-
Sennheiser HD 580 ---Zkusenosti--- ..::POSLECH::SHOP::..? ?
Zajimalo by mne, kde je v Praze moznost poslechu sluchatek Sennheiser. Jde mi o tipy HD555/595 a hlavne o HD 580. Jen nevim, jestli by nebylo zbytecne investovat do HD 580, kdyz nemam sluchatkovy zesik (existuje nejaky USB sluchatkovy zesik?? Ted jedu pres http://www.disk.cz/disk/detail1.csp?!PV,70 )a posloucham mp3 v min. bitrate 192 kbps, ale hlavne VBR. Vyplati se vubec na mp3 S. HD 580, popripade jaky by byly idealni sluchatka?
Zvuk u filmu mam v pohode, jen jeste tu hudbu doladit :D . Mel jsem pujceny KOSS PortaPro a zvuk celkem good. Ale Seeny jsou vyhlaseny svoji kvalitou, tak mne zajimaji.
Diky moc za rady a kdyz by se nasli lidi, co vlastni HD 580, tak bych rad slysel nejaky info a nazory na pry uzasnou kvalitu zvuku 8-) Prece jen sluchatka za 6k museji uz neco kvalitne prehrat ;)
-
jelikoz jsou HD580 uz vybehovy model, vrele ti doporucuju napnout sily k ebay.de a sehnat si je za cenu kolem 3k, za zbytek sezenes zesik.. jinak otazka jestli maji cenu kdyz poslouchas mp3 vychazi z nezkusenosti, mp3 ti zvuk nezmeni, jen jiste aspekty zhorsi.. zvuk ruznych sluchatek se lisi diametralne oproti rozdilu mp3 vs. lossless.. jinymi slovy mp3 na HD580 spolehlive pohrbi CD na Portach kdyz se budu drzet zminovanych sluchatek..
jinak idealni pro tebe k notasu by bylo napr. tohle nebo tohle, ale koukam, ze mas Transit, kterej uz jakys zesilovac uvnitr ma, takze taky moznost..
-
OK. mam jen par otazek:
1)Za 3k by to bylo super, jenze jak by fungovaly pripadny reklamace, kdyz bych je koupil na ebay.de ? Preci jen, kdyz je to z CR, tak se to vyrizuje lip ne?
2)Myslis si, ze by byl poznat rozdil oproti zesiku v Transitu a tebou navrhovanymi zesiky pri poslouchani VBR mp3? Protoze CD fakt moc nevedu a nechce se mi kupovat zvlast zesik - jen v nutnosti. Uz bych mel na stole tech "krabicek" dost a navic prachy potrebuju i na jiny veci ;)
3) Kde si muzu v Praze poslechnout ty Seeny HD 580?
4) Je velky rozdil v hudbe oproti HD555/595?
Jinak jsi myslel nejspis tohle: http://cgi.ebay.de/Sennheiser-HD-580...QQcmdZViewItem
5) Mohl bys mi rict ve strucnosti, jak se nakupuje u e-bay?
Mozna ti nejaky otazky prijdou banalni, ale je se timhle fakt moc nezabyvam.
Dik ;D
-
1) sluchatka se nemaj jak rozbit a tudiz zaruka na ne jaksi pozbyva smysl.. pokud se jim neco stane, je to jen vinou nevhodneho uzivani/zneuzivani a nevztahuje se na to zaruka tak jako tak..
2) znovu opakuju ze mp3 vs. CD je uplne neco jinyho nez rozdily ve zvuku jednotlivych komponentu, kdyby to poznat nebylo, nikdo by to nekupoval
3) to si musis zjistit sam, obvolej high end studia co Sennheiser vedou
4) myslel sem to zcela obecne, at uz vyhrat aukci nebo poridit novy, 6k je nesmyslna cena
5) musis mit zname nebo se domluvit v ramci akci 'dotahnuti hardware z reichu'
-
No k te zaruce... Technics F350 mi odesly po 2 letech... odesel menic a to sem s nima zacahvel velmi gentle, takze zaruka se leckdy hodi :?
Jinak ted mam Sennheiser HD555 a je to SAKRA rozdil... paradni zvuk, velmi ostry, zadna poddekovka. Mozna by extremni vysky mohly byt lepsi,ale to prikladam spis Audigy2(vysky jsou u SB opravdu priserne).Basy jsou uplne dokonale. Jsou akorat, ale kdyz jim prihulis equalizerem, tak jim to nedela nejmensi problem a vybasujou skoro vse co sem zkousel. Stredy jsou taky velmi dobre, ale to je u tehle tridy uz samozrejmost bych rek.
Pripadaji mi primerene lehke a hodne pohodlne. Nausniky taky dobre. Usi se mi tam vejdou bez problemu a maji prijemny material. Jediny problem jsou nekvalitni mp3/nekvalitni vystup ze zvukovky. V kombinaci s A2 hrajou hlasite opravdu hodne vic jak na 50% je nemuzu mit, takze je Audigina2 uzivi v pohode. Jenom po dlouhem poslechu mi casem pripada jako bych pravy slysel o trosku vic nez levy,(hlane u orchestralek) monzna se mi to zda, je to jenom takovy jakby pocit, nic vyznamneho.
Jinak Glassman DIKY za konzultaci pres ICQ :wink:
-
mne taky odesel po cca roce uzivani menic v Technics RP-F800..
-
Citace:
Původně odeslal Glassman
1) sluchatka se nemaj jak rozbit a tudiz zaruka na ne jaksi pozbyva smysl.. pokud se jim neco stane, je to jen vinou nevhodneho uzivani/zneuzivani a nevztahuje se na to zaruka tak jako tak..
2) znovu opakuju ze mp3 vs. CD je uplne neco jinyho nez rozdily ve zvuku jednotlivych komponentu, kdyby to poznat nebylo, nikdo by to nekupoval
3) to si musis zjistit sam, obvolej high end studia co Sennheiser vedou
4) myslel sem to zcela obecne, at uz vyhrat aukci nebo poridit novy, 6k je nesmyslna cena
5) musis mit zname nebo se domluvit v ramci akci 'dotahnuti hardware z reichu'
No s tou zarukou bych to tak hezky nevidel, uz se mi parkrat stalo, ze neco prislo a bylo to dead - vubec nic nefungovalo. Zitra si, doufam, par sluchatek poslechnu. Pak se urcite ozvu a uvidim co a jak. V CR ty HD 580 pod 6k tezko sezenu :evil:
-
-
Uvidime, ale nejdriv se zamerim na Seeny.
Jinak dik za www.studioline.cz . Zejtra se mrknu i nim do kramu a snad i neco poslechnu.
-
-
-
Tedka premyslim nad Sennheiser HD 580 a jeste nad HD 595.
Zatim nebyla moznost poslechu, ale uz jsem domluvenej.
HD 595 se mi zatim zdaji lepsi, maji ten systém E. A. R., v parametrech vetsi frekvencni rozsah, daleho lepsi design, jen 1 kabel na leve strane, jsou novejsim vyrobkem...
Jak to vidis ty, ses spis pro HD 580 nebo 595?
-
co sem mel moznost porovnavat:
595 jsou oproti 580tkam vice zabarveny s duraznejsima basama a vyraznyma stredama. Design je otazkou vkusu me se libi vic decentni 580tky. Kabel na jedne strane je nevyhoda, pokud ho chceme menit. Doporucuju si je vyzkouset na hlave, protoze treba u me bylo neprijemne kdyz se jakysi vystupek uvnitr tvarovane musle dotykal lehce meho ucha a pri vibracich ktere zvukem nastavaly zpusoboval svedeni :)))
-
Citace:
Původně odeslal DeeKay
co sem mel moznost porovnavat:
595 jsou oproti 580tkam vice zabarveny s duraznejsima basama a vyraznyma stredama. Design je otazkou vkusu me se libi vic decentni 580tky. Kabel na jedne strane je nevyhoda, pokud ho chceme menit. Doporucuju si je vyzkouset na hlave, protoze treba u me bylo neprijemne kdyz se jakysi vystupek uvnitr tvarovane musle dotykal lehce meho ucha a pri vibracich ktere zvukem nastavaly zpusoboval svedeni :)))
A celkove se ti vic libi zvuk z 580 nebo 595?
-
Citace:
Původně odeslal aminak
A celkove se ti vic libi zvuk z 580 nebo 595?
v tejto triede sluchatok ti rada od DeeKay-a nepomoze .. je to jeho vkus a sluchatka sa v tychto cenach a urovniach uz lysia iba tym, ze si ich kazdy vybera podla vkusu a podla toho co pocuva ... pre jedneho teda mozu byt 595 uzasne pre ineho mozu byt humusne a naopak ;D to si potom uz treba fakt skusit, pretoze uz to neni "kvalitnejsie vs. menej kvalitne" ale "ine vs. dalsie ine" :)
-
To mas pravdu, da se rict, ze to jsou 2 tipy nejlepsi z nejlepsich od Seenu a je to vec nazoru. Uz se tesim, az si udelam vlastni nazor :idea:
-
pokud to shrnu dle meho ucha: 595 jsou supr kdyz si chce clovek pustit nakou raznou pecku - 580 jsou ale pro me mnohem vhodnejsi na mnohahodinovy neunavujici poslech
-
tak ja som osobne 595 nepocul, ale 580tky by Dee som mal moznost vyskusat a musim konstatovat ze su skutocne impozantne ... ja bezne pouzivam/vlastnim Philips SBC HP890 a senny mali/maju naviac hlavne nehoraznu cistotu zvuku a velmi dobru neutralitu podania ... pritom maju aj very gut basy a samozrejme nechybaju ani vysky az po everest ;D aj tak by som si to ale rad vyskusal proti tym 595 keby som mal menit (co neplanuje, lebo mi tie philipsy vyhovuju, pretoze ide o best pomer cena/vykon co sa dal kupit)
-
Citace:
Původně odeslal MadCap
tak ja som osobne 595 nepocul, ale 580tky by Dee som mal moznost vyskusat a musim konstatovat ze su skutocne impozantne ... ja bezne pouzivam/vlastnim Philips SBC HP890 a senny mali/maju naviac hlavne nehoraznu cistotu zvuku a velmi dobru neutralitu podania ... pritom maju aj very gut basy a samozrejme nechybaju ani vysky az po everest ;D aj tak by som si to ale rad vyskusal proti tym 595 keby som mal menit (co neplanuje, lebo mi tie philipsy vyhovuju, pretoze ide o best pomer cena/vykon co sa dal kupit)
Mno ja mam HD580 a nejvetsim problemem se stala zvukovka a kvalitni zesik za rozumne penize.. Uz se na to chystam fakt dlouho a nejsem schopen se dokopat :(
-
Citace:
Původně odeslal neGryk
Citace:
Původně odeslal MadCap
Mno ja mam HD580 a nejvetsim problemem se stala zvukovka a kvalitni zesik za rozumne penize.. Uz se na to chystam fakt dlouho a nejsem schopen se dokopat :(
Jakej mas nazor na moji zvukovku?
http://www.m-audio.com/products/en_us/Transit-main.html
Moje pozadavky jsou hudba a filmy. Hry vubec - na ne fakt uz cas nemam.
-
na digital bude asi dobra ale ako na analog ??? to neviem, hlavne bude na oboje z tych sennov slaba
-
.... btw k tem HD595, pouzivam je uz vyhradne ke gameskam .. bo mi pridou f porovnani s Beyerama DT 990 PRO strasne ujeceny - s DTckama sem spokojenej :smoke:
-
prasorova penezenka me musi nenavidet, ale prasorovo usiska milovat :lol:
jak to jen rict, HD595 nejsou skutecny top, nejsou high-end, i kdyz je Sennheiser bude za nej vydavat.. jsou to sluchatka, ktere maji oslovit, je to efektnejsi zvuk a pro mene zkuseneho posluchace se muze zdat i lepsi.. i ja jsem vlastnil asi rok HD590, coz jsou predchudci HD595.. tenkrat jsem je poslouchal spolecne s HD580 a dokonce se me mozna libily vic nez ty.. jenze po roce jsem si poslech HD600 (identicky zvuk s HD580) a okamzite jsem pochopil, ze mam doma poutovou atrakci a ne high-end neutralitu.. opatril jsem si ja tedy HD580 a byl jsem spokojen.. HD600 jak rikam zni identicky s HD580, neb jsou stejne konstrukce a maji i stejne menice, HD650 jsou pak jejich nastupce (stale stejna konstrukce, jine menice) a skutecny top Sennheiseru, charakterove verne predchudcum HD580/HD600, ale zas zvukove o kousek lepsi (ale podstatne drazsi).. HD595 mi zcela jasne pripominaji zvuk mych puvodnich HD590..
PS: taky si bezte poslechnout DT990 :wink:
-
Nedavno jsem poslouchal Senny v OC Futurum...prodejna Basys 8-)
konkretne 555, subjektivne mi pripadaly vyraznejsi basy, jinak zvuk spica. Trosku me mrzel vetsi pritlak nausniku, coz by mi moc nesedelo pro delsi poslech :? no, nakonec sem poridil uplne jiny sluchatka, ale to uz je jina historie
bye
-
Citace:
Původně odeslal Glassman
prasorova penezenka me musi nenavidet, ale prasorovo usiska milovat :lol:
jak to jen rict, HD595 nejsou skutecny top, nejsou high-end, i kdyz je Sennheiser bude za nej vydavat.. jsou to sluchatka, ktere maji oslovit, je to efektnejsi zvuk a pro mene zkuseneho posluchace se muze zdat i lepsi.. i ja jsem vlastnil asi rok HD590, coz jsou predchudci HD595.. tenkrat jsem je poslouchal spolecne s HD580 a dokonce se me mozna libily vic nez ty.. jenze po roce jsem si poslech HD600 (identicky zvuk s HD580) a okamzite jsem pochopil, ze mam doma poutovou atrakci a ne high-end neutralitu.. opatril jsem si ja tedy HD580 a byl jsem spokojen.. HD600 jak rikam zni identicky s HD580, neb jsou stejne konstrukce a maji i stejne menice, HD650 jsou pak jejich nastupce (stale stejna konstrukce, jine menice) a skutecny top Sennheiseru, charakterove verne predchudcum HD580/HD600, ale zas zvukove o kousek lepsi (ale podstatne drazsi).. HD595 mi zcela jasne pripominaji zvuk mych puvodnich HD590..
PS: taky si bezte poslechnout DT990 :wink:
Beyerdynamic DT990 se mi co do kvality zvuku zdají o dost horší než HD650. To už je podstatně zajímavější poslech sluchátek Grado RS 1, asi budou brzo dělat společnost mím HD 650kám :-) .
-
Citace:
Beyerdynamic DT990 se mi co do kvality zvuku zdají o dost horší než HD650. To už je podstatně zajímavější poslech sluchátek Grado RS 1, asi budou brzo dělat společnost mím HD 650kám Smile .
mozna by to chtelo srovnavat ve stejny cenovy hladine+- dle penezenky uzivatele :wink:
imho kdyz uz bych mel narvat tolik penez do sluchatek viz Grado RS1, tak to uz spis nejaky elektrostaty napr. Sennheiser HE60 za rozumnnou cenu + prekecat kamose na stavbu spickovyho zesiku -> blue hawaii >:} , ale to uz je daleko za hranicemi mych snu :lol:
-
Citace:
Původně odeslal Bruggi
Citace:
Beyerdynamic DT990 se mi co do kvality zvuku zdají o dost horší než HD650. To už je podstatně zajímavější poslech sluchátek Grado RS 1, asi budou brzo dělat společnost mím HD 650kám Smile .
mozna by to chtelo srovnavat ve stejny cenovy hladine+- dle penezenky uzivatele :wink:
imho kdyz uz bych mel narvat tolik penez do sluchatek viz Grado RS1, tak to uz spis nejaky elektrostaty napr. Sennheiser HE60 za rozumnnou cenu + prekecat kamose na stavbu spickovyho zesiku -> blue hawaii >:} , ale to uz je daleko za hranicemi mych snu :lol:
Já jsem pouze řekl svůj názor na Beyerdynamic.
Pokud bych měl poradit jestli HD595 nebo HD580, tak ať si vezme svoji oblíbenou muziku a zajede si někam do poslechového studia a nechá si předvést oboje sluchátka a k nim ať si ještě poslechne HD650 jako referenční zvuk a pak se sám rozhodne. Tohle mu bez problémů umožní v každém slušnějším studiu. Já jsem se rozhodoval mezi HD600 a HD650, nechal jsem si předvést oboje a rozhodnul jsem se až po dvou hodinách porovnávání. On je problém že u sluchátek se názory na kvalitu zvuku dost liší. Tak si myslím že se takhle nedá jednoznačně poradit.
-
ja jsem nic nerekl proti tomu, ze si kazdy musi vybrat sluchatka podle svejch usisek ;D
imho se ale musi brat v potaz i cena + dalsi veci co ten vyber ovlivni( zdroj zvuku, zesik, atd.)
-
Tak uz jsem vyresil sluchatka 8-)
Pred par hodinama jsem byl ve studiu Sennheiser, zhruba hodinu jsem poslouchal HD 595, HD 600, HD 650. Nakonec jsem hoodne vahal mezi 600 a 650, maji hrozne podobny zvuk. Poridil jsem HD 600 a jsem nadmiru spokojenej :D
-
Citace:
Původně odeslal aminak
Tak uz jsem vyresil sluchatka 8-)
Pred par hodinama jsem byl ve studiu Sennheiser, zhruba hodinu jsem poslouchal HD 595, HD 600, HD 650. Nakonec jsem hoodne vahal mezi 600 a 650, maji hrozne podobny zvuk. Poridil jsem HD 600 a jsem nadmiru spokojenej :D
a co hd580 nebo beyery dt990pro? ty jsi neposlouchal?
imho ted me ceka to samy, pac philipsy hp890 sly s tezkym srdce ke kamaradovi a ja pokukuju po necem lepsi >:}
-
Citace:
Původně odeslal Bruggi
imho ted me ceka to samy, pac philipsy hp890 sly s tezkym srdce ke kamaradovi a ja pokukuju po necem lepsi >:}
HD580 si v podstate koupil, akorat v jinem kosmetickem provedeni, protoze HD600 = HD580 zvukove a provedenim z vetsi casti take..
-
Citace:
Původně odeslal Glassman
Citace:
Původně odeslal Bruggi
HD580 si v podstate koupil, akorat v jinem kosmetickem provedeni, protoze HD600 = HD580 zvukove a provedenim z vetsi casti take..
Bruggi: Kdyby meli HD 580, tak je beru. Jenze oni uz novy nejsou a nebudou, v ČR urcite. Beyery jsem neposlouchal, ale fakt si nic nevycitam ;D
Glass: Mas naprostou pravdu, HD 600 maji nekde jine pouzite matarialy, ale jinak jsou stejne jako HD 580.
-
Citace:
Původně odeslal Glassman
Citace:
Původně odeslal Bruggi
ze se +- HD600 = HD580 vim. prave proto mi bylo divny, ze si je nekoupil.
2aminak: ok :arrow: vysvetleno. imho ale nechapu proc je nekde dal inzerujou :roll:
-
Citace:
Původně odeslal Bruggi
Citace:
Původně odeslal Glassman
Citace:
Původně odeslal Bruggi
ze se +- HD600 = HD580 vim. prave proto mi bylo divny, ze si je nekoupil.
2aminak: ok :arrow: vysvetleno. imho ale nechapu proc je nekde dal inzerujou :roll:
Distributor pro CR je http://www.panter-praha.cz/ . Nevim, jestli je jediny, je to mozne. Sluchatka jsem kupoval primo u nich. Ono kdyz to vemu odjinud - M-AUDIO Sonica se uz nevyrabi a ani neni nikde skladem, ale presto je stale v nabidkach. Je to neskutecny.
-
Jinak co se tyce rozdilu HD 600 a HD 650, tak asi takle:
Temer shodny zvuk, ale:
HD 600 = cista neutralita bez jakekoli upravy tonu
HD 650 = urcite tony jsou barevnejsi, jakoby jemnejsi (nedokazu to presne popsat)
Tohle mi potvrdil i clovek, co se tam o mne staral. Rikal, ze ty 650tky maji zvuk pro jeste delsi neunavujici poslech. Ale cista neutralita je z HD 600 ( on ma doma HD 600).
Jinak HD 650 maji o malinko mensi tlak na hlavu, ale to je asi vec nazoru jednotlivce. Tot muj nazor na HD 600 x HD 650 ;D
-
aha takze p. Hoffman ;D nj. ten neda na HD600 dopustit :wink:
ono je to asi o zvyku, ale objektivne jsou HD650 presnejsi, o neco lepsi hloubka a vysky na prvni poslech mene vyrazne, zato dokonale ciste.. ovsem na druhou stranu ja jsem taky zvykly na sve HD580 Jubilee (limitovana serie k prilezitosti 50. vyroci Sennheiseru - HD600 v luxusnejsim barevnem provedeni) a o porizovani HD650 jsem nikdy neuvazoval, protoze jejich cenovy rozdil, alespon podle meho, je prilis velky.. krom toho jak rikam jsem spokojeny navysost..
ta temnost je dana prave nenapadnosti vysek, ovsem to je neco, co se musi hodnotit take v kontextu s pouzitym zdrojem signalu a sluchatkovym zesilovacem.. coz v tvem pripade byl pravdepodobne Marantz CD63 a Creek OBH-11SE, tedy nic vylozene skveleho (teda pokud se v posledni dobe u Panteru neco nezmenilo)..
-
Citace:
Původně odeslal Glassman
aha takze p. Hoffman ;D nj. ten neda na HD600 dopustit :wink:
ono je to asi o zvyku, ale objektivne jsou HD650 presnejsi, o neco lepsi hloubka a vysky na prvni poslech mene vyrazne, zato dokonale ciste.. ovsem na druhou stranu ja jsem taky zvykly na sve HD580 Jubilee (limitovana serie k prilezitosti 50. vyroci Sennheiseru - HD600 v luxusnejsim barevnem provedeni) a o porizovani HD650 jsem nikdy neuvazoval, protoze jejich cenovy rozdil, alespon podle meho, je prilis velky.. krom toho jak rikam jsem spokojeny navysost..
ta temnost je dana prave nenapadnosti vysek, ovsem to je neco, co se musi hodnotit take v kontextu s pouzitym zdrojem signalu a sluchatkovym zesilovacem.. coz v tvem pripade byl pravdepodobne Marantz CD63 a Creek OBH-11SE, tedy nic vylozene skveleho (teda pokud se v posledni dobe u Panteru neco nezmenilo)..
Je to presne, jak rikas ;D Nezmenilo.
-
Dneska jsem mel konecne cas si je poradne poslechout. Po 6 hodinach hudby vubec neboleji usi, zadna unava, nic. Je to fakt parada, co vic dodat 8-)
-
Citace:
Původně odeslal aminak
Dneska jsem mel konecne cas si je poradne poslechout. Po 6 hodinach hudby vubec neboleji usi, zadna unava, nic. Je to fakt parada, co vic dodat 8-)
Ako si poradia tieto HIGH-END modely Sennheiser s izolaciou zvuku? Mne napriklad vadili zvuky klavesnice ci mysi v pripade Koss UR40 , ktore su tiez otvorene sluchatka. Dik
-
Citace:
Původně odeslal dak
Citace:
Původně odeslal aminak
Ako si poradia tieto HIGH-END modely Sennheiser s izolaciou zvuku? Mne napriklad vadili zvuky klavesnice ci mysi v pripade Koss UR40 , ktore su tiez otvorene sluchatka. Dik
Pokud potrebujes utlumit okoli, tak otevrena sluchatka nebudou to prave. A mistni guru se usnesli ze mezi uzavrenymi jsou nejlepsi Beyerdynamic DT770.
-
Citace:
Původně odeslal dak
Citace:
Původně odeslal aminak
Podle meho je zde izolace zvuku minimalni. Pri nizke hlasitosti slysis napr. kliknuti na mys. Jinak s tou klavesnici problem nemam, notebook ji ma dost tichou. Zatim s "hlukem" z okoli nemam problem - v pokoji mam pri poslechu vzdy klid.
-
Beyer dela i DT770M pro bubeniky s okolni izolaci >35dB, s temadle bych rek ze uz klikani mysi neuslysis :-)
-
Citace:
Původně odeslal monsoon
Citace:
Původně odeslal dak
Citace:
Původně odeslal aminak
Pokud potrebujes utlumit okoli, tak otevrena sluchatka nebudou to prave. A mistni guru se usnesli ze mezi uzavrenymi jsou nejlepsi Beyerdynamic DT770.
Skoda, ze Beyerdynamic vyzera tak staromodne. Asi zoberiem KOSS 3AA.
-
Citace:
Původně odeslal dak
Skoda, ze Beyerdynamic vyzera tak staromodne. Asi zoberiem KOSS 3AA.
Je znamo, ze celkove KOSSy maji utlumeny zvuk (jakoby pod dekou).Jeden cas jsem mel Porta Pro a Sennheiser hraje bez utlumu. Bejt na tvym miste, zkusil bych treba Sennheiser eH 250 http://hifishop.cz/DetailPage.asp?DPG=26640 nebo HD 200/210 MASTER http://hifishop.cz/DetailPage.asp?DPG=26662 (ale to uz nejspis nebude podle tveho vkusu) a urcite je s KOSSakama porovnat.
-
Nakoniec som kupil Sennheiser HD 201 a neviem si ich vynachvalit. Urcite hraju lepsie nez prebasovane Koss UR40. Skutocne odporucam.
-
Nevite nekdo, kde bych si mohl v Cechach poslechnout a srovnat Sennheiser 580, 650 a Beyerdynamic 990 a 880? Zatim to vypada, ze budu muset vyrazit do dvou firem...
-
Citace:
Původně odeslal Kankal
Nevite nekdo, kde bych si mohl v Cechach poslechnout a srovnat Sennheiser 580, 650 a Beyerdynamic 990 a 880? Zatim to vypada, ze budu muset vyrazit do dvou firem...
http://www.jasyko.cz/cz/index.html ale to ti asi nepomoze :)
-
to MC: Za brnaky dik. Zapomnel jsem napsat, ze hledam spis neco v Praze a okoli.
-
Re: Sennheiser HD 580 ---Zkusenosti--- ..::POSLECH::SHOP::..? ?
Sorry za dlshsi post ale mam vela otazok.Mam v plane kupit nejake sluchadla....Nerad by som bral aj sluchadlovy zosik.Teda ak som spravne pochopil to ze maju sluchadla 300ohm znamena ze budu hrat len tichsie ked ich pripojim priamo na zvukovku ako napr porta pro kedze maju rovnaku citlivost ako tie porty?Alebo budu hrat aj menej kvalitne
OTAZKA 1 - ci je pokles kvality ked je nedostatocne silny signal alebo to hra len tichsie?Resp, preto mam zaujem o senn 595, tieto maju v novej verzii 50ohm,
OTAZKA 2 - takze by mali hrat vlastne hlasnejsie ako porty ktore maju 60ohm (ked ze maju priblizne rovnaku citlivost)?
A ked pripojim sluchatka pri nejakej strednej hlasitosti cez zosik alebo priamo na zvukovku tak aby bol vysledny zvuk rovnako hlasny ,
OTAZKA 3 - bude zvuk tych sennov 595 cez zosik nejaky prekreslenejsi alebo dynamickejsi ako ked su zapojene len priamo na zvukovku? <-- toto ma obzvlast zaujma(samozrejme hovorim o tom najednoduchom zosilovaci primeranej kvality ktory sa da vyrobit).
A tiez sa tu rozoberalo ci 580 ci 595.Ja mam hlavne koli tej impedanci zaujem o 595.Ak som spravne pochopil tak zvuk 595 neni horsi ako 580tiek?Je len trochy iny,
OTAZKA 4 - tz, aj 595 hraju stale oproti sporta/porta pro o dost lepsie, spravne?lebo nerad by som dal 6k kc za sluchatka ktore mi budu hrat rovnako ako sporty ktore mam teraz.
Zoberem si asi aj tak moje sporty a pojdem tie 595ky skusit, resp ak by som ich nenasiel stone shope tak ich objednam cez net a ak sa mi nebudu pacit tak ich vratim.
OTAZKA 5 - teraz mam live 5.1, neskor budem kupovat x-fi.Je vystup na x-fi silnejsi ako na live? tz budu sluchatka hrat na x-fi hlasnejsie? alebo len koli tym lepsim prevodnikom a tak bude len zvuk len lepsi.
-
No jelikoz sme kdysi s Prasorem zkouseli jeho HD595 a moje HD580 s i bez zesiku tak nabizim nasledujici postrehy.
HD580 hrajou bez zesiku dle me vyrazne plosseji - hlavne v nizkych frekvencich je citit jak potrebujou vetsi silu a je to cele zastrenejsi.
HD595 jsou normalne mene temne nez HD580 a tudiz bez zesiku nepusobi zmena tak vyarzne jako u HD580. Zlepseni po pouziti zesiku tam je taky, ale zdaleka ne tak vyrazne jako u HD580.
Co se tyka toho co hraje hur/lepe - uz sem to tu psal vyse, HD580 jsou presnejsi, ale na prvni poslech se zda ze s HD595 je hudba "hezci", protoze je trochu zabarvena. Pokud teda nechces kupovat zesik, nepotrebujes neutralitu a chces aby to hralo "hezky", pak vem HD595, pokud ti sednou na hlavu (me napriklad vadil profilovany vnitrek musle potazeny latkou, ktera vibrovala a simrala me do ucha coz mi bylo neprijemne :). Zalezi teda na tvaru ucha kazdyho posluchace :)
PS: Live je krize, Audigy taktez, X-Fi sem neslysel, takze snad bude lepsi...jinak bys ty sluchatka urazel :)
-
Dik za postreh, mne ide hlavne o to aby som sa tym ze ten zosik nebudem mat o nieco co je moc dobre neukratil.A vies mi tak odhadom povedat na kolko asi vidu suciastky na ten zosik co tebe k 580kam robil Glass alebo uz neviem kto to bol,lebo dat to vyrobit by nebol problem pre mna-teda ak by tam neboli nejake suciastky co sa tazko zhanaju.
a otazka na majitelov serie 5x5:
By ma zaujmalo ako je na tom ten klb, nevykvedla sa to po case?lebo ked je to z jedej strany mne to pripada dost labilne.
co sa tyka live - mam 2 moznosti kupit teraz ku kossom sporta pro x- fi alebo k sb live senny.Prepokladam ze kupa sennov bude z hladiksa kvality zvuku asi vyhodnejsia, s tym ze lepsiu zvukovku kupim casom.
No hlavne je pre mna dolezite aby som kupou tych sennov neziskal o 10% lespsi zvuk oproti porta/ksc35- co je tazko postrehnutelne.Ja ocakavam diametralne odlisny(lepsi) - dockam sa ho?No asi si ich budem musiet ist len naozaj niekde skusit...lebo taketo veci sa uz podla toho kto mi co povie kupovat naozaj nedaju.
-
No o neco se samozrejme ukratis, s kvalitnim zesikem si teprve muzes byt jist ze si vymackl z sluchatek maximum za jejich nemalou cenu. Soucastky na zesik se vesly spolehlive do 1500Kc.
Vetsinu soucastek sem sehnal v ceskych elektroshopech, jen jedna vec tusim byla na objednavku a cekalo se asi tri tydny. Par soucastek bylo poslano z US jako samply, tzn zdarma.
Ono hodnotit procentuelne kvalitu zvuku je dost osidny, zalezi jak moc dobre slysis a ses schopnej to rozlisit. kdyz to srovnam u sebe tak KSC35 maji vyraznejsi vyssi basy proti mejm HD580, ale maji je furt stejny a chybi jim nejnizsi frekvence.... nedokazou to tolik prokreslit a celkove jsou zastrenejsi. HD595 basujou oproti 580tkam vyrazneji.
-
To mas vazne dost tezky, oboji hraje hodne spatne. Tezko rict, co hraje hur ( mel jsem jak Porta Pro, tak Live!. Hur na tom bude asi ta Live!, ale i kdyz to vymenis za neco lepsiho ( schvalne nerikam X-Fi, prestoze jsem X-Fi neslysel, mohu-li vychazet z toho, co se tady o ni napsalo, tak by se imho dalo najit lepsi reseni ), tak ti to stejne na vystupu uzemni ty Porta, takze rozdil nebude moc markantni. Koupis-li Senny, tak je stejne nebudes poslouchat, protoze poradne uslysis to, co se line z Live!. Takze bych asi zacal zvukovkou a to v pripade 5.1 necem na Envy24 (treba Revo) a pokud ti staci stereo, tak mozna nejaka Juli@, nebo E-Mu 0404 (ted nemam prehled, takze radsi pockej na nekoho dalsiho).
-
no ten bass 595/580 ma zaujma, lebo teraz zacinam mat pocit ze moje sporty ktore basuju viac ako porta aj ksc su az moc prebasovane, ze ked je tam silna basova linka tak pohlcuje resp. zatienuje ine pasma, neviem ako to vysvetlit...
edit. zvukovka - som aj hrac takze ocakavam eax 4 , max FPS v hrach a vsetky ficurky co tam maju byt ked uz dat za zvukovku x tisic.takze mi asi nic insie ako x-fi nezostava
monsoon - podla toho co si napisal mi vychadza ze senn hra oproti porta o dost lepsie.lebo s porta nemam ziadne problemy s tym co mi lezie z live!-ale este som nic lepsie nemal, takze mozem len tazko sudit.
-
No aby ses pak se Sennama nedivil co ti z toho Live fakt leze a co si na kosech neslysel :p
-
No asi bych mel dodat, ze jsem Senny neslysel, takze taky jen hadam :confused:
Mam Sony MDR-CD470 asi za 2k a i ty hrajou o dost lepe nez Porta, to je vse, z ceho vychazim. Ale diky tomu, jak uz jsem psal predtim, nebo ted Dee, zacal bych zvukovkou. Domnivam se, ze kdyz budes mit Live! a das do toho Senny, tak se jeste rad vratis k Portum. Tohle je vazne tezky.
-
A este taka vec,ono je asi tazko skusat sluchatka ktore mi vybalia nove z krabice, lebo v servise koss mi napr. povedali ze "zahorenie" porta trva tak 100 hodin -a pocas tej doby sa vyrazne zmeni zvuk.
Kamos si kupil nove Sporty a sme ich porovnavali s mojimi rok starymi.Bassy rovnake, ale tie jeho hrali vysky a stredy uple inak, moje boli take dynamicke a zvuk bol taky siroky proste.Zatial co jeho zneli skor tak tlmenejsie- nesiel tak do sirky zvuk a nebol taky vyrazny ak chapete co myslim, takze to asi bude tak ako hovoria.Prepokladam ze rovnako treba aby sa zahoreli menice aj na sennoch, takze to co si vypocujem v obchode asi nebude to ako tie sluchatka budu hrat neskor.
-
To mas sice pravdu, ale vetsinou staci mnohem kratsi doba. A zadruhe preci jen kazdemu nebudou vybalovat nove a pokud budou umoznovat si je vyzkouset, tak asi budou mit nejaky testovaci zahoreny kus, ale taky nemusi.
-
Sorry za OT, ale je normalni, ze se Sennheiserama 555 jsem schopny rozeznat dokonce i rozdil mezi 320kb/s mp3 a originalni nahravkou z CD ? Prijde mi to dost zvlastni, za 320 jsem uz povazoval "temer" bezztratovou kompresi a celkem me to stve.
Neni mozne, ze zvukovka pri pousteny hudby z CD jenom preposila signal(a proto je kvalitnejsi) a pri resamplovani mp3 uz bohuzel dochazi ke ztratam ? resp. Neexistuje prehravac/kvalitni encoder ktery by byl nerozeznatelny od originalu ?
-
Citace:
Původně odeslal Haste
Sorry za OT, ale je normalni, ze se Sennheiserama 555 jsem schopny rozeznat dokonce i rozdil mezi 320kb/s mp3 a originalni nahravkou z CD ? Prijde mi to dost zvlastni, za 320 jsem uz povazoval "temer" bezztratovou kompresi a celkem me to stve.
Asi takhle, kdyz na to budes myslet a zaobirat se tim, tak se to poznat da, ovsem pri beznem poslechu si toho v prevazne vetsine nevsimnes.
Citace:
Původně odeslal Haste
Neni mozne, ze zvukovka pri pousteny hudby z CD jenom preposila signal(a proto je kvalitnejsi) a pri resamplovani mp3 uz bohuzel dochazi ke ztratam ?
Toto muzes eliminovat sw resaplerem napriklad ve foobaru, ale imho se budou oba signaly zpracovavat stejne, tahas-li CDDA pres sbernici.
Citace:
Původně odeslal Haste
resp. Neexistuje prehravac/kvalitni encoder ktery by byl nerozeznatelny od originalu ?
Bezztratovych kodeku je hodne, nefunguji na principu vypousteni "neslysitelnych" casti, ale podobne jako zip/rar akorat jsou optimalizovany pro audio ( z tech nejznamejsich napr. flac - asi nejvetsi podpora, monkey's - nejlepsi komprese ). Zde ovsem budes muset pocitat s mnohem vetsimi bitrate ( 600 - 1000 kbps ), ale budes mit zaruceno, ze to bude na bit stejny jako original.
-
zahorenie je pri vacsich sluchatkach vzdy dlhsie, ale 100 hodin by som videl ako prehnane cislo ... vacsinou sa pisava o 1 dni (tj 24 hodin) :)
inak SB Live! je kriza ... osobne som vlastnil a bolo to hrozne, po uprave (OP amp mod zadneho vystupu na AD8620 ci ktory to bol a pouzitie Kx + foobar) sa to uz celkom dalo :) ked som ale skusal na davnejsej LP zostavu co ma Dee (580tky + ESS digitalnu zvukarnu a externy D/A prevodnik a zosik) tak som pochopil ze to je uplne niekde inde ... vtedy som uz mal svoje aktulne pouzivane Philips HP890 a aj z nich to vytiahlo este nieco viac ako ten modovany Live ktory uz vtedy hral pomerne pekne. Mal ale malu silu aj na tieto 32Ohm sluchatka to proste nerozcvici poriadne tie membrany :). Preto som jednu dobu pouzival sennheiser zosilovac (taky shit divny, phantom ci jak sa vola) co ma hrozne SNR a strasne sumel, ale aspon to malo nejaku dynamiku :). Nasledne som presiel na Audigy 2 Platinum Ex (taka ta lacna seria co ma Audigy 2 cip a ZSkovy board a ma to externy panel) a to je na moje sluchatka dost v pohode vec ... ako by to slapalo so sennami to fakt neviem, nemal som to moznost vyskusat/porovnat priamo, jednu chvilu som mal doma Maya 4x4 MkII. co je profi zvukarna s veeeelmi cistym zvukom ... bola samozrejme lepsia ako moje aktualne Audigy ale nie zase tak moc, pouzivam upravene ovladace a trosku som sa pohral s ekvalizerom priamo v ovladacoch a obecne sa to uz da pocuvat :) je tam par zakladnych fint ako mat nastavene ze mas repraky a nie sluchatka + resampling vo foobare atd. obecne si myslim, ze ked si kupis 580tky k neupraveneme Live bude to dost ulet, zo zadneho vystupu s Kx by to este mozno slo, ale zadny neni zosilneny takze by sa ti tie sluchatka nerozhybali :(.
-
Tak uz mam tie HD595-ky a som spokojny,Zatial pozorujem oproti sporta pro ze hlavne hlas je taky tlmenejsi- u sport je hlas taky vyraznejsi a umiestneny do stredu, HD je taky roztiahnuty do priestoru.Este ich mam len chvilu takze ked sa trochu zahoria porovnam dokladnejsie.Ale rozhodne su lepsie, o pohodlnosti ani nehovorim.Este k nim budem namiesto live! brat x-fi a postavim amp(teda len jeho cast ktora sa vola diskretny diamond buffer-Glassman mi poradil ze to staci na nizkoinpedancne sluchatka).
-
No dnes som zobral sluchatka naspat do obchodu kde som ich bral a som si ich tam bol skusit na niecom lepsom ako je moj live.(nejaky CD player asi za 13k-takze tiez ziadny high end).Vypocul som si len 2 - 3 pesnicky , ale som si ich tu teraz pustil tie iste v mp3 na PC a uffff, fuuuuha tomu hovorim rozdiel, na live! to len tak chrci :mad: :confused: tak sa teraz rozhodujme ci m-audio revo alebo x-fi a som v slepej ulicke.
-
Citace:
Původně odeslal Marek
No dnes som zobral sluchatka naspat do obchodu kde som ich bral a som si ich tam bol skusit na niecom lepsom ako je moj live.(nejaky CD player asi za 13k-takze tiez ziadny high end).Vypocul som si len 2 - 3 pesnicky , ale som si ich tu teraz pustil tie iste v mp3 na PC a uffff, fuuuuha tomu hovorim rozdiel, na live! to len tak chrci :mad: :confused: tak sa teraz rozhodujme ci m-audio revo alebo x-fi a som v slepej ulicke.
Kup X-FI, protoze ji planuju taky k mojim Sennum HD555 a zatim se tu na foru nenasel nikdo s kombinaci X-FI + kvalitni sluchadla :mad: Hlavne pak nezapomen napsat dojmy ;)
-
Citace:
Původně odeslal Haste
Kup X-FI, protoze ji planuju taky k mojim Sennum HD555 a zatim se tu na foru nenasel nikdo s kombinaci X-FI + kvalitni sluchadla :mad: Hlavne pak nezapomen napsat dojmy ;)
Uz som na 99% rozhodnuty pre revo 5.1.Aj ked ono by bolo najlepsie keby mal niekto moznost porovnat f2f obe.Ta strata vykonu v hrach ma mrzi, lebo moj PC uz neni ziadny cvalik a este ho zmrzacim viac po vykonovej stranke s tym revom a preto ocakavam ze to revo bude hrat lepsie ako x-fi.
-
Hm nemuzu nabidnout kombinaci top seenu, ale mam hd280pro na xfi jinak posouzeno jako mirne horsi nez na ENVY, ale obecne xfi mne nebavi. Takze stejne bude poslech na ENVY. Snad uz si nikdy ten creative z duvodu zvedavosti neporidim...)))) Samozrejmne kdyby chtel Glassman testnout Xfi v kombinaci s neci slusnym a podat referenci....muzu zapujcit.
-
Uberguru: pres co mas ty HD580pro? primo z zvukarny nebo skrz zesik? Ja je mel taky a sly hodne spatne vybudit, se zesikem to hralo pak mnohem lepe.
-
Mam uzavreny hd280pro utlum 32dB protoze mi tu jede hluk a televize nemuzu mit nic otevrenyho, sluchadla jedou primo ze zvukaren co se mi tu stridaj a tak nejak sem ted zrovna na to tema ala zesicek zkousel Glassmana obzvlaste potom co zvazuju zamenu za BD770 no Uvidime))))) kazdopadne poslech a porovnani na zesaku bych uvital.
-
mate nekdo zkusenosti se sennheiser HD 437? sou docela pěkný ale netušim jak hrajou :-( mam dojem že se daj nekde koupit za 800!!!
-
Citace:
Původně odeslal Marek
Uz som na 99% rozhodnuty pre revo 5.1.Aj ked ono by bolo najlepsie keby mal niekto moznost porovnat f2f obe.Ta strata vykonu v hrach ma mrzi, lebo moj PC uz neni ziadny cvalik a este ho zmrzacim viac po vykonovej stranke s tym revom a preto ocakavam ze to revo bude hrat lepsie ako x-fi.
Tak jak jsi dopadl? Ja planuji taky hi-fi sluchatka a z toho duvodu i lepsi zvukovku nez "deskovou" a M-Audio revo 5.1 je muj favorit tesne pred X-FI xtrememusic. I kdyz hry hraji taky dost. Jeste vaham.
-
Citace:
Původně odeslal podws
Tak jak jsi dopadl? Ja planuji taky hi-fi sluchatka a z toho duvodu i lepsi zvukovku nez "deskovou" a M-Audio revo 5.1 je muj favorit tesne pred X-FI xtrememusic. I kdyz hry hraji taky dost. Jeste vaham.
no ja som nakoniec kupil revo, zvuk je super.ked si dnes pustim nieco cez live! tak mi rozdiel pride omnoho vacsi ako prvy den ked som porovnaval zvuk live a reva.Ale ak chces hrat volil by som asi X-fi.Predsa len fps dost potiahne.Ja sa snazim z hranim skoncovat, tak som kupil revo:)
-
Citace:
Původně odeslal Haste
XFi HD555 kombinaci mam ale jsem predevsim gamer a sem tam naka tam MP3
-
Taky jsem měl doma HD555 + X-fi.... ale sluchátka mi moc dobře neseděly na uších.. jinak co se týče zvuku, tak basy zvládají dobře, středy výborně a výšky jsou trošku schované(nakonec jsem je vrátil kvůli nepohodlnosti) ... X-fi na poslech hudby můžu doporučit, je natom o dost líp než moje předešlá SB Audigy.
-
Citace:
Původně odeslal Mac Manar
Taky jsem měl doma HD555 + X-fi.... ale sluchátka mi moc dobře neseděly na uších.. jinak co se týče zvuku, tak basy zvládají dobře, středy výborně a výšky jsou trošku schované(nakonec jsem je vrátil kvůli nepohodlnosti) ... X-fi na poslech hudby můžu doporučit, je natom o dost líp než moje předešlá SB Audigy.
S tou pohodlnosti HD 555 pokulhavaji, to je fakt. Podle me nejlip sedi HD 650, HD 600 maji krapet tvrdci material, ale casem se dotvaruji a je to ok.
-
Citace:
Původně odeslal aminak
S tou pohodlnosti HD 555 pokulhavaji, to je fakt. Podle me nejlip sedi HD 650, HD 600 maji krapet tvrdci material, ale casem se dotvaruji a je to ok.
to uz porom neviem akos sedia 580/600ky ked o 595kach nevim ze ich mam na hlave,ked nehraju :)
-
Citace:
Původně odeslal Marek
to uz porom neviem akos sedia 580/600ky ked o 595kach nevim ze ich mam na hlave,ked nehraju :)
HD 595ky jsem mel taky na hlave a s pohodlnosti HD 600 a 650 se to neda srovnavat - jsou o tridu vys. Na druhou stranu jde o zvyk a navic HD 600 a 650 hrajou jinak nez HD 595. Ale to uz je zde uz celkem rozebrano...
-
Citace:
Původně odeslal aminak
HD 595ky jsem mel taky na hlave a s pohodlnosti HD 600 a 650 se to neda srovnavat - jsou o tridu vys. Na druhou stranu jde o zvyk a navic HD 600 a 650 hrajou jinak nez HD 595. Ale to uz je zde uz celkem rozebrano...
z toho co si napisal mi neni vobec jasne ci su podla teba o triedu vyssie 595ky alebo 600ky.upresni
-
Citace:
Původně odeslal Marek
z toho co si napisal mi neni vobec jasne ci su podla teba o triedu vyssie 595ky alebo 600ky.upresni
Napsal jsem to ne zrovna nejlip, sorry.
Takze je to takle: High - End trida jsou Sennheiser HD 600, HD 650.
HD 595 se nebere jako High - End, i kdyz spousta shopu je za High - End povazuje.
Jeste jednou opakuju, ze poslechove jsou si HD 600 a HD 650 velmi podobne. HD 600 maji neutralni zvuk, HD 650 trosku upravene vejsky pro mensi unavu usi = delsi a pohodlnejsi poslech.
HD 595 maji zesilene basy, uz to neni to prave.
Nejlip udelas, kdyz si je poslechnes.
-
ale si hovoril povodne o pohodlnosti a aj ja, nie o tom ako hraju.A s 595 som spokojny, ak maju 595 silnejsie basy ako 600/650 tak uz potom 600/650 asi ani nebasuju.Napr oproti takym koss sporta pro 595 basuju slabsie, ale zaroven omnoho lepsie.A high end ako high end. 595 stoja rovnako ako 580ky ktore high end su.A Vseobecne su 595/580/600/650 povazovane za velmi podobne, neda sa povedat ze by niektore hrali horsie ako ine, len trochu inak, ale rozdiely su velmi male.Vsetky su vo vseobecnsoti povazovane za Top sluchatka .Ale co ta pohodlnost, stale mi neni jasne ci su pre tebea lepsie 595 alebo 600
-
Citace:
Původně odeslal Marek
ale si hovoril povodne o pohodlnosti a aj ja, nie o tom ako hraju.A s 595 som spokojny, ak maju 595 silnejsie basy ako 600/650 tak uz potom 600/650 asi ani nebasuju.Napr oproti takym koss sporta pro 595 basuju slabsie, ale zaroven omnoho lepsie.A high end ako high end. 595 stoja rovnako ako 580ky ktore high end su.A Vseobecne su 595/580/600/650 povazovane za velmi podobne, neda sa povedat ze by niektore hrali horsie ako ine, len trochu inak, ale rozdiely su velmi male.Vsetky su vo vseobecnsoti povazovane za Top sluchatka .Ale co ta pohodlnost, stale mi neni jasne ci su pre tebea lepsie 595 alebo 600
HD 650 jsou nejpohodlnejsi. HD 600 maji o malinko tvrdsi molitany. HD 595 mi sedeli na hlave tak nejak divne, byl tam hrozne maly tlak na okoli usi ( jde o hlavu kazdeho jedince). HD 600/650 basujou tak, jak to hudba vyzaduje = nic navic. Ty basy jsou decentni, ale tak to ma bejt. KOSSy, to je kapitola sama pro sebe (nabasovany az hruza, kdyz to prezenu). Jinak HD 580 staly skoro stejne jako HD 595, to mas pravdu. Ale HD 580 HRAJI totozne s HD 600. HD 600 jsou tak drahe proto, ze maji lepsi pouzite materialy, nez mely HD 580.
A jelikoz se HD 580 uz nevyrabi a nove v CR nekoupis, pak je na rade HD 600.
Sennheiser HD 595 se mezi top, mezi High - End neradi, tak se s tim konecne smir! Kdybys slysel HD 600/650, pochopis to. Osobne jsem si HD 595/600/650 poslouchal dost dlouho.
Ted uz to snad dokonale chapes ;)
-
dokonale chapem len to ze si vyhodil za nieco podobne ako ja raz tolko prachov a teraz sa snazis kazdeho presvecit ze ta invsetcia bola rentabilna, aj ked urcite nebola,tvoju mega zaujatost k 600kam jasne dokazuje dokazuje aj to ze si si strcil ich megaobrazok do popisu.Mozno keby si si precital tento dred, alebo aj nejake zahr forum o sluchatkach prisiel by si na to ze 580ky hraju velmi podobne ako 595ky a kedze 580ky maju rovnake menice ako 600ky , len 600ky ich maju zabalene v lepsom obale co z toho plynie?ze si nevyhodil prachy za lepsi zvuk ale za to ze tvoje sluchatka su z titanu a uhlikovych kompozitov alebo bohvie coho.Tak sa s tym uz konecne zmier!
teraz to uz snad dokonale chapes;)
P.s. a na zdrojoch ako su ten tvoj tranzit alebo moje m-audio bude rozdiel medzi nimi este mensi.
-
Citace:
Původně odeslal Marek
dokonale chapem len to ze si vyhodil za nieco podobne ako ja raz tolko prachov a teraz sa snazis kazdeho presvecit ze ta invsetcia bola rentabilna, aj ked urcite nebola,tvoju mega zaujatost k 600kam jasne dokazuje dokazuje aj to ze si si strcil ich megaobrazok do popisu.Mozno keby si si precital tento dred, alebo aj nejake zahr forum o sluchatkach prisiel by si na to ze 580ky hraju velmi podobne ako 595ky a kedze 580ky maju rovnake menice ako 600ky , len 600ky ich maju zabalene v lepsom obale co z toho plynie?ze si nevyhodil prachy za lepsi zvuk ale za to ze tvoje sluchatka su z titanu a uhlikovych kompozitov alebo bohvie coho.Tak sa s tym uz konecne zmier!
teraz to uz snad dokonale chapes;)
P.s. a na zdrojoch ako su ten tvoj tranzit alebo moje m-audio bude rozdiel medzi nimi este mensi.
Pochop, ze jsem si nemohl koupit HD 580, uz je neprodavali. Chtel jsem je od zacatku, ale co mi zbyvalo? Pak jsem si poslechl HD 595, HD 600, HD 650 a rozhodl se. Ja jsem nikdy netvrdil, ze HD 600 hrajou lip nez HD 580! Vubec mne nestve, ze jsem za ty sluchatka vyhodil prachy, jsem s nima spokojenej.
Jinak jsem ty sluchatka poslouchal nejdriv na Transitu a pak i pres CD player + sluch. zesik. A ten rozdil ve zvuku tam je znat a to dost - i na Transitu. Ale taky jde o usi, ale to uz je jina kapitola.
Poslechni si vyse zminovane tipy sluchatek a pak se ozvi ;)
A podpis nech bez pripominek ;)
-
ocuj a ten tranzit ti v pohode utiahne tie 600ky 300ohmove?lebo moje su 50ohm a utiahne ich do vysokej hlasitosti skoro vsetko, ale sluchatkovy zosik im podla dost ludi prida este extra punch.Tak ma zaujma ci z tho tranzitu nezneju tak nezivo?
-
Citace:
Původně odeslal Marek
ocuj a ten tranzit ti v pohode utiahne tie 600ky 300ohmove?lebo moje su 50ohm a utiahne ich do vysokej hlasitosti skoro vsetko, ale sluchatkovy zosik im podla dost ludi prida este extra punch.Tak ma zaujma ci z tho tranzitu nezneju tak nezivo?
Sluchatkovej zesik by byl fain, ale momentalne potrebuju money na jiny veci. Mam v planu ho koupit. Zatim v poho vystacim s Transitem, i kdyz ze sluchatek nevymackne zdaleka maximum. Zatim jsem jeste student, takze s penezma nic extra.
-
Citace:
Původně odeslal aminak
Sluchatkovej zesik by byl fain, ale momentalne potrebuju money na jiny veci. Mam v planu ho koupit. Zatim v poho vystacim s Transitem, i kdyz ze sluchatek nevymackne zdaleka maximum. Zatim jsem jeste student, takze s penezma nic extra.
Taky uvazuji o sluchatkovem zesilovaci Sennheiser 580 ....nevis o necem slusnem za dobre kacky???
-
Citace:
Původně odeslal dumar
Taky uvazuji o sluchatkovem zesilovaci Sennheiser 580 ....nevis o necem slusnem za dobre kacky???
zabrus sem http://head-fi.org/.najlepsia volba u nas je si to asi postavit sam.
-
Citace:
Původně odeslal dumar
Vim jen o tomhle http://disk.cz/disk/detail1.csp?!PV,2097
Do noutase ;)
-
Stal jsem se stastnym majitelem novych 580, mam je pripojene pres Echo Indigo dj, zvuk skvely.
Lze jejich zvuk jeste zlepsit vymenou kabelu? Zajimaly by me hlavne vase zkusenosti, nazory jsem uz na netu prolistoval... Nejradsi bych si jiny kabel nekde vyzkousel, nemate nekdo doma? diky.
-
Citace:
Původně odeslal
Kankal
Stal jsem se stastnym majitelem novych 580, mam je pripojene pres Echo Indigo dj, zvuk skvely.
Lze jejich zvuk jeste zlepsit vymenou kabelu? Zajimaly by me hlavne vase zkusenosti, nazory jsem uz na netu prolistoval... Nejradsi bych si jiny kabel nekde vyzkousel, nemate nekdo doma? diky.
Zajimalo by mne, jesti jsi je poslouchal treba pres zvukovku M-audio Revol. nebo jinou M-audio, popripade Creative.
Mam M-audio Transit a Seeny HD 600 a o tom Indigu premejslim...
-
to aminak: Zatim ne, ale v dohledne dobe (tak 14 dni) si je mozna poslechnu na zvukovce Terratec Aureon@Audiotrak Prodigy. Pokud to vyjde, napisu sem srovnani s Indigem. Jinak muzu Indigo srovnat i s integrovanou zvukovou v notebooku, jestli to nekoho zajima...
-
Na head-fi ma hodne lidi vymeneny kabel za Cardas, nebo tak nejak. Pak je pry zvuk lepsi nez z HD600, ale taky ten kabel stoji skoro tolik, co samotna sluchatka :P
-
Citace:
Původně odeslal
Kankal
to aminak: Zatim ne, ale v dohledne dobe (tak 14 dni) si je mozna poslechnu na zvukovce Terratec Aureon@Audiotrak Prodigy. Pokud to vyjde, napisu sem srovnani s Indigem. Jinak muzu Indigo srovnat i s integrovanou zvukovou v notebooku, jestli to nekoho zajima...
Zajima, srovnej.
-
to monsoon: Diky, o Cardasu vim, ale 3k+ za kabel nedam. Snad kdyby posunul zvuk o uroven vys, ale o tom pochybuju. Nekdo z fora tu delal nejaky homemade bastl...
to aminak: vyzkousim a dam vedet
-
Tak jsem provedl rychle srovnani Echo Indigo versus integrovana zvukovka v ntb (AC97) a rozdil je patrny na prvni poslech. Projel jsem 4 skladby (jazz, klasika, metal) po 5 minutach. Indigo je znatelne lepsi - je celkove prokreslenejsi, detailnejsi, vernejsi... Integrac zni dute, ztraci detaily, zvuk je zahuhlany a synteticky, chvilemi jsem mel dojem, ze posloucham uplne jina sluchatka (nizsi kategorie)... Takze za sebe Echo doporucuju (oproti integrovany), ale nemam 580 naposlouchany s jinymi zvukovkami, takze netusim, jestli se upgrade Transit>Indigo vyplati...
-
2aminak: spis si porid sluch. zesik;)
2monsoon: ohledne cardass kabelu
http://www.stereomag.cz/read_clanek....l=1321&id_kat=
zajimava je varianta vymeny kabelu u 600 za kabel od 650
-
Citace:
Původně odeslal
Kankal
Tak jsem provedl rychle srovnani Echo Indigo versus integrovana zvukovka v ntb (AC97) a rozdil je patrny na prvni poslech. Projel jsem 4 skladby (jazz, klasika, metal) po 5 minutach. Indigo je znatelne lepsi - je celkove prokreslenejsi, detailnejsi, vernejsi... Integrac zni dute, ztraci detaily, zvuk je zahuhlany a synteticky, chvilemi jsem mel dojem, ze posloucham uplne jina sluchatka (nizsi kategorie)... Takze za sebe Echo doporucuju (oproti integrovany), ale nemam 580 naposlouchany s jinymi zvukovkami, takze netusim, jestli se upgrade Transit>Indigo vyplati...
Zaujimave by bolo porovnat Echo Indigo a SB Audigy 2 ZS Notebook, nemas moznost si zapozicat SBcko? Aj ked predpokladam ze Audigy na tom bude horsie. (Ale je na tom tiez urcite lepsie ako AC97 od Realteku).
-
to Quilin: Rad bych porovnal, ale nevim o nikom, kdo by mi SB pujcil.
to Bruggi: A osobni zkusenosti mas? - Nazoru je na netu dost, rad bych si to poslechl v realu.... btw Echo Indigo obsahuje slusny integrovany sluch. zesik - viz recenze, moje zkusenost je take velmi pozitivni....
-
No abych taky prispel... mam HD580, k nim kovove mrizky z HD600, takze vlastne 600vky. Kupoval jsem zanovni z nemecke ebay za 2500kc i s dopravou + 500staly mrizky z US. HD580/600 rozhodne hrajou neutralnejs nez HD595. Ja bych uz je to dyl ale zkouseli jsme s kamosem moje HD580 vs 595 proti sobe. Ja bych to definoval tak, ze zvuk 595tek je takovej vic funny ale mnohem dyl vydrzim poslouchat 580tky, maji zvuk prirozenejsi. Co se tyka pohodli, tak povazuju 580/600 za opravdu spicu. 595ky jsou pohodlne taky, ale trebas me osobne vadilo uvnitr musle tvarovani toho molitanu a ta pruzvucna latka ktera se rozvibrovala a nekdy me pekne svedila do ucha. Ale to zalezi ciste na tom jakej ma kdo tvar usi a hlavy. Nekomu budou lip sedet 580 nekomu 595. Jinak co se tyka basu, rozhodne jich maji vic 595ky, obzvlast kdyz 580tky nehonime pres nakej slusnej sluchatkovej zesik. Ja pouzivam jako vystup digital z Terratecu EWS88D, to jde do externiho Lars Nielsen DACu a pak do Gilmore sluchatkovyho zesiku a sem maximalne spokojen. Kdo honi 580/600 bez zesiku vyuziva tak 60-70% jejich zvuku. Co se kabelu tyka upgradu je hodne a nazory se lisi. Standard kablik je nic moc. Jak uz tu nekdo psal trochu pomuze nahradit za kablik z HD650, pak jsou tu upgrady jako cardas, moon audio apod. Vetsinou brutalne drahy a dycky v necem zvuk vyleps a v necem zhorsi, jak kterej. Nejde rict kterej je nejlepsi pac dodavaji sluchatkum jinou charakteristiku zvuku a co je vhodne na rock/metal nemusi bejt vhodny na klasiku/jazz apod. Homebastl kabel tu delal Glassman, ze stribrnejch vodicu, zvuk byl mnohem studenejsi, basy jeste nevyraznejsi ale mnohem lip se definoval a zpresnil zvuk, ovsem vystouply taky vejsky. Shrnuto podrtrzeno, pro me poslouchani s tim kablikem po chvili velmi unavujici. Ale opet je to vec vkusu.
-
2kankal: zkusenosti s tou vymenou nemam. mam HD650.
btw o tom cardasu jsem taky premyslel, ale po par projitejch diskuzich me to zas preslo:D .
-
Citace:
Původně odeslal
Kankal
to Quilin: Rad bych porovnal, ale nevim o nikom, kdo by mi SB pujcil.
A co toto? Ma s tym niekto skusenosti?