojede pres 3GHz.
Citace:
Původně odeslal ricixxx
myslis ze az tak? Nechce sa mi verit ze by tolko zvladol. Od urciteho "bodu" (frekvencie) ti pridavanie napatia nepomoze.Citace:
Původně odeslal Petrik
No neviem ci to je v MB alebo CPU ale viac ako 320FSB co je 2560MHz mi ten CPU nejde bez ohladu na to ci mu pridam V alebo nie, ale to uz riesim na viacerych threadoch ze cim to je...
Muj bezi na 2500 pri rekneme 1.4, mozna 1.45. Tvych 1.24 je podle me rekord, pokud tam ta deska nedava vic. Ja si myslim ze zavislost frekvence na napeti by mela byt pro vsechny stejny CPU priblizne stejna, takze pokud muj bezi pri 1.25 na 2000, pri 1.45 na 2500 a pri 1.55 na 1.73, tvuj by mohl pri 1.45 bezet na treba 2700-2800 a pri 1.55 klidne na 3000, mozna 3100. LoPiomu tady na foru bezi 2800ka na 3100 nebo tak nejak, takze to neni nerealne. samozrejmne zalezi na desce a zdroji, bez DFI infinity to nepujde :)
Citace:
Původně odeslal tomase
Dik za uznanie, ale kiez by bol moj :) Ja mam 2500+ co je v podpise.Citace:
Původně odeslal Petrik
Toto som nasiel na jednom fore uz ani neviem akom :)
Ale tu je dalsi na 3,25GHz :arrow: Click z tochto fora :arrow: Click
Na tom fore su fakt super OC.
Inak ako som cital na niakych inych forach tak cez 3GHz na semprone uz len z napatim cez 1,7V, uff co je dost.
Tu este z jedneho ceskeho fora :
Citace:
Původně odeslal Highlander
nemyslim ze medzi napatim a dosiahnutym OC je zavislost a uz vobec nie linearna. Vsetko zalezi od kusu a stastia. U mna na A64 260*9 @ +0.025 na 270*9 uz potrebujem +0.15 a vyssie uz nepomoze ani +0.25. Inemu to moze ist 300*9 kludne aj default. Nechcem flamovat, ale predikovat pretakt je dosti zradne. Btw Petrik nic piece of.... Sempron ;-)Citace:
Původně odeslal Petrik
LoPio pekne vysledky ale videl si tie VCore? Nevadi tym sempronom 1.8V?? :o
Inak som pisal tam hore:Citace:
Původně odeslal tomase
Ano napatie nad 1,55V sa nedoporuca pre 90nm AMD co viem :) Ale si zober, ze ked ma minusove teploty tak si to moze dovolit ;)Citace:
Původně odeslal LoPiO
samozrejme ak ma dakto 20klackov na Prometeiu alebo podobnu hracicku tak si viem tych 1.8V predstavit ako zvladnutelnych. Holt 3GHZ Sempronik za "par supov" tomu sa vravi best buy :-) Dnes ak by som niekomu staval domace pcko tak jedine Sempron 2800+ s.754Citace:
Původně odeslal LoPiO
Vubec netvrdim, ze zavislost je linerani, to rozhodne neni, ale pokud mu to bezi na 2500 pri 1.24, tak to je proste hustej kousek kremiku a vsadim se ze pres 2900 pujde. U vsech procaku, co jsem mel doma a hral si s nima to takhle fungovalo. Neni to linerani, ale je to u vsech dost podobny. 1.7-1.8Vcore je fakt brutal, bez mrazeni to podle me nepujde, navic to uz bdue hodne topit, ikdyz pravda je ze ten muj je chlazenej 5V vetrakem :) takze to nebude tak hrozny. Az si poridim lepsi grafiku, muzu mu jeste zkusit trochu pritopit, 1.85 pri 1.65 by podle me mohl zvladnout.
Citace:
Původně odeslal tomase
Môj sempron 2800+ má strop niekde okolo 2550Mhz (1.6V viac sa bojím). Nie je to stabilné. Idem sním na 1.52V 297x8=2376 Mhz. V super PI 1M to dá 37 sekúnd. Ramka 512Mb 400Mhz@480Mhz 2.5-3-3-7 1T. HTT mi vychádza pri 297 okolo 890. Napriek všetkým týmto údajom sa mi zdá že to nie je to pravé. Keď znížim frekvenciu CPU tak aby pri HTT3x bolo okolo 800 (ako má byť) tak sa mi to zdá živšie aj keď všetky hodnoty či v SUPER PI či v priepustnosti RAM sú horšie samozrejme. Je to paradox ale mám dojem že menej je niekedy viac... HTT 2x na mojej ABIT NF8 nefunguje OK.
njn.. někdy to tak bejvá, že ty nejnižší děličky nefungujou jak maj :-(
no nevim nevim, 2.9 ghz imho da, ale jen na par minut, sice me da 2.5 bez zmeny napeti, ale na 2.7 ghz uz mel 1.55 V a co jsem se koukal na netu, tak vesmes maximum je kolem toho, co mas ty, stabilne vic jak 2.7-2.8 je imho nemozny, i kdyz na 3.0 ghz by to uz byl dost brutalni vykon, mozna nejakej model se zakladni frekvenci na 2.0 ghz by to dal, ale nevim no ;)Citace:
Původně odeslal Petrik
Myslim ze nedal, ja mam 3100+ a jedu stable na 1,6v 260*9=2340, dale jsem ted zkousel ale musim pridat napeti kolik je nmax co mu muzu dat abych ho mohl provozovat takto porad?
no uz teraz 1.6V je dost... aky mas chladic?
jakékoliv napětí nad 1,55 je pro dlouhodobý provoz už moc.
Zatím jedu jaxem napsal v podpisu, ale s pučenýma paměťma jsem jel na 268 MHz a to mám ještě to jádro.... teď mám okno.... před Palermem. Napětí 1,5 a teplota při 24st v nijak upravené skříni a sériovém chlazení je 38 st.
2400MHz (300x8) - 33C idle, 42C burn !! ale teplota pri vetsine 3D aplikaci a hrach nad 38C neleze..v zatezi...
napeti 1,475V, kdybych mohl vic jak 300FSB, hned pojede vic :)
No ja mam chladic zalman AlCU teplota neleze nad 50 nikdy, 1,55 a vice je teda moc jo? Do sveho t-breda jsem kdysi dva roky poustel 1,825v a bylo to v klidu....myslite ze mam tak slaby kousek nebo to je vina ostatniho HW?
No jo, ale palerma jsou dělaný 0,09 mikronovou technologií, takže jsou pro menší napětí...Citace:
Původně odeslal Lukáš David
ja si myslim ze to bude tym, ze mas dvojo RAM modulov S64 je nimi vacsinou brzdeni na 2,4Mhz max.Citace:
mimochodom Petrik jak to robis, ze ti to ide az na 2,76Mhz s 2xRAM???Citace:
Původně odeslal Petrik
To je jasne ze do nej nebudu valit 1,8v(nejsem blazen), ale jde mi o ten rozdil......podle me dobre uchlazeny na 1,6v pohodaCitace:
Původně odeslal karliko
To bych ani nerekl.. Ja jsem s 2x512MB dostal ze sveho cpu v pohode 2600MHz (~1,52V). Proste ne vsechny kousky jdou stejne dobre taktovat...Citace:
Původně odeslal mArt
Tak tak zkus dat jine pameti a uvidime jestli to bude stejne...podle me se to hodne menia zalezi na pametech a na haluziCitace:
Původně odeslal Anduril
preboha vsak frekvenciu pamati znizis cez delicku. Zalezi na kuse cpu a doske.Citace:
Tak tos mi rekl novinu lol...Citace:
Původně odeslal tomase
podla toho co pises, tak to pre teba novinka je:Citace:
Citace:
No ok mozna jsi to blbe pochopil tak velky lamer nejsem...
myslel jsem tak, at zkusi dat jine pameti a ne zmenit freq pameti, poradne si precti celou stranu nez zacnes rypat
Mám dotaz. Přecházím na Semprona64 2800+ a desku Asus. Ale slyšel jsem že problém je v ramkách, protože socket 754 nepodporuje dual. Mám tedˇa budu mít v kompu dvě ramky Kingstone 512Mb 400MHz. Jedou mi na 416mhz. Pojedou taky v kombinaci s přetaktovaným Sempronem64 2800+ alespoň 2,4Ghz a deskou Asus když tam budou ty dvě ramky ?
to ti nikdo s jistoutou neřekne.. možná ano, možná ne...Citace:
Původně odeslal Dusan
Pojede to, ale ramky nedostaneš na tom Asusu přibližně přes 368MHz :) Na Asusu z nějakého důvodu jedou dvě DS (oboustranné) paměti jen max na 333MHz... Musel jsem svoje dvě 512ky vyměnit za jednu 1024 abych se dostal při defaultu na 400MHz..Navíc s S2800+ a Asus deskou nezměníš napětí jádra, protože asus mění napětí jen u CnQ procesorů (což jsou A64 a Sempron 3000+ a vyšší).
Raději se mrkni po jiné desce, když chceš tuhle kombinaci (2800+ a 2x512ram).
To mám radost, problém který jsem nečekal.Jakou máte desku v kombinaci Sempron64 2800+ a 2 ram 512mb 400Mhz jsou to Kingstony jedou mi 416Mhz.Chtěl bych samozřejmě CPU přetočit alespoň na 2,4Ghz. Pomóóóóc, děkuji. Jinak ten procák je AMD Sempron 64 2800+ (1,6GHz 800MHz 256k) soc 754 , BOX , chladič, jádro " Palermo " AHBJ076B
Mám 2800+ soc.754 deksu DFI nf4x infinity. Pamet je noname DDR400. delicky mi fungujou vsechny bëz problemu a HT kdyz dam na 2x nebo 1x, tak to jede taky. Nemam v tomhle problem. ted mi jede na 300*8. ale kdyz dam vic treba 320*8 tak v 80% pred bootovanim skonci u nVidia raid utility. Pomohlo mi kdyz jsem do chipset nacpal 1.7V ale to tak ze jsem se dostal stabilne z 300 na 310 HTT a za to mi to nestoji... Nevite jak se zbavit toho nVidia raid utiliti. V biosu je disabled
Citace:
Původně odeslal Matess
tej hlasky Detecting RAID Arrays sa nijako nezbavis ani ju nijako nevypnes
to je proste znak ze nieco ti nestiha behat na danych frekvenciach ci uz to je vysoke HTT alebo jeho nasobic alebo ti nestihaju ramky
mne osobne z jednym RAM modulom ide v pohode 8 x 325Mhz s delickou 2:1 aj 3:2 (ramka to este stiha) ale hned jak pridam druhy modul (absolutne identicky - skusal som ich aj vymienat) tak uz nejde vobec delicka 2:1 (nezapne sa mi s nou ani PC) a s delickou 3:2 mi vypise uz zname
Detecting RAID Arrays
cize tak
a mozem pridavat voltaz comu chcem (skusal som chipset az 1,7V, ram az 2,9V a CPU az 1,6V)
neviem cim to moze byt inym ludom s NF4x Infinity doskou a dvoma modulmi delicka 2:1 ide, cize neviem ci je problem v mojich ramkach alebo v mojom CPU ze mne sa ani PC nezapne ked ju nastavim
asi zalezi hlavne na procesoru...
v nem je pametovej radic..je t trosku nedoladeny u s64 pro s754, podle me, protoze znam hodne lidi, co ho maj a nekteri nedaj pres 2,2GHz s 1 modulem, nekteri daj 2,7G se 2. Mne osobne pomohla vymena 2*512 za 1*1GB, ale stejne mi blbne jedna vec. Proste - 320x8 = pohoda, 2560MHz, ramky 200 - delicka 120MHz (3:5)
325*8=2600, vsecko ok, prime95 jede prvni test, druhej ale spadne , ale ne s errorem, ale jaksi se VYPNE PC (sekne a vypne se monitor) tak do 30min..
cipset @ 1.7V - teplota 43C
teplota procaku max 42C
nevim ci pomuze vyssi napeti, ale podle me to neni tim, protoze co ja znam prime, tak hodi error, pokud mas podvoltovano :(
spis to vidim na desku/htt/delicku
btw, HTT jsem snizil na 1.5x a stale to dela..
No se dvema modulama jsem musel mit pamet na PC100, ale ted jsem je vymenil za 1GB modul corsair a jedou na PC133, takze maximalni spokojenost :)
Citace:
Původně odeslal mArt
Jdi urcite do DFI infinity, neni o moc drazsi a je nejlepsi na overclocking.
Citace:
Původně odeslal Dusan
njn chtělo by to změnit násobič ;-)Citace:
Původně odeslal hyde21
Je super na overclocking, ale neukazuje spravne teploty cpu, chipsetu. Chipset fan pisti na cleu miestnost. Ked u zju budes kupovt nekupuj rev. A, ale radsej sa pozri po rev. B alebo inej doske pre 754.Citace:
Původně odeslal Petrik
Já mám Sempron 64 2500+ a dávám s deskou DFI nf4x Infinity přes 2.5Ghz.
taky mam DFI Infinity - ten bzučák z chipsetu už jsem vyhodil, dal místo něj pasiv (vešel se akorát).. Sempron 2800+ mi na ní běží na 2,47...
Sempron64 (E6) 2800+ @2200Mhz na Asus K8N4-E. Na defaultnom V-Core. Stadium ladenia, takze to pojde este hore.
A to máš stable? No vlastně, i kdyby to stable nebylo, tak to je úctyhodný výsledekCitace:
Původně odeslal Matess
ano je to stable! ale peru do nej 1,7V
heh a ako ho chladis? bo 1.7V je teda huste kafco... ja som skusal moj max. 1.6V pri 2.9Ghz ale vyssie som nesiel,, normalne prevadzkova voltaz je pri A64 1.5V viac urcite ee... moj ide pri 1.55V na 2.8Ghz ALE musis mat delicku pamati na 100 tj 175 (350 DDR) co je dost slaba priepustnost,, preto je ist radsej dole u mna na 2.6Ghz a RAM s lepsou frekvenciou/casovanim,, to sa ti prejavi viac na vykone nez 2.8Ghz a pomale pamate...
btw-to plati ked mas 2 RAMky,, ak mas len 1 tak to ide o daco lepsie pri tej frekvencii
tie volty ti nemozu k nicomu pomahat ... podla skusenosti proste na A64 nejake velke napetia nepomahaju a co ti da s nejakym mierne zvysenym vCore je to iste ako s velmi velkym (1,7 je velmi vela)Citace:
Původně odeslal Matess
1.7V není bezpečný napětí pro dlouhodobý provoz, maximální bezpečný je 1.55V :confused:
1,6v je uplne v klidu s dobrym chlazenim....Citace:
Původně odeslal iguka
Pánové tak to sleduji a vidím,že někteří dosahujete opravdu slušné vysledky.Chtěl jsem se tedy zeptat i když vím,že to záleží od kusu zda existuje při koupi nového nějaké pravidlo,že třeba revize XXX s nějakou MB je lepší na OC či ne a je to krmě tedy MB jedno?
OT:Citace:
Původně odeslal abdul11
na procesor musis mat stastie a na doske dost zalezi takze ak chces taktovat tak DFI,Abit... asus a MSI by som urcite nekupoval,, a s chipsetom nF3 pre AGP alebo nF4 pre PCIexpress
btw-mam taky pocit ze toto patri do nakupnej poradne
Imho neptal jsem se k vůli koupi nýbrž jsem jen reagoval na název tohoto tématu(Nejlepší Sempron 64 (754) na OC ???).Našel jsem jen výpisy srovnání výkonu jednotlivých uživatelů,ale ne výpis revizí a pod. ne tak si myslím,že to takový OT není...;)Citace:
Původně odeslal NightmarE
Já mám 3100+ Palermo a s default Vcore jede na FSB 250 při teplotě 45, s napětím 1,65 na 266, ale to už topí na skoro 70 stupňů.
Ja som mal možnosť skúsiť 2 Semprony 2800+.(Palermo) Jeden mal strop pri 2550Mhz, druhý 2630Mhz. Napájanie som dal až na 1,6V. Viac Mhz to nedalo.
Někde jsem četl že je dobrý nechat procesor chvíli zaběhnout.Nevím co je na tom pravdy.Nebo něco o tom že mu nesedí dva moduly ram. Mě jede stabilně 275 x8 = 2,2Ghz bez zvyšení napětí.Při 2,24 už se mi třeba při grabování do avi sekne po třeba 30 minutách.Jinak teplota mi nejde nad 40C a to při zátěži. Jinak teď koukám na napájení při grabování videa mi to ukazuje 1,37 - 1,39V.
ano, ideální je 1 modul RAM (viz eaglův článek na svethardware, nebo zkušenosti lidí tady v tomhle threadu)
a stabilitu bys měl testovat radši nějak sofistikovaněji... prime95
ono je to vcelku jedno cim to testujes. Me se kousne prime95 i na default frekvenci po 6 minutach (nekdy) a nevim proc. Hlavni je ze kdyz to zatizim kompresi videa (6 hodin), nebo to nechavam zaple treba tyden v kuse ze jede... Nevim asi jsem jediny komu blbne prime :-?
Kdyby se kousnul po hodine, tak bych rekl okej, hlavne ze to jinak bezi, ale 6min je fakt malo, mas tam nekde zasadni problem.
Citace:
Původně odeslal Matess
deska jela v sobotu do reklamace... tak uvidim (btw podle alzasoftu jim jest neprisla)
Já si myslím že to bude pravděpodobně ramkou v Tvém případě.Citace:
Původně odeslal Matess
no ja si netroufam tipovat cim to je... (memtest bez problemu) doufam jenom ze za to mohla ta deska. Doufam ze se nekde postou stratila. :-) dal jsem na ni 3000 pojistku.
novej Sempron 2800+ mi jede stabilne zatim na 2500 MHz, kdyz dam vic, tak uz hazi Prime chyby nezavisle na tom, ze mu pridavam napeti... uvidime az se trochu zajede. ale za ty kacky luxus.
Chtěl bych zkusit zvednout napětí na procesoru.Nevíte někdo která je to položka v biosu. Kde ji hledat na desce DFI LP UT NF3 250Gb ?A kolik si můžu nechci moc chtěl bych zkusit přidat tak 0,02V. Co to udělá.