Chci si poridit tuto kartu, a tak shanim nejaky informace o tom jaky mate zkusenosti s odemykanim pipeline, taktovanim a stabilitou teto karty.
Ve vetsine testech se udava ze je slusna na taktovani a je i dost vykonna.
Tak piste piste...Diky
Printable View
Chci si poridit tuto kartu, a tak shanim nejaky informace o tom jaky mate zkusenosti s odemykanim pipeline, taktovanim a stabilitou teto karty.
Ve vetsine testech se udava ze je slusna na taktovani a je i dost vykonna.
Tak piste piste...Diky
takový, že ještě před měsícem byla 256MB za cca 6000 Kč, dneska za to sotva seženeš 128MB... 256MB verze se jaksi vytratila z obchodů a když už sem jí někde našel, byla za 7500 Kč... ale jinak je prej good a de odemknout :-)
OT: Toto by spis melo patrit do nakupni poradny... :roll:
Jinak bych spis volil jinou grafiku. Napr. X800GT/GTO
Já ji mám a pocity jsou rozporuplné.
První kousek nehorázně pískal, a tak jsem ho reklamoval (mimochodem nešel ani odemknout). Druhý kousek funguje snad už OK, ale za určitých okolností také píská. Funguje však již na 16/6. S původním chladičem jsem vyladil jako optimum (tj. ne maximum) jádro na 360 a paměť na 790-800. Nyní tam mám Silencera a uvidím, zda-li se nedostanu ještě dál, protože teplota procesoru klesla asi o 10 stupňů.
Jelikož hraju/lítám pouze Šturmovika (OpenGL) je volba této NVidie pro rychlost výhodnější, než srovnatelná ATIna.
Já neměl A400, ale A400LE, po hw stránce jsou ale úplně stejný, jen zamčeno víc pipelin a takty. No a šla odemknout 16/6 a po zvednutí voltáže jela 425/930. S defaultním chlazením. Skvělá karta.
Citace:
Původně odeslal mir77
256MB se da sehnat.Do ty asi pujdu.Meli ji v Czechcomputeru a ted nemaj ani jednu a maj ji zase v Alzasoftu za cca 6500Kc s DPH.To mi prijde dost slusny na to ze ta karta je dobra...
Citace:
Původně odeslal bigwolf
To jo,ale za ty prachy... :wink:
Navic ta GF 6800 je po otevreni pipeline a pretaktovani stejne vykonna skoro jako Ultra,takze myslim,ze to vyjde na stejno a za lepsi cenu...
Citace:
Původně odeslal Patrikhuhu
Ja jsem slysel,ze hlasitost je trochu vetsi,ale ze by piskal to ne.Snad mi bude fachat slusne.A pokud nepujde odemknout pipeline,tak mam stejne 14 dni na to abych ji v klidu vratil bez udani duvodu a sel bych treba do jiny z jinyho obchodu a ta uz treba odemknout pujde... :D
Citace:
Původně odeslal DOC_ZENITH
A co chladic,jak je hlasity??Ted tu o tom je lehka debatka...
Nešlo by to příště napsat do jednoho postu ???
Citace:
Původně odeslal Tantalos
Sorry NOOO... :?
No na tý LE byl docela tichej, trochu slyšet byl při bootu, ale jakmile naskočil driver, tak se otáčky snižily a už se nezvedly. Já to bral ase spíš jako chybu, protože po zvednutí voltáže a OC jsem měl třeba 80°C a furt nízký otáčky. Ani speedfan s tim nepohnul, asi něakej blok biosu. Ale zase to bylo tichý. Stiná stránka věci je, že asi za 3 měsíce se začal zanášet a bejt hlučnější, takže typuju, že tak za 1/2 roku by byl slyšet už i při těch nízkejch otáčkách.Citace:
Původně odeslal Luk(y)isek
Zatím mám právě zmiňované LEčko asi 3 měsíce, ale neslyším nějaký výrazný hluk. Ovšem pravidelně čistím tu mřížku na původním chladiči, tak i proto.
sry.. chyba v komunikaci.. myslel sem AGP verzi.. ta k sehnání fakt neni :-)Citace:
Citace:
Původně odeslal mir77
Ja myslel taky AGP...Ve ctvrtek ji jeste meli v Alzasoftu a v patek uz ne-"zmetci"...To fakt nechapu... :evil:
njn... grafiky do agp už sou v shitu :-(
To promluvila chytrá hlava, toho si važ. ;DCitace:
Původně odeslal mir77
Ono je to docela škoda s tou pamětí. Tahle karta je na ní hrozně žravá. Konkrétně A400 a všem NV40 kartám by se 256mb hodilo. Jsou hry, ve kterejch těch 128mb nestačí a musíte pak snížit texture detaily. Třeba Call of duty(hlavně multiplayer), při hi- res UT2004, i Battle for middle earth. Na AA můžete úplně zapomenout. Zajímavý, že třeba Doom3 jde na Ultra detaily a 1600x1200 úplně v pohodě(a to tvrdili něco o 512mb). To je hold daň u týhle karty, po odemčení a OC pojedete vše 1600x1200, ale AA nikdy nezapnete(nebo jen v paměťově nenáročnejch hrách), to by vzhledem k tomu rozlišení vůbec nevadilo, ale hlavně v těch budoucích hrách už budete kvůli tý paměti muset zvolit medium místo high detaily textur. No to je ale stejně jedno, taková 6600gt bude to samý, ale na polovičnim rozlišení, a ještě jí nebude stíhat geometrie, mi si aspoň furt plynule a hi-res zahrajem.
njn... jako AGP je mrtvý... nevim co dál... mám desku s s754, tak sem chtěl koupit AMD Turion a tuhle grafiku, ale 128MB je fakt málo... to radši koupim 6600GT... tak mě napadá jestli bude 7600 do AGP :-) nevíte někdo něco? ;-)
Citace:
Původně odeslal mir77
Ja myslim ze to neni mrtvy.Tu A400 sezenes v klidu se 128MB a kdyz budes chtit i tu 256MB,tak si myslim ze tu taky...Obcas ji maj v tech velkoobchodech...A ta 7600 si myslim ze uz do AGP nebude.
neni tomu dávno, co sem viděl leadtek a400tdh (myslim.. protě 6800 256MB) za necelejch 6500 na CzechComputer... ten je pryč a za 6k tam maj 128MB, ale už ne leadtek... ten 256MB sem někde sice našel, ale za 7 500 což už je tak trochu přepych :-)Citace:
Citace:
Původně odeslal mir77
Presne ja taky.Meli ji na Czechcomputeru a pak uz ne,tak jsem ji nasel u Alzasoftu a tam uz ji taky zase nemaj...Skoda no,ale kazdopadne si chci sehnat tu 256MB...Sel bych treba i do jiny firmy nez je Leadtek,ale ten ma dobry ceny a slusny karty...
tak dykž něco slušnýho objevíš, tak mi napiš :-) radši pm ať to nezmerčí moc lidí ;-)
cus osobne ji vlastnim a spokojenost na miste sice mi sla otevrit jen na 12/6 ale i tak vykona na tuto kartu solidni hraju vse na max od BF2 po AoE3 i s AA.... :-) OC ju mam viz popis + 3Dmarky mam na ni zalmana jelikoz mi zbyl s puvodni grafiky tak proc ho nevyuzit :wink:
Citace:
Původně odeslal Visi
To sem potreboval slyset...Pujdu do ni jen co budou many... :?
Snad jeste ale nekde sezenu tu 256MB verzi...A za ty prachy-parada :D
Jasně, já s plnym odemčenim 16/6 GPU@420mhz a RAM@933 Dám AOE3 1600x1200 vše na max a plynule. BF2 taky 1600x1200 vše na max, ale textury na medium, prostě se do těch 128mb nevejdou(stejně to vypadá božsky, on v BF2 mezi hi a med texturama niak propastnej rozdíl neni). Když se člověk třeba otočí, jsou tam prodlevy. Vypadá to skoro jak nedostatek RAM, ale ten to neni- disk nepracuje. Je to tím, že se celá mapa do tý paměti prostě nevejde, a musí se to tam dohrávat. Kdybych měl 256mb tak tu 6800ultru strčim do kapsy. Takhle ji tam strčim, ale jen v 3Dmarku, kterej je na paměť nanáročnej. V některejch hrách se hold musím kvůli těm texturám skloit ale co se týče fps, tak je to bomba.
Jo jo,Leadtek je proste dobrej.A ty takty co mas,tak ty mas s jinym chladicem nebo s original?Ale vim,ze by se techle hodnot melo dosahnout i s original.Citace:
S origošem chladičem od Leadteka jsem dostal 425mhz. Na SIS 748fx. 75°C.
Když jsem jí pak vrazil do nforce3, tak teplota vzrostla asi o 10°C a už jsem měl jen 415. Tak jsem udělal vlastní a s tim jsem pak jel na 430. Ale pak jsem tu kartu zničil, když jsem se snažil udělat hw V-mod jádra. Teď mám MSI, byla levná - musel jsem na ní letovat kondíky a opravovat blackscreeny. A chladič má hroznej. Je to ta první verze, s tim Qadro na chladiči. S tim jsem se dostal klidně na 100°C. A OC jádra jen 380mhz. Naštěstí jde 16/6. Tak jsem jí taky udělal jinej chladič a už jede 420mhz a teplota pod 70°C. Paměti jsou naprosto stejný jak u toho Leadteka a daj taky 933.
Ale ten Leadtek byl prostě lepší. Kvalitnější součástky, trochu vyžší OC jádra. Pak žádné blackscreeny(jednině Leadtek a Asus jsou 100% bez bs.). A kvalita vůbec všech kondíků. Radši sem přidělal pasiv na napěťovej regulátor a jeho okolí ofukuju i s okolníma kondíkama dalšim větrákem, a stejně jsou ty kondíky vařicí. U leadteka jsem na tohle ani nepomslel, prostě lepší provedení.
Prostě A400/A400LE jsou podle mě nejlepší 6800/6800LE vůbec. Jak už jsem napsal, jsou to téměř stejný karty a výsledný OC maj tedy obě tak nastejno. Paměti něco nad 900 a jádro nad 400 by se měly dostat určitě.
Citace:
urcite neprohloupis v dnesni dobe je koupe vga NV rady 6 na poradne hrani nutnosti u teto karty 256bit je 256bit a jeste k tomu 256mb pameti parada ... :-)
jinak ten BF2 potrebuje na ty textury na High aspon 1,5GB ram pri 1Gb to swapuje neni to proste ono ale i tak rozdil mezi medium a high moc nepoznas :wink:
org chladic je peknej ale chce to po rozbaleni ho sundat a znovu premaznout cipy a poradne usadit jinak ja mam na ni zalmana ALCU
a pekne mi na ni fouka + pasivky ...teplo psata co dodavaj k ni je nic moc po 3mesicich se pomalu zmeni v prach a chce to znocu namazat tentokrat sem koupil lepsi znacku a je to v poho .
Citace:
Původně odeslal Visi
Tak to je supr.Ja bych si tam dal nejradsi nakej jinej chladic,ale bojim se to sundat a dat tam ten jinej.Sice jsem uz delal skoro se vsim co je v PC,ale do vymeny chladice na grafarne jsem se nikdy nepoustel...Mozna se odvazim a uvidime.
Jo a jakou teplovodivku muzu na tu grafarnu plesknout?Mam doma zbytek silikonovy.
No ale fakt nevím, jestli tu 6800 s 256MB seženeš....kde ji maj v ceníku (a to není zrovna moc obchodů), tak maj napsáno dočasně nedostupné. Nedělal bych si přehnané naděje...samozřejmě může se stát, že ji někde najdeš. Jako výbornou alternativu nemůžu než doporučit to, co mám v podpisu.
Citace:
Původně odeslal Meridius
To je fakt,ale myslim ze kdyz si to objednam,tak ji dodaj...snad... :?
Tak to tak vypada,ze kdyz nesezenu Leadtek 256MB,tak skocim do ASUS 256MB.Tu maj za cca 7200Kc s DPH...Ale radsi bych toho Leadteka.
To uz se mi zda vysoka cena :-( Lepsi bude sehnat starsi GT nebo Ultru, nejlepe v zaruce. Tam mas 16/6 jistych a pameti ddr3 za cenu stejnou nebo jen o malo vyssi nez ten novy asus...
Citace:
Původně odeslal MV
Noo,tak to by se mi taky libilo... :-) Ale chci videt kde bych ji za takovy prachy sehnal,spis od koho. :? Kazdopadne bych do toho sel.
ja mam a400 uz od zakladu 12/6 a gpu jde na cca 395 a pameti jdou pres 960 /bez vmodu/ skoda ze to nejde odemknout na 16/6
Tak si kup Asuse 6800le ta je nejlevnější. A je za 4722kč.
A máš šanci tak 50% na 16/6, 90% na 12/6. Ale pro vysoký OC, aby ses radši předem začal dívat po lepšim chlazení.
Viz tady: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29693
Jo ale furt máš těch 10% že budeš mít hodně vekou smůlu. :lol:
a když už smůla, tak pořádná, protože když to neodemkneš, tak je v nějakejch normálních rozlišeních (1024*768) pomalejší než 660gt :-) i když si tak začínám říkat, že bych to risknul :-)Citace:
p.s. ty LE se nedělaj s 256MB?
Na "LE" kaslu...Zkusim sehnat toho Leadteka 256MB a je to.Nebo sezenu od nekoho new GF 6800(GT,Ultra) za naky slusny prachy.Toho Asuse nejak nemusim... :?Citace:
Poluž si tuto prostou otázku: "Kdo by dneska prodával GeForce 6800GT/Ultra?"Citace:
A pokud ti to nestačí, tak tuhle: "Kdo by dneska prodával GeForce 6800GT/Ultra za slušný prachy?"
A kdyby ani tohle nestačilo tak zkus tuhle: "Proč o tom vůbec přemejšlim?"
A odpověz si: "Má snažší a levnější koupit nforce4 desku, prodat svou ViaK8T800 a koupit grafiku do PCIe, která vyjde o dost levněji než AGP." :-)
pak si ale poluž jednu otázku: "Kde najdu vola, kterej by koupil desku s ViaK8T800?" :-D
Citace:
Původně odeslal mir77
Myslis?? :wink: Vzdycky tu je naka moznost http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t...e61a0951d55036
tak to je celkem cool :-) ale stejně mi to nepomůže, neb 8k nemám a ta záruka by mě srala... když jí odděláš, máš 8k v hajzlu...
jj,jsme na tom stejne,bohuzel...Musim rychle neco nasetrit a pak se uvidi... :?Citace:
Původně odeslal mir77
normálně bych si nikdy 6800GT/Ultra nekoupil, protože za ty prachy za který se prodávaj je ten výkon ucházející, ale tohle.. kua ;-)Citace:
Citace:
Původně odeslal mir77
Tak to vapada ze budu mit z druhy ruky LEADTEK Winfast A400GT TDH, nVidia Geforce 6800GT, 256MB DDR3, AGP (D-SUB, Tv-out, DVI) za 7500Kč.Komplet baleni.Jeste se musim poptat jestli je complete OK a nejspis jdu do ni... ;D
Tak konecne mam novou grafiku... :D
Spokojenost zatim nadevse a vykon vyborny :wink:
odemceno na 16/5, taktovani nic moc - viz podpis... :?
marky:
01 15010
03 9790
05 3894
pri cpu 11x200...
Citace:
Původně odeslal mokus
Celkem slusny,ale sem se to nehodi...Dej to spis do "Srovnávací a diagnostické testy" v menu OC fora.Tam mas vysledky ve 3D Marcich 01,03,05... :wink:
Mimo jine tam najdes i moje vysledky s A400GT 256MB... ;D
Citace:
no jo, ale podivej se jak si nazval tento thread. ja se tu nechlubim, ja ti odpovidam.. :wink:
Citace:
Původně odeslal mokus
jj,v podstate mas pravdu,ale stacilo napsat jen to taktovani...Na ty testy se klidne cihnu do jinejch threadu...tak sorry... ;D
Tak mam GF 6800GT (Leadtek WinFast A400GT)...Prosim piste jakych hodnot taktovani GPU a pameti jste u teto grafarny dosahli...
Něměl jsem jí, ale řekl bych, že můžu docela přesně tipovat: Paměti se dostanou tak 1150mhz a jádo kolem 410. Po zvednutí voltáže klidně až 450, bude hodně záležet na kusu.