Asus A7N8X Deluxe nebo Abit NF7-S?? Final Word..
Chlapi, budte rozumni a uz se konecne dohodnete. Nejdriv jsem byl skalopevne presvedcen o spravnosti volby ASUS, ted po precteni zdejsich vycerpavajicich nazoru jsem nalomen do Abitu. Co tedy koupit?? /Epox nepripada v uvahu - OCZ pameti/ Asus trpi neodlazenym biosem, Abit ma zase udajne nejake problemy s teplotou... Fakt nevim..
Re: Asus A7N8X Deluxe nebo Abit NF7-S?? Final Word..
Citace:
Původně odeslal Fakwajr
Chlapi, budte rozumni a uz se konecne dohodnete. Nejdriv jsem byl skalopevne presvedcen o spravnosti volby ASUS, ted po precteni zdejsich vycerpavajicich nazoru jsem nalomen do Abitu. Co tedy koupit?? /Epox nepripada v uvahu - OCZ pameti/ Asus trpi neodlazenym biosem, Abit ma zase udajne nejake problemy s teplotou... Fakt nevim..
Abit nemá problémy s teplotou,to říkal jenom jeden člověk (nový bios řeší tento problém),my tu máme 4 tuto desku a teplota je v pohodě (NF7) a krom prakticky nefunkční zvukovky je deska bez problémů.Ty jelikož mluvíš o NF7-S tak ta nemá problémy se zvukovkou.A OCZ paměti na ní jedou bez problémů,viz. můj popis :)
Epox je taky dobrý,ale nemáš záruku že ti to pojede bez voltage mód na 200Mhz FSB u Abitu ano.
Abit NF7/NF7-S rulezzz!!!
:-D Zdravim Vas,
Nejprve jak jsem přišel k desce ABIT :-)
Objednal jsem si předminulou neděli EPOX 8RDA+, CPU 1700+ a chladic Cooper Silent.
Kromě desky bylo vše skladem a tak jsem si řekl, že si počkam, ale po týdnu čekání
jsem rezignoval. Objednal jsem u konkurence ABIT NF7 (CC, mimochodem levnější o 300Kč),
protože to byla jedina nForce2 momentálně na skladě.
Vyjel jsem tedy do Prahy pro CPU a chladič s tím, že si cestou zajedu pro desku.
Vyzvedl jsem desku a vesele jel pro zbytek (Monima). Tam mě ale přešel smích, když mi řekli,
že mám štěstí a že před 30min. přišly desky EPOX 8RDA+. No odmítl jsem ji s težkým
srdcem a byl jsem naštvaný, že mám jen ten ABIT, protože po recenzích a diskuzích na
netu, jsem myslel, že na EPOX nikdo nemá.
A ejhle :-)
Už dva dny ho morduju na 225x9 (2025MHz - rating 2400+) a ještě žádný problém.
A to jsem ani nemusel měnit napětí chipsetu. Jen jsem trochu přidal VCORE na 1,75 a
nainstaloval nový BIOS 1.3 (Deska je V1.1).
Chladím to supertichým chladičem s 20dB a teplota je právě 53°C a při 5min. zátěži na
100% - 62°C. System 38°C (Mám odhlučněný case)
Takže jsem vlastně rád, že EPOX "nebyl" a trochu nechápu jak to, že to nikomu nejde
FSB přez 180.
Nechce se mi věřit, že zrovna já mám nějaký extra kousek. Myslím, že to trochu závisí i
na CPU.
Já jako první, po nainstalování Windows a ovladačů, zkusil FSB 200. A ono to bylo OK.
Tak jsem přidával až na maximum tj. na FSB 237 (max) ale nebylo to 100% stabilní
(spíš 99%).
Jedna Super vychytávka ABITu je, že když něco v BIOSU přežetete a nenaběhne POST, tak
vypnete a zapnete PC a ono naběhne v Safe mode ale v biosu zůstanou všechny hodnoty tak
jak byly, takže měníte jen tu jednu co přeženete. Ještě ani nevím kde je CMOS clear :-)
Po nějaké době to začlo ve WinME zlobit, ale nikdy nezamrznul a ani neresetnul, je občas
nějaký program přestal odpovídat. No šel jsem teda dolu. Uvidime až bude další nový BIOS.
Budu mít brzy ještě jednu desku Abit, tentokrát NF7-S, a další CPU XP B0 1700+,
tak to prubnu a dám vědět, jak jsem dopadl. Chci zkusit oba procesory v obou deskách,
tak aby bylo jasné jak to FSB>200 ovlivňuje CPU a jak MB. Taky bych potom mohl zaslal i
nějaké výsledky. :-)
Re: Abit NF7/NF7-S rulezzz!!!
Citace:
Původně odeslal M.K.
Takže jsem vlastně rád, že EPOX "nebyl" a trochu nechápu jak to, že to nikomu nejde
FSB přez 180.
Nechce se mi věřit, že zrovna já mám nějaký extra kousek. Myslím, že to trochu závisí i
na CPU.
jak jsi na tohle prisel ??? je nas tu dost co jedem pres 200mhz :wink: