Instalace Debianu na stary komp
Mam doma starej komp(Compaq Presario 2262). Ma 233 MHz, 32 MB RAM (2 MB pro grafiku), 2,1 GB disk. Pak tam ma takovou kartu, na ktery je jeden ISA slot a 2 PCI. V PCI slotu je Realtek 8139D. Kdyz jsem vsak instaloval debian(instalace z internetu), tak me to nejdriv upozornilo o tom, ze se bude pokracovat v Low Memory modu. Ovsem pri vyberu sitovky, to vypsalo ze v pc neni zadna sitovka, tak jsem vybral ten ovladac pro realtek 8139, ovsem opet nic. Cim to, ze nemuze najit tu sitovku? BTW sitovka v jinym kompu v poho jede.
Tady jsou fotky ty pridavny karty.Hledal jsem ji na netu, ale nenasel:(
http://melda.klamovka.cz/karta/m1.jpg
http://melda.klamovka.cz/karta/m2.jpg
Re: Instalace Debianu na stary komp
Tak tu zas pisu ja :/ instaluju si na svuj komp debiana(3.1r1 z dvou dvd), ale pri instalaci mi zas nefunguje sitovka, zkousel jsem 4 ruzny instalacky - NetInstaller(nebo jak se to menuje, verze 3.0 a 3.1), pak tzv credit card a konecne tu 3.1r1 plnou z dvou dvdecek. Ale u obou to nemuze rozchodit integrovanou sitovku. Mam zakladku GA-7VT600 1384. Ale kdyz jsem tu samou instalacku spustil na druhym kompu kde mam stejnou zakladku vcetne biosu(nastavenej na failsafe-dafaults,stejne jak u myho kompu) tak ji to v poho najde...
Ve windowsech mi sitovka(na mem kompu) funguje a funguje i pod Mandrivou...
V cem to k sakru muze byt???
BTW dva zminovane pocitace se lisi jenom v CPU - Duron 1Ghz vs Barton 2500 a grafikach GF2MX vs GF6600GT.
Kdyz jsem doinstaloval debiana(3.1r1) tak mi pri sposteni u sluzby MTA hlasi NETDEV WATCHDOG: eth0: transmit timed out! a pak neco ze byla znovu nastavne sitovka.
Zkousel jsem pridat modul 8139too i 8139cp ale ani s jednim nefungovala...
Mozno je tam stare jadro...
To jsem zapomnel zminit, ze jsem instaloval kernel-image-2.6.8-k7 . To staci nebo se tam jeste maji doinstalovat naky dalsi balicky?
A ete jedna zajimavost ze se mi Debian nekdy zastavi pri bootovani pri inicializaci sitovky. Muzu psat ale proste se nepokracuje v bootovani.
[Edit] ale tim to byt nemuze neb mi to normalne tu sitovku najde na druhym kompu, kde je stejna zakladka... :/
Ehm, 2.6.8 je pekne deravej kernel, mozna to maj opatchovany, ale radsi bych sel do neceho novsiho.
Citace:
Původně odeslal Jezevec
Ehm, 2.6.8 je pekne deravej kernel, mozna to maj opatchovany, ale radsi bych sel do neceho novsiho.
Od prosince už je opatchovanej. A do vydání Etch-e ve stable nic novějšího nebude. ;-)
Tak skus nieco ine ako Debian, co ma novsie jadro (napr. Slax liveCD).
To neni reseni :/ btw psal jsem ze Mandriva tam chodi ok.
Ale hlavne nechapu ze na jednom kompu to jede ok a na druhym s tou samou konfiguraci to nechodi
Az budu mit po zkouskovym :rolleyes: tak zkusim povymenovat jednotlivy komponenty a zjistit cim to je...
Tak jsem jentak na zkousku zkusil jeste jednou nainstalit tu Mandrivu a sitovka dela stejnou neplechu jako pod Debianem. A jeste jeden postrech ze jednou tak z 10 pokusu se pod Debianem ta sitovka rozbehne. A to jeste jenom v recovery modu - coz je co?
Asi muj komp linux fakt nechce :confused: :rolleyes: :(
Citace:
Původně odeslal MEluZíNa
A jeste jeden postrech ze jednou tak z 10 pokusu se pod Debianem ta sitovka rozbehne. A to jeste jenom v recovery modu - coz co?
Zrovna ve čtvrtek mi jeden realtek 8139D od planetu odešel - naráz nebyl vidět ani ve výsledku POSTu, a ani v jednom z OS. Možná ti odchází síťovka nebo ta karta, do které je ta síťovka strčená.
hm ale ve windowsech mi beha v poho :/ ted jsem pres ni pripojen na net :/ je to fakt divny...
Tak uz jsem zjistil cim to je. Kdyz jsem spoustel linux, tak jsem pred tim nechal windowsy "vypnout" do rezimu spanku(aby mi pak rychleji nabehly), ale to je zrejme chyba. Pak mi sitovka v linuxu vubec nejede. Kdyz windowsy pred tim normalne vypne, tak pak sit jede ok.
Mate podobnou zkusenost nebo je to haluz mojeho pc? :)
To bude nejaky bug v tom driveri, ze nevie kartu inicializovat ked s nou windows nieco porobili.
Ja mam taku skusenost, ze ked v linuxe rozbeham sietovku na notebooku, tak vo win sa snim neda nic robit ... proste nefunguje. Treba ho disablovat, enablovat restartovat ... a mozno ze zacne fungovat. Bud funguje vo win, alebo v linuxe...
Citace:
Původně odeslal MEluZíNa
Tak uz jsem zjistil cim to je. Kdyz jsem spoustel linux, tak jsem pred tim nechal windowsy "vypnout" do rezimu spanku(aby mi pak rychleji nabehly), ale to je zrejme chyba. Pak mi sitovka v linuxu vubec nejede. Kdyz windowsy pred tim normalne vypne, tak pak sit jede ok.
Mate podobnou zkusenost nebo je to haluz mojeho pc? :)
To můžeš být rád, žes nepřišel o data. ;-) Na jednom notebooku se mi stávalo něco podobného, taky to bylo tím uspáváním.
Tak to je zase bug driverov pre Windows...